تحصیل در آمریکا
آمارهای رسمی نشان می دهد آمریکا یکی از اولویت های مقاصد دانشجویان بین المللی جهت تحصیل در این کشور است.
تحصیل در آمریکا و در بزرگترین مراکز علمی و تحقیقاتی دنیا تقریبا به یکی از آرزوهای دانشجویان و متقاضیان تحصیل در خارج از کشور تبدیل شده است. هر دانشجو و یا متقاضی تحصیل درخارج دلایل خاص خود را برای ادامه تحصیل در آمریکا ارائه می کند. اما مهمترین دلایلی که موجب می شود اکثر متقاضیان این کشور را برای ادامه تحصیل خود انتخاب کنند مواردی هچون موارد زیر می باشد:
- طبق رتبه بندی های رسمی که هر از سوی معتبرترین **** های رنکینگ و رتبه بندی دانشگاه ها اعلام می شود، همواره دانشگاه های آمریکا در راس این رتبه بندی جای گرفته و به عنوان برترین دانشگاه های دنیا معرفی می شوند. دانشگاه هایی همچون ام آی تی (MIT) و هاروارد (University of Harvard) همواره در رتبه اول و دوم دانشگاه های دنیا قرار گرفته اند. تحصیل در آمریکا
- امکان اخذ بورس تحصیلی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا. معمولا امکان دریافت کمک هزینه و یا همان بورس تحصیلی در دانشگاه های آمریکا رواج داشته و دانشجویان بسیاری هر ساله در مقاطع مختلف تحصیلی از انواع بورس های تحصیلی استفاده می کنند. به عبارتی با وجود معتبر بودن دانشگاه های آمریکا امکان اخذ بورس های تحصیلی نیز در دانشگاه های آمریکا رواج دارد.
- امکان کار جهانی. تحصیل در دانشگاه های آمریکا امکان کار در کشورهای مختلف دنیا را تسهیل می کند. در واقع با تحصیل در آمریکا یک چشم انداز روشن برای آینده فرد ترسیم خواهد شد.
- موقعیت های تحقیقاتی. تحصیل در آمریکا امکان همکاری با بزرگترین اساتید و شرکت های دنیا را مهیا میکند که این موضوع در آینده علمی، پژوهشی و حرفه ای فرد نقش بسیار مهمی ایفا خواهد کرد.
- تنوع دانشگاه ها در آمریکا. کشور آمریکا با وجود هزاران دانشگاه مختلف با سطوح بالای کیفیت آموزشی همواره مورد توجه داوطلبان تحصیل در خارج از کشور بوده است. تنوع و تعداد بالای دانشگاه های آمریکا با کیفیت آموزشی بالا هر متقاضی تحصیل در خارج از کشور را برای انتخاب آمریکا ترغیب می سازد.
آب و هوای آمریکا
دانشجویان بین المللی بایستی اطلاعات کافی نسبت به شرایط آب و هوایی کشوری که قصد ادامه تحصیل در آن را دارند داشته باشد. آمریکا کشور بزرگی است و آب و هوای آن در مناطق مختلف، متفاوت است. اکثر مناطق این کشور از آب و هوای معتدل برخوردار است. معمولا جنوب و غرب آمریکا، مخصوصا در تابستان، گرم تر از سایر مناطق آن است. شرق و نیمه شمالی سردتر از مناطق دیگر است به طوریکه در زمستان هوا به شدت سرد و برفی می شود و در تابستان اب و هوای مطلوبی دارد.
مناطقی مانند هاوایی و فلوریدا آب و هوای گرمسیری، مناطق اطراف آلاسکا هوای بسیار سرد و یخبندان، مناطق غربی دشت بزرگ (Great Plains) رودخانه می سی سی پی نیمه خشک و آبگیر کبیر (Great Basin) منطقه جنوب غربی خشک است.
برترین دانشگاه های آمریکا
همانطور که در مقالات پیشین نیز اشاره شده است **** های رتبه بندی دانشگاه های دنیا هر ساله دانشگاه های مختلف سراسر جهان را بر اساس معیارها و شاخص هایی که دارند درجه بندی و رتبه بندی کرده اند. معروفترین این
**** های رتبه بندی **** QS و Shanghay می باشد. این رتبه بندی های معتبر همواره دانشگاه های آمریکا را جزء برترین دانشگاه های دنیا معرفی کرده اند.
