• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

FX.HOSSEINY

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,430
سلام

کاش این کتاب رو ده سال پیش یکی به من معرفی می کرد و می خوندمش
تا انسان احساس نیاز نکنه دنبال چیزی نمیره
سال هاست دوستان و همکاران بورسی و اقتصادی سمینار ، کتاب ، سی دی و . . . معرفی میکنند اما فقط کسانی به دنبال دانش میروند که نیازمند ان باشند

-----------------------------

دوستان سوال

درامد چیست ؟
هزینه چیست ؟
دارایی چیست ؟
بدهی چیست ؟

شیوه برخورد افراد موفق بازارهای مالی به این چند مفهوم چگونه هست ؟

091209130914

Registered User
لایک‌ها
1,920
اولین روز کاری بورس در سال 1400 ، 7 فروردین هست . اون اردیبهشت تو پست قبلی اشتباه شد ! :)

----------------------

گزارش اجماع جدید تحلیلگران در مورد سال 1400 هم منتشر شد .

فایل های ضمیمه

• گزارش اجماع تحلیلگران.pdf
    1.1 MB · نمایش ها: 1

FX.HOSSEINY

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,430
سلام
میخواستم بحث اموزشی کوچکی در نوروز داشته باشیم
گویا دوستان تمایلی ندارند

اما جواب سوال ها بسیار ساده

پولی که به حساب شما واریز میشه

پولی که از حساب شما برداشت میشه
دارایی چیست ؟
چیزی که باعث افزایش درامد شما خواهد شد

چیزی که از درامد شما کم خواهد کرد

نکته مشترک تمام افراد موفق حوزه مالی در اینکه زمانی از درامدشون دارایی خریداری کرده اند و سپس منتظر موندن تا زمانش فرا برسه
و اون دارایی از یکجایی به بعد شکوفا شده

اما سوال اینجاست کسی در این جمع حضور داره که نخواهد ثرتمند و موفق بشود ؟
همه ما به دنبال موفقیت و پیشرفت هستیم
ایا درامدهامون صرف خرید دارایی میکنیم ؟
ایا به فرایند تکامل اعتقاد داریم ؟
ایا . . .

موفق باشید

negrasombra

Registered User
لایک‌ها
2,164
سلام

تا انسان احساس نیاز نکنه دنبال چیزی نمیره
سال هاست دوستان و همکاران بورسی و اقتصادی سمینار ، کتاب ، سی دی و . . . معرفی میکنند اما فقط کسانی به دنبال دانش میروند که نیازمند ان باشند

-----------------------------

دوستان سوال

درامد چیست ؟
هزینه چیست ؟
دارایی چیست ؟
بدهی چیست ؟

من مدتی نبودم ببخشید.
از نظر من هم دارایی چیزی هست که باعث افزایش درآمد ما میشه و بدهی اون چیزی هست که باعث کاهشش میشه.
کیوساکی تو کتابش در یک فصل در این مورد کامل و واضح صحبت میکنه.
من مقداری پول دستم میاد. اگر با اون پول چیزی بخرم که برام درآمدزا باشه میشه گفت دارایی خریدم. اما اگر برم سروقت چیزی که ظاهرا دارایی به حساب میاد اما نه تنها برام درآمدی نداره بلکه هزینه هم میخوره درواقع پولم رو دادم به بدهی.
مثال بارز این مورد، خرید ماشین هست. در نگاه سنتی شابد خرید ماشین یک دارایی به حساب میاد. اما هزینه های تعمیر و نگهداری ماشین، عوارض و مالیاتش چیزایی هستن که هر ساله مقداری هزینه رو دستمون میگذارن و اصلا دارایی به حساب نمیان.
در مورد اینکه درآمد چیه. پولی که به حسابمون میاد اگر بعد از کسر کردن تورم، مثبت بود درآمد داریم. اما اگر از تورم عقب موندیم میشه گفت نه تنها درآمدی نداشتیم بلکه کمی هم از ارزش پولمون کمتر شده.

negrasombra

Registered User
لایک‌ها
2,164
همه ما دوست داریم و شابد اصلا نیاز باشه بعضی وقتها چیزهای لوکس برای خودمون بخریم. در هر سطحی.
منتها افراد فقیر و متوسط این موارد لوکس رو اول کار میخرن، افراد ثروتمند همیشه آخر کارشون.

تا وقتی هنوز به موقعیتی که در نظر داریم نرسیدیم باید با هر تومانی که دستمون میاد دارایی بخریم و از خرید آنچه بدهی حساب میشه دورتر بمونیم.
بعد از اینکه داراییهامون مقداری درآمد مناسب تولید کردن ، متناسب با اون می تونیم چیزایی که دلمون میاد بخریم.

FX.HOSSEINY

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,430
کیوساکی تو کتابش در یک فصل در این مورد کامل و واضح صحبت میکنه.
بزرگ ترین دارایی یک انسان ذهن اوست ، ذهن انسان اموزش دیده بیش از هر دارایی میتواند برایش پولساز باشد . کیوساکی

الهه.آتش

Registered User
لایک‌ها
2,400
دوستان کارگزاری مفید سود این صندوق حامی رو کی واریز میکنه؟

A2D3D

Registered User
لایک‌ها
617
برای منم واریز شده اما توی قدرت خریدم نیومده فقط توی گردش حسابم اومده و قدرت خریدم تغیری نکرده
بابت سودصندوق سرمایه گذاری حامی اسفند99
بله عجیبه
احتمالا درست میشه تا روزهای آینده

amir aqa

Registered User
لایک‌ها
1,845
عرض سلام و تبریک سال نو خدمت عزیزان و بزرگواران
امیدوارم سال جدید توام با بهروزی ،سلامتی و شادمانی و البته روزی فراوان باشه

اگرچه مدتی اینجا فعالیت نداشتم اما خواستم الان که فرصتی هست توضیحی در مورد عملکرد بورسی سال قبل خودم بدم :

اول اینکه کلا حداقل برای من فضای تازه و عجیبی بود که قبلا لمس نکرده بودم ،اون رشد عجیب اوایل سال و بعد ریزش شدیدی که اتفاق افتاد ، اون صف های عجیب برای ثبت نام کد بورسی و مدتی هم نامه نوشتن به قوه قضاییه برای شکایت از اینکه چرا سهم الف به اندازه سهم ب رشد نکرده :eek:o_O ، که این مورد آخر علاوه بر بار طنزش ،مورد بسیار مناسب برای بررسی ها جامعه شناسی و فرهنگی ماست که چرا پیشرفتمون انقدر کند و پرهزینه است و چقدر زیاد ما فرسایش قوا داریم

با تمام فراز و نشیب ها در پایان سال سود حدود ۲۶ درصد (کمی کمتر )به دست اومد که با توجه به شرایط عمومی کسب وکار متاثر از کرونا مخصوصا در نیمه اول سال برای من نسبتا راضی کننده است و بابتش شاکر هستم .

اگرچه در مقاطعی این درصد سه رقمی هم بود در طول سال اما خوب نشد ،نتونستم ، طمع کردم ،سوادم کم بود ،تحلیلم اشتباه بود یا هر چیز دیگه که مسئولش خودم بودم باعث شد نتونم در زمان مناسب ،تصمیم مناسب بگیرم و از کف رفت

در سال گذشته بیشترین درصد و‌مبلغ سود برای من از خرید و فروش مداوم دارا یکم به دست اومد

متاسفانه بیشترین‌ مبلغ ضرر متعلق به سهم شپنا بود و بیشترین درصد ضرر هم برای وسپه

در ایام پایانی سال وقت گذاشتم و موفق شدم حجم زیادی از سهام خودمو تبدیل به پول نقد و صندوق کنم تا برای سال جدید قدرت مانور بیشتر و ریسک کمتری داشته باشم و الان حدود نود درصد پرتفوی صندوق و نقد هست و بقیه هم در زمان مناسب تبدیل میشه به همینا به امید خدا

عذر خواهم بابت اطاله کلام و امیدوارم سال جدید سال جبران ضرر های دوستانی که متضرر هستند باشه ،با آرزوی بهترین ها

A2D3D

Registered User
لایک‌ها
617
این حامی من قبلا بود ولی الان غیر فعال شده--چجوری دوباره فعالش کنم؟نوشته بود باید برم بانک و اینا اسم نویسی کنم احتمالا؟
نه
باید به یکی از شعب کارگزاری مفید مراجعه کنید

به منظور فعال سازی طرح حامی، شما می‌بایست با در دست داشتن اصل کارت ملی و اصل شناسنامه به یکی از شعب کارگزاری مفید مراجعه نمایید تا با امضای قرارداد از مزایای این طرح بهره‌مند شوید.

091209130914

Registered User
لایک‌ها
1,920
بازار که تعطیل هست فرصت خوبی برای مطالعه و دیدن فیلم و مستند درباره بازار سرمایه هست .
فیلم رکود بزرگ (the big short )
این فیلم حول موضوع رکود 2008 هست . برای آشنایی با اتفاقاتی که اون سال افتاد و اقتصاد دنیا رو چند سالی در رکود فرو برد میتونید خلاصه زیر رو بخونید .

اولین نشانه‌های مشکلات اقتصادی در سال 2006 با شروع سقوط قیمت مسکن پدیدار شد. در ابتدا دلالان معاملات ملکی خشنود شدند. آنها گمان می‌کردند که با افزایش بیش از حد تقاضا برای مسکن، حالا وقت آن رسیده که این بازار به حالت پایدارتری بازگردد.

