A2D3D
Registered User
- نوشتهها
- 858
- لایکها
- 617
مجددا به نوسانگیری اشاره کردیداین مدت تورم خاصی روی کل کالا و خدمات نداشتیم . روی اقلام خاصی تورم داشتیم به صورت نجومی ولی سهمشون از سبد مخارج خانواده کم بوده
آزاد سازی برخی از قیمت ها بوده ولی مثلا شما به من بگو قیمت ملک از تابستون 99 تا امروز چقدر رشد داشته ؟ دور و بر 50% ...
150% در برابر 50% بی نظیره
یا نسبت به قیمت دلار
و ....
تورم رو باید نسبت به سهم در سبد در نظر بگیرید . مثلا 5 برابر شدن ماکارونی . ماکارونی چند درصد از سبد هر خانوار رو به خودش اختصاص میده ؟ حداکثر 5% ...
یعنی 5% سبد 5 برابر شده
عمده سبد هر خانواده ملک هستش
و البته این رو هم بگم اگه کسی سهم هایی مثل نوری یا آریا رو خریداری میکرد یعنی تابستون 99 دانش این رو داشت که محاسبه بکنه و تشخیص بده بازار حبابیه و اقدام به خرید نکنه تا اصلاح یا ریزش داشته باشه
پس اون شخص طی این 2 سال سود خوبی رو برده . سال اول وضعیت خوبی نبود ولی سال بعدش که میشه 1400 تا 1401 بی نظیر بود
البته این رو هم بگم که سرمایه گذار حرفه ای ترکیبی از دارایی ها رو انتخاب میکنه و سرمایه رو بین دارایی ها جابجا میکنه
مثلا 1392 تا 1394 سپرده بانکی یا اوراق مشارکت
1394 تا 1397 نوسانگیری در سهام
1397 تا 1399 عدم معامله و صبر کردن تا بهار و تابستان 1399 جهت تخلیه کامل
مجدد 1399 تا 1401 سپرده بانکی یا اوراق مشارکت
1401 تا 1404 نوسانگیری در سهام
1404 تا ؟ عدم معامله و صبر کردن تا ؟ جهت تخلیه کامل
حالا یکی که سر در نیاره به این سیکل ها و دونستن بالا پایین شدن سهام انواع و اقسام عناوین رو میده در صورتی که از نظر من اسمش " دانش " هست و کسی که دانش داشته باشه لیاقتش رو داره وضعیت مالی خوبی داشته باشه و خوب زندگی بکنه
این دوتا سهم رو هم مثال زدم بین ده ها سهمی که وجود داره برای مثال نقضی که فکر میکنن بازار بورس از 99 تا الان فقط ضرر بوده
حالا اگه شما نوسانگیری رو حساب بکنی برای یک شخص دارای دانش ، بازدهی این دو سال رو میشه روی 300% به بالا به راحتی بست
شما سود این سهم ها رو نسبت به قیمت ملک یا قیمت دلار از 1399 تا امروز باید مقایسه بکنی و نتیجه برد بوده
حالا اونی که به قول یه بنده خدایی ، سهم تشتک سازی و فرغون سازی گرفته و هنوز درگیر زیان هستش ، باید تا الان به این نتیجه رسیده باشه که به خاطر ضعف دانش این اتفاق برای ایشون افتاده چون دنبال سهمی رفته که بی ارزشه
کل بحث ما در مورد بلند مدته
بحث اینه که با تحلیل هر زمان بلند مدت خرید بشه، سود خوبی میده
منم گفتم فرض کنید روی شاخص ۲ میلیونی با تحلیل ۵ تا سهم خوب خریدیم
پس چرا بعد از ۲ سال هنوز در ضرریم؟
در مورد بازار مسکن مثال زدید که نسبت به بورس رشد نکرده
اما این مد نظر بگیرید که خرید ملک و فروشش در هر زمانی با سود همراست (به دلیل تورم)
اما سهام بورس (همین نوری به عنوان مثال) چندین و چند بار افت و خیز شدید داشته
من ۲ سال پیش ملک خریدم ۱ تومن، تا همین الان که مثلا شده ۳ تومن هیچ افتی نداشته و هر زمان فروشش با سود بوده
اما سهم اینطوریه؟
دقت کنید تمام صحبت های من در مورد بورس رانتی، غیرشفاف و تورم عجیبه ایرانه