دانشگاه های هاروارد،
موسسه تکنولوژی ماساچوست،
دانشگاه استنفورد، دانشگاه پرینستون و موسسه تکنولوژی کالیفرنیا در **** های جهانی رتبه بندی دانشگاه های دنیا، همواره در راس بهترین دانشگاه های آمریکا و دنیا قرار گرفته اند.
هزینه های تحصیل در آمریکا
عموما دانشگاه های آمریکا به دو دسته دانشگاه ایالتی و دانشگاه های خصوصی تقسیم بندی شده اند. هزینه تحصیل در دانشگاه های ایالتی بسیار ارزانتر از دانشگاه های خصوصی است. به طور کلی هزینه های تحصیل نه تنها در دانشگاه های آمریکا بلکه در اکثر دانشگاه های مختلف دنیا بسته به رشته، مقطع تحصیلی و کیفیت دانشگاه، خصوصی یا دولتی بودن دانشگاه و … بسیار متفاوت می باشد. در جدول زیر هزینه تحصیل دوره های مختف تحصیل در آمریکا به تفکیک قید شده است.
ردیف
نام دوره ی مقطع تحصیلی
هزینه سالانه به دلار
1
فوق دیپلم (Associate)
12000 الی 15000
2
لیسانس (BA/BS/BBA/BEng)
14000 الی 20000
3
فوق لیسانس (MA/MS/MEng)
15000 الی 22000
4
مدیریت اجرایی (MBA/DBA)
25000 الی 30000
5
دکتری (PhD/EH.D/D.Sc)
15000 الی 22000
6
پزشکی و دندانپزشکی (پس از لیسانس)
35000 الی 50000
7
داروسازی (پس از لیسانس)
35000 الی 50000
8
دامپزشکی (پس از لیسانس)
25000 الی 50000
هزینه های زندگی در آمریکا
هزینه های زندگی در آمریکا مانند هر کشور دیگری با توجه به شهر محل تحصیل، کیفیت زندگی دانشجو، مقطع تحصیلی دانشجو و … تعیین می شود اما اگر بخواهیم هزینه های یک زندگی متوسط را تخمین بزنیم.
ردیف
توضیح
هزینه سالانه به دلار آمریکا
1
کتاب و منابع درسی و تحصیلی
1000
2
اجاره اسکان دانشجویی
7000 الی 8000
3
غذا و خوراک
2000 الی 3000
4
حمل و نقل
600
5
بیمه سلامت دانشجویی
300 الی 500
میانگین خرج سالانه زندگی استاندارد
12000
کارشناسی در آمریکا
بسیاری از کالج ها در آمریکا دوره های دو ساله فوق دیپلم یا همان کاردانی را ارائه می کنند. این دوره می تواند به صورت یک دوره دو ساله در کالج و یا پس از گذراندن دو سال تحصیل از یک دوره چهار ساله دانشگاهی باشد. دوره های کاردانی طوری برنامه ریزی و طراحی شده اند که دانشجویان را برای انتقال به دوره چهار ساله آماده می سازد.
تعداد بسیاری از دانشگاه های آمریکا دوره های چهار ساله لیسانس را به دانشجویان خود ارائه می کنند. در این مدت چهار ساله واحدهای عمومی، اصلی و اختیاری تدریس می شوند. دانشجویان پس از گذارندن واحدهای عمومی، دروس اصلی خود را که همان هدف شغلی و حرفه ای خود را در آن می بینند می گذرانند.
