• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

برق مستقیم با ولتاژ حداقل 4.5 ولت و آمپراژ 1500 آمپر

saeed fm

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
25 مارس 2007
نوشته‌ها
147
لایک‌ها
4
اگه شما در یک زمان روی منبع تغذیه 22.5 داری و روی سل 3.7 داری ، اتصال روی سل محکم نیست

اگه اتصال کامل وجود داشته باشه، معجون شما یا سل جریان نمیکشه
 

Mehrdad001

کاربر فعال برق و الکترونیک
کاربر فعال
تاریخ عضویت
27 ژانویه 2006
نوشته‌ها
247
لایک‌ها
0
سن
39
محل سکونت
زیر خطوط 400 کیلو ولت !
البته زمانی که 22.5 روی سل قرار میدم زمانی که الکترولیز در حال انجام هستش ولتاژ رو با اهم متر اندازه گرفتم که 3.7 بود . این دلیلش چیه ؟

ممنون ازشما

خوب معلومه دیگه.افت ولتاژ بخاطر بار.
حالا اگه شما به یه آمپرمتر 10آمپری دسترسی داری مقدار جریان رو هم اندازه بگیر تا دیگه تا تهشو برات بگیم.
 

ali_nateghi

Registered User
تاریخ عضویت
26 سپتامبر 2005
نوشته‌ها
126
لایک‌ها
1
محل سکونت
teh
دقیقا درسته افت ولتاژ به خاطر بار هستش
البته من یک ترانس 4.2 ولت 10 آمپر دارم که زمانی که اون تنها به سل وصل میکنم باز اهم متر 3.7 رو نشون میده ولی سرعت واکنش خیلی کم هست.

و دوباره یک آداپتور چند حالته دارم که میزارمش رو 12 ولت و طبق نوشته های خودش 500 میلی آمپر خروجی داره که به سرعت هم داغ میشه ولی وقتی از اون تنها استفاده میکنم سرعت بالاتر از ترانس 4.2 با 10 آمپریه است.

همچنین یه شارژر باطری کوچیک دارم که خروجی 6 ولت داره که سرعتش برابری میکنه با اون 12 ولتیه و بیشتر است از 4.2 ولتیه است.

حالا همه اینا رو بهم وصل که کردم ولتاژ 22.4 شد بدون بار و با بار با حدود 3.7 ولت .

ضمنا من یک آمپر متر 50 آمپر دارم که در تمام حالاتی که سل وصلش کردم همچ آمپری رو نشون نمیده و چون به سالم بودنش شک کردم به ترانس4.2 با 10 آمپری بصورت یکراست وصل کردم که حدود 7 رو نشون داد.
 

MOBARAKbad

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
30 می 2007
نوشته‌ها
22
لایک‌ها
0
دوست عزيز سلام
خوب توجه كنيد عزيز جان
همانطور كه خودتان متوجه شديد سلولهاي شما نقش بار را بازي ميكنند و ايجاد افت ولتاژ يك امر طبيعي است البته اين افت ولتاژ بايد كنترل شده باشه يعني شما بايد به گونه ايي الكترودها را قرار بدهيد كه سيستم بدون افت فشار بتواند عمل كند.
علت كاهش سرعت واكنش همين افت ولتاژ است شما اولا نگفته ايد كه سيمهاي رابط بين الكترودها و منبع تغذيه با چه سطح مقطعي انتخاب شده اند.
بايد حتما توجه كنيد كه وقتي منبع تغذيه شما ميتواند جريان زيادي توليد كند پس سلولها نيز اين جريان را ميكشند ولي چون احتمالا سيم رابط (كابل ) شما ضعيف است با افزايش جريان افت ولتاژ افزايش مي يابد.
براي دقت همان روابط رياضي مابين اهم و ولتاژ و جريان را با مثالهاي ولتاژي و جرياني كه بيان كردي تست كن خواهي ديد كه مقدار مقاومت سيم چه نقش جالبي را بازي ميكند. توصيه ميكنم براي جريان 24 ولت 10 آمپر از كابل دستگاههاي جوشكاري معمولي استفاده كنيد( براي كار آزمايشي مناسبند) طول را هم در نظر داشته باشيد.