اما آنها به تعداد چشمگیر صاحبان خانه‌ و اعتبارات قابل توجهی که دریافت کرده بودند، توجه نمی‌کردند. بانک‌ها این فرصت را برای مردم فراهم آورده بودند تا 100 درصد یا حتی بیشتر از ارزش املاک مسکونی وام دریافت کنند.

فدرال‌رزو و سایر بانک‌ها در ایالات متحده برای کمک به رشد اقتصادی و ایجاد ثروت، اقدام به ارائه وام‌های با بهره پایین و ارزان کردند. نوآوری‌های بسیاری در این زمینه برای ارائه وام انجام شد. مردم آمریکا که شاهد افزایش قیمت مسکن بودند، برای خرید ملک با یکدیگر رقابت می‌کردند. عده بسیاری با هدف استفاده از شرایط بازار به خرید و فروش مسکن می‌پرداختند.

بر اساس بانکداری ذخیره کسری (Fractional reserve banking)، بیشتر واریزها به بانک به بیرون قرض داده می‌شدند و تنها کسری از آنها برای جبران موجودی حساب‌های مشتریان نگهداری می‌شد. بعضی‌ از وام‌های بانک مجددا در موسسات مالی دیگر پس‌انداز و همین چرخه در بانک دوم تکرار می‌شد. به دلیل اینکه موجودی حساب‌ها، بخشی از پول در گردش محسوب می‌شدند، سیستم ذخیره کسری نقش مهمی در افزایش نقدینگی داشت و بانک‌ها در آن پول تولید می‌کردند.

در نتیجه با ارائه وام‌های بدون پیش‌پرداخت، عرضه نامحدود پول ایجاد شد که سودجویی برخی بنگاه‌های مالی و بانک‌های سرمایه‌گذاری را به دنبال داشت. این موسسات وام‌های کلان را خرد می‌کردند و آنها را با بهره بیشتر در اختیار مشتری‌ها قرار می‌دادند.

سود این دلالی آنقدر وسوسه‌انگیز بود که که آنها بدون توجه به اینکه ضمانت‌های خاصی از مشتریان برای بازپرداخت اقساط در دست داشته باشند، تنها به دنبال اعطای وام‌های بیشتر بودند. این وام‌ها همچنین برای سرمایه‌گذاران خارجی و صندوق‌های بازنشستگی از جذابیت بالایی برخوردار بود.

در واقع، سهل‌انگاری در استانداردهای دریافت وام و افزایش قیمت املاک و مستغلات به بزرگ‌تر شدن حباب مسکن کمک کرد.

بسیاری از کارشناسان و مسئولان دولتی بر این باورند که ضعف مکانیسم کنترلی بر فعالیت‌ نهادهای مالی علت اصلی بحران اعتبار مالی در بازار مسکن و به دنبال آن بانک‌های سرمایه‌گذاری آمریکا بوده است و دولت و نهادهای دولتی مقصران اصلی شناخته شدند. دولت در انجام وظایفش که کنترل و نظارت است، کوتاهی کرده و نهادهای دولتی مثل خزانه‌داری، فدرال‌رزرو و کنگره امریکا نظارتِ به موقع بر فعالیت‌ها و حساب‌های موسسات مالی و اعتباری نداشتند و از این رو در اقدام برای جلوگیری از سقوط و ورشکستگی بانک‌های بزرگ و ایجاد خسارت‌های چند صد میلیارد دلاری به مردم و اقتصاد این کشور، تاخیر داشتند.

افزایش میزان وام‌های مسکن بلندمدت، منجر به افزایش قیمت مسکن شد به گونه‌ای که قیمت املاک و مستغلات در فاصله سال‌های ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۶ حدود ۱۲۴ درصد افزایش یافت.

به تدریج علائم ناتوانی برای بازپرداخت وام‌های درجه دو دیده می‌شد.

تا آن زمان هیچ‌گاه قیمت‌ها در بازار مسکن داخلی کاهش نیافته بود. در تابستان ۲۰۰۷ به دلیل اینکه تعداد‌ وام‌های اعطاشده بسیار زیاد بود و بازگشت سرمایه محدود، بانک‌ها با چالش جدی در تامین نقدینگی مواجه شدند و برخی حتی اعلام ورشکستگی کردند. ارائه اعتبارات بدون بهره و بدون پیش‌پرداخت متوقف شد. نرخ بهره برای انواع وام‌ها از جمله وام‌های شرکتی و همچنین وام‌های مصرف‌کنندگان به طور چشمگیری افزایش یافت.

