• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

برق مستقیم با ولتاژ حداقل 4.5 ولت و آمپراژ 1500 آمپر

ali_nateghi

Registered User
تاریخ عضویت
26 سپتامبر 2005
نوشته‌ها
126
لایک‌ها
1
محل سکونت
teh
با سلام

من برای یک دستگاه نیاز به یک مبدل انرژی الکتریکی از برق شهر که قادر باشه جریان مستقیم با ولتاژی معادل حداقل 3 ولت و به بالا و همچنین آمپراژ از حداقل 50 آمپر و تا نهایتا 1500 آمپر را بدهد نیاز دارم .

ممنون میشم ازتون اگر کمک کنید که چطور و از کجا و چگونه میتونم همچین چیزی رو پیدا کنم و چقدری قیمتش هست و فاکتورهای تعیین کننده قیمت در همچین ( به نظرم ترانس باشه اسمش ) ترانسی چیا هستش.

مرسی
 

saeed fm

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
25 مارس 2007
نوشته‌ها
147
لایک‌ها
4
با سلام

من برای یک دستگاه نیاز به یک مبدل انرژی الکتریکی از برق شهر که قادر باشه جریان مستقیم با ولتاژی معادل حداقل 3 ولت و به بالا و همچنین آمپراژ از حداقل 50 آمپر و تا نهایتا 1500 آمپر را بدهد نیاز دارم .

ممنون میشم ازتون اگر کمک کنید که چطور و از کجا و چگونه میتونم همچین چیزی رو پیدا کنم و چقدری قیمتش هست و فاکتورهای تعیین کننده قیمت در همچین ( به نظرم ترانس باشه اسمش ) ترانسی چیا هستش.

مرسی

اگه بیشتر بگی واسه جی می خوای بهتره
 

ali_nateghi

Registered User
تاریخ عضویت
26 سپتامبر 2005
نوشته‌ها
126
لایک‌ها
1
محل سکونت
teh
اگه بیشتر بگی واسه جی می خوای بهتره


مگه فرقی هم میکنه که برای چی میخام!؟

در هر صورت عرض میکنم

برای یه دستگاهی که در حال ساختش هستم برای انجام تولید یه ماده شیمیایی ، در اصل برای یه الکترولیز که نیاز به برق مستقیم با اون شرایطی که گفتم هستش .

یه سوال دیگه هم برام مهمه اگر بتونید جواب بدین . مصرف برق این ترانس چطور هستش برای مثال 4.5 ولت و 1000 آمپر در هر ساعت مصرفش چجوریه ؟ یعنی چند کیلو وات برق مصرف میکنه و برای تعرفه صنعتی هر ساعت کار کردن دستگاه چقدر هزینه داره؟

با تشکر از شما
 

saeed fm

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
25 مارس 2007
نوشته‌ها
147
لایک‌ها
4
مگه فرقی هم میکنه که برای چی میخام!؟

در هر صورت عرض میکنم

برای یه دستگاهی که در حال ساختش هستم برای انجام تولید یه ماده شیمیایی ، در اصل برای یه الکترولیز که نیاز به برق مستقیم با اون شرایطی که گفتم هستش .

یه سوال دیگه هم برام مهمه اگر بتونید جواب بدین . مصرف برق این ترانس چطور هستش برای مثال 4.5 ولت و 1000 آمپر در هر ساعت مصرفش چجوریه ؟ یعنی چند کیلو وات برق مصرف میکنه و برای تعرفه صنعتی هر ساعت کار کردن دستگاه چقدر هزینه داره؟

با تشکر از شما

بله فرق می کنه
چون اگه دستگاه حساس به پارازیت باشه مسئله نویز هست
ولی این کاری که شما می خواید انجام بدیدمقدار نویز مهم نیست

اگه با ترانس بخوای انجام بدی خیلی بزرگ در می یاد یه چیزی درحدود موتور جوش که مصرفش هم 4.5 کیلووات میشه

