• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار نرم افزار در دنیای رایانه

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
همشهری-گروه علمي فرهنگي:مايكروسافت در حال آماده سازي نرم افزار جستجوگر جديدي است كه با استفاده از آن كاربر مي تواند به طور همزمان هاردديسك رايانه، اينترنت و شبكه داخلي مورد استفاده خود را براي يافتن اطلاعات مورد نياز، جستجو كند. به گزارش آسوشيتدپرس ، اين محصول جديد با نام ويندوز لايو سرچ به صورت رايگان و در تابستان آينده از وب سايت شركت مايكروسافت قابل دانلود خواهد بود. مايكروسافت پيش از اين نيز محصولي را با همين نام عرضه كرده بود كه با استفاده از آن تنها امكان جستجوي هاردديسك رايانه وجود داشت و محصول جديد در حقيقت يك به روزكننده نرم افزار قديمي تر محسوب مي شود.
به گفته مسئولان مايكروسافت، نمونه جديد نرم افزار ويندوز لايو سرچ درون سيستم عامل جديد ويندوز ويستا نيز تعبيه خواهد شد.
علاوه بر مايكروسافت، گوگل نيز از حدود يك سال قبل نرم افزار جستجوگر مشابهي را عرضه كرده كه به صورت رايگان و از بخش نرم افزارهاي وب سايت اين شركت قابل دريافت است.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
همشهری-گروه علمي فرهنگي- عميد نمازي خواه:گوگل در اقدامي جديد خدمات ويدئويي خود را كه در آن كاربران مي توانند تصاوير ويدئويي خود را براي گوگل ارسال كرده و خود از ميليون ها تصوير ويدئويي موجود بازديد كنند، متحول كرده است.
به گزارش آسوشيتدپرس، گوگل هم اكنون شيوه ارسال (آپ لود) تصاوير ويدئويي را در مقايسه با قبل تسهيل كرده و با افزودن امكانات جديد تلاش مي كند تعداد كاربران خدمات ويدئويي خود را از تعداد كاربران محبوب ترين وب سايت فعلي ارائه دهنده خدمات ويدئويي به نام يوتيوب (YouTube.com) بالا ببرد.
هم اكنون شركت كوچك يوتيوب موفق شده است با ارايه خدماتي مشابه، به يكي از پربازديدكننده ترين وب سايت هاي اينترنت تبديل شده و علاقه مندان فراواني را به سوي خدمات خود جلب كند به طوري كه در حال حاضر كاربران اينترنت روزانه بيش از ۴۰ميليون فايل ويدئويي را در اين وب سايت تماشا مي كنند.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
همشهری-ايرنا: بزرگترين شبكه تلويزيوني موسيقي جهان، ام تي وي با راه اندازي خدمات فروش اينترنتي فايلهاي ام پي تري رقابت با خدمات مشهور مشابه نظير آي تيونز شركت اپل و همچنين نپستر را آغاز كرد. به گزارش نيوزفكتور، خدمات اينترنتي جديد ام تي وي با نام ارج (Urge) علاوه بر ارائه در حدود دو ميليون ترانه موسيقي، به فروش ويدئو كليپ هاي هنرمندان دنياي موسيقي نيز خواهد پرداخت.
ام تي وي خدمات جديد خود را با همكاري مايكروسافت و به همراه نگارش جديد و يازدهم نرم افزار صوتي تصويري مديا پلير اين شركت ارائه مي كند و كاربران براي دانلود ترانه هاي مورد نظر خود از همين نرم افزار استفاده خواهند كرد. مايكروسافت پيش از اين اعلام كرده بود در نگارش جديد مديا پلير قابليت مديريت مجموعه هاي بزرگ صوتي و تصويري بهبود يافته است.
به گفته كارشناسان، هرچند هم اكنون خدمات اينترنتي فروش موسيقي آي تيونز با موفقيت چشمگيري روبه رو شده است اما خدمات جديد ام تي وي نيز به علت درگير بودن با مدياپلير به عنوان يكي از پركاربرترين نرم افزارهاي چندرسانه اي، از شانس موفقيت بالايي برخوردار است. شبكه تلويزيوني ام تي وي هم اكنون بيش از ۱۶۵ ميليون بيننده در سرتاسر جهان دارد.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
همشهری-شركت اپل در به روزنگاري امنيتي جديد خود۴۳،حفره امنيتي شناسايي شده در سيستم عامل مك اواس اكس(MacOS X) و نرم افزار صوتي تصويري پركاربر كوييك تايم (QuickTime) خود را اصلاح كرد.
به گزارش سايت اينترنتي پي سي مگزين، اين شركت در به روزنگاري سيستم عامل مك اواس اكس خود، ۳۱حفره امنيتي اين سيستم عامل را كه برخي از آنها امكان نفوذ هكرها به رايانه كاربر را به وجود مي آورند، اصلاح كرده و با انتشار نگارش به روز شده ۷‎/۱ از نرم افزار چند رسانه اي كوييك تايم نيز ۱۲حفره امنيتي را در اين محصول اصلاح كرده است. در ميان اصلاحات ارائه شده براي سيستم عامل مك اواس اكس، چندين مورد به مرورگر اينترنتي سافاري و همچنين نرم افزار مديريت ايميل اين شركت مربوط مي شود.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
همشهری-ايرنا: شركت روسي توليدكننده نرم افزارهاي امنيتي كاسپرسكي، نگارش جديد نرم افزار ضد ويروس و همچنين نرم افزار امنيت اينترنتي خود را عرضه كرد.
به گزارش پي سي مگزين، نگارش ششم نرم افزار ضد ويروس كاسپرسكي و همچنين نگارش ششم نرم افزار امنيت اينترنتي اين شركت، هم اكنون به ترتيب با قيمت هاي ۶۰ و ۸۰ دلار عرضه شده و از اينترنت نيز قابل دانلود هستند. نگارش جديد نرم افزار امنيتي كاسپرسكي به يك ديوار آتش براي كنترل داده هاي ورودي و خروجي به رايانه از طريق شبكه اينترنت و يا شبكه هاي محلي و همچنين به يك قابليت ضدهرزنامه قدرتمند مجهز شده است كه از يك الگوريتم دائماً به روزشونده پيشرفته براي جلوگيري از ورود هرزنامه ها به ايميل كاربران استفاده مي كند.
يكي از ويژگي هاي مهم نرم افزار ضدويروس كاسپرسكي قابليت شناسايي رفتار مشكوك رايانه حتي در صورت فعاليت نرم افزارهاي مخرب ناشناس و همچنين بازگرداندن تغييرات ايجاد شده توسط ويروس ها و نرم افزارهاي مخرب در رجيستري ويندوز و همچنين حذف تمامي فايل هاي مورد استفاده اين كدهاي مخرب از رايانه كاربر است.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
همشهری-گروه علمي فرهنگي - مهدي صارمي فر: در گوگل دسك تاپ،۳ امكان لو رفتن اطلاعات محرمانه توسط كاربران وجود دارد. شركت تحقيقاتي گارتنر توصيه كرده كه مشخصه اشتراك فايل را در نرم افزار گوگل دسك تاپ۳ غيرفعال كنند. اين شركت تأكيد كرده كه كاربران شركتي اين برنامه بي درنگ آن را به نسخه تجاري ارتقا دهند.
