من زیاد واسه خودم آشپزی میکنم. غذاهام اسم ندارن. اکثرشون بیس اصلیشون سیب زمینیه و بقیه ی موادش بستگی داره به چیزایی که تو خونه داشته باشم. میریم که داشته باشیم.
یه سیب زمینی متوسط (یا دو سه تا کوچیک) بصورت ریز خلال میکنم و در ماهیتابه در روغن سرخش میکنم. تا اون داره سرخ میشه، یدونه گوجه بصورت قطعات مکعبی به اندازه ی هر ضلع 1 سانتیمتر خورد میکنم و به سیب زمینی در حال پخت اضافه میکنم و به هم میزنم. بعد از چند دقیقه حاضره. با نون و پودر فلفل سیاه یا قرمز میل بفرمایید.
برای اینکه تنوع داشته باشه میتونین وقتی ترکیب سیب زمینی و گوجه در حال پخت هست هر موادی که خواستید بهش اضافه کنید، یا اینکه هیچی اضاف نکنین. بستگی به سلیقه & امکانات داره
مثلاً میشه سوسیس خورد شده - سیر رنده شده - تربچه ی سیاه که بصورت خیلی نازک ورقه ورقه و خورد شده باشه - پیاز خورد شده - بادمجون خورد شده - کدوی خورد شده ... کلا هر چیزی که داشته باشین میشه بریزین تو غذا و طعم های مختلفو تست کنید. اینهایی که اسمشونو گفتم ترکیب های خوبی میسازن
فقط نکته ی مهم اینه که موادیکه میخواین به ترکیب اصلی اضافه کنین بعضیاشون که بافت سفت تری دارن لازمه که از ابتدا که سیب زمینیو میریزین توی ماهیتابه اضاف بشن، و بعضیهاشون که بافت نرم تری دارن میتونن در اواسط یا اواخر تایم پخت اضاف بشن. اگه حواستون به این نکته نباشه یهو میبینین مثلاً سیب زمینیتون داره میسوزه ولی سوسیس هنوز نپخته. یا سیب زمینی هنوز نپخته ولی پیاز داره میسوزه. اگه نمیتونین تشخیص بدید هر کدوم به چه زمانی واسه پخت نیاز دارن و نمیدونین هر کدومو کِی باید اضاف کنین، موادتونو جدا جدا بپزید و در آخر با هم ترکیب کنید. مثلاً اول پیاز رو سرخ کنید، بعد از ماهیتابه خارجش کنید و بذاریدش توی یه بشقاب. بعد کدو رو سرخ کنید و وقتی کاملاً پخت به همون بشقابی که پیاز رو داخلش ریخته بودید اضاف کنید تا ماهیتابه خالی بشه. بعد سوسیس رو سرخ کنید و به پیاز و کدو اضافه کنید. بعد سیب زمینی خلال شده رو سرخ کنید و وقتی در اواخرِ زمان پختش هست، همه ی اون مواد قبلی رو که قبلاً پختید به سیب زمینیِ در حال پخت اضافه کنین و هم بزنید و تمام.
چن تا نکته
1. از نمک استفاده نکنید. به جاش بعد از اینکه غذا رو از روی حرارت برداشتید و قبل از خوردنش، مقداری فلفل سیاه یا قرمز بریزید رو غذا
2. سعی کنید وقتی میخواین غذای پخته شده رو از ماهیتابه به بشقابتون انتقال بدید و میل کنید، تا میتونید روغن اضافی غذا رو بگیرید و نذارید روغن زیاد وارد بشقابتون بشه
3. بعضی از مواد رو میتونین به صورت آب پز شده به ترکیب اضافه کنید تا از روغن کمتری استفاده کنید و سالمتر باشه
4. هر چی سیب زمینی و بقیه ی مواد رو ریز تر خورد کرده باشید طعم بهتری میگیره. پس وقتی میگم سیب زمینی رو خلال کنید، به فکر اون سایزی که توی رستورانها سیب زمینی سرخ شده ی خلالی میفروشن نباشید. تا میتونید ریز تر اسلایسش کنید
MMXIII, Exporter ©