منبع تغذیه های سویچینگ بهتره چون هم اندازه خیلی کوچکی داره و هم وزن خیلی کمی نسبت به توانی که میده داره مثل منبع تغذیه کامپیوتر
سی پی یو کامپیوتر با ولتاژ حول وحوش 1.5 ولت کار میکنه ولی جریانش حدودا به 10 آمپر هم می رسه
که با ترانسفورمر اندازش سه برابر منبع تغذیه سویچینگ در می یاد
 

ali_nateghi

Registered User
تاریخ عضویت
26 سپتامبر 2005
نوشته‌ها
126
لایک‌ها
1
محل سکونت
teh
بله فرق می کنه
چون اگه دستگاه حساس به پارازیت باشه مسئله نویز هست
ولی این کاری که شما می خواید انجام بدیدمقدار نویز مهم نیست

اگه با ترانس بخوای انجام بدی خیلی بزرگ در می یاد یه چیزی درحدود موتور جوش که مصرفش هم 4.5 کیلووات میشه

منبع تغذیه های سویچینگ بهتره چون هم اندازه خیلی کوچکی داره و هم وزن خیلی کمی نسبت به توانی که میده داره مثل منبع تغذیه کامپیوتر
سی پی یو کامپیوتر با ولتاژ حول وحوش 1.5 ولت کار میکنه ولی جریانش حدودا به 10 آمپر هم می رسه
که با ترانسفورمر اندازش سه برابر منبع تغذیه سویچینگ در می یاد

خوب اینجا من فکر میکنم همون ترانس برای کار من بهتر هستش و چنتا سوال دیگه دارم حالا

این ترانسی که من گفتم رو میشه طوری ساخت که ولتاژ و آمپراژ خروجی متغییر باشن یعنی تو رنجهای ولتاژ 3 ، 3.5 ، 4 ، 4.5 و به همین ترتیب تا 6 ولت و آمپراژ از مینیممی که بشه تا 1500 آمپر ؟

طریقه بدست آوردن مقدار کیلوات ساعت مصرفی چجوریه؟

کجا میتونن برام اینو بسازن ؟ یه دوستی دارم که کارشون تابلوهای برق هست ( طرف مهندس ) اون میتونه بسازه؟

رنج قیمتی تو چه حدودی هستش ؟
 

sinajon

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
7 ژوئن 2007
نوشته‌ها
11
لایک‌ها
0
يه جا سراغ دارم توي مشهد . اگه قطعيه بگو كه آدرسشو بهت بدم
 

MOBARAKbad

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
30 می 2007
نوشته‌ها
22
لایک‌ها
0
عزيز جان نميدانم براي چه چيزي ميخواي
حد تحصيلات و دانش خودت را هم حداقل بايد بگي كه ما بدونيم چطور ميتوانيم كمكت كنيم.
اما بطور كلي چند تا فرمول ساده در صنعت برق هست كه ميتوني از استفاده كني
ولتاژ مدار
V=I * R

جريان مدار
I=V/R

اهم مدار
R=V/I

توان مدار به وات
P=V * I

توان مصرفي به كيلو وات ساعت
Pw=V * I * H

هزينه هر كيلووات ساعت برق مصرفي در مصارف خانگي از 70 ريال تا 340 ريال متغيير است بر حسب پر مصرفي و كم مصرفي

هزينه هر كيلووات ساعت برق مصرفي در صنعت نيز براساس نرخ خاي فعلي از 18 ريال تا 220 ريال متغيير ميباشد

اين ترانسفورماتور را اغلب كساني كه تو كار ساخت ترانس و برق صنعتي هستند ميتوانند براي شما انجام دهند . تهران كه فراوانند
اگر هم خواستي بگو چقدر ميخواي هزينه كني يا اگر مايل بودي بصورت تيمي كار كنيم . من ميتوانم تمام محاسبات آنرا و نحوه ساخت و ديگر نكات ضروري را انجام دهم .
اگر خواستي زودتر همينجا بگو و اگر در حد اطلاعات عمومي ميخواي همينجا بگو تا من هم توضيح دهم و ديگران هم بتوانند استفاده كنند
متشكرم
 

