دلیلش که مشخصه. سقوط ریال + هجوم نقدینگی سرگردان برای حفظ ارزش + تبلیغ های فراوان
اما من سوالم اینه که این قضیه یعنی ورود نقدینگی جدید به بورس تا کجا مفیده؟ مخصوصا برای خود شرکت بورسی
اگه کسی اطلاعات مفید و تخصص داره جواب بده لطفا
البته من در مقامی نیستم که بخواهم به این پرسش جواب دهم، اما چون جو کوچک و دوستانه است می خواهم آنچه که من از بازار سرمایه فهمیده ام را با شما به اشتراک بگذارم:
ما دو مفهوم حجم و ارزش معامله داریم که نخستین مفهوم یعنی حجم مربوط به تحلیل تکنیکال و دومین مربوط به تحلیل فاندامنتال می شود. برای ما سهامداران خرد، خصوصا آن ها که نوسان می گیرند، حجم خیلی مهم است. یعنی اگر فرض گیریم که قیمت ذاتی سهمی 100 تومان باشد اما در بازار با قیمت 200 تومان معامله می شود، با شرط آنکه حجم معاملاتش رو به رشد باشد می توان وارد آن شد. در بورس هم اگر دقت کنید همین اتفاق افتاده است. گزارش ماهانه بورس تهران حکایت از آن دارد که ارزش معاملات شهریور ماه نسبت به مرداد ماه 66 درصد رشد داشته است اما این نکته هم باید در نظر گرفته شود که حجم معاملات نیز +58 درصد بوده است. پس افزایش ارزش معاملات اگر با افزایش حجم همراه باشد موردی ندارد.
من سهامدار خرد هرجا دیدم که اگر ارزش معاملات دارد زیاد می شود اما از حجم کاسته می شود باید از آن سهم بیرون بیایم.
اما چیزی که خیلی از افراد بنیادی کار می گویند آن است که قیمت های فعلی بسیار بیشتر از ارزش ذاتی شرکت ها است. پس آن ها این قیمت ها را قبول ندارند. خیلی از آن ها که از ماه ها قبل فریاد سقوط سر می دهند. پس در اینجا باید استراتژی خود را مشخص کنید. اگر تکنیکال کار می کنید به دنبال حجم باشید و اگر فاندامنتال کار می کنید به دنبال ارزش.
والله در مورد شرکت بورسی یکم قضیه پیچیده تر می شود. حس می کنم شرکت به شرکت فرق می کند. نمی شود یک نسخه واحد برای آن پیچید. قاعدتا یکی از راه های تامین مالی شرکت ها حضورشان در بورس است. پس اگر نقدینگی را همان حجم در نظر بگیریم قاعدتا باید از افزایش نقدینگی در بورس استقبال کنیم.
پس مطالبم را خلاصه می کنم:
1- کسانی که کوتاه مدت کار می کنند باید بیشتر به حجم توجه داشته باشند. حجم بیشتر = سود بیشتر
2- کسانی که بنیادی می خرند باید بیشتر به ارزش سهم توجه کنند. شاید برای این دسته از افراد بازار بورس دیگر جای جذابی نباشد.
3- شرکت ها از حجم پول ورودی جدید استقبال می کنند چون راحت تر تامین مالی می کنند.
----------------
می دانم مطلبم اشکالات فراوان دارد پس در دلتان از من ایراد نگیرید، اگر خودتان چیز بهتری می دانید ارائه دهید تا استفاده کنیم :general601: