نفر پنجم كنكور انساني در گفتوگو با فارس:
كنكور غول بزرگي نيست
خبرگزاري فارس: نفر پنجم كنكور انساني گفت: داوطلبان كنكور فكر نكنند غول بزرگي است. من خيلي خونسرد بودم و درگير استرس كنكور نشدم. داوطلبان كنكور هم نبايد دچار استرس شوند تا بتوانند به موفقيت برسند.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، هميشه براي خيلي از افراد اين سؤال مطرح بوده كه نفرات برتر كنكور چقدر از وقت خود را به درس خواندن اختصاص ميدادند و اينكه آيا كنكور خيلي دشوار است يا نه، در همين راستا به سراغ سپهر حسنخانپور، رتبه پنجم كشوري رشته علوم انساني رفتيم تا با او در اين رابطه صحبت كنيم.مشروح اين گفتوگو را بخوانيد.
فارس: از كي درس خواندن براي كنكور را شروع كرديد؟
حسن خانپور: من علاقه زيادي به مطالعه دارم، خيلي دوست داشتم كه از ابتداي دوران دبيرستان شروع به درس خواندن براي كنكور كردم اما به دليل درگيريهايي كه در المپياد داشتم، از اوايل شهريور سال گذشته به طور جدي درس خواندن براي كنكور را آغاز كردم و با خونسردي كامل به درس خواندن خود ادامه دادم.
فارس: معدل شما چند بود؟
حسن خانپور: من در مدرسه علامه حلي درس خواندم و با معدل كتبي نهايي 30/19 در رشته علوم رياضي و معدل پيشدانشگاهي 63/19 در رشته علوم انساني، خودم را براي كنكور سراسري آماده كردم.
فارس: چند ساعت در روز درس ميخوانديد؟
حسن خانپور: خيلي از دوستانم معتقد بودند كه بايد در ابتدا ساعات كمتري درس خواند و با نزديك شدن به كنكور زمان بيشتري را براي درس خواندن اختصاص داد، اما من با اين نظر كاملاً مخالف بودم و از همان ابتدا برنامه ثابتي براي خودم تنظيم كردم و با آن پيش رفتم و به طور ميانگين هفتهاي 30 ساعت درس ميخواندم و خوشبختانه اين روش در مورد درس خواندن جواب داد.
فارس: تفريح هم داشتيد؟
حسن خانپور: من فردي خونسرد بودم به همين دليل به تفريح اهميت زيادي ميدادم و چون اهل ورزش كردن نيز هستم به ورزشهايي مانند پيادهروي و استخر در اين دوران ميپرداختم. همچنين چندين بار نيز به مسافرت رفتم.
فارس: آيا از كلاسهاي كنكور استفاده كرديد؟
حسن خانپور: به كلاسهاي كنكور اعتقادي ندارم و به همين دليل اصلاً از اين كلاسها استفاده نكردم و تنها با برنامهاي كه مدرسه داشت، پيش ميرفتم و با جديت كامل درس ميخواندم و از اين كار هيچ وقت احساس خستگي نميكردم.
فارس: آيا در ايام كنكور تست هم ميزديد؟
حسن خانپور: من با تست اصلا غريبه نبودم و خوشبختانه از همان ابتداي درس خواندن در مدرسه شروع به تست زدن كردم و تا حدي موفقيت خود را در سرعت بالاي تست زدن خود ميدانم چون خيلي از داوطلبان در تست زدن مشكل دارند و به همين دليل با وجود خوب درس خواندن نميتوانند در كنكور موفق شوند، توصيه ميكنم كه با تست زدن غريبه نباشند.
فارس: چه رشته و چه دانشگاهي را براي تحصيل انتخاب ميكنيد؟
حسن خانپور: با توجه به علاقهاي كه به رشته حقوق دارم و به همين علت هم از رشته رياضي به انساني تغيير رشته دادم، تصميم دارم كه اين رشته را در دانشگاه تهران ادامه دهم تا بتوانم به كشور خود خدمت كنم.
فارس: آيا فكر ميكرديد اين رتبه را در كنكور سراسري كسب كنيد؟
حسن خانپور: در آزمونهايي كه از خودم ميگرفتم و تخمين ميزدم، انتظار همين رتبه را از خودم داشتم و با تلاش خودم و كمك خداوند توانستم رتبه پنجم را كسب كنم.
فارس: تأثير دوستان و همكلاسيهايتان در موفقيت شما تا چه حد بوده است؟
حسن خانپور: با توجه به روحيهام، ارتباط خوبي با دوستان مدرسهام داشتم و در درس خواندن با هم همكاري ميكرديم و دوستان من هم در كنكور رتبههاي 145، 290 و 590 را كسب كردند.
فارس: رمز موفقيت خود را در قبولي كنكور چه ميدانيد؟
حسن خانپور: اول خدا، دوم خدا و سوم تلاش و پشتكار خودم و نيز كمك پدر و مادرم بزرگترين كمك به من بود. چون هنگامي كه درس ميخواني اگر به خدا توكل كني و از او ياد كني، قطعاً او نيز آن قدر بزرگ است كه جوابت را ميدهد، هرچند گناهكار باشي.
فارس: موفقيتهاي ديگري هم داشتهايد؟
حسن خانپور: من در تابستان گذشته تا قبل از شهريور درگير المپياد ادبيات بودم و مدال نقره را در اين المپياد كسب كردم. خوشبختانه توانستم راه موفقيت خود را با شركت در اين المپياد پيدا كنم و همين موضوع همراه با علاقهاي كه داشتم باعث شد كه در همان تابستان از رشته رياضي به انساني تغيير رشته بدهم. چون فكر ميكردم در اين رشته موفقتر هستم.
فارس: نحوه برگزاري كنكور و سيستم آموزشي را چگونه ارزيابي ميكنيد؟
حسن خانپور: با نحوه برگزاري كنكور، چه سراسري و چه آزاد به شدت مخالف هستم؛ به اين علت كه اضطراب زيادي را به داوطلبان وارد ميكند و همين امر باعث ميشود كه داوطلبي كه خيلي هم درس خوانده، دچار استرس شود و تا حدي اين قضيه در نتيجه مورد دلخواه او از كنكور تأثير ميگذارد. اما خوشبختانه من درگير اين اضطراب و سردرگمي نبودم، چون خدا با من بود. به عنوان يك داوطلب پيشنهاد ميدهم كه به جاي كنكور، از همان سالهاي دبيرستان با برگزاري امتحانات نهايي اولويتهايي را براي دانشآموزان در نظر بگيرند و از آنها براي وارد شدن به دانشگاه استفاده كنند. از بنياد ملي نخبگان نيز انتظار دارم كه با حمايت كردن افراد نخبه در كشور، بتواند در جهت توسعه علمي كشور گام بردارد.
فارس: چه توصيهاي به كنكوريهاي سال آينده داريد؟
حسن خانپور: توصيه دوستانهاي كه ميتوانم به داوطلبان سال آينده كه با اين مسائل درگير خواهند شد، اين است كه فكر نكنند كنكور غول بزرگي در سر راه دوران مدرسه تا دانشگاه است، بلكه با توكل به خداوند اعتماد به نفس خود را حفظ كنند و بدانند كه با يك برنامه درست و دقيق و نيز با پشتكار زياد قطعاً ميتوانند اين دوران را پشت سر بگذارند و نتيجه مورد دلخواه خود را به دست آورند.