حسین جان به دوربین فشار میاد که میگی ؟
در حقیقت به سنسور فشار میاد.ممکنه بعضی از پیکسل هاش به خاطر داغ شدن بسوزه.البته این یه قانون کلی نیست.مثلا" اگر در قطب باشید و دما خیلی پایین باشه ممکنه باز گذاشتن شاتر برای 30 دقیقه هم به دوربین و سنسور ضرری نزنه.
اون شب هوا خیلی خنک بود و من هم تو فکر 360 ثانیه بودم.منتها شمارشم مشکل داشت و درست ثانیه ها رو نشمردم.به دلیل نور اضافی ای که ممکنه گوشی یا هر چیز دیگه ای که زمان رو اندازه میگیره روی سنسور بندازه مجبور بودم محاسبه ی زمان رو به صورت دستی انجام بدم.البته ریموت های زمان دار هم هست ولی من یه ریموت دست ساز داشتم که فقط میتونستم کلیدش رو قطع و وصل کنم
تو عکاسی از رد ستارگان با استفاده از یه هد بندور و یا گذر زمان به خودی خود.میشه با سرعت شاتر پایین و تعداد عکس بیشتر (مثلا" 100 تا 300 عکس) یک عکس زیبا گرفت.منتها جدا از اون باید مکان دقیق ستاره ها و حالت چرخش زمین و ... رو هم محاسبه کنید.که در اصل من از هیچ کدوم از این ها سر در نمیارم و برای همین از سرعت شاتر خیلی خیلی پایین استفاده کردم.
جدا از این باید لنز زاویه ی دید زیادی داشته باشه و دیافراگمش تا حدی که میشه باز باشه (مثلا" 2.8) و همین طور بدنه نسبت به ایزوی بالایی که انتخاب میکنیم نویز زیادی نداشته باشه.بر فرض مثال اگر میخواستید چنین عکسی رو با یک 1d-x بگیرید.و یک لنز 35 میلی متری با اپرچر 2.8.میتونستید سرعت شاتر رو 60 ثانیه انتخاب کنید و ایزو رو تا 12800 بالا ببرید.که به حتم نتیجه ی کار خیلی بهتر از این از آب در میومد.اما رد ستارگان کمتر بود
----------------------------------
چون برای رفتن عجله داشتیم نشد که تا غروب آفتاب بایستم و بعد عکس رو بگیرم.برای همین جای خورشید در عکس اوراکسپوز شده :
توسط فیلتر nd و شاتر 10 ثانیه
![4937.jpg 4937.jpg](https://forum-data.persiantools.com/attachments/218/218606-7186a5655e6dbbda8ef1940f1b838a05.jpg)