• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
خانم جانشین اشتون + عکس
محافل اتحادیه اروپا اعلام کردند که " فدریکا موگرینی" وزیر امور خارجه ایتالیا به احتمال زیاد جانشین "کاترین اشتون" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواهد بود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
محافل اتحادیه اروپا اعلام کردند که " فدریکا موگرینی" وزیر امور خارجه ایتالیا به احتمال زیاد جانشین "کاترین اشتون" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواهد بود.

به نقل از نشریه "دی سایت"، بر اساس اعلام محافل اتحادیه اروپا "فدریکا موگرینی" وزیر امور خارجه فعلی ایتالیا جانشین "کاترین اشتون" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواهد شد.

یک مسئول اتحادیه اروپا در بروکسل اعلام کرد که دیگر هیچ شکی به انتصاب "موگرینی" برای این سمت اروپایی وجود ندارد.

یک نماینده دیگر اتحادیه اروپا در بروکسل هم اظهار داشت که هیچ جایگزینی برای وزیر امور خارجه ایتالیا به عنوان جانشین کاترین اشتون وجود ندارد.

سران کشورهای اروپایی بعد از نشستی در ماه جولای روز شنبه مجددا گرد هم می آیند تا اختلافات بر سر اشغال مسئولیت های مهم اروپایی را برطرف کنند. در ماه گذشته هنوز هیچ توافقی در اتحادیه اروپا برای اینکه وزیر امور خارجه ایتالیا جانشین اشتون شود وجود نداشت.
منقدان به انتخاب موگرینی برای این سمت مهم اروپایی بر این عقیده اند که او که تازه در فوریه به عنوان وزیر امور خارجه ایتالیا منصوب شده است فردی بی تجربه است و در شرق اروپا هم این انتقاد به موگرینی وارد است که این سیاستمدار چپ گرا دوست روسیه است.

از جمله نامزدهای دیگر برای سمت مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، "رادوسلاو سیکورسکی" وزیر امور خارجه لهستان و "بولگار کریستالینا"، کمیسر امور بشر دوستانه اتحادیه اروپا هستند.

اتحادیه اروپا همچنین به دنبال جانشینی برای "هرمان وان رامپوی"، رئیس شورای اروپایی هم می گردد. اگر وزیرامور خارجه ایتالیا به جانشینی اشتون نائل آید این شانس افزایش می یابد که رئیس جدید شورای اروپایی از اروپای شرقی انتخاب شود. "دونالد توسک"، نخست وزیر لهستان و "والدیس دمبرووسکیس" نخست وزیر سابق لتونی از جمله نامزدهای جانشینی رامپوی هستند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رییس کل بانک مرکزی عنوان کرد
ارز تک نرخی در آینده نزدیک/ خروج بانک‌ها از بنگاه‌داری


ایجاد آرامش در بازارارز ،‌افزایش نظارت و کنترل بر بانک‌ها و برنامه‌ریزی‌های بانک مرکزی برای خروج بانک‌ها از بنگاه‌داری،‌ نتیجه عملکرد بانک مرکزی در یک سال گذشته بوده است.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ولی‌الله سیف - رییس کل بانک مرکزی - در برنامه پایش شب گذشته به بررسی عملکرد بانک مرکزی برای حمایت از تولید پرداخت و گفت: ایجاد آرامش دراقتصاد باعث ایجاد زمینه‌های رشد تولید شده است. یکی از بحث‌های بسیار جدی این است که التهاب بازار و نوسانات بازار و ابهامات فعالین اقتصادی و **** بانکی تا حدودی از بین رفته است. تبدیل ارز مرجع به ارز مبادله‌ای یکی از این اقدامات بوده است.





رییس کل بانک مرکزی افزود: مطلب دوم ثبات بازار ارز است. تولید، اشتغال و صادرات نیاز به ثبات دارد. در حال حاضر یک بازار با ثبات داریم. در تیرماه سال 1393 نسبت به 1392 قیمت متوسط نرخ ارز شش درصد پایین آمده است. نوسان قیمت‌ها هم 70 درصد پایین آمده است که باعث ثبات و بلند‌شدن افق پیش‌بینی برای فعالین اقتصادی شده است.





وی افزود: به دلیل محدودیت‌ها، **** بانکی نمی توانند به توقعات فعالان اقتصادی جواب بدهد. تلاش دولت برای کنترل تورم و ایجاد انضباط مالی یکی از عوامل مهم رفع این نارضایتی است. نسبت کفایت سرمایه برای بانک‌ها نباید بیشتر از هشت درصد باشد. عمده‌ی بانک‌ها زیر هشت درصد هستند.





سیف گفت: یکی از مشکلات بانکی ما که **** بانکی نتوانسته با پیشرفت دنیا پیشرفت کند، دولتی بودن بانک‌ها است . از **** بانکی انتظار می‌رود جهت حمایت از تولید تمام تلاشش را به کارگیرد. بخش خصوصی نیزاز **** بانکی انتظار دارد که به‌طور کامل حمایت کند . یکی از بحث‌های ما این است که **** بانکی نتوانسته خودش را تطبیق دهد.





رییس کل بانک مرکزی بیان کرد: استانداردی در دنیا وجود دارد به نام استاندارد حاکمیت شرکت. عمده هدف‌گیری بانک‌های مرکزی در دنیا در حمایت از سپرده‌های مردم است، یعنی بانک باید پایدار باشد و سرمایه‌اش قدرت پایداری‌ داشته باشد. کفایت سرمایه یکی از این استاندارد‌هاست. در گذشته بانک‌های ما تحت فشار نبودند چون عمده‌ی بانک‌ها دولتی بودند و منابعی را تامین نمی‌کردند.





سیف گفت: در بسته‌ی سیاستی پیش‌بینی شده بانک‌هایی که سقف سرمایه‌گذاریشان در شرکت‌ها بیشتر از حد مجاز است، موظفند سهامشان را در بازار سرمایه عرضه کنند. این راهکار به دلیل برون‌رفت از بنگاهداری است. سه سال برای این عمل مدنظر گرفته شده که هر سال یک سوم سهامشان را عرضه کنند.





سیف گفت: یکی از ریسک‌های حاکمیت شرکتی ریسک تمرکز است. وقتی تسهیلات‌دهی متنوع می‌شود، ریسک‌پذیری آنها کمتر می‌شود. یکی‌دیگر از مواردی که پیش‌بینی شده است این است که بانک‌ها موظفند ظرف پنج سال عمده‌ مجاز سرمایه ثبتی که 30 درصد است را کاهش دهند. یکی از اشکالات گذشته‌ بانک مرکزی این است که یک سال این 30 درصد به 70 درصد تبدیل شد، سال بعد دوباره به 30 درصد برگشت، اما دیگر نمی‌شد درستش کرد.





وی افزود: **** بانکی ذینفعانی دارد. یکی از ذینعفان سپرده‌گذاران هستند. گروه دیگر سهامداران و گروه دیگر تسهیلات گیرندگان هستند. اگر سهامدار گیرنده‌ی تسهیلات بشود ،‌ تضاد منافع به وجود می‌آید که باعث می‌شود منافع سپرده گذاشته به خطر بیفتد. به همین علت بانک مرکزی وظیفه‌ی کنترلی دارد که **** بانکی نقشش را به درستی انجام دهد.





رییس کل بانک مرکزی در ادامه بیان کرد: برای بانک‌هایی که فعالیت بنگاه‌داری بالایی دارند، جریمه برقرار می‌کنیم. سهامدارانی که بیش از مقدار خاصی سهام داشته باشند، برای گرفتن تسهیلاتشان محدودیت وجود دارد ما اصولا این افراد را طی یک لیست مشخصی به بانک‌ها دادیم و موظفند به ما لیست بدهند در صورت تخلف جریمه می‌شوند.



وی گفت: بانک مرکزی باید در تحلیل‌ها دقت نظر داشته باشد. ما با استفاده از حسابرسی‌های مستقل، بر اسناد بانک‌ها نظارت می‌کنیم. بانک‌ها تنها حقی که دارند این است که 2.5 درصد به عنوان کارمزد از سود بردارند.





سیف بیان کرد: تسهیلاتی که بانک‌ها پرداخت می‌کنند باید در سررسید وصول شود اما گاهی به دلایل مختلفی وصول نمی‌شود مثل نوسانات نرخ ارز یا تسهیلات دهی به طرح‌های زودبازده که اصلا کارشناسی نمی‌شوند. برخی از این پرونده‌ها ممکن است سو جریان داشته باشند اما هر پرونده معوق شده، سوپرداخت نداشته است.





وی افزود: مکانیزم‌ها‌ کنترلی بانک مرکزی ضعیف است. تمرکز اصلی سروسامان دادن به این هاست. یکی از شکل‌ها، ابزار‌های لازم برای تشخیص این مشکلات است بازار بورس هم باید این سهام را کنترل کند.





رییس کل بانک مرکزی گفت: در بعضی از کشور‌ها این اعتقاد وجود دارد که بانک باید مالک داشته باشد، یعنی سه گروه می‌توانند سهام داشته باشند گروهی می‌گویند سهامدار باید اختیارات مجمع فوق‌العاده را داشته باشد. گروه دیگر سهامدارانی هستند که می‌توانند یک عضو در هیات مدیره داشته باشند، گروه سوم سهامداران خرد هستند. دلیل دفاع از این شرایط این است که می‌گویند وقتی بانک مرکزی می‌خواهد اختیاراتش را متمرکز کند، می‌توانند اعمال نفوذ کند.





سیف افزود : بانک ملی تحت فشار است چون حجم بالای تسهیلات تکلیفی را برعهده داشته و رقم مطالبات وصول نشده اش نیز بالا رفته که به همین دلیل به صورت ویژه با وزیر اقتصاد صحبت کردیم تا تعدادی از بانک های دولتی را از نظر صورت مالی احیای جدی کنیم و بانک ملی نیز در لیست این بانک ها قرار دارد. در حقیقت بانک های دولتی همه زیان ده هستند.





به گفته وی در ارتباط با قانون عملیات بانکداری بدون ربا تمامی موارد این قانون در کشور اجرا می شود و بانک ها در حال حاضر مابعدالتفاوت نرخ سود را پرداخت می کنند.اعتقاد من این است که به جای بانکداری اسلامی نام بانکداری بدون ربا را مطرح کنیم. در حال حاضر اثری از ربا در دستورالعمل های بانک مرکزی وجود نداشته و در حال تنظیم نقشه راه هستیم تا از مسیر بانکداری بدون ربا به سمت بانکداری اسلامی حرکت کنیم.





سیف گفت: نرخ سود تسهیلات ارتباطی به بانکداری اسلامی یا بانکداری بدون ربا ندارد و این درست نیست که بانک های اروپایی را بدون اینکه شرایط تورم یکسانی داشته باشند با بانک های ایرانی مقایسه کنیم. ما باید تلاش کنیم تا تورم را کنترل کرده و همچنین اجازه بدهیم که ویژگی های برتر بانکداری بدون ربا خودش را نشان دهد.





وی در واکنش به این حرف که هدف بانک مرکزی در ارتباط با افزایش سپرده های صرافی ها تعطیلی صرافی های خرد و تقویت نقش بانک ها در بازار ارز است گفت: بانک ها در بازار ارز آزاد فعال نیستند و در گذشته شهرهای کوچک بین 200 تا 400 میلیون تومان و شهرهای بزرگ نیز بین یک تا دو میلیارد تومان بود که اخیرا با یک تجدید نظر در تصمیمات بانک مرکزی این ارقام را در شهرهای کوچک به 5 میلیارد تومان و در شهرهای بزرگ به 20 میلیارد تومان افزایش دادیم.





وی در پاسخ به این سوال که چرا در ارتباط با افزایش وام مسکن مصوبه دولت اجرایی نمی شود گفت: سقف وام غیر از مسکن مهر که 20 میلیون تومان بود را به 35 میلیون تومان افزایش دادیم که این افزایش برای زوج های جوان تا سقف 50 میلیون تومان است. متاسفانه یکی از بدترین روش های تامین مالی که برای مسکن مهر انجام شد در نظر گرفتن پول پرقدرت بانک که تورم زا نیز هست بود و طبق این روش از 100 هزار میلیارد تومان پایه پولی مبلغ 43 هزار میلیارد تومان آن متعلق به مسکن مهر بود و این رقم اثر شدید تورمی دارد.





خوشبختانه با همراهی وزیر مسکن تصمیم گرفته شد تا آثار تورمی را از طرح مسکن مهر حذف کرده و تامین مالی این طرح از درون خود طرح انجام شود. در بخش مسکن و بسته سیاست پولی جای خریدهای سنگین ملک توسط بانک ها خالی بود.





ایجاد سرعت زیاد در پرداخت های قرض الحسنه


وی در پاسخ به این سوال که چرا بانک مرکزی در سال گذشته مانع کاهش نرخ ارز شد گفت: آن کاهش اصلا خوب نبود و در صورت تحقق به واحدهای تولیدی و صادرات لطمه می زد و خوشبختانه نتیجه این جلوگیری نیز ثبات فعلی حاکم در بازار است. رشد نقدینگی در سال گذشته 29.1 درصد بود که سه درصد از آن به موسسات جدید تعلق داشت.





سیف در ارتباط با عدم نامگذاری ائمه بر بانک ها گفت: حتما این بخشنامه را که نباید نام ائمه بر بانک ها گذاشته شود اجرا می کنیم و هیچ گونه حمایت غیر اصولی در این زمینه وجود ندارد و در صورتی که موفق نشدیم قطعا به دخالت افراد ارتباط ندارد بلکه خودمان کوتاهی کرده‌ایم.





وی در پاسخ به این سوال که چرا دولت در برخی مواقع باید مابعدالتفاوت وام های قرض الحسنه را پرداخت کند گفت: یکی از برتری ها و ویژگی های بانکداری بدون ربا ایجاد شرایط برای پرداخت وام قرض الحسنه است که طبیعتا پرداخت قرض الحسنه در حد تجهیز منابع صورت می گیرد. خوشبختانه اخیرا سرعت زیادی در پرداخت های قرض الحسنه ایجاد کردیم و امیدوار هستیم تا طول زمان انتظار کاهش پیدا کند.



جریمه دیرکرد حرام اما ضروری برای مکانیزم انضباط مالی


سیف در ادامه عنوان کرد: ما نیاز به بازسازی پولی در زمینه اسکناس داریم و هدفمان این است که در سال 1395 به تورم تک رقمی و به نوعی ثبات اقتصادی دست پیدا کنیم و در آن زمان می توانیم برای حذف تعداد صفر و یا حجم اسکناس ها تصمیم بگیریم.در بحث بانکداری جدید الکترونیک و سیستم های نوین بانکداری یک ایده جدید را تحت عنوان کیف پول الکترونیکی مطرح می کنیم که این کیف به معنای شهر بدون اسکناس رایج کشور است و به صورت پایلوت در کیش اجرا می شود.









وی در پاسخ به این سوال که چرا وقتی مراجع جریمه دیر کرد را حرام کردند ولی هنوز بانک ها این مبلغ را دریافت می کنن؟ گفت: جریمه حرام است ولی چیزی که اکنون در بانک ها اجرا می شود بر اساس مصوبه شورای نگهبان است و ضرورت وجود مکانیزم انضباط مالی باعث اجرای این طرح می شود چه بسا اگر این طرح اجرا نشود تسهیلات دریافتی یکبار مصرف تلقی شوند.



رشوه موریانه وار اقتصاد کشور را نابود می کند


وی در پاسخ به سوالات متعدد بینندگان در ارتباط با نرخ دلار گفت: در رابطه با ارزش دلار بانک مرکزی فقط نوسانات شدید قیمتی دلار را در بازار کنترل می کند ولی آنچه مسلم است قیمت دلار باید با واقعیت های اقتصادی تغییر کند اما این تغییر باید در یک بازار آرام و با ثبات صورت بگیرد.





وی در پاسخ به سوالی مبنی بر مبارزه با رشوه در **** بانکی گفت: از تمامی مردم می خواهم تا با همت جمعی خود در کنار ما با این نوع فساد مقابله کنند چرا که فساد مالی (رشوه) مخرب بوده و موریانه وار اقتصاد کشور را نابود می کند. مردم هر گونه اطلاعات و اخباری در این زمینه دارند از طریق سایت بانک مرکزی به ما انعکاس دهند و ما نیز بدون اینکه برای آنها مشکلی ایجاد شود نسبت به گزارشات اقدامات لازم را بعمل می آوریم.





سیف خاطر نشان کرد: حجم نقدینگی 615 هزار میلیارد تومان است که از مبلغ تقریبا 140 هزار میلیارد تومان می تواند به پرداخت تسهیلات اختصاص یابد. اگر بانکی منابعی را داشته باشد راه صحیح این است که آن منابع را برای تسهیلات پرداخت کند.





وی همچنین بیان کرد: قدرت اعطای تسهیلات در **** بانکی سال جاری در ابتدا 240 هزار میلیارد تومان بود که بعد از بررسی های فراوان این قدرت را به 280 هزار میلیارد تومان افزایش دادیم.





سیف در ارتباط با زمان تک نرخی شدن دلار گفت: یکی از دستاوردهای ارزشمند دولت یازدهم کنترل و کاهش تورم است.مردم باید بدانند که تورم به معنای افزایش قیمت است و کاهش تورم یعنی اینکه روند افزایش قیمت کاهش پیدا می کند و تورم تک رقمی موجب تولید جدید می شود.





ریس کل بانک مرکزی گفت: در حال حاضر آمادگی تک نرخی شدن دلار در کشور با وجود ثبات در بازار ارز هست، اما باید از نظر تثبیت در شرایط روابط بین المللی نیز مطمئن شویم که اگر این اطمینان حاصل شد به فاصله 6 ماه می توانیم نرخ را انتخاب کرده و اقتصادمان را به سمت یک بازار با ثبات حرکت دهیم.





وی در پاسخ به این سوال که مبنای قیمت ارز آزاد چیست گفت: تعادل عرضه و تقاضا مبنای قیمت ارز آزاد است. تعادل اقتصاد در هر زمان بستگی به نرخ ارز داشته و بانک مرکزی تنها این نرخ ارز را به تعادل و ثبات می رساند.





سیف در جواب به این سوال که دلایل تشکیل صندوق سرمایه برای خرید مسکن چیست گفت: بخش مسکن در حال حاضر راکد است و تولیدی در این زمینه صورت نمی گیرد. ما نیاز داریم که طبقه متوسط جامعه بتواند برای مسکن خود برنامه ریزی کند.





سیف بیان کرد: فرمول صندوق های پس انداز مسکن اول برای تشویق به پس انداز و دوم برای ایجاد امکان تسهیلات در زمینه مسکن اثر گذار است. مسکن یکی از بخش های پیشران اقتصاد است و برای خروج از رکود حتما باید این تحرک ایجاد شود.





وی در پاسخ به این سوال که برای برداشت های غیر قانونی از بانک چه کاری انجام می دهید گفت: متاسفانه برای برداشت شبانه از بانک در سنوات گذشته هیچ منطقی وجود ندارد. اگر بخواهیم از بانک ها برداشت کنیم باید دولت را بدهکار کنیم و بدهکار کردن دولت نیاز به دلیل داشته و باید در مجلس مطرح شود.





