زيان 240 ميليون دلاري سونياريكسون در فصل سوم 2009
خبرگزاري فارس: شركت سونياريكسون كه سال 2009 را با وضعيت چندان مناسبي آغاز نكرده بود، در فصل سوم سال جاري ميلادي نيز با ضررهاي مالي بيش از ميزان پيشبيني شده مواجه شد.
به گزارش فارس به نقل از سينت، اين توليدكننده تلفنهمراه در سه ماهه سوم 2009 با ضرر 164 ميليون يورويي(7/243 ميليون دلاري) مواجه شد و اين در حالي بود كه در مدت مشابه سال قبل تنها 25 ميليون يورو(1/37 ميليون دلار) ضرر كرد.
اين شركت سوئدي ژاپني در فصل دوم سال جاري ميلادي 213 ميليون يورو ضرر كرد و بر اساس آمار جديد منتشر شد،ه وضعيت اين شركت در فصل سوم اندكي بهبود يافته است.
ميزان فروش محصولات سونياريكسون در سه ماهه سوم امسال 62/1 ميليارد يورو محاسبه شد كه اين رقم براي فصل قبلي 8/2 ميليارد دلار بود.
كاهش درآمدهاي سونياريكسون و افزايش ضررهاي مالي اين شركت بزرگ موجب شده است تا مديران آن از اواسط سال 2008 تاكنون، مخارج عملياتي اين شركت را به ميزان زياد كاهش دهند.
اين شركت عظيم از ادغام دو شركت سوني و اريكسون تشكيل شده است و بر اساس پيشبينيهاي انجام شده، قرار است تا پايان سال جاري ميلادي 455 ميليون يورو روي آن سرمايهگذاري شود.
گفته شده است كه 350 ميليون دلار از اين رقم را شركتهاي مادر پرداخت خواهند كرد.
گوشي هوشمند جديد با نمايشگر چند لمسي
خبرگزاري فارس: شركت تايواني HTC اعلام كرد كه گوشي هوشمند جديد خود موسوم به HD2 را به زودي توسط شركت مخابراتي T-Mobile وارد بازار ميكند.
به گزارش فارس به نقل از سلولارنيوز، اين گوشي هوشمند شامل نمايشگر لمسي 3/4 اينچي ميشود كه تصاوير در آن با كيفيت WVGA به نمايش درميآيند.
اين گوشي كه قابليت اجراي كتابهاي الكترونيكي با فرمتهاي مختلف را دارد، به واسطه نمايشگر باكيفيت و بزرگ خود يك ابزار مناسب براي علاقهمندان به تصاوير ويديويي محسوب ميشود.
نمايشگر بزرگ اين گوشي از قابليت چند لمسي پشتيباني ميكند و بر اين اساس، كاربران ميتوانند در آن واحد دو يا چند انگشت خود را روي نمايشگر قرار دهند و به صورت همزمان چند برنامه را اجرا كنند.
پردازنده مركزي گوشي هوشمند HD2 از نوع Snapdragon با توان يك گيگاهرتز است و روي آن سيستمعامل ويندوزموبايل 5/6 نصب شده است.
هنوز خبري در مورد قيمت اين گوشي منتشر نشده است و HTC در نظر دارد تا پايان سال جاري ميلادي اين محصول را به دست تمام كاربران در سراسر جهان برساند.
آينده در دست گوشیهای هوشمند
يکي از فعالان بازار موبايل در اين باره گفت: از آنجا که طي مدت زمان کوتاهي مدلهاي متنوعي از سوي برندهاي بزرگ توليد و وارد بازار شد، ميتوان گفت موبايل با برنامههاي جاوا ديگر براي کاربران يک مدل بسيار معمولي شده. کاربران امروزه به دنبال امکانات تازه و متنوعتري بهجز دوربين با کيفيت هستند.
گوشيهاي هوشمند نه تنها در بازارهاي بينالمللي بلکه در بازار ايران نيز کمکم تبديل به يکي از پرفروشترين و پرطرفدارترين گوشيهاي موبايل ميشود.
يکي از فعالان بازار موبايل در اين باره گفت: از آنجا که طي مدت زمان کوتاهي مدلهاي متنوعي از سوي برندهاي بزرگ توليد و وارد بازار شد، ميتوان گفت موبايل با برنامههاي جاوا ديگر براي کاربران يک مدل بسيار معمولي شده. کاربران امروزه به دنبال امکانات تازه و متنوعتري بهجز دوربين با کيفيت هستند.
شاهمحمدي ادامه داد: از يکسال پيش تا به امروز عرضه و فروش گوشيهاي هوشمند در بازار ايران روند روبهرشدي را داشته است. در حالي که تا سال گذشته کاربران معتقد بودند گوشيهاي هوشمند، گوشيهاي تجملي يا تخصصي هستند که مناسب استفاده کاربران خاص است، امروز آنها بيشتر تمايل به خريد گوشيهاي هوشمند دارند.
وي بر اين نظر است که رشد استفاده از اينترنت وايرلس يکي ديگر از دلايل روي آوردن کاربران به گوشيهاي هوشمند است. او گفت: اين موضوع را نيز بايد در نظر گرفت که زماني، کاراييهاي متنوع گوشيهاي هوشمند در کشور براي کاربران قابل استفاده نبود. بهطور مثال امکان واي - فاي آن فعال نبود يا کاربران کمتر با فايلهاي پيدياف کار ميکردند و با کتاب الکترونيکي آشنايي کافي نداشتند. اما امروز با فعال شدن امکان استفاده از اينترنت وايرلس يا حتي همان جيپيآراس و نيز با رشد فرهنگ کاربران در زمينه استفاده از امکانات الکترونيکي، گوشيهاي هوشمند جذابيت تازهاي براي متقاضيان بازار موبايل بهوجود آورده است. اين موضوع را حتي ميتوان از افزايش فروش مدلهاي هوشمند برندهاي معروف بازار يا برندهاي تازهکاري در ايران مانند اچتيسي متوجه شد. اين رشد محبوبيت خاص بازار ايران نيست. کارشناسان اعلام کردهاند كه براساس پيشبيني محققان شرکت تحقيقاتي Airvana، فروش گوشيهاي هوشمند تا سال 2013 بيش از دو برابر شود.
