• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

s.david.s

کاربر فعال بورس و بانکداری
کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
18,729
این سوال رو یکی از دوستان توی یک تاپیک دیگه مطرح کردن ، اونجا جواب دادم ولی چون مربوط به بورسه ، اینجا هم میزارمش

سوال :
فقط یک سوال دارم چجوری میشه وقتی اوضاع اقتصادی این همه خرابه تو بورس سود میکنن؟
خوب این شرکتا که سود میدن چجوریه؟ وقتی همه دنیا به زانو در اومده چجوری بورس ایران رفت بالا؟
اینا همش همون حباب و ایناست یا ارزش ریاله که اومده پایین؟
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
جواب :
شما شرکتی رو داری که مثلا برای تولید یک کالا با موجودی انبار 6 ماه قبلت که خرید داشتی ، قیمت تمام شده 20 هزار تومن میشده و قیمت فروشت همون موقع 30 هزار تومن بوده . اون کالا تولید شده ولی هنوز توی انبارت موجوده
الان 6 ماه گذشته و اون کالا قراره فروش بره و قیمت تمام شده شما همون 20 هزار تومنه اما قیمت فروشت 60 هزار تومن شده . قیمت تمام شده برای کالایی که 6 ماه دیگه فروش میره چقدره ؟ 40 هزار تومن ؟ نه !!! حقوق ها هنوز اضافه نشده ، دستمزدها هنوز زیاد نشده ، هزینه انرژی هنوز زیاد نشده ، بعضی از قراردادها با رقم قبلی همچنان در جریانه ، هزینه بهره بانکی ثابت مونده ، بعضی از کالاها با ارز دیگه ای وارد میشه و به جای 2 برابر شدن ، مثلا 1.5 برابر شده و نتیجه نهایی اینه که الان به جای افزایش 2 برابری بهای تمام شده از 20 تومن به 40 تومن ، بهای تمام شده به 28 تومن افزایش پیدا میکنه !

بیشتر سود کسب و کارها توی ایران از کاهش ارزش پوله نه سود واقعی

مورد دیگه افزایش قیمت دارایی های شرکته . توی ترازنامه شرکت سرفصل " دارایی ثابت مشهود " و " سرمایه گذاری های بلند مدت " به بهای دفتری و تمام شده در زمان خرید بوده . این دارایی ها با تورم افزایش پیدا میکنن . البته نه همشون و نه 100% دارایی های ثابت مشهود

پیش بینی افزایش سود سازی شرکت در آینده هم تاثیر گذاره ! یک مثال میزنم با این فرض که ماشین چاپ پول رو در زمان فروش دقیقا به همان اندازه مبلغ زمان خرید بخرن !

اگه شما یک ماشین چاپ پول بخری که بتونه برای 1 سال 100 میلیون تومن پول چاپ بکنه ، چقدر بابتش پول میدی ؟ مثلا میگی من میخوام سالی 36% سود بگیرم ، بابتش حاضرید 277 میلیون تومن سرمایه پرداخت بکنید . حالا اگه این ماشین چاپ پول ، سال بعد به جای 100 میلیون تومن ، 150 میلیون تومن پول چاپ بکنه ، چقدر بابتش پول میدید ؟!
150 میلیون تومن رو یکبار تقسیم بر 1.36 میکنید و به عدد 73.5 میلیون تومن میرسید .
73.5 رو با عدد 100 میلیون تومن جمع میکنید و به عدد 173.5 میلیون تومن میرسید
اگه هدفتون همون سالی 36% سود باشه ، حاضرید 482 میلیون تومن سرمایه پرداخت بکنید ...

