mahsa71moradi
کاربر تازه وارد
- تاریخ عضویت
- 10 مارس 2018
- نوشتهها
- 3
- لایکها
- 0
- سن
- 32
آنچه که مادر در طول دوران بارداری مصرف میکند، منبع اصلی تغذیه ی نوزاد بشمار می رود. بنابراین کارشناسان توصیه می کنند تا مادر در طول دوران بارداری، مواد غذایی مورد نیاز برای رشد کافی کودک را دریافت کند .
مواد غذایی کلیدی در دوران بارداری
به گفته ی کالج زنان و زایمان آمریکا (ACOG) یک زن باردار به مقادیر کلسیم ، فولیک اسید، آهن و پروتئین بیشتری نسبت به یک زن معمولی نیاز دارد.
فولیک اسید
فولیک اسید که به فولات نیز شناخته می شود، یک ویتامین خانواده B است که مصرف آن برای جلوگیری از نقایص مادرزادی مغز و نخاع کودک (بیماری ای معروف به نقص لوله عصبی باز) در دوران بارداری ضروری است.
ممکن است سخت باشد که مقادیر زیاد فولیک اسید را به تنهایی از **** غذایی دریافت کنید به همین دلیل موسسه March of Dimes، (یک سازمان تخصصی برای جلوگیری از نقایص مادرزادی) توصیه می کند که زنان باردار روزانه یک مکمل ویتامین حاوی 400 میکروگرم اسید فولیک را حداقل از یک ماه قبل از باردار شدن مصرف کنند. در دوران بارداری نیز توصیه می شود که مقدار اسید فولیک به میزان 600 میکروگرم در روز افزایش یابد، مقداری که معمولا در مولتی ویتامین های روزانه بارداری یافت می شود.
منابع غذایی: سبزیجات با برگ سبز، غلات و حبوبات، نان و پاستا، لوبیا، میوه های مرکبات.
کلسیم
کلسیم یک ماده معدنی است که برای ساخت استخوان ها و دندان های کودک استفاده می شود. طبق گفته ی آکادمی تغذیه و **** غذایی (Academy of Nutrition and Dietetics) ، اگر یک زن باردار کلسیم کافی نداشته باشد، این ماده معدنی از ذخایر کلسیم مادر در استخوان هایش گرفته می شود و برای ساخت استخوان های کودک استفاده می شود. بنابراین مصرف محصولات لبنی همراه با ویتامین D در دوران بارداری برای جلوگیری از پوکی استخوان مادر ضروری است. ویتامین D یکی دیگر از مواد مغذی است که موجب جذب کلسیم می شود تا استخوان ها و دندان های کودک را تقویت کند. (مقاله اهمیت ویتامین D برای زنان باردار را مطالعه کنید).
زنان باردار از سن 19 سالگی به بالا به بیش از 1000 میلی گرم کلسیم در روز نیاز دارند. نوجوانان باردار که در سن 14 تا 18 سالگی هستند نیاز به 1300 میلی گرم در هر روز دارند.
منابع غذایی: شیر، ماست، پنیر، آب میوه و مواد غذایی غنی شده با کلسیم، ماهی ساردین یا ماهی قزل آلا ، برخی از سبزیجات (مانند کلم پیچ)
آهن
زنان باردار به 27 میلی گرم آهن در روز نیاز دارند. این مقدار دو برابر نیاز یک زن در حالت معمولی می باشد. مقادیر اضافی مواد معدنی دریافتی برای تهیه خون بیشتر و رساندن اکسیژن به جنین در تغذیه بارداری است. فقر آهن در دوران بارداری می تواند منجر به کم خونی شود، وضعیتی که باعث خستگی و افزایش خطر ابتلا به عفونت های بارداری می شود.
متخصصان توصیه می کنند که برای افزایش جذب آهن، منبع خوبی از ویتامین C را در همان وعده غذایی مصرف کنید. به عنوان مثال، یک لیوان آب پرتقال در صبحانه در کنار غلات غنی شده با آهن داشته باشید.
منابع غذایی: گوشت، مرغ، ماهی، حبوبات و نخود فرنگی، غلات غنی شده با آهن.
پروتئین
مقادیر پروتئین بیشتری در دوران بارداری مورد نیاز است. اما اکثر زنان مشکلی با غذاهای غنی از پروتئین در **** های غذایی خود ندارند. پروتئین یک ماده ی مغذی سازنده است زیرا به ساخت اعضای حیاتی بدن جنین مانند مغز و قلب کمک میکند.