رییس کل بانک مرکزی در پاسخ به این سوال که چرا گشایش اعتبار اسنادی با 30 درصد رعایت نمی شود گفت: در گذشته بانک ها الزام شده بودند تا هر کسی بخواهد از این گشایش استفاده کند باید 100 درصد پول را پرداخت کرده و 30 درصد نیز برای تضمین آوردن جواز سبز گمرکی ارائه دهد اما در حال حاضر این 100 درصد پرداختی را به 30 درصد کاهش دادیم ولی بانک ملزم به ریسک برای مشتریانی که آنها را نمی شناسد نیست. در حقیقت ما این التزام با را به 30 درصد کاهش دادیم اما اجرای آن به صورت اختیاری به بانک واگذار شده است.





وی در واکنش به این حرف که در برزیل وقتی صبح تقاضای وام ارائه شود تا ظهر همان روز پول به حساب متقاضی واریز می شود ولی در ایران این گونه نیست گفت: در ایران نیز این کار برای برخی از تولید کننده های خوش حساب انجام می شود.

نظر سیف درباره زنجانی، خاوری، جمشید بسم الله و فاضل خداداد



در پایان مجری کلماتی را مطرح کرد و از رئیس کل بانک مرکزی خواست نظرش در مورد آن کلمات را بگوید:



مرکز مبادلات ارزی: جایی که می تواند عرضه و تقاضای ارز را با رعایت نوبت پاسخ دهد.

گیتی پسند: موسسه‌ای که خارج از ضوابط بانک مرکزی منابعی را جمع آوری کرد و البته به جای دوری نبرده و به اشتباه خود پی برده است و قصد دارد آن را به مسیر درست بازگرداند و امیدوار است که این مشکل حل شود

پیمان پولی دوجانبه: این کار مثبت است. در گذشته در بانک مرکزی اجرا شده و در حال حاضر نیز اجرا می‌شود. بر اساس مصاحبه های انجام شده مطرح می‌شود که بانک مرکزی در این خصوص کوتاهی کرده اما باید بگویم که غفلتی در این ارتباط صورت نگرفته به طوری که در حال حاضر با چین و روسیه و کشورهای بلوک شرق پیمان ولی دو جانبه داریم.

تاجر پول: به یاد پولشویی می افتم.

تولید ملی: فعالیتی است که اقتدار اقتصادی کشور را می سازد.

محمدرضا خاوری: همکار سابق بنده در که در مسیر غلط گام برداشته، کار بدتری که انجام داد، این بود که از کشور خارج شد و حتماً باید پاسخگو باشد و قوه قضائیه به طور قطع این موضوع را پیگیری خواهد کرد.

عبدالناصر همتی: جانشین حقیر در بانک ملی و از مدیران موفق است و تلاش می‌کند که مشکلاتی بانک ملی که کم هم نیست را حل و فصل کند تا انضباط به بانک ملی باز گردد. واقعه 3 هزار میلیاردی لطمه بزرگی به **** بانکی بود که بانک ملی نیز از قبل آن لطمه سنگینی دید و وی سعی دارد که انضباط را به بانک ملی دوباره باز گرداند.

طیب نیا: همکار خوب بنده در دولت

محمود بهمنی: همکار سابق بنده در بانک ملی. وی در بانک مرکزی تلاش کرد اما شرایط در دوره مدیریت قبلی ویژگی های خاص خود را داشت.

احمد توکلی: نماینده دلسوز، متدین اما منطق وی دیر عوض می‌شود. وی بهتر است که به توضیحات گوش کند تا بتواند قانع شود.

مسعود مدلل: تاجر وارد کننده کالای اساسی کشور است که کشتی های حامل کالاها را به اسکله می آورد تا بتواند ارز آنها را تامین کند اما تاکنون وجهی به وی پرداخت نشده است. ارز 650 میلیون یورویی که گفته می‌شود به وی پرداخت شده این چنین نبوده به طوری که قرار بود طی 4 ماه ارز مورد نیاز وی تسویه شود اما 9 ماه گذشته و هنوز این اقدام صورت نگرفته است به طوری که وی کالا را وارد کرد اما پولی دریافت ننموده. در زمانی که وی چنین درخواستی کرده، قیمت ارز مبادله ای 2450 تومان بود که در حال حاضر 2650 تومان شده است و این ریسکی است که وی پذیرفته است.

ستار عبدالی ( صنعتگری که مقابل اداره مرکزی بانک صنعت و معدن خود را به دلیل عدم پرداخت تسهیلات به آتش زد): با مهندس افخمی در مورد وی صحبت کردم که از ابتدا این موضوع مربوط به وی را ریشه یابی کند تا نتیجه مشخص شود. ولی تا حصول نتیجه این قضیه پیگیری خواهد شد.

حمید پورمحمدی: بسیار متدین و زحمت کش و از مدیران بانک مرکزی بود. ابهاماتی در مورد وی مطرح شد اما پس از آن شفاف سازی صورت گرفت. وی نقش مهمی در ساماندهی بازار غیرمتشکل پولی داشت ولی نقش مثبت وی چندان بیان نشد.

بابک زنجانی: انسانی است که نمی توانسته به تنهایی اقداماتی را انجام دهد و 2 میلیارد و 600 میلیون دلار بدون تجربه و پیش زمینه ای بین المللی و تخصصی در اختیارش قرار گیرد. مشخص نیست که وی چگونه بقیه را گول زده اما به هر حال مرجع قضایی در مورد پرونده وی بررسی هایی انجام خواهند داد. در اوایلی که به بانک مرکزی رفتم، عنوان می شد که وی بدهی خود را به بانک مرکزی پرداخت کرده اما چنین نبود، این در حالی است که ما در آن زمان تحت فشار بودیم که این موضوع را (پرداخت بدهی بابک زنجانی به بانک مرکزی ) تایید کنیم و سعی می کرد که به طرق مختلف این موضوع را مخدوش کند. تعجب می کنم این فرد با این سن و سال کم چنین اقداماتی را انجام داده باشد. همچنین مطرح می شد در گذشته وی در بانک مرکزی فعالیت می کرده و ارزهای بانک مرکزی را به بازار آزاد می فروخته اما این حرف، حرف عجیبی است و با بازرسی هایی که صورت داده ام، مشخص شد که هیچ کس از همکاران بانک مرکزی فعالیت وی در این بانک را به هیچ وجه تایید نمی کنند و اینکه چرا وی چنین حرفی را زده است، عجیب است و رقم 9 هزار میلیارد تومان مرتبط با وی عدد بسیار بزرگی است.

جمشید بسم الله: گفته می شود وی در زمان ریاست جمهوری احمدی نژاد در بازار ارز فروشی می کرد و بر روی چهارپایه ای می رفته و قیمت ارز را تعیین می کرده است.

فاضل خداداد: داستان 123 میلیاردی بانک صادرات به وی منتسب است اما خداوند تفضل کرده، منابع به این بانک بازگشت و خسارت وارده جبران شد.

پایش: برنامه خوبی است و از آن استفاده کردم. نقش این برنامه موثر است و از آن لذت می برم.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
راغفر عنوان کرد
بی مهری 60 ساله به تولید ملی/ رونق با حرف درست نمی‌شود


یک کارشناس مسایل اقتصادی با انتقاد از بی توجهی دولت‌ها به اهمیت تولید ملی گفت:تا به حال به تولید ملی هیچ توجهی نشده و حدود شصت سال است که به تولید بی مهری کرده ایم.



حسین راغفر، استاد دانشگاه و کارشناس مسایل اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه همه باید از تولید ملی حمایت کنند، اظهار کرد: نکته مهم این است که رونق تولید ملی با حرف درست نمی‌شود، بلکه باید در بسته سیاستی دولت بدان پرداخته شود در صورتیکه تا به حال مغفول مانده است.



وی با تاکید بر اینکه بدون تولید هیچ کشوری نمی تواند به توسعه برسد، با انتقاد از بسته سیاستی دولت، تصریح کرد: در حال حاضر انتظار داشتیم دولت فهرستی از شرکت های ورشکسته که در این هشت سال موجب بیکاری صدها هزار نفر شدند را تهیه و درباره بازگرداندن آنها به تولید تصمیم گیری کند زیرا بسیاری از بنگاه‌های ورشکسته زیرساخت های لازم را دارند.



عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا گفت: ایران تولید کننده چرم است در صورتیکه شرایط تبدیل به محصول نهایی وجود ندارد و همه به صورت مواد خام به خارج کشور فرستاده می شود. مورد دیگر سنگ آهن طبس است که حتی کارگر چینی آورده اند و مواد خام به خارج فرستاده می شود.



راغفر با اشاره به فجایعی که در اقتصاد کشور رخ داده است، خاطر نشان کرد: یکی از مصیبت های ما این است که در حدود 15 میلیارد واردات محصولات کشاورزی داریم و این در واقع یکی از مصیبت های دولت نهم و دهم بوده که به کشور تحمیل شده است.



وی با انتقاد از بسته سیاستی دولت و با بیان اینکه بسته سیاستی دولت می بایست وابستگی اقتصادی ما را کم کند، گفت: ما شاهد فاجعه بزرگی در حوزه کشاورزی هستیم و آن از بین رفتن زمین های کشاورزی و تبدیل آن به ویلاهای خوش نشینان است که به نظر می رسد دولت نگاهی برای رفع این مشکل ندارد.



این کارشناس مسایل اقتصادی اقدامات کوتاه مدت را مسبب آثار تخریبی بلند مدت دانست و اضافه کرد: تا به حال حمایت از تولید ملی بیشتر شبیه شوخی بوده است چرا که منافع گروه های فاسد و سودجو در حفظ شرایط موجود است.



راغفر در خصوص کمپین آری به تولید ملی گفت: این کمپین برای مطرح کردن نکات، کاستی‌ها و نگرانی‌ها در اقتصاد کشور و اهمیت تولید ملی مفید است.



وی در پایان یادآور شد: اگر این روند بی توجهی به تولید ملی ادامه داشته باشد فاجعه رخ می دهد چرا که اقتصاد کشور در یک سراشیبی قرار گرفته است و هر روز سرعت این سقوط بیشتر می شود. وقتی ما خودمان را با کشورهایی چون ترکیه که بدون داشتن هیچ منابعی رشد اقتصادی بالا و درآمد ملی1100 میلیاردی مقایسه می کنیم بحران مشخص می شود در صورتیکه درآمد ملی ایران با همه منابعی که دارد به زحمت به 500 میلیون دلار می رسد.



تولید ملی
انتهای پیام



برچسب : توليد
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
وزارت نیرو هم تراز«زاینده‌رود» به این رود آب منتقل کرده‌ است



«وزارت نیرو هم تراز خودزاینده رود از سایر رودخانه‌ها و سرآب‌ها به این رود آب منتقل کرده‌ است.»



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه اصفهان حمید چیتچیان امروز در جلسه شورای اداری استان اصفهان اظهار کرد: اصفهان برای ما یکی از مولفه‌های اصلی شکل‌دهنده هویت ملی ماست و اگر به تاریخ نگاه کنیم می‌بینید اثرگذاری اصفهان فراتر از منطقه و کشور بوده است. اگر صفویه را نگاه کنید و اصفهان را به عنوان پایتخت آن بنگریم می‌بینیم اصفهان جز سه شهر تأثیرگذار جهان بوده است حال این تاثیر می‌تواند اجتماعی فرهنگی و سیاسی باشد.



وی افزود: دولت و من به عنوان یک خدمت‌گذار برای شهر اصفهان جایگاه ویژه‌ای قائل هستیم و این طبیعی است که به اصفهان نگاه ویژه و توجه ویژه‌ای داشته باشیم و تاریخچه وزارت نیرو هم نشان می‌دهد که همیشه نگاه‌ها به اصفهان ویژه بوده است.



وزیر نیرو با اشاره به جلسه شورای عالی آب زاینده رود عنوان کرد: در پنج دهه گذشته هر سال 850 میلیون مترمکعب آب در زاینده رود جریان داشت و قبل از انقلاب که سد زاینده رود و تونل کوهرنگ یک احداث شد و آب را از سرچشمه‌های کارون برداشت و به این سوی زاگرس یعنی زاینده‌رود آورد. میزان آورد این تونل 293 میلیون متر مکعب بوده است که این طرح را اگر با طرح‌های بعدی که برای زاینده‌رود انجام شد جمع ببندیم به این نتیجه می‌رسیم که وزارت نیرو هم تراز خودزاینده رود از سایر رودخانه‌ها و سرآب‌ها به این رود آب منتقل کرده‌اند.



چیتچیان با تأکید بر این که تا پایان 93 تونل سوم کوهرنگ به بهره‌برداری می‌رسد افزود: سد بهشت آباد نیز در پایان امسال نیز به بهره‌برداری می‌رسد و با جمع‌آوری این موضوع تا کنون یک میلیارد و 17 میلیون مترمکعب آب به زاینده‌رود اضافه شده است؛ این یعنی 200 میلیون مترمکعب آب بیشتر از آورد رود زاینده رود است.



وزیر نیرو با ارائه آماری جدید و نادر گفت: از ابتدای احداث وزارت نیرو و فعالیت‌های این وزارت برای انتقال آب به این حوزه به حوزه دیگر اتفاق افتاده 2 میلیارد مترمکعب آب بوده که نصف آن به استان اصفهان فرستاده شده است و این یعنی اتفاقی نادر در حوزه آبی کشور. البته این نکته را متذکر می‌شوم که ما فقط پنج میلیون اصفهانی را از80 میلیون ایرانی در نظر نگرفته‌ایم بلکه این فعالیت متعلق به همه کشور بوده است.



چیتچیان تصریح کرد: واقعا شرایطی در حوزه شرب آب اصفهان امروز وجود دارد برای همه مردم ایران نگران کننده است و باعث تاسف است که چنین رویدادی رخ داده است و مساله آب اصفهان دغدغه هر ایرانی است چرا که اصفهان یکی از مولفه‌های اصلی ما ایرانی‌هاست و واقعا یکی از دلایل اصلی این آباددانی و اینکه اصفهان مرکز فرهنگی و اجتماعی ایران قلمداد می‌شود بی شک زاینده رود است.



وی با یک سوال سخنان خود را ادامه داد:‌حال چرا «زاینده رود» با این همه توجه و با این همه آورد آب از استان های دیگر با مشکل مواجه می‌شود؟ پاسخ به سه عامل محدود می‌شود. ابتدا عواملی که دست خدا است و دست بشر در آن دخالت ندارد. دوم عواملی که دست منابع آب یعنی وزارت نیرو و سوم عوامل خارجی که بیرون از وزارت نیرو آب را کنترل می‌کنند که باید به این سه عامل مهم عدم همکاری یا همکاری نکردن مردم را از مسئولان رده بالا تا بالاترین قشر مردم نظر بگیریم.



وی گفت:‌چیزی که مهم است این است که امروز تمام کشور ایران با خشک‌سالی روبرو است و در خبری تاسف بار اعلام می‌کنم که 12 کلان شهر ما از نظر تأمین آب شرب در وضعیت اضطرار هستند که می‌توان به تهران، اصفهان، شیراز، مشهد، کرمان، زاهدان، همدان، کرج و قزوین اشاره کرد.



چیتچیان با اشاره به این که ما برای مدیریت آب شرب شهرها به شدت تلاش کرده‌ایم گفت: در این شرایط سخت آبی کشور، وزارت نیرو آب شرب اصفهان را تأمین کرده است و بزرگترین تسویه خانه کشور یعنی «بابا شیخ علی» اصفهان را مدیریت آبی کرده‌اند. پس مگر می‌توان گفت وزارت نیرو برای اصفهان کاری نکرده است؟



وزیر نیرو تأکید کرد: متاسفانه در مدیریت جلوگیری از استفاده‌های غیرقانونی از برداشت آب زیرزمینی و سطحی موفق عمل نکرده و مساله این نیست که به اعتبار ربط داشته باشد. همه ما مدیریت غلط داشته‌ایم و مسئولان، شما هم مدیریت غلط داشته‌اید.

وی با بیان این که افزایش جمعیت بی‌رویه شهر اصفهان، افزایش 45 هزار هکتاری باغ و زمین کشاورزی و مراتع در حاشیه زاینده رود در گذشته و تبدیل شدن آن به 200 هزار هکتار، امروز قطعاً‌ به یک میلیارد و 500 میلیون متر مکعب آب نیاز دارد . گفت: خوب این آب از کجای زاینده رود تأمین شود؟! امروز که شما اصفهان را قطب بزرگ صنعتی کشور می دانید بدانید مصارف آب از پنج میلیون متر مکعب به 200 میلیون مترمکعب رسانده‌اید و خوب این یعنی چی؟ مگر در چنین شرایط آبی می‌شود چنین کرد؟



وی اضافه کرد: فضای سبز شهری اصفهان بهترین فضای سبزی شهر است اما آیا اصفهان با این شرایط آبی نیازمند چنین فضای سبز شهری است؟ که روزانه بخواهید پنج هزار فضای شهری را آب دهید.



وزیر نیرو ادامه داد: رودخانه کارون روزی 37 میلیارد مترمکعب آورد آب داشت که امروز به 9 میلیارد متر مکعب رسیده که با افتتاح بهشت آباد 2 میلیارد مترمکعب آن کاهش خواهد یافت . این انتقال آب شرعا و عرفا و قانوناً‌ به نظر شما آیا امکان پذیر است؟



چیتچیان خطاب به مسئولان اصفهان گفت: چاره امروز «زاینده رود» مدیریت مصرف آب است. این منطقه منطقه شالیکاری نیست و بدانید تمام چاه‌ها چه در بالا دست و چه در پایین دست کنترل می‌شود موتورهای دیزلی به برقی تبدیل می‌شود و جلوی تمام اضافه برداشت‌ها در تمام استان های بالا دست و پایین دست و اصفهان گرفته می‌شود و بدانید در اصفهان آب برای کشت و کار به شرق اصفهان می‌رسد و پنج ماه پس از بهمن ماه آب برای کشت خواهیم داشت.



وزیر نیرو خاطر نشان کرد : بزرگترین مشکل تونل گلاب دو، برای احداث نبود مجوز سازمان حفاظت محیط زیست است که دنبال هستیم آن را بگیریم.

پروژه بهشت آباد قطعا در برنامه‌های وزارت نیرو است و این پروژه فقط آب شرب اصفهان را تأمین می‌کند و حجم انتقال آب آن 250 میلیون متر مکعب است و در پایان مردم اصفهان باید بدانند آوردن آب به اصفهان نباید دیگر استان‌ها را متضرر کند.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
بخش اول/وزیر صنعت در پاسخ به پرسش فارس:
ارز سال آینده تک نرخی می‌شود/ تخفیف خودروسازان به مردم در پی درخواست رئیس جمهور/ لغو۱۵۰پروانه بهره‌برداری معدن
وزیر صنعت، معدن و تجارت از تک نرخی شدن ارز در سال آینده خبر داد و گفت: در جلسه ای که با رییس جمهور داشتیم از ما خواستند که هرچقدر امکان دارد در قیمت خودرو تخفیف بدهیم و در نهایت خودروسازان از محل صرفه جویی حاصل از افزایش تیراژ تولید, بابت ایربگ و یورو ۴ به خریداران تخفیف دادند.


13930222000335_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس محمدرضا نعمت زاده در نشست خبری که صبح امروز به مناسبت هفته دولت برگزار شد، اظهار داشت: 150 فقره پروانه بهره برداری از معادن که قبلا به ناحق صادر شده بود, لغو کردیم و البته یکی، دو مورد از صاحبان پروانه‌های لغو شده علیه ما شکایت کرده اند.

