mo.alizade
کاربر تازه وارد
كسي از شما تا حالا جن ديده خوابشو چي اصلا به جن اعتقاد داريد يا چيزي در مورد جن ها ميدونيد ؟
شديدا شديدا حرف اطهر رو تائيد مي كنم.به نقل از athar :من پیشنهاد میکنم اینطور مسائل رو از طریق علم بررسی کنید. نباید بگید که چون اسلام گفته جن وجود داره پس نمیشه اون رو انکار کرد. اسلام در مورد تعبیر خواب هم خیلی چیزها گفته که .......
از نظر من جن به هیچ وجه وجود خارجی نداره.
بعضی از افراد چیزهایی رو دیدن که ممکنه وجود داشته باشن اما جن نیستن و اونها رو میشه از طریق علم بررسی و وجودش رو اثبات کرد.
و همیشه یک چیز رو به خاطر داشته باشید. هر چیزی با علم قابل توضیح هست.
البته بعيد نيست كه چنين موجوداتي يا مشابهشان وجود داشته باشند اما اين كه بخواهيم بگوييم كه فلاني جن ديده و فلان خيلي غيرمنطقي استبه نقل از ..hamid.. :جن ها طبق روایات ما مسلمونها و قرآن وجود دارند. اینو که نمیشه انکار کرد. ولی همه جن ها رو نمی بینند.
جن ها هم مخلوقاتی از بی نهایت آفریده های خدا هستند و از آتش آفریده شدند و زمان و مکان ندارند. و می توانستند به آینده سفر کنند ولی به خاطر مزاحمت هاشون این امکان ازشون گرفته شده
به نقل از babakweb :من هم مانند خيلي هاي ديگه تا چيزي رو نبينم باور نمي كنم
علم ناشي از تجربيات آدمهاست . و در بسياري موارد اگه تاريخچه پيشرفت گرايش هاي مختلف علم رو بررسي كنيد ، مي بينيد كه در هر دوره ، برخي مسائل دوره هاي قبلي رد و يا تصحيح شده است . فكر نمي كنم نيازي به مثال زدن وجود داشته باشد .هر چیزی با علم قابل توضیح هست.
من هم مانند خيلي هاي ديگه تا چيزي رو نبينم باور نمي كنم
دوست عزيز اينكه زمان و مكان ندارند ، خيلي درست نيست . عمرشون خيلي طولاني تر از ساير موجودات مثل انسان است ، ولي عمر و زمان دارند و مانند انسانها نيز محشور مي شن و حساب و كتاب هم دارن .به نقل از ..hamid.. :جن ها هم مخلوقاتی از بی نهایت آفریده های خدا هستند و از آتش آفریده شدند و زمان و مکان ندارند. و می توانستند به آینده سفر کنند ولی به خاطر مزاحمت هاشون این امکان ازشون گرفته شده
دقیقا موافقم جکی عزیز. شاید علم در حال حاظر بتونه ثابت کنه که جن وجود داره. در این صورت (حتی اگه بعدا تکذیب بشه) اگه من رو قانع کنه به وجود جن ایمان میارم. اگه هم بعدا خلافش برای من ثابت بشه باز هم به وجود نداشتنش ایمان میارم.علم ناشي از تجربيات آدمهاست . و در بسياري موارد اگه تاريخچه پيشرفت گرايش هاي مختلف علم رو بررسي كنيد ، مي بينيد كه در هر دوره ، برخي مسائل دوره هاي قبلي رد و يا تصحيح شده است . فكر نمي كنم نيازي به مثال زدن وجود داشته باشد .
شما توی پست اول سعی کردید از روی منطق حرف بزنید. اما پست دوم شما و مطالبی که عرض کردید تنها از روی اعتقاد و مذهب شما هست و چون کتاب دینی شما به شما گفته که جن وجود داره شما به وجودش ایمان دارید و حتی در مورد عمر و مکان و زمان و چیزهای دیگه مربوط به اون نظر دادید (که این موارد هم فکر نمیکنم از جایی غیر از موارد مذهبی برداشت شده باشه).مانند انسانها نيز محشور مي شن و حساب و كتاب هم دارن .
شما ذکر کردید که در قدیم مسائلی با علم اثبات شده و بعدا خلاف اون اثبات شده. باید عرض کنم که علم غیر قابل انکار
هست و اگر جایی از کار ایراد داشته باشه ایراد از خود ماست.