MOBARAKbad

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
30 می 2007
نوشته‌ها
22
لایک‌ها
0
عزيز جان
برق شهر كه ميفرمائيد بستگي به امتياز برقي است كه شركت برق به شما داده است .
مثلا تا جند سال پيش اكثر منازل داراي امتياز (كنتور) پنج آمپر بودند اما با توسعه صنعت برق و صنايع ديگر و مصرف روزافزون لوازم برقي در منازل شركت برق طي فرايند برنامه ريزي شده تمام كنتورهاي برق منازل تك فاز را به 15 آمپر و برق سه فاز منازل را به 25 آمپر افزايش و تغيير داد و با برنامه در دست اجرا تا چند سال ديگر برق تمام منازل به 25 آمپر افزايش ميابد.
پس شما حداكثر مجاز هستيد برحسب نوع كنتور نصب شده در منزلتان ( بر روي كنتور ها مقدار حداكثر جرياندهي ثبت شده ميتونيد يه تك پا بريد جلوي كنتور و آن را ملاحظه بفرماييد :lol:) 5 يا 10 يا 15 و يا 25 آمپر جريان بكشيد كه معمولا با احتساب لوازم برقي وصل شده در منزل به شما توصيه ميكنم در استفاده از برق شهر احتياط نموده و بيشتر از 20 درصد جريان نامي كنتور در آزمايشتان استفاده نكنيد و در مواقع مورد نياز براي كشيدن جريان بيشتر بهتر است اول لوازم حساس منزل مثل يخچال فريزر تلويزيون و كامپيوتر را از شبكه برق جدا كنيد ( مثل اينايي كه ميان از كنتور برق براي جوشكاري استفاده ميكنند و ميزنند لوازم برقي همسايه ها را ميسوزانند و ميندازند گردن شركت برق
bb9.gif
)

اگر سوالي داشتيد در خدمتم
 

ali_nateghi

Registered User
تاریخ عضویت
26 سپتامبر 2005
نوشته‌ها
126
لایک‌ها
1
محل سکونت
teh
با تشکر
من نیاز دارم بدونم که دستگاهی که برای نمونه ساختم چند آمپر برق مصرف میکنه ولتاژ 4.2 ، 6 ، 10.2 هست و یک اهم متر هم دارم میتونم میزان مصرف آمپر رو تعیین کنم؟
 

_H2_

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
27 می 2007
نوشته‌ها
35
لایک‌ها
0
سلام
بدون شک برای آزمایشتان به این آمپر عجیب نیاز نداری و در حال اشتباه هستید، از کجا به 1000 آمپر رسیدید ؟؟؟؟
و نیز با کنترهای شهری اصلاً نمیتوانید این توان مصرفی را تهیه کنید. (حتی در 4 ولت)
اصلاً شما نمیتوانید سیمی پیدا کنید که توان تحمل این جریان وحشتناک را داشته باشد، شاید بخواهید از تیرآهن به جای سیم استفاده کنید!!!!!
در موارد دستگاهی که گفتید، چگونه ساخته اید؟ شرط میبندم بیش از چند آمپر تک رقمی نمیکشد؟
منبع دستگاه را توضیح دهید، میشود امپرش را حدس زد! ولی با اهم متر کمی مشکل است و نیاز به مقاومت دقیق با توان بالا و چند چیز دیگر دارد، که خرید آمپر متر 10 آمپری ارزانتر تمام میشود.
 

Mehrdad001

کاربر فعال برق و الکترونیک
کاربر فعال
تاریخ عضویت
27 ژانویه 2006
نوشته‌ها
247
لایک‌ها
0
سن
38
محل سکونت
زیر خطوط 400 کیلو ولت !
برید کنار که صاحابش اومد!!!!!!!
 

Mehrdad001

کاربر فعال برق و الکترونیک
کاربر فعال
تاریخ عضویت
27 ژانویه 2006
نوشته‌ها
247
لایک‌ها
0
سن
38
محل سکونت
زیر خطوط 400 کیلو ولت !
عزیزم می خوای اپولو هوا کنی روت نمیشه؟ بگو ما خودمونی هستیم.:D:D:D

از شوخی گذشته این چیزی که می خوای همچین چیز عجیب غریبی هم نیست.
شما از برق شهر که 220 ولته می تونی آمپرهای ماورای اینا رو هم بگیری.البته به قول دوستمون به امتیازت از اداره برق مربوطه.
ولی اگه امکاناتت در حد برق تکفازه که یه راه اساسی داری:
موتور جوشهای معمولی که همه جوشکارا استفاده می کنن ولتاژ بی باری نوعا در حدود 60 تا 70ولت و ولتاژ بارداری 22 تا 26 ولت دارن.و در کنار این ولتاژ بارداری بسته به قدرت دستگاه آمپرهای 350 و شاید بالاتر هم دارن.