محققان شركت گارتنر اعلام كردند كه امكان اشتراك فايل در رايانه ها كه به شبكه رايانه اي متصل هستند از كاربران گرفته مي شود چون بيشتر كاربران شركت ها نوع فايل ها را تشخيص نمي دهند. اين فايل ها ممكن است حاوي اطلاعات امنيتي قانوني سازگار با شركت باشند. از سوي ديگر گوگل گفته هاي شركت تحقيقاتي گارتنر را معتبر دانست و گفت به زودي نسخه تجاري اين برنامه در اختيار كاربران قرار خواهد گرفت.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
همشهری-پي سي ورد ايران: موزيلا يك Update براي مرورگر فايرفاكس عرضه كرده است و نقص مشهوري را در اين نرم افزار منبع باز اصلاح كرد. اين نقص كه سال گذشته گزارش شد به نحوه كاركرد فايرفاكس با كد جاوا اسكريپت مربوط مي شود.
اين نقص به مهاجمان امكان مي دهد تا امنيت مرورگران پچ نشده را از بين ببرند و در تئوري مي تواند براي آنها راه مناسبي ايجاد كند تا مرورگر مذكور را گمراه كرده و به كدهاي خطرناك بكشاند.اين نقص به خطايي مربوط مي شود كه به هنگام كار فايرفاكس با كد جاوا اسكريپت خاص غيرمنتظره «content windows focus» به وجود مي آيد.
اين مشكل را مي توان با از كار انداختن توانايي كار با جاوااسكريپت در فايرفاكس از بين برد.
كاربران مرورگرهاي فايرفاكس۱‎/۰ قديمي تر و Mozilla Suite ۱‎/۷تحت تاثير اين نقص نيستند و كاربران فايرفاكس۱‎/۵ بايد هرچه زودتر پچ هاي نرم افزار را با update خودكار اين مرورگر دريافت نمايند. سازندگان موزيلا مي گويند كه تعداد ويژ گي هاي۱‎/۵‎/۰‎/۳ update را كم كردند تا عرضه اين Fix امنيتي را سرعت بخشند.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
ويستا امن ترين سريع ترين و قابل اطمينان ترين نسخه ويندوز در يك دهه خواهد بود
ويستا خيلي امن تر از ويندوزهاي قبلي است. اگر با نسخه اول ويندوز XP به اينترنت وصل شويد كرم بلاستر در كمتر از يك دقيقه همه كامپيوتر را آلوده خواهد كرد
پي سي ورد ايران- مرجان صديقي: نسخه هاي آزمايشي ويستا، سيستم عامل جديد مايكروسافت كه پر طرفدارترين سيستم عامل جهان است، منتشر شده و نسخه اصلي آن نيز تا اوايل ۲۰۰۷ به بازار مي آيد. در اين سيستم عامل بهبودهايي در امنيت و نحوه عملكرد، كاملا مشهود هستند. ويستا امن ترين، سريع ترين و قابل اطمينان ترين نسخه ويندوز در يك دهه خواهد بود. وقتي خود را امسال ، بعد از چهار سال توسعه و ارتقا نسبت به ويندوز XP با امنيت ملموس و بهبود نحوه عملكرد نشان دهد، خواهيم ديد، اغلب المان هاي طراحي شده براي آخرين نسخه كه در نسخه بتا۲ كه دسامبر گذشته به بازار آمد و به شكل خام بودند، آماده هستند. ما آنچه را كه نسخه بتا۲ از ويستا نشان مي دهد دوست داريم (حتي بدون فايروال دوطرفه)، ويژگي هاي جديد و ارتقا يافته اي چون كنترل والدين كه در اغلب نسخه ها وعده اش داده مي شد در اين نسخه ديده مي شود.
امنيت، دليل اصلي اغلب كاربران ويندوز براي ارتقاي سيستم عامل هاي شان به اين نسخه هستند. ويستا بازوي دفاعي ويندوز در مقابل خطرات آن لاين قرن ۲۱ كه XP با آنها دست و پنجه نرم مي كند است؛ شروع و خاتمه مقاومي دارد و از رم بسيار بالاي نصب شده در كامپيوترهاي جديد، براي سرعت بخشيدن به عملكرد نرم افزارها از طريق مديريت حافظه Superfetch بهره مي جويد. همچنين سيستم عامل، قول ويژگيهاي جديد چون شناسايي صحبت در حد گسترده را داده است و اينترفيس آن با استفاده از سايه، رنگ و شفافيت سعي مي كند اطلاعات بيشتري را دسته بندي و توسط آيكون، پنجره ويا جعبه محاوره اي كنترل نمايد. (بسيار مشابه Mac OS X، ما مطمئن هستيم اين تشابه كاملا تصادفي اتفاق افتاده است).
ويندوز امن تر
تا اينجا ويستا خيلي امن تر از ويندوزهاي قبلي نشان داده. اگر نسخه اول ويندوز XP را در كامپيوتري كه به اينترنت وصل شده است نصب كنيد، كرم بلاستر در كمتر از يك دقيقه همه كامپيوتر را آلوده خواهد كرد و آن را از كار خواهد انداخت. مايكروسافت سعي كرد بطور جدي در زمينه امنيت در سرويس پك ۱ و ۲ ويندوز XP با فعال سازي فايروال ويندوز و ارتقاهاي اتوماتيك به صورت پيش فرض، كار كند.
ويستا در حمله هاي مبتني بر اينترنت به واسطه استفاده از ابزارهاي ضدSpyware و ارتقاي امنيت پيش فرض اينترنت اكسپلورر، بي مانند است. بخش جديد Spyware Protectionدر مركز امنيتي ويندوز گزارش مي كند كه آيا دفاع كننده ويندوز (windows Defender)، كه همان يوتيليتي ضد Spyware ويستا است (قبلا به عنوان Microsoft AntiSpyware شناخته شده بود)، اجرا مي شود يا نه. بخش جديد امنيت عمومي رديابي مي كند كه آيا تنظيمات امنيتي در IE به حداقل سطح ناامني رسيده اند و در را به روي همه حمله هاي مربوط به مرورگر باز مي كنند يا نه. نسخه IE ويستا حتي به شما اجازه ديدن وب را تا زماني كه امنيت ناحيه اي اينترنت را به حد متوسط- بالا برگردانيد نمي دهد. اين كار با تنظيماتي مشابه آنچه در سرويس پك ۲ XP براي تنظيمات حد متوسط صورت مي گرفت، انجام مي شود.
علي رغم اين ارتقاها، ويستا در بستن يك شكاف امنيتي، حداقل براي كاربران كامپيوترهاي متعارف كوتاهي كرده است. ويندوز مدت مديدي است كه به يك فايروال براي مسدود كردن ترافيكهاي ورودي-خروجي غير مجاز، به منظور جلوگيري از ورود ويروسها، spyware، كرم ها و ساير malware ها با تحويل داده هاي خصوصي به سرورها يا گسترش شان در ساير كامپيوترها، نياز دارد. شبيه آنچه در ويندوز XP است، فايروال ويستا در مسدود كردن كرم بلاستر و حمله هاي ورودي بي نظير است.
وقتي نرم افزاري را نصب مي كنيد كه اتصالات ورودي را قبول مي كند(مانند مرورگر يا پيام رسان ها) فايروال از شما براي قبول يا مسدود كردن اتصال سئوال مي كند. اما اشتباه نكنيد اين سوال در امنيت اتصالات خروجي پرسيده نمي شود.
فايروال ويستا مي تواند كنترل كند كه آيا برنامه ها انحصارا اتصالات خارجي را آغاز مي كنند يا نه، اما اين ويژگي مشكلي را رفع نمي كند و خيلي مهم نيست. (مايكروسافت ادعا مي كند كه تنها بخش IT به چنين تنظيماتي نياز دارد). با دقيق شدن در Local security Policy Setting در Administrative tools كنترل پانل، من توانستم ترافيك خروجي را مسدود كنم و استثناهايي را براي برنامه هاي خاص ايجاد كنم. اما اين تنظيمات براي اغلب مردم ناشناخته و مشكل است. حال كه فايروال ويستا اين را جا انداخته است، به سادگي با نصب يك فايروال دو جهته مجاني از ديگر شركتها چون ZoneAlarm از ZoneLabs كه همان چيزي است كه ما به كاربران ويندوز XP امروزه توصيه مي كنيم، اين مشكل بر طرف خواهد شد.
نگاهي به ساختار ويستا
مي توانيد تهديدهاي ناشي از نرم افزارهاي موذي را با محدود كردن دسترسي به تنظيمات كليدي سيستم و سخت افزار كاهش دهيد. لينوكس، Mac OS X، يونيكس و سيستمهاي عامل مشابه استفاده از accountهايي با سطح دسترسي بالا براي كارهاي روزانه را توصيه نمي كنند. بدين ترتيب، وقتي يك برنامه بد نصيب آدم مي شود، نمي تواند خرابي زيادي ايجاد كند. وقتي تقاضاي pop up در administrator account برتري داشته باشد، شما به عنوان مدير، به سادگي آن برنامه را با وارد كردن اسم رمز اجرا مي كنيد.
ويندوز براي يك سري كارها، امتياز كمتري را به accountها مي دهد، اما آنها زخم خورده هستند، بنابراين كارهايي را مي كنند كه به امتيازات بيشتري نياز دارند (مثلا نصب برنامه ها يا تغيير تنظيمات امنيتي) و اين يعني خارج شدن و مجددا وصل شدن به دسترسي مديريت (administrator account).
ويستا accountهايي با قوانين محدود شده دارد كه قابل تحمل تر هستند: standard user accounts (كه ويندوز XP به عنوانLimited account مي نامد) و هر نرم افزار مشكوكي كه تحت آنها اجرا شوند از خيلي كارهاي حساس ممنوع مي شوند. اما حالا، جعبه محاوره اي نمايان مي شود و اجازه مي دهد تا شما كلمه عبور مديريت را براي كارها وارد كنيد. متاسفانه، در بتا ،۲ وقتي شما باaccount مديريت login مي كنيد، يك جعبه محاوره اي مشابه ظاهر مي شود و براي تاييد هر وظيفه بصورت اولويت بالا مي پرسد.
امنيت login ويندوز XP و رمزنگاري ديسك زندگي را براي تحقيقات مخفيانه متعارف مشكل مي كند، اما ناممكن نيست، سارقان هنوز مي توانند محتواي يك لپ تاپ يا ديسك سخت دزديده شده را رمزگشايي كنند، البته اگر زمان كافي و ابزار درست براي اين كار داشته باشند. ويژگي Secure Satartup ويستا كليد رمزنگاري را از درون درايوهاي خاموش به چيپ Trusted Platform module تعبيه شده در مادربرد، يك درايو يو اس بي يا كاغذ قديمي خوبمان منتقل مي كند.
شما هنوز مي توانيد مانند آنچه در ويندوزXP Professional انجام مي دهيد رمزنگاري كنيد، اما Secure Startup ويستا شما را به رمزنگاري كامل درايو و ذخيره يك كليد ۴۸ بيتي براي يك فايل بر روي كامپيوتر ديگر يا درايو يواس بي يا پرينت كليد بر روي كاغذ هدايت مي كند. بعد از اين، هيچ كس نمي تواند ويستا را بر روي كامپيوتر بدون اينكه اول به چيپ TPM دسترسي يابد (زماني كه ديسك درايو از سيستم جدا باشد چنين چيزي غيرممكن است)، يا يواس بي را وصل كند يا كليد ۴۸ بيتي را با دست وارد كند، دسترسي يابد. كليد را بر روي كاغذ يادداشت كنيد يا در فايلي ذخيره نماييد. من زماني كه مي خواستم يك سيستم ويستا را كه در آن واحد رمزنگاري كرده بودم بوت كنم، نتوانستم، چون درايو يواس بي من خراب شد. طبق نظرات مايكروسافت، secure Startup تنها در Enterprise edition سيستم عامل با ويژگيهاي محدود براي كاربران ويندوز خواهد بود.
روشن و خاموش شدن سريعتر
علي رغم اينكه كامپيوترها به سريعتر اجرا شدن ادامه مي دهند، به نظر مي رسد كه زمان راه اندازي و بسته شدن ويندوز هر روز كندتر مي شود. ويستا سرعت بوت شدن سيستمتان را بيشتر خواهد كرد البته اگر سيستمتان از اينترفيس Extensible Firmware پشتيباني كند. هنوز همچنان، سيستم عامل جديد به منظور ذخيره كردن انرژي به حالت خواب مي رود. مايكروسافت ادعا مي كند كه بيدار شدن به واسطه توانايي ويستا در شكستن قانون نرم افرازها و درايوهايي كه زمان زيادي براي خاموش شدن مي گيرند، سريعتر شده است.
منوي شروع ويستا، گزينه Turn Off Computerويندوز XP (كه جعبه محاوره اي ديگري را براي انتخاب power-off باز مي كند) را با يك دكمه power-off جديد كه سيستم عامل را مجبور به نوشتن محتواي حافظه در يك فايل بر روي هارد ديسك و سپس به حالت Standby رفتن به منظور ذخيره انرژي مي كند، جايگزين كرده است. (متاسفانه، وقتي من سعي كردم اين را بر روي سيستمم تست كنم، يك ناسازگاري سخت افزاري باعث شد سيستم بجاي رفتن به حالت standby مجددا بوت شود). دكمه ديگر اجازه restart يا بسته شدن در ويندوز XP را مي دهد، اما گزينه Sleep، سيستم را به خواب زمستاني مي برد (سيستم در حالت zero-power قرار مي گيرد) و به نظر مي رسد از حالا مشكل دارد.
راه اندازي سريعتر برنامه هاي كاربردي
نسخه قبلي ويندوز بعضي از فايلهاي برنامه ها را به حالت آماده نگه مي دارد تا بتواند سريع بازشان كند، اما ويژگي superfetch ويستا اين را در سطح ديگري انجام مي دهد.XP فايلهايي را كه يك برنامه اخيرا باز كرده است، قبل از اينكه برنامه آنها را صدا بزند، در حافظه قابل دسترس بار مي كند، اما superfetch تمام برنامه هايي را كه طي ماه ها استفاده كرده ايد رديابي مي كند، و فايلهايي را كه مرتبا استفاده مي كنيد در حافظه دائمي نگه مي دارد (اگر به اندازه كافي رم داشته باشيد).