برخی از وام‌گیرندگان از فرصت استفاده کرده بودند تا با افزایش سرمایه خود یعنی مسکن بتوانند با قرار دادن آن به عنوان وثیقه برای وام بیشتر با بهره پایین اقدام کنند. اما افزایش ساخت مسکن باعث ایجاد مازاد تولید بر مصرف و در نتیجه کاهش قیمت مسکن شد. این موضوع موجب شد که دریافت‌کنندگان وام، نه تنها نتوانند بدهی خود را بپردازند بلکه املاک آنها هم که به عنوان وثیقه در نظر گرفته شده بود، فروش نرود. در ژانویه ۲۰۰۸ موجودی منازل فروش‌نرفته به بالاترین میزان خود از سال ۱۹۸۱ یعنی حدود ۲٫۹ میلیون منزل خالی از سکنه رسید.

بنگاه‌های اقتصادی برای تامین هزینه‌های جاری خود و جبران خسارت، بهره تسهیلات را افزایش دادند. قسمتی از دارایی‌ها را مسدود و شرایط دریافت وام را سخت‌تر کردند.
این بحران تنها به امریکا محدود نشد و بسیاری از بانک‌ها و بنگاه‌های اقتصادی در جهان نظیر اروپا را در برگرفت. موسسات اعتباری و بانک‌هایی که مستقیم و غیرمستقیم در بازار پررونق امریکا سرمایه‌گذاری کرده بودند، متحمل زیان‌های بسیاری شدند.

در این شرایط بود که فدرال‌رزرو برای جلوگیری از ادامه بحران، نرخ‌های بهره را بار دیگر کاهش داد و تخفیف‌های کلانی به شرکت‌های بزرگ اعطا کرد. اما دیگر برای این اقدامات دیر شده بود. ترس از زیانِ بیشتر موجب شد این سیاست‌ها دیگر جذابیتی نداشته باشد. ورشکستگی شرکت‌ها و بانک‌های بزرگ آنچنان در اخبار جهانی پیچیده بود که تغییر در سیاست‌های اقتصادی نمی‌توانست از ترس همگانی بکاهد.

این فیلم درباره زمان اوج گیری بحران هست که چطور حباب شکل گرفته بوده و کم کم برخی افراد و موسسات به شکل گیری حباب پی میبرند و ...
تعداد زیادی هنر پیشه خوب داره از جمه : براد پیت ، کریستین بیل ، استیو کارل ، رایان گاسلینگ و ...
امتیاز IMDB فیلم هم 7.8 هست .
بنظر من فیلم خیلی جالبی هست .

BigShort.jpg

Hamid2day

مدیر ارشد بازنشسته
لایک‌ها
20,173
دوستان طبق قوانین و تاکید مدیریت این بخش از دادن هر گونه سیگنال و تشویق در خرید و یا فروش سهم جدا خود داری کنید

gorbachof4

Registered User
لایک‌ها
1,889
نه
باید به یکی از شعب کارگزاری مفید مراجعه کنید

به منظور فعال سازی طرح حامی، شما می‌بایست با در دست داشتن اصل کارت ملی و اصل شناسنامه به یکی از شعب کارگزاری مفید مراجعه نمایید تا با امضای قرارداد از مزایای این طرح بهره‌مند شوید.
سود روزهای تعطیل هم حساب میشه؟الان مثلا کسی امروز پول بریزه تو کارگزاری اونوقت سر روز اول اردیبهشت سود 31 روز رو حساب می کنند و واریز میکنند یا اینکه این 7 روز اول حساب نمیشه و کسر میشه؟

A2D3D

Registered User
لایک‌ها
617
سود روزهای تعطیل هم حساب میشه؟الان مثلا کسی امروز پول بریزه تو کارگزاری اونوقت سر روز اول اردیبهشت سود 31 روز رو حساب می کنند و واریز میکنند یا اینکه این 7 روز اول حساب نمیشه و کسر میشه؟
سود مانند بانک و معادل ۳۱ روز محاسبه میشه
در نتیجه تا جایی که اطلاع دارم این ۷ روز هم برای شما حساب میشه
پولی تا ساعت ۱۲:۳۰ ظهر در حسابتون باشه برای سود لحاظ می کنن
یعنی اگر قبل از ۱۲:۳۰ سهمی بخرید یا. درخواست واریز بدید، سود اون روز حساب نمیشه

الهه.آتش

Registered User
لایک‌ها
2,400
دوستان توی کارگزاری مثل مفید تا چقدر اطمینان هست پول زیادی توی حسابمون بذاریم؟

A2D3D

Registered User
لایک‌ها
617
دوستان توی کارگزاری مثل مفید تا چقدر اطمینان هست پول زیادی توی حسابمون بذاریم؟
کارگزاری تایید شده هست و مشکلی نداره
اما سعی کنید پولتون نقد نباشه در کارگزاری
سهام بخرید که اگر فردا اتفاقی هم افتاد، پولتون در سهام باشه نه در کارگزاری

بالا