همچنين پيشبيني کردهاند كه ميزان فروش گوشيهاي هوشمند با توجه به فراگير شدن و تجهيز اين دستگاهها به فناوريهاي جديد و ارائه نرمافزارهايي که اين دستگاهها را هر چه بيشتر به لپتاپها نزديک ميکند تا سال 2013 به 450 ميليون دستگاه برسد. البته اين ميزان پيشبيني مستلزم کاهش قيمت گوشيهاي هوشمند است. همانطور که بسياري از شرکتها اعلام کردهاند در صدد کاهش قيمت اين دستگاهها هستند و نيز قصد دارند گوشيهاي هوشمند ارزانقيمتتر توليد و روانه بازار تلفن همراه کنند. اين در حالي است که گارتنر نيز بازار را در آيندهاي نهچندان دور از آن سيستمعاملهاي گوشيهاي هوشمند ميداند. براساس گزارش جديدي كه از سوي موسسه گارتنر منتشر شده، بازار سيستمهاي عامل تلفن همراه در سال 2012 تحت اختيار سيمبيان و آندرويد خواهد بود.
پيشبيني گارتنر براي سهم بازار آيفون تغييري نكرده اما برآوردهاي جديد درباره بلك بري آن را به جايگاه سوم برده و آيفون را به جايگاه چهارمي تنزل داده و با تغيير در اعتماد به آينده ويندوز موبايل، اين سيستم عامل از مكان چهارم به پنجم تنزل يافت. نوكيا در حال حاضر در بازار تلفن هوشمند پيشرو بوده و 45 درصد از كل بازار را در اختيار دارد. بازار تلفن هوشمند، متريك متفاوتي نسبت به بازار سيستمهاي عامل دستگاههاي قابل حمل دارد اما سيستم عامل سيمبيان و دستگاههاي نوكيا درواقع مترادفند.
اعتماد گارتنر به ادامه برتري بازار نوكيا دست كم تا اندازهاي با همكاري استراتژيك اين شركت با مايكروسافت براي عرضه آفيس موبايل و يكپارچگي فناوريهاي مايكروسافت در دستگاههاي مبتني بر سيمبيان بيارتباط نيست. اين همكاري ارزش قابلتوجهي به دستگاههاي نوكيا افزوده و نوكيا را رقيب بزرگتري در برابر بلكبري ميسازد.
اين در حالي است که گزارشات بازار داخلي نشان ميدهد، در حالي که روزي تنها پالم بود که افسار بازار گوشيهاي هوشمند را در دست گرفته بود اين روزها بعد از اچتيسي که بهصورت تخصصي روي گوشيهاي هوشمند کار ميکند، نوکيا، سامسونگ و سوني اريکسون در بازار از سهم خوبي برخوردارند چراکه قيمتهاي مناسبي نسبت به گوشيهاي اچتيسي و آيفون دارند.
منبع: تهران امروز
"دل " توليد گوشي هوشمند اندرويدي را تاييد كرد
خبرگزاري فارس: "مايكل دل " مديرعامل شركت دل در پي انتشار شايعات فراوان طي چند ماه اخير تاييد كرد كه شركت او در حال ساخت يك گوشي هوشمند مبتني بر سيستمعامل اندرويد است.
به گزارش فارس به نقل از موكونيوز، "مايكل دل " توضيح داد كه اين گوشي هوشمند سال آينده وارد آمريكا ميشود و امكانات گستردهاي را در اختيار كاربران ميگذارد.
شركت دل قصد دارد اين گوشي را اوايل سال 2010 ميلادي به صورت اختصاصي در اختيار كاربران آمريكايي قرار دهد و در صورت موفقيت، با چند ماه تاخير آن را براي كاربران ديگر كشورها نيز عرضه كند.
مديرعامل دل ضمن تاييد خبر توليد اين گوشي هوشمند، از دادن اطلاعات بيشتر در اين زمينه خودداري كرده است. شركت دل پيش از اين نيز گوشي هوشمند ديگري را مبتني بر سيستمعامل اندرويد توليد و به صورت اختصاصي در كشور چين عرضه كرده بود.
بر اساس گزارشهاي جديد منتشر شده، قرار است گوشي جديد دل از طريق شركت مخابراتي AT&T وارد بازار شود. اين گوشي كه احتمالا Delldroid نام خواهد داشت، در حالي وارد بازار ميشود كه بازار جهاني گوشيهاي هوشمند روز بهروز در حال رونق گرفتن است.
طبق آمارها، در فصل دوم سال جاري ميلادي 40 ميليون گوشي هوشمند در دنيا عرضه شد كه اين رقم نشان دهنده افزايش 27 درصدي عرضه گوشيهاي هوشمند نسبت به مدت مشابه سال قبل است.
سومين نسل گوشي هوشمند ايكسپريا رونمائي شد
خبرگزاري فارس: شركت سونياريكسون كه در فصل سوم سال جاري ميلادي به عنوان يكي از بزرگترين بازندگان بازار جهاني تلفنهاي همراه محسوب ميشد، به منظور جلب رضايت بيشتر مشتريان گوشي هوشمند جديد XPERIA X3 را معرفي كرد.