اما در مورد الكترودهاي مورد نظر ميتوانيد به چراغ برق مراجعه كنيد و از آنها كه تجهيزات آبكاري ميفروشند درخواست گرافيت صنعتي بكنيد انواع و اقسام و در اشكال مستطيل و گرد با ابعاد مختلف موجود است .

يادتان باشد براي افزايش بازدهي شما حتما بايد دماي محلول را متناسب با نوع كاتاليزورها و آند و كاتد و الكتروليت ثابت نگهداريد( گرما و سرما بايد دائما كنترل شود )

در خصوص آمپر متر خدمت شما عارضم كه عزيزم مقياس بزرگي را انتخاب كرده ايد كه مناسب نيست . اگر يك آوومتر ديجيتال داريد آنرا در حالت 10 آمپر قرار دهيد و سپس يك تكه يك سانتيمتري از سيم المنت حررارتي بخاري هاي برقي با توان 500 وات دو سر آن موازي نماييد ( بعنوان مقاومت شانت) بصورت نرمال با دقت يك به سه مقادير را به شما نشان ميدهد البته اگر جريان كشنده حداكثر 20 آمپر باشد . ضمنا پروبهاي آوومتر را نيز با عوض كن و بجاي آنها از سيم روپوش دار برق نمره 2.5 استفاده كن

سوالي داشتي در خدمتم.
موفق باشي
 

ali_nateghi

Registered User
تاریخ عضویت
26 سپتامبر 2005
نوشته‌ها
126
لایک‌ها
1
محل سکونت
teh
سلاممن قبلا از سیم های که معروف به سیم تلفن هست استفاده میکردم ولی الان سیمها رو عوض کردم و کابل سیم رابط برای باطری به باطری ماشین رو نصب کردم . یک مقدار سرعت واکنش زیادتر شده البته با ترانس 4.2 ولت و 10 آمپریه ولی باز اصلا قابل قبول نیست ضمنا یک قطعه گرافیت حدود 6سانت در 12 سانتی هم تهیه کردم و حدود 100 سی سی هم جیوه دارم که وقتی پهن بشه حدود 15 سانت در 25 سانت باز میشه .فکر میکنم اگر ولتاژ رو زیلدتر کنم نتیجه بهتری بده .این بار میرم رو باطری یه ماشین که 12 ولت و 70 آمپر هست تست میکنم بعد نتیجه رو میگم.البته حتما فرمول و روابطی هست که بشه این متغییر ها رو رو کاغذ پیدا کرد شما از اینها خبر ندارید.طبق اصول نظری حداقل ولتاژ تجزیه مورد نیاز برای الکترولیز نمک سدیم 2.71-کلر 1.36--------------------------------(2.71-)+(1.36-) = 4.07 - علامت منفی یعنی حداقل به 4.07 ولت نیاز داریم . البته عملی هست ولی نه مطلوب .
 

saeed fm

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
25 مارس 2007
نوشته‌ها
147
لایک‌ها
4
سلام

یه چند روزی بیکار بودم ، رفتم سراغ الکترولیز ببینم اوضاع از چه قراره

البته من وسایل آزمایشگاهی شما رو ندارم فقط یه آزمایش کوچیک با آب و برق انجام دادم

دو صفحه فلزی 10 در 10 سانتی رو به برق 24 ولت 6 آمپری زدم و حدود 1 آمپر جریان کشید ، یعنی 24 وات توان

