• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار IT در پرشین تولز

arash_k

Registered User
تاریخ عضویت
29 جولای 2006
نوشته‌ها
127
لایک‌ها
0
در شرايط عادي تلفن همراه مشتركاني كه در خارج از كشور از سرويس رومينگ استفاده مي كنند با كاركرد بيش از 200 دلار قطع مي شود.
روابط عمومي شركت ارتباطات سيار اعلام كرد: با رسيدن كاركرد مشترك به 200 دلار با ارسال sms براي مشترك از او خواسته مي شود كه نسبت به پرداخت بدهي خود اقدام نمايد ضمن اينكه از همان زمان نز تلفن مشترك يكطرفه مي شود و در صورتي كه نسبت به پرداخت اقدام نگردد بعد از 48ساعت قطع كامل مي گردد.
برپايه اين گزارش مشتركان جهت جلوگيري از قطع سرويس مي توانند به انتخابات خود با سپردن مبلغي به عنوان اعتبار قبل از سفر به خارج از عدم قطع تلفن خود اطمينان حاصل نمايند. پذيرفتن تعهد پرداخت مبالغ كاركرد بين الملل توسط شركت هاي معتبر و وزارتخانه ها و سازمان هاي دولتي با ارسال نامه و اعلام شماره هاي موردنظر نيز ديگر راه حل اين موضوع است.






منبع:روزنامه هموطن سلام
 

zirnevis

Registered User
تاریخ عضویت
15 می 2006
نوشته‌ها
992
لایک‌ها
8
گروه علمي فرهنگي- موزيلا توليدكننده مرورگر اينترنتي كد باز فايرفاكس اعلام كرد اين مرورگر بيش از 200 ميليون بار از وب سايت اين بنياد دانلود شده است. خبر 200ميليون بار دريافت مرورگر فايرفاكس، تنها رقيب جدي اينترنت اكسپلورر، درحالي منتشر مي شود كه تنها يك سال و نه ماه از انتشار اولين نگارش اين مرورگر مي گذرد.
هرچند 200 ميليون بار دانلود شدن فايرفاكس به اين معني نيست كه اين مرورگر همين تعداد كاربر دارد، اما اين رقم بازهم موفقيتي ارزشمند براي موزيلا و همچنين جامعه توليدكنندگان و كاربران نرم افزارهاي كد باز محسوب مي شود.
آخرين آمار ارائه شده توسط وان استت در هلند نشان مي دهد هم اكنون حدود 13درصد از كاربران اينترنت در جهان از فايرفاكس براي گشت و گذار در اينترنت استفاده مي كنند و اين درحالي است كه سهم بازار اينترنت اكسپلورر مايكروسافت كه زماني بيش از 90 درصد كاربران اينترنت از آن استفاده مي كردند هم اكنون براي نخستين بار به۸۳‎/۱درصد در جهان كاهش يافته است. آمار رشد كاربران فايرفاكس در جهان و به ويژه در برخي كشورها نظير آلمان بسيار بالاست. به طوري كه در حال حاضر نزديك به 40 درصد از كاربران آلماني اينترنت از مرورگر فايرفاكس استفاده مي كنند.
موزيلا مرورگر فايرفاكس را به صورت رايگان ارائه مي كند و علاقه مندان مي توانند هم اكنون نگارش 5/1 از اين مرورگر را از وب سايت موزيلا دريافت كنند. موزيلا نگارش نهايي دوم از مرورگر فايرفاكس را تا پايان سال ميلادي جاري عرضه خواهد كرد.
 

zirnevis

Registered User
تاریخ عضویت
15 می 2006
نوشته‌ها
992
لایک‌ها
8
ترجمه: علیرضا سزاوار

