دوست گلم,از شما بعيده که به کاربر کم سابقه سريع و کامل اعتماد کنيد
شما طبق , 24ساعت مهلت تست دارى , يه تاپيک تو بخش شکايت بزن تا فروشنده هم پاسخ گو باشه,اگه به نتيجه نرسيد سايت ip اون يوزر رو بهت ميده و با اسم و بقيه اطلاعاتى که ازش دارى خيلى راحت پليس فتا پولت رو زنده ميکنه,نگران نباش ,پول حلال به همين راحتى از دست نميره
والله چه عرض کنم الان برادر ایشون به بنده زنگ زدن و میگن من وکیل بانک هستم و میرم علیه شما شکایت میکنم .کار مارو باش یه چیزی هم بدهکار شدیم .دستگاه درست کار نمیکنه و بنده رو تهدید هم میکنن. باشه میرم تو بخش شکایت اونجا شکایت میکنم . و الانم فهمیدم که دوبرادر از یک اکانت استفاده میکنن .البته مدرک دارم و اگر کار به مراجع قضایی بکشه حتمارو مکینم .
حواس بنده کاملا جمع هستش آقای مسعود فدوی مطمئن باش اون بالا یکی هست و نظاره میکنه .من تا به امروز پول کسی رو نخوردم تا کسی پول منو بخوره .من بشما گفتم مبلغ منو اودت بده تا دستگاهتون رو برگردونم .شما نگفته بودی طوری دستگاه شکسته شاید من فسخ میکردم .الان رسییده دست من اونم به اون وضع الان دارین میگین که دستگاه سالم تحویل من دادین و بهم میگین باید میومدی حضوری معامله میکردم ؟
بعدشم من با برادر شما معامله نکردم که ایشون منو تهدید میکنه
در حد آک؟ نه داداش من دستگاه ظاهر جلوش تمیزه ..باطن متاسفانه کار نمیکنه
حالا اون هیچ اتفاقا الان کاست رو را انداختم ولی میبینی وسط خوندن صدای بدی پخش میشه و صدای پارگی باند میده انگاری دستگاه اتصالی داره و صدای واقعا ناهنجاری میده
واقعا صداقت خیلی چیز خوبی هستش . من اون پولو حلال نمیکنم اگر نده بهم .
بعدش داداش کابل که نداره یه فیش برقش هست و یدونه یه کابل فلت هستش به گفته صاحب دستگاه که کابل نازکی هستش و اونم بعدش پیدا کردم افتاد بود لای کارتونها باید میرفت با آشغالها و منم بیچاره میشدم هرچند بیچاره رو شدم و الان 900 تومن پولم تو هواست
نه داداش نفرستاده متاسفانه همشو برداشته..باندهارو هم درست وصل کردم کلا از رنگشون معلومه که کجا باید وصل بشه .باند برای خودش صدا در میاره و یک اتفاق دیگه اینکه از هدفون که بهش وصل گردم با اونکه دستگاه خاموشه ولی همینطوری داره صداهای اتصالی و ناهنجار میده بیرون فیلم هم گرفتم برای اثبات خرفم.
من میدونی برای چی میسوزم ؟برای اینکه آدم باید برای همدیگه ارزش قائل بشه .اصلا گیرم من بیسواد حداقل آقای مسعود فدوی و برادر آقا مسعود که وکیل هستین به گفته خودتون ؛ چی میشه منو راهنمایی کنید و بگین که آقا این دستگاها به این طریق کار میکنه و به اینصورت باید وصل بشه .
بعدش پشت دستگاه شما حرف A-B-C-D با برچسب نزده بودین ولی رو این دستگاه برچسب خورده..
زیر دستگاه دک با سر نوشابه براش پایه درست کردین؟ چرا اینارو نگفتین تو تاپیک؟ چرا تلفنی نگفتین؟ میشه جواب بدین؟ اگر جواب درست حسابی بدین ممنون میشم منظورم با شما بود آقای وکیل چون اسمتون رونمیدونم چون خوتون رو وکیل بانک معرفی کردین منم فعلا بااین اسم صداتون میکنم .
شما طبق , 24ساعت مهلت تست دارى , يه تاپيک تو بخش شکايت بزن تا فروشنده هم پاسخ گو باشه,اگه به نتيجه نرسيد سايت ip اون يوزر رو بهت ميده و با اسم و بقيه اطلاعاتى که ازش دارى خيلى راحت پليس فتا پولت رو زنده ميکنه,نگران نباش ,پول حلال به همين راحتى از دست نميره
من به دهن طرف نگاه کردم و به حرمت ادبو و احترام حضوری نرفتم و هم اینکه راه دور بود و خطرشم زیاد...من از آقای اسمائیلی ضبط FL7D سونی خریدم و خود شماهم در جریان بودین پس چرا از ایشون ناراحت نیستم؟
داداش خیلی ناراحت شدم
داداش همه مثل من و شما نیستند
به خدا ضبط داشتم برای فروش چند ماه پیش ها با نو فرقی نداشت خداشاهده
اصلا وقتی طرف اومد ضبط را دید حال کرد
داداش چرا به یک کاربر بی سابقه اعتماد کردی
انشالله مشکلت حل بشه
دفعه دیگه از بچه های سابقه دار خرید کن
داداش خیلی ناراحت شدم
داداش همه مثل من و شما نیستند
به خدا ضبط داشتم برای فروش چند ماه پیش ها با نو فرقی نداشت خداشاهده
اصلا وقتی طرف اومد ضبط را دید حال کرد
داداش چرا به یک کاربر بی سابقه اعتماد کردی
انشالله مشکلت حل بشه
دفعه دیگه از بچه های سابقه دار خرید کن
والله چه عرض کنم الان برادر ایشون به بنده زنگ زدن و میگن من وکیل بانک هستم و میرم علیه شما شکایت میکنم .کار مارو باش یه چیزی هم بدهکار شدیم .دستگاه درست کار نمیکنه و بنده رو تهدید هم میکنن. باشه میرم تو بخش شکایت اونجا شکایت میکنم . و الانم فهمیدم که دوبرادر از یک اکانت استفاده میکنن .البته مدرک دارم و اگر کار به مراجع قضایی بکشه حتمارو مکینم .