به گزارش فارس به نقل از موبايلبرن، اين گوشي هوشمند شامل پردازنده يك گيگاهرتزي Snapdragon ميشود و سونياريكسون ادعا ميكند كه در زمان ورود به بازار، يكي از قدرتمندترين گوشيهاي هوشمند خواهد بود.
اين گوشي كه نسل سوم از سري گوشيهاي هوشمند XPERIA سونياريكسون محسوب ميشود، فاقد صفحهكليد سختافزاري است و در زير نمايشگر سه كليد كوچك را جا داده است كه امكان برقراري تماسهاي تلفني وورود به منوي اصلي را براي كاربر آسان ميكنند.
اين گوشي هوشمند كه مبتني بر سيستمعامل متنباز اندرويد گوگل است، شامل نمايشگر لمسي 4 اينچي ميشود كه تصاوير در آن با كيفيت 852 در 480 پيكسل به نمايش درميآيند.
گوشي هوشمند X3 سونياريكسون دوربين 8 مگاپيكسلي را در خود جا داده است و از ديگر امكانات آن ميتوان به سيستم دريافت خدمات 3G با سرعت 10 مگابايت در ثانيه، پشتيباني از شبكه بيسيم Wi-Fi، فناوري ارتباطي بلوتوث اشاره كرد.
روي اين گوشي نسخه 2 از سيستمعامل اندرويد نصب شده و هنوز زمان ورود اين محصول به بازار مشخص نشده است.
برترين گوشيهاي هوشمند كريسمسي معرفي شدند
خبرگزاري فارس: كارشناسان به دنبال داغ شدن بازار جهاني تلفنهمراه در فصل پاييز و ورود سيستمعامل ويندوزموبايل 5/6، بهترين گوشيهايي را كه هماكنون وارد بازارهاي جهاني شده است، مورد بررسي قرار دادهاند.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از موبايل برن، اگر چه بسياري از توليدكنندگان تلفنهمراه بهترين محصولات خود را براي تعطيلات كريسمس آماده كردهاند و سعي ميكنند آنها را براي كريسمس روانه بازار كنند، اما با عرضه سيستمعامل ويندوزموبايل 5/6 در پاييز امسال، دنياي گوشيهاي هوشمند متحول شده و كاربران شاهد عرضه نسل جديد گوشيهاي هوشمند با امكانات فراوان هستند.
بسياري از توليدكنندگان تلفنهمراه پاييز امسال را فرصت مناسبي براي عرضه آخرين محصولات خود دانستهاند و سعي دارند با استفاده بهينه از اين دوره زماني، از ديگر رقبا پيشي بگيرند.
كارشناسان مركز PC World به دنبال داغ شدن بازار جهاني تلفنهمراه در فصل پاييز و ورود سيستمعامل ويندوزموبايل 5/6، بهترين گوشيهايي را كه هماكنون وارد بازارهاي جهاني شده است، مورد بررسي قرار دادهاند.
از جمله اين گوشيها ميتوان به گوشي Moment سامسونگ، شركت مخابراتي عرضهكننده اسپرينت، سيستمعامل اندرويد، نمايشگر 2/3 اينچي لمسي AMOLED ، قيمت180 دلار، گوشي Behold II سامسونگ، شركت مخابراتي عرضهكننده T-Mobile، سيستمعامل اندرويد نمايشگر 2/3 اينچي لمسي AMOELD دوربين 5 مگاپيكسل، گوشي HTC Pure شركت عرضهكننده AT&T ، سيستمعامل ويندوزموبايل 5/6 نمايشگر 2/3 اينچي لمسي WVGA قيمت 150 دلار و HTC Tilt 2 شركت مخابراتي عرضهكننده AT&T، سيستمعامل ويندوزموبايل 5/6، نمايشگر 6/3 اينچي لمسي WVGA، دوربين 2/3 مگاپيكسل قيمت300 دلار اشاره كرد.
ديگر گوشيهاي مطرح در اين زمينه شامل Intrepid سامسونگ شركت مخابراتي عرضهكننده اسپرينت، سيستمعامل ويندوزموبايل 5/6، نمايشگر 5/2 اينچي لمسي به همراه صفحهكليد سختافزاري، دوربين2/3 مگاپيكسل، قيمت 150 دلار، Cliq موتورولا شركت مخابراتي عرضهكننده T-Mobile ، سيستمعامل اندرويد، رابط كاربري MOTOBLUR، قيمت200 دلار، HTC Imagio شركت مخابراتي عرضهكننده وريزون، سيستمعامل ويندوزموبايل 5/6 ، نمايشگر 6/3 اينچي لمسي، قيمت 200 دلار، HTC Tap شركت مخابراتي عرضهكننده T-Mobile، سيستمعامل ويندوزموبايل 1/6 ، دوربين2 مگاپيكسل، گوشي Reveal پنتك شركت مخابراتي عرضهكننده AT&T، مجهز به صفحهكليد شمارهاي و QWERTY مجزا قادر به پشتيباني از كارت حافظه microSD، دوربين 2 مگاپيكسل، قيمت80 دلار و گوشي Mythic سامسونگ شركت مخابراتي عرضهكننده AT&T نمايشگر 3/3 اينچي لمسي، رابط كاربري TouchWiz مجهز به مرورگر اينترنتي WAP ميشود.
نگاهي به تحول تلفنهاي همراه از آغاز تا امروز
تلفنهاي همراه از دستگاههاي بزرگ 36 كيلويي كه در خودرو نصب ميشدند تا پايانههاي ريزي كه در جيب جاي ميگيرند، راه درازي پيمودهاند. آنچه زماني هزاران دلار قيمت، يك كيلو وزن و60 دقيقه عمر باتري داشت، اكنون با 99 دلار قيمت، 113 گرم وزن و 5 تا 10 ساعت عمر باتري شامل امكانات كامل رايانه، دوربين ويديويي، پخش صوتي و تصويري و دسترسي به اينترنت پرسرعت شده است.