یعنی
ماشین چاپ پول اول هر سال 100 میلیون تومن بده ، بابتش الان 277 میلیون پرداخت میکنید
ماشین چاپ پول دوم سال اول 100 میلیون و سال دوم 150 میلیون بده ، بابتش الان 482 میلیون پرداخت میکنید

حالا اگه فرض بکنیم اون ماشین چاپ پول به جای 1 یا 2 سال عمر ، بینهایت عمر بکنه ( شرکت ) و در این حالت دیگه فرض تضمین فروش به مبلغ خرید دستگاه ( شرکت ) اهمیت پیدا نمیکنه و اون فرض رو باطل میکنیم
از طرف دیگه یک شرکت هرچی طول عمرش بیشتر باشه و تخمین درست تری از میزان افزایش سود سازی در آینده داشته باشیم ، باعث میشه قیمت خرید شرکت در زمان حال افزایش پیدا بکنه و این دلیل رشد بیشتر شرکت هاست

حالا اگه یهو دلار ثابت بشه و بدونیم تا 4 سال آینده دلار ثابت میمونه چه اتفاقی میوفته ؟ میزان سود سازی آینده شرکت از 50% افزایش سالیانه به 10% سالیانه کاهش پیدا میکنه ( تازه اگه شرکت خوب باشه ) . نتیجه اینه که توی اون مثال دستگاه چاپ پول 1 و 2 ساله ، قیمت الان دستگاهی که سال بعد 10% درآمدش زیاد بشه ، کمتر از 482 میلیون و بیشتر از 277 میلیون هستش ( میشه همینطوری حساب کرد ) و مثلا به عدد 350 میلیون میرسه .
پس اگه فرض کنیم دلار همینطوری بالا بره ، شرکتی که 277 تومن بیارزه ، 482 تومن میارزه و اگه دلار ثابت بشه 350 تومن میارزه !

s.david.s

کاربر فعال بورس و بانکداری
کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
18,729
در ادامه سوال قبلی مطرح شده :p
سوال :
خوب این همون حباب نمیشه؟
چون این سود موقتیه و همیشگی نیست
نهایتش چند ماه میتونه این مدلی باشه مگه اینکه همیشه این تورم باشه و همیشه قیمت ها چند برابر بشه درسته؟
یعنی الان اینایی که تو بورس دارن سود میکنن میشه گفت از قبل دارن برداشت میکنن وگرنه در حال حاظر با این اوضاع هیچ سودی نمیکنن
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
جواب :
در حقیقت این حباب نیست !
با یک فرض منطقی میشه در نظر گرفت که تورم توی ایران همونطور که طی 15 سال گذشته سالی 33% بوده ، در آینده هم 33% خواهد بود
از طرف دیگه به خاطر این تورم میزان سود کمی بیشتر از 33% خواهد شد ، مثلا 40%

فرض دیگه اینه که شرکت در آینده شرکت با افزایش میزان نقدینگی و انباشتگی سودی که بین سهامدارها توزیع نکرده ، اقدام به توسعه و گسترش شرکت میکنه ، یعنی شرکت سودش رو صرفا نگهداری نمیکنه توی یک حساب روزشمار بانکی و اون رو توی ساختار شرکت و عملیات در حال انجام به گردش در میاره . این توسعه میتونه توی امور جاری شرکت باشه ، مثل خرید نقدی به جای خرید نسیه ، یا میتونه توی امور و طرح های آینده ای باشه ، مثل راه اندازی خط تولید جدید یا اضافه کردن خدمت یا کالایی جدید یا بهینه کردن خط قدیمی

نتیجه این اتفاق هم اینه که باید یک درصدی برای رشد سود آوری شرکت در آینده ناشی از توسعه کسب و کار در نظر بگیریم و با توجه به سابقه شرکت در حال بررسی و همینطور وضعیت صنعت ، درصدی رو لحاظ میکنیم . مثلا برای یک شرکت ممکنه 5% ، برای یک شرکت ممکنه 10% ، برای یک شرکت ممکنه 2% و برای یک شرکت حتی ممکنه منفی باشه !