اولاً دانش بشر مطلقاُ دانشي نسبي است و نه دانشي مطلق اگر نه ديگه چه نيازي به پيامبر و پيام آور و يا امام و ماموم بود؟!(البته اگر پيامبر رو هم مثل قرآنش نقض نكنيد) ... درضمن شرط تابعیت از هر مذهبی (چه الهی چه غیر الهی که در اینجا منظور مذاهب الهی است) تابعیت مطلق از آن است و نقض حتی سر سوزنی از آن چیزی که ما به آن زندگی میکنیم و راه طلبی میکنیم یعنی یقین نداشتن به دین خود که میتواند بعدها باعث رد کل دین بشه(اگه جهان بيني غير الهي داريد كه مبحث جداست) ... در ضمن اگه امكانش وجود داشت كه با علم بشه هر پديده و وجودي رو اثبات كرد و توضيح داد معجزات پيامبران اكنون قابل توضيح ترين چيز بود(برداشت مذهبي نشه) ... راستي اگه ممكنه يكي براي من حقير ازليت و ابديت خداوند رو با ادله و دلايل محكمه پسند اثبات و روشن كنه!!! به خدا تو اين جهان پهناور هزاران هزار سوال بي جواب وجود داره كه حتي شايد بسياري از آنها تا قيام كبري لاينحل باقي بمونه , اگه حلشون نمیکنیم حداقل باعث گمراهی دیگران نشیم که خود فیضی است عظیمبه نقل از athar :بعضی از افراد چیزهایی رو دیدن که ممکنه وجود داشته باشن اما جن نیستن و اونها رو میشه از طریق علم بررسی و وجودش رو اثبات کرد.
و همیشه یک چیز رو به خاطر داشته باشید. هر چیزی با علم قابل توضیح هست.
به نقل از athar :سیاوش عزیز دوست ندارم تاپیک به انحراف کشیده بشه. در ضمن بحث های مذهبی در فروم ممنوع هست. اما:
شاید باور نکنید اما من بیست و چهار ساعت به خدا اعتقاد نداشتم. اما با دلیل و منطق و علم به به اینکه خدا واقعا وجود داره رسیدم. اگه بازهم میخواهید در این مورد بحث کنید پیشنهاد میکنم یه تاپیک جدید باز کنید. در کمال میل باهم گفتگو میکنیم.
فکر نمیکنم تمام دانشمندان و فیلسوفانی که توی دنیا وجود دارند به پیغمبر و امام و ... اعتقاد داشته باشند. تنها چیزی که اعتقاد دارم خداوند هست و دین من خداست و اون دینی هست که خودم اون رو وضع کردم و از عمل به اون لذت میبرم و از نظر نظر خودم و از نظر بقیه افراد که تقریبا همه به یک دین اعتقاد دارند "به مثلا یک مسلمان سر هستم" در جواب جناب علیزاده عرض کنم که هنوز به وجود خداوند یقین ندارم. اما تا اینجا به این رسیدم که چون دنیا و حتی خود من بینهایت پیچیده هست و این پیچیدگی خود به خود بوجود نیومده چیزی بوده که اون رو بوجود آورده و فعلا اون دلیل خداوند هست. پس "فعلا" (و شاید هم تا ابد) بهش اعتقاد دارم.اولاً دانش بشر مطلقاُ دانشي نسبي است و نه دانشي مطلق اگر نه ديگه چه نيازي به پيامبر و پيام آور و يا امام و ماموم بود؟!(البته اگر پيامبر رو هم مثل قرآنش نقض نكنيد)
من هم مثل شما مسلمان زاده هستم و نام مسلمان تا مدت زیادی روی من بود. اما خوشحالم که در حالی که تابع اسلام بودم سعی میکردم که مطمئن بشم که آیا این حرف خداوند هست؟ و به سرعت جواب خودم رو یافتم. خیلی عذر میخوام. اما اگه کسی بخواد چشم و گوش بسته به چیزی ایمان بیاره و به خودش اجازه نده که در موردش تحقیق و بررسی کنه توی اکثر موارد (....) میشه به این کار حماقت گفت.(باور کنید قصد جسارت ندارم ) همینطور کسی که این قانون که "باید بدون شرط پذیرفت" رو وضع کرده میترسه که اگر طرف تحقیق کنه شاید چیزی بر خلاف دین من پیدا کنه و منکر من بشه.شرط تابعیت از هر مذهبی (چه الهی چه غیر الهی که در اینجا منظور مذاهب الهی است) تابعیت مطلق از آن است و نقض حتی سر سوزنی از آن چیزی که ما به آن زندگی میکنیم و راه طلبی میکنیم یعنی یقین نداشتن به دین خود که میتواند بعدها باعث رد کل دین بشه(اگه جهان بيني غير الهي داريد كه مبحث جداست)
