موبایلهایی که غولهای فناوری رو کردهاند
مهر: جنگ موبایل که زمانی میان اپراتورها و تولیدکنندگان آن در جریان بود اکنون به شرکتهای بزرگ فعال در عرصه رایانه و اینترنت رسیده است. این جابجایی میدان مبارزه نشان می دهد که شرکتهای مخابراتی برای مقاومت در برابر حملات این رقبای جدید به تغییر مسیر نیاز دارند.
تلفن همراه هوشمند "عبارتی جادویی" است که در ابتدا اپل و سپس گوگل در این نبرد از آن به عنوان اسلحه ای مهم برای فتح بازار استفاده کردند اما مهمترین خبر رسیده از این میدان مبارزه، ورود مایکروسافت در صحنه است.
مایکروسافت
در حقیقت غول نرم افزاری دنیا در ماههای اخیر با عرضه دو مدل تلفن همراه هوشمند تصیمیم گرفته است تا خیزی بلند برای ورود به این بازار بردارد.
شعاری که با آن مایکروسافت اولین تلفنهای همراه خود را معرفی کرد تداعی گر این نکته است تلفنهای همراه هوشمند به خصوص باید برای استفاده از اینترنت موبایل و در ارتباط با شبکه های اجتماعی آماده باشند.
عرضه این دو مدل تلفن همراه هوشمند از سوی شرکتی چون مایکروسافت بسیار قابل تامل است و نشان می دهد که خانه ردموند پس از سالها فعالیت در عرصه سیستم عاملهای ویژه تلفنهای همراه اکنون به این نتیجه رسیده است که علاوه بر نرم افزار باید در حوزه سخت افزار نیز خودی نشان دهد.
تلفنهای همراه مایکروسافت که با همکاری "شارپ" ساخته شده اند از سوی اپراتورهای "وودافن" و Verizon به فروش می رسند. شاید بتوان گفت که یکی از عللی که موجب شد مایکروسافت به تلاشی جدی برای ورود به بازار سخت افزارهای موبایل نیز فکر کند در گزارش اخیر موسسه تحقیقاتی "بالمر" به وضوح دیده می شود.
نتایج این گزارش حاکی از آن است در سه ماه اخیر رقم مایکروسافت در بازار سیستم عاملهای موبابل در آمریکا از 1/19 درصد به 1/15 درصد کاهش یافته است درحالی که سیستم عامل آندروئید در همین دوره از پله 8/3 درصد به 9 درصد خیز برداشته است و اپل نیز با در اختیار داشتن 25 درصد فرماندهی این بازار را در دست دارد.
دو تلفن همراه جدید مایکروسافت به نامهای "کین- 1" و "کین- 2" از نظر شکل و توانایی بسیارمتفاوت از یکدیگرند.
"کین" به معنی "گروه"، "شباهت" و حتی در مفهومی وسیعتر به معنی "دوست" است. انتخاب این نام می تواند نشان دهد که مایکروسافت به شبکه ای از تماسهای شخصی فکر می کند که می توانند از طریق تلفنهای همراه هوشمند شکل گیرند.
"کین-1" یک تلفن همراه با رنگهای متنوع و با ظاهری شبیه به کنسول بازی "ایکس باکس" بوده که از یک دوربین 5 مگاپیکسلی برخوردار است.
حافظه "کین- 2" بالاتر و دوربین آن 8 مگاپیکسلی است که امکان ضبط فیلم با وضوح تصویر بالا را هم فراهم می کند.
تلفن همراه مایکروسافت
اپل
به گزارش مهر، در اینجا نباید از یاد برد که شرکت استیو جابز نیز دست روی دست نگذاشته به طوری که نسخه چهارم از سیستم عامل ویژه "آی- فن" و "آی- پاد لمسی" را معرفی کرده است.
این سیستم عامل جدید، محصولات اپل را بیش از گذشته به مفهوم "چند عملکردی شدن" نزدیک می کند به طوری که کافی است با اشاره ساده یک انگشت بر روی صفحه لمسی دستگاه به تمام پنجره های مرتبط به برنامه ها و بدون ایجاد هیچ تداخلی میان آنها دسترسی پیدا کرد.
