سلام من هر چی رو یه سری از سهمایی هم که دارم میانگین کم میکنم بازم بیفایدس و همینجوری هی بیشتر میره ته چاه بنظرتون همچنان میانگین کم کنم رو سهمایی که دارم یا به جاش برم یه سری سهم جدید بگیرم کدوم روش بهتره؟
سلام
تا وقتی برای سرمایه گذاری خودتون راهبرد ( استراتژی ) نداشته باشید فرق نمیکنه که میانگین کم میکنید یا سهم جدید میخرید . در این صورت این به شانس بستگی داره و ممکن هست سهم از اونجا که خریدید چند درصد رشد کنه یا افت کنه یا درجا بزنه . اگر راهبرد داشته باشید میدونید به چه دلایلی از بین این همه صنعت مثلا فلزات اساسی رو انتخاب کردید و بین این همه سهم در این صنعت مثلا کاوه رو خریدید و چرا در این قیمت مشخص میخرید و چرا الان میخرید و تحت چه شرایطی و در چه زمانی و چه قیمتی اون سهم رو خواهید فروخت.
راهبرد شما به شما بطور مستدل میگه چرا از بین مثلا 500 سهم بازار دارید پول خودتون رو به یک سهم مشخص در یک قیمت و در یک زمان مشخص اختصاص میدید .
اگر راهبرد داشته باشید و سهمی رو بخرید و بعد از مدتی که تعیین کردید به سود مورد نظر نرسید ، مثلا طبق راهبرد انتظار داشتید در یکسال آینده از سهم کاوه 75% سود بگیرید و بعد از یکسال میبینید که 40% سود گرفتید ، اونوقت میایید در راهبرد خودتون تجدید نظر می کنید و نقاط ضعف رو برطرف میکنید . اینبار سهمی رو برای 90% سود یکساله میخرید و مثلا 70% سود میکنید . همونطور که همواره از طرف کاربلد های بازار سرمایه تاکید میشه با مطالعه و تجربه میتونید موفق بشید .
در مورد راهبرد ها به طور کلی روشهایی وجود دارند . مثلا انتخاب کم ترین پی بر ای آینده نگر در صنعت برتر و یا انتخاب سهم بر اساس ارزش فعلی عایدی های آینده ی سهم ( مدل گوردون ) و یا تحلیل تکنیکال و یا روش کانسلیم و ...
توی همین فروم s.david.s گرامی و FX.HOSSEINY گرامی راهبردشون رو توضیح دادند . اما نکته مهم این هست که راهبرد هر کس با توجه به شرایط اون فرد ( مثلا میزان سرمایه ، افق زمانی سرمایه گذاری ، میزان ریسک پذیری و ... ) ساخته میشه و شما باید در طول زمان راهبرد خودتون رو بسازید .