به بهانهي پايان جام جهاني فوتسال ، نمايش درخشاني كه با يك باخت بيعنوان ماند
تيم ملي فوتسال ايران در جام جهاني برزيل اگرچه در مرحلهي دوم گروهي به كار خود پايان داد، با اين حال نمايشي درخشان از خود بروز داد كه بيشك تا مدتها در يادها خواهد ماند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، شاگردان حسين شمس، سرمربي تيم ملي فوتسال ايران در حالي از قرار گرفتن در جمع چهار تيم پاياني محروم ماندند كه در كارنامه ي آنها تنها يك باخت يك بر صفر برابر برزيل ديده ميشود. اين در حالي است كه تيمي همانند ايتاليا با دو باخت به مدال برنز جام جهاني فوتسال رسيد! ايران برابر برزيل، قهرمان رقابت ها با کمترين اختلاف ممکن يعني يک گل شکست خورد، اسپانياي نايب قهرمان را ٣ بر٣ متوقف کرد و سرانجام برابرايتاليا، تيم سوم جام جهاني به تساوي ٥ بر٥ دست يافت و با شکست و حذف اين تيم تنها ٤١ ثانيه فاصله داشت.
در زير نگاهي به عملكرد تيم ملي ايران در جام جهاني برزيل مياندازيم:
* مرحلهي نخست گروهي
همبازيان وحيد شمسايي، كاپيتان تيم ملي فوتسال ايران در مرحلهي نخست گروهي با اسپانيا، اروگوئه، ليبي و چك بازي كردند. ايران در بازي نخست خود با اسپانيا در حالي به تساوي سه بر سه دست يافت كه ابتدا از حريفش ٣ بر صفر پيش افتاده بود. حتي همين تساوي هم زنگ خطر را براي همه ي تيمهاي حاضر در ششمين دورهي جام جهاني فوتسال به صدا درآورد و از بازگشت غول فوتسال آسيا به سطح نخست فوتسال دنيا خبر داد.
گلزنان ايران در اين ديدار محمد طاهري، وحيد شمسايي و علي حسن زاده بودند.
ايران در بازي دوم خود با گلهاي محمد طاهري، محمد هاشم زاده (٢ گل) ومصطفي طيبي چهار بر دو ليبي را برد. اروگوئه هم سومين حريف ايران در ريودوژانيرو بود. فوتساليستهاي ايران حريف آمريكاي جنوبي خود را هم با نتيجه مشابه ديدار دوم (چهار بر دو) شكست داد. گلزنان بازي سوم قهرمان آسيا محمد طاهري، مصطفي طيبي، وحيد شمسايي و محمد هاشم زاده بودند.
چك آخرين حريف ايران در مرحله نخست گروهي بود كه با حساب سه بر دو تسليم پرافتخارترين تيم فوتسال آسيا شد. اروپاييها با شكست ايران ميتوانستند به جاي آنها در مرحله دوم گروهي حاضر باشند. اما، پيروزي بازيكنان ايران که با گل هاي علي حسن زاده (٢ گل) و وحيد شمسايي رقم خورد، ديگر جاي هيچ شك و شبههاي را باقي نگذاشت.
اسپانيا و ايران به عنوان تيمهاي نخست و دوم گروه D راهي دور دوم گروهي شدند.
* مرحلهي دوم گروهي
برزيل، اوكراين و ايتاليا حريفان اين مرحلهي تيم چهارم جام جهاني فوتسال در سال ١٩٩٢ در هنگكنگ بودند.
بازي با برزيل اوج نمايش فوتسال ايران بود. جايي كه برابر پرافتخارترين تيم فوتسال جهان تنها با يك گل بازنده شديم. آمريكاي جنوبيها قبل از اين ديدار ٤٩ بار دروازه حريفان خود را باز كرده بودند. آنها روسيه تيم چهارم رقابتها را هفت بر صفر برده بودند، ولي در بازي با ايران تنها يك بار توانستند توپ را از خط دروازه مصطفي نظري، سنگربان با آتيه ي تيم ملي فوتسال عبور دهند.
شكست با كمترين اختلاف ممكن همان چيزي بود كه از بازيكنان ايران انتظار ميرفت و آنها هم به شايستگي از پس اين كار برآمدند.
شاگردان شمس در بازي با اوكراين پنج بر چهار پيروز شدند. ديداري كه پس از رقابت ايتاليا – برزيل انجام شد. مليپوشان ايران ميدانستند كه در بازي با اوكراين برتري با تفاضل ٢+ ميتواند خيال آنها را در بازي پاياني مرحله ي دوم گروهي برابر، ايتاليا، نايب قهرمان جهان در سال ٢٠٠٤ راحت كند. اما، اين طور نشد و در ثانيههاي پاياني بازي گل چهارم نيز دريافت شد. اين نتيجه ايران را ناچار كرد براي حضور در جمع چهار تيم پاياني برابر ايتاليا در آخرين بازي گروهي پيروز شود.
ايران در بازي با اوكراين ستارههايش را نيز از دست داد. وحيد شمسايي و كشاورز بهترين بازيكنان ايران در اين بازي به ترتيب دو اخطاره و اخراج شدند تا بازي با ايتاليا را از دست بدهند. گلزنان ما در بازي با اوكراين وحيد شمسايي و محمد طاهري (هر کدام٢بار)، پيليپيف (بازيکن حريف) بودند.
