یه چیزی بهت بگم تجربه سه ماهه خودمه (از صفر)
بنده با سه میلیون تومن یکهفته بعد از گرفتن کد بورسی وارد بورس شدم و هیچ چیز نمیدونستم و اینکه کاری هم به تحلیل تکنیکال و بنیادی و ... تا به امروز نداشتم (البته مطالعه کردم اما آموزش حضوری در کلاس و ..ندیدم) اومدم تو برنامه کارگزاریم تبهایی از سهام رو دسته بندی کردم اونایی که که جایی اسمشون رو میشنوم میزارم تو دسته "بررسی" و دسته بندی بانکی, بیمه, پالایشی و خودرویی و ... که جداگانه به تفکیک دارم
اما چجوری میخرم میفروشم
به این شکل که بنده تو این سه ماه میانگین روزی 10 ساعت وقت گذاشتم و مطلب خوندم و آموزش های اینترنتی رو دیدم و وقتی نقد باشم و بخوام برای فردا خرید کنم, سهم هایی تو پوشه "خرید فردا" گذاشتم؛ از چند روز قبل تمام سابقه دوسال قبل سهم, نظرات اساتید و تحلیلگران بورس, کامنتهای کاربران, گزارشات سایت اصلی بورس, اطلاعیه های کدال, اخبار اقتصادی و سیاسی و خلاصه هر چیزی که به اون سهم ربط پیدا میکنه رو میخونم یعنی یه جوری تمام زیر و بمش رو شخم میزنم قبل از خرید
اما بازم نمیخرم

تو دسته بندیهایی که تهیه کردم مثلا تو هر کدومش 50 تا نماد هست که در موردشون از قبل کاملا تحقیق کردم و به نتیجه خرید رسیدم
نکته اینجاست زمانی میام بین گلچینهام خرید میزنم که ببینم بازار ریزشی یا اصلاحی و در واقع منفی باشه و تو کف کف شروع میکنم به خرید اونم پله ای
ضمن اینکه تا قبل از اینکه از صف فروش خرید کنم بازم مطلب میخونم در مورد اون سهم و اگر به نتیجه برسم که اون سهم رشد شارپی نداشته, قیمتش الآن قیمت خریده, ببینم تعداد حقیقی و حقوقی سهم چجوریه, تعداد معاملات و حجم معاملات اون سهم رو تا حداقل یکماه چک میکنم و اگر نظرم این باشه که این سهم چند روز منفی نمیخوره بعد میخرم
خداروشکر تا امروز با این روش و بدون هیچ تحلیل و سیگنالی سود خوبی عایدم شده و مطمئن باش اگر در مورد یک سهم همه چیزش رو بدونی هیچوقت ضرر نمیدی
حالا تو این وسط تک و توک روزایی که میبینم بازار میخواد از منفی یه دفعه بره بالا یه نوسان ریز هم میگیرم که تو 80 درصد موفق بودم (البته با نوسان گیری زیاد حال نمیکنم)
اینم بگم از ساعت 7 صبح تا 4 بعدازظهر چشمم رو مانیتوره یعنی بعد از اینکه بازار تعطیل میشه میشینم نظرات و تحلیلهای دوستان رو تو اینستا و سایتها و تلگرام و .. در مورد امروز میخونم
این مدل, کار طاقت فرسایی هست اما وقتی سود خوبی نصیبت میشه خستگی رو از بین میبره
راستی اینم بگم باسه سودم یه اندازه ای گذاشتم زمانیکه به حداقل 30 درصد سود برسم, اگر سهم مثبت باشه نگهداری میکنم تا ببینم میخواد منفی بشه سریع رد میکنم و داستان بالا تکرار میشه
مورد بعد اینه بعضی از سهما رو با روش بالا کاری ندارم همون سهمایی که همه میدونن خوبه رو فقط دید نگهداری یکساله روش دارم و کاری به کارش نمیکنم فقط تو منفی اضاف میکنم که میانگین کم بشه
با اینکه تا امروز خیلی از روند و مدل خودم بسیار راضی هستم و با اینکه یک سیگنال قوی دارم که 5 ساله تو بورسه اما به نظرم این سوال کاملا اشتباهه که "من چه سهمی بخرم خوبه"
تحلیل شما با من فرق میکنه مدل کاری شما تو بورس با بنده تفاوت داره اما راهی که در بورس به سهامداری و سود ختم بشه یعنی راه درست
اگر هم بالا عرض کردم کاری به تحلیل تکنیکال و غیره ندارم باسه اینه که کشور عزیزمون تحلیل بردار نیست و تو یه آن و با یک خبر تمام تحلیلها بهم میریزه و خلاف جهت میره که اگر هوشیار باشی ضرر نمیکنی (این نظر شخصیم هست و شاید درست نباشه)
دوستان هر کسی میتونه با روش شخصی من موافق یا مخالف باشه فقط عرض کردم شاید به درد کسی بخوره