• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

بحثی پیرامون هنر سینما

Radiohead

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
184
اول از همه، ظاهرا به طور ناخودآگاه باعث رنجش شما شدم امیر خان، که معذرت میخوام. هر چند نمیدونم چی گفتم که انقدر ناراحت شدید!

ایشان(رادیوهد)سینمای صنعتی و تجاری را نفی می کنند و آنرا مبتذل می دانند(اینکه بر چه مبنی، چرا و چطور؟ هیچ توضیحی نمی دهند)
او می گوید "ایرادی" ندارد که کسی به قصد سرگرمی سینما را تماشا بکند(ولی طبق نظر ایشان، ساختن چنین فیلمهایی ایرادمند است)
لطفا اون جمله ی من رو که باعث شده شما چنین برداشت اشتباهی بکنید رو نقل قول کنید. من کجا چنین حرفی زدم؟ من کجا سینمای صنعتی و تجاری رو مبتذل دونستم؟!!! کجا گفتم ساخت فیلم تجاری و سرگرم کننده ایرادمند ئه؟!!
اگه منظورتون این بود:
خب معلومه که از سینمای عام هالیوود در 95% مواقع بدم میاد (اون 5% جذاب تر از اونی هستن که بشه نادیده گرفتشون. مثل کارهای تارانتینو)
ببینید من نوشتم "بدم میاد". و با اجازه ی شما، این اختیار رو هم دارم که از یه سری فیلم ها خوشم بیاد و از یک سری بدم بیاد. از اون 5% ای که من خوشم میاد، فکر میکنم میشه سالانه ده ها فیلم خوب کشید بیرون. من آمار ندارم که سالانه چند فیلم در هالیوود ساخته میشه و مثل میگیرم هر سال 500 فیلم. 5% پانصد میشه سالی 25 فیلم خوب از هالیوود!
ولی یاد گرفتم به نظر کساییکه اون 95% رو دوست دارن احترام بذارم. یکی دوبار خواستم مخالفت بکنم (مثلا با جیمز باند) که با صحبت های دوستانمون (بخوانید seymour) پشیمون شدم (چه بسا به جیمز باند علاقه مند هم شدم!) و از اونجا هم دیگه به سلیقه ی شخصی کسی توهین نکردم و سعی نکردم اگه کسی فیلمهای بی ارزش هالیوودی هم میبینه، با دلیل و برهان و بیانیه، نظرش رو ***** کنم.

آیا من جایی با هر نوع چیزی(فیلم تجاری، سینمای تجاری و ...)در "خود" آن مخالفت کردم؟ آیا گفتم نوعی از سینما ، بهتر از نوعی دیگر است؟ آیا گفتم دیدن یک فیلم به هر انگیزه و دلیلی "بد" یا چیزی شبیه به آن است؟ آیا به جامعه سلسله مراتبی اعتقادی دارم؟ پاسخ تمام این سوالات منفی است، از من نسبی گراتر در این فروم یافت می نشود، من تنها "هنری بودن" را در جایگاه یک مشخصه مستقل تعریف کردم و آنرا بسط دادم به سینما.
نه، فقط بیانیه صادر کردید که:
قائل شدن هرگونه رسالتی برای هنر هم از آنجاکه به در خدمت درآمدن و ابزار وار شدن آن در جایگاه پیام رسان، تریبون ایدئولوژی و تئوری پرداز تصویری منجر می شود، باطل است.
سینمای داستان گرا، با محوریت قرار دادن یک موضوع و یا داستان که احتمالا چند پیام جانبی ِ طبق برداشت فیلمساز "خوب" هم چاشنی خود دارد، از یک الگوی مشخص غایت گرایانه پیروی می کند که فیلم در آن ، نه هرگز به عنوان یک هنر مستقل و برانگیزاننده(چنانکه شرح داده شد)، بلکه به وسیله ای برای رساندن فیلمنامه به مخاطب تبدیل می شود، تنها تفاوتی که دیدن یک فیلم "داستان محور"(فیلمی که ساخته شده تا داستانی را روایت بکند)با خواندن یک رمان، در اینست که اولی حتی بازسازی فضاها و شرایط و رخدادها به طور ذهنی و تخیلی را هم از مخاطب دریغ می کند !
من سینمای هنری و معناگرا را هم، به دلیل خیانت به ذات هنر ِ محض نفی می کنم
شما هنری بودن رو به سینما بسط ندادید، شما تمام آنچه که در سینما هنری نیست رو نفی کردید و باطل اعلام کردید. با این وجود باورم نمیشه نسبی گراترین کاربر فروم باشید. در واقع با این بیانیه ها، شما درصد عظیمی از فیلم های صنعتی و تجاری که اصولا داستانگرا و معناگرا و مواقعی هم فیلم-هنری (از نوع (به نظر شما) قلابی اش) هم هستن رو باطل دونستید و نفی کردید. (مثل من نگفتید "بدم میاد" یا حداقل "خوشم نمیاد"، باطل اعلام کردید!)
ببینید ما داریم از "سینما" صحبت میکنیم. "سینمای هنری" خودش یه مقوله ی جداست. یه سبک جداست. یه فرم مجزا ست. ولی همه ی سینما نیست. اگه شما ترجیح میدید فقط فیلمهای ناب هنری اروپایی رو دوست داشته باشید، دلیلی نداره که ما مخالفت داشته باشیم چون به ما مربوط نیست. ولی اینکه میائید و مثلا روی کوبریک و فیلم هاش خط بطلان میکشید، غیرقابل قبول ئه.
شما میگید حضور عناصری مثل داستانگرایی، تکنیک و ... صد در صد باعث "ابتذال" فیلم میشه، من میگم حتی با وجود این عناصر، یه فیلم هنوز هم میتونه با ارزش و هنری باشه.