والا بخش شکایات غیر فعال شده و دکتر دیگه بررسی نمیکنه..
آقا سعید چی بگم.. این اواخر بازارچه پی تی شده دزد خونه، یه زمان بروبچه های اینجا آدم حسابی بودن، شخصیت داشتن، الان هر کسی adsl گرفته اومده اینجا هر آتو آشغالی داره به هزار دوز و کلک میندازه به مردم، خودشم زرنگ خطاب میکنه، نمیدونه برو بچه های قدیمی اینجا حرمت همدیگرو نگه میدارن. آخرین چیزی که اینجا فروختم یه گوشی موبایل بود 200 تومن،با اینکه گوشی در حد آک بود و قیمت هم زیر متوسط بازار داده بودم ولی تا 3 روز با طرف در تماس بودم که اگر در هر صورت ناراضیه پولشو پس بدم و گوشیو پس بفرسته
سعید جان نگران نباش انشالا درست میشه
خدمت استارتر عزیز: نمیدونم با خودت چی فکر کردی میای میگی بهت اتهام کلاه برداری زدن و مردمو میترسونی، اینجا یه مشت بچه دبیرستانی ننشستن که هیچی حالیشون نباشه، اگر کارو بخوای به مراجع قضایی بکشونی بزار چند نکته رو برات بگم حداقل رفتی دادگاه یه موقع شکه نشی:
1) کسی به شما اتهام کلاه برداری نزد، ایشون بر اساس شواهد و مدارک موجودی که دارند این برداشت و رو داشتند و در پی اون از شما درخواست استرداد پولشون رو کردن که شما هم سر باز زدی. پس بر این اساس اولین چیزی که به ذهن هر انسانی که سلامت عقلی داره میرسه، کلاهبرداریه. (در ضمن میتونید برید شکایت کنید بگید بم گفتن کلاهبردار ، بعد بیا اینجا نتیجشو اعلام کن )
2) شما داداشتون طبق چیزی که من از تو تاپیک فهمیدم وکیل بانکه درست؟ و وکیل بانک با وکیل قضایی زمین تا آسمون، کارش، حرفش فرق داره و هیچ ربطی به این مسئله نداره. در ضمن الان ایشون این حقو دارن که برن رسما از شما شکایت کنند. به جرم تحدید و ایجاد ترس از پس گرفتن حقشون (اونم به صرف یه یه چیزی که هیچ ربطی به ماجرا نداره - وکیل بانک -)
3) چندین ساله تو بخش جرایم رایانه ای ، بخش معاملات اینترنتی یه بندی هست که این مسائل به وضوح توش نوشته شده. که طبق اون قوانین شما همه جوره موظفی وجه ایشون رو پس بدی. اینم قوانین. بخون یکمی اطلاعاتت بره بالا الکی کسیو نترسون که حقشو نگیره ازت
یه بندش هست که فقط اونو میزارم اینجا، کل قوانین هم رو اسپویلر کلیک کنید میبینید:
6ـ عدم استرداد وجوه دريافتي يا آگاهي تأمينكننده از عدم امكان ايفاي تعهد خود در حين معامله
چنانچه تأمينكننده در صورت عدم امكان انجام تعهد، مبلغ دريافتي را فورا به مصرفكننده پرداخت نكند يا با سوءنيت و با علم بر اينكه امكان انجام تعهد قراردادي را از ابتدا نداشته، معاملهاي كند، جرم محسوب ميشود و طبق ماده 70 قانون تجارت الكترونيكي، در فرض اول به مجازات بيست ميليون تا يكصد ميليون ريال و در فرض دوم به حداكثر مجازات مزبور محكوم خواهد شد.
مبحث اول: جرايم مرتبط با تجارت الكترونيكي
جرايم مرتبط با تجارت در قانون تجارت الكترونيكي به دو دسته تجزيه ميشود: دسته اول، جرايم ناشي از نقض حقوق مصرفكنندگان و دسته دوم، جرايم ناشي از نقض رقابت تجاري مشروع.
الف ـ جرايم ناشي از نقض حقوق مصرفكنندگان
قانونگذار با ذكر دوازده ماده، به طور ضمني دوازده عنوان براي جرايم عليه حقوق مصرفكنندگان در بستر مبادلات الكترونيكي مقرر كرده است كه ميتوان هر يك را به اجزايي تقسيم كرد. براي مثال؛ ماده 35 اين قانون را ميتوان به شش عنوان مجرمانه: «1ـ عدم ارائه در واسطي بادوام 2ـ عدم صراحت در اطلاعات اعلامي 3ـ عدم اعلام در زمان و مدت مناسب 4ـ عدم اعلام با وسايل مناسب ارتباطي 5ـ عدم رعايت حسن نيت در معاملات 6ـ عدم رعايت افراد ناتوان و كودك» تقسيم كرد. با وجود امكان تجزيه، عناوين دوازدهگانه زير به صورتي تنظيم شده است كه حتيالمقدور با مفاد مواد قانوني قابل تطبيق بوده و از استنباط و توسعه عناوين هم اجتناب شده باشد.
1ـ عدم ارائه اطلاعات مؤثر در تصميمگيري مصرفكنندگان
مطابق ماده 33 قانون تجارت الكترونيكي: «فروشندگان كالا و ارائهدهنگان خدمات بايستي اطلاعات مؤثر در تصميمگيري مصرفكنندگان جهت خريد يا قبول شرايط را از زمان مناسبي قبل از عقد در اختيار مصرفكنندگان قرار دهند. حداقل اطلاعات لازم، شامل موارد زير ميباشند:
الف ـ مشخصات فني و ويژگيهاي كاربردي كالا و خدمات.
ب ـ هويت تأمينكننده، نام تجاري كه تحت آن نام به فعاليت مشغول است و نشاني وي.
