تاريخچه شراب شيراز و تصوير خانه داريوش خالدي
(يكي از كارخانه داران شراب سازي )
شراب شیراز (به زبانهای اروپایی: Shiraz) یکی از گونههای شراب است که از انگور قرمز که تلفیق یا پیوندی است از دو نوع انگور به نامهای موندوز بلانش و انگور دورزا که هر دو نوع در نواحی دره رون در جنوب شرقی فرانسه بار میآیند، ساخته میشود
شراب شیراز در میان میها بالاترین دمای سرو شراب (۱۸٫۳) را دارد
شراب شیراز در شیراز تولید میشد. صادرات می شیراز به هندوستان بوسیله بازرگانان اروپایی درسده ۱۷ ثبت شده است.
آن چه كه در مورد اين شراب براي ما ايراني ها مي تواند جالب باشد نام اين عصاره پرخاصيت انگور است كه برگرفته از نام مالك آن آقاي داريوش خالدي است. بله، همان كمپاني سازنده اين شراب متعلق به يك ايراني است به نام داريوش خالدي. او يك مهندس راه و ساختمان ايراني است كه تا پيش از انقلاب در شيراز (شهر شعر و البته شراب) زندگي مي كرده. پدر وي به صورت تفنني شرابي مي انداخته و داريوش هم از آنجا كه از نوجواني دلخسته و عاشق مي ناب بوده يواشكي و دور از چشم پدر گهگاه به خمره دمي مي زده. بعد تر او كه بسيار شراب خوب مي شناخت شروع كرد به جمع آوري بهترين شراب هاي دنيا. با وقوع انقلاب ۵۷ او هم چون بسياري ديگر از ايرانيان با كوچ اجباري به آمريكا زندگي جديدي را با تمام مشكلاتي كه براي يك مهاجر هست آغاز كرد. او و شوهر خواهرش ابتدا تمام اموال و پس انداز خود را روي هم گذاشتند و يك سوپر ماركت ورشكست شده را خريداري كردند كه همان يك فروشگاه شكست خورده حالا با ۱۵۰ شعبه تبديل به يك بنگاه اقتصادي موفق شده. ولي اين موفقيت ها تنها آغازي بود براي جهش بزرگ داريوش خالدي.
وي در سال ۱۹۹۷ با خريد زميني بزرگ در نپا ولي كه مركز شراب آمريكا است رسما سرزمين داريوش را بنياد گذاشت. او خود مي گويد كه از همان نوجواني آرزوي روزي را داشتم كه تشكيلاتي چون اين را پايه ريزي كنم. حال با ديدن كاخ عظيمي كه به زيبايي هر چه تمامتر و به سبك ايران باستان و الهام گرفته از كاخ هاي كورش و داريوش كبير ساخته شده و با داشتن يكي از بزرگترين، معروف ترين و بهترين شراب سازيهاي دنيا بايد گفت كه او به آنچه آرزو داشت رسيده