جالبه که در جدید ترین پست تون فرمودید:
من، شخصا هیچ مخالفتی با وجود ِ داستان، موضوعیت، تکنیک، حتی نگاه به گیشه و ... در فیلم ندارم، این محوریت قرار گرفتن ِ این عناصر در یک اثر هنری است که آن را به ابتذال می کشاند
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
اصلا چطور ممکنه شما دوست عزیز از حرف های من این برداشت رو بکنید:
ایشان(رادیوهد)سینمای صنعتی و تجاری را نفی می کنند و آنرا مبتذل می دانند(اینکه بر چه مبنی، چرا و چطور؟ هیچ توضیحی نمی دهند)
او می گوید "ایرادی" ندارد که کسی به قصد سرگرمی سینما را تماشا بکند(ولی طبق نظر ایشان، ساختن چنین فیلمهایی ایرادمند است)
و seymour این برداشت رو:
من صفحات قبلی رو خوندم و متوجه شدم که رادیوهد مشکلی با سینمای صنعتی که یکی از اهدافش هم سرگرمی هستش نداره ... مثلا هیچکاک ...
این اتهام متوجه من شد که قصد تحقیر علایق و سلایق دیگران را دارم(در واقع این اشتباه بوجود آمد که امیر ، می گوید هرکس از سینمای هالیوود لذت برده، یا آن را دوست دارد، احمق است، یا سطحی است، یا هنری و متفاوت از جمع نیست و ...)!
نه. باز هم اشتباه. من میگم "ممکنه" بشه از لابلای همین فیلم های تجاری هالیوودی، فیلم های هنری بسیار خوبی هم پیدا کرد. شاید انگشت شمار، ولی به هر حال وجود دارن. اما شما میگید چون عناصری مثل نگاه به گیشه، یا داستان محوری (که از سینمای هالیوود جدانشدنیه) در این سینما وجود دارن، این ها "نمیتونن" فیلم هنری باشن. در واقع تحت تاثیر تعاریف و محدودیت ها و خصوصا "تعصب" هایی که در ذهن شما تعریف شده هستن، یک فیلمی که پرفروش از آب دراومده، نمیتونه در آن واحد هنری هم باشه. کاری هم ندارید که شاید واقعا هنری باشه.