کارشناسی ارشد در آمریکا
در مورد مقطع کارشناسی ارشد مدت زمان دوره تحصیل معمولا دو سال و حداکثر سه سال است.برای دانشجویان فوق لیسانس، تجهیزات یا تحقیقاتی که در موسسه مورد نظر ارائه میشود بسیار مهم هستند. زیرا تحقیقات مستقل Independent Research برای مقطع فوق لیسانس ضروری می باشد. مدارک کارشناسی ارشد در آمریکا در مجموع دو نوع مدرک فوق لیسانس در آمریکا وجود دارد. مدارک حرفه ای (Professional Degrees) و مدارک تحقیقی(Research Degrees). با توجه به رشته تحصیلی مدارک ممکن است نامهای مختلفی داشته باشند. به عنوان مثال در رشته های مهندسی ممکن است Master of Engineering یا Master of Science in Engineering باشند. مدارک تحقیقی همه تحت یک نام Master of Science ارائه می شوند. این دو مدرک چند تفاوت اساسی با هم دارند.
با توجه به اینکه تنها سه درصد از آمریکایی ها تحصیلات تکمیلی را می گذرانند. بنابراین دانشجویان بین المللی با دریافت مدرک فوق لیسانس شانس بیشتری برای ماندن در آمریکا را خواهند داشت.
تحصیل در آمریکا
دکترا در آمریکا
دوره ی دکترا بالاترین مدرک تحصیلی در آمریکا است که از اعتبار بسیار بالایی برخوردار است. دانشگاه های آمریکا دارای امکانات فوق العاده ای از لحاظ علمی و پژوهشی برای تحصیل در این دوره ها هستند. دوره ی دکترا معمولا از سه تا چهار ترم تمام وقت متشکل از کلاسهای پیشرفته که معمولا در سمینار های کوچک برگزار می شوند، می باشند. دانشجویان باید امتحانات کتبی یا شفاهی قبل از شروع پایان نامه را بگذرانند . پایان نامه در دوره ی دکترا عموما یکسال یا بیشتر طول میکشد. پس از اتمام پایان نامه و دفاعیه در حضور کمیته ی سه تا پنج نفری از اساتید دانشجویان مدرک دکترا دریافت می کنند .
ظرفیت پذیرش دانشجو در مقطع دکتری در بسیاری از دانشگاه های آمریکا معمولا بین 3 تا 15 نفر است. امکان دریافت کمک هزینه ی تحصیلی و همچنین کمک هزینه برای زندگی برای دانشجویان مقطع دکتری در دانشگاه های آمریکا وجود دارد. لازم به ذکر است بعضی از رشته ها از سوی دانشگاه یا مراکز تحقیقاتی همکار با دانشگاه حمایت مالی می شوند که در این صورت هزینه ی زندگی و تحصیل شما کامل پرداخت خواهد شد که گاهی تا چهل هزار دلار سالانه ،به شما اهدا خواهد شد. باید توجه داشت که برای اخد بورسیه در دوره ی دکتری موارد زیر دارای اهمیت به سزایی هستند:
– دارا بودن مقاله های علمی و پژوهشی در نشریات بین المللی، که نشان دهنده ی اندیشه ی برتر و مهارت های تحلیل و نوشتاری شما باشد.
– ارتباط با اساتید برتر دانشگاه محل تحصیل ،برای گرفتن توصیه نامه ی مناسب که نشان دهد استاد مربوطه شما را کاملا می شناسد و توانایی های شما را تایید می کند.
– شرکت در کنفرانس های بین المللی و در صورت امکان ارائه مقاله .
دوره های کوتاه مدت تحصیلی در آمریکا
دوره های کوتاه مدت در آمریکا یکی از راه های تحصیل در این کشور می باشد که برای آنها ویزای تحصیلی صادر شده و دانشگاه های بسیاری اقدام به برگزاری آن می نمایند. این دوره ها حداکثر ۱۲ ماهه بوده و پس از آن مدرک مربوط به دوره اخذ می شود . البته ویزای تحصیلی مربوط به این دوره نیز محدود به همین زمان می باشد و پس از آن باید نسبت به اخذ مجدد آن اقدام کرد. دوره های کوتاه مدت در ۴ دسته زیر تقسیم بندی می شوند :
۱- برنامه های تبادل دانشجو:
این دوره ها فرصتی را برای زندگی و قرار گرفتن در شرایط محیطی و اجتماعی آمریکا ضمن تحصیل فراهم می کند.