مصرف کرد ، فاصله صفحه ها هم حدود 8میلی متر از همدیگه بودن

البته اطراف صفحه ها خیلی حباب های بزرگی در می اومد

بعد از یه 1 دقیقه ای هم دیگه فکر کنم واکنش کند شده بود البته آب کمی هم بود

گفتم بهت بگم شاید به کارت بخوره
 

ali_nateghi

Registered User
تاریخ عضویت
26 سپتامبر 2005
نوشته‌ها
126
لایک‌ها
1
محل سکونت
teh
این مهمه که از چه فلزی استفاده کردی چون اگر الکترودهای استفاده شده در الکترولیز از نظر شیمیایی غیر فعال نباشند با محصولات اولیه الکترولیز شما واکنش میدن و صد در صد اگر شما بدنبال محصولات واقعی و اولیه ای که از الکترولیز الکترولیتتون بوده باشین به آنها نخواهید رسید و باز هم مطمعننا میزان مصرف انرژی الکتریکی و نیم واکنش های انجام گرفته در روی هر کدوم از الکترودهای آند و کاتد .E متفاوتی از محصولات اصلی دارن که به کل رود الکترولیز رو عوض میکنه برای مثال اگر حتی شما از الکترود های بی اثر مثل گرافیت یا ذغال و یا پلاتین هم استفاده میکردید و برای مثال میخواستید آب رو الکترولیز کنید ( البته آب خالص چون یک رسانای کامل الکتریسیته نیست در نتیجه مدار الکترولیز کامل نمیشه و به همین جهت و رفع این نقیصه مقدار کمی نمک به آن اضافه میکنن و چون غلظت یون های نمک خیلی کم هست در الکترولیز شرکت نمیکنن و فقط آب الکترولیز میشود) و باز با همون الکترودها میخواستید محلول 6 مولار (اشباع ) نمک رو الکترولیز کنید که اینجا الکترودها کاملا خنثی هستند و در واکنش شرکت نمی کنند با رقابت در مواد اکسید و کاهش یافته مشخص کننده محصول واکنش هست یعنی با توجه به .E مواد اولیه و همچین .E تولیدات و رقابت بین هر کدوم از اکسید شونده ها و کاهیده شونده ها محصول تولیدی متفا وت هستش . یعنی اگر آب نمک 6 مولار رو در نظر بگیریم پیشبینی محصولات اینه که یونهای سدیم یک بار مثبت با مقدار کمی یون هیدروژن یک بار مثبت در قطب منفی یا همون کاتد تشکیل بشن و همزمان با آن یونهای کلر یک بار منفی به همراه مقدار کمی او هاش یک بار منفی هم در آند همون قطب مثبت تولید بشن ولی اینطور نیست .یون هیدروژن یک بار مثبت در کاتد به دلیل داشتن.E مثبت تر نسبت به سدیم ( .E هیدروژن یک بار مثبت 0.41- و .E سدیم یک بار مثبت 2.71- )پیروز میدان هست و کاهیده میشه به H2 و بصورت گاز خارج میشه و سدیم یک بار مثبت داخل محلول میمونه و در آنطرف بین کلر و OH یک بار منفی با اینکه ( .E کلر 1.36- و .E او هاش منفی 0.82- ) هست و طبق .E ها باید گاز اکسیژن تولید بشه به دلیل مسئله دیگری که اورولتاژ نام داره و چون اورولتاژ گاز کلر 0.6 کمتر از اکسیژن هست گاز کلر متصاعد میه و نه اکسیژن .پس میبینیم که مسائل خیلی زیادی بر روی یه واکنش از نوع الکترو شیمیایی تاثیر گذارند و اگر از الکترودهای گوناگون و یا هم جنس که با محصولات اولیه ما که اونا هم خودشون در تولید شدن با هم هزار جور دعوا مرافع دارن استفاده شوند اون محصوات اولیه یک متغییر دیگه هم پیدا میکنند که اون الکترود هستش یک شاید ممکنه چندین نوع ترکیب مختلف با اون الکترود ایجاد کنه . اینجاست که مسئله آبکاری به ذهن میاد که با دونستن مواد اولیه مناسب و اینکه چه محصولاتی در چه الکترولیتی با چه الکترود های میتونه بهترین روکش را تولید کنه میشه کلی پول بدست آورد کما اینکه در جایی که من کار میکنم یک کارگاه آبکاری هست که 24 ساعته داره کار میکنه و من ندیدم که توش خالی باشه و دم درشون هم از هر چیزی که بگی هست . وسائل بدنه موتور سیکلت ، جعبعه های لوازم الکترونیکی ، کیس های مختلف برای وسائل گوناگون ، حتی صندلی های بزرگ پارکی که 3 نفره هستن هم همیشه اونجا میبینم و هر چیز دیگه ای فکرشو کنید . قاعدتا باید درامد خوبی هم داشته باشن 1؟
 