ولی اگه امکاناتی از قبیل برق سه فاز در دسترسته که خوب آپشن های بیشتری برای انتخاب داری.
حالا اینجا چندین نکته هست که باید روشن کنی:
1-این وسیله رو برای ((یک)) آزمایش لازم داری و خیلی سریع کارت باهاش تموم میشه یا اینکه نه ابزار دستته و مادام العمر بهش نیاز داری؟
2- بسته به اینکه جوابت به سوال قبلی چیه چقدر حاضری بابتش پول بدی؟
3-آیا این ولتاژ هایی که گفتم برات مناسبن یا حتما باید 3 یا 4.5 باشه.یعنی اگه 70 یا 22 بشه واکنشت تخریبی نمیشه؟
4-آیا حالا واقعا1500 آمپر نیاز داری یا همون 200-300 کارتو راه میندازه.

حالا جواباتو برام بنویس ببینم چطوریاس.
آخه اگه بخوای که فقط 4.5 ولت رو داشته باشی باید این ترانس رو برات بپیچم.آره.من می تونم این کار رو بکنم.
هزینش هم در مقابل ترانسهای جوشکاری معمولی چندان وحشتناکتر در نمیاد.
ولی به هر حال به یاد داشته باش که 4.5*1000=4500 وات که باید برای تغذیش یه فکری بکنی!چون یه همچین دستگاهی با احتساب ورودی 220 ولت حدود بیست و پنج آمپر می خوره !!!
 

Mehrdad001

کاربر فعال برق و الکترونیک
کاربر فعال
تاریخ عضویت
27 ژانویه 2006
نوشته‌ها
247
لایک‌ها
0
سن
38
محل سکونت
زیر خطوط 400 کیلو ولت !
با تشکر
من نیاز دارم بدونم که دستگاهی که برای نمونه ساختم چند آمپر برق مصرف میکنه ولتاژ 4.2 ، 6 ، 10.2 هست و یک اهم متر هم دارم میتونم میزان مصرف آمپر رو تعیین کنم؟

باید توضیحات تکمیلی بدی.
 

Mehrdad001

کاربر فعال برق و الکترونیک
کاربر فعال
تاریخ عضویت
27 ژانویه 2006
نوشته‌ها
247
لایک‌ها
0
سن
38
محل سکونت
زیر خطوط 400 کیلو ولت !
میگم حکما یا می خوای هیدروژن درست کنی یا کلر.درسته؟؟

اگه می خوای هیدروژن بگیری از آب بهم بگو من راه بسیار سریعتر و ارزون تری سراغ دارم.
 

ali_nateghi

Registered User
تاریخ عضویت
26 سپتامبر 2005
نوشته‌ها
126
لایک‌ها
1
محل سکونت
teh
با سلام
تقریبا درست حدس زدی که میخام چه کاری انجام بدم من میخام از این الکترولیز سود سوزآور تهیه کنم که البته در نمونه های اولیه که از سل و ترانس های مختلف که تست کردم همه چیز درس انجام شده یعنی اینکه با برق آمپر 600 میلی جواب گرفتم و هم کلر هم هیدروژن و هم سود کاستیک به میزان کم تولید شد ولی الان به یک مشکلی خودم . یک ترانس 10 آمپری ساختم ولی سل این مقدار آمپر رو مصرف نمیکنه نمیدونم چرا البته حدس میزنم به خاطر سطح مقطع الکترودها باشه ، میخام اونارو بیشتر کنم و دوباره تست کنم . در کل چون شیمی میخونم زیاد با برق میونه خوبی نداشتم و الان تقریبا همینطوره ، ولی اجبارا یه چیزای یاد گرفتم بعد از این مدتی که با این موضوع سروکار داشتم .
آمپر متر رو هم واسه همین میخام که باهاش تغییرات مصرف انرژی برق رو در واحد سطح و یا احتمالا متغییر های دیگه برای افزایش سرعت واکنش چک کنم.
حالا بفرمایید به نظر شما چطوری باید آمپر مصرفی رو بالا برد و در نتیجه سرعت واکنش رو ؟