از آنجايي كه حافظه سيستم هميشه كم مي آيد، ويستا اين قابليت را دارد كه از يواس بي فلش يا ديسك سخت خارجي به عنوان فضاي ذخيره سازي Superfetch اضافي استفاده كند. يك درايو تقريبا خالي را به پورت يواس بي وصل كنيد، ويستا سئوال مي كند كه آيا دوست داريد همه يا بخشي از آن را براي افزايش سرعت سيستم استفاده كنيد. قسمت superfetch ويستا ايجاد شده روي درايو يو اس بي، رمزنگاري مي شود ولي يواس بي ها به سادگي گم شدن، بد نام شده اند، بنابراين افرادي كه با داده هاي حساس كار مي كنند شايد دوست نداشته باشند از چنين درايوهايي به عنوان كاشه Superfetcch استفاده كنند.
وقتي من درايو يو اس بي۵۱۲ MB خود را وصل كردم و۴۳۱ MB را براي Superfetch در نظر گرفتم، برنامه ها در بار دوم خيلي سريعتر بازشدند، باوجودي كه سيستم من ۱گيگا بايت رم دارد، برنامه ها نسبت به زماني كه من يواس بي را وصل نكرده بودم سريعتر باز شدند. وقتي از يواس بي سريعتر استفاده كنيد، احتمالا نتيجه بهتري خواهيد گرفت (در آخرين مدل سرعت خواندن داده به چيزي نزديك به ۳۰ مگابايت بر ثانيه رسيده است).
نگهداري خودكار
مادامي كه ويندوز XP اجازه تازه كردن درايورهاي تجهيزات را از طريق Windows Update مي دهد، آنها از طريق دان لودهاي اختياري زماني كه از سايت windows Update ديدن مي كنيد، ميسر مي باشند. اما ويستا به صورت خودكار درايور جديد را دان لود مي كند و براي نصب كردن تائيديه مي خواهد. اين باعث ارتقاي تدريجي سيستمهاي كساني كه سخت افزارهايشان در اولين نسخه ويستا پشتيباني نمي شود مي گردد، اگر درايوري از طريق windows Update قابل دسترس باشد، ويستا آن را برايتان مي آورد و لازم نيست آن را خودتان پيدا كنيد.
گزارش خطاي ويستا بسيار اتوماتيك است. وقتي برنامه اي دچار مشكل مي شود، در XP از شما پرسيده مي شود كه اگر دوست داريد گزارش خطا را به مايكروسافت بفرستيد، اما آن با پاسخ مايكروسافت مبني بر برطرف نمودن مشكل همراه نمي باشد. زماني كه ويستا با مشكلي روبه رو مي شود و شما گزارش دادنش را انتخاب مي كنيد، پاسخي را براي رفع ايراد دريافت خواهيد كرد، اگر پاسخي داشته باشد. البته اگر پاسخ غيرقابل استفاده و بي خود باشد، ما اين لينك را با Redmond قطع خواهيم كرد.
تازه كردن براي موفقيت
اينترفيس Aero ويستا به نظر خيلي كارا است و ويندوز و برنامه هايش را براي استفاده آسانتر مي كند، اين كار با دادن قابليتهايي چون رنگ، بافت، شفافيت و عمق وضوح تصوير بر روي صفحه صورت مي گيرد. در كنار Aero چند يوتيليتي جديد ديگر نيز معرفي مي شوند. ما تعجب كرديم !! تعجب!! وقتي ديديم اغلب آنها به طرز عجيبي شبيه برنامه هاي معرفي شده در Mac OS X اپل هستند.
Windows Media Player 11 يك اينترفيس خوب خواهد داشت، با كتابخانه ساده شده براي موسيقي، كنترلهاي بيشتر و نورهاي رنگي مشابه iTunes.مديريت جديد تصوير، Windows Photo Gallery اينترفيس مشابهي را براي ديدن تصاوير اعمال مي كند كه پرينت كردن تصوير، ضبطشان بر روي دي وي دي به منظور ديدن در تلويزيون يا ديدنشان بصورت نمايش اسلايد در كامپيوتر با آن ساده تر شده است و Windows Move Maker مي تواند حالا فيلمها را بر روي دي وي دي ضبط كند، متشكريم از برنامه Windows DVD Maker ويستا براي اين ارتقا (از آنجايي كه ازWindows Media Player’s DVD playback پشتيباني مي كند، به هر حال، شما بايد براي دان لود كردن كدك مربوطه مبلغي را بپردازيد). همچنين ويستا يكWindows Calendar جديد را معرفي مي كند كه از استاندارد iCal پشتيباني مي نمايد، و اجازه مي دهد تا براي انتشار وعضويت تقويم هاي مختلف بر روي وب اقدام نماييد.
زندگي با ويندوز XP براي يك مدت طولاني بدون ارتقاي چشمگير من را به اين فكر انداخت كه آن واقعا يك سيستم عامل خوب است. ويستا ويژگيهاي امنيتي را بهبود بخشيده و با دستكاري هايي كه در عملكرد آن مي توان كرد، خيلي خوب خواهد شد، اما تصور مي شود اينترفيس بسيار نرم و انعطاف پذير سيستم عامل و ابزارهاي جديد مفيد آن را از خوب هم بهتر كنند.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
همشهری-گروه علمي فرهنگي-ميثم كريم پور:يكي از نخستين سوالاتي كه در ذهن هر كاربري كه به تازگي نام لينوكس به گوشش خورده مطرح مي شود، اين است كه لينوكس چه تفاوتي با ويندوز دارد؟
لينوكس به خودي خود، يك هسته(KERNEL) است. هسته، بخش اصلي سيستم عامل را تشكيل مي دهد كه كار آن كنترل داده ها، مديريت حافظه، سخت افزار، ورود و خروج داده ها و تمامي موارد اصلي سيستم عامل است. لينوكس با استفاده از ابزارهايي كه پروژه باز متن (OPEN SOURCE) گنو(GNU) براي آن توليد كرده است، تبديل به يك سيستم عامل كامل مي شود(به همين دليل است كه لينوكس را معمولا گنو- لينوكس مي نامند) و با اضافه كردن ساير نرم افزارهاي باز متن به آن، مي توان از آن در موارد متعددي مانند سرويس دهنده ها، ايستگاه هاي كاري، كامپيوترهاي روميزي، ابر رايانه ها، ابزارهاي صنعتي و پزشكي كه داراي سيستم هاي دروني «EMBECDDED» است و... استفاده كرد. از نظر فني، لينوكس را مي توان نمونه باز متن سيستم عامل يونيكس ناميد، زيرا بر اساس استاندارد POSIX پياده سازي شده و كاملاً با آن سازگار است، بنابراين لينوكس را مي توان نواده سيستم عامل پرسابقه و مستحكم يونيكس دانست كه البته خواص خوب آن را نيز به ارث برده است.
كد منبع لينوكس در اختيار همگان قرار دارد و همه مي توانند در كدهاي آن تغيير ايجاد كرده و بنا به نياز خود از آن استفاده كنند. آزاد و دردسترس بودن كدهاي منبع سبب مي شود تا بتوان از طرز كاركرد دقيق سيستم عامل مطلع شد. لينوكس را مي توان به هر تعداد، كپي و پخش كرد اما سيستم عامل ويندوز رايگان نبوده و تحت حمايت قانون كپي رايت قرار دارد و نمي توان آن را كپي و پخش كرد و در صورت اين كار بايد جريمه پرداخت؛ البته فعلاً در ايران نه ولي در چهار تا شش سال آينده، بله.
لينوكس را به هواپيمايي تشبيه كرده اند كه هر قسمت از آن را در جايي ساخته اند؛ لينوكس واقعاً محصول كشور خاصي نيست. تعداد زيادي از مردم در سرتاسر جهان در حال كار روي آن و توسعه آن هستند. تعداد برنامه نويساني كه روي بخش هاي مختلف سيستم عامل لينوكس كار مي كنند به چهارصدهزار نفر مي رسد، در حالي كه تعداد كل برنامه نويسان مايكروسافت، كمتر از ده هزار نفر است. همين تفاوت، كيفيت كار را مشخص مي كند.
كاربر با سيستم عامل لينوكس آزاد بوده و لازم نيست از نرم افزارهاي اختصاصي استفاده كند، اما به دليل اينكه ساختار كلي اين سيستم عامل كاملاً با ويندوز متفاوت است، نمي تواند برنامه هايي كه در ويندوز دارد روي لينوكس اجرا نمايد؛ البته راه هايي مانند شبيه سازها وجود دارد ولي در حالت عادي خير.
معمولاً سيستم عامل لينوكس به راحتي خراب نمي شود و برعكس ويندوز، كاربر مجبور نيست تا آن را هر چند ماه يك بار مجدداً نصب كند. حتي برخي از انواع لينوكس به نصب «يك بار براي تمامي عمر» مشهور هستند. اينگونه سيستم ها را مي توان حين كار و حتي بدون بوت به نسخه هاي جديدتر ارتقا داد. بسياري از قابليت هاي امنيتي كه در ويندوز وجود ندارند يا فقط با اضافه كردن نرم افزارهاي اضافي قابل دسترسي هستند، به طور دروني و پيش گزيده در لينوكس پياده سازي شده اند.
لينوكس از ابتدا براي محيط هاي شبكه اي و چندكاربره طراحي شده و همين باعث رعايت مسائل امنيتي از ابتدا در آن شده است، در حالي كه ويندوز اينگونه نبوده و در حال حاضر نيز از نظر امنيتي داراي نقاط ضعف فراواني است. مثلاً يك برنامه مخرب با استفاده از همين ضعف هاي امنيتي مي تواند كل سيستم عامل را نابود كند، ولي در صورتي كه مورد مشابهي در لينوكس وجود داشته باشد، حداكثر به دايركتوري خانگي كاربر اجرا كننده آسيب خواهد رسيد، نه كل سيستم عامل.
اين طور نيست كه لينوكس فاقد هرگونه اشكال امنيتي باشد، ولي باز بودن كد منبع آن باعث مي شود تا بسياري از اشكالات امنيتي، پيش از ايجاد خسارت، در مراحل توسعه و برنامه نويسي برنامه برملا شده و رفع گردند. در صورتي كه اشكالي نيز در برنامه هاي منتشرشده يافت شود، به دليل موجود بودن كد منبع، سريعاً برطرف مي شود.
مي توان ادعا كرد كه تقريباً هيچ ويروسي براي لينوكس وجود ندارد و اين در حالي است كه سالانه بيش از هزار ويروس و كرم هاي مختلف براي سيستم عامل ويندوز ايجاد مي شود. اين به خاطر عدم گسترده بودن لينوكس نيست بلكه به دليل وجود حفره هاي امنيتي متعدد ويندوز و سياست انحصارگرايي مايكروسافت است. به دليل آزاد بودن سيستم عامل لينوكس، هر گروه يا مؤسسه تجاري، يك نسخه خاص از آن كه به توزيع يا پخش «DISTRIBUTION» معروف هستند، منتشر ساخته است. اين توزيع هاي مختلف همگي لينوكس هستند ولي هر يك معمولاً براي يك يا چند امر خاص مانند سرويس دهنده ، ديوار آتش، ميز كار و ... طراحي شده و هر يك قابليت ها و بهينه سازي هاي خاص خودشان را به كاربران ارائه مي كنند.
نتيجه گيري
كاربران در اين ميان آزادي انتخاب زيادي داشته و مي توانند چيزي كه كاملاً نيازشان را برطرف مي كند، انتخاب كنند؛ چيزي كه در ويندوز نمي توان مفهومي براي آن پيدا كرد.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
همشهری-گروه علمي فرهنگي- عميد نمازي خواه:بررسي ها نشان مي دهند آمار نرم افزارهاي ضد اسپاي ور تقلبي كه خود سبب آلودگي رايانه هاي كاربران مي شوند و همچنين آمار تلاش هاي جديد برخي هكرها براي ربودن اطلاعات مهم كاربران و سپس درخواست پول براي آزادسازي اين اطلاعات، به شدت در حال افزايش است. به گزارش پي سي مگزين، تحقيقات شركت توليدكننده نرم افزارهاي امنيتي فينجان (Finjan) نشان مي دهد توليدكنندگان نرم افزارهاي مخرب به تازگي، از ترس عمومي كاربران از ابتلا به اسپاي ور سوء استفاده كرده و نرم افزارهاي ضد اسپاي ور تقلبي توليد مي كنند كه خود سبب آلودگي رايانه هاي كاربران مي شوند.
اسپاي ور به طور كلي به نرم افزارهاي مخربي گفته مي شود كه با سوء استفاده از حفره هاي امنيتي سيستم هاي عامل و مرورگرهاي اينترنتي، بدون اراده كاربران از برخي سايت هاي اينترنتي و يا خدمات به اشتراك گذاري فايل در اينترنت به رايانه ها راه يافته و باعث باز شدن پيايي پنجره هاي تبليغاتي، تغيير دايمي برخي مشخصه هاي مرورگرهاي اينترنتي (به ويژه اينترنت اكسپلورر) از جمله آدرس صفحه خانگي، كند شدن رايانه، ربوده شدن كلمات عبور و اسم رمزهاي مورد استفاده كاربران و عدم عملكرد برخي قابليت هاي سيستم عامل ويندوز مي شوند. در حملات اينترنتي جديد، هكرها كدهاي مخرب اسپاي ور را عملاً در اينترنت به عنوان نرم افزارهاي رايگان ضداسپاي ور تبليغ مي كنند كه چنانچه كاربر اين نرم افزارها را دانلود كند، رايانه او به اسپاي ور مبتلا شده و يا در برابر حملات بعدي هكرها آسيب پذير مي شود. در برخي موارد حتي اين نرم افزارهاي تقلبي ضد اسپاي ور، به دروغ به اسكن كردن هاردديسك رايانه تظاهر كرده و در پايان اين اسكن دروغين نيز ادعا مي كند كه موفق به شناسايي اسپاي ور در رايانه شده اند و كاربر براي پاكسازي رايانه خود بايد نسخه كامل و غير رايگان نرم افزار ضداسپاي ور را خريداري كند. در نوع ديگري از حملات اينترنتي به نام رنسومي (Ransmo) كه در ماه هاي اخير چندين نمونه از آن شناسايي شده است، هكرها به رايانه كاربران نفوذ كرده و فايل هاي موجود در هارد ديسك كاربر را به صورت رمزدار، فشرده مي كنند و سپس براي ارائه اين رمز و آزادسازي اطلاعات كاربر، تقاضاي پول مي كنند. در يك نمونه اخير از اين قبيل حملات كه ماه گذشته شناسايي شده بود، يك تروجان به نام تروج رنسوم- اي از اينترنت به رايانه كاربر راه مي يافت كه پس از اجرا شدن اين كد مخرب در رايانه، دستگاه از فعاليت بازايستاده و پيغامي بر صفحه نمايش نقش مي بست كه در آن ذكر شده بود در هر۳۰دقيقه، بخشي از فايل هاي موجود در هارد ديسك پاك خواهند شد. در اين پيغام دستورالعملي براي واريز كردن مبلغي به يك شماره حساب از طريق يك خدمات اينترنتي نقل و انتقال پول ارائه شده بود كه كاربر براي آزادسازي اطلاعات رايانه خود مي بايست مبلغ مذكور را پرداخت كند.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
پي سي ورد ايران- زهره چكني: ويژگي هاي امنيتي جديد ويستا مي تواند تجربيات مخرب كاربران را تا حدودي كاهش دهد. در گزارش منتشرشده از سوي شركت يانكي گروپ آمده است كه تاثير اين محصول بر نحوه كار امنيتي ويندوز بسيار چشمگير خواهد بود و عمدتا نياز به محصولات امنيتي مجزا، مثل انواع ضدSpyware و فايروال دسك تاپ را برطرف مي سازد.اما اين ويژگي هاي جديد، كار ارتقا را براي كاربران سخت مي كند، زيرا مسائل چندي مثل قابليت كاربرد مطرح است. يك مشكل آن است كه ويژگي هايي نظير Control User Account كه براي كاستن از تاثير حملات به طريق محدودسازي امتيازات كاربر طراحي شده اند، ممكن است چندان براي كاربران و مديران آي تي خوشايند نباشد.