MOBARAKbad

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
30 می 2007
نوشته‌ها
22
لایک‌ها
0
علي آقا
يك نكته خيلي اساسي را شما در آزمايشاتتان در نظر نميگيريد .
من به شما تذكر دادم كه سطح مقطع كابل تغذيه خيلي مهم است و شما هم رفتيد كابل انتقال را عوض كرديد و لي اين را فراموش كرديد كه انتهاي اين كابل را شما چطور به جيوه متصل كرد .
اگر از يك محل به جيوه اتصال داده باشيد كه حتما هم اين كار را كرده ايد خب تقريبا 90 درصد سطح جيوه با مقاومت الكتريكي بالا جريان و ولتاژ لازم را به سطح الكترود نميرسانند.
دوست عزيز هر جسم رسانايي داراي ضريب انتقال الكتريكي خاصي است كه حتما آشنا هستيد كه طلا و بعد نقره و بعد مس و بعد .. ...
به همين ترتيب قدرت رسانايي اجسام فرق ميكنند
پس اگر ميخواهد جيوه گسترده شما بتواند با حداقل مقاومت و حداكثر اتصال با سطح محلول كار كند در بالاي آن مطابق شكل
5z3u8av.jpg


يك صفحه مسي با ضخامت حداق يك ميليمتر و با سطح مقطع برابر جيوه مثلا همان 15 * 20 سانتيمتر مماس با جيوه قرار گيرد آنوخت شما براحتي افزايش سرعت واكنش را به چشم خواهيد ديد.
ضمنا يكسري كتاب و مقاله در زمينه الكتروليز احتمالا دارم كه چند سال پيش رهاورد سفرم به اروپا بوده كه سعي ميكنم آنها را پيدا كنم و اگر قابل اسكن باشند برايت ميفرستم.

آرزوي موفقيت براي شما دارم
 

ali_nateghi

Registered User
تاریخ عضویت
26 سپتامبر 2005
نوشته‌ها
126
لایک‌ها
1
محل سکونت
teh
سلام

من با باطری ماشین تست کردم و نتیجه آزمایش کاملا رضایت بخش بود . سرعت واکنش به میزان قابل توجهی بالا بود و همچنین مواد مورد نظر هم بسرعت تولید می گشتند.
ولی به خاطر مشکلاتی که وجود داشت نتونستم برای مدتی بزارم کار کنه از جمله ناصاف بودن محل چون جیوه مایع هست و تغییر محل میده و اتصال میکنه با گرافیت به همی دلیل میخام که یه ترانس ازش بسازم و در شرایط عادی چکش کنم . البته 12 ولت اگر بخاد این پروسه انجام بگیره اصلا بدرد نمیخوره ( میزان ماده تولیدی با مصرف برقی که انجام میشه توجیه اقتصادی نداره). حدود و میزان باید حول و هوش 4 الی 5 ولت باشه البته با سرعت مناسب که فکر میکنم دلیل ناکارامدی 4.2 ولت همون طور که دوست عزیز مبارکباد فرمودند اتلاف انرژی یا همون افت ولتاژ در سل هستش که باید اونو با تدابیری به حداقل رسوند تا کمترین افت ولتاژ حاصل بشه و در ضمن میبایست افت ولتاژ به گونه باشه در سل که در حال بارداری حداقل میزان لازم ولتاژ .E که برای این آزمایش از 3.8 ولت الی 4.2 است را تامین کنه .
پس نتیجه میشه که من نیاز به یک ترانس با برق مستقیم دارم که ولتاژ ورودی از برق شهر رو به صورت مستقیم و با ولتاژ 3.8 و 4.2 و 4.5 و 4.8 و 5و 5.2 و 5.5 و 5.8 و 6 ولت و آمپراژ 100 رو تامین کنه تا تست نهایی انجام بشه و ولتاژ مورد نیاز تامین بشه برای واکنش .البته این ولتاژ برای این سل هست برای سل دیگه باید تست و محاسبه بشه .
ضمنا عرض کنم که ساختمان سل بصورت زیر هست

