محمد بنا: نباید خادم به تنهایی با مشکلات بجنگد/ حیدری انتخاب اصلحی بود
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی گفت: خوشحالم که رسول خادم با نایب رییسی علیرضا حیدری، یک انتخاب اصلح انجام داد.
محمد بنا در گفتوگو با خبرنگار کشتی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: حیدری یک مرد بزرگ است و جدای از این که آیا کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش و جوانان بودجه ای اختصاص میدهند یا خیر، به خوبی میتواند امکانات و بودجه، به فدراسیون وارد کند. نباید حضور بزرگان مثل زمان خطیب صوری باشد که آقایان ******* و جدیدی و سوختهسرایی را به عنوان شورای سیاستگذاری انتخاب کرد، اما در نهایت همه با گله رفتند و تصمیم خاصی هم گرفته نشد. پس طبیعتا انتخاب یک فرد با برنامه میتواند کار 10 نفر را انجام دهد.
او افزود: قرار نیست همه به کشتی سر بزنند، ولی در میدان باشند. اگر کنار هم باشند و یکی، دو انسان کارآمد مثل خادم و حیدری در کشتی باشند کار به خوبی پیش خواهد رفت. حالا که آقای خادم را وارد این میدان کردهاند و با بدهی هشت میلیاردی و یک عالمه مشکلات مواجه است باید به او کمک شود. وقتی چنین مرد بزرگی را به فدراسیون آوردهایم باید به او کمک کنیم و او را رها نکنیم تا به تنهایی با مشکلات بجنگد.
وی با بیان این که مهمترین مساله در دور جدید تمرینات تیم ملی این است که همه ملیپوشان دور هم جمع شدهاند، افزود: تیم از لحاظ روحی – روانی شکل و شمایل یک تیم کامل را به خود گرفته است. با همه زحماتی که کادر قبلی کشیده بود، نمیتوانستند همه نفرات را این چنین دور هم جمع کنند. الان بچهها با انگیزه خیلی خوب بین هم جمع شدهاند. هر چند دور بودنشان از تمرینات دلیل بر ناآمادگیشان میشود. با شرایط خوبی که ایجاد شده روز به روز شرایط ملیپوشان بهتر میشود.
محمد بنا در تمرینات هوازی تیم ملی کشتی فرنگی
بنا در پاسخ به این سوال که نحوه انتخاب ملیپوشان برای رقابتهای جام جهانی به چه صورت خواهد بود؟ بیان کرد: با هم فکری فدراسیون، شورای فنی و آقای بابک چون در نهایت سرمربی تیم ملی باید جوابگو باشد انتخاب نفرات منتخب بر عهده من و کادر فنی خواهد بود. هر سرمربی دوست دارد شایستهترین نفرات را با خود به رقابتها ببرد. برای من نتیجه گرفتن در بزرگسالان خیلی مهم است و چون با پیروزی در جام جهانی روحیه خوبی بر تیم ملی حاکم خواهد شد من تلفیقی از کشتیگیران مطرح و همچنین جوانان را در قالب دو تیم برای حضور در جام جهانی انتخاب خواهم کردم.
وی ادامه داد: ما نمیتوانیم برای حضور در هر مسابقهای رقابتهای انتخابی برگزار کنیم. تا الان تنها یک رقابت قهرمانی کشور برگزار شده است و نفراتی که در این رقابتها حضور داشتند باید چند وقت دیگر در رقابتهای یادگار امام (ره) شرکت کنند، چون آن رقابتها فرایندی برای رقابتهای قهرمانی آسیا خواهد بود. البته همه آن نفرات انتخاب نخواهند شد ولی برای جام جهانی نیازی نیست که انتخابی داشته باشیم، چون اگر بخواهیم برای هر مسابقهای انتخابی بگذاریم باید در طول دوازده ماه رقابت انتخابی داشته باشیم.