ج ـ نشاني پست الكترونيكي، شماره تلفن يا هر روشي كه مشتري در صورت نياز بايستي از آن طريق با فروشنده ارتباط برقرار كند.
د ـ كليه هزينههايي كه براي خريد كالا بر عهده مشتري خواهد بود (از جمله قيمت كالا يا خدمات، ميزان ماليات، هزينه حمل و هزينه تماس).
ه ـ مدتزماني كه پيشنهاد ارائهشده معتبر ميباشد.
و ـ شرايط و فرايند عقد از جمله ترتيب و نحوه پرداخت، تحويل و اجرا، فسخ، ارجاع، خدمات پس از فروش.
ماده 69 قانون تجارت الكترونيكي، براي متخلفان از ماده 33 فوقالاشعار، جريمه نقدي از ده ميليون ريال تا پنجاه ميليون ريال تعيين كرده است».
2ـ عدم تأييد اطلاعات مقدماتي و عدم ارسال اطلاعات ضروري
طبق ماده 34 قانون تجارت الكترونيكي: «تأمينكننده بايد به طور جداگانه، ضمن تأييد اطلاعات مقدماتي، اطلاعات زير را ارسال نمايد:
الف ـ آدرس محل تجاري يا كاري تأمينكننده براي شكايت احتمالي
ب ـ اطلاعات راجع به ضمانت و پشتيباني پس از فروش
ج ـ شرايط و فراگرد فسخ معامله به موجب مواد 37 و 38 اين قانون
د ـ شرايط فسخ در قراردادهاي انجام خدمات».
در اين خصوص نيز قانونگذار ضمن ماده 69 قانون تجارت الكترونيكي، مجازاتي مشابه ماده قبل (جريمه نقدي از ده ميليون ريال تا پنجاه ميليون ريال) براي متخلفان مقرر كرده است.
3ـ عدم ارائه در واسط بادوام و صريح، در نظر نگرفتن زمان و وسايل مناسب ارتباطي و عدم رعايت حسن نيت در معاملات و رعايت افراد ناتوان و كودكان
ماده 35 قانون تجارت الكترونيكي در اينباره ميگويد: «اطلاعات اعلامي و تأييديه اطلاعات اعلامي به مصرفكننده، بايد در واسطي بادوام، روشن و صريح بوده و در زمان مناسب و با وسايل مناسب ارتباطي در مدت معين و بر اساس لزوم حسن نيت در معاملات و از جمله ضرورت رعايت افراد ناتوان و كودكان ارائه شود».
قانونگذار در ماده 69 قانون تجارت الكترونيكي، مجازاتي مشابه مواد قبل (جريمه نقدي از ده ميليون ريال تا پنجاه ميليون ريال) براي متخلفان از اين ماده مقرر كرده است.
4ـ عدم اعلام هويت و قصد تماس با مصرفكننده در صورت استفاده از ارتباط صوتي
ماده 36 راجع به ارتباط صوتي از طريق وسايل ارتباط از راه دور در جهت حمايت از مصرفكننده آورده است: «در صورت استفاده از ارتباط صوتي، هويت تأمينكننده و قصد وي از ايجاد تماس با مصرفكننده بايد به طور روشن و صريح در شروع هر مكالمه بيان شود». عدم رعايت مراتب فوق توسط تأمينكنند، مجازات ده ميليون ريال تا پنجاه ميليون ريال را در پي خواهد داشت.
5ـ در نظر نگرفتن مهلت حق انصراف براي مصرفكننده (نقض خيار فسخ معاملات الكترونيكي)
در ماده 37 قانون تجارت الكترونيكي، خيار فسخي پيشبينيشده كه در صورت عدم رعايت و تخلف از آن از سوي تأمينكننده، وفق تبصره ماده 69 همين قانون، به مجازات پنجاه ميليون ريال محكوم خواهد شد. مطابق ماده مزبور: «در هر معامله از راه دور، مصرفكننده بايد حداقل هفت روز كاري، وقت براي انصراف (حق انصراف) از قبول خود بدون تحمل جريمه و يا ارائه دليل داشته باشد. تنها هزينه تحميلي بر مصرفكننده، هزينه بازپس فرستادن كالا خواهد بود».
6ـ عدم استرداد وجوه دريافتي يا آگاهي تأمينكننده از عدم امكان ايفاي تعهد خود در حين معامله
چنانچه تأمينكننده در صورت عدم امكان انجام تعهد، مبلغ دريافتي را فورا به مصرفكننده پرداخت نكند يا با سوءنيت و با علم بر اينكه امكان انجام تعهد قراردادي را از ابتدا نداشته، معاملهاي كند، جرم محسوب ميشود و طبق ماده 70 قانون تجارت الكترونيكي، در فرض اول به مجازات بيست ميليون تا يكصد ميليون ريال و در فرض دوم به حداكثر مجازات مزبور محكوم خواهد شد.
ماده 39 قانون تجارت الكترونيكي ميگويد: «در صورتي كه تأمينكننده در حين معامله به دليل عدم موجودي كالا و يا عدم امكان اجراي خدمات، نتواند تعهدات خود را انجام دهد، بايد مبلغ دريافتي را فورا به مخاطب برگرداند، مگر در بيع كلي و تعهداتي كه براي هميشه وفاي به تعهد غيرممكن نباشد و مخاطب آماده صبر كردن تا امكان تحويل كالا يا ايفاي تعهد باشد. در صورتي كه معلوم شود، تأمينكننده از ابتدا عدم امكان ايفاي تعهد خود را ميدانسته، علاوه بر لزوم استرداد مبلغ دريافتي، به حداكثر مجازات مقرر در اين قانون نيز محكوم خواهد شد».