سوال : اگه تورم توی 15 سال قبل میانگین 33% باشه و 5% هم رشد شرکت و 7% هم سود شرکت از تورم در مقایسه با ثابت ماندن برخی از هزینه ها و جمعا هر سال 45% میانگین سود آوری شرکت افزایش پیدا کرده باشه ، میشه در آینده به هم بخوره ؟
معلوم نیست ولی اون چیزی که میشه گفت اینه که هیچ طرح خاصی برای کاهش تورم توی کشور انجام نمیشه و فقط تورم رو عقب میندازن تا جایی که فنرش در میره . شاید 33% نباشه و مثلا 10 سال آینده (!) به 27% برسه ولی غیر ممکنه تغییر چشم گیر مثلا تک رقمی شدن بکنه !
رشد شرکت هم با توجه به ترکیب اعضای هیئت مدیره و سهامداران شرکت در گذشته مثلا 10 الی 15 سال قبل ، به آینده قابل انتقاله
یجورایی از این فرضیات توی هرکاری حساب میکنیم . مثلا شما ممکنه 10 مدل قاب گوشی رو از چین سفارش بدی . تا چند ماه دیگه که برسه ممکنه دیگه رو بورس نباشه ، ممکنه نتونی اون موجودی رو 4 ماهه تا رسیدن خریدای جدید بفروشی و الی آخر
یا پیج اینستا داری و از اون پیج کاسبی میکنی ، ممکنه یهو پیج هک بشه ، ممکنه یهو فروش کم بشه ، ممکنه رقیب قوی وارد بشه و الی آخر
کل کارایی که میکنیم همشون بر مبنای یکسری فرضیات هستش . هرچی فرضیات منطقی تر و قویتر باشه ، احتمال برد بیشتر و احتمال باخت کمتر میشه . تفاوت دیدگاه قمارگونه به یک کار با دیدگاه منطقی همینه

نکته : میشه میزان رشد درآمد شرکت رو هم منطقی تر فرض کرد ، مثلا 1 سال آینده 70% ، سال دوم 60% ، سال سوم 50% و سال چهارم 40% و سال پنجم تا دهم 35%

سوال : حباب چیه ؟
اگه اون ماشین چاپ پول دوم رو به جای 482 تومن مثلا 500 تومن بخریم ، 18 تومن اضافی حبابه که هیچ پایه و اساس علمی و محاسباتی ای برای پرداختش وجود نداره به جز " تصمیم به خرید بر اساس هیجان " !
الان شما اگه به یکی بگی یه دستگاه چاپ پول دارم ، هر قیمتی بگی میخره چون فکر میکنه هرچی بخواد چاپ میکنه ولی در حقیقت خریدن دستگاه چاپ پول طبق اون چیزی که توی خیال و تصور انسان ها وجود داره قطعا یک ظرفیتی داره و اون ظرفیت ، ارزش واقعی دستگاه رو مشخص میکنه .

Mehdi_Full

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
2,177
اصلا فاز اونایی که میگن تو بورس حبابه رو نمیفهمم
اولا اگر حبابه (که من اعتقادی ندارم) تو ارز و طلا و سکه و ماشین و خونه هم حبابه اما کافیه یه ثبت نام بزارن باسه هر کدوم از اینا ببین چجوری تو 5 دقیقه صف میکشن باسش
دوم دوست عزیز اگر حبابه چرا واردش میشی ؟ یا واقعا نمیدونی یا با علم به اینکه میدونی حباب نیست داری جو رو بهم میزنی
برادر من وقتی شما یه سهمی میخری تو یکی دوماه بهت 100 درصد سود میده یعنی اگر 100 میلیون گذاشتی و سرمایت تو کمتر از دوماه شده 200 میلیون؛ این صد میلیون کارکرد چند سال شماست ؟ مثلا اگر برای کسی کار کنید و ماهیانه 5 میلیون حقوق دریافت کنید باید روزی حداقل نه ساعت کار کنید و در طول سال 60 میلیون حقوق بگیرید درسته ؟
حالا اسمش رو هر چی میخواید بزارید حباب یا ... بالاخره حقوق یکسالتون رو دارید تو کمتر از دوماه درمیارید خب بگید خداروشکر چرا ماها اینقدر ناشکریم و باید به هر چیز و هر کسی غر بزنیم ؟
برادر من اگر بورس حبابه وارد نشو اینایی که الآن وارد شدن و دارن فعالیت میکنن خیلی داناتر و عاقلتر از شما هستند چون کسی که تو بورس کار میکنه اگر ذهنش خوب کار نکنه و هوش نداشته باشه ضرر میکنه پس اونایی که دارن تو این بازار کار میکنن هم هدف دارن و عاقلن