آندره جاكويت- از تحليلگران يانكي گروپ- مي گويد كه هر چند اين سيستم امنيتي جديد به نظر، آينده درخشاني دارد، هنوز بسيار خشن و آزاردهنده است. او مي گويد بسياري از افرادي كه اين ابزارها را به كار برده اند گفته اند كه عمدتا پيام هاي غيرضروري تكراري دريافت مي كنند، احساس مي كنند يك نفر مراقب آنهاست و الگوهاي كاري مجريان مدام دچار وقفه مي شود.
او مي گويد Control User Account به خصوص، بسيار مشكل آفرين بود؛ مثلا با اجبار كاربران براي جست وجوي تاييديه مجري جهت انجام كارهاي مختلف اين كارها احتمال دارد يك روز به طول بينجامد. در نتيجه، اين ويژگي كه به صورت پيش فرض فعال شده است، احتمال ناديده گرفته شدن يا حتي حذف شدن را دارد.
اين ويژگي هاي امنيتي چنان آزاردهنده اند كه بسياري از مشاغل ممكن است استفاده از ويستا را تا سال ۲۰۰۸ به تعويق بيندازند و همچنان از ويندوز اكس پي به همراه سرويس پك دو استفاده كنند. شركت ها مي بايست به راهكارهاي جايگزين نيز نظري داشته باشند. به رغم اشكالات ناهنجار، يانكي گروپ بر اين باور است كه پيشرفت هاي امنيتي ويستا ضعف ها و مشكلات ويندوز را تا ۸۰درصد برطرف مي سازد و تاثير آن بخشي از نقايص به جا مانده را نيز تا حدود زيادي كم مي كند.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
همشهری-گروه علمي فرهنگي- دنيس وانگ ۲۷ ساله از كره جنوبي، متولد شهر ناكس ويل در ايالت تنسي آمريكا، زماني كه تقريباً ۵ سالش بود از آمريكا به زادگاهش شهر واچيون در كره جنوبي برگشت. خودش مي گويد كه شيطنت هاي دوران دبستان و دبيرستانش در كره جنوبي به او در خلق ايده هاي لوگوهايي كه براي گوگل مي سازد كمك مي كنند. او در سال ۱۹۹۲ با خانواده اش دوباره به آمريكا برگشت.
گوگل در اوايل، طراحي لوگوهايش را به هنرمندان،كنترات مي داد. در سال ،۲۰۰۰ لري پيج و سرگي برين (بنيانگذاران گوگل) براي دستكاري و بهبود لوگوي چهارم جولاي (روز استقلال آمريكا)، از دنيس كه رشته تحصيلي اش هنر و طراحي بود و به عنوان يك دانشجو گاهي در گوگل هم به عنوان دستيار وب مستر و نگهداري سيستم كار مي كرد، خواستند تا روي آن لوگو كمي كار كند. برين و پيج مي خواستند كه لوگوها خودماني تر باشند و از آن حالت خشك و رسمي فاصله بگيرند. كار دنيس مورد توجه گوگل قرار گرفت. اولين لوگويي كه مستقلاً طراحي كرد براي بزرگداشت روز باستيل (فرانسه) بود.
او حروف O و L را ساده ترين، و اولين G در گوگل را سخت ترين حروف براي استفاده در طراحي هايش مي داند و تا به حال از حرف E، به خاطر اين كه در آخر Google است، كمترين استفاده را كرده. مثلاً هميشه از L به عنوان چوب پرچم يا مشعل يا آدم برفي استفاده مي كند . از O هم بيشتر به عنوان كدو تنبل روز شكرگزاري، كره زمين، مدال صلح نوبل و پرچم كره جنوبي استفاده كرده.
بخش هنري گوگل فقط يك كارمند دارد و آن هم دنيس است كه در كنار شغل اصلي اش به عنوان وب مستر، لوگوها را هم طراحي مي كند. لوگوهاي دنيس را ميليون ها بازديد كننده منتقد دنبال مي كنند و هربار كه لوگويي مي كشد هزاران انتقاد و عيب و ايراد يا تشويق دريافت مي كند. وبلاگ هاي زيادي منتظرند ببينند او چه لوگوي جديدي كشيده تا آن را ارزيابي كنند. لوگوهاي گوگل را مديران گوگل هر چند ماه يك بار به مناسبت هاي مختلف سفارش مي دهند و نهايتاً اين سرگي برين است كه با خيره شدن به لوگو و ماليدن دستش به چانه اش سبك سنگين و ارزيابي مي كند و تأييد يا رد مي كند. البته دنيس براي طراحي لوگوهايي كه جنبه خبري دارند، (مثل سفر به مريخ) فقط چند ساعت وقت دارد و براي ديگر لوگوها چند روز يا ماه. لوگوهاي مخصوص هر فرهنگ يا كشور را اكثراً فقط در سرچ باكس (دومين) ويژه همان كشور نمايش مي دهند و كاربران ساير كشورها نمي توانند آن را ببينند. مثلاً لوگوي نوروز را تقريباً فقط فارسي زبان ها مي بينند. ويژگي اصلي لوگوها، خودماني بودن و القاي اين احساس به بيننده است كه صرفاً، نه با يك كامپيوتر و ماشين، بلكه با آدم هايي از جنس خودشان طرفند.
آدرس وبلاگ: farstec.net
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
همشهری-بي بي سي- خشايار مهيم: پايگاه اينترنتي ياهو با قرار دادن امكانات جديدي در اختيار كاربران خود سعي دارد تا سهم بيشتري از بازار جهاني فناوري اطلاعات را به خود اختصاص دهد. تري سمل، مدير عامل ياهو، مي گويد اين شركت براي افزايش درآمد خود بايد با تسهيل دسترسي كاربران و ارتقاي موتور جست وجوگر خود، مشتريان بيشتري را جذب كند.