7ـ فعل يا ترك فعلي كه در هنگام تبليغ كالا و خدمات، سبب اشتباه يا فريب مخاطب از حيث كمي يا كيفي شود
ماده 50 قانون تجارت الكترونيكي، راجع به اصول تبليغ (Marketing) ميگويد: «تأمينكنندگان در تبليغ كالا و خدمات خود نبايد مرتكب فعل يا ترك فعلي شوند كه سبب مشتبه شدن و يا فريب مخاطب از حيث كميت و كيفيت شود». متخلف از اين امر طبق ماده 70 همين قانون، محكوم به مجازات بيست ميليون تا يكصد ميليون ريال خواهد شد.
8ـ به مخاطره انداختن سلامتي افراد در تبليغ
ماده 51 قانون تجارت الكترونيكي، به سود مصرفكننده مقرر ميدارد: «تأمينكنندگاني كه براي فروش كالا و خدمات خود تبليغ ميكنند، نبايد سلامتي افراد را به خطر اندازند». به تبع چنين ممنوعيتي، تبصره 1 ماده 70 قانون تجارت الكترونيكي، حداكثر مجازات مقرر در ماده 70 را كه يكصد ميليون ريال جزاي نقدي است براي متخلف پيشبيني كرده است.
9ـ عدم تبليغ دقيق و روشن اطلاعات مربوط به كالا يا خدمات
ماده 52 قانون تجارت الكترونيكي مقرر نموده: «تأمينكننده بايد به نحوي تبليغ كند كه مصرفكننده به طور دقيق، صحيح و روشن، اطلاعات مربوط به كالا و خدمات را درگ كند». در صورت تخلف، طبق ماده 70، مجازات بيست ميليون تا يكصد ميليون ريال تعيين ميشود.
10ـ عدم اعلام صريح هويت شخص يا بنگاه ذينفوذ در تبليغات
ماده 53 قانون تجارت الكترونيكي آورده است: «در تبليغات و بازاريابي بايد هويت شخص يا بنگاهي كه تبليغات به نفع اوست، روشن و صريح باشد». در صورت تخلف، مجازات ماده 70 (بيست ميليون تا يكصد ميليون ريال) در اين مورد نيز اعمال خواهد شد.
11ـ سوءاستفاده از خصوصيات ويژه معاملات الكترونيكي جهت اختفاي حقايق مربوط به هويت يا محل كسب
ماده 54 قانون تجارت الكترونيكي تصريح دارد: «تأمينكنندگان نبايد از خصوصيات ويژه معاملات به روش الكترونيكي جهت مخفي نمودن حقايق مربوط به هويت يا محل كسب خود سوءاستفاده كنند». طبق ماده 70 قانون تجارت الكترونيكي، مجازات بيست ميليون تا يكصد ميليون ريال در اين خصوص نيز جاري خواهد بود.
12ـ عدم تدارك تمهيدات لازم جهت تصميمگيري مصرفكننده راجع به تبليغات دريافتي در نشاني پستي يا پست الكترونيكي
ماده 55 قانون تجارت الكترونيكي اعلام ميدارد: «تأمينكنندگان بايد تمهيداتي را براي مصرفكنندگان در نظر بگيرند تا آنان راجع به دريافت تبليغات به نشاني پستي و يا پست الكترونيكي خود تصميم بگيرند». در غير اين صورت، وفق ماده 70 قانون تجارت الكترونيكي به مجازات بيست ميليون تا يكصد ميليون ريال محكوم خواهند شد.
ب ـ جرايم ناشي از نقض رقابت تجاري مشروع
با توجه به رقابتي و غيرانحصاري بودن قواعد حاكم بر تجارت الكترونيكي، مقنن به مسئله رقابت تجاري و احكام آن رغبت نشان داده است. جرايم مربوط به نقض رقابت تجاري مشروع را قانونگذار در دو فصل بيان نموده است كه عبارتند از: فصل دوم در نقض اسرار تجاري (Secrets Trade) و فصل سوم در نقض علايم تجاري (Trade Names) از مبحث چهارم (نقض حفاظت از داده پيام در بستر مبادلات الكترونيكي) از باب چهارم (جرايم و مجازاتها) قانون تجارت الكترونيكي. در زير به احكام مربوط به آنها خواهيم پرداخت:
1ـ نقض اسرار تجاري
طبق ماده 64: «به منظور حمايت از رقابتهاي مشروع و عادلانه در بستر مبادلات الكترونيكي، تحصيل غيرقانوني اسرار تجاري و اقتصادي بنگاهها و مؤسسات براي خود و يا افشاي آن براي اشخاص ثالث در محيط الكترونيكي جرم محسوب و مرتكب به مجازات مقرر در اين قانون خواهد رسيد».
ماده 65 براي معرفي اسرار تجاري الكترونيكي توضيح ميدهد: «اسرار تجاري الكترونيكي، داده پيامي است كه شامل اطلاعات، فرمولها، الگوها، نرمافزارها و برنامهها، ابزار و روشها، تكنيكها و فرآيندها، تأليفات منتشرنشده، روشهاي انجام تجارت و دادوستد، فنون، نقشهها و فراگردها، اطلاعات مالي، فهرست مشتريان، طرحهاي تجاري و امثال اينهاست كه به طور مستقل، داراي ارزش اقتصادي بوده و در دسترس عموم قرار ندارد و تلاشهاي معقولانهاي براي حفظ و حراست از آنها انجام شده است». مجازات نقض اسرار تجاري در ماده 75 قانون تجارت الكترونيكي آمده است و مطابق آن: «متخلفين از ماده 64 اين قانون و هركس در بستر مبادلات الكترونيكي به منظور رقابت، منفعت و يا ورود خسارت به بنگاههاي تجاري، صنعتي، اقتصادي و خدماتي، با نقض حقوق قراردادهاي استخدامي مبني بر عدم افشاي اسرار شغلي يا دستيابي غيرمجاز، اسرار تجاري آنان را براي خود تحصيل نموده و يا براي اشخاص ثالث افشا نمايد، به حبس از شش ماه تا دو سال و نيم و جزاي نقدي معادل پنجاه ميليون ريال محكوم خواهد شد».
