شما نمیخواد کاری بکنی ولی شرکتی که توی سابقه خودش همیشه بخش بیشتری از سود رو نگهداری میکرده و توزیع نکرده ، اون سرمایه رو صرف توسعه شرکت میکنه .
افزایش سرمایه که بده و شما هم سهم رو داشته باشی ، بهتون یا سهام جایزه میدن یا بهتون حق تقدم تعلق میگیره . البته حق تقدم مربوط به افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و مطالبات هستش ! سهام جایزه هم برای بقیه افزایش سرمایه ها هستش که منظور شما هم فکر کنم همین باشه
افزایش سرمایه از محل سود انباشته ...
شرکتهایی که سود انباشته بالایی داشته باشن و بخش کمی از سود سالیانه رو به عنوان DPS پرداخت بکنن ، نشونه ای از اینه که طرح های توسعه دارن و در حال اجرا کردن اونان و در نتیجه در آینده نزدیک افزایش سرمایه میدن
فقط اگه افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و مطالبات باشه ، شما باید به ازای هر سهم 1000 ریال پرداخت بکنید . میتونی پرداخت نکنی و حق تقدم هاتو بفروشی و یه توصیه میکنم اگه سهمی رو داری که حق تقدم بهت تعلق گرفته حتما حتما حتما تعیین تکلیفش بکنی و فروشش رو به عهده شرکت نزاری چون درگیر ریسک بالایی میشی !
اگه شرکت DPS بهت داده ولی هنوز پرداخت نکرده و الان افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و مطالبات داده باید از 1000 ریال DPS رو کسر بکنی و این عدد رو ضرب در تعداد سهامت بکنی و به حساب شرکت بریزی که بعدا حق تقدم هات به سهام تبدیل بشه
من خودم از حق تقدم استفاده نمیکنم . میفروشمش و باهاش سهم میگیرم . برای بقیه حالت های افزایش سرمایه هیچ کاری لازم نیست بکنی