كامپیوترهای اولیه قدرت انجام عملیات و محاسبات سنگین را نداشتند و در ساختار خود از بیش از ۱۸ هزار لامپ خلٲ استفاده می كردند و مصرف بسیار بالایی داشتند به طوری كه یكی از این كامپیوترهای اولیه كه «انیاك» نام داشت، هنگامی كه روشن شده و شروع به كار می كرد، برق نیمی از شهر نیویورك قطع می شد و فضایی بیش از ۱۵۰ مترمربع را اشغال می كرد. در نهایت با اختراع ترانزیستورهای نیمه هادی عمر آنها به پایان رسید. در آینده ای نه چندان دور ممكن است این ماجرا یك بار دیگر تكرار شود و كامپیوترهای امروزی جای خود را به كامپیوترهای نسل آینده یعنی «كامپیوترهای كوآنتومی» بدهند. در مقایسه كامپیوترهای كوآنتومی با كامپیوترهای امروزی می توان گفت مسائلی كه زمانی تصور می شد غیرقابل حل است، حل خواهد شد و شبیه سازی های صورت گرفته به واقعیت بسیار نزدیك تر می شود، حتی ابركامپیوترها در برابر آنها رقیبی محسوب نخواهند شد.
كامپیوترهای اولیه علاوه بر وزن بسیار زیاد، حجم بسیار بزرگی هم داشتند و گاهی برای نگهداری آنها یك ساختمان چندطبقه لازم بود ولی با این وجود توانایی آنها هزاران بار كمتر از كامپیوترهای امروزی بود و برای تهیه و نگهداری آنها هزینه های سنگینی صرف می شد. با اختراع ترانزیستورهای نیمه هادی در سال ۱۹۵۹ كه نسبت به لامپ های خلٲ بسیار كوچك تر و ارزان تر و به نحو چشمگیری كارآمدتر بودند، دیگر از لامپ های خلٲ استفاده نشد، به ویژه آنكه ترانزیستورها پس از سال ها استفاده خراب نمی شدند. ولی مسئله به اینجا هم ختم نشد. با اختراع مدارات مجتمع ICها كه با ابعاد چند میلی متری می توانستند هزاران ترانزیستور را در خود جای دهند، باز هم نسل جدید كامپیوترها، كوچك تر و پیشرفته تر و البته سریع تر شد.
وقتی اندازه ترانزیستورهایی كه متخصصان می سازند به ابعاد اتمی نزدیك می شود، دیگر قوانین حاكم بر فیزیك كلاسیك بر رفتار اتم ها حاكم نیست. به طور مثال كسی نمی داند یك الكترون در یك زمان مشخص دقیقا در كجا قرار دارد یا كسی نمی تواند به درستی تشخیص دهد كه الكترون در یك سیم به كجا می رود. یعنی وقتی به ابعاد اتمی نزدیك می شویم، فیزیك كوآنتومی رفتار اتم ها را توضیح می دهد و دیگر قوانین كلاسیك كاربرد ندارد. در واقع كامپیوترهای نسل آینده با استفاده از فناوری های میكروسكوپیك ذره ها كار می كنند، به طور مثال در مورد الكترون از خاصیت «اسپین» آنها استفاده می كنند، در تابش از خاصیت پولاریزاسیون و غیره به همین دلیل است كه سرعت و حجم این كامپیوترها با كامپیوترهای امروزی قابل قیاس نیست. نخستین ایده ها در مورد كامپیوترهای كوآنتومی به دهه ۱۹۸۰ برمی گردد در آن زمان دانشمندانی همچون «دیوید دویچ» و ریچارد فایمن با ارائه مقاله هایی از لحاظ نظری به توصیف كامپیوترهای كوآنتومی پرداختند، ولی دستیابی متخصصان به جنبه های عملی آن امكان پذیر نشد. تا آنكه در نهایت در نوامبر ۱۹۹۴، پیتر شور با طراحی یك الگوریتم كوآنتومی كه بعدها به الگوریتم شور معروف شد، تا حد زیادی جهان را در دستیابی به كامپیوترهای كوآنتومی نزدیك تر كرد. براساس این روش می توان با استفاده از كامپیوترهای كوآنتومی یك عدد را با سرعت فوق العاده ای به مقسوم علیه های اول آن تجزیه كرد. اگر برای انجام عمل ریاضی مشابهی از كامپیوترهای فعلی استفاده كنیم، با افزودن هر رقم به عدد مورد نظر سرعت كامپیوتر برای حل مسئله به نصف كاهش می یابد. قدرت ریاضی الگوریتم شور دانشمندان زیادی را به فكر انداخت تا برای پیدا كردن الگوریتم های كوآنتومی دیگر یا یافتن روش های عملی اجرای این الگوریتم ها فعالیت كنند.
در كامپیوترها از یك دستور ساده گرفته تا سیستم عامل، همه در نهایت به صورت رشته هایی از صفر و یك درمی آیند. این رشته ها می تواند روی هارد كامپیوتر شما، یك دیسك فشرده و یا حتی موبایل تان ذخیره شود. كوچك ترین واحد ذخیره اطلاعات كه بیت bit نام دارد، یك سلول مغناطیسی است كه بسته به جهت مغناطیس می تواند صفر یا یك باشد. اما در كامپیوترهای كوآنتومی وضعیت به این نحو است كه صفر و یك ها جای خود را از میدان مغناطیسی به یك خصوصیت كوآنتومی ماده به نام «اسپین» می دهند. اسپین را می توان به جهت چرخش یك ذره تشبیه كرد. مثلا بنا بر قوانین كوآنتومی از دو الكترون در اتم هلیوم اگر یكی اسپین مثبت باشد دیگری حتما اسپین منفی است. در نتیجه می تواند ابزار بسیار مناسبی برای ذخیره سازی صفر و یك باشد. بنابراین در كامپیوترهای آینده به كوچك ترین واحد ذخیره اطلاعات «كیوبیت» Qbit می گویند. از همه مهمتر اینكه هر بیت در حالت كلاسیك خود در یك لحظه مشخص فقط می تواند یك حالت صفر یا یك داشته باشد در صورتی كه در كوآنتوم یك بیت می تواند در یك زمان مشخص حاوی هر دو حالت صفر و یك باشد. هم اكنون دانشمندان به دنبال ماده ای هستند كه كیوبیت های فراوانی داشته باشد و به گونه ای باشد كه بتوان با كیوبیت های آن ارتباط برقرار كرد. دستاورد فعلی آنها یك مولكول از فلوئور كربن و آهن است كه هفت كیوبیت واقعی دارد. آنها میلیاردها مولكول از این ماده را در آزمایشگاه ساخته اند و با استفاده از آن نخستین محاسبه واقعی یك كامپیوتر كوآنتومی را انجام داده اند.
با توجه به ماهیت ساختار كامپیوترهای كوآنتومی روش برقراری ارتباط آنها كاملا متفاوت با كامپیوترهای امروزی است، بدین صورت كه پالس های رادیویی نقش صفحه كلید را دارند كه به وسیله آن اطلاعات وارد كامپیوتر می شود و دستگاه تشدید مغناطیسی كه دستگاهی شبیه به دستگاه MRI بیمارستان است و با همان اصول كار می كند، نقش صفحه نمایشگر كامپیوتر را ایفا می كند. با ارائه تصویر مغناطیسی از توده مولكول ها كامپیوتر پاسخ محاسبات را به ما نشان می دهد. دستاورد فعلی دانشمندان در زمینه ساخت كامپیوتر كوآنتومی، ساخت مولكولی با ظرفیت هفت كیوبیت بوده است كه توسط آن توانسته اند عدد ۱۵ را به سه و پنج تجزیه كنند، گرچه این دستاورد ممكن است چندان قابل توجه به نظر نیاید ولی به طور یقین این تلاش ها شروعی برای گام های بزرگتر در آینده خواهد بود. مسئله دیگر نرم افزارهای كوآنتومی هستند كه حالت كوآنتومی مشخصی دارند و كامپیوترهای آینده را قادر می سازند وظیفه خاصی را انجام دهند. حاصل كار بسته به نسخه نرم افزار، متغیر خواهد بود. اما مشكل این است كه نرم افزار ها حالت یك بار مصرف خواهند داشت كه البته باعث رشد صنعت نر م افزاری خواهد شد و به نفع شركت های نرم افزاری است، ولی به تازگی محققان كشف كرده اند كه نرم افزار كوآنتومی در شرایط خاص می تواند نقش كاتالیزوری را انجام دهد و طی فرآیند بدون مصرف شدن باعث اجرای عملیات شود. با توجه به دستاوردهای جدید دانشمندان، می توان آینده درخشانی را برای نسل آینده كامپیوترها متصور بود به ویژه آنكه این مسئله مورد استقبال كاربران نیز قرار گرفته است.
Newyorktimes.com ,22Jun.2006
 

arash_k

Registered User
تاریخ عضویت
29 جولای 2006
نوشته‌ها
127
لایک‌ها
0
خبرگزاري سلام- شرکت AOL مي گويد 5 گيگابايت فضاي رايگان را از ماه سپتامبر در اختيار تمامي کاربران خدمات خود قرار مي دهد.
اين خبر پس از آن اعلام مي شود که اين شرکت از ارائه خدمات رايگان پست الکترونيک براي کاربران خدمات اينترنت پرسرعت خود خبر داد.
ارائه 5 گيگابايت فضاي رايگان پس از آن ممکن شد که AOL شرکت Xdrive را خريداري کرد. از اين فضا مي توان براي upload عکس، ديتا، موسيقي و ويدئو استفاده کرد. براي کسب اطلاعات بيشتر مي توانيد به آدرس www.xdrive.com مراجعه کنيد.







منبع:روز نامه هموطن سلام
 

zirnevis

Registered User
تاریخ عضویت
15 می 2006
نوشته‌ها
992
لایک‌ها
8
شركت مايكروسافت روز گذشته بولتن‌هاي امنيتي خود را در قالب ارتقاي ماهانه‌ي سطح امنيتي كاربران عرضه كرد كه 9 نمونه از آن‌ها جزو بالاترين شاخص‌هاي امنيتي اعلام شده است.

به گزارش سرويس فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)‌، براساس اعلام شركت مايكروسافت، بسته‌هاي امنيتي ارايه شده، به 20 حفره در سيستم عامل ويندوز و سه حفره در برنامه‌ي آفيس مربوط است كه البته همگي آن‌ها اكنون مرتفع شده‌اند.

يكي از خطرناك‌ترين حفره‌هاي امنيتي به ويندوز ويستا مربوط است كه موجب مي‌شود هكرها از راه دور كنترل سيستم كاربر را در اختيار بگيرند.

مايكروسافت همچنين اعلام كرد ديگر حفره‌هاي امنيتي كه مي‌تواند بدون دخالت كاربر از سوي مهاجمان اينترنتي مورد سوء‌استفاده قرار ‌گيرد، به سيستم نام‌گذاري دامنه‌ي ويندوز (DNS)، مربوط است كه براي ترجمه‌ي لينك‌هاي وب به آدرس‌هاي پروتكل اينترنت عددي مورد استفاده قرار مي‌گيرد.
 

zirnevis

Registered User
تاریخ عضویت
15 می 2006
نوشته‌ها
992
لایک‌ها
8
در ميان ‌١٠ برند برتر اينترنت جهان، سايت My space در ماه جولاي با ‌٣/١٨ درصد رشد بيننده، داراي بيشترين رشد كاربران اينترنتي بوده است.

به گزارش سرويس فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، شمار كاربران اين سايت از ‌٢/١٦ ميليون نفر در جولاي ‌٢٠٠٥، به ‌٤٦ ميليون نفر در جولاي ‌٢٠٠٦ رسيد.

ياهو نيز با رشد هشت درصدي شمار مخاطبان خود را از ‌٥/٩٨ ميليون در جولاي ‌٢٠٠٥، به ‌١٠٦ ميليون نفر در جولاي ‌٢٠٠٦ رساند و به عنوان پرترافيك‌ترين برند اينترنتي جهان شناخته شد.

همچنين گوگل كه در جولاي سال گذشته، ‌٧٦ ميليون بازديدكننده داشت، با رشد ‌٢٣ درصدي شمار مخاطبانش را به ‌٩٤ ميليون افزايش داد.

در ادامه‌ي گزارش شركت تحقيقاتي نيلسن نت ريتينگ آمده است: تعداد كاربران سايت مايكروسافت از ‌٩٢ ميليون در جولاي ‌٢٠٠٥، به ‌٨٨ ميليون در جولاي ‌٢٠٠٦ رسيد تا اين سايت با رشد منفي پنج درصدي، تنها برند حاضر در ميان فهرست ‌١٠ برند اينترنت باشد كه از رشد منفي برخوردار بوده است.

فهرست ‌١٠ برند برتر اينترنت جهان در جولاي ‌٢٠٠٦ به ترتيب زير است:

‌١- My space

‌٢_ Google

‌٣- eBay

‌٤- map Quest

‌٥- Yahoo

‌٦- MSN/Live

‌٧- Amazon

‌٨- Real

‌٩- AOL

‌١٠- Microsoft

اين در حالي است كه وب‌سايت مايكروسافت با در اختيار داشتن ‌١١٥ ميليون مخاطب در ماه ژوئن ‌٢٠٠٦، به‌عنوان پرترافيك‌ترين وب‌سايت جهان شناخته شد؛ به طور متوسط هر كاربر زمان يك ساعت و ‌٥٩ دقيقه را صرف استفاده از مطالب اين سايت كرده است.

پس از اين نيز سايت ياهو با ‌١٠٦ ميليون كاربر و زمان متوسط سه ساعت و ‌١٩ دقيقه براي هر كاربر در رده‌ي دوم اين فهرست قرار گرفت.

مخاطبان سايت تايم وارنر در ژوئن گذشته، ‌١٠٤ ميليون نفر بودند كه البته كاربران اين سايت نسبت به كاربران ديگر سايت‌ها زمان بيشتري را در اين سايت سپري كردند و به طور متوسط هر كاربر چهار ساعت و ‌٣٨ دقيقه از اين سايت استفاده كرده است.

همچنين تعداد كاربران گوگل نيز ‌٩٧ ميليون نفر اعلام شد كه متوسط زمان براي هر فرد نيز ‌٥٤ دقيقه بوده است.

در اين فهرست سايت‌هاي eBay و NewsCorp.online و Inter Active Corp و Amazon و Walt Disney و Real به ترتيب در رده‌هاي پنجم تا دهم قرار گرفتند.
 

zirnevis

Registered User
تاریخ عضویت
15 می 2006
نوشته‌ها
992
لایک‌ها
8
گروه علمي فرهنگي- به نظر مي رسد نبرد دو قالب دي وي دي با وضوح بالا كه با يكديگر سازگار نيستند نهايتا به بن بست مي انجامد.
به گزارش بي بي سي، بلو - ريray) (Blu- و اچ دي - دي وي دي (HD-DVD) دو قالبي هستند كه در ۱۲ ماه آينده شاهد فروش گسترده آنها در جهان خواهيم بود. اما اسكرين دايجست (Screen Digest) نشريه تخصصي فن آوري و رسانه، پيش بيني كرده كه هيچ يك از اين قالب ها نخواهد توانست بازار را به دست گيرد و ديگري را از ميدان خارج كند. به گفته اسكرين دايجست، اين رقابت در مجموع به بازار دي وي دي هاي با وضوح بالا لطمه خواهد زد. سوني حامي اصلي قالب بلو - ري است و توشيبا از اچ دي - دي وي دي پشتيباني مي كند. بن كين، تحليلگر ارشد اسكرين دايجست مي گويد:« باور ما اين است كه به احتمال زياد اين دو قالب در كنار هم ادامه حيات خواهند داد تا اينكه دستگاهي سازگار با هر دو به بازار آيد.»
تبليغ منفي
«در مجموع، نتيجه روشن جنگ قالب ها، كاستن از اشتهاي مصرف كنندگان براي رفتن به سمت دي وي دي هاي با وضوح بالاست. دي وي دي (DVD) در دهه ۹۰ ميلادي به اين دليل گسترش يافت كه قالبي يكسان و سازگار براي همه بود و راه حلي مناسب تر از كاست هاي وي اچ اس (VHS) براي نگهداري فيلم ارائه مي كرد. مصرف كنندگان همچنين از كيفيت پايين اغلب وي اچ اس ها خسته شده بودند و نياز جدي به قالب بهتر احساس مي شد. در مقابل برخي از ناظران اين سوال را مطرح مي كنند كه آيا در حال حاضر تمايلي براي نسل تازه دي وي دي ها وجود دارد؟
استوديوهاي فيلمسازي
همه استوديوهاي فيلمسازي هاليوود به جز يونيورسال گفته اند فيلم هايشان را بر روي قالب بلو - ري عرضه خواهند كرد. نخستين دستگاه ها و فيلم هاي بلو - ري به تازگي به بازار عرضه شده اند.
تنها سه استوديوي مهم هاليوود گفته اند فيلم هايشان را به صورت اچ دي - دي وي دي عرضه خواهند كرد. مايكروسافت از اچ دي - دي وي دي پشتيباني مي كند در حالي كه سوني قصد دارد فن آوري بلو - ري را در دستگاه هاي بازي پلي استيشن ۳ (PlayStation) تعبيه كند. در حال حاضر پخش كننده هاي بلو - ري دو برابر پخش كننده اچ دي - دي وي دي قيمت دارد: ۱۰۰۰ دلار در مقابل ۵۰۰ دلار.
گزارش هايي منتشر شده كه تصاوير ديسك هاي بلو - ري در پخش كننده هاي سوني و سامسونگ به شكل قابل توجهي نسبت به اچ دي - دي وي دي از كيفيت پايين تري برخوردارند. سامسونگ علت اين امر را يك تراشه معيوب معرفي كرده و گفته كه مشكل را برطرف كرده است. مجله اسكرين دايجست پيش بيني كرده كه تعداد كمي از خانواده ها حاضر شدند بايگاني دي وي دي خود را با ديسك هاي تازه جايگزين كنند.
ايكس باكس
هفته گذشته مايكروسافت درايو ضميمه اچ دي- دي وي دي در كنسول Xbox360 را معرفي كرد. به گزارش همشهري اين محصول جديد در آغاز سال ۲۰۰۷ عرضه مي شود. اين درايو شبيه به CD-ROM هاي معمولي است
 

zirnevis

Registered User
تاریخ عضویت
15 می 2006
نوشته‌ها
992
لایک‌ها
8
نرم‌افزار ارزيابي روش‌هاي مديريت ترافيك هوايي (FACET)، عنوان برترين نرم‌افزار سال 2006 سازمان هوا و فضاي آمريكا

(ناسا) را به خود اختصاص داد.

به گزارش سرويس فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، نرم‌افزار FACET با هدف ارتقاي سطح امنيت و بهره‌وري سيستم هوايي آمريكا طراحي شده است كه به گفته‌ي متخصصان، نوآوري جديدي در زمينه‌ي علم و فن‌آوري محسوب مي‌شود.

نرم افزار مذكور قادر به انجام شبيه‌سازي‌هاي پيشرفته است و مي‌تواند در مدت زماني بسيار كوتاه، هزاران مسير هوايي براي هواپيماها پديد آورد كه به كاهش ترافيك هوايي در‌ آمريكا كمك بسياري مي‌كند.

نرم‌افزار FACET اطلاعات آب‌وهوا و ترافيك هوايي را دريافت و پس از آن مسير حركت هواپيما را تحليل مي‌كند و ارتفاع، مراحل فرود و مسير پرواز مناسب را براي هواپيما پيش‌بيني مي‌كند.

به كمك اين نرم‌افزار مي‌توان مسير حركت بيش از 15 هزار هواپيما را از طريق يك رايانه كنترل كرد.
 

zirnevis

Registered User
تاریخ عضویت
15 می 2006
نوشته‌ها
992
لایک‌ها
8
شركت مايكروسافت از عرضه‌ي دو بسته‌ي امنيتي جديد براي ارتقاي سطح امنيتي سيستم عامل ويستا خبر داد.

به گزارش سرويس فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مايكروسافت اعلام كرد: دو بسته‌ي امنيتي جديد ارايه كرده است تا نواقص گزارش شده در سيستم عامل ويندوز ويستا برطرف شود.

اين بسته‌هاي امنيتي براي از ميان بردن حفره‌هاي امنيتي در اينترنت اكسپلورر و ويندوز Kerel طراحي شده است؛ هرچند ميزان آسيب‌پذيري ويستا به اندازه‌اي نيست كه از سوي هكرها مورد استفاده قرار بگيرد؛ با اين حال عرضه‌ي اين بسته‌هاي امنيتي جديد از آن جهت قابل تامل است كه مايكروسافت پيش از اين نسبت به وجود حفره‌هاي امنيتي در ويندوز ويستا اطلاعي نداده بود.

ويستا اولين محصول مايكروسافت است كه در مرحله‌ي آزمايشي، سرويس ارتقاي امنيت براي آن اجرا مي‌شود.
 

zirnevis

Registered User
تاریخ عضویت
15 می 2006
نوشته‌ها
992
لایک‌ها
8
يك عضو بلندپايه‌ي شركت مايكروسافت اعلام كرد: كشورهاي آسيا - اقيانوسيه بيشترين نقش را در توسعه و ارتقاي فن‌آوري‌هاي جديد در سطح جهاني دارند.

به گزارش سرويس فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اليور رول - مدير كل شركت مايكروسافت در آسيا و اقيانوسيه - با بيان اين مطلب افزود: آسيا مركز اصلي و در بسياري زمينه‌ها پيشگام نوآوري‌ها و فن‌آوري‌هاي جديد جهاني طي دهه‌ي آينده خواهد بود.

وي با بيان اين كه آسيا بازوي اصلي تحقيقات و توسعه‌ي فن‌آوري‌هاي مايكروسافت در جهان است، افزود: سرمايه‌گذاري‌هاي كلان مايكروسافت در بسياري از مناطق آسيا نشان مي‌دهد قاره‌ي آسيا، بويژه كشورهاي هند و چين نقش انكارناپذيري در توسعه‌ي اهداف مايكروسافت دارند.

مدير كل شركت مايكروسافت در آسيا و اقيانوسيه همچنين اظهار داشت: كشورهاي جنوب شرق آسيا، بويژه چين، شاهد رشد 14 درصدي و هند رشد 20 درصدي در افزايش حجم سرمايه‌گذاري در بخش فن‌آوري اطلاعات خواهند بود.
 

zirnevis

Registered User
تاریخ عضویت
15 می 2006
نوشته‌ها
992
لایک‌ها
8
محبوبيت روزافزون اشتراك گذاشتن فايل‌هاي موسيقي در اينترنت موجب شده است تا سايت‌هاي Youtube و گوگل درصدر پرمراجعه‌ترين سايت‌هاي ويديويي قرار بگيرند.

به گزارش سرويس فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، نتايج جديدترين مطالعات نشان مي‌دهد كه سايت پرطرف‌دار "يوتيوب" در ماه جولاي ‌٥/٣٠ ميليون بازديدكننده داشته است كه اين رقم نسبت به ماه پيش از آن ‌٥٦ درصد افزايش را نشان مي‌دهد.

از ابتداي سال ميلادي، تعداد مراجعه‌كنندگان به اين سايت آمريكايي بيش از نه برابر افزايش يافته است و يوتيوب كه در فوريه ‌٢٠٠٥ راه‌اندازي شد، چهاردهمين برند اينترنتي محبوب جهان به شمار مي‌رود.

اين مطالعه همچنين نشان مي‌دهد، وب‌سايت Myspace بيشترين رشد را نسبت به ساير سايت‌هاي ويديويي در زمينه‌ي جذب مخاطب داشته است؛ اين سايت كه هفتمين وب سايت برتر دنياي وب محسوب مي‌شود، توانست در ماه جولاي ‌٢/١٨ ميليون مراجعه‌ كننده داشته باشد كه ‌١٠٠ درصد افزايش را نسبت به ماه پيش از نشان مي‌دهد.

اما سومين سايت پرطرفدار ويديويي گوگل است كه در ماه ژولاي ‌٣/٩ ميليون بازديدكننده داشت كه در مقايسه با ماه ژوئن ‌٢٥ درصد افزايش يافته است و ويديو ياهو نيز توانست با ‌٧٤ درصد افزايش ‌٣/٧ ميليون مراجعه كننده داشته باشد.

اين در حاليست كه MSN video مايكروسافت و AOL video هر دو با كاهش تعداد مراجعه‌كننده در ماه جولاي مواجه شدند.
 

zirnevis

Registered User
تاریخ عضویت
15 می 2006
نوشته‌ها
992
لایک‌ها
8
موتور جست‌وجوي ياهو در حال آزمايش سرويس امنيتي جديدي است كه از ورود كاربران به سايت‌هايي كه در ظاهر ازسوي ياهو معرفي شده‌اند، جلوگيري مي‌كند.

به گزارش سرويس فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، ياهو با اعلام اين خبر افزود: به كمك اين سرويس امنيتي جديد، به كاربران هشدار داده مي‌شود تا وارد سايت‌هايي كه توسط كلاهبرداران طراحي شده و اسكم‌هاي فيشينگ منتشر مي‌كنند، نشوند.

سرويس آنتي فيشينگ ياهو كاربران را مطلع مي‌سازد كه آيا وارد صفحه‌ي وب ثبت شده در ياهو شده‌اند يا خير تا از اين طريق مانع آن شوند تا كاربر رمز ورود و yahoo ID خود را وارد اين سايت‌هاي غيرقانوني كند.

سخنگوي ياهو در اين رابطه اعلام كرد: اين سرويس امنيتي هم اكنون تنها وب‌سايت ياهو در آمريكا را پشتيباني مي‌كند و در مرحله‌ي آزمايش قرار دارد.
 

zirnevis

Registered User
تاریخ عضویت
15 می 2006
نوشته‌ها
992
لایک‌ها
8
شركت hp به‌عنوان بزرگ‌ترين عرضه‌كننده‌ي نرم‌افزار "مديريت سيستم" در جهان معرفي شد.

به گزارش سرويس فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، تازه‌ترين گزارش يك موسسه‌ي تحقيقاتي نشان مي‌دهد: hp توانسته است در سال ‌٢٠٠٥ براي سومين سال متوالي، بالاترين سهم را در فروش نرم‌افزارهاي "مديريت سيستم" عرضه شده به بازار جهاني به دست آورد.

براساس گزارش موسسه‌ي تحقيقاتي IDC، سهم hp در بازار جهاني نرم‌افزار مديريت سيستم در سال ‌٢٠٠٥ به ‌٥/١٤ درصد رسيد؛ hp همچنين توانست در زمينه‌ي فروش نرم‌افزار "مديريت دسترسي و عملكرد"، بيشترين سهم را در در بازار جهاني در سال ‌٢٠٠٥ بدست آورد.
 

zirnevis

Registered User
تاریخ عضویت
15 می 2006
نوشته‌ها
992
لایک‌ها
8
شركت گوگل از نوابغ فن‌آوري رايانه‌ي جهان براي حضور در مسابقات سالانه‌ي موتور جست‌وجوگر اينترنتي دعوت كرد.

به گزارش سرويس فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گوگل اعلام كرد: برنامه‌ريزان حاضر در اين مسابقات بايد تلاش كنند مشكلات نرم‌افزار ‌آنلاين را زودتر از يكديگر حل كنند.

تعداد 100 نابغه‌ي نهايي انتخاب شده در اين مسابقات با هزينه‌ي گوگل به نيويورك عازم خواهند شد تا در مسابقات قهرماني code jam در ماه اكتبر شركت كنند؛ اين مسابقات فرصتي بسيار مناسب براي سريع‌ترين و مستعدترين متخصصان رايانه در جهان است تا در سطحي بين‌المللي با يكديگر رقابت كنند.

فيناليست‌هاي اين مسابقات به ترتيب رده‌بندي 155 هزار تا 10 هزار دلار جايزه دريافت خواهند كرد؛ ثبت‌نام براي اين مسابقات تا شروع دور انتخابي يعني پنجم سپتامبر ادامه خواهد داشت.

سال گذشته بيش از 14 هزار نفر از 22 كشور در مسابقات code jam گوگل شركت كردند كه در پايان "مارك سيگان" از لهستان جايزه‌ي ويژه را به خود اختصاص داد.
 

zirnevis

Registered User
تاریخ عضویت
15 می 2006
نوشته‌ها
992
لایک‌ها
8
بامداد جان نوش جان :)



گروه علمي فرهنگي- نتايج مطالعه جديد دانشگاه براون در آمريكا در مورد گسترش خدمات دولت الكترونيك در جهان، نشان مي دهد سه كشور آسيايي در صدر فهرست كشورها قرار دارند. براين اساس، كره جنوبي، تايوان و سنگاپور سه كشوري هستند كه در سال ۲۰۰۶ بيشترين خدمات دولتي را از طريق اينترنت عرضه مي كنند. در رتبه بندي سال ،۲۰۰۶ جايگاه ايران در اين فهرست افت قابل توجهي داشته است.
گزارش مركز سياست عمومي تابمن در دانشگاه براون، عرضه خدمات دولتي اينترنتي را در ۱۹۸ كشور جهان بررسي كرده است. اين گزارش كه ششمين گزارش سالانه از اين دست است، نشان مي دهد بسياري كشورها خدمات و اطلاعات عرضه شده از طريق اينترنت را بهبود بخشيده اند. جهش و افت برخي كشورها بسيار چشمگير است. مثلاً كره جنوبي پارسال جايگاه هشتاد و ششم را داشت، اما توانست امسال بر صدر فهرست بنشيند. در عوض، ايران كه پارسال در رتبه ۲۵ قرار داشت، به مكان ۱۰۲ نزول كرده است.
محققان دانشگاه براون، ارزيابي خدمات دولتي اينترنتي را با توجه به ۲۴ معيار از جمله دسترسي معلولين، وجود انتشارات و پايگاه هاي اطلاعات، رعايت سياست هاي امنيتي و حريم شخصي، اطلاعات در مورد تماس و شمار خدمات اينترنتي انجام دادند. مركز تابمن انتشار سالانه اين گزارش را از سال ۲۰۰۱ آغاز كرده است. در مطالعه امسال، ۱۷۸۲ سايت دولتي در ۱۹۸ كشور در خلال ماه هاي ژوئن و جولاي بررسي شدند. در اين چارچوب، سايت هاي متفاوتي ارزيابي شدند؛ از قبيل سايت هاي قوه مجريه، قوه مقننه و قوه قضائيه و نيز وزارتخانه هاي بهداشت، آموزش، امور خارجه، كشور، دارايي و ادارات منابع طبيعي، سرمايه گذاري خارجي، راه وترابري، ارتش، جهانگردي و مخابرات.
پژوهشگران دريافتند ۹۴درصد سايت ها داراي انتشارات و ۷۲درصد، داراي پيوند پايگاه هاي اطلاعات هستند. كاربرد نرم افزارهاي ويژه نابينايان و ناشنوايان نشان داد اين سايت ها هنوز از نظر دسترسي معلولين مناسب نيستند. فقط ۲۳درصد سايت ها قابليت دسترسي اين قبيل افراد را فراهم آورده اند. اين نسبت، پارسال ۱۹درصد بود.
اين پژوهشگران علاوه بر تجزيه و تحليل دقيق اطلاعات تفصيلي در اين زمينه، بر اساس عملكرد كلي دولت الكترونيك به هر كشور نمره اي از صد داده اند كه با توجه به عواملي همچون پرداخت هزينه براي استفاده از خدمات و ترجمه زبان خارجي در نظر گرفته شده است. نمره صدرنشين فهرست كره جنوبي ۳/۶۰ است، در حالي كه اين رقم پارسال ۲/۲۶ بود. نمره ايران ۳/۲۷ (پارسال ۷/۳۰) است. نگارندگان گزارش يادشده توصيه هايي چند را براي بهبود دسترسي و كارآمدي سايت ها به عمل آورده اند. آنان معتقدند بايد سايت ها براي استفاده كاربران، مناسب سازي شود. مثلاً تبليغات و مطالب زائد به حداقل رسانده شود. وقتي دولت ها داراي سايت راهنماي كلي باشند، پيوند سايت وزارتخانه ها و ادارات بايد در آن گنجانده شود. نقشه سايت به يافتن اطلاعات كمك مي كند. وجود ارتباط بين دولت و شهروندان براي بهبود حضور اينترنتي اهميت دارد. قراردادن فرم بازخورد، نشاني اي ميل، نظرسنجي و ساير ابزارهاي ارتباطي مي تواند به ايجاد اين ارتباط كمك كند.
نگهداري سايت در عصر فناوري اهميت زيادي دارد كه اغلب ناديده گرفته مي شود. افزودن ويژگي هايي كه كاركرد ندارد و رهاكردن سايت بدون به روزكردن، از كارآمدي سايت مي كاهد.
علاقه مندان به مطالعه اين گزارش مي توانند به اين سايت مراجعه كنند:
http://www. insidepolitics.org
 