2ـ نقض علايم تجاري
بر مبناي ماده 66 قانون تجارت الكترونيكي: «به منظور حمايت از حقوق مصرفكنندگان و تشويق رقابتهاي مشروع در بستر مبادلات الكترونيكي، استفاده از علايم تجاري به صورت نامه دامنه (Domain Name) و يا هر نوع نمايش بر خط (Online) علايم تجاري كه موجب فريب يا مشتبه شدن طرف به اصالت كالا و خدمات شود، ممنوع و متخلف به مجازات مقرر در اين قانون خواهد رسيد». ماده 76 قانون تجارت الكترونيكي، مجازات تخلف از ماده 66 را هم حبس (يك تا سه سال) هم جزاي نقدي (بيست ميليون تا يكصد ميليون ريال) قرار داده است.
مبحث دوم: جرايم عليه مالكيت معنوي
قانون تجارت الكترونيكي در ماده 62 كه داراي دو تبصره نيز ميباشد، مقرر نموده است: «حق تكثير، اجرا و توزيع (عرضه و نشر) آثار تحت حمايت قانون مؤلفان، مصنفان و هنرمندان مصوب 3/9/1348 و قانون ترجمه و تكثير كتب و نشريات و آثار صوتي مصوب 26/9/1352 و قانون حمايت از حقوق پديدآورندگان نرمافزارهاي رايانهاي مصوب 4/10/1379، به صورت «داده پيام» منحصرا در اختيار مؤلف است. كليه آثار و تأليفاتي كه در قالب «داده پيام» ميباشند، از جمله اطلاعات، نرمافزارها و برنامههاي رايانهاي، ابزار و روشهاي رايانهاي و پايگاههاي داده و همچنين حمايت از حقوق مالكيتهاي فكري در بستر مبادلات الكترونيكي شامل حق اختراع، حق طراحي، حق مؤلف و حقوق مرتبط با حق مؤلف، حمايت از پايگاههاي داده، حمايت از نقشه مدارهاي يكپارچه قطعات الكترونيكي (Circuits Chips Integrated) و حمايت از اسرار تجاري، مشمول قوانين مذكور در اين ماده و قانون ثبت علايم و اختراعات مصوب 1/4/1310 و آييننامه اصلاحي اجرايي قانون ثبت علايم تجارتي و اختراعات مصوب 14/4/1337 خواهد بود، منوط بر آنكه امور مذكور در آن دو قانون، موافق مصوبات مجلس شوراي اسلامي باشد». اما اين قانون در ماده 74، درخصوص مجازاتهاي مرتبط با مالكيت معنوي، سه دسته از جرايم را موضوع كيفر حبس (سه ماه تا يك سال) و جزاي نقدي (پنجاه ميليون ريال) قرار داده است كه عبارتند از:
الف ـ تجاوز به حقوق انحصاري تكثير، اجرا و توزيع (عرضه و نشر) مواردي كه در قانون حمايت حقوق مؤلفان، مصنفان و هنرمندان (3/9/1348) آمده است، در بستر مبادلات الكترونيكي (Authors Right).
ب ـ تجاوز به حقوق انحصاري در زمينه ترجمه و تكثير كتب و نشريات و آثار صوتي موضوع قانون مصوب 26/9/1352 در بستر مبادلات الكترونيكي (Copy Right).
ج ـ تجاوز به حقوق پديدآورندگان نرمافزارهاي رايانهاي (قانون مصوب 4/10/79) در بستر مبادلات الكترونيكي.
مبحث سوم: جرايم عليه حريم خصوصي
از جمله مزاياي قانون تجارت الكترونيكي، وضع مجازات در مواردي است كه حريم خصوصي اشخاص در بستر مبادلات الكترونيكي توسط ديگران يا دفاتر خدمات صدور گواهي الكترونيكي و ساير نهادهاي مسئول، اعم از دولتي و غيردولتي مورد تعرض قرار ميگيرد. در اين راستا، عناوين سهگانه زير را با برداشت از مواد قانون توضيح خواهيم داد:
الف ـ ذخيره، پردازش و توزيع پيامهاي شخصي، مبين ريشههاي قومي يا نژادي، خصوصيات اخلاقي و داده پيامهاي راجع به وضعيت جسماني، ديدگاههاي عقيدتي، مذهبي، رواني يا جنسي اشخاص بدون رضايت صريح آنها، جرم محسوب و مطابق ماده 71 قانون تجارت الكترونيكي ناظر به ماده 58 همين قانون، يك تا سه سال حبس دارد. ارتكاب جرم مزبور توسط دفاتر صدور گواهي الكترونيكي و ساير نهادهاي مسئول مطابق ماده 72 حداكثر مجازات فوقالاشعار است.
ب ـ رعايت نكردن شرايط پنجگانه درخصوص ذخيره، پردازش و توزيع داده پيامهاي شخصي، چنانچه مسبوق به رضايت باشد جرم به شمار ميرود و مطابق ماده 71 قانون تجارت الكترونيكي ناظر به ماده 59 همين قانون، يك تا سه سال حبس دارد. در ضمن ارتكاب جرم مزبور توسط دفاتر صدور گواهي الكترونيكي و ساير نهادهاي مسئول، مطابق ماده 72 حداكثر مجازات فوقالاشعار است.
توضيح اينكه، شرايط پنجگانه در ماده 59 قانون تجارت الكترونيكي آمده و مطابق آن در صورت رضايت شخص، موضوع «داده پيام» نيز به شريط آنكه محتواي داده پيام، وفق قوانين مصوب مجلس شوراي اسلامي باشد ذخيره، پردازش و توزيع «داده پيام»هاي شخصي در بستر مبادلات الكترونيكي، بايد با لحاظ شرايط زير صورت پذيرد:
الف ـ اهداف آن مشخص بوده و به طور واضح شرح داده شده باشند.
ب ـ «داده پيام» بايد تنها به اندازه ضرورت و متناسب با اهدافي كه در هنگام جمعآوري براي شخص موضوع «داده پيام» شرح داده شده جمعآوري گردد و تنها براي اهداف تعيين شده مورد استفاده قرار گيرد.