۲- دوره های تکمیلی :
برای کسانی است که فاقد مدرک هستند و می خواهند تا با گذراندن این دوره ها ضمن تکمیل سطح آموزشی خود مدرک مورد نظر را نیز دریافت نمایند. همچنین پس از آن می توانند برای رده های بالاتر نیز اقدام کنند. دانشگاه های زیادی در آمریکا وجود دارند که اقدام به ثبت نام از کسانی می کنند که فاقد مدرک می باشند.
۳- کار آموزی :
به عنوان یک راه حال برای تحصیل از طریق کسب تجربه واقعی برای دانشجویان بین المللی که مطرح می شود که می توانند مطالعات علمی خود را تقویت و تکمیل نمایند.
http://www.uniabroad.ir/2015/07/study-in-usa.html
۴- آموزش از راه دور :
دانشگاه های متعددی برای کسانی که شرایط یا توان حضور در آمریکا را ندارند این برنامه را ارائه می کنند . از طریق این دوره ها از طریق اینترنت انجام شده و بهترین شرایط و ارزانترین مدل آن برای تحصیل در ایالات متحده است . همچنین برخی دانشگاه ها و یا موسسات اقدام به برگزاری این دوره ها برای تکمیل مدارک ( دوره های تکمیلی ) می نمایند که می تواند به آنها برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا در آینده کمک کند.
مدارک لازم جهت اخذ پذیرش از دانشگاه های آمریکا
مدارک لازم جهت اخذ پذیرش در دوره کارشناسی:
- ترجمه رسمی مدرک دیپلم و یا پیش دانشگاهی همراه با ریز نمرات .
- مدرک زبان الزامی نمیباشد ولی در صورت عدم شرکت در دوره های زبان دانشگاه مدارک تافل با حداقل نمره ۷۰ در آزمون IBT و ۵۰۰ در آزمون PBT و یا IELTs با نمره ۶٫ نیاز میباشد.
- کپی از صفحه اول پاسپورت (ترجمه شناسنامه برای کسانی که پاسپورت در حال حاضر ندارند).
- رزومه شخصی (Resume\CV) به زبان انگلیسی
- ارسال پروفایل کاری برای رشته های مرتبط با طراجی ، گرافیک و یا معماری.
مدارک مورد نیاز اخذ پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد
- ترجمه رسمی مدرک لیسانس همراه با ریز نمرات چهارساله
- کپی مدارک TOEFL با حداقل نمره ۹۰ در آزمون IBT و ۵۵۰ در آزمون PBT و یا IELTS با نمره ۷٫
- کپی از صفحه اول پاسپورت (ترجمه شناسنامه برای کسانی که پاسپورت در حال حاضر ندارند).
- تأییده مقالات به زبان انگلیسی
- ترجمه از صفحه آخر پایان نامه همراه با تأیید از دانشگاه
- رزومه شخصی (Resume/CV) به زبان انگلیسی
- حداقل ۳ توصیه از اساتید (۴ توصیه نامه پیشنهاد می شود)
- کپی از مدرک GRE/GMAT (در صورت وجود)
- انگیزه نامه تحصیلی در خصوص رشته مورد علاقه (Statement of purpose)
مدارک مورد نیاز اخذ پذیرش در مقطع دکتری
- ترجمه رسمی از کلیه مدارک دانشگاهی لیسانس و فوق لیسانس به همراه ریز نمرات
- کپی از مدرک TOEFL با حداقل نمره ۹۰ از آزمون IBT و ۵۵۰ از آزمون PBT
- کپی از مدرک GRE/GMAT (در صورت وجود)
- حداقل ۴ توصیه نامه تحصیلی از استاد ، مدیران همکار و محققان همکار
- پروپوزال تحقیقاتی در مورد رشته مورد نظر برای تحصیل در مقطع دکتری
- ترجمه رسمی از صفحه آخر پایان نامه های لیسانس و فوق لیسانس با ذکر نمره
- رزومه و سوابق کاری (Resume/CV)
- تأییده مقالات علمی منتشر شده (در صورت وجود)
- ترجمه رسمی کلیه مدارک مثبت تحصیلی، تحقیقاتی،کاری،سمینار ها، تشویق نامه ها و … (در صورت وجود)
- کپی از صفحه اول پاسپورت (ترجمه شناسنامه برای کسانی که در حال حاضر پاسپورت ندارند)
- انگیزه نامه تحصیلی (Statement of Purpose)
- در صورت نیاز ممکن است دانشگاه از متقاضی درخواست Essay نماید.