    به گفته نعمت زاده برخی از صاحبان پروانه های بهره برداری از معادن به مدت پنج سال بهره برداری از معدن را معطل کرده بودند که با آنها برخورد کردیم.

    وی ادامه داد: در این راستا یک معدن در سال 81 به زن یکی از مدیران واگذار شده بود که پروانه بهره برداری آن را لغو کردیم ولی آنها علیه ما شکایت کردند و در نهایت قرار شد ایمیدرو از آنها شکایت کند.

    وزیر صنعت در ادامه با ارایه آماری از رشد بخش صنعت در سال 91 گفت: طبق گزارش مرکز آمار, بخش اشتغال در این سال با رشد منفی 36 درصد همراه بود که تا آن زمان هیچگاه چنین رشدی در بخش اشتغال اتفاق نیفتاده بود.

    وی افزود: در سال 91 بخش صنعت رشد منفی 10 درصد را تجربه کرد و میزان رشد برای بخش صنعت و معدن با احتساب آب،برق و ساختمان منفی 12،6 درصد بود.

    نعمت زاده اظهار داشت: در سال 91 رشد سرمایه گذاری منفی 22 درصد و تولید اغلب محصولات کاهشی بود.

    *ورود بخش خصوصی به اکتشاف معادن

    وی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید در چنین شرایطی کار خود را آغاز کرد، افزود: در بحث صدور جواز تأسیس نیز موانعی وجود داشت که دولت جدید کار اصلاح مقررات و دستورالعمل های دریافت جواز تأسیس را انجام داد و دستورالعملی که در حد یک کلاسور بود به یک دستورالعمل پنج صفحه ای تبدیل شد.

    نعمت زاده در مورد انجام فعالیت های اکتشافی در بخش معدن نیز گفت: در گذشته قرار گذاشته بودند که اکتشاف پهنه های معدنی واگذار نشوند و این کار به سازمان زمین شناسی واگذار شود که با توجه به روند کند موجود این کار حدود 50 سال طول می‌کشد که ما 80 درصد این پهنه ها را آزاد کردیم تا توسط بخش خصوصی انجام شود.

    وی در ادامه با اشاره به تأمین 2200 میلیارد تومان از محل فروش اموال مازاد ایران خودرو و سایپا گفت: این اموال به صنعت قطعه سازی و خودروسازی وارد شده و از سایر تولیدکنندگان نیز خواسته ایم تا اموال مازاد خود را عرضه و به چرخه تولید وارد کنند.



    *ارز سال آینده تک نرخی می‌شود/ مرکز مبادلات امسال جمع نمی‌شود

    وزیر صنعت در پاسخ به سوال خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس اظهار داشت:ارز سال آینده تک نرخی می‌شود. چند نرخی بودن ارز مشکلاتی را برای مصرف کننده و واردکننده به همراه دارد که در حال سبک و سنگین کردن موضوع هستیم.

    وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار فارس مبنی بر اینکه بحثهایی در مورد جمع آوری مرکز مبادلات ارزی مطرح است،برنامه دولت در این مورد چیست؟ گفت: این موضوع در اختیار بانک مرکزی است و ما از جمع آوری این مرکز بی خبریم.

    وی تأکید کرد: امسال قطعا مرکز مبادلات ارزی دست نمی خورد تا اینکه این موضوع بررسی شود.

    نعمت زاده در خصوص معضلات ارز چند نرخی تصریح کرد: به عنوان مثال بیش از صد نامه به ما نوشته شده که عنوان کرده‌اند تولید محصول مانند میلگرد در کشور قابل رقابت با میلگرد وارداتی با ارز مبادله ای نیست.

    وی اظهار داشت: قصد داریم تولید داخل را تشویق کنیم.

    وزیر صنعت، معدن و تجارت در مورد مذاکرات بانک مرکزی با چینی ها برای فاینانس طرح های اقتصادی نیز گفت:این مذاکرات ادامه دارد و منتظر اعلام نتیجه هستیم.

    وی افزود: مسولان بانک مرکزی قول داده اند که طی یکی دو هفته آینده این موضوع حل شود.

    نعمت زاده تصریح کرد: پیش بردن ال سی مقداری متوقف است که امیدوارم زودتر رفع شود.



    * تخفیف خودروسازان به مردم در پی درخواست رئیس جمهور

    وزیر صنعت در پاسخ به سوالی در مورد قیمت خودرو اظهار داشت: طبق مصوبه شورای اقتصاد خودرو سواری جز کالاهای انحصاری محسوب می شود و بر این اساس شورای رقابت قیمت خودرو را تعیین می کند.

    وی افزود:افزایش 2 درصدی مالیات بر ارزش افزوده، رشد 25 درصدی هزینه بیمه, تبدیل استاندارد یورو 2 به یورو 4 و نصب ایربگ باعث افزایش قیمت خودرو شده است.

    وی اظهار داشت: در جلسه ای که با رییس جمهور داشتیم از ما خواستند که هرچقدر امکان دارد در قیمت خودرو تخفیف بدهیم و ما نیز این موضوع را با خودروسازان در میان گذاشتیم.

    نعمت زاده افزود: در نهایت خودروسازان از محل صرفه جویی های حاصل از افزایش تیراژ تولید, بابت ایربگ و یورو 4 به خریداران تخفیف دادند.

    *جلسه با معاون اول رئیس جمهور و بررسی روغن پالم در شیر

    وی در مورد استفاده از روغن پالم در محصولات لبنی نیز گفت: ادعاهای مطرح شده از سوی وزارت بهداشت مربوط به زمانی بود که مشخص نشده بود روغن گیاهی مصرف شده در محصولات لبنی,پالم است یا خیر.

    وزیر صنعت افزود: در جلسه ای با حضور معاون اول رییس جمهور و مسولان وزارت بهداشت و سازمان استاندارد قرار شد در مورد تشخیص اینکه روغن گیاهی مصرف شده, پالم است یا خیر، بررسی شود.

    وی تاکید کرد: بخشی از بحثهای مطرح شده در دنیا در مورد روغن پالم,سیاسی است و از سوی آمریکا مطرح می شود زیرا این کشور رقیب مالزی در تولید روغن است.

    به گفته وی سالانه 62 میلیون تن از 170 میلیون تن روغن خام تولیدی در جهان به پالم اختصاص دارد.

    وی ادامه داد: طی سه ماهه اول امسال 29 درصد از روغن خام وارداتی به کشور به پالم اختصاص داشت و طبق مصوبه دولت, در هر سال نباید بیشتر از 30 درصد روغن وارداتی, پالم باشد.

    *رضایت نعمت زاده از خودروسازان

    وزیر صنعت در ادامه در ارزیابی عملکرد خودروسازان گفت: از خودروسازان و قطعه‌سازان راضی هستم ولی در جهت رقابتی شدن این صنعت باید قدم‌های بزرگتری برداشته شود.

    وی با بیان اینکه مقایسه خودروهای داخلی با خودروهای خارجی که 60 یا 100 سال در دنیا سابقه دارند، مقایسه درستی نیست ولی باید سعی کنیم همیشه خود را به شاگرد اول‌ها نزدیک کنیم.

    وی تأکید کرد: برای اینکه خودروسازان ایرانی سهم مناسبی از صادرات داشته باشند باید از نظر کیفیت و قیمت قابلیت رقابت با تولیدات مشابه خارجی را دارا باشند.

    وی با اشاره به افت نامطلوب صادرات خودرو طی دو سال اخیر، گفت: خط تولید خودرو در برخی کشورها مانند روسیه، کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین ایجاد شده بود ولی چند سال بعد تعطیل شد که در حال راه‌اندازی دوباره آنها هستیم.

    نعمت زاده اظهار داشت: در سنگال، ونزوئلا و عراق نیز بحث‌ها برای فعال شدن دوباره این کارخانه‌ها در حال انجام است.

    وی در مورد سیاست‌های دولت برای خروج از رکود نیز گفت: در این راستا بانک‌ها مکلف شدند حداقل 60 درصد از تسهیلات خود در سال جاری را به سرمایه در گردش واحدهای تولیدی اختصاص دهند.



    *ارائه برنامه راهبردی توسعه صنعت و معدن به دولت

    وی ادامه داد: ویرایش پنجم برنامه راهبردی توسعه صنعت و معدن در حال انجام است که امیدواریم طی یک ماه آینده تکمیل و به دولت ارائه شود و شاید برای تبدیل به قانون، به مجلس نیز ارائه شود.

    وزیر صنعت در پایان با اشاره به سهم یک درصدی بخش معدن در تولید ناخالص ملی، گفت: سعی داریم این رقم را طی پنج سال آینده، سه برابر کنیم.



    * سهم تولید از هدفمندی یارانه‌ها

    نعمت‌زاده در مورد اختصاص سهم تولید از هدفمندی یارانه‌ها گفت: 10 هزار میلیارد تومان در قانون آمده بود که به تولید صنعت و کشاورزی و حمل و نقل عمومی و در عین حال صرفه‌جویی انرژی در واحدهای مسکونی اختصاص یابد که بر روی این موضوع بسیار بحث شد و ما خواستیم که 80 درصد این مبلغ را در اختیار ما بگذارند و بالاخره 3 هزار و 400 میلیارد تومان در اختیار تولید قرار گیرد و 1000 میلیارد تومان به بخش کشاورزی و بقیه‌اش به صنعت برود اما تا به امروز به خاطر مشکلات خزانه نتوانستیم مبلغی بگیریم.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


طیب نیا به مهر پاسخ داد:

آغاز حذف یارانه ثروتمندان پس از اطمینان از شناسایی/ اعتقادی به ***** قیمت‌ها نداریم

وزیر امور اقتصادی و دارایی از آغاز حذف یارانه بگیران ثروتمند پس از اطمینان از شناسایی آنها توسط کارگروه مربوط به مسئولیت وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی طیب نیا امروز در اولین نشست خبری خود پس از یک سال عملکرد دولت و در هفته دولت در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر که اخیرا مطرح کرده بودید اگر بخواهید بدون خطا یارانه تعدادی از افراد را حذف کنید، امکان شناسایی 200 هزار نفر بدون خطا وجود دارد؛ اگر چنین است، چرا این کار را آغاز نمی کنید؟ گفت: کارگروهی در دولت مسئول اجرای برنامه مربوط به یارانه بگیران است و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مسئول این کارگروه است و بحث یارانه ها، حمایت‌ها و حذف افرادی که فعلا مشمول دریافت یارانه نقدی هستند، در حوزه وظایف این کارگروه قرار دارد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: این کارگروه تلاش می کند با استفاده از امکانات موجود، افراد را شناسایی کرده و اگر به شناسایی قابل اطمینانی برسند، اقدامات لازم بعدی انجام خواهد شد.

فهرست 500 ابر بدهکار بانکی در قوه قضائیه

وی از برنامه ریزی مفصل در دولت در مورد بدهکاران بزرگ سیستم بانکی خبر داد و گفت: این موضوع در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی و ستاد اقتصادی دولت بارها مطرح شده، این در حالی است که بدهکاران بزرگ بانکی دو دسته هستند؛ یکی افراد خوش حسابی هستند که سابقه بدحسابی با سیستم بانکی ندارند و به دلیل عوامل خارج از رکود با مشکل مواجه شده اند.

طیب نیا ادامه داد: گروه دوم افراد بدحساب هستند که از گذشته مشکل مطالبات بانکی داشتند و برای هر دوی این گروه برنامه داریم اما بین آنها تفکیک قائل هستیم. برای گروه اول مساعدت هایی صورت خواهد گرفت.

این عضو کابینه دولت یازدهم گفت: در مورد گروه دوم نیز که بدحسابان هستند و شرایط مالی مناسبی دارند از تمامی راهکارهای قانونی برای وصول مطالبات اقدام خواهیم کرد به طوری که رئیس بانک مرکزی یک ماه قبل طی نامه ای به قوه قضائیه تعدادی از این بدهکاران بزرگ را معرفی کرد که تعداد آنها بیش از 500 نفر است. بانکها هم در این زمینه مکلف شدند که این موضوع را با جدیت دنبال کنند.

دولت اعتقادی به ***** قیمت‌ها ندارد

وزیر امور اقتصاد و دارایی در مورد نظارت بر قیمت‌ها در بازار گفت: دولت اعتقادی به سرکوبی قیمت‌ها ندارد. در گذشته آثار زیانباری را از ***** قیمت‌ها شاهد بودیم و تثبیت قیمت‌ها به معنای تحمیل زیان به بخش تولید و تعطیلی آنها بود.

طیب نیا افزود: باید به بخش‌های تولیدی مجال دهیم که هزینه های قابل قبولی که شرایط کشور به تولید کننده وارد می کند خود را در قیمت تمام شده نشان دهد. اما برخی از بخش ها در کشور انحصاری است و شورای رقابت مسئول تنظیم فعالیت های انحصاری کشور مسئول قیمت گذاری است و شخصیت های حقوقی شورای رقابت از استقلال رای و نظر برخوردارند.

وی ادامه داد: بخش دیگری از کالاهای یارانه ای اساسی هستند و در مورد قیمت گذاری آنها دولت باید نظارت کامل را داشته باشد زیرا یارانه دریافت می کنند بنابراین باید نظارت شوند. تعیین قیمت برای کالاهای حساس و ضروری باید انجام شود و در مورد سایر کالا بنا به تعیین قیمت نیست. عدم تعیین قیمت تثبیتی به معنای عدم نظارت نیست و اعمال نظارت بر کالاها پیش بینی شده است.

وی خاطرشان کرد: زمانیکه بحث افزایش قیمت حامل های انرژی در دستور کار دولت بود، نظارت باید انجام می شد که با این اقدام کمترین التهاب و هیجان به لحاظ قیمت در بازارها رخ داد.

ساماندهی بنگاه داری بانکها

این عضو کابینه دولت یازدهم به ابلاغ بخشنامه ای توسط رئیس کل بانک مرکزی به بانکها مبنی بر واگذاری املاک و اموال مازاد اشاره کرد و گفت: قرار بود بر اساس آن ظرف مدت 3 سال بنگاه های مازاد بانکها واگذار شود. البته بخشی از بنگاه داری بانکها ارادی نبود. وقتی بدهکار بانکی نمی تواند بدهی خود را به بانک بازپرداخت نماید، بانک بنگاه مربوطه را تملیک می کند و این در حالی است که این بنگاه ها وضعیت اقتصادی مناسب ندارند.

وی با اشاره به واگذاری بنگاه های زیان ده به بانکها و اینکه بانکها تمایلی به دریافت این بنگاه ها ندارند، افزود:دولت به اجبار این بنگاه ها را به بانکها تحمیل کرده است و بنابراین باید یک برنامه مناسبی برای ساماندهی بنگاه داری بانکها داشته باشیم و در عین حال بانکها مکلف شده اند که بنگاه ها را به مردم واگذار کنند.

آخرین وضعیت بودجه عمرانی

طیب نیا در مورد بودجه عمرانی دولت گفت: تا هفته قبل 9 هزار و 200 میلیارد تومان بودجه عمرانی یا تملک دارایی های سرمایه ای تخصیص داده شد و خزانه آمادگی لازم برای پرداخت تمامی این وجوه را داشته و تا دیروز حدود 6 هزار میلیارد تومان از آن پرداخت شده است.

وی با اشاره به جلسه هیات وزیران و ابلاغیه معاون اول رئیس جمهوری به دستگاه ها مبنی بر اعلام وجه برای اینکه در اختیار آنها قرار گیرد، گفت: تا یکی دو روز آینده پرداخت ها به 9 هزار و 200 میلیارد تومان خواهد رسید که به معنای افزایش 500 درصدی پرداخت های عمرانی نسبت به سال قبل است.

وزیر اقتصاد تأکید کرد: بودجه تملک دارایی های سرمایه ای که حدود 40 هزار میلیارد تومان است را تا پایان سال پرداخت خواهیم کرد و معاونت برنامه ریزی و وزارت اقتصاد اقداماتی را برای صرفه جویی در پرداخت های جاری دستگاه ها انجام داده اند. آنچه از پرداخت بودجه های عمرانی مهمتر است تخصیص بهینه این منابع است و اولویت دولت آن بخش از طرح های عمرانی است که از توجیه لازم برخوردارند، دولت در این زمینه توفیقات خوبی به دست آورده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه برای تعامل با جهان سعی کردیم برنامه های مناسبی داشته باشیم، افزود: اگر می خواهیم سیاست های اقتصاد مقاومتی را عملیاتی و آسیب پذیری وابستگی به خارج را کم کنیم چاره ای جز افزایش صادرات غیرنفتی به کشورهای همسایه را نداریم؛ طی یک سال قبل دیپلماسی اقتصادی کشور نیز با کشورهای خارجی افزایش یافته و سفرهای متعددی در این زمینه بین دو طرف وجود داشته است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی ابراز امیدواری کرد که با افزایش صادرات غیرنفتی اثرات مطلوبی بین سیاست های داخلی اقتصادی ایجاد شود و گفت: توسعه فعالیت های اقتصادی با خارج و جذب سرمایه خارجی از طریق سرمایه گذاری خارجی جز اولویت های جدی دولت است.

وی در مورد استفاده از منابع بانکی برای خروج از رکود گفت: یکی از مشکلات عمده اکثر واحدهای تولیدی کمبود منابع است بنابراین تنگنای خط اعتباری مشکل اصلی این واحدهاست از سوی دیگر در سال های قبل همواره با رشد فزاینده نقدینگی روبه رو بودیم بنابراین با افزایش نقدینگی و تورم بنگاه ها با تنگنای مالی روبه رو بوده اند، ما اینها را جمع بندی کردیم و به این نتیجه رسیدیم که باید جلوی افزایش پایه پولی را بگیریم.

طیب نیا ادامه داد: دولت خود را ملزم می داند جلوی رشد پایه پولی را بگیرد ولی برای رفع تنگنای مالی بنگاه ها باید قدرت وام دهی بانک‌ها افزایش یابد و در این حالت ضریب فزاینده نقدینگی بالا خواهد رفت. به همین منظور در بسته خروج از رکود بندهایی برای تقویت وام دهی سیستم بانکی در نظر گرفته شد.

خرید کالای اساسی با پول آزادشده توافق ژنو

وی درباره پول های آزاد شده در پی توافق ژنو گفت: از پول هایی که در توافق ژنو آزاد شد بخشی برای خرید کالاهای اساسی و بشر دوستانه استفاده شد؛ برنامه بانک مرکزی استفاده مناسب از این وجوه است به گونه ای که پایه پولی افزایش نیابد.

وزیر اقتصاد درباره برنامه دولت برای تقویت بازار سرمایه گفت: شرایط بازار طی ماه های اول سالجاری مناسب نبود چراکه تصمیماتی گرفته شد که نتایج آن قابل پیش بینی بود و مشخص بود که آثار منفی در بازار خواهد گذاشت.

وی با اشاره به افزایش قیمت خوراک پتروشیمی ها در بودجه امسال و همچنین وضع عوارض سنگین بر سنگ آهن افزود: 30 درصد بازار سرمایه را واحدهای پتروشیمی و 20 درصد را سنگ آهنی ها تشکیل می دهند و کاهش سودآوری این دو بخش به طور طبیعی بر روی شاخص بورس تاثیر می گذارد.

