ارجاع میدم شما را به کتاب تپه های نریده اثر..........شاخص دولت : 17000 واحد مثبت
شاخص هموزن طبق معمول منفی.
نوری و ذوب صف فروش
فولاد و فملی ( نور چشمی ها ) صف خرید
خساپا و چساپا و خمحرکه کشف قیمت 100 درصدی
لکما که از زیان انباشته داره خارج میشه بعد از افشای الف ، در مچ دوم هم با قدرت 5 برابری خریدار روی +9 درصد ابطال شد.
تنها تپه ای که این دولت فتح نکرده بود همین بورس بود که اونم آبیاری کرد.
صرفا جهت اطلاع میپرسم:
در این 6 ماهه ی اخیر مهم ترین اتفاق ها و رخداد های بانک دی چی بوده که سهامش بیش از 1200% رشد کرده اما به فرض مثال بانک ملت که از لحاظ بانکداری الکترونیک، تعداد شعب، تعداد مشتری، دارایی ( مشتریان ) و ... طبیعتا نسبت به بانک دی باید بیشتر باشه اما تو این 6 ماه زیر 400% سود داده؟
پ.ن: من هیچکدام از این 2 سهم رو ندارم و باز میگم صرفا جهت اطلاع میپرسم.
ده روز قبل مجمع آگهی درج میشهدوستان
نمادهایی که بخاطر برگزاري مجمع عمومي عادي ساليانه به منظور تصويب صورتهاي مالي توقف میخورن ( یا به منظور تصميم گيري در خصوص افزايش سرمايه )
معمولا بعد از بازگشایی مثبتن؟
حداکثر چند روز توقف میخورن؟
تو سبد بعضی از دوستان میبینم کنار اسم اکثر سهم هاشون عدد1 هست مثل وایران1، دلیلیش چیه؟
![]()
رمزگشایی مدیر بازار از اعداد کنار نمادهای معاملاتی
فارس - مدیر بازار شرکت بورس درباره اعداد مندرج در جنب هر نماد معاملاتی توضیحاتی ارائه کرد. علی صحرایی درباره اعداد مندرج در جنب هر نماد معاملاتی که سئوالاتی را برای فعالان بورس به وجود آورد، اظهار داشت:donya-e-eqtesad.com
مربوط به نرم افزار مورد استفاده داره مثلا تو انلاین پلاس مفید این اعداد نشون میده و لی تو ایزی تریدر نشون نمیدهاین رو دیدم قبلا ولی باز متوجه نشدم " بازار عادی " ؟
چرا هیچکدام از سهم های من کنارشون عدد نداره؟![]()
البته P/E یکی از نسبت های مالی هستش ، ده ها نسبت مالی دیگه داریم که برای بررسی سریع و کلی شرکت باید درنظر گرفتممنونم استفاده کردم بعضی وقتا رو کم دقتی یه کارایی رو آدم نمیکنه من چندین بار تو دیده بان سایت tsetmc رفته بودم اما به p/e دقت نکرده بودم
با اینحال من اومدم نمادهایی که p/e زیر 20 دارن (منهای اونایی که منفی هستن و نمیدونم چرا منفی ان) رو لیست کردم 21 نماد شد تو همه گروه های بورسی
کمترین p/e رو وصنعت داره که 6.46 هست و البته تو پرتفوی خودم دارم این سهمو اما نمیدونم چرا رشد نمیکنه یا نمیزارن رشد کنه رتبه دوم هم مربوط به وبوعلی هست با 7.93
اگر توضیحی لازم میدونید در مورد p/e بفرمایید و اینکه p/e پایین چند درصد برای یک خرید میتونه ملاک باشه ؟
اینم لیستش که شاید به درد دوستان بخوره
![]()
همینش ترسناکهالان p/e وبصادر 600+ هست ولی الان بیش از 40 روز کاری هست که حتی یک بار هم -4 نشده :-؟
خنده داره که هنوز کسایی بر پایه p /e ارزش سهامو میسنجن.البته P/E یکی از نسبت های مالی هستش ، ده ها نسبت مالی دیگه داریم که برای بررسی سریع و کلی شرکت باید درنظر گرفت
بعد شرکت خوب رو قشنگ زیر و بمش رو در بیاری
بعد اینکه هر کدوم از نسبت های مالی توی گروه خودش باید بررسی بشه
مثلا همین گروه سرمایه گذاری ، در حال حاضر P/E گروهش حدود 22 هستش و P/E این دو شرکت نسبت به اونا پایین و ارزنده هستش اما یه نکته داره !
شرکت های سرمایه گذاری دو پرتفوی دارن ، یکی پورتفوی بورسی یکی غیر بورسی
مقدار سود EPS کل شرکت سرمایه گذاری از شرکت های بورسی و غیر بورسی میاد .
ارزش شرکت های بورسی که ملت میخرن و میفروشن و میتونن به راحتی NAV رو محاسبه بکنن ، کجاست ؟ از تابلو استخراج میشه ولی ارزش گذاری شرکت های غیر بورسی روی NAV یکم پیچیدست واسه همین خیلیا اون رو به بهای تمام شده که در مقایسه با ارزش واقعی شرکت ناچیزه در نظر میگیرن
واسه همینه که وقتی شرکت سرمایه گذاری ، از شرکت های غیر بورسی خودش بخواد شرکتی رو وارد بازار بکنه ، قیمت شرکت سرمایه گذاری رشد میکنه ! چون قراره به ارزش واقعی روی NAV تاثیر بزاره NAV رو بالا میبره !
مورد دیگه اینه که شرکت های سرمایه گذاری رو باید کمی پایین تر از NAV محاسباتی بخرید !
بعضی از شرکت هایی که تعداد سهامش تو اون شرکت زیاده ، مثلا شرکت وبوعلی اگه 40% یک شرکت بورسی رو داشته باشه ، تو محاسبه NAV اون رو کمی ( در حد 10 الی 20 درصد ) گرون تر از قیمت تابلو در نظر میگیرن ! که دلایل منطقی ای برای این موضوع وجود داره
این نکاتی که برای شرکت سرمایه گذاری مهمه
موارد دیگه ای هم هست مثل افزایش سرمایه و تعداد سهام فعلی شرکت ، بروز شدن EPS و ... که روی P/E تاثیر میزاره و باید در مورد اینا مطالعه بکنید . همینطور با نحوه محاسبه EPS هم باید آشنا بشید . که بشه مفهوم پارامتر P/E رو درک کرد و برداشت های درستی رو از اون داشت .
مثلا شرکتی که P/E حدودی 30 داره به دلایلی میتونه یهو P/E روی تابلو تغییر بکنه ! کم یا زیاد بشه و اگه فقط با P/E روی تابلو جلو برید ممکنه اشتباهاتی رو داشته باشید
همینش ترسناکه
همون مثال شاه و خریدن الاغ ملت که دوستمون چند صفحه قبل زدن
بالا میییییره ، بعد پاییییییییین میاد