طبق قانون فاراده 96500فاراده = زمان بر حسب ثانیه ضربدر آمپر مصرفی

که با رابطه بالا برای مثال اگر 10 آمپر رو در دوساعت و چهل دقیقه الکترولیز انجام بدیم معادل 23 گرم فلز سیم در کاتد ته نشین میشه که از اون هم تقریبا میشه 40 گرم سود کاستیک بدست آورد .

از دوستانی که به الکترو شیمی اشراف دارن خواهش میکنم راهنماییم کنن که چطور مشکل افزایش مصرف آمپراژ رو حل کنم ..
با تشکر از همه دوستان.
 

Mehrdad001

کاربر فعال برق و الکترونیک
کاربر فعال
تاریخ عضویت
27 ژانویه 2006
نوشته‌ها
247
لایک‌ها
0
سن
38
محل سکونت
زیر خطوط 400 کیلو ولت !
ببین البته ما که از شیمی به اندازه شما سر در نمیاریم ولی من بچه که بودم آب نمک رو زیاد الکترولیز می کردم و هیدروژن می گرفتم.اگه درست یادم باشه می گفتن که حداکثر ولتاژ مجاز برای این کار 14 ولته و اگه بیشتر شه واکنش تخریبی میشه.مدت زیادی با ولتاژهای زیر 14 کار می کردم و روی الکترود منفی (که الکترود باتری قلمی بود) یه لوله میذاشتم و هیدروژن جمع می کردم و می ترکوندم.
ولی بعد به عنوان فال و تموشا ولتاژ رو بردم روی 45 ولت و سرعتش خیلی عالی شد.ما هم هی می ترکوندیم ای حال میداد...
خلاصه بعد از مدتی این ولتاژم راضی مون نکرد و رفتیم رو 220!!!!

برق شهرو مستقیم کردم و .....

عین آتش فشان هیدروژن می داد و منم عین چی کیف کردم.
خلاصه جاتون خالی کلی کیف کردم.

حالا نتیجه اخلاقی اینکه ازمایش خوبه!!!
 

MOBARAKbad

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
30 می 2007
نوشته‌ها
22
لایک‌ها
0
خب داداش من قبل از اينكه چيزي را بخواي درست و حسابي بگو وسوسه شدي يك سري آزمايش انجام بدي
كه ببري جشنواره خوارزمي بگي ايراني ها سري از سرا دارند.
bd6.gif

