شما دماوند بخر 100 تومن....به نقل از jupiter :300 تومن؟ نه...واسه من که زیر خط فقر زندگی میکنم چی پیشنهاد میکنید؟ 100 تا 150 تومن؟
سلام.
از اونجایی که توی PT در هر زمینه ای چند تا مهندس و کارشناس پیدا میشه ترجیح دادم سوالم رو اینجا بپرسم.
اگر کمی با محتوای سایت تناقض داره باید ببخشید.
از 7 سال پیش یک دوچرخه COBRA فرانسوی داشتم که این بیچاره رو هر جا که بگید میبردم....
ولی 2 هفته پیش که داشتم توی سر بالایی کوه رکاب میزدم از روی یه سنگ رد شدم و تعادلم به هم خورد. شانس آوردم که از دوچرخه پریدم پایین..... دو چرخه افتاد پایین و تبدیل شد به یک تیکه آهن پاره!
حالا تصمیم گرفتم یه دوچرخه جدید بگیرم....
کسی مدل خاصی رو پیشنهاد میکنه که بدرد کوه و شیبهای خیلی تند و مسیرهای سنگلاخی بخوره؟؟؟؟
مشخصات و قیمتش رو لطف کنید.
ممنون.
توضیحات خوبی و کاملی بود. در مورد دوچرخه اساک مطمئنی که تعطیل شده؟ چون من زنگ زدم نمایندگیش (شماره ای که در سایتش هست ) و گفت فروش داریم.فقط بدنشون همه فولاده و میترسم خیلی سنگین باشه. سایتش هم 3 ساله بروز نشده. اگر کسی جدیدا خرید کرده یک راهنمایی بکنه.در حال حاضر دوچرخه های موجود در بازار انواع مختلفی را شامل می شود که تفاوت آنها در موارد زیر است:
- جنس بدنه : فولاد - آلومینیوم - تیتانیوم - فیبر کربن
که دو مورد آخر را به سختی می توان یافت و قیمت آنها بسیار بالاست ( از دو میلیون به بالا!). دوچرخه های
فولادی قیمت پایینی دارند (100 تا 160 هزار تومان) اما در مقابل دارای وزن زیادی می باشند. دوچرخه های آلومینیومی سبک تر هستند ولی قیمت بالاتری دارند که از 200 هزار تومان هست به بالا.
- فنربندی: بدون فنر - دوشاخ فنری (Hard Tail) - فنربندی جلو و عقب (Full Suspension)
این سه نوع فنربندی هرکدام استفاده خاص خود را دارد: دوچرخه های بدون فنر مخصوص جاده می باشند (مانند دوچرخه های کورسی). دوچرخه های با دوشاخ فنری و نیز با فنربندی کامل مخصوص راه های غیرجادی ای (off-road) می باشند اما باید توجه کرد که دوچرخه های با فنربندی عقب همانطور که دیگران نیز اشاره کرده اند در راه های سربالایی انرژی زیادی را هدر میدهند ولی از طرف دیگر در مسیرهای سرپائینی بسیار مناسب می باشند لذا این نوع فنربندی بیشتر در دوچرخه های Downhill به کار گرفته می شود.
- قطعات دوچرخه: در حال حاضر اکثر دوچرخه های موجود در بازار با ست شیمانو Tourney ، شیمانو Acera و یا شیمانو Altus عرضه می شود. ست شیمانو Alivio را نیز می توان در بازار یافت.
به طور کلی گروه بندی تولیدات شیمانو بر اساس کیفیت و تکنولوژی (زیاد به کم) به شکل زیر می باشد:
XTR، Deore XT ، Deore LX ، Saint ، Hone، Deore ، Alivio ، Acera ، Altus ، Tourney
واما چه دوچرخه ای باید خرید؟
کوهستان یا کورسی: از آنجا که خیابانها و کوچه های شهر حکم off-road را دارد بنابراین دوچرخه کوهستان مناسب تر می باشد.