جیوه کف ظرف قرار میگیره چون مایع هست و هیچ ماده سنگین تری از اون در طبیعت وجود نداره با حدود 13.5 گرم بر سانتی متر مربع و قیمت تقریبی 21 هزار تومان در هر کیلو که هر کیلوش حدودا 75 سی سی حجم داره به عنوان کاتد در واکنش بر روی آن با فاصله بسیار کم صفحه گرافیت بعنوان آند و مابین اونها هم محلول الکترولیت .
البته این رو که فرمودید از مس استفاده کنم در کف ظرف برای اتصال به کاتد جیوه حتما تست میکنم ولی در تمام کتبی که مطالعه کردم و توضیحاتی که درباره ساختمان سل ها دیدم به اتصال توسط یه پیچ اشاره شده ولی ممکنه که کار آمد باشه .
ضمنا ازتون ممنون میشم اگر براتون امکان داشت زحمت اسکن ها رو بکشید.
با تشکر از همه دوستان و آقای مبارک باد که اسم شون رو هم نمیدونم.
راستی من یک فروم در زمینه شیمی راه انداختم اگر به شیمی علاقمندید یهسری بزنید البته توش هیچی نیست ولی کم کم درستش میکنم با کمک اعضا بازم البته قبلا داشت راه می افتاد ولی من خرابش کردم ( اومدم ورژن فروم رو آپگرید کنم همهچی خراب شده و نتونستم هم برش گردونم) واقعا حیف شده . خیلی هم عضو داشت.
 

hd_20002

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
23 نوامبر 2006
نوشته‌ها
2
لایک‌ها
0
میگم حکما یا می خوای هیدروژن درست کنی یا کلر.درسته؟؟

اگه می خوای هیدروژن بگیری از آب بهم بگو من راه بسیار سریعتر و ارزون تری سراغ دارم.

سلام

میشه راجع به این راه بیشتر توضیح بدین . ممنون میشم
 

hd_20002

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
23 نوامبر 2006
نوشته‌ها
2
لایک‌ها
0
خب داداش من قبل از اينكه چيزي را بخواي درست و حسابي بگو وسوسه شدي يك سري آزمايش انجام بدي
كه ببري جشنواره خوارزمي بگي ايراني ها سري از سرا دارند.
bd6.gif

اما بعد
دوست عزيز براي سيستمهايي كه از روش الكتروليز براي تهيه مواد و تجزيه محلول ها استفاده ميكنند قوانين و دستورالعملهاي كاملا مشخص و استانداردي وجود داره كه با مطالعه آنها نيازي به اختراع دوباره چرخ نيست
bb7.gif
و براي كار شما بايد عرض كنم شدت جريان و و لتاژ مصرفي شما دقيا با ابعاد الكترودهاي آند و كاتد و قطر آن ( سطح مقطع مماس با محلول ) نسبت مستقيم دارد و محلول شما نيز كه يك الكتروليت فعال ميباشد(خيلي مهم) با توجه به غلظت عناصر تركيبي و محلول و مخلوط(كاتاليزور ) باعث افزايش و كاهش جريان مصرفي ميشود . مورد ديگر كه نسبت مستقيم با افزايش مصرف جريان ميباشد فاصله بين آند و كاتد ميباشد .
اين فاصله بسيار اهميت دارد و اگر شما ولتاژ را افزايش ميدهيد بايد حتما به اين نكته توجه داشته باشيد كه بطور متوسط به ازاي هر ولت ولتا| بر روي آند و كاتد فاصله بين آنها نبايد كمتر از دو دهم ميليمتر (0.2 mm ) باشد . و در خصوص جريان نيز فاصله مابين دو الكترود به ازاء هر آمپر نبايد كمتر از 0.5 ميليمتر باشد . البته باز هم شما را متوجه اين موضوع ميكنم كه تمام عوامل با هم ديگر داراي نسبتهاي خاصي هستند كه ضرايب ويژ ه ايي نيز در محاسبات لحاظ ميشود و شما حتما بايد فرمولها را بدانيد.
در آخر به شما پيشنهاد ميكنم سيستم خود را در چند فاز و ظرفيت بساز .
براي توليد آزمايشي
سطح مقطع الكترودها 40 سانتيمتر مربع در هر روي الكترود و قطر 5 ميليمتر
فاصله الكترودها حداقل 5 سانتيمتر
ولتاژ دو سر الكترودها متغير بين 3 تا 24 ولت
جريان مصرفي بسته به نوع الكتروليت (مطابق آنچه كه گفته ايد ) مابين 2 تا 60 آمپر ميباشد.
توصيه ميكنم از يك باطري نوع سرب اسيد بعنوان منبع جريان استفاده كن.( دوتا را با هم سري كن براي ولتاژ 24 ولت )(جريان خيلي بالاست بشدت بايد مواظب باشي با كوچكترين اتصال كوتاه سيم با قطر چند ميليمتر بسرعت ذدب ميشود و ميسوزد و حتي شايد باعث تركيدن باطريها شود )
5150.gif


