مديرعامل شركت ارتباطات سيار گفت: براي آن دسته از مشتركاني كه تمايلي براي استفاده از سرويس پيام كوتاه نداشته باشند، تا ٣١ فروردين ماه سال ٨٥، فرصت گذاشته شده تا با شمارهي ٨٨٦٤١٠٠٠ تماس بگيرند و شمارهي پرونده خود را از روي شناسنامهي تلفن همراه خود اعلام كنند، بدين ترتيب سرويس پيام كوتاه آنها غير فعال و هزينهي دو هزار تومان در فيش آنها اعمال نخواهد شد.
مهندس«رسول سرائيان» در گفتوگو با خبرنگار سرويس ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، با بيان اين كه سرويس پيام كوتاه(sms) به يكي از پرطرفدارترين خدمات در شبكهي تلفن همراه تبديل شده است، اظهار داشت: در حال حاضر روزانه بالغ بر ٥/١٠ ميليون sms توسط ٥/٣ ميليون مشتركي كه سرويس sms آنها فعال است در شبكهي تلفن همراه مبادله ميشود. با توجه به اين مساله، توسعهي قابل توجهي با هدف فراهم آوردن امكان ارايهي اين سرويس براي تمام مشتركان تلفن همراه هدفگذاري شد.
وي ادامه داد: با تحقق اين هدف، در مرحلهي اول كار فعال سازي سرويس پيام كوتاه براي مشتركاني كه تا پيش از اين امكان ارسال sms نداشتند، براي حدود پنج ميليون مشترك آغاز شده است كه بدون مراجعه به دفاتر خدمات ارتباطي و يا تكميل فرم انجام ميشود.
وي ادامه داد: سرويس تمام مشتركان تلفن همراه تا پايان سال ٨٤ فعال شد و بدين ترتيب تمام ٥/٨ ميليون مشترك موجود شبكهي تلفن همراه امكان استفاده از سرويس sms را دارند.
وي يادآور شد: هزينهي فعال سازي سرويس پيام كوتاه بر اساس مصوبات قانوني، دو هزار تومان است كه تنها براي يك بار در قبوض مشتركان اعمال ميشود، اما پس از آن به ازاي هر پيام كوتاه حدود ١٤ تومان از مشترك اخذ خواهد شد.
وي تصريح كرد: ممكن است بخشي از مشتركان تمايلي براي استفاده از سرويس پيام كوتاه نداشته باشند، براي اين دسته از مشتركان تا ٣١ فروردين ماه سال ٨٥، فرصت گذاشته شده تا با شمارهي ٨٨٦٤١٠٠٠ تماس بگيرند و شمارهي پرونده خود را از روي شناسنامهي تلفن همراه خود اعلام كنند، بدين ترتيب سرويس پيام كوتاه آنها غير فعال و هزينهي دو هزار تومان در فيش آنها اعمال نخواهد شد.
وي خاطر نشان كرد: تماس نگرفتن تا تاريخ مذكور به معناي آن است كه مشتركان، متمايل به استفاده از اين سرويس هستند و مبلغ مذكور در قبوض ارسالي آتي آنها منظور خواهد شد.
وي ادامه داد: به مشتركاني كه قصد سفر به شهرهاي مرزي دارند هشدار ميدهيم، با توجه به انعقاد قرارداد رومينگ با كشورهاي همسايه، ممكن است گوشي تلفن همراه سيگنالهاي كشور مقابل را دريافت كند و بدين ترتيب مشترك آن شبكه محسوب شوند، در اين صورت با برقراري تماس براي مكالمات آنها هزينهي بينالملل محسوب خواهد شد.
وي افزود: مشتركان با قرار گرفتن در اين شرايط، گوشي خود را بر روي شبكهي ارتباطات سيار كشورمان به شكل دستي تنظيم كنند.
سراييان در ادامه برنامههاي آتي شركت ارتباطات سيار را تشريح كرد و با بيان اين كه كار توسعهي شبكهي تلفن همراه براي آماده سازي شبكه جهت واگذاري ثبت نام نزديك به هشت ميليون انجام شده در سال ٨٤، در دست اقدام است، اظهار كرد: توسعه به سرعت صورت ميگيرد و اقدامات لازم در جهت برآورد نيازهاي جديد در حال انجام است.
وي افزود: در سال ٨٥، طبق قولي كه به مردم داده شده، قرعه كشي جهت تعيين اولوليتها در روز ٢٧ فروردين انجام و برنامه و زمانبندي واگذاريها، به اطلاع متقاضيان خواهد رسيد.
وي ياد آور شد: فعاليت بر روي شبكهي تلفن همراه در سه محور اساسي در حال انجام است، محور اول توسعه است كه با توجه به ظرفيت مورد نياز جهت ارايهي خدمات به مشتركان بايد در شبكه انجام شود، محور دوم به عمليات بهينه سازي شبكه مربوط است به طوري كه اصلاحات و تنظيمات در شبكه صورت ميپذيرد و محور سوم به نگهداري مطلوب و صحيح از شبكهي موجود بر ميگردد.
وي خاطر نشان كرد: بنا داريم با انجام توسعه، بهينهسازي و نگه داري شبكه، علاوه بر پاسخگويي به نيازهاي جديد، اختلال در شبكه را به حداقل ممكن برسانيم كه اين امر عملا با تلاش در مجموعهي كشور، محقق خواهد شد.
سرائيان تصريح كرد: شبكهي تلفن همراه، شبكهاي ملي است و قطعا توسعهي آن هم، پروژهي ملي محسوب ميشود، بنابراين چنانچه در اين راستا، نگاه ملي وجود نداشته باشد، قطعا بر موفقيت آن تاثير گذار خواهد بود، با توجه به اين امر براي تحقق توسعهي شبكهي تلفن همراه، نيازمند همكاري تمام سازمانهاي دولتي دستگاهها و به ويژه مردم هستيم.