به گزارش سرويس ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، تلفنهاي همراه با گذشت سالها بسيار كوچكتر اما از نظر قابليت و محبوبيت بزرگتر شدهاند؛ اين گزارش به بررسي نحوه تغيير و تحول تلفن همراه در طي دهههاي گذشته پرداخته است. با معرفي شماري از اين تلفنها نگاهي كوتاه به تاريخ تحول تلفن همراه مياندازيم البته تلفنهاي معرفي شده بازتاب نخستين يا بهترين تلفن همراه نيستند و تنها برخي از مراحل تحول تلفن همراه را در طي پنجاه سال گذشته نشان ميدهند.
*SRA/ سيستم تلفن سياراريكسون؛ 1956
در ايام پيش از فعاليت شبكههاي تلفن سلولاري، تلفنهاي همراه جهان فاقد يك استاندارد واحد بودند. درعوض از روشهاي ارتباطي متنوع كه برمبناي رايانه با رايانه تعريف ميشدند، استفاده ميكردند.
تلفن 40 كيلويي MTA اندازه و وزن سيستمهاي تلفن همراه اوليه از دوران پيش تقويتکننده سيگنالهاي صوتي را داشت. بيشتر اين تلفنها سنگين بوده و مصرف برق بالايي داشتند كه نصب دايم آنها را در يك خودرو الزامي ميكرد.
عده كمي صاحب اين تلفن بوده، آن را استفاده كرده و يا حتي با آن برخورد كردند، بهعنوان مثال خدمات براي اين مدل نمايش داده شده تنها در دو شهر سوئد وجود داشت و به كمتر از 125 نفر از سال 1956 تا 1967 خدماتدهي ميكرد.
خصوصيتهاي قابل توجه اين است كه نخستين سيستم تلفن همراه خودكار بود كه نيازي به اپراتور انساني براي اتصال دستي كاربر به يك خط تلفن خارجي نداشت.
*DynaTAC 8000X موتورولا؛ 1983
موتورولا، DynaTAC 8000X را كه نخستين تلفن همراه دستي جهان بود در سال 1973 معرفي كرد اما 10 سال طول كشيد تا اين تلفن به بازار عرضه شود.
در اين مدت مهندسان قابليتهاي بيشتري را در فضاي كمتري گنجاندند و موتورولا زيرساخت مورد نياز را كه آنتنهاي ضروري براي سرويس تلفن همراه بودند، ساخت.
به محض عرضه در سال 1983، تلفن DynaTAC 8000X به نماد فرهنگي زمان و به دليل قيمت 3995 دلارياش به نمادي از ثروتمندي تبديل شد و همچنين يك تلفن شگفتانگيز به شمار ميرفت كه يك شخص ميتوانست در هر جايي از آن استفاده كند.
با تلفن DynaTAC تحول تلفن همراه سرانجام آغاز شد و از خصوصيت هاي قابل توجه آن اندازه كوچك، وزن سبك، نخستين تلفن همراه دستي بود.
*نوكيا موبيرا تاكمن؛ 1984
گوشي دستي DynaTAC موتورولا پيشرفت قابل توجهي بود اما اندازه آن به دليل فنآوري باتري آن دوران بسيار محدود كننده بود. اين تلفن در بهترين وضعيت تنها 60 دقيقه زمان مكالمه فراهم ميكرد، در حالي كه تلفنهاي بزرگتر با باتريهاي پرظرفيتتر مانند موبيرا تاكمن ميتوانستند ساعتها كاركرد مداوم را فراهم كنند.
تلفن همراه قابل حمل، زمان نسبتا طولاني گفتوگو از خصوصيتهاي قابل توجه است.
*MicroTAC موتورولا؛ 1989
موتورولا پس از موفقيت DynaTAC تلفن كوچكتر و سبكتر MicroTAC را در سال 1989 معرفي كرد. در اين تلفن ايده صرفهجويي در فضاي جديدي لحاظ شده بود.
مهندسان موتورولا بخشي از سختافزار اين تلفن را در يك بخش تاشونده قرار داده بودند كه ميتوانست به داخل يا خارج تا شود و به اين ترتيب اندازه تلفن را هنگامي كه مورد استفاده نبود كاهش دادند.
اين مفهوم تاشو در بسياري از تلفنهاي امروزي همچنان به چشم ميخورد و خصوصيتهاي قابل توجه آن نخستين تلفن تاشو، نخستين تلفن جيبي، كوچكترين و سبكترين تلفن سلولاري در زمان عرضه بود.
*موتورولا 2900 بگ فون؛1994
هنگامي كه بسياري به تلفن ماشيني دهههاي 1980 و 1990 فكر ميكنند، تلفن كيفي را همانند موتورولا 2900 وصف ميكنند. اين كيف شامل فرستنده و گيرنده و باتري بود و كاربر از يك گوشي سيمي بسيار سبكتر استفاده ميكرد. دارندگان ميتوانستند اين كيف را برروي شانه حمل كنند اما حجم كلي تلفن كيفي استفاده آن را به خودروها محدود ميكرد.
با اين كه تلفنهاي كوچكتر در بازار وجود داشتند، تلفنهاي كيفي تا اواخر دهه 1990 متداول ماندند كه به دليل زمان طولاني گفتوگو و برد بيشتر آنها بود.
تلفنهاي كيفي با كمك باتريهاي سنگينتر ميتوانستند امواج سلولاري را با قدرت بيشتري ارسال و استفاده از تلفن را در مسافتهاي دورتر از برج گيرنده امكانپذير كنند. اين مساله در ايامي كه پوشش سلولاري به گستردگي امروز نبود، بسيار اهميت داشت و خصوصيتهاي قابل توجه اين تلفن، زمان گفتوگوي طولاني، عمر باتري و محدوده امواج بيشتر بود.