zirnevis

Registered User
تاریخ عضویت
15 می 2006
نوشته‌ها
992
لایک‌ها
8
شبكه‌ي اينترنتي كشور باز هم از بعد از ظهر روز جمعه 27 مردادماه دچار اختلال شد؛ طي يك‌ماه گذشته دست كم چندين اختلال سراسري در شبكه‌ي اينترنت كشور به وجود آمده كه البته دليل برخي از آن‌ها - آن‌گونه كه اعلام شد - به مشكل در خطوط بين‌المللي برمي‌گشت؛ اما گويا اختلال در اينترنت ايران، به امري اجتناب‌ناپذير تبديل شده است.

به گزارش خبرنگار سرويس ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، آمارها نشان مي‌دهند كه فيبر نوري تقريبا هر دو روز يك‌بار قطع مي‌شود؛ پس از بروز اختلال در شبكه‌ي فيبر نوري كه از صبح روز 27 تيرماه سال جاري و به دليل عمليات تغيير در تجهيزات و كابل‌هاي مخابراتي پايانه‌ي فيبر دريايي امارات و عربستان ايجاد شد، مدير عامل زيرساخت از ادامه‌ي اختلالات تا هفته‌هاي بعدش خبر داد و اعلام كرد كه شركت فلگ هنوز نتوانسته مسير را تامين كند، به همين علت شركت ارتباطات زيرساخت در حال انتقال ترافيك به مسير تركيه است.

او در تاريخ هشتم مردادماه درباره‌ي علتي كه خطوط ارتباط اينترنتي با وجود جايگزين شدن مسيرهاي جديد هنوز با مشكل مواجهند، گفت: مشكل فيبر نوري خط ايران و تركيه، در هفته‌ي جاري برطرف مي‌شود و خط فيبر نوري ايران و تركيه در حال حاضر در حد فاصل تبريز تا صوفيا داراي PMD است و همين موضوع باعث مي‌شود كه اين خط در شبانه‌روز بين دو تا سه مرتبه و هر بار به مدت دو تا سه دقيقه قطع شود.

اما ظاهرا مسيرهاي جايگزين نيز كارساز نبوده و همچنان قطعي در شبكه وجود دارد؛ مشكل ايجاد شده در خطوط اينترنت كشور طي چند روز گذشته به گفته‌ي ناصر يوسف‌پور - مدير عامل شركت ارتباطات زيرساخت - به قطع شدن همين مسير ايران از طريق تركيه مربوط بوده است.

اما با وجود جايگزيني مسيرهاي جيد اينترنت بازهم دچار مشكل شد و يوسف‌پور اين بار در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا، درباره‌ي قطعي اينترنت در چند روز گذشته، اظهار داشت: قسمتي از اينترنت ما كه از طريق تركيه بود، روز جمعه از ساعت 17 در داخل خاك تركيه قطع شد كه اين قطعي تا ساعت 24 به طول انجاميد.

وي افزود: در ساعت يك بامداد روز شنبه - 28 مردادماه - قطعي ديگري در تركيه پيش آمد كه تا 7 صبح طول كشيد؛ اين قطعي هم در رابطه با بهسازي مسيري بود كه ما از تركيه خواسته بوديم.

يوسف‌پور اظهار داشت: ساعت 9 صبح روز شنبه حد فاصل تهران تا بازرگان كه از دو مسير شامل تهران، سمنان، بابل، آستارا، اردبيل، تبريز، صفيان، بازرگان و مسير تهران، قزوين، همدان، سنندج، مهاباد، اروميه، خوي و بازرگان بود، اختلالاتي به وجود آمد؛ به اين ترتيب كه در يك مسير مشكل كابل و در مسير ديگري مشكل دستگاه به وجود آمد كه به موجب آن اينترنت قطع شد.

او ادامه داد: اين مشكل در ساعت 11:30 صبح همان روز برطرف شد و بدون شك مي‌گويم كه از روز شنبه ساعت 12 ظهر- 28 مرداد ماه - به بعد مشكلي نداشته‌ايم؛ از همان روز تمام سيستم‌ها با ظرفيت نهايي كار مي‌كردند و از اين ساعت تمام مشكلات برطرف شده و ديگر قطعي نداريم.

محمد چهره‌قاني - مدير روابط عمومي شركت ارتباطات زيرساخت - نيز در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا، با تاييد سخنان يوسف‌پور درباره‌ي قطعي اينترنت كه در چند روز گذشته با آن مواجه بوديم، گفت: اين قطعي‌ها به صورت متناوب و بريده بريده ايجاد شد و با پيگيري‌هاي انجام شده، مشكلات برطرف شد و از ظهر روز شنبه مشكلي، در فيبرها و قطعي اينترنت نداشتيم.

به‌گفته‌ي كارشناسان امر، قطعي مكرر فيبر نوري خسارت بسياري را به صورت مستقيم و غير مستقيم به كشور وارد مي‌كند؛ زيرا سازمان‌هايي هستند كه زيرساخت‌هاي اداره‌ي امور با اينترنت را ايجاد كرده‌اند و با اين مشكلات پيش آمده اين احتمال مي‌رود كه همين تعداد كاربراني كه وجود دارند، از به‌كارگيري اينترنت در امور خود دلسرد ‌شوند.

اين شركت همچنين در اطلاعيه‌اي اعلام كرد كه مسير تركيه به‌عنوان مسير پشتيبان امارات مورد استفاده قرار مي‌گيرد؛ قسمتي از ظرفيت شبكه در مسير امارات كه در تاريخ 27 تيرماه دچار اختلال شده بود، به همان ميزان از طريق مسير تركيه بازسازي و علاوه بر آن 30 درصد ظرفيت ديگر هم در هفته‌ي اول مردادماه سال جاري به ظرفيت اينترنت كشور افزوده شد؛ بنابراين مطلب عنوان شده در اين خصوص كه 30 درصد از ظرفيت شبكه قبلا قطع شده و هم اكنون نيز 50 درصد ديگر آن قطع شده، صحت نداشته و شبكه‌ي كشور در حال حاضر نسبت به 40 روز قبل با 30 درصد ظرفيت بيشتر مشغول ارايه‌ي سرويس است.

كارشناسان معتقدند، بي‌شك بايد در راستاي تامين امنيت ارتباطات كشور، لينك‌هاي پشتيباني را براي مواقع قطع شدن خطوط داشته باشيم تا از خسارت‌هاي ناشي از آن جلوگيري شود. البته مسوولان امر معتقدند كه اين خطوط پشتيبان وجود دارد و در حال حاضر دو مسير تركيه و امارات در حال سرويس‌دهي هستند و از يكديگر پشتيباني مي‌كنند و در شرايط فعلي نيز مشكلي در خطوط فيبر نوري كشور نداريم.

در اين ميان بحث اين كه متولي اصلي اينترنت كشور كدام يك از شركت‌هاي زيرمجموعه‌ي وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات، شامل شركت زيرساخت يا شركت فن‌آوري اطلاعات است، نيز جاي سوال دارد؛ مدير عامل شرکت ارتباطات زيرساخت اخيرا با اشاره به برخي انتقادات مبني بر ادامه‌ي اختلالات در شبکه‌ي اينترنت کشور، تاکيد کرده است كه شرکت ارتباطات زيرساخت، تنها مسووليت اختلالاتي را مي‌پذيرد که ساعات آن را به صورت رسمي اعلام مي‌کند و مسووليت ديگر اختلالات اينترنتي برعهده‌ي شرکت فن‌آوري اطلاعات (ديتا) است.

او همچنين درباره‌ي نپذيرفتن رسمي مسووليت اختلالات اينترنتي ازسوي دو شرکت زيرساخت و ديتا از ماه‌هاي گذشته تاکنون، براي برگزاري نشستي صريح ميان خود و مدير عامل شرکت فن‌آوري اطلاعات، جهت روشني موضوع و مسووليت اصلي مديريت اختلالات اينترنتي اعلام آمادگي کرده است.
 

zirnevis

Registered User
تاریخ عضویت
15 می 2006
نوشته‌ها
992
لایک‌ها
8
شركت‌هاي بزرگ اينترنتي آمريكا شامل گوگل، ياهو، مايكروسافت و AOL بارها بر اين مساله تاكيد كرده‌اند كه اطلاعات شخصي افرادي را كه از سرويس‌هاي آن‌ها براي جست‌وجو، خريد يا دوست‌يابي استفاده مي‌كنند، حفظ و نگهداري خواهند كرد.

به گزارش سرويس فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به رغم وعده‌هاي داده شده از سوي اين غول‌هاي اينترنتي، مطالعه‌ي دقيق سياست‌هاي "حفاظت از اطلاعات" آن‌ها نشان مي‌دهد، به همان اندازه كه آنان از اطلاعات شخصي كاربران حفاظت مي‌كنند، به همان ميزان اقدام به افشاي آن مي‌كنند.

به عبارت ديگر، مقادير بسياري از اطلاعاتي كه اين شركت‌ها جمع‌آوري مي‌كنند، شامل جست‌وجوي كاربران در زمينه‌هاي مختلف و حتي سرمايه‌گذاري آن‌ها، بنا به درخواست بازرسان دولتي در اختيار آنها قرار داده مي‌شود؛ اما همين اطلاعات يه هيچ عنوان در اختيار كاربران قرار نمي‌گيرد.

خطري كه در اين ميان كاربران را تهديد مي‌كند اين است كه اطلاعاتي كه مي‌تواند به شناسايي آن‌ها بيانجامد، مي‌تواند از برخي جهات در اختيار ديگران قرار بگيرد؛ همانند 20 ميليون نتيجه‌ي جست‌وجويي كه شركت AOL در ابتداي ماه جاري در اينترنت قرار داد و هم اكنون نگراني‌هايي را براي كاربران آن به‌وجود آورده است.

روزنامه‌ي آمريكايي "سن‌ خوزه مركوري نيوز" در همين رابطه از چهار شركت بزرگ اينترنتي آمريكا خواست تا درباره‌ي سياست‌هايشان در قبال حفاظت از اطلاعات شخصي كاربران شفاف‌سازي كنند.

سوالات مطرح شده بيشتر شامل اين موارد بودند:

- اطلاعات كاربران تا چه زمان حفظ مي‌شوند؟

- آيا كاربران مي‌توانند از موتورهاي جست‌وجوگر بخواهند كه اطلاعات مربوط به آن‌ها را پاك كنند؟

- آيا كاربران قادرند در آرشيو جست‌وجوهاي انجام شده، به اطلاعات مربوط به خودشان دسترسي داشته باشند؟

پاسخ موتور‌هاي جست‌وجوگر به اين سوالات بسيار محافظه‌كارانه بود؛ ياهو و گوگل هر دو اعلام كردند كه اطلاعات را تا زماني كه مفيد باشند، نگهداري مي‌كنند؛ مايكروسافت نيز اعلام كرد كه اطلاعات را با توجه به نيازي كه به كنترل و حفظ سرويس‌هاي آنلاين دارد، حفظ مي‌كند و همزمان با آن حفاظت از اطلاعات محرمانه‌ي كاربران نيز انجام مي‌شود. اما AOL در اين رابطه اعلام كرد كه اطلاعات شخصي كاربران براي مدت زماني 30 روز حفظ مي‌شوند كه البته به نظر مي‌رسد چندان درست نباشد؛

بر اساس اين گزارش، موتورهاي جست‌وجوگر از پاسخ به اين سوال كه اطلاعات شخصي كاربران را چندوقت يك‌بار به مقامات دولتي ارايه مي‌كنند، خودداري كردند.

به فاصله‌ي چند هفته پس از انجام مطالعه از سوي اين روزنامه‌ي آمريكايي، AOL نتايج جست‌وجوي بيش از 658 هزار كاربر خود را به بهانه‌ي ارايه‌ي اطلاعات به محققان، بر روي وب‌سايت خود قرار داد؛ اين نتايج جست‌وجو كه در مدت زماني ماه‌هاي مارس تا مي انجام شده بودند، شامل اطلاعات شخصي از زندگي كاربران مي‌شد كه در ميان آن‌ها صدها مورد اطلاعات محرمانه شامل كارت اعتباري و شماره‌ي امنيت اجتماعي كابران نيز ديده مي‌شدند.

بررسي اين نتايج جست‌وجو‌هاي افشا شده از سوي AOL نشان مي‌دهد كه رديابي و شناسايي كاربران از طريق نتايج جست‌وجو‌هاي آنان، چقدر ساده است؛ در ميان موتورهاي جست‌وجوگر، AOL از آن جهت متمايز است كه كاربران به جهت وارد كردن "اسم ورود"، به آساني قابل شناسايي هستند؛ با اين حال كاربراني كه از گوگل، ياهو و MSN براي جست‌وجوي اينترنتي استفاده مي‌كنند نيز از طريق سيستم‌هاي كنترل و رديابي ديجيتالي مي‌توانند تحت تعقيب قرار بگيرند.

اولين راه شناسايي آن‌ها، آدرس IP است كه به تمامي رايانه‌هايي كه به اينترنت متصل مي‌شوند، اختصاص مي‌يابد؛ شركت‌هاي ارايه‌دهنده‌ي خدمات اينترنتي آرشيو تمامي ‌آدرس‌هاي IP داده شده به هر مشترك را براي مدت زماني 30 روز تا هفت سال نگهداري مي‌كنند، شركت‌هاي اينترنتي آدرس‌هاي IP را هر زمان كه سرورهايشان اطلاعات را درخواست كنند، آن‌ها را ثبت مي‌كنند.

به عبارت ديگر، براي هر جست‌وجو در گوگل يا كليپ ويديويي ياهو و انجام بازي‌هاي آنلاين در مايكروسافت يك آدرس IP مرتبط با آن وجود دارد؛ زماني كه كاربر يك آدرس IP داشته باشد، مي‌تواند دادگاه را مجبور كند تا براي مثال گوگل را براي بررسي نتايج جست‌وجو‌ها يا ديگر اطلاعات شخصي خود تحت فشار بگذارد.