اون معجزاتی هم که فرشاد عزیز عرض کردند به نظر من وجود نداشته. اگه هم وجود داشته باشه قابل توضیح هست. دیوید کاپرفیلد تونست مجسمه آزادی رو غیب کنه. آیا از طرف خدا این قدرت به اون داده شده؟ اگر هم داده شده باشه (مثلا برای کسی که ادعا میکنه خداوند به اون دستی داده که باهاش انرژی درمانی میکنه) ادعای پیامبری میکنه؟اگه امكانش وجود داشت كه با علم بشه هر پديده و وجودي رو اثبات كرد و توضيح داد معجزات پيامبران اكنون قابل توضيح ترين چيز بود
موافقم. نباید گفت "چون چیزی رو ندیدیم پس وجود نداره". اما نباید گفت "چون چیزی رو ندیدیم وجود داره". من با منطق خودم میگم "چون چیزی رو ندیدم و دلیلی برای وجودش نمیبینم امکان داره وجود داشته باشه و امکان داره وجود نداشته باشه"نبايد گفت چون نديديم پس نيست! در اينصورت ميشه به راحتي وجود خدا رو هم منكر شد مگر با عقل سلیم(جداي از اعتقادات ديرينه و بيشتر نوين مكتبي بدعتي) البته هر چیزی در حوزه عقل نمی گنجد(یادآوری كنم كه بحث تبليغ دين نيست فقط دلایلیست که در مسیر نتیجه گیری وجود دارند) ... آيا ميشه به من بگي چيزهايي رو كه افراد ديگه در بيداري و هوشياري كامل مشاهده كردن چي بوده؟ اينكه ميگين چيز ديگه بوده نكنه آدم فضايي بودن؟! يا اينكه همشون دروغ پردازي بيشتر نبودند؟ غیر از این شاهدان عینی که کمتر در دسترس هستند و حتی به سقم و صحت گفتار کمترشون میشه اطمینان کرد فكر ميكنم اگه اندك اعتقادي به كتاب پيامبر شريعت خود(هر شريعت الهی)داشته باشيد جواب همه اين سوالات رو خواهيد گرفت.
اطهر جان ، ما قصد اثبات چيزي رو نداريم ، همونطور كه گفتم افكار ، نظرات و عقايدمون رو با هم به اشتراك مي گذاريم . هر كسي هم مي تونه از ديد خودش صحبت كنه .به نقل از athar :جکی جان من اطهر هستم. (هم توی شناسنامه و هم بیرون شناسنامه )
هدف من از بحث کردن مغلوب کردن کسی نیست و به قول شما بحث با کسی که عقایدش باهات فرق میکنه بسیار شیرین هست.
با تمام حرفایی که توی پست اول و سوم زدی هم موافقم. چیزی که ما کشف میکنیم و اسم اون رو علم میذاریم میتونه مشکل داشته باشه و درست نباشه. توی این بحثی نیست. حرف من اینه که باید از نظر علمی (حتی اگه الان درست باشه و بعدا غلط باشه) به مسائل نگاه کرد. تنها دلیل شما برای اثبات وجود جن قران هست که برای من غیرقابل قبول هست.
درضمن به خاطر این ترجیح دادم توی بحثی که توش از مسائل مذهبی استفاده شده شرکت نکنم که وقتی بحث مذهب وسط میاد شما مدارکی دارید که برای من قابل قبول هست اما برای من قابل قبول نیست. و چون اثبات هر چیزی بر طبق مدارک صورت پذیر هست این وسط مشکلی پیش میاد که قابل حل نیست. تنها راه حلش اینه که من ثابت کنم مدرک شما درست نیست که این راه هم به تاپیک ربطی نداره و هم اینکه ثابت کنم مدرک شما (اسلام) درست نیست برای شما ممکنه ناخوشایند باشه.
موفق باشید
نه ، اين حرف درست نيست . اطهر جان .در حالی که از نظر شما یک مذهبی از چنین چیزی در مورد دین خودش محروم هست
خوب جکی جان اگه به حرفم دقت کنید گفتم که "از نظر شما" ........به نقل از Jacky :دوستان يك نكته رو تذكر بدم كه لطفا همينطور كه تا حالا با احترام به همديگه صحبت كردين ، با همين وضع هم ادامه بدين .
اين يك بحث دوستانه است. لطفا كسي اين رو فراموش نكنه .
نه ، اين حرف درست نيست . اطهر جان .
اين موضوعي است كه در حوزه علميه باب بوده نه در دين اسلام . آقايون حوزه اي هميشه با فلسفه و فلسفه خوانها مشكل داشتن . ولي ما فلاسفه سيار بزرگي در گذشتگان و بزرگان دينمون داريم .
در اسلام اگه كسي اصول الدين رو تقليدي پذيرفته باشه ، اصلا ازش قبول نخواهند كرد . ( يعني تفكر مساله اي كاملا حياتي در دين ماست )
اين حديث معروف رو هم همه مي دونيد كه يك ساعت فكر كردن بهتر از هزار سال عبادت است . و باز هم مي بينيد كه اهميت تفكر در اسلام چقدر زياد است .
در ضمن فكركنم زيادي داريم از بحث منحرف مي شيم .