ج ـ «داده پيام» بايد صحيح و روزآمد باشد.
دـ شخص موضوع «داده پيام» بايد به پروندههاي رايانهاي حاوي «داده پيام»هاي شخصي مربوط به خود دسترسي داشته و بتواند، «داده پيام»هاي ناقص يا نادرست را محو يا اصلاح كند.
ه ـ شخص موضوع «داده پيام» بايد بتواند در هر زمان با رعايت ضوابط مربوط درخواست محو كامل پرونده رايانهاي «داده پيام»هاي شخصي مربوط به خود را بنمايد».
ج ـ بيمبالاتي و بياحتياطي دفاتر خدمات صدور گواهي الكترونيكي، اگر منجر به جرايم راجع به «داده پيام»هاي شخصي ميشود، جرم محسوب و مرتكب هم به حبس (سه ماه تا يك سال) و هم به پرداخت جزاي نقدي (معادل پنجاه ميليون ريال) محكوم خواهد شد.
مبحث چهارم : جرايم عليه اموال و آسايش عمومي
جرايم دسته چهارم، درواقع همان جرايم با توصيف كلاسيك است كه تنها از حيث شيوه ارتكاب و تحقق عنصر مادي آن با موارد مشابه متفاوت است. دو ماده 67 و 68، از اين رو موضوع بحث بوده كه اولي راجع به كلاهبرداري كامپيوتري و دومي در مورد جعل كامپيوتري است.
الف ـ كلاهبرداري كامپيوتري
ماده 67 قانون تجارت الكترونيكي، دو طريق كلاهبرداري را ذكر كرده است؛ يكي از طريق فريب ديگران كه شيوه مصطلح است و ديگري از طريق فريب يا گمراهي سيستمهاي رايانهاي و غيره و يا سيستمهاي پردازش خودكار و نظير آن كه تنها مربوط به دستگاههاي متصل سختافزاري ـ نرمافرازي كه از طريق اجراي برنامههاي پردازش خودكار داده پيام عمل ميكند، ميشود. ماده مزبور با بيان جرم و مجازات ميگويد: «هر كس در بستر مبادلات الكترونيكي، با سوءاستفاده و يا استفاده غيرمجاز از «داده پيام»ها، برنامهها و سيستمهاي رايانهاي و وسايل ارتباط از راه دور و ارتكاب افعالي نظير ورود، محو، توقف «داده پيام»، مداخله در عملكرد برنامه يا سيستم رايانهاي و غيره ديگران را بفريبد و يا سبب گمراهي سيستمهاي پردازش خودكار و نظاير آن شود و از اين طريق براي خود يا ديگري وجوه، اموال يا امتيازات مالي تحصيل كند و اموال ديگران را ببرد، مجرم محسوب و علاوه بر رد مال به صاحبان اموال به حبس از يك تا سه سال و پرداخت جزاي نقدي معادل مال مأخوذه محكوم ميشود».
ب ـ جعل كامپيوتري
مطابق ماده 68 قانون تجارت الكترونيكي: «هركسي در بستر مبادلات الكترونيكي، از طريق ورود، تغيير، محو و توقف «داده پيام» و مداخله در پردازش «داده پيام» و سيستمهاي رايانهاي و يا استفاده از وسايل كاربردي سيستمهاي رمزنگاري توليد امضا ـ مثل كليد اختصاصي ـ بدون مجوز امضاكننده و يا توليد امضاي فاقد سابقه ثبت در فهرست دفاتر اسناد الكترونيكي و يا عدم انطباق آن وسايل با نام دارنده در فهرست مزبور و اخذ گواهي مجعول و نظاير آن، اقدام به جعل «داده پيام» داراي ارزش مالي و اثباتي نمايد تا با ارائه آن به مراجع اداري، قضائي، مالي و غيره به عنوان «داده پيام»هاي معتبر استفاده نمايد، جاعل محسوب و به مجازات حبس از يك تا سه سال و پرداخت جزاي نقدي به ميزان پنجاه ميليون ريال محكوم ميشود».
ج ـ شروع به جرم كلاهبرداري و جعل كامپيوتري
تبصره هر يك از مواد 67 و 68 قانون تجارت الكترونيكي، شروع به آن جرم را نيز جرم شناخته است. بنابراين، اگر كسي قصد كلاهبرداري يا جعل كامپيوتري كند و شروع به اجراي آن نمايد، لكن جرم منظور واقع نشده و كشف شود، مستحق مجازات خواهد بود.
مجازات شروع به جرم كلاهبرداري و جعل كامپيوتري، حداقل مجازات مقرر در مواد 67 و 68 است.
بخش دوم: ساير جرايم مرتبط با مبادلات الكترونيكي
قانونگذار از لحاظ تفسير قانون تجارت الكترونيكي، توجه خاص به خصوصيت بينالمللي فناوري اطلاعات (IT)، ضرورت توسعه و هماهنگي بين كشورها در كاربرد آن و رعايت لزوم حسن نيت را در ماده 3 تذكر داده است. از جهتي نشان داده كه نسبت به توسعه ابعاد آن انعطاف داشته و درونمرزي نبوده است.
بنابراين، در ماده 77 با التفات به وسعت جرايم و دادرسي خاص آن آورده است: «ساير جرايم، آيين دادرسي و مقررات مربوط به صلاحيت جزايي و روشهاي همكاري بينالمللي قضائي جزايي مرتبط با بستر مبادلات الكترونيكي به موجب قانون خواهد بود».
خلاصه دوستانه نصیحت میکنم مسئله رو به مراجع قضایی نکش و پول ایشون رو پس بده.:jealous:
دوستان بخدا قسم ممن مرض ندارم دستگاهو پس بدم واله بخدا چیغمبر دستگاه مورد داره تا صدارو 5 تازیاد میکنم دستگاه قرقر میوفنه و فورا صداهای نا هنجاری ازش بیرون میاد انگاری باند داره پاره میشه و یا اینکه سیمهارو بهم بزنی و اتصالی داشته باشه . من خودم چندروز تحقیق کردم در مورد دستگاه A85 و خریدم نه اینکه دیگه اینطوری در بیاد . منم از اولش گفتم آقا پول منو بده تا همه چیز بخوبی و خوشی تموم بشه .اینجا باز من ضررر میکنم چون 50 تومن برام کرایه خورده تا برسه دستم ولی میگذرم ازش صدقه سر زنو بچم .
