091209130914
Registered User
- نوشتهها
- 737
- لایکها
- 1,920
توی بازار پایه فرابورس داره فاجعه رخ میده .
چرا؟ میشه توضیح بدینتوی بازار پایه فرابورس داره فاجعه رخ میده .
چرا؟ میشه توضیح بدین
اسم چند تاشون رو میگین ؟یکسری سفته باز چند ماهه که شروع کردن به بالا بردن سهام کوچک بازار پایه . مردم بی خبر از همه جا هم شنیدن که فلان سهم داره روزی ده درصد مثبت میخوره ، هجوم بردن به این سهام . سفته بازهای حرفه ای هم سهام باد شده رو در قیمتهای بالا میندازن به مردم و میرن سراغ سهم بعدی جالبه خیلی از این سهام هم زیانهای سنگین دارند . خدا میدونه چند نفر توی این فاجعه سرمایه خودشون رو از دست میدن .
بنظر من باید از سهام زیانده و سهامی که صورتهای مالی شفاف ندارند دوری کرد . 500 شرکت در بورس هست نمیدونم چرا عده ای میرن سراغ پر ریسک ترینها . خوب بگردید از بین سهام سود ساز و شفاف چند سهم برای سر مایه گذاری پیدا کنید .
اسم چند تاشون رو میگین ؟
توی پاییز یا نهایتا زمستون احتمالا صدای این فاجعه ای که گفتید در میادیکسری سفته باز چند ماهه که شروع کردن به بالا بردن سهام کوچک بازار پایه . مردم بی خبر از همه جا هم شنیدن که فلان سهم داره روزی ده درصد مثبت میخوره ، هجوم بردن به این سهام . سفته بازهای حرفه ای هم سهام باد شده رو در قیمتهای بالا میندازن به مردم و میرن سراغ سهم بعدی جالبه خیلی از این سهام هم زیانهای سنگین دارند . خدا میدونه چند نفر توی این فاجعه سرمایه خودشون رو از دست میدن .
بنظر من باید از سهام زیانده و سهامی که صورتهای مالی شفاف ندارند دوری کرد . 500 شرکت در بورس هست نمیدونم چرا عده ای میرن سراغ پر ریسک ترینها . خوب بگردید از بین سهام سود ساز و شفاف چند سهم برای سر مایه گذاری پیدا کنید .
خکاوه شمواد شپلی ودی سباقر لکما و ...
قضیه اینجاست که صحبت از خریداران خونگیه نه نوسان گیرای روزانه و هفتگی. اصلا اگه اینهمه نقدینگی توسط خونگی به بورس تزریق نمیشد که سهام اینقدر رشد نمیکرد.این اصلاح شاخص که باید باشه واتفاق میوقته
اما نگاه اصلی به سهامی که دارید باشه از اونایی که رشدشو کرده سر تایم باید خارج شد
البته خودتون استادید و میدونید که نمیشه یه حکم کلی داد برای کل بازار پایه، با تمامی مواردی که مثال زدید موافقم ولی در مورد لکما قضیه فرق داره. احتمال هم داره بیاد بازار بالاتر. یا شلرد توی بازار پایه واقعا میشه بهش ایرادی گرفت؟ و یا زنجان و کیسون.
من خودم با بازار سوم پایه یعنی ج اصلا کار نکردم و هیچ شناختی ندارم احتمالا این بادکنک بازی ها توی اونجا خیلی بیشتر باشه مخصوصا با رنج 20
راستی در همین بازار اول اصلی یعنی خود بورس هم سفته بازی داریم یادتون هست پدرخش و یا شکربن رو؟
در مورد اصلاح شاخص هم به عقیده من اصلاح وجود داره ولی نه مثل مهرپارسال و یا 5 سال قبل، اصلاح میکنه تادوباره بره بالا برای تارگت 300 هزار بعد 300 هزار دوباره باید تحلیل کرد البته نه تکنیکال بلکه تحلیل کلی از همه جوانب
والا همشون هم بد نیستنخکاوه شمواد شپلی ودی سباقر لکما و ...
داداش حرفت درسته اما منم سه سال پیش که تازه کار بودم از این فکرا زیاد می کردم ولی بعدا با چشم دیدم که چه سهمایی که دو سال بسته شدن و بعد یک سوم و یک چهارم باز شدن (وبصادر) چه سهمایی بسته شدن و کلا سرمایه رو به باد دادن (آکنتور) چه سهمایی باز شدن و دیگه باز نشدن (برخی کاشی سازها)والا همشون هم بد نیستن
مثلا فاهواز رفیقم تو همین هفته گذاشته چند میلیون تومن روی 10 میلیونش سود کرده !