منابع غذایی: گوشت، مرغ، ماهی، حبوبات و نخود فرنگی، تخم مرغ؛ آجیل و پنیر توفو.
منبع مقاله : تغذیه بارداری کودک تک
مواد غذایی کلیدی در دوران بارداری
به گفته ی کالج زنان و زایمان آمریکا (ACOG) یک زن باردار به مقادیر کلسیم ، فولیک اسید، آهن و پروتئین بیشتری نسبت به یک زن معمولی نیاز دارد.
فولیک اسید
فولیک اسید که به فولات نیز شناخته می شود، یک ویتامین خانواده B است که مصرف آن برای جلوگیری از نقایص مادرزادی مغز و نخاع کودک (بیماری ای معروف به نقص لوله عصبی باز) در دوران بارداری ضروری است.
ممکن است سخت باشد که مقادیر زیاد فولیک اسید را به تنهایی از **** غذایی دریافت کنید به همین دلیل موسسه March of Dimes، (یک سازمان تخصصی برای جلوگیری از نقایص مادرزادی) توصیه می کند که زنان باردار روزانه یک مکمل ویتامین حاوی 400 میکروگرم اسید فولیک را حداقل از یک ماه قبل از باردار شدن مصرف کنند. در دوران بارداری نیز توصیه می شود که مقدار اسید فولیک به میزان 600 میکروگرم در روز افزایش یابد، مقداری که معمولا در مولتی ویتامین های روزانه بارداری یافت می شود.
منابع غذایی: سبزیجات با برگ سبز، غلات و حبوبات، نان و پاستا، لوبیا، میوه های مرکبات.
کلسیم
کلسیم یک ماده معدنی است که برای ساخت استخوان ها و دندان های کودک استفاده می شود. طبق گفته ی آکادمی تغذیه و **** غذایی (Academy of Nutrition and Dietetics) ، اگر یک زن باردار کلسیم کافی نداشته باشد، این ماده معدنی از ذخایر کلسیم مادر در استخوان هایش گرفته می شود و برای ساخت استخوان های کودک استفاده می شود. بنابراین مصرف محصولات لبنی همراه با ویتامین D در دوران بارداری برای جلوگیری از پوکی استخوان مادر ضروری است. ویتامین D یکی دیگر از مواد مغذی است که موجب جذب کلسیم می شود تا استخوان ها و دندان های کودک را تقویت کند. (مقاله اهمیت ویتامین D برای زنان باردار را مطالعه کنید).
زنان باردار از سن 19 سالگی به بالا به بیش از 1000 میلی گرم کلسیم در روز نیاز دارند. نوجوانان باردار که در سن 14 تا 18 سالگی هستند نیاز به 1300 میلی گرم در هر روز دارند.
منابع غذایی: شیر، ماست، پنیر، آب میوه و مواد غذایی غنی شده با کلسیم، ماهی ساردین یا ماهی قزل آلا ، برخی از سبزیجات (مانند کلم پیچ)
آهن
زنان باردار به 27 میلی گرم آهن در روز نیاز دارند. این مقدار دو برابر نیاز یک زن در حالت معمولی می باشد. مقادیر اضافی مواد معدنی دریافتی برای تهیه خون بیشتر و رساندن اکسیژن به جنین در تغذیه بارداری است. فقر آهن در دوران بارداری می تواند منجر به کم خونی شود، وضعیتی که باعث خستگی و افزایش خطر ابتلا به عفونت های بارداری می شود.
متخصصان توصیه می کنند که برای افزایش جذب آهن، منبع خوبی از ویتامین C را در همان وعده غذایی مصرف کنید. به عنوان مثال، یک لیوان آب پرتقال در صبحانه در کنار غلات غنی شده با آهن داشته باشید.
منابع غذایی: گوشت، مرغ، ماهی، حبوبات و نخود فرنگی، غلات غنی شده با آهن.
پروتئین
مقادیر پروتئین بیشتری در دوران بارداری مورد نیاز است. اما اکثر زنان مشکلی با غذاهای غنی از پروتئین در **** های غذایی خود ندارند. پروتئین یک ماده ی مغذی سازنده است زیرا به ساخت اعضای حیاتی بدن جنین مانند مغز و قلب کمک میکند.
منابع غذایی: گوشت، مرغ، ماهی، حبوبات و نخود فرنگی، تخم مرغ؛ آجیل و پنیر توفو.
منبع مقاله : تغذیه بارداری کودک تک