طیب نیا افزود: هم اکنون قیمت سهام در کف است و به نظر می رسد که عوامل بنیادی دیگر بیش از این تغییراتی را در قیمت سهام و شاخص کل ایجاد نکنند و بازار وضعیت باثباتی را در آینده داشته باشد.

وی با بیان اینکه در بخش واقعی اقتصاد دچار مشکل کمبود نقدینگی هستیم و این امر در بازار سرمایه مشهود است،‌ گفت: هر چند در بازار سرمایه شاهد رکود نسبی بودیم اما در سایر بازارها همانند بازار ارز، مسکن و طلا نیز با رکود مواجه هستیم. تعدیلات لازم در قیمت دارایی ها انجام شده و وضعیت با ثبات نسبی در بازار سرمایه حاکم خواهد شد.

این عضو کابینه دولت یازدهم در ادامه با تاکید براینکه در گذشته هیچ نهادی برای مدیریت دیون دولت وجود نداشت، تصریح کرد: به همین خاطر دفتری در وزارت اقصاد برای شناسایی بدهی های دولت به بخش های مختلف تشکیل شد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه بدهی دولت به **** بانکی در حال تغییر و تحول است،‌ افزود: ما در بسته خروج از رکود به این مساله توجه کرده ایم که بدهی دولت به **** بانکی تسویه شود. وقتی دولت بدهی خود را به سیستم بانکی پرداخت نمی کند بانک‌ها نمی توانند تعهدات خود را پرداخت کنند به همین خاطر ما تلاشمان این است که یک بدهکار خوش حساب از دولت بسازیم.

طیب نیا همچنین از تشکیل ستادی تحت عنوان ستاد مشارکت فعال برای تدوین برنامه ششم در وزارت اقتصاد خبر داد و گفت: تهیه برنامه ششم بعهده معاونت برنامه ریزی رئیس جمهور است.

آزادسازی سهام عدالت

وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره برنامه دولت برای آزادسازی سهام عدالت اظهارداشت: بسته سیاستی سهام عدالت در دولت تدوین شد تا ادامه این طرح به نحو شایسته انجام شود به گونه ای که مردم بعنوان مالک واقعی از منافع سهام برخوردار شوند و سهام در دوره کوتاه مدت آزاد شود در عین حال مدیریت این واحدها نیز به صورت موثر و کارآمد انجام شود.

وی با انتقاد از مدیریت بنگاه های واگذار شده در طرح سهام عدالت گفت: نه تنها سهامداران نمی توانند در مدیریت این بنگاه ها که مالکیت آن را دارند اثر گذار باشند بلکه دولت هم دیگر نمی تواند نقش خود را در مدیریت به درستی ایفا کند و به همین دلیل وضعیت مدیریت این بنگاه ها نامناسب است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به سوالی درباره کسری صندوق تامین مسکن، تصریح کرد: بنای ما بر این بوده که این صندوق کسری نداشته باشد مگر اینکه از محل منابع بودجه عمومی به صورت یارانه بتوان آنرا تامین کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح اقدامات انجام شده در وزارت امور اقتصادی و دارایی طی یک سال گذشته پرداخت و اظهار داشت: دولت در سال گذشته در چنین روزهایی فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کرد، آنهم در شرایطی که به لحاظ اقتصادی و سیاسی کشور در وضعیت خطیری بود.

وی تحریم های ظالمانه دشمنان را یکی از مصادیق شرایط ویژه سال قبل برشمرد و افزود: با ساختارهای اقتصادی ناسالم که از قبل در اقتصاد وجود داشت تورم سنگین و رکود و همزمانی این پدیده ها شرایط خاصی را برای مردم از منظر تورم و بیکاری و رکود ایجاد کرده بود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی ضمن اشاره به نوسانات سال های قبل بازار ارز، طلا و مسکن گفت: در این شرایط دولت زمام امور را به دست گرفت، سخت ترین شرایط اقتصادی کشور طی سال‌های بعد و قبل از انقلاب بود چراکه سال‌هایی داشته ایم که تورم بالا بوده یا رکود شدید اما ترکیب این دو مورد شرایط را بسیار خاص کرده بود.

طیب نیا با بیان اینکه همزمانی رکود و تورم اتخاذ سیاست مناسب را نیز با مشکل مواجه کرده بود، تصریح کرد: زمانی که این دو پدیده شوم با هم ترکیب می شوند استفاده از سیاست ها با پیچیدگی های خاصی همراه می شود که می تواند مشکلات را تشدید کند؛ شاید به همین خاطر بود که مقام معظم ***** امسال را اقتصاد با عزم ملی و مدیریت جهادی نامگذاری کرده اند.

وی افزود: استفاده از این تعبیر و واژه مدیریت جهادی حاکی از این است که در شرایط بسیار سختی قرار گرفته بودیم و هستیم و خروج از این شرایط با همفکری و همکاری تمام قوای حاکمه و مشارکت مردم امکان پذیر است.

به گفته این عضو کابینه دولت یازدهم،‌این دولت در سالی که گذشت تمام عزم خود را به حل مشکلات موجود گذاشت و در این کار البته مردم و مجلس هم همکاری های خوبی را با دولت انجام دادند تا شرایط لازم برای مقابله با مشکلات موجود کشور فراهم شود.

بسته خروج از رکود

وزیر امور اقتصادی و دارایی با ابراز خرسندی از ارائه لایحه خروج از رکود به مجلس در هفته جاری گفت: در این جلسه هیچ نماینده ای به عنوان مخالف صحبت نکرد و تک فوریت این لایحه با رای بسیار بالا به تصویب رسید، این نشانه همکاری و همفکری و وفاق ملی است.

طیب نیا همچنین در ادامه به جلسه روز گذشته شورای گفتگوی دولت وبخش خصوصی اشاره و تصریح کرد: دولت تلاش خود را از همان ابتدا به مقابله با تورم و ایجاد ثبات و خروج از رکود گذاشت؛ با استفاده از سیاست های پولی و مالی و انضباط حاکم نرخ تورم با سرعت و شیب کم سابقه شروع به کاهش کرد و در تیر ماه به زیر 15 درصد رسید.

وی با بیان اینکه این توفیق اعجاب کارشناسان داخلی و خارجی را برانگیخت و این توفیقات را چیزی شبیه معجزه بیان کردند، ادامه داد: تمرکز به کنترل تورم البته به معنای بی توجهی دولت به مقابله با رکود نبود، چراکه این سیاست هم برای دولت اولویت ویژه داشت.

این عضو کابینه دولت یازدهم همچنین به مصوبه 35 ماده ای دولت برای حمایت از تولید اشاره و اضافه کرد: 17 شهریور سال 92 این مصوبه در هیات وزیران به تصویب رسید و بعد از آن کارگروه ویژه ای در وزارت اقتصاد تشکیل شد و بعد از آنهم برنامه 100 روزه دستگاه ها به ویژه این وزارت خانه در دستور کار قرار گرفت.

طیب نیا به ایجاد دفتر بهبود فضای کسب و کار در وزارت اقتصاد نیز اشاره ای داشت و اعلام کرد که این دفتر طی یک سال قبل فعالیت خیلی خوبی داشت که منجر به تصویب چند مصوبه در هیات وزیران شد تا موانع کسب وکار کاهش یابد و هزینه های این بخش نیز کم شود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه برای اولین بار در این وزارتخانه برنامه راهبردی تهیه و تدوین شد، تصریح کرد: در این برنامه 7 راهبرد در نظر گرفته شد که اولین آنها تقویت توان ثروت آفرینی کشور است. این وزارتخانه به قدری بزرگ است که من از آن بعنوان ابر وزارت خانه یاد می کنم حتی در برخی از سفرهای خارجی سه وزیر برای مذاکره با وزیر اقتصاد حاضر می شوند و این به معنای بزرگی و اهمیت این وزارت خانه است.

این عضو کابینه دولت یازدهم از اصلاح مرحله اول برنامه راهبردی وزارت اقتصاد خبر داد و گفت: همچنین وزارت اقتصاد در تهیه بسته خروج غیر تورمی نیز نقش ویژه ای داشت که از هشت ماه قبل کارگروه ویژه ای در معاونت اقتصادی این وزارت خانه تشکیل شد که متشکل از کارشناسان و فعالان اقتصادی از بخش های مختلف بود.

طیب نیا با بیان اینکه 177 بند از این سیاست های خروج غیر تورمی در قالب بسته تدوین شد ، تصریح کرد: برخی از این بندها نیز به مصوبه مجلس یا دولت نیاز نداشت به همین خاطر به دستگاه های اجرایی ابلاغ شد برخی دیگر نیز نیازمند تصویب در شوراهای تخصصی از جمله شورای پول و اعتبار بود و همچنین 30 ماده در قالب لایحه ای به مجلس تقدیم شد.

وی اظهار داشت: باوجود ادامه شرایط تحریم و به تعبیر مقام معظم ***** که حتی تحریم ها تشدید هم شده است ولی دولت توانسته توفیقات خوبی را بدست بیاورد حتی تورم را کاهش دادیم و امیدواریم به رشد اقتصادی مثبت در سال جاری و آینده برسیم.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
وزیر کشور خبر داد
دستگیری ماهانه 100 تا 150 هزار افغان غیرمجاز در کشور



وزیر کشور گفت: پدیده بی‌حجابی جامعه به نسبت جمعیت رقم عجیبی نیست، اما در شأن **** اسلامی هم نیست و باید از مدارس، خانه و غیره مقابله با آن را آغاز کنیم.



به گزارش خبرنگار«اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه کویر، رحمانی فضلی در جمع خبرنگاران درباره عملکرد یک ساله دولت یازدهم افزود: مبنای کار روحانی این بود که با ایجاد آرامش و ثبات، گام‌های بلندی در توسعه برداریم و در بحث اقتصاد موفق شدیم. در یک سال بر مبنای ایجاد ثبات و آرامش جلو برویم و به عنوان نمونه در نرخ ارز ثبات را احساس می‌کنیم.



رحمانی فضلی تصریح کرد: در حال حاضر ثبات اقتصادی حاکم است و در کنار آن مسئله تورم از 45 درصد به 23.5 درصد رسیده است.





در بحث سیاست خارجی با تهدیدی مواجه نیستیم


وی بیان کرد: در بحث سیاست خارجی که با تهدیدات نظامی و فشارهای بین المللی مواجه بودیم، در حال حاضر نه تنها با تهدید مواجه نیستیم، بلکه انزوا برداشته شده و فعالیتهای اقتصادی در حال روان شدن است و در بحث هسته‌ای حق ما را پذیرفته‌اند.

وزیر کشور گفت: در سیاست داخلی نیز که در گذشته شاهد اختلافات تا سطح سران قوا و احزاب سیاسی بودیم اما در یک سال گذشته چالش و تنش سیاسی اصلا نداشته‌ایم، ضمن اینکه فعالیتهای سیاسی افزایش داشته است.



وی اظهار کرد: همچنین امروز کشور ما از امنیت و اقتدار برخوردار است و تدبیر دولت این بود که آرامش را ایجاد کنیم و با فعالیت، امید به مردم دهیم.



رحمانی فضلی تصریح کرد: مردم نیز امیدوار شده و مطالبه دارند و ما از مطالبه مردم استقبال می‌کنیم و باید با مشارکت مردم کار را پیش ببریم.





مسئله آب در حال تبدیل شدن به بحران است


وی در ادامه درباره مسئله آب در کشور بیان کرد: مسئله آب در حال تبدیل شدن به بحران است و مردم باید بدانند بدون مدیریت مصرف آب نمی‌توانیم خیلی به حل این بحران امیدوار باشیم.



رحمانی فضلی تصریح کرد: آب محصول تولیدی نیست. باید ابرها بارش داشته باشند و ما دچار خشکسالی هستیم و با دو برابر شدن جمعیت، چند برابر شدن مصرف آب و استقرار صنایع مختلفی که نیاز به آب دارد، اگر مصرف کنترل و مدیریت نشود، دچار مشکل خواهیم شد.



وی بیان کرد: باید به سمت تغییر الگوی کشت برویم و تجهیز سیستمهای جدید آبیاری و گسترش آبیاری تحت فشار در استان کرمان با اولویت انجام شود.



وزیر کشور با تاکید بر بازیافت آب اظهار کرد: در برخی صنایع تا چهار یا هفت بار آب قابل بازیافت است و باید آب شرب و بهداشتی تفکیک شود و در غیر این صورت نمی‌شود کاری برای بحران آب انجام داد.



وی افزود: دولت در حل مسئله آب جدی است و 1300 میلیارد تومان برای آبیاری نوین و با عنایت مقام معظم ***** 25 هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی برای ساماندهی وضعیت آب در مناطق مرزی اختصاص یافته است.



رحمانی فضلی بیان کرد: باید ظرف مدت چهار سال بحث آب را مدیریت و کنترل کنیم و این نیاز به عزم ملی دارد و اگر به این بحران توجه نکنیم دچار مشکلات زیادی می‌شویم.



مصیبت اصلی ما به مرزهای شرقی برمی‌گردد
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور در ادامه اظهار کرد: مصیبت اصلی ما به مرزهای شرقی برمی‌گردد و کشورهای همجوار ما در حوزه مواد مخدر دچار مشکل هستند.



وی ادامه داد: امسال 210 هزار هکتار زمین در افغانستان برای کشت خشخاش اختصاص یافته و 6000 تن تریاک تولید شده که حدود 70 میلیارد دلار ارزش و مافیای ثروت، قدرت و .. پشت این مسائل هستند.



رحمانی فضلی با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: تلاش کرده‌ایم مرزهای شرقی را مدیریت کنیم و حدود 90 درصد مرز ما مسدود است و همین موجب شده بخش زیادی از ترانزیت مواد به آبهای آزاد منتقل شود این در حالیست که سال گذشته بیش از 70 درصد کشفیات مربوط به مناطق مرزی می‌شود.



رحمانی فضلی گفت: یکی از مسیرهای اصلی، زاهدان به کرمان است و شاید بیش از 100 درصد افزایش کشفیات را امسال در این محور داشته‌ایم که گام موثری در مبارزه با مواد مخدر است.



وی در ادامه تصریح کرد: در کنار عرضه مواد مخدر، بحث مصرف مطرح است که یک میلیون و 325 هزار معتاد در کشور وجود دارد و باید مبارزه با مواد مخدر را با پیشگیری و اجتماعی کردن انجام دهیم.



وزیر کشور تاکید کرد: باید خود مردم مواظب باشند و آگاهی و حساسیت مردم را بالا ببریم و هر کس مواظب خانواده خود باشد و این کافی است.



وی افزود: در دولت تمهیدات خوبی برای ترک، درمان و صیانت و مهارت آموزی معتادان اندیشیده شده و امیدواریم بتوانیم موفق باشیم اما نکته اصلی در پیشگیری، اجتماعی کردن و آگاهی دادن به وسیله رسانه و صدا و سیماست.





پیگیر بازگشت افاغنه به کشور خودشان هستیم


رحمانی فضلی در ادامه درباره حضور افاغنه در ایران و استان کرمان گفت: کشور ما تاکنون خیلی به افاغنه کمک کرده و 320 هزار نفر دانش آموز افغانی و 13 هزار فارغ التحصیل دانشگاهی در ایران وجود دارد.



وی ادامه داد: افاغنه در جنگ به ما کمک کرده‌اند و نباید روابط حسنه فراموش شود اما این میهمانان باید روزی به خانه خود بروند و از طریق مجامع بین‌المللی این مسئله را پیگیری می‌کنیم.



رحمانی فضلی تصریح کرد: باید برنامه ریزی کنیم و این امر بدون همکاری دولت افغانستان و پاکستان مسیر نمی‌شود که در این باره نشست‌های سه جانبه داریم.





دستگیری ماهانه 100 تا 150 هزار افغان غیرمجاز در کشور


وی افزود: افغانی‌ها دو دسته هستند؛ یک گروه مجوز دارند و قانونی کار و زندگی می‌کنند که با این دسته مشکلی نداریم اما با افغانستان توافق کردیم غیرقانونی‌ها را برگردانیم به مرز تا ویزای کار بگیرند و موقت بیایند، اما این امر عملی نشد.



وزیر کشور اظهار کرد: افاغنه غیرمجاز را هر جا ببینیم بازداشت و در اردوگاه نگهداری و به آن طرف مرز منتقل می‌کنیم زیرا ورود این افراد تبدیل به شبکه غیرقانونی قاچاق انسان شده و ماهانه 100 تا 150 هزار افغانی غیرمجاز در کشور دستگیر و روانه آن طرف می‌شوند.



رحمانی فضلی در ادامه با اشاره به اقدامات وزارت کشور در جهت ارتقای سطح امنیتی اخلاقی جامعه گفت: بحث فرهنگی اجتماعی از موضوعات مهم وزارت کشور است و اساس فعالیت ما مبتنی بر حوزه اعتقاد، فرهنگ و اندیشه است.



وی تصریح کرد: در وزارت کشور طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، 22 دستگاه عضو و هشت کمیته فرعی از جمله در قانون عفاف و حجاب فعال بوده و جلسات با موضوعات مختلف دنبال می‌شود و سعی می‌کنیم به صورت جدی و روش مند و قانون‌مند مباحثی همچون حجاب را دنبال می‌کنیم.



رحمانی فضلی تصریح کرد: در این راستا دستگاه‌های اجرایی را ابتدا مبنا قرار داده‌ایم و بازرسانی برای همه دستگاه‌های اجرایی کشور انتخاب و در اماکن عمومی و در خیابان نیز نیروی انتظامی باید کار را انجام دهد.



وی تاکید کرد: مسائل فرهنگی بحث یک روز نیست و مجموعه فعالیتها و نقش رسانه ملی در ترویج فرهنگ اسلامی، روحانیت و مسجد بالاتر از همه است و همه با هم می‌توانند دست به دست هم این مسئله را حل کنند.



رحمانی فضلی بیان کرد: نگرانی‌هایی که در رسانه‌ها می‌بینیم، به عنوان وزیر کشور می‌گویم اینگونه نیست و مردم عفت و حجاب و عفاف را مراعات می‌کنند.



وی تصریح کرد: پدیده بی‌حجابی در جامعه به نسبت جمعیت رقم عجیبی نیست اما در شان **** اسلامی هم نیست و باید از مدارس، خانه و غیره مقابله با آن را آغاز کنیم.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رصد مهاجرت‌های نقطه‌به‌نقطه توسط ثبت تغییر کدپستی


رییس سازمان ثبت احوال کشور ایجاد سامانه ثبت تغییر نشانی در سازمان را عاملی بسیار مهم در رصد مهاجرتهای نقطه به نقطه بر شمرد و گفت: ایجاد این سامانه این امکان را برای سازمان ثبت احوال فراهم نموده تا بتواند از طریق تغییر نشانی افراد در سطح کشور میزان مهاجرتها را رصد و در فواصل زمانی مشخص نسبت به انتشار این آمارها برای مسئولان کشور اقدام کند.







به گزارش سرویس«شهری» ایسنا، محمد ناظمی اردکانی - معاون وزیر و رئیس سازمان ثبت احوال کشور در سفری کاری به استان خراسان رضوی از ادارات ثبت احوال شهرستان های نیشابور و سبزوار بازدید کرد.



دکنر ناظمی اردکانی در بازدید از این ادارات در جمع فرماندار و مسئولین شهرستان اظهار داشت: با توجه به فراهم شدن زیرساخت های لازم وبرنامه ریزی های صورت گرفته این سازمان فرآیند صدور کارت هوشمند ملی را از ابتدای مهرماه سالجاری برای عموم مردم در سطح کشور آغاز خواهد کرد و قاعدتا صدور کارتهای ملی قدیمی متوقف خواهد شد.