آزمون های بین المللی زبان
آزمون های پیش نیاز برای دوره های کارشناسی:
- آزمون ست – SAT test
- آزمون تافل – TOEFL
آزمون های پیش نیاز برای دوره های کارشناسی ارشد و دکتری:
- Test of English as a Foreign Language – TOEFL
- Test of Spoken English – TSE
- Graduate Record Examinations (GRE) – for liberal arts, science, math
- Graduate Management Admission Test (GMAT) – for business schools/study for MA ) programs
- Law School Admission Testing Program (LSAT) – for law schools
- Medical College Admission Test (MCAT) – for medical schools
- Dental Admission Testing Program (DAT) – for dental schools
- Pharmacy College Admission Test – PCAT
- Optometry Admission Testing Program – OAT
گاهی نیز ممکن است دانشگاه آزمون های پیش نیاز دیگری را از دانشجویان درخواست کنند.
هزینه ثبت نام و شرکت در این آزمون ها:
معمولا هزینه تستهای مختلف متفاوت است و در حدود 22.5 دلار تا 160 دلار آمریکا است که البته این مقدار هرساله تغییر می کند.
کار در حین تحصیل در آمریکا
دانشجویانی که برای ادامه تحصیل به این کشور وارد می شوند در بدو ورود به آن ها اجازه کار داده نخواهد شد و این امر شش ماه پس از شروع تحصیلاتشان و به صورت نیمه وقت محقق خواهد شد. در این مدت دانشجویان تنها اجازه کار در دانشگاه را خواهند داشت.
قوانین اشتغال برای دانشجویان در ایالات متحده با ویزای F-1
اکثر دانشجویان بین المللی در ایالات متحده دارای ویزای (F-1)، ویزای غیر مهاجرتی هستند که به دانشجویان اجازه کار در آمریکا تحت شرایط خاص و با دستورالعمل های پیچیده و همچنین محدودیت هایی توسط اداره شهروندی و مهاجرت (USCIS) آمریکا را صادر می شود.
دسته بندی های مختلفی از اشتغال در مدت زمان اقامت یک دانشجو با ویزای F-1 وجود دارد به عنوان مثال اشتغال در دانشگاه محل تحصیل آزاد است و پس از آن چهار دسته اشتغال در خارج از دانشگاه وجود دارد.
- آموزش علمی اختیاری (OPT)،
- برنامه آموزش عملی (CPT) ،
- مشکلات شدید اقتصادی و تایید شده توسط سازمان های بین المللی.
برای کار در دانشگاه دانشجوی مشروط به قوانین زیر است:
- باید وضعیت ویزای خودرا حفظ کنید.
- می توانید تا سقف بیست ساعت زمانی که مشغول به تحصیل هستید کار کنید.
- می توانید در طول تعطیلات ترمو بین ترم اگر قصد ادامه تحصیل در ترم آینده را دارید و برای آن ثبت نام کرده اید به صورت تمام وقت در دانشگاه مشغول به کار شوید.
- اشتغال شما به معنای شهروندآمریکا شدن، نیست.
تسهیلات دانشگاه های آمریکا برای دانشجویان بین المللی متقاضی تحصیل در آمریکا
دانشگاه های آمریکا برای جذب دانشجویان بین المللی تسهیلاتی را برای داوطلبان تحصیل در آمریکا ارائه می کنند. این تسهیلات می تواند شامل واگذاری خوابگاه به دانشجویان، اعطای بورس تحصیلی، وام و دیگر موارد باشد. در اینجا سعی می کنیم تا توضیحاتی در رابطه با این موراد ارائه کنیم.
خوابگاه های دانشگاه های آمریکا
خوابگاه ها معمولا به دو دسته اصلی تقسیم می شود و این دسته بندی بیشتر با توجه به محل قرارگیری و موقعیت مکانی خوابگاه هاست. برخی دانشگاه که برای دانشجویان نیز اولویت دارند خوابگاه هایی هستند که در داخل محوطه دانشگاه قرار گرفته اند و برخی دیگر که طرفداران کمتر و شاید بتوان گفت طرفداران خاص تری دارد خوابگاه هایی است که خارج از محوطه خوابگاه قرار گرفته اند.