*StarTAC موتورولا؛1996
موتورولا در سال 1996 ساخت تلفنهاي همراه را كوچكتر كرده و تلفن StarTAC با 88 گرم وزن را عرضه كرد كه فورا به محبوبيت و تاثيرگذاري دست يافت.
اين تلفن برمبناي طراحي مدل MicroTAC توسعهيافته و به كاربران امكان ميداد هنگامي كه صحبت نميكنند تلفن را تا كنند. شكل كلي StarTAC به طور گسترده مورد تقليد قرار گرفت و درصد زيادي از تلفنهاي همراه امروزي همچنان از اين طراحي بهره ميگيرند.
از خصوصيتهاي قابل توجه ميتوان به نخستين طراحي تلفن همراه تاشو، كوچكترين و سبكترين تلفن همراه در زمان عرضه به بازار اشاره كرد.
*9000i Communicator نوكيا؛1997
با اين كه نوكيا 9000i نخستين تلفن هوشمند نبوده و بسياري IBM Simon را حائز اين عنوان ميدانند، اين تلفن شروع واقعي دوران تلفن هوشمند را نشان ميدهد. نوكيا 9000i، درواقع يك رايانه جيبي و يك تلفن همراه جا گرفته در آن بود.
تنظيمات فيزيكي اين تلفن در آن زمان تازه به شمار ميرفت؛ كاربران ميتوانستند 9000i را به شكل كشويي افقي باز كنند تا يك صفحه LCD عريض و يك كيبورد كوئرتي پديدار شود و پس از تا شدن شبيه يك تلفن همراه معمولي ميشد.
اين تلفن ميتوانست دورنگار، پيام كوتاه و ايميل ارسال و دريافت كند و همچنين دسترسي به وب محدود از طريق پيامكهاي 160 كاراكتري داشت و داراي قابليتهاي سازماندهنده همانند رايانههاي جيبي PDA بوده و از خصوصيتهاي ميتوان به نخستين تلفن هوشمند نوكيا، نخستين تلفن همراه و PDA پيشرفته، اتصال به اينترنت سيار بودن اشاره كرد.
*نوكيا8810؛ 1998
تمامي تلفنهاي همراه در سالهاي نخست با آنتنهاي خارجي عرضه ميشدند كه شكل نازيبايي به تلفن ميبخشيد. مهندسان نوكيا با طراحي يك آنتن صاف كه ميتوانست در داخل بدنه تلفن همراه پنهان شود راهي براي حل اين مشكل يافتند. در نتيجه تلفن 8810 نوكيا نخستين تلفن مستطيلي شكل در معناي پيشرفته بود.
اين طراحي كوچك، فشرده و غيرتاشو بهزودي به استاندارد براي بسياري از گوشيهاي نوكيا تبديل شد و امروزه ديگر آنتن تلفن همراه خارجي مشاهده نميشود. خصوصيتهاي قابل توجه اين تلفن نخستين تلفن همراه بدون آنتن خارجي، نخستين تلفن همراه مستطيلي شكل بود.
*نوكيا 7110 ؛ 1999
زماني نهچندان قبل، WAP (پروتكل كاربردي بيسيم) مساله مهمي بود؛ صنعت تلفن همراه WAP را طراحي كرد تا دسترسي به وب را برروي دستگاههاي سادهاي كه قدرت پردازش محدود و نمايشگر داشتند، مانند تلفنهاي همراه بين 1999 تا 2002، امكانپذير كند.
كاربران با مرور WAP بهجاي گرافيك غني، نسخه ساده و متني از وب را مشاهده ميكردند. نوكيا نخستين شركتي بود كه با 7110 مرور WAP را در يك تلفن همراه گنجاند.
در عصر حاضر با وجود تلفنهاي هوشمند با مرورگر كامل، صفحات بزرگ و سي پي يوهاي قدرتمند، WAP يادآور گذشته است. اما خصوصيتهاي قابل توجه اين مدل، نخستين تلفن همراه مجهز به WAP، پوشش روي صفحه كليد كشويي جذاب آن بود.
* بلك بري 5810 ريم؛2002
برند بلك بري به شكل پيجرهاي دو طرفه ساده در سال 1999 آغاز شد؛ اما در سال 2002 و با 5810 به مجموعه تلفنهاي هوشمند تغيير يافت. تلفنهاي بلك بري با قابليت ايميل و كيبورد براي نوشتن پيام كوتاه بهزودي به ابزار ضروري بازرگانان و كاركنان حرفهيي ديگر تبديل شد؛ نخستين بلك بري با تلفن همراه صوتي يكپارچه، پشتيباني از ارسال ايميل خصوصيتهاي قابل توجه اين مدل به شمار ميرود.
*سانيو SCP-5300 ؛2002
چهكسي در تلفن همراهش دوربين ميخواهد؟ هنگامي كه خبر چنين دستگاهي در اوايل اين دهه منتشر شد، اين ايده به نظر برخي احمقانه و حتي افراطي به نظر ميرسيد. سانيو و اسپرينت در سال 2002 تلفن SCP-5300، يعني نخستين تلفن همراه آمريكايي با دوربين توكار را عرضه كردند كه عده زيادي را هيجانزده كرد.
اين تلفن دوربيندار به پديده فرهنگي زمان تبديل شد اما امروزه اينگونه تلفنهاي همراه به قدري متداول شدهاند كه ديگر آنها را تلفن دوربيندار نميناميم. خصوصيتهاي قابل توجه اين مدل، نخستين تلفن همراه آمريكا با دوربين يكپارچه، صفحه رنگي، طراحي تلفن دوربين دار تاشو بود.