اين سيستم را ما براي يك گارگاه كوچك كه نياز به مواد مختلف (اكسيژن - هيروژن - سولفور و . . . ) داشت طراحي و راه اندازي كرديم.

اميدوارم اختراعت را در جشنواره ببينم.
bb8.gif


سلام به همه دوستان عزیز

مدتیه که روی الکترولیز آب دارم مطالعه میکنم و برام جالب شده اما یه سری اطلاعات لازم دارم که ممنون میشم راهنمائی کنید .

1- قبل از هر چیز یه سری سورس اختصاصی راجع به این موضوع که برم مطالعه کنم و کمتر مزاحم دوستان بشم.(مقدماتی تا پیشرفته)

2- فرمول ها و اطلاعات راجع به روابط بین : جنس و سطح مقطع الکترود ها با میزان آمپر مصرفی ، ولتاژ و ... - الکترولیت مورد استفاده و نحوه محاسبه میزان اون برای هر لیتر آب و هیدروژن تولید شده - روابط بین میزان تولید هیدروژن (لیتر /دقیقه ) با سطح الکترودها /جنس/ ولتاژ / وات/ آمپر و .... خلاصه اطلاعاتی ازین قبیل


با سپاس و درود فراوان
 

lorboy

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
15 ژوئن 2016
نوشته‌ها
3
لایک‌ها
0
سن
49
سلام من یه سوال داشتم درباره یشدت جریان کافی برای مصرف خانگی یه خونه بدون کولر 1 یخچال ا تلوزیون قدیمی لوازمای پر مصرفم هستن و 1 نفر تو خونه زندگی میکنه فیوز چند آمپر خوبه 5 15 یا 25
 

lorboy

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
15 ژوئن 2016
نوشته‌ها
3
لایک‌ها
0
سن
49
kasi ni javabe maro bede agha mikham fiooz begiram toro khada b dadm beresin
 

lorboy

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
15 ژوئن 2016
نوشته‌ها
3
لایک‌ها
0
سن
49
سلام من یه سوال داشتم درباره یشدت جریان کافی برای مصرف خانگی یه خونه بدون کولر 1 یخچال ا تلوزیون قدیمی لوازمای پر مصرفم هستن و 1 نفر تو خونه زندگی میکنه فیوز چند آمپر خوبه 5 15 یا 25
miishe yeki komak kone toro khoda
 

rozmad+

Registered User
تاریخ عضویت
16 نوامبر 2014
نوشته‌ها
290
لایک‌ها
224
سن
42
محل سکونت
VATICAN
تمام ترانسهای آبکاری صنعتی در همین محدود هستند و به راحتی میتونی بخری یا سفارش بدی
 

rozmad+

Registered User
تاریخ عضویت
16 نوامبر 2014
نوشته‌ها
290
لایک‌ها
224
سن
42
محل سکونت
VATICAN
برخلاف نظر دانشمندان قبلی این ولتاژ و جریانی که میخواهی روی 220 ولت چیزی عجیبی نمیشه و حدود 22 آمپره که همه کنتورها به راحتی بهت میدهند
محض اطلاع دستگاههای نقطه جوش که برای کابینت سازی و قطعات خودرو استفاده میشه حدود 4 ولت با جریان بالای 2000 آمپر هستند و هر فلزکاری هم یدونه توی مغازه اش داره نه برق همسایه ها آتیش میگیره :D و نه به جای سیم های خروجی از تیر آهن استفاده شده است:D
 
بالا