سلام . دوستان یک مقدار پول هستش که میخوام بزارم تو صندوق های درآمد ثابت که بیشتر از بانک سود بده .
سوال 1 . کدوم صندوق بهتره از نظر مطمئن بودن و سود بیشتر ؟ (ریسک نداشته باشه و پول رو نخوره یا بگه سود بی سود و امسال ضرر کردیم)
سوال 2 .بعضی از صندوق ها تو سایت فیپ ایران تا 42 درصد هم زدن سالیانه سود میدن!؟ آیا این سود در صورتی هست که تمام سود رو آخر سال دریافت بکنیم؟ منظورشون از سود موثر سالیانه چیه ؟
سوال 3 . پرداخت سود چطوریه ؟ مثل بانک هستش که مثلا روز اول ماه پول سود رو به کارتی که مشخص میکنیم واریز کنه ؟
سوال 4 . اگر به اصل پول نیاز داشته باشیم پروسه نقد کردن به چه صورت هستش ؟ آیا میشه بدون مراجعه به جایی و در کمترین زمان پول رو نقد کرد و به حساب بانکی منتقل کرد ؟
سوال 5 . بعضی از صندوق ها رو زده ETF هستن . آیا کار با اونا بهتر و راحتتره ؟
ممنون میشم منو راهنمایی بفرمایید و اگه نکته ی دیگه ایی هم هستش که باید بدونم بهم بگید خیلی سپاسگزارتون هستم .
1- مطمئن بودن که صندوق های درآمد ثابت که در بازارسرمایه هستن از فیلترهای زیادی رد شدن و مورد تایید سازمان بورس و اوراق بهادار هستن و وضعیت مالیشون شفاف و مشخصه
صندوق های درآمد ثابت عمده پورتفوشون اوراق هست و ضرر نمیکنن (حداقل من تا حالا ندیدم)
همشون هم تقریبا سودهاشون نزدیک به همه و الان سود یکسال اخیرشون به حوالی 28 درصد رسیده حالا نهایت 1 درصد بالا پایین
2- اون 42 درصدی ها احتمالا مختلط هستن و درآمد ثابت نیستن یعنی مثلا 40 50 درصد صندوق اوراقه، بقیش مثلا طلا یا سهامه
سود موثر یعنی وقتی شما ابتدای سال 1000 تومن میذاری فرضا با سود 50 درصد، هر ماه مبلغ سودی دریافتی به اصل پول اضافه میشه و به همین دلیل تا آخر سال هر ماه رشد سود شما بیشتر میشه و ماه آخر اصل پول شما شده 1500 تومن و سود 50 درصد به 1500 تعلق میگیره، بر عکس بانک که سود دریافتی به اصل پول اضافه نمیشه و تا آخر دوره ثابته
3- بعضی صندوق ها آخر ماه سود میریزن، بعضیا هم روزشمار مثل سهام هر روز مثلا 8 صدم درصد ارزش هر واحد صندوق رشد میکنه و شما هر لحظه می تونی اقدام به خرید و فروش کنی (در تایم کاری بازار سرمایه از 9 صبح تا 3 بعد از ظهر)
مثلا شما 1000 واحد صندوق رو با قیمت 10000 تومن میخری میشه 10 میلیون تومن، هر روز هر واحد صندوق یک مقداری رشد میکنه و ارزش اون 1000 واحدی که شما خریدی به صورت روزشمار زیاد میشه
4 و 5- بله این صندوق های ETF که در بازار سرمایه فعال هستن بهترین گزینه ـن، فقط باید یه کد بورسی داشته باشی و از طریق کارگزاری اسم صندوق مدنظرو سرچ میکنی و خرید و فروششون شبیه سهامه، یعنی شما باید واحدهای صندوق رو به قیمت روزش خرید و فروش کنی و سود هم روزشماره، کارمزدش هم بسیار کمه
من خودم از صندوق افران استفاده میکنم، به طور میانگین روزی 300 400 میلیارد تومن خرید و فروش میشه و ازین حجم جهت تراکنش مالی بسیار بالایی داره و شما می تونی ارقام بزرگی رو داخلش سرمایه گذاری و از لحاظ نقد پذیری خیالت راحت باشه