آقای فدوی خواهشن پول منو بدین درست مثل من که براتون واریز کردم شما هم واریز کنید تا براتون ارسال بشه یا تشریف بیارین شحصا خودتون از نزدیک ببینید تا حرفهام ثابت بشه . اگر تا امروز انیکارو نکنید بنده شکایت میکنم و نمیخوام کار به این جاها بکشه
اگرم پولمو ندین امیدورام که اون پولو برای دوا دکتر خرج کنی .انشالله 900 تا بلا بخوره بهت. دیگه خودت میدونی فقط تا آخر وقت محترمانه پولمو بریز . من از شما چی خواستم و شما چی فرستادی
دوستان بیایین نمره منفی به ایشون بدیم تا حدقل باری دیگران یه تجربه بشه تا این فرد معامله نکنن
برو پلیس فتا، هیچی هیچی هم که ازش ندونی ماکسیوم 20 تا 30 روزه پولت زنده میشه، حالا تازه شما شماره تلفن داری ازش زود تر اقدام میشه
همین امروزم اقدام کنید تا وقت اداری تموم نشده، اگر مسئله حل شد ، میتونید شکایت رو پس بگیرید، اگر هم نشد، که حد اقل چند روز جلو افتادید
سلام.
من اینجا بی طرف صحبت میکنم نه نسبتی با فروشنده دارم نه با خریدار... ولی اول از همه باید وقتی از راه دور کسی سیستم میخره باید بگی فیلم بگیره واست !
شما آقا سعید به من گفتی تو ایسام 7 جی میده 570 من چی به شما گفتم؟ گفتم اولا 5جی هست .. دوما خیلی وقت پیش خودم خواستم بخرم ازش چون عکس از آمپ نذاشت نخریدم ! چون تو عکس چراق سلکتور آمپ خاموش بود ولی بقیه روشن ! ولی خودش میگفت نه سالمه روشنه ! وگرنه 570 هم مفته واسه 5جی که سلامت باشه !
نکته بعدی اینکه شما آمپ رو به کامپیوتر یا دستگاه پلیرهای دیگه هم متصل کردید؟ به AUX وصل کردید؟ چون امکان داره بعضی از ورودی های صداش خراب شده باشه... مثلا AUX صدا نمیده ولی Tape صدا میده !
و اینکه موقع متصل کردن به همچیز باید دقت کنید اکولایزر وصل کردن اگر جابه جا وصل کنید به مکررات ممکنه به آمپ آسیب بزنه... دستگاه رو بدونه اکولایزر تست کنید .. ولی اگر تست کردید از بقیه ورودیها بازم صدا مشکل داشت دستگاه خرابه.. هرچند که بعضی از ورودیها هم صدا نده خراب هست.. بدونه اکولایزر هم حتما تست کنید.
برو پلیس فتا، هیچی هیچی هم که ازش ندونی ماکسیوم 20 تا 30 روزه پولت زنده میشه، حالا تازه شما شماره تلفن داری ازش زود تر اقدام میشه
همین امروزم اقدام کنید تا وقت اداری تموم نشده، اگر مسئله حل شد ، میتونید شکایت رو پس بگیرید، اگر هم نشد، که حد اقل چند روز جلو افتادید
بخدا التماسش کردم شیرمادرش رو قسم دادم که پولمو بده تا دستگاهش رو پس بفرستم .بخدا دستگاه پارازیت داره و همش صدای ناهنجار در میاره آمپش مورد داره .مرگ بچمو براش قسم خوردم میخوام دنیا نباشه والله دستگاه مورد داره به دین پیغمبر مورد داره .الان دیگه میخوام برم شکایت کنم اگر خدایی اون بالا باشه به حقم میرسم
سلام.
من اینجا بی طرف صحبت میکنم نه نسبتی با فروشنده دارم نه با خریدار... ولی اول از همه باید وقتی از راه دور کسی سیستم میخره باید بگی فیلم بگیره واست !
شما آقا سعید به من گفتی تو ایسام 7 جی میده 570 من چی به شما گفتم؟ گفتم اولا 5جی هست .. دوما خیلی وقت پیش خودم خواستم بخرم ازش چون عکس از آمپ نذاشت نخریدم ! چون تو عکس چراق سلکتور آمپ خاموش بود ولی بقیه روشن ! ولی خودش میگفت نه سالمه روشنه ! وگرنه 570 هم مفته واسه 5جی که سلامت باشه !
نکته بعدی اینکه شما آمپ رو به کامپیوتر یا دستگاه پلیرهای دیگه هم متصل کردید؟ به AUX وصل کردید؟ چون امکان داره بعضی از ورودی های صداش خراب شده باشه... مثلا AUX صدا نمیده ولی Tape صدا میده !
و اینکه موقع متصل کردن به همچیز باید دقت کنید اکولایزر وصل کردن اگر جابه جا وصل کنید به مکررات ممکنه به آمپ آسیب بزنه... دستگاه رو بدونه اکولایزر تست کنید .. ولی اگر تست کردید از بقیه ورودیها بازم صدا مشکل داشت دستگاه خرابه.. هرچند که بعضی از ورودیها هم صدا نده خراب هست.. بدونه اکولایزر هم حتما تست کنید.