وي در توضيح اين مساله گفت: شركت ارتباطات سيار براي نصب ايستگاههاي جديد BTS متقاضي استفاده از فضاي منازل و يا ساختمانهاي اداري موسسات و دستگاهها است و انتظار داريم با توجه به ثبت نام انجام شده ما را در انجام توسعهي شبكه ياري دهند.
وي خاطر نشان كرد: قطعا در صورت ياري و همكاري و با وجود نگاه ملي هم، زمان بندي واگذاري و هم كاهش اختلالات شبكه سريعتر به نتيجه خواهد رسيد.
وي ادامه داد: براي هر مكاني كه از اشخاصي حقيقي و حقوقي دريافت ميشود، اجارهي ماهانه پرداخت خواهيم كرد كه هزينهي اين اجاره بر اساس نرخ كارشناس رسمي دادگستري، نرخ منطقهاي مشخص و طبق قرارداد في مابين پرداخت خواهد شد.
وي با بيان اين كه اين حركت براي ما مفيد و براي طرف مقابل هم منبع درآمدي خواهد بود، تصريح كرد: براي موفقيت در پروژهي توسعهي شبكهي تلفن همراه به حمايت پشتيباني و نگاه ملي نياز داريم.
وي در مورد توسعهي شبكهي تلفن همراه و افزايش ظرفيت در كلان شهر تهران گفت: در حال حاضر ٥/٣ ميليون مشترك در تهران در حال سرويس گيري هستند و در ثبت نام اخير هم حدود ٧/١ ميليون نام نويسي كردند.
وي افزود: براي پاسخگويي به نياز ايجاد شده، بخشي از توسعهي شبكهي تلفن همراه، از ايجاد ايستگاهها با دكلهاي بلند در سطح شهر، به ايستگاههاي كوچك يا ميكرو BTS تغيير يافته، به طوري كه در مناطق پرترافيك پرجمعيت شهر تهران در حال استفاده از ميكرو BTS هستيم تا ظرفيت هاي جديد ايجاد شود.
وي ادامه داد: به موازات اين توسعه، ممكن است در بزرگراهها و يا در سطح شهر به خاطر ساخت وسازها در طول سال ،وضعيت پوشش به هم بريزد، با توجه به اين امر بايد بتوان نسبت به رفع نقاط كور و پيوسته نگه داشتن پوشش همراه با كيفيت شبكه اقدام كرد.
سرائيان در ادامه در مورد طرح ارايهي سيم كارت اعتباري از سوي اپراتور اول گفت: ما به عنوان يك اپراتور بايد توانمندي ارايهي هر نوع سرويس را دارا باشيم بنابراين بسترهاي كار بايد از نظر فني فراهم باشد.
وي در مورد زمان ارايهي ا ين سيم كارتها و اين كه آيا بهتر نيست اپراتور اول به جاي آن كه متقاضيان جديدي براي خود ايجاد كند، نسبت به تعهدات خود در قبال ثبت نام اخير اقدام كند، گفت: در مورد بحث سياستگذاري و چارچوبهاي ارايهي خدمات قطعا سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي و مجمع شركت ارتباطات سيار تصميم گيري خواهند كرد.
مدير عامل شركت ارتباطات سيار، در مورد لزوم ارايهي SLA به مشتركان تلفن همراه با تاكيد بر ضرورت تحقق هرچه سريعتر اين مساله، اظهار داشت: سازمان تنظيم مقررات به تازگي بررسيهايي در اين رابطه آغاز كرده و اميدواريم طرح مذكور با برنامه ريزي دقيق محقق شده و بتوانيم در قالب SLA، به مشتركان سرويس دهيم.
وي در مورد علت تاخير در عملكرد پيمانكاران عمومي شركت ارتباطات سيار و آخرين وضعيت فعاليت آنها اظهار داشت: بحثهايي در مورد GCها مطرح شده اما بايد اين نكته را مدنظر قرار داد كه اين اقدام بزرگ در كشور براي اولين بار انجام شد، بنابراين پيمانكاران نيازمند حمايت هستند اما در حال حاضر پيمانكاران در حال فعاليت هستند.
وي خاطر نشان كرد: در سال ٨٤ موفق شديم تعداد ٨٢ شهر جديد را تحت پوشش تلفن همراه قرار دهيم كه به اين ترتيب تمام شهرهاي كشور تحت پوشش قرار گرفته است. همچنين پوشش جادهاي كشور به ٢٧ هزار كيلومتر رسيده كه عمدهي جادههاي مهم كشور را تحت پوشش قرار ميدهد.
وي ادامه داد: در حال حاضر تعداد كشورهايي كه با آنها قرارداد رومينگ داريم به ٤٨ كشور و ٨٠ اپراتور رسيده كه از اين تعداد ٢١ كشور و ٣٥ اپراتور در قاره ي آسيا، ٢٢ كشور و ٤٠ اپراتور در قارهي اروپا، چهار كشور و چهار اپراتور در قارهي آفريقا و يك كشور و يك اپراتور در آمريكاي جنوبي و برزيل واقع شدهاند.
وي خاطر نشان كرد: اسامي كليهي كشورها و اپراتورها همراه با تعرفههاي مربوطه و اطلاعات مورد نياز روي سايت شركت ارتباطات سيار با آدرس اينترنتي
www.mci.ir، همچنين بر روي سايت مخابرات
ايران با آدرس
www.irantelecom.ir در اختيار متقاضيان است.