بعضی از دوستان هم که تازه روزای اولشون هست اومدن تو بورس (در کنار بنده مبتدی) به جای اینکه وقت بزارند و در مورد مقدمات و پایه بورس و نمادها و یادگیری خرید و فروش مطلب بخونن تو اینجا و سایتهای همسایه همش دنبال سوال هستند باور کنید خدا گوگل رو برای ما آفرید تا با یه سرچ ساده بتونیم به تمام سوالاتمون برسیم امیدوارم بجای اینکه یک سوال کنیم و ساعتها منتظر جواب باشیم با سرچ تو چند دقیقه به جواب برسیم و زودتر حرفه ای بشیم

hsn

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
413
دوستان گرامی آیا تعداد دفعات مجاز تغییر کارگزاری لیمیت داره یا هر چند دفعه که دلمون خواست قابل تغییره؟

saeid700

همکار بازنشسته
لایک‌ها
5,283
دوستان گرامی آیا تعداد دفعات مجاز تغییر کارگزاری لیمیت داره یا هر چند دفعه که دلمون خواست قابل تغییره؟
تغییر کارگزاری ؟
شما میتونی همزمان تو همه کارگزاری ها ثبت نام کنی و استفاده کنی.

ed2008

Registered User
لایک‌ها
436
بورس املاک و مستغلات
سلام به همه دوستان آیا باید برای بورس املاک و مستغلات جایی ثبت نام کرد و کد مخصوص گرفت یا میشه با همین کد بورسی فعالیت کرد؟ من توی اینترنت توضیح مناسبی پیدا نکردم ممنون اگر کسی اطلاع دارد به اشتراک بگذارید

deremel400

Registered User
لایک‌ها
3,762
اینم وضعیت عرضه اولیه قبلی
کسی نیست حجم مبنا رو پر کنه درجا میزنه
قانون حجم مبنا را مخصوصا برای همین گذاشتند که پول مردم تو سهم ها بخوابه و سریع رشد نکنه .البته به نظر من در شرایط بحرانی فعلی مملکت هم روش بدی نیست .الان یک طوری شده سکه میره بالا بورسی ها میگند چرا شاخص نره بالا بعد املاکی ها میگند چرا قیمت ملک نره بالا دولت هم دلار نداره تزریق کنه خلاصه اوضاع خیلی خرابه

hsn

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
413
تغییر کارگزاری ؟
شما میتونی همزمان تو همه کارگزاری ها ثبت نام کنی و استفاده کنی.
بحث ثبت نام نبود
منظورم تغییر کارگزاری ناظر بود که عنوان منوش تو اکثر کارگزاری ها تغییر کارگزار ناظر هستش....هوش و حواس نمونده که برامون با یه کلمه اینور اونور مفهوم سوال عوض میشه

saeed_taj

همکار بازنشسته
لایک‌ها
5,787
از دوستان کارگزاری آگاه که دارایکم رو از طریق بانک خریدن،کسی در خواست تغییر ناظر برای دارایکم داده که اومده باشه تو سبد سهامش؟
من 4 روزه درخواست دادم هیچ خبری نیست

parsaweb

Registered User
لایک‌ها
7,760
از دوستان کارگزاری آگاه که دارایکم رو از طریق بانک خریدن،کسی در خواست تغییر ناظر برای دارایکم داده که اومده باشه تو سبد سهامش؟

منم تو کارگزاری آگاه پنج روزه تغییر ناظر زدم خبری نیست

saeid700

همکار بازنشسته
لایک‌ها
5,283
اونقدر قیمت های فضایی داده شد برای دارایکم که برای صندوق های ETF دامنه نوسان رو به 10 درصد کاهش دادن.