موتور‌هاي جست‌وجوگر همچنين از رشته‌هاي ويژه‌ي "آلفا نيومريك" استفاده مي‌كنند كه از آن تحت عنوان "cookies" ياد مي‌شود و از اين طريق، مي‌توانند كاربران را در صورت تغيير آدرس‌هاي IP، رديابي كنند؛ براي مثال گوگل در گشايشگر كاربري كه مي‌خواهد از موتور جست‌وجويش استفاده كند، يك cookie نصب مي‌كند.

ياهو براي استفاده‌ي كاربران از صفحه‌ي اصلي‌ خود، چهار cookie نصب مي‌كند؛ اگرچه كاربران مي‌توانند اين رشته‌هاي آلفانيومريك را پاك كنند، اما cookie جديد بايد مورد قبول موتورهاي جست‌وجوگر قرار بگيرد تا امكان استفاده از سرويس‌هايي مانند ياهوميل يا گوگل نوت‌بوك ميسر شود.

به عبارت ديگر كاربران هر زمان كه وارد ياهو شوند و براي استفاده از سرويس‌هاي آن ثبت‌نام كند، براي موتور جست‌وجوي ياهو "ناشناخته" به حساب نمي‌آيند و اين همان سياست حفاظت از اطلاعات شخصي موتورهاي جست‌وجوگر است.

سياست مايكروسافت در اين‌باره مي‌گويد: اطلاعاتي كه در اين‌باره جمع‌آوري مي‌شود، مي‌تواند تركيبي از اطلاعات به دست آمده از سرويس‌هاي ديگر مايكروسافت و حتي شركت‌هاي ديگر باشد.

بر اين اساس، ثبت فعاليت آنلاين كاربران به صورت دقيقه به دقيقه و از طريق جمع‌آوري اطلاعات ثبت شده در سرويس‌هاي مختلف انجام مي‌شود كه نه تنها شامل جست‌وجوهاي اينترنتي مي‌شود، بلكه ديگر فعاليت‌هاي آنلاين كاربران را نيز در بر مي‌گيرد.

جوكراوس - از بنيان‌گذاران موتور جست‌وجوگر قديمي ‌excite - در اين‌باره مي‌گويد: نگراني موجود در اين رابطه اين است كه هرچقدر ثبت اطلاعات به صورت الكترونيك باشد، شرايط به همان ميزان خطرناك مي‌شود.

موتورهاي جست‌وجوگر بزرگ آمريكا مدعي آن هستند كه سياست‌هاي آنان آشكارا نشان ‌دهنده‌ي چگونگي جمع‌آوري اطلاعات شخصي و نحوه‌ي استفاده از آن است؛ "پيتر كولن" - رييس بخش استراتژي اطلاعات شخصي مايكروسافت - در اين رابطه مي‌گويد: مايكروسافت همواره‌ نسبت به حفاظت از اطلاعات شخصي كاربران‌ خود متعهد است و تلاش مي‌كند تا به مشتريان خود آگاهي بدهد كه اطلاعات آن‌ها چگونه نگهداري مي‌شود.

در ادامه‌ي اين گزارش آمده است: هيچ يك از موتورهاي جست‌وجوگر پاسخي به سوال مربوط به تعداد دفعاتي كه اطلاعات كاربران را در اختيار طرف سوم گذاشته‌اند، ندادند؛ بازپرسان قضايي در اين رابطه اظهار داشتند كه موتور‌هاي جست‌وجوگر در رابطه با تحقيقات جنايي با آن‌ها همكاري مي‌كنند، اما اشاره‌اي به تعداد دفعاتي كه براي مثال ياهو يا گوگل اقدام به ارايه‌ي اطلاعات كاربران كرده‌اند، نداشتند.

در روز 22 ژانويه‌ي 2003 جسد متلاشي شده‌ي زني در درياچه‌اي در ايالت كاروليناي شمالي پيدا شد؛ بازپرسان بلافاصله شروع به يافتن اطلاعاتي در مورد همسر وي كردند و در دادگاه محاكمه همسر مقتول، مشخص شد كه وي دو روز قبل از كشتن همسرش، كلمات "گردن"، "شكستن" و "عمق درياچه"ي محل قتل را در گوگل جست‌وجو كرده است كه اين اطلاعات از رايانه‌ي شخصي وي به دست آمد.

دادستان كل ايالت كارولينا پس از اعلام حكم اظهار داشت كه در اين موارد بهتر است مستقيما از گوگل براي دريافت اطلاعات سوال شود؛ چراكه بازپرسان چندين ماه براي مطالعه‌ي 9 گيگابايت اطلاعات موجود در رايانه‌ي اين مرد وقت صرف كردند.

اين قضيه و موارد مشابه آن نشان مي‌دهد تمركز بيش از اندازه‌ي موتورهاي جست‌وجوگر بر فعاليت كاربران مي‌تواند هم خطرناك و در بعضي مواقع سودمند نيز باشد.

با اين حال اظهارات مقامات مسوول موتورهاي جست‌وجوگر نشان مي‌دهد زماني كه آن‌ها از دستگاه‌هاي قضايي حكم ارايه‌ي اطلاعات شخصي كاربران را دريافت مي‌كنند، آن را به اطلاع كاربر مورد نظر مي‌رسانند تا قبل از آن كه خودشان اطلاعات را ارايه كنند، كاربر خودش طي دو هفته براي حضور در دادگاه اقدام كند.

اما براي بسياري از مردم پيروز شدن در مجادلات حقوقي و حمايت از آنچه در اينترنت انجام داده‌اند،‌ دشوار است؛ چراكه آن‌ها قادر نيستند تمام آنچه را جست‌وجو كرده‌اند را به ياد آورند. علاوه بر آن، موتور‌هاي جست‌وجوگر نيز به كاربران امكان دسترسي به آنچه جست‌وجو كرده‌اند را نمي‌دهد.

در اين ميان يك استثنا به نام "جست‌وجوي شخصي" وجود دارد كه از سوي گوگل و ياهو ارايه مي‌شود؛ كاربران پس از واردشدن به سيستم، به شركت‌ها اجازه مي‌دهند تا بدون توجه به تغيير آدرس‌هاي IP يا cookie آن‌ها، از جست‌وجو‌هاي آن‌ها باخبر شوند، در عوض كاربران نيز به تاريخچه‌ي جست‌وجو‌هاي‌شان دسترسي خواهند داشت.

AOL هم به كاربران امكان مطالعه‌ي جست‌وجوهاي‌شان را در مدت زماني 30 روز مي‌دهند؛ پس از آن جست‌وجو‌ها بدون نام كاربر يا آدرس IP ذخيره مي‌شوند، نتايج جست‌وجوي منتشر شده از سوي AOL در اوايل اوت شامل همين موارد بودند.

در هر حال اينگونه به نظر مي‌رسد كه نياز روز افزون شهروندان جهان به استفاده از اينترنت و انجام برخي فعاليت‌هايشان از طريق آنلاين، كاربران را مجبور ساخته است به موتورهاي جست‌وجوگر اعتماد كنند، حتي اگر در برخي موارد، مانند افشاسازي AOL، اطلاعات شخصي كاربران تهديد شوند.
 
بالا