*سايدكيك تي موبايل؛ 2002
سايدكيك تي موبايل كه به Danger Hiptop نيز معروف بود در زمان عرضه در آمريكا، به سرعت به دستگاه رويايي پيامك بازها تبديل شد. اين تلفن هوشمند نوآورانه داراي طراحي جديد با يك صفحه LCD بزرگ بود كه چرخيده و تا ميشد تا يك كيبورد كوئرتي را نمايش دهد.
توليد سايدكيك با كيبورد متمايزش تا به امروز ادامه يافته و از سال 2002 الهامبخش بسياري از طراحي مشابه صفحه كليد پنهان و بازشونده بوده است. اين طراحي هوشمندانه و جذاب به محبوبيت پيامنويسي كمك كرده و آن را در ميان جوانان گسترش داد كه خصوصيتهاي قابل توجه آن بزرگ بودن، صفحه تاشو، كي بورد كوئرتي بود
*موتورولا Razr V3 ؛ 2004
موتورولا در زماني كه بيشتر تلفنهاي همراه شبيه يكديگر شده بودند، تصميم گرفت با Razr V3 كه تلفن باريك و تاشوي تخته اي شكل با صفحه بزرگ و يك كيبورد تخت و شيك، دوربين توكار و قابليتهاي مولتي مديا بود، وضعيت موجود را تغيير دهد.
به جز امكانات فني قابل توجه بايد تصديق كرد Razr بويژه از نظر استانداردهاي 2004 كاملا شكل جذابي داشت كه اين حقيقت در محبوبيت گسترده آن تاثير قابل توجهي داشت و طراحي شيك، شكل باريك و مجموعه امكانات كامل از ويژگيهاي خاص آن به شمار ميرفت.
*آيفون اپل؛2007
قابليت اپل براي متحول كردن دنياي ما از طريق دستگاههاي جذاب نبايد دست كم گرفته شود؛ بين اپل دو مكينتاش و آي پاد، اپل بيش از هر شركت ديگري گرايشهاي جديد در فنآوري مصرفي به ارمغان آورده است.
آيفون نيز به همين روال بوده و فراتر از يك تلفن همراه به شمار ميرود؛ اين دستگاه يك رايانه جيبي قدرتمند، يك دستگاه بازي و پخش كننده مولتيمديا است كه دسترسي پرسرعت به اينترنت، ايميل، فيس بوك، توييتر، يوتيوب و هرچه در پوشش تلفن همراه باشد فراهم ميكند.
به طور خلاصه اين دستگاه انقلابي در اين حوزه به شمار ميرود و شركتهاي ديگر به عرضه محصولات مشابه آن اقدام كردهاند. خصوصيتهاي قابل توجه آيفون اين است كه با همه امكانات بهويژه نرمافزار قدرتمند، صفحه بزرگ و شفاف، رابط كاربري مولتيتاچ، ايميل صوتي بصري و غيره است.
تلفن خورشيدي سامسونگ روانه بازار ميشود
تلفن هوشمند خورشيدي Blue Earth Eco كه در نمايشگاه تلفن همراه بارسلون در ماه فوريه به نمايش درآمده بود، در سوئد روانه بازار شده و بهزودي در فرانسه، آلمان، اتريش، ايتاليا و ساير كشورهاي اروپايي و آسيايي عرضه خواهد شد.
به گزارش سرويس ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، طبق اعلام سامسونگ، Blue Earth نخستين تلفن خورشيدي داراي امكانات لمسي كامل است و كاربران با شارژ شدن پنل خورشيدي موجود در پشت تلفن ميتوانند به اندازه كافي برق براي مكالمه در هر كجا و هر زمان داشته باشند.
اين تلفن هوشمند داراي يك ماشين حساب محيط زيستي است كه به كاربران ميگويد به هنگام استفاده از اين تلفن چه تعداد درخت را نجات دادهاند.
تلفن سامسونگ از پلاستيكهاي بازيافت شده معروف به پي سي ام ساخته شده كه از باتريهاي آب بهدست آمدهاند و به كاهش مصرف سوخت و انتشار كربن در روند توليد كمك ميكنند.
اين گوشي و شارژر همراه آن مواد مضر مانند مواد ضد آتشسوزي، بريليوم و فتالات ندارند؛ بستهبندي كه اين تلفن در آن قرار گرفته نيز سبك و كوچك بوده و از كاغذهاي بازيافت شده ساخته شده است.
تلفن مذكور داراي امكاناتي از جمله دوربين 3.2 مگاپيكسل، پخش آهنگ و ويديو، راديو اف ام، بلوتوث، اتصال نسل سوم و امكان توسعه حافظه است.
گوشي تاشو ارزان با دو نمايشگر
خبرگزاري فارس: شركت موتورولا كه اين روزها در مرحله ورشكستگي به سر ميبرد، گوشي جديد تاشو خود را با نام iDEN i410 معرفي و توضيح داد كه اين محصول به زودي وارد بازارهاي جهاني ميشود.
به گزارش فارس به نقل از اسلشفون، اين گوشي تلفن همراه كه قرار است از طريق شركت مخابراتي Nextel وارد آمريكا شود، براي كاربران معمولي با نيازهاي مخابراتي متوسط ساخته شده و قيمت آن نيز حدود 100 دلار است.
اين گوشي دو نمايشگر را در خود جا داده است كه نمايشگر بيروني براي بهنمايش گذاشتن اطلاعات مربوط به پيامكهاي رسيده، تماسهاي گرفته شده، عمر باتري ميشود و نمايشگر داخلي براي نمايش منوي اصلي و امكانات داخلي گوشي است.
اين گوشي از سيستم ارسال پيامكهاي چندرسانهاي(MMS) پشتيباني ميكند و به گيرنده ماهوارهاي GPS نيز مجهز شده است.