و سرانجام در بازي با ايتاليا تنها چهار ثانيه با پيروزي و صعود به نيمه نهايي فاصله داشتيم اما...
تساوي پنج بر پنج برابر ايتاليا، آتزوري را همراه با برزيل راهي نيمه نهايي جام جهاني فوتسال كرد و تيم ملي ايران تنها با يك باخت از رسيدن به عنوان بازماند.
جام جهاني فوتسال برزيل با قهرماني ميزبان به پايان رسيد. اسپانيا دوم شد و ايتاليا و روسيه در مكانهاي سوم و چهارم قرار گرفتند. در مجموع اين رقابتهاي ٢٠ تيمي ٥٦ رقابت برگزار شد و ٣٨٧ گل به ثمر رسيد.
برزيل با ٦٤ گل زده بهترين خط حمله و با ٨ گل خورده بهترين خط دفاعي را از آن خود كردند. بدترين خط حمله از آن چين با تنها ٥ گل زده و ضعيف ترين خط دفاعي هم از آن جزاير سليمان با ٦٩ گل خورده بود.
از ميان چين، ژاپن، تايلند و ايران اين آخري با حضور در جمع هشت تيم پاياني شايستهترين تيم آسيا بود.
ايران در اين دوره چهار برد، دو تساوي و يك شكست را در كارنامهاش ديد. ٢٤ بار گل زد و ١٩ بار هم دروازهاش را به روي حريفان باز شده ديد. ميانگين گل زده در اين هفت بازي ٤/٣ و ميانگين گل خورده اش نيز٧/٢ بود. ميانگين گل زده در كل رقابتها هم ٩/٦ بود.
تعداد كارتهاي زرد و قرمز مليپوشان فوتسال ايران ٦ و يک بود. داوران در اين ٥٦ بازي ١٢٦بار از كارت زرد و ١٦ بار از كارت قرمز خود استفاده كردند كه ميانگين آن در هر بازي ٢٥/٢و ٢٨/٠ بود.
بهترين گلزنان ايران وحيد شمسايي و محمد طاهري با ٥ گل زده بود. (ميانگين ٧١/٠)
بهترين گلزنان رقابتها هم "پولا" از روسيه با ١٦ گل زده بود. (ميانگين ٧/١)
براي آنكه عملكرد تيم ملي فوتسال ايران بهتر نمود پيدا كند، در زير آمارهاي زير را با هم مقايسه كنيد:
* ايران
٧ بازي؛ ٤ برد، يك باخت و ٢ تساوي، ١٤ امتياز، ٢٤ گل زده، ١٩ گل خورده، ميانگين گل زده ٤/٣، ميانگين گل خورده ٧/٢
* برزيل - قهرمان جهان
٩بازي؛ ٩ برد، بدون باخت، بدون تساوي، ٢٧ امتياز ٦٤ گل زده، ٨ گل خورده، ميانگين گل زده ١/٧، ميانگين گل خورده ٨/٠
* اسپانيا - نايب قهرمان
٩بازي، ٧ برد، يک باخت، يک تساوي، ٢٢ امتياز ٢٩ گل زده، ١١ گل خورده، ميانگين گل زده ٢/٣، ميانگين گل خورده ٢/١
* ايتاليا - مقام سوم
٩ بازي، ٦ برد، ٢ باخت، يك تساوي، ٢٠ امتياز، ٢٥ گل زده، ١٨ گل خورده، ميانگين زده: ٧/٢، ميانگين خورده: ٢
* روسيه - چهارم
٩ بازي، ٤ برد، ٤ باخت، يك تساوي، ١٣ امتياز، ٦٢ گل زده، ٣٢ گل خورده، ميانگين زده: ٨/٦، ميانگين خورده: ٥/٣
** آسياييها:
* ژاپن
٤ بازي، ٢ برد، ٢ باخت، بدون تساوي، ٨ امتياز، ١٣ گل زده، ٢٤ گل خورده، ميانگين گل زده: ٢٥/٣، ميانگين گل خورده: ٦
* چين
٤ بازي، بدون برد، ٤ باخت، بدون تساوي، بدون امتياز، ٥ گل زده، ٢٥ گل خورده، ميانگين گل زده: ٢٥/١، ميانگين گل خورده: ٢٥/٦
* تايلند
٤ بازي، يك برد، ٣ باخت، بدون تساوي، ٣ امتياز، ٧ گل زده، ١٥ گل خورده، ميانگين گل زده: ٧٥/١، ميانگين گل خورده: ٧٥/٣
*** ديگر آمارها:
١٠ بازيكن برتر جام:
فالكائو، لنيزيو، شوماخر، تياگو (برزيل)، گرانا (ايتاليا)، كيكه (اسپانيا)، مصطفي نظري، وحيد شمسايي (ايران)، پولا، ولاديسلاو شايايخمتوف (روسيه)
بهترين بازيكن: فالكائو از برزيل
تيم اخلاق: اسپانيا
بهترين تيم: برزيل
آقاي گل: پائولا از روسيه با ١٦ گل زده
بهترين دروازهبان: "تياگو" از برزيل
پرگلترين ديدار:
روسيه – جزاير سليمان (٣١ به ٢ به نفع روسيه)
كم گلترين ديدارها:
ايتاليا – تايلند (يك – صفر) (دور اول گروهي)
برزيل – ايران (يك – صفر) (دور دوم گروهي)
منبع: ايسنا