خب اون دیگه بستگی به رشد سهمش داره.ولی حداقل دیگه دو برابر میشه
بازدهی بورس خیلی خوبه حتی تو بدترین شرایط هم اگر بخوبی بتونی پرتفوی رو مدیریت کنی و برنامه داشته باشی میتونی سود خوبی ازش بگیری.
منتها در قدم اول باید شرایط رو بپذیری.حالا اعتقاد به هرچی که داری
معتقدی بورس ایران دستوریه،قانون نداره،صاحب نداره،ریسکش بالاست یا هرچی
یا باید اینارو بپذیری و با علم به اینکه این مشکلات هست فعالیت بکنی
یا عین پیرزن ها هی بشینی غر بزنی که چرا چنینه و چرا چنانه و چرا فلانه و چرا بیساره و آخرشم هیچی به هیچی.
یا اینکه خارج بشی.
شرایط رو بپذیر و طبق این شرایط برنامه ریزی بکن و کارتو انجام بده مثل خیلیای دیگه که تو همین بازار دارن سود های خوبی میکنن.اونام میتونن هی بشینن غر بزنن و به زمین و زمان فحش بدن و از همه جا ناله کنن که چرا بازار باب میل اونا پیش نمیره ولی خب چه فایده ؟بجای این حرفا رو کارشون تمرکز کردن و سود خوبی هم میکنن.
منم یه زمانی همینجوری بودم مخصوصا تو دوره دبیرستان و بعد از دبیرستان.از همه چی این مملکت مینالیدم.
ولی آخرش گفتم خب که چی ؟ حالا این کشور خوب یا بد با نق زدن من یکی که چیزیش درست نمیشه،فقط وقت خودمو تلف میکنم و بیخودی میشینم به امید روزای واهی،شرایط این کشور اینه و منم باید توش زندگی کنم و گلیم خودمو بکشم بیرون پس بجای غر زدن باید خودم و زندگی خودمو با شرایط هماهنگ کنم و ازش سواری بگیرم.
بازار بورس هم همینه منم میدونم خیلی چیزا توش با هم جور در نمیاد ولی داخلش کار کردم و تو این شش هفت سال سودهای خوبی هم بردم.
بله کاملا درک میکنم چی میفرمایید اما چرا بعد از اصلاح تقریبا سنگین باز امروز بازار منفی شد ؟
شاید بگید ملت دارن میفروشن تا پالایش رو بخرن که از نظر من منطقی نیست چون 70 درصد نمادها منفی بودن
اما دارم به این فکر میکنم شش ماه پیش همین پولی که آوردم تو بورس و الآن 20 درصد از اصل کسر شده به همین اندازه یک زمین خریدم و شده دو برابر
من دارم با شش ماه پیش مقایسه میکنم که مثلا رانا حدود 100 تومن بوده الآن شده حدود 170 تومن
یه هارد اکسترنال پریروز سفارش دادم باسه یکی از آشناها تازه پس فردا میخواد برسه دستش امروز 120 هزار گرون شده
من میگم با منطق خودشون که قیمت سهام و شاخص شارپی رفته بالا و باید کنترل بشه داره انجام میشه اما قیمت دلار که 16 تومن بود الآن رو 23 تومن هست نباید کنترل بشه ؟
چرا خونه ای که شش ماه پیش متری 5.5 التماس میکردی ازت نمیخریدن همونو الان 12 تومن التماس میکنن و شما نمیفروشی
و چرا های دیگر ...
منظور من اینه شما اگر بخواین هلو رو پوست بکنید هم له میشه و دیگه لذت خوردن نداره این بورس رو تا زمانیکه بخوان عین هلو باهاش ور برن و با دستور به حقوقی بالا و پایین کنن ثبات پیدا نمیکنه
شما قدیمی بورس هستید و بنده هم سنی ازم گذشته اگر تاپیکهای سالهای پیش بنده رو ببینید متوجه خواهید شد که تو همین بازارچه پی تی دوستان چه خرید و فروش هایی میکردن و چه سودهایی میبردن
الآن بورس رو نامتعادل کردن و انگار قرار نیست این منفی ها تمام بشه خب سرمایه خیلی ها داره این وسط آب میشه و هر چی جلوتر میریم صبر بی معنی تر میشه
اصلا در نظر بگیرید چند روز یا چند هفته باید پشت هم بازار مثبت بشه تا تازه سهامدار سربه سر بشه
حالا منظورم سهمای حباب دار به قول بعضی ها نیست
آیا سهمایی مثل حکشتی, کاما, شستا, اخابر, فولاد, خبهمن و امثالهم بد هستند یا شارپی رفتن بالا که بعد از اصلاح سنگین دارن منفی میخورن ؟
قبول کنیم یا دارن سمت و سوی بازار رو تغییر میدن یا هدف دیگه ای دارن که بعد ها مشخص میشه
حالا فردا و پس فردا رو هم بزاریم بعنوان کف سازی و متعادل شدن بازار بعد از اصلاح آیا اگر از شنبه باز بازار به همین شکل باشه بازم میشه استدلالی آورد ؟
جالبه که مسئولین میگن پول اضافی رو بیارید تو بورس باید به کی بگیم برادر عزیز قشر متوسط رو به پایین همینکه بتونه خرج زندگی رو دربیاره هنر کرده پول اضافی کجا بود
مگه همه خونه و ماشین دارن که بفروشن بیارن تو بورس کسی که یه دونه خونه با بدبختی و وام و قرض تونسته بخره مگه میتونه بفروشه بیاره تو بورس
خداروشکر خودم شخصا نا امید نیستم و ایشالله بازار برمیگرده اما تو آشنایان و اطرافیان خودمون تو هفته قبل چند تاشون نقد کردن و پول رو کشیدن بیرون
خیلی از صندوقهای سهامی فقط دارن ابطال میزنن چون مردم ترسیدن
متاسفانه میشنوم که کانالهای اونور آب هم دارن به وضع فعلی دامن میزنن که خود این خیلی تاثیر منفی میزاره
اما اگر متولیان امر سیاست داشته باشن میتونن کاری کنن که این اوضاع آشفته بهبود پیدا کنه
امیدوارم که مثل قبل بزارن بازار راه خودش رو بره به وقتش سود بده به وقتش هم اصلاح کنه
ببخشید طولانی شد ضمن اینکه این حرفا یه جورایی درد دل بود و منظورم جنابعالی نبودید
ارادت