به گفته شركت موتورولا، اين گوشي تاشو كه قادر به برقراري ارتباط با ديگر دستگاههاي ديجيتالي از طريق فناوري ارتباطي بلوتوث است، به رنگ مشكي ساخته شده و احتمالا تا پايان سال جاري ميلادي در اختيار عموم كاربران قرار خواهد گرفت.
نسخه دوم سيستمعامل اندرويد ويژه گوشيهاي هوشمند عرضه شد
خبرگزاري فارس: گوگل آخرين نسخه از سيستمعامل ويژه خود براي گوشيهاي هوشمند موسوم به Android 2.0 را با امكانات فراوان و ايمني بالا براي كاربران عرضه كرد.
به گزارش فارس به نقل از موبايلبرن، در اين سيستمعامل جديد كليه حفرههاي امنيتي موجود برطرف شده و كاربران ميتوانند با ايمني بالا از آن استفاده كنند.
در نسخه جديد سيستمعامل اندرويد بخشهاي مختلفي ارتقا يافته است كه از جمله آنها ميتوان به Microsoft Exchange مايكروسافت براي دريافت شماره تلفنها، ارسال پست الكترونيكي و استفاده از ابزارهاي تجاري و بازرگاني اشاره كرد.
ديگر بخش ارتقايافته اندرويد شامل سرويس Maps گوگل ميشود كه علاوه بر داشتن حجم بيشتري از اطلاعات، قابليت بزرگنمايي و انتخاب نقطه مورد نظر را روي نقشه ديجيتالي فراهم ميكند.
در بخش تصاوير ويديويي اين سيستمعامل نيز ميتواند به قابليتهاي ارتقا يافته سرويس YouTube اشاره كرد كه امكان انتشار فايلهاي ويديويي روي اينترنت را براي كاربران آسان كرده است و به آنها امكان ميدهد كه تنها با فشردن دو كليد، فايل خود را روي سايت YouTube قرار دهند.
بخش امنيتي اين سيستمعامل جديد نيز شامل فناوري دريافت رمز عبور ميشود و بر اين اساس، كاربران به منظور ورود به گوشي مجبورند رمز 4 رقمي خود را وارد كنند و مراحل باز كردن قفل را مانند نسخه قبلي اين سيستمعامل پشت سر بگذارند.
رد پاي اندرويد در دنياي كتابخوانهاي الكترونيكي
خبرگزاري فارس: سيستمعامل متنباز اندرويد كه به صورت تخصصي براي گوشيهاي هوشمند ساخته شده است، در دستگاه كتابخوان الكترونيكي جديد شركت Spring Design موسوم به Alex مورد استفاده قرار گرفت.
به گزارش فارس به نقل از پيسيورلد، دستگاه Alex كه شامل دو نمايشگر مجزا ميشود و يكي از اين نمايشگرها بالاي ديگري قرار ميگيرد، اواخر سال جاري ميلادي به صورت گسترده وارد بازارهاي جهاني ميشود.
با دو نمايشگر ياد شده كاربر ميتواند صفحات متني يا روزنامه را روي يك نمايشگر بزرگ كه مبتني بر فناوري الكترونيكي مونوكروم است، مطالعه كند و به دنبال آن، اطلاعات چندرسانهاي خود را روي نمايشگر ضعيفتر و كوچكتر رنگي به نمايش بگذارد.
نمايشگر بالايي كه اندازه بزرگتري دارد 6 اينچ خواهد بود و نمايشگر كوچك چندرسانهاي نيز 5/3 اينچي است و علاوه بر اين، يك ورودي بلندگو و دو اسپيكر براي آن در نظر گرفته شده است.
اين دستگاه ضمن داشتن حافظه داخلي محدود، ميتواند از كارت حافظه SD پشتيباني كند و به گفته شركت سازنده، بهترين دستگاه كتابخوان الكترونيكي موجود محسوب ميشود.
هنوز قيمت نهايي اين محصول اعلام نشده است.
شمارههاي مركز خدمات مشتركين ايرانسل تغيير كرد
خبرگزاري فارس: شماره هاي تماس با مركز خدمات مشتركين ايرانسل براي تمامي مشتركين سيم كارتهاي دائمي و اعتباري اين اپراتور به شماره هاي 700 و 09357000000 تغيير پيدا كرد.
به گزارش فارس به نقل از روابط عمومي ايرانسل، پيش از اين شماره هاي 130 يا 09351300000 براي مشتركين سيم كارت هاي دائمي و 140 يا 09351400000 براي مشتركين سيم كارت هاي اعتباري، شماره هاي مركز خدمات مشتركين ايرانسل بودند كه از اين پس شماره هاي 700 براي تماس از سيم كارت هاي ايرانسل و 09377000000 براي تماس از ساير خطوط، با قابليت دريافت تماس هاي بيشتر براي تمامي مشتركين سيم كارت هاي دائمي و اعتباري ايرانسل جايگزين شماره هاي قبلي شدند.
مركز خدمات مشتركين ايرانسل در تمام هفت روز هفته و به صورت 24 ساعته آماده پاسخگويي به سوالات و درخواست هاي مربوط به خدمات پس از فروش ايرانسل مي باشد.
براساس اين گزارش، هزينه تماس با مركز خدمات مشتركين از خطوط ايرانسل، مستقل از طول زمان مكالمه، معادل يك دقيقه مكالمه معمولي بين خطوط ايرانسل و هزينه تماس از ساير خطوط، با توجه به دقايق مكالمه مطابق هزينه تماس براساس نرخ اپراتور مربوطه محاسبه مي شود. به عبارت ديگر در هنگام تماس با خدمات مشتركين از خطوط ايرانسل، مهم نيست كه مدت زمان مكالمه با اپراتور چقدر باشد، زيرا تنها هزينه يك دقيقه مكالمه منظور مي شود.