وی ادامه داد: با عنایت به همکاری های خوب و مستمر ثبت یاران در سطح کشور امروز ثبت وقایع حیاتی در مهلت قانونی با بالاترین ظرفیت خود و نزدیک به صد در صد در حال ثبت می باشد که این رقم نسبت به سالیان گذشته تفاوت چشمگیری دارد.



رییس سازمان ثبت احوال تاکید کرد: در حال حاضر آمارهای ثبت وقایع حیاتی به ویژه ولادت و فوت به صورت برخط و بصورت لحظه ای برای مسئولان و برنامه ریزان کشور در سطح کلان قابل رصد و در دسترس می باشد.



همچنین دکتر ناظمی اردکانی با حضور در منزل شهید حاج مسلم تاتاری با خانواده گرانقدر آن شهید والا مقام از شهدای خانواده بزرگ ثبت احوال دیدار است و در تجلیل از مقام شامخ این شهید افزود: ایثارگریها و از خود گذشتگی های شهدا و بویژه این شهید گرانقدر و خانواده بزرگوارشان در نظر خداوند متعال مستوجب اجر دنیوی و اخروی خواهد بود و امیدوارم که شهداء در حیات ابدی بر ما نظر کرده و شفیع ما در روز قیامت باشند و خداوند متعال نیز بر درجات وی بیفزاید.



همچنین دکتر ناظمی اردکانی در جریان بازدیدهای خود از ادارات مذکور با حضور در اداره ثبت احوال بخش زبرخان و نمایندگی ثبت احوال در شهر درود از توابع شهرستان نیشابور عملکرد این اداره و نمایندگی را بررسی و مورد ارزیابی قرار داد .



شایان ذکر است، دکتر ناظمی اردکانی معاون وزیر و رئیس سازمان ثبت احوال در جریان بازدید خود از اداره ثبت احوال شهرستان سبزوار و در بدو ورود به شهرستان به اتفاق فرماندار و جمعی از مسئولین با حضور در گلزار شهدای گرانقدر این شهر ضمن بیعت با آرمانهای والای این شهیدان با غبار روبی و عطر افشانی مزار مطهر شهدا یاد و خاطره این عزیزان را گرامی داشتند.





انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

آخرین وضعیت لایحه حمایت از کودکان از زبان کارشناسان/۶
کودکان کار جوانی را نمی‌بینند/ در زمینه تدوین قوانین مرتبط با کودکان از نخبگان اجتماعی نظرخواهی شود

یک رفتارشناس و آسیب‌شناس اجتماعی تعبیر دردناکی را از دوران زندگی کودکان کار و خیابانی ارائه داد و گفت: این کودکان از کودکی به پیری می‌رسند و جوانی را نمی‌بینند چرا که دچار بیماری‌های مختلف و پیری زودرس می‌شوند.

13910322000574_PhotoA.jpg

مجید ابهری در گفت‌وگو با خبرنگار قضاییخبرگزاری فارسگفت: در رابطه با حمایت از کودکان و نوجوانان چه در محور افراد در معرض آسیب و چه آسیب‌دیده کودکان خیابانی و کار، فرزندان بدسرپرست باید عرض کنم در سال گذشته که اینجانب در آسیب‌های اجتماعی فعالیت میدانی و پژوهش نظری می‌کردم به این نتیجه رسیدم که ما مشکل قانونی نداریم یعنی آنچه که امروز باعث بروز مشکلات مختلف در این زمنیه می گردد خلا قانون نیست بلکه ضعف در اجرای قوانین موجود، تعدد مراکز سیاستگذاری، تنوع سلیقه‌های اجرایی در این زمینه است.

وی افزود: درست است که سازمان بهزیستی متولی اصلی اینگونه افراد می‌باشد اما با توجه به تعدد وظایف این سازمان و محدودیت امکانات آن چه از نظر سخت افزاری و چه از جهت نرم افزاری باید سازمان ها و نهادهای دیگر به کمک این سازمان بیایند و تلاش گردد برنامه‌ریزی متمرکز، سیاست‌گذاری منسجم و نظارت قدرتمند به عمل آید.

این رفتارشناس با بیان اینکه در موضوع کودکان خیابانی باتوجه به اینکه درصد قابل توجهی از آنها فرزندان مهاجرین بوده و دارای پدر و مادر می‌باشند، اظهار داشت: در این زمینه هنوز قدم مثبتی برداشته نشده است.

وی به بلاتکلیفی خانواده‌هایی که درخواست فرزند به بهزیستی می‌دهند اشاره کرد و بیان داشت: همچنین در رابطه با سپردن کودکان بد سرپرست یا بی سرپرست به خانواده‌های واجد شرایط هنوز بسیاری از خانواده‌ها با داشتن شرایط مناسب در این مسیر بلاتکلیف هستند بنابراین آنچه که امروز در زمینه این آسیب تأسف انگیز موجب آزار می‌باشد خلا قانون نیست.

این جامعه‌شناس افزود: ما کمبود قانون ممکن است داشته باشیم اما اگر همین قوانین موجود را خوب اجرا کنیم بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. کودکان کار هنوز بلاتکلیف هستند و معلوم نیست کارفرمایان سنگ‌دلی که از استثمار آنها ثروت‌اندوزی می‌کنند، کجا باید پاسخگو باشند.

ابهری تعبیر دردناکی را از دوران زندگی کودکان کار و خیابانی ارائه داد و گفت: این کودکان از کودکی به پیری می‌رسند و جوانی را نمی‌بینند چرا که دچار بیماری‌های مختلف و پیری زودرس می شوند.

این آسیب‌شناس اجتماعی ادامه داد: بنابراین به جای بحث در مورد قانون در مورد این نکته باید حرف زد که چگونه می توان برای کودکان بدسرپرست که در خطر آسیب‌های مختلف هستند برنامه‌ریزی کرد. همانهایی که به وسیله والدینشان به گدایی یا فروش مواد مخدر مشغول هستند و یا کودکانی که از بدو تولد معتاد بوده و در ردیف جوان‌ترین معتادان دنیا هستند.

وی اظهار داشت: اگر قرار است کاری انجام گیرد باید از خبرگان اجتماعی و صاحبنظران در این زمینه‌ها نظرخواهی گردد. جنجال رسانه‌ای و مانورهای سیاسی فقط برای کسب وجهه مناسب است نه برای حل مشکل.

ابهری در پایان به نقش رسانه‌ها به فرهنگ‌سازی در این زمینه اشاره کرد و گفت: رسانه‌ها مخصوصا صدا و سیما می‌تواند با اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی جامعه کمک بزرگی به این کودکان بنماید چرا که بسیاری از افراد در جامعه از وضعیت اصلی این کودکان بی‌خبر هستند و با کمک مالی به آنها به آسیب‌دیدگی بیشترشان کمک می‌کنند.

انتهای پیام/

- See more at: http://farsnews.com/newstext.php?nn=13930501001197#sthash.0hmlydUP.dpuf
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
از سوی مرکز پژوهش های مجلس انجام داد
بررسی روند تولید و تجارت برنج در ایران


مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی روند تولید تجارت برنج در ایران را مورد بررسی قرار داد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دفتر مطالعات زیربنایی این مرکز اعلام کرد: ایران با واردات بیش از یک میلیون تن برنج در سال های اخیر، پس از کشورهای فیلیپین ، نیجریه و عربستان سعودی در رده چهارم واردات برنج جهان قرار گرفته است. این در حالی است که عملکرد تولید برنج ایران به تقریب با متوسط عملکرد جهان برابری می کند و میزان واردات کشور حدودا 2 برابر میزان نیاز مصرف کشور است.

پیشی گرفتن میزان واردات برنج از میزان تولید این محصول در کشور، مسئله ای است که کسب و کار کشاورزانی را که به گونه مستقیم از این راه امرار معاش می کنند به خطر انداخته است؛ به ویژه آن که در برخی از سال ها دیده شده واردات برنج در فصل برداشت قوت می گیرد و برنج کاران را با مشکلات بیشتری مواجه می سازد.

بررسی آمار واردات برنج طی سال های 1380 تا 1391 حاکی از آن است که طی این دوره میزان واردات این محصول از 699 هزار تن در سال 1380 با سیر صعودی به 1289 هزار تن در سال 1391 رسیده که نشان دهنده افزایش 45 درصدی در این دوره است.

لازم به ذکر است به طور کلی اگر مصرف سرانه برنج برای هر ایرانی 40 کیلوگرم در نظر گرفته شود، سالیانه سه میلیون تن برنج مورد نیاز است که با احتساب تولید 2 میلیون و 400 هزار تن در داخل، نیاز به واردات 600 هزار تن برنج است و اگر 200 هزار تن هم به منظور ذخیره سازی این محصول در نظر گرفته شود سالیانه نهایتا باید 800 هزار تن برنج خارجی وارد شود تا هم تامین کننده بازار مصرف باشد و هم به دسترنج کشاورزان لطمه نزند ، ولی هم اکنون با واردات یک میلیون و 289 هزار تن برنج 489 هزار تن بیش از آنچه مورد نیاز است به کشور وارد می شود که این مقدار مازاد، تولیدکنندگان داخلی را با مشکلات بیشتری مواجه می سازد.

آمار و ارقام موجود نشانگر آن است که با گذشت زمان، درصد خوداتکایی کاهش پیدا کرده به طوری که از 61 درصد در سال 1380 به 44 درصد در سال 1391 رسیده است. مسئله فوق نشان دهنده این واقعیت است که در مورد خودکفایی برنج، به برنامه تولید برنج توجهی نشده است و دولت باید برای حفظ سرمایه های داخلی و جلوگیری از خروج ارز از کشور ، حامی برنج کاران باشد.

واردات بی رویه ، نبود نظارت دقیق و کافی بر واردات و تنظیم بازار برنج، همواره کشاورزان را برای فروش محصولات خود با مشکلات زیادی مواجه ساخته است. همچنین بررسی های نشان می دهند که واردات برنج متاثر از دو عامل تولید داخل و نرخ تعرفه تعیین شده بر برنج وارداتی است.

در بخشی از این گزارش آمده است: در تولید محصول برنج، مشکلات زیادی وجود دارند که بخشی از آنها مربوط به ساختار و مراحل مختلف تولید و بخش دیگر مربوط به مراحل پس از تولید تا تبدیل شدن آن به برنج سفید می شود. کوچک بودن قطعات زمین های زیرکشت، هزینه بالای تولید،عدم مزیت نسبی درتولید برنج، ضایعات زیاد کارخانه های شالی کوبی و عدم استفاده مناسب از محصولات جانبی از این گونه موارد به شمار می روند. از سوی دیگر مصرف برنج در کشور نیز دارای مشکلاتی است که از مهمترین آنها می توان به اختصار یارانه به مصرف به جای تولید، الگوی نامناسب مصرف و مجزا بودن بازار برنج داخلی و وارداتی از لحاظ کیفیت و قیمت اشاره کرد. همچنین تجارب برنج به دلیل شرایط موجود در بخش بازرگانی کشور دارای مشکلاتی است که از مهمترین آنها می توان به انحصاری و دولتی بودن واردات، عدم هماهنگی های لازم بین نهادها و ارگان های مربوطه، واردات بیش از اندازه، اخلال در نرخ ارز و نبود سیستم تعرفه ای مناسب اشاره داشت.

سیاست های تعرفه ای کنونی در مورد برنج در کوتاه مدت باعث ضرر کشاورزان و کاهش درآمد آنان است و در میان مدت با تغییر ذائقه به تغییر الگوی مصرف و در بلندمدت الگوی کشت را متاثر کرده و تولید محصول استراتژیکی مانند برنج را به مخاطره خواهد انداخت و تولیدکنندگان سنتی داخلی را با حاشیه سود پایین در مقابل دنیای مکانیزه کشاورزی در بازار جهانی قرار خواهد داد با مشکلات و اخلال های فوق الذکر آثار فراوانی را بر تولید، مصرف و واردات برنج داشته اند. به طوری که در حال حاضر یکی از مهمترین نقاط ضعف اساسی بازار، برنج اطلاعات تنظیم بازار آن است. تا زمانی که شبکه دقیقی از مولفه های بازار شکل نگیرد، دولت نمی تواند در تنظیم بازار آن با موفقیت عمل کند. عدم برآورد دقیق میزان تولید همواره دولت را در تعیین میزان دقیق واردات با مشکل مواجه ساخته است. متاسفانه دولت تاکنون علی رغم مداخلات فراوان در بازار برای این مهم چاره ای نیاندیشیده است و اغلب مبادلات بازار ، چه از بعد نرم افزاری و چه از بعد سخت افزاری در فضایی سنتی صورت می گیرند. واضح است که با توجه به رشد و توسعه بازار مصرف و تولید این محصول، روش های سنتی، دیگر پاسخگوی نیازهای بازارهای جدید و گسترده نیستند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
حق‌شناس: مفسدان اقتصادی و حامیان آنها امروز طلبکار شده‌اند



یک عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی با بیان اینکه "مشکلات امروز کشور ناشی از فساد گسترده‌ای است که عده‌ای با شعار عدالت‌طلبی و مهرورزی صورت دادند"، گفت که "این عده امروز مدعی شده‌اند".

محمدجواد حق شناس در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با اشاره به موضع‌گیری اخیر رئیس‌جمهور درباره مفاسد اقتصادی سال‌های اخیر و لزوم آگاهی مردم از آن، اظهار کرد: مجموعه اطلاعاتی که در یک سال گذشته بدست آمده زوایای پنهان مفاسد عظیم در حوزه‌های مختلف در سال‌ها گذشته را روشن‌تر کرده است.

وی خاطرنشان کرد: از طرف دیگر ما شاهدیم که دولت با هجمه و برخورد تمام‌عیار توسط جناح سیاسی حامی کسانی که در هشت سال گذشته در رأس قدرت بودند قرار گرفته است و آنها برای پنهان کردن مفاسد خود یا تبدیل کردن آن به موضوعی دست دوم، به دولت یازدهم هجوم آورده‌اند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه "تیم همراه رئیس‌جمهور توانایی کافی برای اطلاع‌رسانی به مردم در مورد مفاسد اقتصادی را نداشته است"، افزود: به همین دلیل رئیس‌جمهور شخصاً درباره مفاسد اقتصادی موضع‌گیری کرده و ابعاد آن را برای مردم روشن می‌کند. از طرفی شاید رئیس‌جمهور به دنبال پاسخ دادن به کسانی است که به دنبال لکه‌دار کردن این دولت هستند.

حق‌شناس در ادامه گفت: ***** بر مبارزه با مفاسد اقتصادی تأکید کرده‌اند و انتظار مردم هم این است که با این مفاسد برخورد شود. در این شرایط قوه قضائیه و سیستم نظارتی کشور باید به این پرونده‌ها رسیدگی کند زیرا بخشی از مشکلات امروز کشور به تحریم‌ها بازمی‌گردد اما مفاسد اقتصادی نیز نقش مهمی در بروز این مشکلات داشته‌اند. حداقل کار مجلس و قوه قضائیه این است که با متخلفان و مفسدان برخورد قضایی و قانونی داشته باشند.

این عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی با اشاره به ضرورت پاسخگویی از سوی مسببان این فسادها، تصریح کرد: کسانی که فسادهای اقتصادی مرتکب شده‌اند یا حامیان آنها، به جای اینکه امروز پاسخگو باشند و مسئولیت بپذیرند و از مردم عذرخواهی کنند، طلبکار شده‌اند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در پایان بر لزوم شفاف‌سازی برای روشن شدن ابعاد این فسادها تاکید کرد و گفت: برای برخورد با مفاسد اقتصادی، باید به دنبال شفاف‌سازی و روشن‌سازی بود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
زیباکلام: عصبانیت روحانی به حق است، اما ...



صادق زیباکلام انتقادات روز دوشنبه رییس‌جمهور از مخالفان مذاکرات هسته‌ای را به‌حق دانست، ولی در عین حال نسبت به واکنش تندروها نسبت به این اظهارات ابراز نگرانی کرد.

صادق زیباکلام، استاد دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، «اصل نگرانی رییس‌جمهور درباره عده‌ای که نسبت به مذاکره و هرگونه توافق با آمریکا می‌ترسند» را کاملاً به جا و درست دانست، اما نسبت به ادبیات به کار رفته از سوی روحانی انتقاد کرد .

او با تاکید بر این‌که «عصبانیت روحانی به حق است» خاطرنشان کرد: چهره‌ها و شخصیت‌هایی هستند که نگران هرگونه مصالحه و توافق با آمریکا بر سر موضوع هسته‌ای‌اند. آن‌ها معتقدند توافق با آمریکا باعث می‌شود که این فکر به وجود آید که می‌توان بر سر موضوعات دیگر مورد مناقشه نیز با آمریکا گفت‌وگو کرد و در آن صورت قبح آمریکاستیزی و دشمنی با این کشور شکسته می‌شود.

این استاد دانشگاه در پاسخ به این‌که راه برخورد با چنین افرادی چیست؟ و چگونه می‌توان هراس را از دل و ذهن این افراد خارج کرد؟ گفت:‌ ملاک آن چیزی است که اکثریت مردم می‌خواهند اما اکثریت هم زمانی می‌تواند انتخاب درست انجام دهد که اطلاعات دقیق و درست در اختیار داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: به عقیده من راه درست، دموکراسی است و نباید به بهانه امنیت، منافع و مصالح ملی جلوی اظهارنظر و انتقاد و حتی اعتراض افراد را درباره مسائل کلان کشور گرفت.

زیباکلام با اشاره به بخش‌های دیگری از سخنان رییس جمهور در نشست با سفیران و رییسان نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور با بیان این‌که «من با این بخش از اظهارات رییس جمهور که می‌گویند 90 درصد مردم با مذاکرات هسته‌ای موافقند و به همین دلیل کار دیپلمات‌های ما و دولت درست است و یا این که به خاطر همین موافقت، مخالفت بی‌معنا است؛ مشکل دارم»، ابراز عقیده کرد: متاسفانه در کشور ما لیبرالیزم به معنای همجنس‌بازی تقلیل یافته است. در حالی که اساس لیبرالیزم پاسخی است که به آقای روحانی نسبت به اظهاراتی که امروز بیان داشتند می‌توان داد. اگر 90 درصد و حتی 99.99 درصد مردم با مذاکرات هسته‌یی موافق باشند و فقط یک نفر آن هم صادق زیباکلام با آن مخالف باشد، لیبرالیزم می‌گوید که 75 میلیون نفر نمی‌توانند جلوی آن یک نفر را بگیرد و او آزاد است و باید حق مخالفت و انتقاد داشته باشد.

او گفت: از ایشان(رییس‌جمهور) که رشته حقوق را در غرب خوانده‌اند تعجب می‌کنم که چنین نکته بدیهی را نادیده گرفتند.