از سویی دیگر، اپل در حال آماده سازی مدل جدیدی از تلفن همراه "آی- فن" است که از فناوری نسل چهارم موبایل برخوردار است. فناوری نسل چهارم موبایل که LTE (تکامل بلند مدت) نام دارد از قابلیتهای بالایی در عرصه اینترنت موبایل برخوردار است به طوری که LTE توانایی اپراتورهای شبکه را افزایش می دهد و موجب می شود که این اپراتورها پهنای باند با حداکثر سرعت را به تعداد بیشتری از کاربران و با نازل ترین قیمت عرضه کنند. این فناوری می تواند تحولی در بازار مخابرات موبایل اروپا ایجاد کند.
همچنین می تواند سرعت پهنای باند را تا یک گیگابیت بر ثانیه عرضه کند. این سرویس به کاربران این امکان را می دهد که از تمام سرویسهای آنلاین مثل تماشای تلویزیون با وضوح تصویر بالا و یا فیلم آنلاین استفاده کنند.
این سیستم از طیف رادیویی به روشی بسیار موثر استفاده کرده و شبکه های موبایل را به طور کامل دیجیتالی می کند و موجب می شود که تلویزیونهای آنالوگ تبدیل به تلویزیونهای دیجیتال شوند. به این ترتیب می تواند سیگانالها را از نقاط بسیاری دورتر نسبت به آنچه که فناوریهای فعلی GSM دریافت می کنند دریافت کند و در عین حال مصرف انرژی را کاهش دهد.
فناوری نسل چهارم می تواند پهنای باند موبایل را در مناطق کم جمعیت نیز عرضه کند و به این ترتیب شکاف دیجیتالی میان فضاهای شهری و روستایی را کاهش دهد.
این نشان می دهد که "آی- فن" اپل جدید اپل از توانایی منحصر به فردی برای معرفی سناریوی جدیدی از وب موبایل برخوردار است.
آی- فن نسل چهارم
گوگل
گوگل در این جنگ نیز در تکاپو است و در حال کار بر روی نسخه جدیدی از سیستم عامل آندروئید است که قصد دارد ظرف چند ماه آینده آن را معرفی کند.
همچنین گوگل اسلحه جدیدی را توسعه داده است و می خواهد با آن به جنگ "اپل" برود. این اسلحه "نکسوس- 1" نام دارد که حاصل همکاری گوگل با شرکت Htc است. این تلفن همراه هوشمند مستقیما روی سایت گوگل و بدون بستن قراردادهای دست و پاگیر با اپراتورهای موبایل به فروش می رسد.
"نکسوس- 1" یک "ابر تلفن همراه هوشمند" با توان قابل قیاس با یک رایانه قابل حمل مربوط به 3 یا 4 سال قبل است. سرعت تراشه این تلفن همراه یک گیگاهرتز است و با تمام سرویسهای گوگل ادغام شده است.
نکسوس- 1 گوگل
نوکیا
نوکیا که شوالیه کهنه سوار میدان مبارزه تلفنهای همراه است پس از ورود غولهای اینترنت به بازار تصمیم گرفت وارد فاز جدیدی از کار بر روی تلفنهای همراه هوشمند شود و به همین دلیل سیستم عامل جدید Maemo را معرفی کرد.
این شرکت فنلاندی در رقابت با اپل، گوگل و مایکروسافت برای تولید محصولات هوشمند خود از چهار سکوی نرم افزاری "سیمبیان"، Maemo، سری 40 و سری 30 بهره می گیرد. نوکیا طبق سنت دیرین با رقبای خود به خصوص مایکروسافت کار نمی کند اما از امسال دستگاههای نوکیا برپایه سیستم عامل سیمبیان، نرم افزار مایکروسافت آفیس موبایل را همراه خود خواهند داشت.
محصولات جدید نوکیا
نتیجه
به طور خلاصه سال 2010 فصلی نو از فاز جدید "جنگ صاحبان دنیای تلفن همراه" است.