ببینید امیرخان، شما دانش و تحصیلات و مطالعات زیادی در زمینه هنر دارید. من ندارم. من عقیده ام رو خودم پیدا کردم. تحت تاثیر نظر فلاسفه و دانشمندانی که کتاب هاشون رو هم معرفی کردید قرار نگرفتم و دوست هم ندارم ببینیم ایشون چی رو تایید میکنن و چی رو تکذیب. چون نظریات و حرف های این فلاسفه، "شاید خوب باشد ، شاید نباشد، شاید درست باشد، شاید نباشد، شاید کارآمد باشد، شاید نباشد، شاید ..." درسته؟ آیه آسمانی نازل نشده که صحبت های ماکس اشتیرنر "همیشه" درست ئه. فلاسفه هم مثل ما انسان بودن به هر حال.
من همیشه دوست داشتم دید خودم رو پیدا کنم و مقید محدودیت ها و تحت تاثیر نظرات دیگران نباشم. البته این باعث نمیشه که از نظرات دیگران استفاده نکنم. چرا، گاهی اوقات نظرات دیگران رو سبک سنگین میکنم و اگه چیزی عاقلانه به نظرم اومد قبول اش میکنم. ولی به هیچ کس بیشتر از خودم اطمینان ندارم. من از بار اولی که فیلمی از کوبریک دیدم، از لحاظ فکری، با کارهاش درگیر شدم. یک احساس کاملا درونی. هنوز هم صحنه های شگرف 2001 (با اینکه از نظر شما این ها فیلم های هنری قلابی هستن) اثر خودشون رو روی من حفظ کردن. باور کنید، هم درک اش کردم، هم احساس ژرفی روی من گذاشت هم از نظرم "خلاقیت هنری" داشت (همون فاکتور هایی که به قول شما، تعاریفی از یک اثر هنری هستن). بنابراین قابل توجیه ئه که نمیتونم حرف های شما رو (که شاید حرف چندین فیلسوف بزرگ هم باشه) قبول کنم. مگه اینکه از نظر شما (و طبق تعاریفی که ارائه دادید) یه احمق باشم که به نظرم 2001 فیلم با ارزشی ئه!

jerii

همکار بازنشسته
لایک‌ها
9,663
:cool:

این سینما خیلی مشکلات داره

مشکل می دو نیم از کجاست ولی نمی تونیم(نمی خوان)بر طرفش کنیم...............................

به دلیل یه سری محدودیت ها نمی تونم واضح حرف بزنم

jerii

همکار بازنشسته
لایک‌ها
9,663
سینمای خودمون رو بچسبیم

برای خوب شدنش تلاش کنیم

erfan005

Registered User
لایک‌ها
5
هنوز اقسامی از نوشته شما مصداق بارز بدفهمی است.
شما هم قربونت برم اشاره مستقیم نمی کنی .کاش می گفتی کجا رو نفهمیدم.(احتمالا کلش رو!)

فکر می کنم این شما هستید که اصلا پست های من رو نخوندید ! من هیچ کجا با صحبت های شما مخالفتی نکردم .اتفاقا مطالعه کردم و آموختم و استفاده بردم (اتفاقا مدتی پیش که تاریخ هنر رو خونده بودم + چند کتاب در مورد هنر سینما حرفهای شما برام خرق عادت نبودن!) تنها جایی که من مخالفتکردم در مورد کوبریک بود .و اونهم نگفتم قبول ندارم سینمای اروپا هنری تر است(و حتی بهتر) از کوبریک فقط در مورد اون فیلم خاص ابراز وجود کردم!

در مورد بقیه پست ها هم نظرم رو در مورد مدیوم سینما گفتم .نه در مورد هنر
مثلا اگر بنا باشد 200 فیلم برتر را نام ببرم، 190 فیلم از اروپا خواهد بود . سطح کیفی ایندو سینما(جدا از بحث سلیقه)هم اصلا قابل قیاس نیست.
شاید من هم اگر 190 فیلم اروپایی داشتم و می دیدم الان بهتر شما رو درک می کردم. کلید حرف من در این جمله قبل هست . سینمای رو به روی خانه ی ما فیلم هنری اروپایی نشون نمی ده وگرنه تشخیص بتهوون از شکیرا اونقدر ها هم سخت نیست . و اینکه کدام هنری تر و مبتنی بر اصول
وقتی نوجوان بودم وی اچ اس تایتانیک رو داشتم فارست گامپ.فیس آف . پالپ فیکشن . رهایی از شاوشنگ
.پاریس تگزاس
هر چیزی سلسله مراتبی داره ! اول باید از پله اول شروع کرد .
حرف من این هست که با وجود اینکه بتهوون هم گوش می دم و اطلاعاتی در موردش دارم هنوز آثار شکیرا برام جالب هست.
شاید اگر اسم تاپیک طوری دیگری می شد اصلا من به اشتباه درونش پست نمی زدم . و از علایق خودم و طبقه اجتماعیم (توده = ...) صحبت نمی کردم.
عرض کردم من اشتباهی درون این تاپیک پست زدم. ولی خب باعث خیر شد و دو کلوم حرف حساب مطالعه کردیم.

Radiohead

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
184
خب ظاهرا جناب Amir_2591 ترجیح دادن دیگه به بحث ادامه ندن، چون نزدیک به یک هفته از آخرین پست من و عرفان گذشته و همچنان خبری از ایشون نیست. هر چند از این بی اعتنایی شون خوشم نیومد، ولی اهمیتی داره؟! نه.

بالا