این استاد دانشگاه معتقد است: دود اظهارات رییس‌جمهور در آینده نزدیک به چشم نویسندگان،‌ روزنامه‌نگاران، دانشگاهیان و فرهیختگان مستقل خواهد رفت؛ چراکه آن‌چه گفته شده بنزینی است که بر آتش اصولگرایان تندرو ریخته خواهد شد. اصولگرایان زورشان به انتقاد و اعتراض به رییس‌جمهور و یا تغییر مسیر و جهت او نمی‌رسد، اما زورشان به من صادق زیباکلام و روزنامه‌نگاران و رسانه‌ها و شخصیت‌های مستقل می‌رسد. این‌که رییس‌جمهور به مخالفان و یا به گفته ایشان تعامل‌هراسان می‌گویند بروید به جهنم؛ خب اصولگرایان و تندروها هم می‌گویند ما هم می‌رویم به جهنم اما شما را هم با خود می‌بریم.

زیباکلام در پاسخ به این که رییس‌جمهور اظهار کرده است به پشتوانه درخواست مردم مذاکرات هسته‌ای ادامه می‌یابد و مردم با آن موافقند، گفت: یک روز هم آقای احمدی‌نژاد به پشتوانه مردم اعلام کرد که توی دهن قدرت‌های بزرگ می‌زند؛ بنابراین توصیه بنده به آقای روحانی این است که این‌قدر از طرف مردم سخن نگویید؛ چراکه هیچ نظرسنجی در این‌باره صورت نگرفته است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

رئیس‌ پلیس آگاهی:
سرقت منزل در تهران قابل توجه است/ منازل تبدیل به بانک‌ها و صندوق امانات شده
رئیس‌پلیس آگاهی گفت: در تهران منازل بالاترین نقدینگی و دارایی نقدی را دارند و به همین خاطر سرقت منازل قابل توجه است و کیفیت سرقت منزل بیشتر است.


13930421000399_PhotoA.jpg

به گزارش خبرنگار انتظامی فارس سردار محمد‌رضا مقیمی رئیس‌پلیس آگاهی در حاشیه جلسه دبیران قرارگاه سرقت 14 استان در جمع خبرنگاران در مورد شیوه و شگرد سرقت منازل اظهار داشت: نگرش و نوع شیوه و شگرد سرقت منزل عوض شده و شکل سرقت در چند سال گذشته متفاوت شده است.

رئیس‌پلیس آگاهی گفت: در منازل در چند سال گذشته اقلام و وسایل گرانقیمت نگهداری نمی‌شد و فقط ممکن بود تابلو فرش ابریشم، دوربین فیلمبرداری و ... باشد و سرقت کالایی را ما در منازل شاهد بودیم که قابل کشف‌تر بود.

سردار مقیمی تصریح کرد: متاسفانه منازل ما تبدیل به بانک و صندوق امانات شده و عمده سرمایه‌ها در منزل و در قالب سکه، ارز و طلا نگهداری می‌شود و این باعث می‌شود که ما سیبل سارقان شویم.

وی افزود: سارقان دیگر به دنبال سرقت کالاهای حجیم و سنگین نیستند و با سرقت کالاهای سبک و دارای قیمت که در جاهای بخصوصی نگهداری می‌شود و بخصوص در اتاق مشخص و کمد خاصی است هم برای سارق مقرون به صرفه است و هم به راحتی می‌تواند در مدت کوتاهی مال مسروقه را تبدیل کند.

این مقام ارشد انتظامی تصریح کرد: با بانک‌ها در این زمینه صحبت کرده‌ایم تا صندوق امانات فعال شود و از طرفی باید این فرهنگ نهادینه شود تا مردم اموالشان را در داخل صندوق امانات یا پول‌ها را در حساب‌های بانکی قرار دهند.

وی گفت: تا زمانی که در منازل اقلام پر اهمیت نگهداری می‌شود این احتمال متصور است که سارقان قصد طمع داشته باشند.

سردار مقیمی در پاسخ به سوالی در مورد نرخ سرقت منازل در تهران اظهار داشت: در تهران منازل بالاترین نقدینگی و دارایی نقدی را دارند و سرقت منزل در تهران قابل توجه است و کیفیت سرقت منزل بیشتر است.

انتهای پیام/

- See more at: http://farsnews.com/newstext.php?nn=13930520000436#sthash.CBsWpXS0.dpuf
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
روحانی: به جهنم که از مذاکره می‌ترسید/«نرمش قهرمانانه‌ هراسی» غلط است



رئیس‌جمهور از «مذاکره‌هراس»ها انتقاد کرد و گفت: یک عده به ظاهر شعار می‌دهند ولی بزدل سیاسی هستند و تا حرف مذاکره پیش می‌آید می‌گویند ما می‌لرزیم. به جهنم؛ بروید یک جای گرم برای خود پیدا کنید. خداوند شما را ترسو و لرزان آفریده است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی در همایش رؤسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور، با انتقاد شدید از ترویج ایران‌هراسی، اسلام‌هراسی و شیعه‌هراسی در دنیا، گفت: در داخل کشور نیز برخی به دنبال تعامل‌هراسی و مذاکره‌هراسی هستند و به محض اینکه صحبت از مذاکرات پیش می‌آید می‌گویند ما هراس داریم؛ در حالی که باید گفت که ما در استدلال قوی هستیم.

وی ادامه داد: کسانی که امروز در رأس وزارت امور خارجه قرار دارند جزو برترین‌ دیپلمات‌های جهانی هستند نه فقط در سطح منطقه. بروید صورت مذاکرات سالیان گذشته را بخوانید. از بس دیدم برخی هراسان زندگی می‌کنند و دیگران را نیز چنین می‌بینند؛ همچنان که گفته‌اند کافر همه را به کیش خود پندارد، ناچار شدم بخش‌هایی از صورت مذاکرات خود با مقامات خارجی را در کتابی چاپ کنم تا آن را ببینند.

«مذاکره‌هراسی» و «نرمش قهرمانانه‌ هراسی» غلط است
رئیس‌جمهور با انتقاد شدید از کسانی که به گفته وی «مذاکره‌هراسی» را رواج می‌دهند، اظهار کرد: یک عده به ظاهر شعار می‌دهند ولی بزدل سیاسی هستند و تا حرف مذاکره پیش می‌آید می‌گویند ما می‌لرزیم. به جهنم؛ بروید یک جای گرم برای خود پیدا کنید. خداوند شما را ترسو و لرزان آفریده است.

وی در همین راستا تأکید کرد: «تعامل‌هراسی»، «مذاکره‌هراسی» و «مفاهمه‌هراسی» غلط است. مقام معظم ***** از تعبیر نرمش قهرمانانه استفاده کرده‌اند. «نرمش قهرمانانه‌ هراسی» هم غلط است.

روحانی با بیان اینکه "پایه و اساس تصمیم‌گیری‌های جمهوری اسلامی ایران منطبق بر نظر و آراء مردم است"، گفت: مردم صاحبان کشور هستند و ما به عنوان وزیر، سفیر و رئیس‌جمهور این عناوین را از مردم به امانت گرفته‌ایم و جز امانت‌دار مردم نیستیم. جمهوری اسلامی ایران مشروعیت خود را از مردم می‌گیرد. خواست و مطالبه مردم، اساس مسیر و حرکت ما را در سیاست خارجی به عنوان بخشی از سیاست ملی کشور تعیین می‌کند که ترکیبی از سیاست داخلی، سیاست خارجی، اقتصاد، سیاست‌های اجتماعی، فرهنگی و امنیتی است.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه "سیاست خارجی دکترین مستقلی ندارد و به عنوان جزئی از مجموعه‌ای است که آن را سیاست ملی و استراتژی ملی لقب می‌دهیم"، تصریح کرد: سیاست خارجی باید خود را در کنار سیاست داخلی و فرهنگی، اقتصادی و امنیتی ببیند.

مردم در انتخابات گفتند از افراط گریزانیم و به اعتدال پناه می‌آوریم
وی با اشاره به اینکه "مردم در انتخابات 24 خرداد 92 زیرکانه و آگاهانه و با در نظر گرفتن شرایط داخلی و جهانی دولتی را انتخاب کردند و راهی را پیش پای مسئولان گذاشتند"، افزود: مردم به ما گفتند از افراط گریزانیم و به اعتدال پناه می‌آوریم، تقابل را نمی‌پذیریم و در پی تعامل سازنده با جهان هستیم، اختلافات بی‌جهت و واهی داخلی را نمی‌پذیریم و در پی آشتی ملی و انسجام ملی هستیم. مردم به ما گفتند در برخورد با بیگانگان راه منطق و استدلال و مواضع شجاعانه و مدبرانه را در نظر گرفتن منافع ملی می‌خواهیم.

روحانی با تاکید بر اینکه "قانون اساسی، قوانین موضوعه و رهنمودهای مقام معظم ***** پیش روی ماست"، خاطرنشان کرد: باید بدانیم قدرت همه ما از مردم است چون اگر قدرت انسجام داخلی نباشد هیچ دولتی قادر نیست در سیاست خارجی و در برابر بیگانگان از موضع قدرت سخن بگوید.

وی خاطرنشان کرد: امروز در جمهوری اسلامی ایران، دولت تدبیر و امید در طول نزدیک به 12 ماه گذشته، نشان داده است که گرچه مشکلات کشور زیاد و برخی از آنها عمیق و ساختاری بوده است اما این مشکلات با تدبیر و محاسبه دقیق قابل حل و فصل است.

بسته مصوبات اقتصادی دولت فردا بطور کامل رونمایی می‌شود
رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه "ارائه آمار و ارقام در سیاست خارجی و حوزه اجتماع و فرهنگ مشکل‌تر از حوزه اقتصادی است"، ادامه داد: در زمینه رشد، توانستیم از رشد منفی 6.8 درصد در پایان سال 92 به رشد منفی 1.1 درصد برسیم و در سال 93 نیز مبنای ما در گام اول خروج از رکود است که این کار در حال انجام است. پس از آن رونق اقتصادی پیگیری خواهد شد و بدین ترتیب در سال جدید با رشد مثبت مواجه خواهیم بود.

وی همچنین از ارائه بسته خروج از رکود به عنوان لایحه‌ای به مجلس و بررسی یک فوریت آن در جلسه علنی فردا (سه‌شنبه) نمایندگان خبر داد و با اشاره به عزم دولت برای خارج کردن کشور از وضعیت رکود، گفت: بسته مصوبات دولت در این زمینه آماده شده است و فردا به طور کامل برای صاحب‌نظران، کارشناسان و کارآفرینان رونمایی خواهد شد.

روحانی با اشاره به عملکرد دولت یازدهم در زمینه مهار تورم اظهار کرد: کار دولت در این زمینه در تاریخ کشور بی‌سابقه بوده است؛ چراکه تورم را 31 واحد درصد کاهش دادیم، بطوریکه تورم از 45 درصد به 14 درصد به صورت نقطه به نقطه رسید و در تورم 12 ماهه نیز به مردم قول دادیم که آن را به 35 درصد برسانیم که توانستیم به 34 درصد برسانیم. قول داده‌ایم که در پایان امسال نرخ تورم را به 25 درصد برسد که ان‌شاءالله بتوانیم آن را به زیر 20 درصد برسانیم.

برنامه اقتصادی دولت بدون در نظر گرفتن نتیجه مذاکرات است
رئیس‌جمهور تاکید کرد: برنامه اقتصادی دولت برای خروج از رکود، ایجاد رونق و مهار تورم، بدون در نظر گرفتن موفقیت یا عدم موفقیت در مذاکرات هسته‌ای است و برنامه خود را بر مبنای این که در مذاکرات پیشرفتی نداشته باشیم تنظیم کرده‌ایم و در این شرایط سخت نیز از معضلات، البته با آهنگی کندتر به حول و قوه الهی گذر خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه "در سیاست داخلی هم مانند اقتصاد از قهر و جدایی و فاصله‌ها کاسته‌ایم"، خاطرنشان کرد: جامعه را به سمت رونق آشتی سوق داده‌ایم و در سیاست خارجی هم چهره جدیدی را برای دنیا ترسیم کرده‌ایم.

اولین اصل در دولت، نگاه به خواست و مطالبه مردم است
روحانی با تاکید بر اینکه "در دولت، اولین اصل ما نگاه به خواست و مطالبه مردم است"، تصریح کرد: آرای ملت به عنوان پایه و اساس مشروعیت سیاسی جامعه ماست و مردم از ما خواسته‌اند در راه سیاست خارجی تعامل سازنده، مسامحه با جهان و روابطی که منافع ملی ما را کم‌هزینه‌تر تضمین کند، انتخاب کنیم.

وی یادآور شد: ما نظامی هستیم که امام (ره) نوع **** را به آرا مردم گذاشت. 47 روز پس از پیروزی انقلاب، امام(ره) مردم را به پای صندوق‌های رای دعوت کردند که این کار در تاریخ انقلاب‌های منطقه و جهان بی‌سابقه است. همچنین قانون اساسی که مبنای کار ماست، دو بار به آرای مردم گذاشته شد و امام به ما یاد داد که میزان رای ملت است.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: اگر در تمام حرکت‌ها خودمان را به عنوان خادم مردم باور نداشته باشیم نمی‌توانیم بر مبنای مشروعیت سیاسی حرکت خود را ادامه دهیم، پس هرکس در هر مقام باید خود را نوکر ملت بداند. قرآن هم با آن همه عظمت افتخارش این است که راهنمای مردم است.

مبنای حرکتمان در مذاکرات، خواست ملت است
روحانی با اشاره به اینکه "در سیاست خارجی و مذاکرات هسته‌ای و تعامل با جهان، مبنای حرکتمان خواست ملت است"، اظهار کرد: آنچه مردم از ما خواسته‌اند یا خواهند خواست، با کمال شهامت و بدون دغدغه دنبال می‌کنیم و به حول و قوه الهی و کمک پروردگار این مسیر را به خوبی به انتها خواهیم رساند.

وی در ادامه گفت: اگر دچار محاسبه غلط شویم به پیروزی نمی‌رسیم یا با هزینه گزاف به پیروزی می‌رسیم. همانطور که ما در هشت سال دفاع مقدس هر جا محاسبه کردیم با هزینه کم پیروز شدیم و هر جا محاسبه کردیم به فتح نرسیدیم. در دفاع مقدس و در عملیات والفجر 8 در سال 64 با انجام محاسبات لازم به پیروزی رسیدیم و کمتر از یک سال بعد در کربلای 4 پیروزی را به دست نیاوردیم که ناشی از نداشتن محاسبات لازم بود. سنت خدا تغییر نمی‌کند و ثابت است پس آنجا که عقل محاسبه و تدبیر و آینده‌نگری داشته باشیم خدا هم به ما کمک خواهد کرد.

رئیس‌جمهور به موضوع اسلام‌هراسی و ایران‌هراسی اشاره کرد و گفت: امروز با مشکل ایران‌هراسی و اسلام‌هراسی و شیعه‌هراسی از یک طرف و تعامل‌هراسی از طرف دیگر روبرو هستیم. از یک طرف به ناروا ایران‌هراسی و اسلام‌هراسی را مطرح می‌کنند و از طرف دیگر عده‌ای در داخل کشور نیز تعامل‌هراسی را مطرح می‌سازند.

روحانی ادامه داد: یک عده در دنیا به ناروا منطقه و جهان را از ایران می‌ترسانند در حالی که ایران سرزمین صلح و عدالت و همزیستی مسالمت‌آمیز و پرهیز از سلاح کشتار جمعی و هرگونه مداخله در امور دیگران است و اسلام سراسرش رحمت و هدایت و اخلاق و کرامت انسانی است. ایران همان کشوری است که همیشه مدافع مظلوم و در برابر ظالم بوده است و بعد از یکسال و چند ماه از تجاوز بعثی‌ها به کشورمان مرزهای ما را به روی میلیون‌ها عراقی آواره باز کردیم و به کمک آنها شتافتیم.

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه "همواره در ایران از اول پیروزی انقلاب تاکنون دموکراسی حاکم بوده است و تقریباً همه ساله مردم به پای صندوق‌های رأی آمدند"، افزود: آیا ایران علیه کشوری سلاح ممنوعه به کار برده است؟ آیا تاکنون ایران در پی ساخت ایجاد سلاح جمعی بوده است؟ در حالی که ما در بدترین شرایطی که در شمال کشورمان پیش آمد در مرز ایران به برادران مسلمانمان قرآن را نشان دادیم.

وی با بیان اینکه "امروز ایران در برابر اتفاقات کشورهای عراق، سوریه، لبنان و فلسطین بیشتر از دیگر کشورهای منطقه به دنبال کمک به برادران مسلمان خود است"، خاطرنشان کرد: عده‌ای اسلام‌هراسی را مطرح می‌کنند در حالی که هرچه از علم، دانش، فیزیک، شیمی و منطق دارند مدیون اسلام هستند و شیعه‌هراسی در حالی مطرح می‌شود که بشر می‌تواند به ویژگی‌های اخلاقی امیرالمومنین(ع) افتخار کند.

«مذاکره‌هراسی» و «نرمش قهرمانانه‌ هراسی» غلط است
رئیس‌جمهور با بیان اینکه "طرح تعامل‌هراسی در داخل هم موضوعی حیرت‌انگیز است"، گفت: عده‌ای می‌گویند چرا به یک خارجی نزدیک می‌شوید و آقایی به من گفت هر وقت با خارجی‌ها مذاکره می‌کنیم، به نتیجه نمی‌رسیم در حالی که امام و ***** همیشه به خود باوری و اعتماد به نفس تاکید داشته‌اند؛ پس خطاب به این افراد می‌گویم که ما از چه کسی می‌ترسیم؟ ما در منطق کم نمی‌آوریم و دیپلمات‌های مجربی داریم. امروز در رأس وزارت خارجه افرادی هستند که جزو برترین دیپلمات‌های جهان به حساب می‌آیند، نه فقط در منطقه.

روحانی اضافه کرد: به عنوان سند این حرف، می‌گویم که به صورت مذاکرات سالیان دراز گذشته مراجعه کنید و به عنوان نمونه چند مورد از مذاکرات خود با مقامات کشورهای دیگر را در کتاب هسته‌ای‌ام آورده‌ام تا ترسوها آن را ببینند؛ چراکه یک عده به ظاهر شعار می‌دهند اما بزدل سیاسی هستند و هر وقت صحبت از مذاکره به میان می‌آید، می‌گویند ما می‌لرزیم. به جهنم؛ بروید یک جای گرم برای خود پیدا کنید. خداوند شما را ترسو و لرزان آفریده است.

رئیس‌جمهور در همین راستا تأکید کرد: «تعامل‌هراسی»، «مذاکره‌هراسی» و «مفاهمه‌هراسی» غلط است. مقام معظم ***** از تعبیر نرمش قهرمانانه استفاده کرده‌اند. «نرمش قهرمانانه‌ هراسی» هم غلط است.

وی با اشاره به اینکه "دنیای امروز پیچیده است و ما از **** دو قطبی عبور کرده‌ایم"، خاطرنشان کرد: چالش‌های جدیدی در پیش روست اما ایران مقتدر است و در سایه استقلال و خودباوری در برابر دیگران می‌ایستد و از منافع خود دفاع می‌کند.

اهل شعار نیستیم؛ اهل عملیم
روحانی تاکید کرد: امروز دولت اهل شعار نیست بلکه دولت اهل عمل است چون ما به جای شعار، شعور می‌خواهیم و به جای تصمیمات یک‌شبه، تدبیر می‌خواهیم.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه "ما قادریم مشکلات را حل کنیم"، یکی از مصادیق این امر را توافقنامه ژنو دانست و گفت: گرچه توافقنامه ژنو، موقتی بود اما قدم بسیار مهمی به حساب می‌آمد و دولت وزارت خارجه کار بزرگی کرده است؛ پس اگر عده‌ای ممنون این زحمتشان نیستند، دیر یا زود ممنون می‌شوند و تاریخ قضاوت خواهد کرد.