اما بعد
دوست عزيز براي سيستمهايي كه از روش الكتروليز براي تهيه مواد و تجزيه محلول ها استفاده ميكنند قوانين و دستورالعملهاي كاملا مشخص و استانداردي وجود داره كه با مطالعه آنها نيازي به اختراع دوباره چرخ نيست
bb7.gif
و براي كار شما بايد عرض كنم شدت جريان و و لتاژ مصرفي شما دقيا با ابعاد الكترودهاي آند و كاتد و قطر آن ( سطح مقطع مماس با محلول ) نسبت مستقيم دارد و محلول شما نيز كه يك الكتروليت فعال ميباشد(خيلي مهم) با توجه به غلظت عناصر تركيبي و محلول و مخلوط(كاتاليزور ) باعث افزايش و كاهش جريان مصرفي ميشود . مورد ديگر كه نسبت مستقيم با افزايش مصرف جريان ميباشد فاصله بين آند و كاتد ميباشد .
اين فاصله بسيار اهميت دارد و اگر شما ولتاژ را افزايش ميدهيد بايد حتما به اين نكته توجه داشته باشيد كه بطور متوسط به ازاي هر ولت ولتا| بر روي آند و كاتد فاصله بين آنها نبايد كمتر از دو دهم ميليمتر (0.2 mm ) باشد . و در خصوص جريان نيز فاصله مابين دو الكترود به ازاء هر آمپر نبايد كمتر از 0.5 ميليمتر باشد . البته باز هم شما را متوجه اين موضوع ميكنم كه تمام عوامل با هم ديگر داراي نسبتهاي خاصي هستند كه ضرايب ويژ ه ايي نيز در محاسبات لحاظ ميشود و شما حتما بايد فرمولها را بدانيد.
در آخر به شما پيشنهاد ميكنم سيستم خود را در چند فاز و ظرفيت بساز .
براي توليد آزمايشي
سطح مقطع الكترودها 40 سانتيمتر مربع در هر روي الكترود و قطر 5 ميليمتر
فاصله الكترودها حداقل 5 سانتيمتر
ولتاژ دو سر الكترودها متغير بين 3 تا 24 ولت
جريان مصرفي بسته به نوع الكتروليت (مطابق آنچه كه گفته ايد ) مابين 2 تا 60 آمپر ميباشد.
توصيه ميكنم از يك باطري نوع سرب اسيد بعنوان منبع جريان استفاده كن.( دوتا را با هم سري كن براي ولتاژ 24 ولت )(جريان خيلي بالاست بشدت بايد مواظب باشي با كوچكترين اتصال كوتاه سيم با قطر چند ميليمتر بسرعت ذدب ميشود و ميسوزد و حتي شايد باعث تركيدن باطريها شود )
5150.gif


اين سيستم را ما براي يك گارگاه كوچك كه نياز به مواد مختلف (اكسيژن - هيروژن - سولفور و . . . ) داشت طراحي و راه اندازي كرديم.

اميدوارم اختراعت را در جشنواره ببينم.
bb8.gif
 

ali_nateghi

Registered User
تاریخ عضویت
26 سپتامبر 2005
نوشته‌ها
126
لایک‌ها
1
محل سکونت
teh
با سلام و تشکر از دوستان گرامی

طبق مطالعاتی من داشتم یکی از روش ها که به نام کستنر معروف هستش مشخصات سل رو بصورتی که مینویسم اعلام کرده
طول سل 7الی 21 متر ، عرص سل 0.5 الی 2 متر ، کاتد از جنس جیوه به عمق 3 میل که بصورت یکنواخت در طول سل در حال حرکت هست با سرعت معلوم و آند از جنس گرافیت به تعداد 20 الی 150 قطعه که معلق در روی جیوه به فاصله 2 میل قرار داره .
الکترولیت محلول شورآب اشباع شده از یک طرف سل وارد و از طرف دیگه با کم شدن غلظت خارج میشه که در طول سل واکنش های زیر انجام میشه

Na یک بار مثبت -----------> در جیوه بصورت آلیاژی از ملقمه سدیم
Cl منفی ----------------> در آند تبدیل به Cl 2

منظور اینکه این دو مورد که شما گفتید کاملا موثر هستش ( سطح مقطع و فاصله الکترودها )ولی تهیه مقدار زیاد جیوه مشکل هستش به علت قیمت بالای که داره و من یه جورایی مجبورم با مقدار کمی که در اختیار دارم آزمایش کنم البته گرافیت هم تهیه ش بصورت صفحه یه مقدار مشکله یعنی نمیدونم باید از کجا گیر بیارم . من ناصر خسرو رو گشتم ولی همه پودرشو دارن من از گرافیت داخل باطری های قلمی بزرگ استفاده کردم و البته زمانی که تعداد اونارو زیاد میکنم باز سرعت واکنش افزایش پیدا نمیکنه درکل به خاطر این موضوع که این نتیجه رو دیدم مزاحم شما شدم

الان پیشنهاد میکند چکار کنم .
البته یه موضوع دیگه هم برام سوال شده و اینکه با افزایش ولتاژ هم افزایش سرعت در انجام واکنش نداشتم یعنی با 22.4 ولت که تست کردم نشد البته زمانی که 22.5 روی سل قرار میدم زمانی که الکترولیز در حال انجام هستش ولتاژ رو با اهم متر اندازه گرفتم که 3.7 بود . این دلیلش چیه ؟

ممنون ازشما
 
بالا