Last edited:

ed2008

Registered User
لایک‌ها
436
سلام من سه شنبه هفته پیش برای دو تا اشناها تقاضا دادم چند بار هم به پشتیبانی تلگرامی پیام دادم ولی هنوز نیامده تو سبد سهام کاگزاری فقط حتما برگ سهام را از سایت یکپارچه سازی دانلود کن و دوباره اگر برگ سهام را آپلود نکردی دوباره درخواست تغییر ناظر بزن

danetey

Registered User
لایک‌ها
367
سلام من سه شنبه هفته پیش برای دو تا اشناها تقاضا دادم چند بار هم به پشتیبانی تلگرامی پیام دادم ولی هنوز نیامده تو سبد سهام کاگزاری فقط حتما برگ سهام را از سایت یکپارچه سازی دانلود کن و دوباره اگر برگ سهام را آپلود نکردی دوباره درخواست تغییر ناظر بزن
منم ۴روز پیش زدم اما خبری نشده البته یه کارگزاری دیگه
قسمت اپلود توی نسخه وب موبایل نبود. نمیدونم همچنان صبر کنم یا کنسل کنم با گواهی مجدد بزنم

gheysar.

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,507
Screenshot_2020-07-02 دارایی ها - Asa.png
مبلغ 1915261 داشتم.
چرا دارایکم هم توی پرتفوی من هست و هم دو میلیون تومن به قدرت خرید اضافه شده؟(از دیشب تاحالا دومیلیون تومن برام به قدرت خرید اضافه شده)
ممکنه خریداری نشده باشه برام ؟
توی اون قسمت تراکنش دستی باز هم که بالای صفحه هست وقتی میزنم دارایکم میاد تازه اینجوری شده
دارایکم به سلامتی برام خرید شده باشه قطعا این کارگزاری آگاه کنار میزارم.
ارور جدید
قف.png

ed2008

Registered User
لایک‌ها
436
منم ۴روز پیش زدم اما خبری نشده البته یه کارگزاری دیگه
قسمت اپلود توی نسخه وب موبایل نبود. نمیدونم همچنان صبر کنم یا کنسل کنم با گواهی مجدد بزنم
من جای شما بودم کنسل نمیکردم یکی دیگه با گواهی مجدد میزدم چون برای یک کسی من دوباره همین که برگ سهام را شد دانلود کنی مجدد درخواست زدم بدون کنسل قبلی اما اگر دیدی که نمیشه درخواست مجدد زد بنظرم تا شنبه صبر کن شاید قرار هست شنبه تو پرتفوی کارگزاری بیاد شاید !!!!

ed2008

Registered User
لایک‌ها
436
مشاهده پیوست 1186515
مبلغ 1915261 داشتم.
چرا دارایکم هم توی پرتفوی من هست و هم دو میلیون تومن به قدرت خرید اضافه شده؟(از دیشب تاحالا دومیلیون تومن برام به قدرت خرید اضافه شده)
ممکنه خریداری نشده باشه برام ؟
توی اون قسمت تراکنش دستی باز هم که بالای صفحه هست وقتی میزنم دارایکم میاد تازه اینجوری شده
دارایکم به سلامتی برام خرید شده باشه قطعا این کارگزاری آگاه کنار میزارم.
ارور جدید
مشاهده پیوست 1186517
تا جایی که من فهمیدم باید این سایت را چک کنی ببینی جز دارایی هات هست یا نه اگر هست یعنی کارگزار یا بانک برات خرید انجام داده

بالا