سيزدهمين دوره بازيهاي پارالمپيك به صورت رسمي افتتاح شد
مراسم افتتاحيه سيزدهين دوره رقابتهاي پارالمپيك 2008 پكن از ساعت 20 به وقت محلي در ورزشگاه ملي شهر پكن موسوم به آشيانه پرنده آغاز شده است.
به گزارش خبرنگار اعزامي دانشجويان ايران (ايسنا) به پكن، مراسم افتتاحيه اين دوره از رقابتها در شرايطي از ساعت 20 به وقت محلي آغاز شده است كه محمود احمدينژاد رييسجمهور ايران دقايقي پيش به محل برگزاري مراسم افتتاحيه سيزدهين دوره رقابتهاي پارالمپيك وارد شد.
بيش از چهار هزار تن از برترين ورزشكاران معلول جهان در سيزدهمين دوره اين رقابتها حضور خواهند داشت. رقابتهاي پارالمپيك پكن در سه شهر پكن، هنگكنگ و كينگدائو برگزار ميشود.
اين رقابتها در 20 رشته ورزشي در شش كلاس متفاوت برگزار خواهد شد. كشور چين با 547 ورزشكار از نظر تعداد شركت كننده در رتبه نخست قرار دارد و كاروان ورزشي ايران نيز با 74 ورزشكار در اين رقابتها حضور دارد.
چين پيش از اين در رقابتهاي پارالمپيك 2004 آتن با كسب 64 مدال طلا به عنوان قهرماني رسيد و اكنون نيز بخت نخست كسب عنوان قهرماني پارالمپيك پكن است.
سيزدهيمن دوره بازيهاي پارالمپيك از امروز(شنبه) شانزدهم شهريور ماه تا بيست و هفتم شهريور (ششم تا هفدهم سپتامبر) در چين برگزار ميشود.
دويست هزار نفر از معلولان پكن در برگزاري رقابتهاي المپيك و پارالمپيك مشاركت داشته و نزديك به 12 هزار معلول نيز به عنوان داوطلب انتخاب شدند كه 680 نفر از آنان هماكنون در مراسم افتتاحيه و همچنين در مراسم اختتاميه اين بازيها حضور خواهند داشت.
همزمان با انجام مراسم افتتاحيه المپيك برنامههاي هنري با هنرمندي 1500 معلول در ميدانهاي فرهنگي پكن برگزار ميشود.
دعوت از بيست هزار معلول و خانوادههاي آنان براي تماشاي بازيهاي پارالمپيك در ورزشگاهها، به فروش گذاشتن يك ميليون و 660 هزار قطعه بليت براي اين بازيها، 20 ساعت آموزش فشرده براي سي هزار دواطلب پارالمپيك چند روز قبل از آغاز رقابتها به منظور دادن خدمات بهتر به ورزشكاران، ايجاد مركز خدمات به ورزشكاران معلول و اطلاعرساني به آنان در ناحيه شيچاينگ شهر پكن با سرمايهگذاري چهار ميليون و 400 هزار دلار از برنامههاي خدماتي در زمان برگزاري اين رقابتها است.
حدود شش هزار هنرمند چيني از جمله افراد معلول درمراسم افتتاحيه اين بازيها كه دو ساعت و 50 دقيقه طول ميكشد، شركت ميكنند.
چين با 83 ميليون معلول از اين نظر رتبه نخست را در جهان دارد كه اين امر با مديريت خوب مسئولان اين كشور منجر به كسب افتخارات بيشمار براي ورزش معلولان چين شده است. در حال حاضر دو هزار اتوبوس و 70 تاكسي ويژه حمل معلولين در شهر پكن و ديگر اماكن برگزاري بازيها در حال فعاليت هستند تا امر حمل و نقل اين افراد تسهيل شود.
تا به حال 300 هزار بليت اين رقابتها به فروش رفته و اين در حالي است كه بيشترين ميزان بليتها را دانشآموزان و افراد معلول خريداري كردند.
850 نفر با طي كردن بيش از 13 هزار كيلومتر از يازده استان چين در نه روز، وظيفه حمل مشعل اين رقابتها را بر عهده داشتند.
به گزارش ايسنا، سرلودويك گاتمن در سال 1948 مسابقاتي را بين معلولين آسيبهاي نخاعي جنگ جهاني دوم در شهر استوك مندويل انگلستان سازماندهي كرد. چهار سال بعد ورزشكاران معلول المپيك نيز دراين بازي ها شركت كردند و يك جنبش بينالمللي شكل گرفت.
بازيهاي المپيك معلولان براي نخستين بار در سال 1960 در رم برگزار شد كه امروزه آن را پارالمپيك مينامند. در بازيهاي 1976 تورنتو ديگر گروههاي معلولين نيز به اين مسابقات اضافه شدند و ايدهي ادغام گروههاي مختلف معلولين در مسابقات بينالمللي مطرح گرديد. در همين سال اولين دوره بازيهاي زمستاني پارالمپيك نيز در سوئد برگزاز شد. امروزه بازيهاي پارالمپيك مهمترين رويداد ورزشي معلولين محسوب ميشود و شش گروه گوناگون معلولين در آن حضور مييابند. تعداد ورزشكاران شركت كننده در رقابتهاي پارالمپيك از 400 نفر از 23 كشور در سال 1960 اكنون به چهار هزار نفر در سال 2008 افزايش يافته است