بنا با اشاره به این که به قهرمانان رقابتهای داخلی رسیدگی خاصی نمیشود، گفت: وقتی در کشور آذربایجان رقابتهای قهرمانی کشور برگزار میشود، به نفر اول پنج هزار دلار میدهند و تا سال بعد ماهی دو هزار دلار حقوق خواهد داشت اما ما به قهرمانان رقابتهای داخلی چیزی نمیدهیم و توقع داریم که پشت سر هم در رقابتهای انتخابی شرکت کنند.
او درباره کیفیت رقابتهای کشتی فرنگی قهرمانی کشور بیان کرد: فدراسیون به خاطر بی پولی مجبور شد که در خانه کشتی شماره "2" این رقابتها را برگزار کند که کیفیت لازم را نداشت و مثلا رقابتهای قهرمانی نوجوانان زمستان در تبریز برگزار شد، تابستان که میشود در اهواز انجام میشود!
بنا اضافه کرد: رقابتهای بزرگسالان قهرمانی کشور همیشه همین بوده و چون در بزرگسالان تاریخ انقضای سنی وجود ندارد، کشتیگیری مثل هدایی از خوزستان با 35 سال سن کشتیهای خوبی میگیرد یا کشتیگیران با تجربهای مثل مهدی محمدی و داود عابدین زاده قهرمان میشوند. البته کشتیگیران جوان هم در این رقابتها شرکت میکنند. در کل قهرمانی کشور کیفیت متوسطی داشت.
محمد بنا در تمرین هوازی تیم ملی کشتی فرنگی
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی همچنین گفت: نباید فکر کنیم در این مدت کارهای مهمی برای کشتی فرنگی انجام دادهایم. ما مثل روسیه نیستیم که نفرات زیادی در اوزان مختلف داشته باشیم که اگر یکی نبود کس دیگری را جایگزین او کنیم. روسیه هم با آن همه بزرگی سالهاست به دنبال کشتیگیر 84 کیلوگرم میگردد، اما باز هم به سراغ الکسی میشین میرود. همه دنیا به همین گونه است، مثلا مجارستان فقط یک تیم دارد. در هر صورت مسابقات باید برگزار شود و باید همه کشتیگیران را بررسی و خوبها را از بین آنها جدا کرد.
وی با اشاره به این که تقریبا بیشتر کشتیگیران حاضر در رقابتهای قهرمانی کشور را میشناسد، گفت: این که به دنبال این باشیم که مثلا چهرهای در قهرمانی کشور پیدا شود درست نیست، من بیشتر این کشتیگیران را میشناسم و با اکثر آنها در اردوهای تیم ملی حضور داشتهام. من در بزرگسالان تا نفر دهم و حتی بیستم را میشناسم. رقابتهای قهرمانی کشور امسال هم سطح متوسطی داشت.
بنا با بیان این که از تغییر اوزان کشتی خوشحال است، اظهار کرد: خیلی از این اتفاق خوشحالم، چون برای ما خوب است. البته این مساله مثل یک هندوانه دربسته میماند که هنوز مشخص نیست چه اتفاقی خواهد افتاد. مثلا ما میتوانیم طالب نعمت پور را در 85 کیلوگرم و حبیب الله اخلاقی را در 80 کیلوگرم داشته باشیم که هر دو میتوانند در جهان به راحتی مدال بگیرند، ولی از آن طرف سلجوق جبی ترک ممکن است در 80 کیلوگرم کشتی بگیرد که خطرناک خواهد شد.
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی در پایان گفت: مثلا خیلی از 60 کیلوگرمهای خوب دنیا به 59 رفتهاند و حمید سوریان قرار است در این وزن کشتی بگیرد، چون وزنش کم است، شاید با مشکل مواجه شود. پس ما باید به خوبی تغییر اوزان چه در ایران و چه در کشورهای دیگر را با دقت بررسی کنیم، ولی در مجموع فکر میکنم به نفع ما خواهد بود.