مشتركين در صورت تماس با شماره 700 از خط ايرانسل خود مي توانند به جز ارتباط با اپراتور، از طريق سيستم تلفن گويا (IVR) ايرانسل و دنبال كردن دستورالعمل هايي كه براي انجام عمليات هاي مختلف اعلام مي شود، عمليات مورد نظر خود را شخصاً و بدون نياز به تماس با اپراتورهاي خدمات مشتركين انجام دهند.
جهانگردي كارشناسان اپل براي بررسي وضعيت آيفون
خبرگزاري فارس: شركت اپل از تاريخ 29 اكتبر طرحي را با عنوان iPhone Tech Talk World Tour آغاز ميكند كه بر مبناي آن، كارشناسان اپل در قالب يك تور تخصصي وضعيت گوشي آيفون در آمريكا، اروپا و آسيا را مورد بررسي قرار ميدهند.
به گزارش فارس به نقل از اسلشفون، اين طرح كه سال گذشته براي نخستين بار به مرحله اجرا رسيد، در تاريخ 15 دسامبر به پايان ميرسد و بر اساس آن، متخصصان اپل به 24 شهر مختلف در سراسر جهان سفر ميكنند.
گروه تخصصي اپل در هر يك از اين شهرها به صورت يك سفر يك روزه حضور مي يابد و در آن، كارشناسان از 9 صبح تا 6 بعد از ظهر دور هم جمع ميشوند تا ضمن ارتقاء كيفي گوشيهاي عرضه شده به كاربران، نحوه استفاده از نسل جديد برنامهها و خدمات را به آنها آموزش دهند.
در اين طرح انواع برنامهها و قابليتهاي ارايه شده براي گوشي آيفون معرفي ميشود تا هر يك از كاربران به راحتي بتوانند برنامه مورد نياز خود را از اينترنت بارگذاري كنند و يا از طريق اين افراد در اختيار بگيرند.
تور تخصصي 2009 آيفون در شهرهاي پكن، هامبورگ، لندن، نيويورك، پاريس، سن جوز، سياتل، توكيو، تورنتو برگزار خواهد شد و در آن، خدمات رايگان در اختيار كاربران قرار خواهد كرد.
هشدار كارشناسان در مورد مكالمه با تلفن همراه حين پيادهروي
خبرگزاري فارس: در حالي كه كارشناسان بر اساس بررسيهاي گسترده خود استفاده از تلفنهمراه پشت فرمان اتومبيل را ممنوع اعلام كردهاند، مطالعات جديد نشان ميدهد كه صحبت با تلفنهمراه براي اشخاصي كه به صورت پياده در خيابانها عبور ميكنند نيز خطرناك است و ميتواند مشكلاتي را براي آنها ايجاد كند.
به گزارش فارس به نقل از موبايلبرن، به طور كلي اشخاص پياده كه با تلفنهمراه صحبت ميكنند و يا به موسيقي گوش ميدهند نيز ميتوانند با مشكلاتي مواجه شوند و حواس آنها پرت شود.
كارشناسان دانشگاه واشنگتن غربي آمريكا به منظور انجام اين بررسي، يك دلقك را كه روي يك دوچرخه سوار شده بود از كنار افرادي كه در حال صحبت با تلفنهمراه بودند، عبور دادند. در پايان اين بررسي مشخص شد، تنها 25 درصد كساني كه با تلفنهمراه صحبت ميكردند متوجه عبور اين دلقك شدند و سهچهارم آنها به طور كامل حواسشان به تلفنهمراه بود.
به گفته كارشناسان، افراد پياده كه در حال صحبت كردن با تلفنهمراه هستند يا به موسيقي گوش ميدهند، در 50 درصد موارد متوجه اطراف خود نيستند.
علاوه بر اين، افراد مذكور به هنگام راه رفتن در خيابان حواسشان به راه رفتن خودشان هم نيست و معمولا كندتر از بقيه راه ميروند.
علت قطعي آنتن دهی موبایل در نمايشگاه مطبوعات
اينترنت شانزدهمين نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاريها از صبح امروز پنجشنبه قطع شده است.
به گزارش ايسنا، قطعي اينترنت در سومين روز از برگزاري نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاريها مانع از اطلاعرساني سريع خبرنگاران مستقر در غرفههاي مطبوعات و خبرگزاريها شده است.
اين مشكل صبح روز گذشته هم بهوجود آمده بود و پس از ساعاتي رفع شد اما پيگيري خبرنگار ايسنا براي مشخص شدن علت اين موضوع تا لحظه مخابره اين خبر به نتيجه نرسيده است. اين درحالي است كه ستاد خبري نمايشگاه پيش از اين اعلام كرده بود كه برقراري شبكه پرسرعت اينترنت از جمله ويژگيهاي بارز اين دوره است.
همچنين مشكل ديگري كه در نمايشگاه امسال هم وجود دارد، آنتندهي نامناسب تلفنهاي همراه در برخي از ساعات روز است كه موجبات اختلال در برقراري ارتباط را فراهم كرده است كه پس از پيگيري خبرنگار ايسنا از شركت ارتباطات سيار اين طور عنوان شد كه در تاريخ 14 تيرماه سال جاري نامهاي از سوي مدير عامل مصلي به شركت ارتباطات سيار ايران ارسال و از آنها خواسته شده بود كه تعداد ايستگاههاي خود را از هفت ايستگاه به سه ايستگاه در مصلي كاهش دهند كه اين كار هم انجام شده است.
علت اين موضوع انجام عمليات عمراني و ساختماني در مصلي عنوان شده بود و اينكه اين آنتنها منجر به بروز مشكلاتي ميشود اما پيگيري اين مساله از مسوولان مصلي امام خميني(ره) امكانپذير نشد.