دیپلماسی ما باید چهره کشور را که سالیان گذشته مشوش شده بود، برگرداند
وی در ادامه خطاب به سفرا و نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور، گفت: باید محکم برای حل و فصل نهایی موضوعات مطرح به میدان بیایید. تصمیم دولت تعامل سازنده با دنیاست و شما باید اراده ملت ایران را برای سیاسیون جهان و افکار عمومی جهان ترسیم کنید. ما در پی روابط نزدیک‌تر با دنیا هستیم و وظیفه داریم از حقوق خود و منافع ملی و امنیت ملی دفاع کنیم و شما مردان این صحنه هستید تا به دنیا بگویید ما بدون شعار و تعارف می‌خواهیم روابط صمیمانه و برد - برد با دنیا داشته باشیم و بازی برد - برد را در تمام روابط‌مان پیگیری می‌کنیم، نه تنها در موضوعات هسته‌ای.

رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه "دیپلماسی ما باید چهره جمهوری اسلامی ایران را که سالیان گذشته به غلط مشوش شده بود، برگرداند"، تصریح کرد: دلمان می‌خواهد با همه کشورهای جهان که بخواهند با ما رفتاری خوب داشته باشند و مخاصمه نکنند، ارتباط داشته باشیم و مسائلمان را با آنها حل کنیم؛ حتی آنهایی که سالیان دراز با آنها تنش داشته‌ایم.

روحانی در همین راستا تاکید کرد: اگر بدانیم حقوق ملت ما در نظر گرفته می‌شود، تنش را کاهش می‌دهیم و حتی جلوتر رفته و به روابط عادی در آینده می‌رسیم. البته اگر اطمینان یابیم منافع ملی‌مان تضمین می‌شود. خط قرمز ما چیزی جز منافع ملی ما نیست و آنجا که منافع ملی‌مان تضمین شود، چراغ سبز ماست.

وی خطاب به سفرا و نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور گفت: شما دیده‌بان خط مقدم ما هستید. نباید دیپلمات‌های ما در دنیا غافلگیر شوند بلکه باید قبل از حادثه بتوانند آن را پیش‌بینی کنند و به مرکز منتقل کنند. در همین راستا یادم نمی‌رود که قبل از فروپاشی شوروی سابق یک دستگاه پیش‌بینی این موضوع را کرده بود و به ما خبر داده بود و شش ماه قبل از فروپاشی شوروی ما با بررسی‌های لازم به تصمیم نهایی رسیده بودیم و فردای هر روزی که یکی از کشورها از شوروی جدا می‌شد، استقلال آن را به رسمیت می‌شناختیم.

رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه "دیده‌بانان ما باید چشمی بصیر، دقیق و بینا داشته باشند"، افزود: سفرای ما باید مسائل را از زاویای مختلف ببینند، تحلیل کنند و به ما گزارش دهند و به دنیا برسانند که اراده ملت ایران اعتدال و تعامل با جهان است و با زبان دیپلماتیک به دنیا بگویند فرصت نامحدود است و همه باید از فرصت پیش‌آمده اراده بزرگ ملت بزرگ ایران بهره بگیرند چون ما دنبال برد - باخت نیستیم.

روحانی اضافه کرد: به خاطر دارم یک نفر به من گفت در رابطه با طرف مقابل تلاش کنید سر آنها را کلاه بگذارید اما من به او گفتم که این حرف‌های شما مال نیم قرن پیش است چون امروز دنیا عوض شده است و ما به دنبال بازی برد - باخت نیستیم چون نتیجه آن باقی نمی‌ماند بلکه آنچه نتیجه‌اش ثابت خواهد ماند، برد - برد است.

عجله نداریم اما تأخیر در مذاکرات به نفع هیچ‌کس نیست
وی با بیان اینکه "در موضوع هسته‌ای برای ما برد - برد مطرح است"، تصریح کرد: ما هیچ عجله‌ای نداریم اما در عین حال یادآوری می‌کنیم که تأخیر را به نفع کسی نمی‌بینیم. دنیا بداند که ما تحریم‌ها را ظالمانه می‌دانیم و مطمئنیم که پایه‌های تحریم شکسته شده است. تحریم به شرایط گذشته باز نخواهد گشت و به صراحت می‌گویم که با تحریم مقابله کرده‌ایم و خواهیم کرد و امروز هم در مذاکره با 1+5 تحریم را می‌شکنیم چون تحریم‌ها را غلط، ظالمانه و ضد بشری می‌دانیم؛ چراکه حتی داروهای بیماران ما را نیز قطع کرده‌اند.

روحانی ادامه داد: ما برنامه اقتصادی‌مان را به گونه‌ای تنظیم کرده‌ایم که از مشکلات عبور کنیم. مسأله هسته‌ای بحرانی تصنعی است چون ما مشکلی در موضوع هسته‌ای نداریم؛ البته طبیعی است که آنها بگویند موفق شدیم جلوی ایران را از ساختن بمب هسته‌ای بگیریم اما آنها هم بندگان خدا در 50 سال پیش هستند در حالیکه امروز شبکه‌های اجتماعی و ارتباطات عمومی بسیار گسترده شده است.

اسرائیل هیچ زمان مثل جنگ اخیر غزه شکست نخورد
رئیس‌جمهور با طرح این پرسش که "چرا امروز اسرائیل بیش از همیشه رسوا شده است؟" گفت: در شبکه‌های اجتماعی و در بین افکار عمومی اسرائیل منکوب شده است چون امروز با دنیای شبکه‌های اجتماعی و افکار عمومی روبرو هستیم پس شاهدیم هیچ زمان مثل جنگ اخیر غزه اسرائیل شکست نخورد، چراکه در افکار عمومی امروز اسرائیل کودک‌کش، پیرمردکش، زن و بچه کش و منهدم‌کننده بیمارستان و مدارس و خانه مردم است و حتی بزرگ‌ترین مدافعان اسرائیل امروز دیگر نمی‌توانند از آن دفاع کنند.

آژانس و 1+5 و ان‌.پی‌.تی هم که نباشد، به دنبال سلاح کشتار جمعی نمی‌رویم
وی با بیان اینکه "امروز روشن است که چه کشورهایی به دنبال سلاح کشتار جمعی هستند"، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران هیچگاه دنبال سلاح کشتار جمعی نبوده و نخواهد بود. چه آژانس، 1+5 یا ان‌.پی‌.تی باشد یا نباشد، بر مبنای شرع و فتوای رهبرمان، ما نباید به دنبال سلاح کشتار جمعی برویم.

روحانی با بیان اینکه "ما به طور جدی به دنبال مذاکره برای حل مسائل هستیم"، افزود: ما معتقدیم باید در زمانی معقول به راه‌حل درست برسیم و با روی گشاده، منطق و استدلال حرف می‌زنیم و از اینکه مسائل هسته‌ای‌مان شفاف‌تر شود، هراسی نداریم و حتی خودمان داوطلب بوده و مأموران آژانس را دعوت می‌کنیم؛ پس دنیا بداند ما اراده جدی برای حل مسائل داریم. البته از حقوق مسلم خود عقب‌نشینی نمی‌کنیم چون این دولت دولتی نیست که بخواهد از حقوق ملت عقب بنشیند.

به کسی اجازه نمی‌دهیم بین قوا اختلاف بیندازد یا به ***** توهین کند
رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه "امروز بهتر از همیشه در شرایط اتحاد به سایر قوا هستیم"، تصریح کرد: امروز بیشتر از همیشه سه قوه در کنار یکدیگر هستند و همه‌مان زیر چتر هدایت‌های ***** هستیم و امروز یَد واحدی در کشور شکل گرفته است؛ پس به کسی اجازه نمی‌دهیم که بین قوا اختلاف بیندازد یا به ***** توهین کند.

وی با تاکید بر اینکه "در مذاکرات، با منطق و استدلال و البته با لبخند سخن خواهیم گفت"، خاطرنشان کرد: آنها از لبخند بدشان می‌آید و روی خود را برگردانند.

آقا فرمودند من مرتب برای مذاکره‌کنندگان دعا می‌کنم
روحانی همچنین به نمایندگی از مردم، از هوشیاری و تدبیر وزارت امور خارجه در مذاکرات هسته‌ای تشکر کرد و خطاب به آنها گفت: بدانید همیشه حداقل 90 درصد مردم پشتیبان شما بوده‌اند و دعای خیر ***** بدرقه راهتان بوده است. باید بگویم اواخر ماه رمضان آقا فرمودند "من مرتب برایشان دعا می‌کنم چون احساس می‌کنم در کارزار سختی حضور دارند". وقتی ملت و ***** اینچنین از تیم ما حمایت می‌کنند و تیم ما قوی است و اعتماد به نفس دارد و مسلط به قواعد و مقررات بین‌المللی است، نباید بگوییم که ما یک کشور هستیم و آنها شش کشورند.

روحانی در ادامه با اشاره به مسائل اقتصادی و فناوری و لزوم توجه به هر دوی این موارد، اظهار کرد: همه سفرای ما بدانند تلاش آنها در کنار سایر وظایفشان باید روان‌سازی روابط اقتصادی ما با جهان باشد چون ما معتقدیم در چارچوب اقتصاد مقاومتی می‌توانیم از مشکلات اقتصادی عبور کنیم اما هیچ‌کس در دنیا نمی‌تواند بدون رابطه با جهان به اهداف اقتصادی‌اش دست یابد که در همین راستا همسایگان‌مان برای ما در اولویت هستند.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه "در یازده ماه آغاز به کار دولت، روابط‌مان با بسیاری از همسایگان‌مان نزدیک‌تر شده است و با برخی نیز روابط صمیمی داریم"، گفت: امیدواریم یک یا دو کشوری که در اقلیت هستند نیز به جرگه اکثریت بپیوندند.

وی همچنین با اشاره به اینکه "امروز چهره ایران در دنیا و برای کشورهای منطقه روشن‌تر شده است"، گفت: دیدیم اسرائیلی‌ها که بعد از ما به نیویورک رفتند، خواستند آنچه را که ما بافته بودیم پنبه کنند اما در نهایت آنچه خودشان بافته بودند، پنبه شد.

روحانی در پایان سخنان خود نیز تاکید کرد: موضوع اقتصاد و فناوری از مسائل مهمی است که باید در کنار هم مورد توجه قرار گیرند تا با سرعت بیشتری به پیشرفت بیشتر دست پیدا کنیم.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
سخنان ناشنیده‌ عسگراولادی درباره 88



مرحوم حبیب‌الله عسگراولادی در ماه‌های پایانی عمر خود بحث‌هایی را در رابطه با حوادث سال ۸۸ مطرح کرد که منجر به شکل‌گیری جبهه‌های موافق و مخالف شد. در ماه‌های منتهی به درگذشت وی، جلسه‌ای صریح و شفاف میان او و برخی جوانان پیرامون اظهاراتش برگزار شد که این جلسه رسانه‌ای نشد. ماهنامه ۴۲ در شماره جدید خود متن کامل این دیدار قابل توجه را منتشر کرده است. برخی سخنان عسگراولادی در این نشست تاکنون مطرح نشده است.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرآنلاین، بخش‌هایی از این گفت‌وگو در پی می‌آید:

* شاید با یکی دو روز فاصله (از تصمیمم) در شورای مرکزی مؤتلفه مطرح کردم که وظایفی برایم معین است و شما یک سال به من مرخصی بدهید. گفتم: «می‌خواهم مرخصی باشم که لازم نباشد در مورد کارهایم بیایم و با شما مشورت کنم. حقوقتان را از گردنم بردارید. من تا بعد از انتخابات می‌خواهم آزاد باشم و می‌خواهم وظایفم را انجام بدهم، چون رفتنی هستم». در جلسه گفتم: «عمر من مثل آفتاب لب بام است و دیری نخواهد پایید و همه این چیزها را با خودم به زیر خاک می‌برم و کل شما اعضای شورای مرکزی هم نمی‌توانید جواب قیامتی مرا بدهید. من باید خودم برای قیامتم جواب داشته باشم».

* فکر کردم خدا مختصر آبرویی به من داده است و همراه من به زیر خاک می‌رود. آن را کجا مصرف کنم؟ فکر کردم باید در راه دین خدا مصرف کنم. امام به ما آموخته است. در مورد پذیرش آتش‌بس، امام (ره) فرمودند: «من محاسبه‌ای کردم که خدا به من آبرو داده است، این آبرو را کجا مصرف کنم؟ فکر کردم در راه دینش هزینه کنم».

* عده‌ای رئیس‌جمهورهای گذشته را سیاه می‌کنند و یک رئیس‌جمهور را سفید، دیگر نمی‌شود تاریخ نوشت. در تاریخ باید مثبت‌ها و منفی‌های بنی‌صدر را نوشت. سال‌ها بود که در روزنامه و رسانه‌ای اسم بنی‌صدر نمی‌آمد و من مطرح کردم و گفتم: «بنی‌صدر مثبت‌هایی داشته است و منفی‌هایی چون تاریخ باید دقیق نوشته شود».

* شاید بعضی از شما ندانید که امام به من دستور دادند برو کنار بنی‌صدر و من این کار را کردم. در مصاحبه اشاره کردم که کسی در حد من حضور نداشته است و این حضوری را که داشته‌ام نباید با خودم به زیر خاک ببرم و باید بگویم که تاریخ جمهوری اسلامی از خدمتگزارانی تشکیل شده است که مثبت‌هایی داشته‌اند و منفی‌هایی.

* جمهوری اسلامی بر اساس جمهوریت و اسلام سامان گرفته است و ما باید کاری کنیم که جمهوریت یعنی حضور قاطبه مردم امکان داشته باشد. اگر عده‌ای را طوری سیاه کنیم که از حالا به بعد نتوانند شرکت کنند، معنای جمهوریت متزلزل می‌شود. بنده در این پایه دوم عرض کردم برای اینکه جمهوریت سامان بگیرد، باید جلوی تخریب و سیاه‌نمایی همدیگر را بگیریم. نباید همدیگر را سیاه کنیم.

* وقتی دشمن در جنگ نظامی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی موفق نشود، در درون ما انفجاری ایجاد می‌کند و این انفجار درونی ما فتنه است. این انفجار درونی گسل‌هایی را که در جامعه وجود دارند، تکان می‌دهد و گسل‌های جدیدی را هم ایجاد می‌کند و در درون، بین مردم و نیز بین مردم و دولت، بین مردم و **** و بین مردم و ***** تزلزلی به وجود می‌آید.

* (برای دیدار با موسوی بعد از انتخابات) بعضی از برادران تند ما گفتند: «اگر رفتی و آنجا تو را گروگان گرفتند چه؟» چون ایشان خیلی تند بود و داشت خشن برخورد می‌کرد. گفتم: «شناخت من از اینها این نیست، ولی در آب رفتن، تر شدن هم دارد» و ایشان بسیار صمیمانه و بسیار بامحبت برخورد کرد. البته ایشان کسی غیر از ما پنج نفر را در اتاق راه نداد اما به نظر من در آن اتاق وسایل استراق سمع بود و در اتاق‌های دیگر متوجه شده بودند که ما چه حرف‌هایی زده‌ایم. از در اتاق که بیرون آمدیم، از اتاق‌های دیگر ریختند بیرون و به ایشان حمله کردند.

* ما در انتخابات دوره دهم با ابتکار صدا و سیما مناظره‌ای بین نامزدها داشتیم. یک طرف آقای احمدی‌نژاد و طرف دیگر مهندس موسوی، دکتر محسن رضایی و حجت‌الاسلام و المسلمین آقای کروبی بودند. آقای احمدی‌نژاد وقتی خواست با اینها مناظره کند، به آقای هاشمی و آقای ناطق‌نوری تاخت، در صورتی که آنها نه نامزد بودند و نه مطرح. این نمونه تنازع است.

* حجت‌الاسلام و المسلمین آقای سیدمحمد موسوی‌ خوئینی‌ها پس از چند وقت که سکوت کرده بود، دو ماه پیش مصاحبه بسیار صریح و شفافی کرد و در طلیعه آن گفت: «به ما می‌گویند از موسوی و کروبی تبری بجویید. ما از موسوی‌ای که خودمان نامزدش کرده‌ایم تبری بجوییم؟» من نامه محرمانه نوشتم و گفتم: «قصد انتشار هم ندارم. اگر مصلحت دیدید منتشر کنید. چه کسی گفته است شما از موسوی و کروبی تبری بجویید؟ شما از فتنه تبری بجویید».

* (به آقای شجونی) گفتم تو گفتی ما ناچاریم صحبت‌های عسگراولادی را ماستمالی کنیم. نه! ماستمالی نکن، چون خودم می‌توانم از حرف‌هایی که زده‌ام و اعتقادم است دفاع کنم، شما نمی‌خواهد ماستمالی کنی.

* امام در روزهای آخر عمر مبارکشان یک شب خواب دیده بودند و برای سید احمد آقا نقل کرده بودند و ایشان هم برای ما نقل کرد که امام خواب دیده‌اند صدام را دستگیر کرده‌اند و دارند می‌آورند. من از بالای جماران نگاه می‌کردم که صدام را در حال دستگیری دارند می‌آورند. با خودم فکر کردم اگر آمد، راهش بدهم یا ندهم؟ یک مقدار که فکر کردم، این جوری به ذهنم رسید که اگر آمد و وارد شد، مانعش نشوم و بیاید. بعد فکر کردم وقتی می‌آید راجع به چه چیزی با او صحبت کنم؟ به ذهنم رسید بگذار ببینم او چگونه شروع می‌کند و چه می‌گوید. حرف که زد، من بر اساس حرف‌های او پاسخ می‌دهم.

* شب خدمت عزیزان در شورای مرکزی رسیدم و گفتم: «من آمده‌ام که در حضورم از من تبری بجویید که بدانم آبرویم را تقدیم کرده‌ام تا از اینجا بلند شوم و بروم». راه بی‌خطر نیست.

* وظیفه‌ای که بنده دارم، وظیفه یک انسان رفتنی است با بار سنگین. هنوز کسی را نمی‌شناسم در حد بنده توفیق داشته باشد و قبل از انقلاب، حین انقلاب، بعد از انقلاب تاکنون این قدر با **** همراهی داشته باشد. بنده حضور داشتم. عرض کردم حتی امام دور نمی‌داند که یک روزی بتواند از صدام بگذرد، گفتند: «اگر از صدام بگذریم از آل‌سعود نمی‌گذریم». یعنی این احتمال وجود دارد که یک روزی برسیم به اینکه باید از صدام بگذریم!

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

در گفتگو با مهر عنوان شد؛

تصویب طرح تفکیک حوزه جوانان از ورزش/ احتمال احیاء سازمان ملی جوانان

عضو شورای راهبردی امور جوانان از تصویب انتزاع حوزه جوانان از وزارت ورزش در این شورا خبر داد و گفت: بنده پیشنهاد دادم یک معاونت اجتماعی زیر نظر رئیس جمهور ایجاد شود که در واقع موضوع جوانان در حوزه ساماندهی در امور اجتماعی تعریف شود که در این شرایط از حساسیت ها کاسته می شود و ما کار خود را ادامه می دهیم تا شرایط قانونی آن مهیا شود.
رضا صالحی امیری در گفتگو با خبرنگار مهر، در پاسخ به این سئوال که موضوع ساختار وزارت و بخش جوانان که در شورای راهبردی مورد بررسی قرار گرفته به کجا کشیده شد و آیا در نهایت به صورت قائم مقامی اداره خواهد شد یا سازمانی، گفت: در این موضوع باید به يك نكته نوجه جدي شود و آن اینکه ادامه روند موجود ما را به اهدافی که در برنامه توسعه پیش بینی شده نخواهد رساند و با توجه به ساختار کنونی تغییر یک ضرورت است.