براي همين ياهو به تازگي با انجام چندين تغيير در صفحه نخست خود، به مراجعه كنندگان امكان داده تا بر اساس نياز خود به اين سايت دسترسي داشته باشند. ياهو اين تغييرات را بزرگترين تغيير چهره خود از ابتداي راه اندازي اين سايت تا به امروز توصيف مي كند. تاپان بات، معاون مديرعامل ياهو مي گويد وب سايت اين شركت ماهانه ۱۸۸ميليون مراجعه كننده ثابت دارد و ياهو مي خواهد همچنان پرمراجعه كننده ترين پايگاه اينترنتي باشد.
به گفته بات مراجعه كنندگان صفحه جديد ياهو مي توانند به سازمان دهي آن بر اساس نياز خود بپردازند و بخش هاي اضافي را به راحتي حذف كنند. به گفته او طراحي نسخه جديد صفحه نخست ياهو به گونه اي است كه به كاربران اجازه مي دهد بدون خروج از آن به ايميل، نقشه ياب، اخبار و وضع آب و هوا دسترسي داشته باشند و همزمان اطلاعات مربوط به مهمترين و پرمخاطب ترين عناوين مورد علاقه را هم دريافت كنند.
در اين حال تري سمل، مديرعامل ياهو مي گويد اين شركت در رقابت با سايت هايي مانند گوگل سعي دارد علاوه بر اصلاح صفحه نخست، موتور جست وجوگر خود را نيز تقويت كند. درآمد گوگل در بخش جست وجوي اينترنتي در سه ماهه نخست سال جاري ميلادي ۲۹ درصد بيشتر از ياهو بوده است و كارشناسان ارتقاي فني موتور جست وجوگر گوگل را علت اين برتري مي دانند.
فرزين معقول، از مديران فني ياهو مي گويد كه اين شركت سعي دارد تا علاوه بر ارتقاي فني، با به كارگيري يك الگوي اجتماعي و تعامل بيشتر با مراجعه كنندگان كارايي جست وجوگر خود را افزايش دهد. براين اساس كاربران مي توانند پس از جست وجو در اينترنت، بهترين پاسخ به موضوع جست وجوي خود را علامت گذاري كنند و به ياهو در دقيق تر كردن جست وجوها كمك كنند. امكانات جديد ياهو به مدت يك ماه و به صورت آزمايشي (نسخه بتا) در اختيار كاربران قرار مي گيرد تا مسئولان اين پايگاه بتوانند با بررسي عملكرد آن به رفع نواقص احتمالي بپردازند.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
همشهری-گروه علمي فرهنگي- درآمد بازار جهاني پايگاه داده ها (database)، با رشد هشت درصدي، به ۱۳‎/۸ميليارد دلار در سال گذشته رسيد؛ در اين بين لينوكس و سرور SQL مايكروسافت بيشترين رشد را داشتند.
لينوكس تاكنون با رشد ۸۴درصدي ، در حال رشد ترين پايگاه داده ها در جهان محسوب مي شود.
يكي از كارشناسان موسسه تحقيقاتي گارتنر در اين باره، گفت كه پايگاه داده هاي متن باز، در سال گذشته با ۴۷ درصد رشد همراه شد و بسياري از شركت ها مانند آي بي ام و اوراكل از پايگاه داده هاي لينوكس استفاده مي كنند، اما اين ها نرم افزار متن باز محسوب نمي شوند.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
همشهری-محمدتقي رسولي: حتماً همگي شما نام بلوتوث را به شكل هاي مختلف تا به امروز شنيده ايد و بسياري از شما با آن آشنايي داشته و از آن استفاده مي كنيد. بلوتوث يك ابزار صنعتي براي اتصال از نوع بي سيم به شبكه هاي محلي و جهاني است.
در واقع بلوتوث وسيله اي است كه راهي براي ارتباط بين ابزارهاي مختلف ديجيتالي پيدا مي كند. به عنوان مثال كامپيوترها، موبايل، لپ تاپ، پرينترها و دوربين هاي ديجيتالي مي توانند با اين وسيله و با امواج راديويي كوتاه با يكديگر ارتباط پيدا كنند.
نام بلوتوث از نام پادشاهي وايكينگ گرفته شده است كه در قرن دهم مي زيسته.( هارولد بلوتوث علاقه فراواني به بحث احزاب و تفكرات آنها داشت. او به دليل علاقه اش به تمشك آبي، دندان هايش هميشه آبي بوده!) بلوتوث كه در ابتدا براي تلفن همراه طراحي شده بود يك آي سي نسبتاً ارزان است كه روي نوك تلفن هاي همراه وصل مي شود و مي تواند امواج را از ۱۰ سانتي متري تا ۱۰۰ متري تشخيص داده و دريافت كند. البته بلوتوث ها سه كلاس مختلف دارند كه همگي توانايي تشخيص ۱۰ تا ۱۰۰ متر را ندارند.
از طريق بلوتوث مي توان فايل هاي مختلف نظير MP3 و JPG را منتقل نمود همچنين مي توان با آن GPS را دريافت كرد و به همين دليل تعدادي از كارخانه هاي ماشين سازي پيشرفته دنيا از آن استفاده كرده اند.
اكنون تمام شركت هاي سازنده تلفن همراه از اين ابزار استفاده مي كنند. بلوتوث از استاندارد شبكه IEEE802 استفاده مي نمايد.
ابتدا بلوتوث در نسخه هاي ۱ و ۱۸ به بازار ارائه شد كه مشكلات بسياري داشت. مثلاً در هنگام تكان خوردن دست، ارتباط قطع شده و ابزارها نمي توانستند همديگر را پيدا كنند. پس از آن، نسخه ۲/۱ ارائه گرديد كه با اضافه كردن AIH به آن فركانس هاي مختلف از هم جدا شده و از تداخل آنها در سرعت هاي بالا و به هنگام حركت جلوگيري مي شد.
نسخه ۲ بلوتوث در حالي كه تمام نسخه ۱۰X را ساپورت مي كرد داراي مزيت EDR بود كه با سرعت ۱/۲ مگابيت در ثانيه توانايي انتقال اطلاعات را دارا بود و در ضمن منبع تغذيه ضعيف تري را در طول يك سيكل كار لازم داشته و محدوده خطايي آن بسيار كم است.
نسخه بعدي بلوتوث كه به نام Lisbon نيز شناخته مي شود قابليت هاي جديدي دارد كه از جمله آنها افزايش سرعت و امنيت انتقال اطلاعات است كه باعث افزايش ارزش اين ابزار براي كاربران مي گردد.
در مدل ليسبون يك كليد رمز وجوددارد كه به منظور افزايش امنيت حركت كرده و بين لينك هاي مختلف سوئيچ مي كند. اين كليد رمز شامل نام سخت افزار و كدهاي آن مي باشد و قبل از انتقال احتياج به بازگشايي دارد.
انتظار مي رود در آينده نزديك بلوتوث در ماوس و صفحه كليد هم استفاده شود و باعث كاهش مصرف الكتريسيته بين ۳ تا۱۰ مرتبه در آنها شود.
نسخه بعد از ليسبون به نام Seattle مي باشد كه انتظار مي رود داراي سرعت و امنيت فوق العاده اي باشد.