منم الان پشیمونم که کاش منم مبلغی رو این سهم خریده بودم
یک راه دیگه هم دارید بعضی ها بهش میگند روش پیرمردی (اتفاقا افرادی مثل وارن بافت همین روش را استفاده می کنند و اکثرا بهتر از نوسان گیری جواب میده امااااااااا نیاز به صبر داره )3-4تا سهم با بنیاد خوب که هنوز خیلی رشد نداشته پیدا کنید بخرید .بندازید کنار و برید دنبال زندگیتون .نهایت ماهی یکبار برید ببنید چه خبره و چند شده .اگر سهم خوب پیدا کنید و کمی شانس هم یاریتون کنه احتمالا از صندوق بازدهی خیلی بیشتری خواهید داشت .
من خودم تو 4تا صندوق قدیما پول گذاشتم .اکثرا با شاخص حرکت می کنند و در سالهایی که بورس نزولی هست اکثرا بازدهی مناسبی ندارند به 97 یا الان نگاه نکنید .برید سابقه صندوق ها از حدود 15مهر تا اول بهمن را دربیارید ببنید در بازار نزولی بازدهشون چقدر بوده اگر بازده خوبی داشتند بدونید صندوق خوبی انتخاب کردید .اگر نه تو بازار صعودی سود کردن هنر نیست .
داداش حرفت درسته اما منم سه سال پیش که تازه کار بودم از این فکرا زیاد می کردم ولی بعدا با چشم دیدم که چه سهمایی که دو سال بسته شدن و بعد یک سوم و یک چهارم باز شدن (وبصادر) چه سهمایی بسته شدن و کلا سرمایه رو به باد دادن (آکنتور) چه سهمایی باز شدن و دیگه باز نشدن (برخی کاشی سازها)
از قدیم گفتن یه بار جستی ملخک ...
بادش بخیر چندین سال پیش بت میزدم با کسی آشنا شده بودم که خدای شرط بندی بود یه بار بهم گفت که هر شرطیو میخوای ببندی اول ببین اون ضریب (چیزی که به دست میاری و میبری) ارزش ریسکشو داره یا نه
این جمله خیلی مهمه مثلا در مورد بت، بنگاه های شرط بندی بر مبنای همین اصل دارند کار میکنند!!!
در مورد اینجور سهمایی که میگی، باید ریسک یک چندم شدن سرمایه و چند سال بسته بودن سهم رو هم بذاری یه کنار
بگی خب این سهم اینقدر سود میده - ریسکاش هم اینه بعد ببینی میصرفه به خاطر n درصد سود این سهم ها رو خرید
وقتی اینجوری قضیه رو نگاه کنی یا کلا نمیخری یا اگه هم تصمیم به خرید بگیری یه درصد کمی از سرمایه ات رو اختصاص میدی
پ.ن: البته منظور این نیست که اصلا اینجور سهم ها رو نخریم
ببین داداش اینجا ایرانهمیشه بیشتر توضیح بدی من زیاد اطلاع ندارم
یعنی چه جوری بسته شدن و بعد یک سوم باز شدن !؟ و یا کلا بسته شدن !؟ مگه میشه همچین چیزی !؟
ودر مورد این سهم ، خب اون سودشون میکنه و بعد میره تو یه سهم دیگه قرار نیست که تا اخرش تو این سهم بمونه !
چندتا مطلب هست شما 12 سال صبر داری و به پولت دست نزنی؟؟؟؟از طرفی 12سال دیگه دوباره این بازدهی تکرار میشه؟؟؟مثلا حدود 5 سال پیش بیت کوین کمتر از یک میلیون تومن بود الان 110برابر شده حالا من بیت کوین بخرم 5سال دیگه پولم بازم 110برابر شده؟؟؟جوابش اینه که بستگی به شانس داره اون صندوق هم بستگی به شانس داره اما سهام تا حد ی قابل تحلیله و شما مثلا ماهی یکبار سهامت را بررسی می کنی و در صورت نیاز می فروشی و با سهم دیگه عوض می کنی.به نظر نمیاد اینطور باشه!
اگه به بازدهی کلی بعضی از این صندوقها نگاه کنیم، می بینیم از اول تأسیس تا حالا که بورس بسیار نوسان داشته، بازدهی های خیلی بالایی داشتند.
مثلا "مشترک آگاه" توی حدود 12 سال که از تأسیسش میگذره حدود 7000% یعنی 70 برابر بازدهی داشته!
یا مثلا "مشترک بورسیران" 5000% درصد یعنی 50 برابر!
چند تا سهم توی این مدت 70 برابر شدند؟!
خوب یعنی من جایی اشتباه میکنم یا ...؟