سلام داداش من بدون اک.لایزر هم تست کردم یکی ازدوستان بنده رو راهنمایی کردن و فیلمم تهیه کردم ولی تا یذره صدا میدی فورا دستگا پخ پخ می افته کم میاره حتی اان یباره نوشت رو آمپش پرودکت باورتون نمیشه کم مونده بود سکته بزنم خاموش روشن کردم درست شد و صداش درومد. الانم تلفنی باهاشون حرف زدم همش حرف خوشدون رو میزنن و میکنن دستگه سالم براتون فرستادم و بعدشم میکگن تو خونه من پر ضبط هستش حالا خدا میدونه که آیا همون دستگاهو برام فرستاده یا نه فقط خدا میدونه .
اصلا لحظه اول که دستگاهو دیدم حالم گرفته شده بود اصلا بسته بندی خوبی نکرده بودن جز بانداش .
سلام داداش من بدون اک.لایزر هم تست کردم یکی ازدوستان بنده رو راهنمایی کردن و فیلمم تهیه کردم ولی تا یذره صدا میدی فورا دستگا پخ پخ می افته کم میاره حتی اان یباره نوشت رو آمپش پرودکت باورتون نمیشه کم مونده بود سکته بزنم خاموش روشن کردم درست شد و صداش درومد. الانم تلفنی باهاشون حرف زدم همش حرف خوشدون رو میزنن و میکنن دستگه سالم براتون فرستادم و بعدشم میکگن تو خونه من پر ضبط هستش حالا خدا میدونه که آیا همون دستگاهو برام فرستاده یا نه فقط خدا میدونه .
اصلا لحظه اول که دستگاهو دیدم حالم گرفته شده بود اصلا بسته بندی خوبی نکرده بودن جز بانداش .
اگه بدون اکولایزر بخوای تست کنی باید بلندگو رو به ترمینال های آبی و مشکی وصل کنی .یعنی دوتا ترمینال بالایی . ترمینالهای قرمز و مشکی فقط با اکولایزر صدا میده .
اگه بدون اکولایزر بخوای تست کنی باید بلندگو رو به ترمینال های آبی و مشکی وصل کنی .یعنی دوتا ترمینال بالایی . ترمینالهای قرمز و مشکی فقط با اکولایزر صدا میده .
سلام جناب ... من یک سوال از شما دارم.. قانون راجعبه معاملات اینترتی وسایل دست دوم هم چیزی نوشته؟ و به نظر شما چه قانون و هر عقل دیگری این مسیٔله رو نمیگه که باید حتما حضوری معامله کرد ؟
مهمتر از همه اینه که تو این سیستمهای وینتیج که آکبند نیستن و قطعا اگه درست استفاده نشه مشکل پیش میاد واسش .. الان شما احتمالاتی که میشه داد واسه اینکه دستگاه خراب شده باشه رو دادی؟ میدونید از چی ناراحت شدم اینکه یک نفر ندونسته حرفی رو بزنه ! شما خودت رو جای فروشنده بزار چی میشه؟ به نظر من این معاملات قیمت بالا حتما و حتما باید حضوری باشه چون کسی پولش رو از جوی آب که بدست نیاورده! باید ببینی آقا سعید هم چطور باهاشون برخورد کردن که داداش ایشون باهاشون تماس گرفته ! ولی در هر صورت به داداش ایشون هیچ ارتباطی نداره و خودم این قضیه رو کاملا تایید میکنم که کارش کاملا زشت و درست نبوده !
سلام جناب ... من یک سوال از شما دارم.. قانون راجعبه معاملات اینترتی وسایل دست دوم هم چیزی نوشته؟ و به نظر شما چه قانون و هر عقل دیگری این مسیٔله رو نمیگه که باید حتما حضوری معامله کرد ؟
مهمتر از همه اینه که تو این سیستمهای وینتیج که آکبند نیستن و قطعا اگه درست استفاده نشه مشکل پیش میاد واسش .. الان شما احتمالاتی که میشه داد واسه اینکه دستگاه خراب شده باشه رو دادی؟ میدونید از چی ناراحت شدم اینکه یک نفر ندونسته حرفی رو بزنه ! شما خودت رو جای فروشنده بزار چی میشه؟ به نظر من این معاملات قیمت بالا حتما و حتما باید حضوری باشه چون کسی پولش رو از جوی آب که بدست نیاورده! باید ببینی آقا سعید هم چطور باهاشون برخورد کردن که داداش ایشون باهاشون تماس گرفته ! ولی در هر صورت به داداش ایشون هیچ ارتباطی نداره و خودم این قضیه رو کاملا تایید میکنم که کارش کاملا زشت و درست نبوده !
و کلا هم میگم حق هر کسی به هر صورتی اگر پامال میشه نباید ساکت بشینه چون دقیقا اینجا ساکت بودن به معنی مقصر بودن هست. با شما هستم استارتر محترم اگر ایشون دارن به دروغ اینجا رو شلوغ میکنن شما هم باید از خودت دفاع کنی و نذاری یه نفر تو یه جمع نظر همه رو به خودش برگردونه،
باز هم میگم بنده طرف کسیو نمیگیرم.
و دوست عزیز توی قوانین معامله اینترنتی جایی نوشته نشده این قوانین برای کالای نو یا دست دو یا هرچیز دیگه ای هست. حالا به هر دلیل مسخره یا عاقلانه ای معامله این دو عزیز حضوری صورت نگرفته اما وقتی آدم صداقت رو مبنی قرار میده باید صادق باشه، ریز ترین مورد هم عنوان کنه برای خریدار (به خصوص وقتی میدونه خریدار روی همین نکات ریز حساسیت نشون میده). در صورتی که اینکارو نکنه، شخصیت خودش رو جلوی یه نفر یه همین سادگی لکه دار میکنه. بخاطر مسئله ای که شاید برای شما تو هر معامله ای کوچکترین اهمیتی نداشته باشه ولی برای طرف مقابلت داشته باشه. معامله فقط به فروختن جنس به هرکسی نیست. هم باید مشتری مدار بود و هم ببینی خریدارت اگر همچین آدمی هست و میدونی ممکنه چندین بار بعد از خرید بت زنگ بزنه و سوال کنه یا هر چی، شما حوصله جواب دادنشو داری؟ تو معامله به کی جنس فروختن هم مهمه.