با توجه به روند استفاده از بلوتوث در ابزارهاي ديجيتال، انتظار استفاده از آن در مكانيزه كردن وسايل خانگي و كنترل از راه دور آنها روز به روز افزايش مي يابد.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
همشهری-گروه علمي فرهنگي- كاربران نسخه چهارم نگارش خانگي سيستم عامل رد هت دسك تاپ لينوكس و نسخه چهارم نگارش تجاري سيستم عامل رد هت اينترپرايز لينوكس مي توانند سيستم هاي عامل خود را به روز كنند. رد هت به عنوان يكي از بزرگترين ارائه دهندگان سيستم عامل منبع باز لينوكس مجموعه وصله هاي اصلاحي و به روزنگار جديدي را براي ترميم ۱۶ ايراد امنيتي شناسايي شده در نگارشهاي خانگي و تجاري لينوكس منتشر كرد. از ميان اين۱۶ حفره امنيتي اصلاح شده توسط رد هت، ۱۰مورد مهم و خطرناك و۶ مورد ديگر كم اهميت تر اعلام شده اند.
تحقيقات جديد نشان داده است به رغم كم بودن نسبي تعداد ويروس هاي نوشته شده براي حمله به نرم افزارهاي داراي كد باز، تعداد حملات صورت گرفته عليه رايانه هاي مبتني بر سيستم عامل لينوكس در سال هاي اخير رو به افزايش گذارده است. به علاوه در ماه آوريل گذشته شركت توليدكننده نرم افزارهاي ضد ويروس كاسپرسكي از شناسايي نخستين ويروس رايانه اي خبر داد كه قادر است هر دو سيستم عامل ويندوز و لينوكس را مورد حمله قرار دهد.
لينوكس بر خلاف ويندوز منبع باز است و اين به آن معناست كه برنامه اصلي نوشته شده براي اين سيستم عامل براي استفاده عموم موجود بوده كه شركت هاي مختلف از جمله رد هت و ناول اين برنامه اصلي را به دلخواه خود تكميل كرده و نگارشهاي مختلف لينوكس را به نام خود به بازار مي دهند.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
خبرگزاري سلام- استيو بالمر معاون مايکروسافت مي گويد: برنامه نويسان ويندوز ويستا هنوز بايد کار فراوانی بر روي اين نسخه انجام دهند تا آن را آماده عرضه کنند.

وي افزود اگر چه مايکروسافت به تازگي نسخه بتاي دوم ويستا را هم در اختيار عده محدودي از کارشناسان گذارده، اما هنوز براي اظهار نظر در مورد ويژگي هاي ويستا و نقاط ضعف و قوت آن بسيار زود است. بالمر تاکيد کرد که ارتقاي کيفيت و امنيت ويستا مهترين اولويت مايکروسافت است.

او از هر گونه اظهارنظر در مورد زمان عرضه ويستا خودداري کرد و گفت قبلا همه چيز در اين مورد اعلام شده است.

بالمر همچنين از اينکه رسانه ها به جاي تاکيد بر روي ويژگي هاي جديد ويستا مرتبا به دنبال مسائلي مانند درگيري هاي حقوقي مايکروسافت هستند گله کرد.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
در پی بروز برخی اختلافات بین دو کمپانی بزرگ مایکروسافت (Microsoft) و ادوبی (Adobe)، سایت مرکزی اطلاع رسانی مایکروسافت روز جمعه اعلام کرد در بسته خدماتی Office 2007 این شرکت گزینه های مربوط به پشتیبانی از فرمت PDF برداشته شده اند و به جای آن از فرمت اختصاصی XPS استفاده خواهد شد که همخوانی بهتری نیز با سیستم عامل ویندوز ویستا دارد.

یک سال پیش مایکروسافت در همایش معرفی Office 2007 به طور ضمنی به این امر اشاره کرده بود که در صورت نیاز، از فرمت های جدید در این مجموعه استفاده خواهد شد و ظاهراً اولین قربانی این امر فرمت PDF شرکت ادوبی بوده است. به گفته ی مایکروسافت فرمت جدید XPS بزودی از طرف بسیاری از کاربران مورد استفاده قرار می گیرد و در دیگر نرم افزارهای این شرکت نیز از آن پشتیبانی به عمل خواهد آمد.

مهندس "Brad Smith" از مدیران ارشد مایکروسافت پیرامون این امر می گوید: "مسئولان ادوبی از این تغییر خرسند نمی باشند و تقریبآ از حدود 4 ماه پیش فعالیتهای خود را بر علیه مایکروسافت آغاز کرده اند."

با وجود آنکه به دلیل نوع فرمت PDF امکان استفاده از آن در برنامه هایی همانند OpenOffice و یا سیستم عامل Apple's Mac OS X کماکان وجود دارد اما ظاهراً ادوبی مجموعه Office 2007 را در برابر خود به عنوان یک تهدید می بیند.

منبع خبر: WinBeta.Net (نقل از BetaNews)
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
خبرگزاري سلام- شرکت انگليسي Comcast طرحي را در دست اجرا دارد که به موجب آن سرعت بارگذاري اطلاعات از اينترنت براي کاربران از 6 و 8 مگابيت در ثانيه به 12 و 16 مگابيت در ثانيه افزايش خواهد يافت.

انتظار مي رود امکانات لازم براي بهره مندي از اين خطوط پرسرعت تا پايان سال جاري ميلادي در سرتاسر انگلستان ايجاد شود.

اين ويژگي موسوم به PowerBoost بر سرعت upload اطلاعات نيز تاثير خواهد گذاشت، اما سرعت آن هنوز اعلام نشده است.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
همشهری-گروه علمي فرهنگي- مايكروسافت با راه اندازي خدمات امنيتي ويندوز لايو وان كر، به طور رسمي وارد بازار نرم افزارهاي امنيتي و ضد ويروس مورد استفاده در رايانه هاي شخصي مي شود.به گزارش پي سي ورلد، نرم افزار وان كر كه نگارش آزمايشي آن از نوامبر گذشته به صورت رايگان توسط مايكروسافت ارائه شده بود، علاوه بر ضد ويروس، شامل نرم افزارهاي بك آپ و تنظيم رايانه نيز خواهد بود.
كاربران بايد نگارش نهايي اين نرم افزار را به قيمت ۵۰دلار براي يك سال، بخرند كه اين مجموعه خريداري شده حداكثر روي سه رايانه قابل نصب خواهد بود. مجموعه امنيتي وان كر شامل يك نرم افزار ديوار آتش (فايروال)، نرم افزار ضد ويروس و همچنين نرم افزار بك آپ ويژه پشتيباني از فايل هاي رايانه اي به علاوه نرم افزار ضد اسپاي ور اين شركت به نام مايكروسافت ويندوز ديفندر خواهد بود. اين مجموعه نرم افزارها همچنين فعاليت هاي نگهداري و بهبود عملكرد رايانه از جمله پاكسازي و مرتب كردن فايل هاي موجود روي هارد ديسك را نيز به عهده خواهند گرفت. كارشناسان رايانه اي عقيده دارند، نرم افزار جديد شركت مايكروسافت تهديدي مستقيم براي شركتهاي بزرگ توليد كننده محصولات ضد ويروس از جمله سيمانتك، مك آفي و ترند مايكرو محسوب مي شود. سيمانتك، بزرگترين توليدكننده نرم افزارهاي ضد ويروس در جهان، در واكنش به ورود مايكروسافت به بازار نرم افزارهاي ضد ويروس، توانايي هاي مايكروسافت براي حفاظت از كاربران را مورد سؤال قرار داده است.
 
بالا