وی ادامه داد: در این خصوص چند ایده مطرح شده که این ایده ها در جلسات متعدد کارشناسی مورد بررسی قرار گرفته که البته هنوز به جمع بندی نهایی دست نیافته ایم.

عضو شورای راهبردی امور جوانان در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه تایید و تاکید شما بر روی کدام ایده بوده استٰ قائم مقامی یا سازمانی، اظهار داشت: به طور کلی اصل انتزاع حوزه جوانان از وزارت ورزش مورد توجه قرار گرفت و به تصویب اکثریت رسید.

وی در همین رابطه توضیح داد: به این ترتیب 3 ساختار مطرح شد؛ یکی احیاء سازمان ملی جوانان، دوم ستاد ساماندهی امور جوانان زیر نظر رئیس جمهور در حد مشاور که مورد اول اجرایی است و مثل دستگاهها عمل می کند و مورد دوم ستادی است و شورای عالی دارد و سوم نیز ایجاد معاونت اجتماعی رئیس جمهور و واگذاری امور جوانان به آن معاونت.

صالحی امیری با بیان اینکه پیشنهاد نخست یعنی احیاء سازمان ملی جوانان محتمل تر است، گفت: در واقع اکثریت نظرشان بر مورد نخست است اما مشکل قانونی دارد و باید برای قانونمند شدن به مجلس برود و مصوب شود که در همین مسیر عده ای معتقدند این موضوع ممکن است رای بیاورد و عده ای هم می گویند نه .

وی درباره پیشنهاد خود در جلسه شورای راهبردی امور جوانان گفت: بنده پیشنهادی مطرح کردم که یک معاونت اجتماعی زیر نظر رئیس جمهور ایجاد شود که در واقع موضوع جوانان در حوزه ساماندهی در امور اجتماعی تعریف شود که در این شرایط از حساسیت ها کاسته می شود و ما کار خود را ادامه می دهیم تا شرایط قانونی آن مهیا شود.

به گزارش مهر، بنا بر اظهارات وزیر ورزش و جوانان در حال حاضر تصمیم گیری بر سر تفکیک وزارت ورزش و جوانان، به شورای راهبردی امور جوانان ارجاع داده شده که در صورت رای مثبت اعضا، برای تصویب نهایی به مجلس شورای اسلامی خواهد رفت. گودرزی همچنین نظر مجلسی ها را در خصوص تفکیک، مثبت اعلام کرد و البته این را هم گفته که رویکرد غالب در شورای راهبردی امور جوانان، عموما بر تفکیک است.

گودرزی با اشاره به نظر اعضای شورا درباره تفکیک وزارت ورزش و جوانان گفت: رویکرد غالب در شورا عموما بر تفکیک است. براساس رایزنی ها و نقطه نظرات، مجموعه روشنفکران این حوزه به این نتیجه رسیدند که این ادغام، اقدام صحیحی نبوده چرا که ورزش مقوله و مفهومی است با ویژگی‌های خودش و جوان مسائل و محتوایی کاملا متفاوت دارد. در نتیجه باید این دو حوزه از هم تفکیک شوند. این رویکرد نسبتا غالب اعضای شورا است. حالا اینکه در انتها چه نتیجه ای استخراج شود، باید تحمل کنیم و ببینیم. فکر می کنیم دو یا سه جلسه دیگر نتیجه گرفته شود.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
اتصال ریلی ایران به اروپای شرقی؛ اولویتی که 10 ساله شد


ساخت اولویت اصلی خط ریلی کشور بیش از 10 سال طول کشیده و در حال حاضر نیز در مرحله زیرسازی است؛ این یعنی راه‌آهن میانه – تبریز هنوز تا آماده‌سازی راهی طولانی در پیش دارد.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محسن پورسیدآقایی - مدیر عامل راه‌آهن - در نشست اخیر خود از اولویت‌بندی پروژه‌های خطوط ریلی گفت.



به گفته وی از آنجاکه بودجه عمرانی دولت کفاف تمام 9000 کیلومتر راه‌آهن کلنگ‌زده را نمی‌دهد، راه‌آهن مجبور شده چند مسیر دارای اولویت را برای تسریع در آماده‌سازی به شرکت ساخت و توسعه زیر بناهای حمل و نقل معرفی کند.



در این میان، راه‌آهن میانه - تبریز در صدر اولویت‌ها قرار دارد؛ مسیری که در صورت تکمیل، زمان اتصال تهران به تبریز را به شکل محسوسی کاهش می‌دهد و از آن مهم‌تر دروازه‌ای برای ورود ایران به خطوط ریلی ترانزیت اروپای شرقی می‌شود.



راه‌آهن میانه – بستان‌آباد – تبریز که در 200 کیلومتر ساخته خواهد شد در حال حاضر 180 کیلومتر از این مسیر در مرحله زیرسازی قرار دارد و 20 کیلومتر باقی مانده نیز به زودی وارد این مرحله خواهد شد.



طبق اعلام شرکت ساخت و توسعه زیربناهای کشور در صورت احداث نهایی این خط، زمان سفر از تهران به تبریز به پنج و نیم ساعت کاهش می‌یابد و با توجه به امکان برقی‌سازی، زمان سفر پتانسیل کاهش بیشتر نیز دارد.



بناست با احداث هفت تونل و 21 پل بزرگ این دو ایستگاه به یکدیگر متصل شوند و در خطوط ریلی آن قطارهای مسافرتی با 160 کیلومتر و قطارهای باری با 100 کیلومتر در ساعت حرکت کنند.



اما با وجود تمام این ظرفیت‌ها، این خط سال‌هاست در مراحل عمرانی باقی مانده و تا احداث نهایی فاصله دارد؛ فاصله‌ای که حتی اعتراض تلویحی مدیر عامل راه آهن را نیز برانگیخته و پورسیدآقایی نسبت به طولانی شدن زمان تکمیل طرح معترض است.



در مسیر تهران – تبریز سالانه بیش از 14 میلیون سفر انجام می‌شود و از این میان 94 درصد به جاده، چهار درصد به سفرهای هوایی و تنها دو درصد به ریل اختصاص دارد.



آغاز به کار راه آهن تبریز - میانه شاید نقش راه آهن را در سفرهای شمال غرب افزایش دهد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
وزارت خارجه روسیه اعلام کرد
افزایش امکان لغو تحریم‌های ضد ایرانی



وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد: با توجه به گفت‌و‌گوهای بین‌المللی در مورد برنامه هسته‌ای ایران امکان لغو تحریم‌ها علیه این کشور افزایش یافته است.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری رویترز، وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد: به دلیل مذاکرات بین‌المللی در خصوص برنامه‌ هسته‌ای ایران شانس‌ برای لغو تحریم‌های بین‌المللی ضد ایران افزایش یافته است.



وزارت امور خارجه روسیه از تمام کشورهای درگیر در مذاکرات هسته‌ای خواست تا اراده سیاسی‌شان را برای دستیابی به توافق نهایی نشان دهند.



مذاکرات نهایی ایران و گروه 1+5 شامل آمریکا، روسیه، چین، انگلیس، فرانسه و آلمان پس از آنکه این کشورها نتوانستند در 20 ژوئیه به توافق نهایی دست پیدا کنند تا چهار ماه دیگر یعنی 24 نوامبر سال جاری تمدید شد. انتظار می‌رود دور بعدی این مذاکرات در ماه سپتامبر در حاشیه‌ نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک برگزار شود.



وزارت امور خارجه روسیه همچنین اعلام کرد: هنوز امیدوار است که توافق جامع نهایی تا ضرب‌الاجل 24 نوامبر حاصل شود.



این وزارت‌خانه روس علاوه بر این یادآور شد علی‌رغم روند بسیار سخت مذاکرات هسته‌ای امکانی به‌وجود آمده که بر اساس آن می‌توان تمام حقوق هسته‌ای ایران را به عنوان یک عضو معاهده‌ی ان.پی.تی به شکل رضایتبخشی تحقق بخشید، از جمله حق غنی‌سازی اورانیوم و لغو کامل تحریم‌های بین‌المللی.





وزارت امور خارجه روسیه از تمام طرف‌های مذاکره‌کننده خواست تا اراده سیاسی‌شان برای دستیابی به توافق نهایی که اعتماد جامعه بین‌الملل را در خصوص ماهیت کاملاً صلح‌آمیز برنامه‌ هسته‌ای ایران جلب می‌کند را نشان دهند.



آمریکا و غرب ایران را به تلاش برای دستیابی به ظرفیت تولید سلاح هسته‌ای متهم می‌کنند. این در حالی است که ایران همواره این ادعاها را رد و تاکید می‌کند فعالیت‌های هسته‌ای‌اش را برای اهداف صلح‌آمیز دنبال می‌کند.



در ادامه گزارش رویترز آمده است: حق غنی‌سازی اورانیوم اصلی‌ترین مسئله مورد اختلاف میان ایران و دیگر طرف مذاکره‌کننده است. یک دیپلمات ارشد غربی هفته گذشته گفت که اختلافات بر سر ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم در ایران کم نشده است و مشکل اصلی هنوز تعداد سانتریفیوژهای این کشور است.

این دیپلمات غربی افزود: قدرت‌های جهانی آماده بودند تا با سه تا پنج هزار سانتریفیوژ موافقت کنند، تعدادی که به ایران اجازه می‌دهد از ظرفیت صنعتی برخوردار باشد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

طیب نیا اعلام کرد:

نرخ رشد اقتصادی در فصل بهار مثبت شد/ 4 چالش کلیدی **** بانکی

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اعلام اینکه نرخ رشد اقتصادی کشور در سه ماهه اول سال 93 مثبت شده است، کمبود سرمایه، مطالبات معوق بانک‌ها، بنگاه‌داری بانک‌ها و بدهی دولت به **** بانکی را از مهمترین مشکلات **** بانکی کشور اعلام کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، علی طیب نیا امروز در مراسم راه اندازی اولین صندوق زمین و ساختمان پذیره نویسی این صندوق را زمینه ساز توسعه بازار سرمایه در تامین مالی فعالیت اقتصادی و ساختمانی ذکر کرد و گفت: با این وجود همواره معمای نقدینگی در کشور وجود دارد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: از یک طرف همواره با رشد بی رویه نقدینگی مبتنی بر توسل به منابع پایه پولی بانک مرکزی و آثار تورمی شدید آن مواجهیم و از طرف دیگر، بنگاه های اقتصادی از کمبود سرمایه در گردش می نالند و در شرایط فعلی که اقتصاد در رکود شدید به سر می برد، بنگاه ها بزرگترین مشکل را کمبود سرمایه در گردش اعلام می‌کنند اما رشد نقدینگی در یک سال گذشته 32 درصد بوده است.

وی با بیان اینکه رشد نقدینگی ناشی از افزایش پایه پولی است نه ضریب فزاینده پولی و زمانی که دولت به منابع بانک مرکزی متوسل می‌شود و یا استفاده از منابع نفتی افزایش می یابد رشد نقدینگی بالا می‌رود، افزود: ضریب فزاینده در ایران در مقایسه با سایر کشورها به نحو معنی داری پایین است و در حال حاضر حدود 5 درصد است، این در حالی است که در کشورهای پیشرفته 18 تا 20 درصد اعلام می شود.

به گفته طیب نیا، بانک‌ها از این که تسهیلات در اختیار بنگاه ها قرار دهند، ناتوان بودند. تسهیلات پرداختی به دلیل نظارت ناکافی منجر به مطالبات معوق شده و در این شرایط منابع عمدتاً به سمت سفته بازی و سوداگری هدایت شده و کمتر به سمت تولید رفته است.

وی گفت: در بسته خروج از رکود قصد داریم که سیستم بانکی را از وضعیت موجود خارج کنیم اما **** بانکی کشور در حال حاضر با مشکلات از جمله کمبود سرمایه مواجه است به طوری که با توجه به تورم های سال‌های اخیر، افزایش نرخ ارز و افزایش سرمایه در گردش فعالان اقتصادی بانک‌ها نمی توانند منابع مالی لازم را برای آنها فراهم کنند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی، دومین مشکل **** بانکی را مطالعات معوق بانکها؛ چه از بخش دولتی و چه از بخش خصوصی ذکر کرد و افزود: بخشی از منابع بانک‌ها از این طریق قفل شده است، در عین حال مطالبات معوق بانکها از بخش خصوصی در حال افزایش بوده و امکان اعطای تسهیلات جدید را به سیستم بانکی نمی‌دهد.

وی سومین مشکل اصلی **** بانکی را بنگاهداری بانکها دانست و گفت: بانکها با تصمیم و اراده به سمت بنگاهداری نیامده اند. از سوی دیگر میزان بنگاه داری بانکها از حد مجاز فراتر رفته است و از عواملی که باعث شده بنگاه داری بانکها افزایش یابد، مطالبات معوق و تملیک دارایی های غیرمنقول بنگاه های دارای بدهی بانکی است.

طیب نیا، نحوه تسویه بدهی دولت به بانکها و بنگاه هایی که دولت بابت بدهی به بانکها واگذار می‌کند را یکی دیگر از مشکلات **** بانکی اعلام کرد و افزود: در بسته خروج از رکود روش هایی برای افزایش سرمایه بانکها و تادیه بدهی دولت به آنها دیده شده است.

وی خاطرنشان کرد: نقش بازار سرمایه در کنار **** بانکی برای تامین مالی بنگاه ها و افزایش سرمایه در گردش آنها باید افزایش یابد و در بسته سیاسی دولت اصل این است که تامین مالی در بلند مدت به بازار سرمایه واگذار شود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی خاطرنشان کرد: در سال 92 بازار سرمایه 26 هزار میلیارد تومان تامین مالی فعالیت های اقتصادی را بر عهده گرفته اما در گذشته این رقم نزدیک به صفر بوده است، البته تامین مالی که **** بانکی انجام داده به 230 هزار میلیارد تومان از طریق استمهال و .... می‌رسد.

وی، نقش بخش مسکن در اقتصاد یاران را مانند یک لوکوموتیو توصیف کرد و گفت: هرگاه بخش مسکن وارد رکود می‌شود کل اقتصاد را به رکود می کشد و هرگاه از رکود خارج می‌شود باعث خروج اقتصاد از رکود می گردد، این در حالی است که چند صد بخش از تولید کشور وابسته به بخش مسکن هستند و دولت قصد دارد با رونق مسکن زمینه خروج از رکود را ایجاد کند.

وزیر اقتصاد از انجام مذاکره با وزارت نفت و صنعت برای راه اندازی صندوق هایی دربخش های معدن و انرژی خبرداد و گفت: نرخ رشد اقتصادی کشور در سه ماهه اول سال 93 مثبت شده است؛ گرچه میزان مطلق این رشد کوچک است اما روند رو به رشد است.

پیش از این بانک مرکزی رشد اقتصادی سال 92 با نفت را منفی 1.9 و بدون نفت را منفی 1.1 درصد اعلام کرده بود.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


دستگیری دو سرشبکه گاما با درآمد 95 هزار دلاری/ متهمان بیش از 10 هزار زیر شاخه داشتند
فرمانده انتظامی استان اصفهان از شناسایی و دستگیری دو سرشبکه شرکت هرمی گاما خبر داد و اظهارداشت: در بررسي ها مشخص شد این دو شرکت، 10 هزار و 733 نفر زيرمجموعه دارند.
به گزارش خبرگزاری مهر، سردار عبد الرضا آقاخاني گفت: در ادامه طرحهاي مقابله اي با مجرمان و تبهكاران اقتصادي و در پي شكايت يكي از شهروندان به پليس آگاهي استان مبني براينكه فردي با اغفال و فريب وي براي عضويت در شركت هرمي گاما مبلغ 4 ميليارد ريال از وي دريافت كرده و متواري شده است، موضوع به صورت ويژه در دستور كار اداره مبارزه با جرايم جعل و كلاهبرداري پليس آگاهي استان قرار گرفت.

وي افزود: با توجه به انهدام كامل فعاليت شركت هرمي گاما در طي سالهاي گذشته تحقيقات وسيعي در اين زمينه انجام و مشخص شد كه شخص مذبور از سرشاخه ها و سرشبكه هاي اصلي شركت هرمي گاما بوده و داراي دو جايگاه و 411 نفر زيرمجموعه در اين شركت است و ماهيانه 22 هزار و 954 دلار كسب درآمد دارد.

فرمانده انتظامی استان اصفهان عنوان داشت: با كامل شدن تحقيقات كارآگاهان، بلافاصله فرد مذبور با هماهنگي مقام قضايي در عملياتي ويژه و با اقدامات سريع و به هنگام ماموران دستگير و جهت سير مراحل قانوني تحويل مراجع قضايي داده شد.

وی در ادامه از دستگيري دو نفر ديگر از سرشاخه ها و سرشبكه هاي اصلي شركت هرمي گاما در عمليات منسجم و هماهنگ كارآگاهان اداره مبارزه با جعل و كلاهبرداري پليس آگاهي استان طي روزهاي گذشته خبر داد و گفت: اين دو نيز با شكايت يكي از شهروندان مبني بر دريافت وجهي بالغ بر يك ميليارد ريال بابت عضويت وي در شركت هرمي گاما و متواري شدن آنها شناسايي و دستگير شدند.

سردار آقاخاني تصريح كرد: در بررسي هاي جامعي كه انجام شد مشخص شد اين دو نفر نيز از سرشاخه ها و سرشبكه هاي اصلي شركت مذكور بوده و هر كدام داراي يك جايگاه در آن شركت هستند و 10 هزار و 733 نفر زيرمجموعه دارند و درآمد ماهيانه آنها 95 هزار و 872 دلار است.

رئيس پليس استان اصفهان با بيان اينكه فعاليت اين گونه افراد باعث نا امني در سيستم اقتصادي كشور، خروج سرمايه هاي مردم به خارج و ايجاد ركود در سرمايه گذاري هاي داخلي مي شود، گفت: براساس قانون هرگونه عضويت و فعاليت افراد در شركت هاي هرمي جرم محسوب شده و با آنان برابر قانون برخورد خواهد شد.

وی با هشدار به شهروندان در خصوص عضويت در شركتهاي هرمي بيان داشت: متاسفانه برخي از شهروندان نا آگاه پس از عضويت هنگامي كه با عدم سود دهي شركت مواجه شده و سرمايه هاي خود را بر باد رفته مي بينند به پليس مراجعه كرده و خواستار احقاق حق خود مي شوند در حالي كه پليس بارها در خصوص عدم عضويت در اين گونه شركت ها هشدار داده و آنها را از اين كار برحذر داشته است.

سردار آقاخاني در پايان خاطر نشان كرد: از شهروندان انتظار داريم چنانچه اطلاعي از فعاليت اعضا و سرشاخه هاي شركتهاي هرمي دارند موضوع را از طريق شماره تلفن 110 به اطلاع پليس برسانند تا با برخورد سريع و به موقع ماموران از كلاهبرداري هاي ديگر آنان جلوگيري شود.
 
بالا