خوابگاه های داخل محوطه دانشگاه
- اکثر دانشگاه های آمریکا خوابگاه هایی را مخصوصا برای دانشجویان سال اول در نزدیکی کلاس های دانشگاه ارائه می کنند. معمولا امکانات این خوابگاه ها مانند آشپزخانه و حمام بین دانشجویان share می شود. اکثر دانشگاهها در آمریکا سیستم انعطاف پذیری برای برنامه های غذایی دانشجویان مقیم در خوابگاه دارند که امکان پرداخت هزینه برای مثلا صبحانه، نهار و شام در ابتدای هر ترم را به دانشجو می دهد. که معمولا به صورت ترمی از دانشجو گرفته می شود.
خوابگاه های بیرون از محوطه دانشگاه
- برخی دانشگاههای آمریکا نیز خوابگاه ندارند واین موجب بروز نگرانی هایی برای افرادی که قصد ادامه تحصیل در آمریکا را دارند می شود. اما در این مورد اغلب دفاتری در داخل دانشگاه ها وجود دارد که دانشجویان را راهنمایی می کند در کدام مناطق به دنبال خانه هایی که می توانند چند دانشجو با هم زندگی کنند با موقعیت مناسب و نزدیک به کافه تریا ،کتابخانه،فروشگاههای بزرگ و پارک ها و حمل نقل عمومی وجود دارد پیدا کنند.
بورس های تحصیلی دانشگاه های آمریکا
شرایط بورسیه و وام تحصیلی
بورسیه تحصیلی برای رشته های مختلف و هر دانشگاه متفاوت میباشد، ولی به طور کلی فاکتورهای اصلی در تعیین میزان بورسیه تحصیلی بستگی به موارد ذیل دارد:
۱- معدل کل تحصیلی (حداقل ۱۷ برای مقطع کارشناسی و ۱۵ کارشناسی ارشد و دکترا)
۲- نمره آیلتس حداقل ۶٫۵ و یا تافل حداقل ۵۵۰٫
۳- دارا بودن نمره بالای ۸۰% GRE و GMAT.
۴- داشتن مقاله بین المللی برای مقطع دکترا
۵- داشتن سابقه کار مرتبط با رشته تحصیلی و پروفایل کاری برای رشته های هنر.
۶- دانشگاه محل تحصیل
انواع بورس ها و کمک هزینه های تحصیلی
بورس ها معمولا انواع مختلفی دارند که از سوی دانشکده ها یا شرکت ها و یا موسسات خارج از دانشگاه با هدف ترغیب دانشجویان مستعد در اختیار تعداد کمی از دانشجویان قرار می گیرد. بورس ها بر خلاف کمک هزینه ها نیازی به کار کردن دانشجو در قبال آن ندارد.
Fellowship and scholarships
اعطای بورس تحصیلی معمولا منوط به نظر اداره تحصیلات تکمیلی دانشگاه مربوطه می شود زیرا مسئول مستقیم این امر هستند که این بورس ها با توجه به نمره GRE ، معدل دوران کارشناسی و کارشناسی ارشد فرد و همچنین توصیه نامه های اساتید اعطا می شوند. رقابت برای کسب این بورس ها بسیار شدید است.
Teaching Assistantship
این نوع از کمک هزینه که از آن به عنوان دستیار استاد در تدریس یاد می شود با توجه به تسلط فرد متقاضی به زبان انگلیسی و تسلط وی بر موضوع و توانایی تدریس او به دانشجویان اعطا می شود.
Research Assistantship
در بسیاری از موارد اساتید به واسطه پروژه های تحقیقاتی که بر روی آن ها کار می کنند بودجه ای کسب می کنند که بخشی از این بودجه به دانشجویان کارشناسی ارشد یا دکترا اعطا می شود. بهترین و مرسوم ترین راه برای اطلاع یافتن از این موقعیت ها تماس مستقیم با اساتید است.