بدنه فولادی یا آلومینیومی: تنها مشکل بدنه های فولادی وزن زیاد است که به خصوص در مسیرهای سربالایی خود را نشان میدهد بنابراین برای کسانی که در مسیرهای کوهستانی نیز دوچرخه سواری بدنه آلومینیومی گزینه بهتری است .
ایرانی یا خارجی: تنها کارخانه ایرانی که در زمینه ساخت دوچرخه با کیفیت بسیار خوب کار میکرد کارخانه آساک دوچرخ بوده است که با سری دوچرخه های دماوند وارد بازار شد اما چند سال پیش در طی جریان خصوصی سازی کارخانه تعطیل و به صورت قطعه قطعه به فروش رفت! بنابراین عملا گزینه ای غیر از دوچرخه خارجی در پیش رو نمی ماند.
کدام مارک: مارک های موجود در بازار متنوعند از جمله: جیانت، ژیتان، ویوا، اورلورد، گالانت، پژو، فراری، آبنی، جی تی، تورنادو و ... .
نکته اول در خرید این است که سراغ مارک های معروف بروید (هرگز دوچرخه چینی نخرید!) اما نکته دوم و مهمتر دقت در قطعات دوچرخه هنگام خرید است زیرا اگرچه بیشتر برند های بالا معروف هستند اما به عنوان مثال اکثر دوچرخه های پژو موجود در بازار تقلبی است (در حال حاضر دوچرخه های ژیتان توسط پژو تولید می شود) لذا دقت در نکات زیر ضروری است:
-دقت کنید تا در بخشهای مختلف دوچرخه مانند ترمز، طبق و دسته دنده از قطعات پلاستیکی استفاده نشده باشد همچنین به مارک شیمانو در تمامی قطعات دقت کنید.
-دوچرخه هایی که ترمز دیسکی دارند همگی از کیفیت بسیار پایینی برخوردارند بنابراین گول ظاهر جذابشان را نخورید. حتما دوچرخه با ترمز لقمه ای بخرید و دقت کنید که ترمز آن شیمانو اصل باشد.
-دوچرخه های Full Suspension موجود در بازار همگی تقلبی است زیرا با توجه به اینکه این بدنه ها نیازمند کیفیت بالای ساخت به منظور جلوگیری از ارتعاشات عرضی دوچرخه و نیز شکستگی ها می باشند، قیمت بسیار بالایی دارند و انواع چینی موجود در بازار بهیچوجه دارای سواری خوبی نمی باشند.
-دوچرخه هایی که ست شیمانو Tourney دارند معمولا کیفیت پایینی دارند.
آخر آخرش چی بگیریم؟
با توجه به نکات بالا و بودجه ای که در نظر دارید می توانید هر دوچرخه را که خواستید بگیرید. به طور کلی دوچرخه های Giant ، Gitane و Overlord دوچرخه های خوبی هستند که معمولا با ابزار شیمانو Altus و با قیمت 250 تا 300 هزار تومان فروخته می شوند.
در قیمت های پایین تر، به نظر من هنوز یک دوچرخه دماوند دسته دوم سالم به بسیاری از دوچرخه های نو بازار ارجحیت دارد (من خودم به مدت 6 سال این دوچرخه ها را سوار شده ام و هنوز هم یکی از آنها را دارم و باید بگویم که کیفیت قطعات استفاده شده در آنها همانند قطعات دوچرخه های گرانقیمت کنونی است).
یک راه دیگر هم برای علاقه مندان به دوچرخه وجود دارد و آن جمع آوری یک دوچرخه است که اگر کسی علاقه مند بود در آن باره نیز مطالبی برای یادآوری هست.
توضیح در مورد چند نکته که دوستان اشاره کرده بودند:
در هنگام رکابزنی در نقطه مرگ پایین (حالتی که رکاب در پایین ترین قسمت است) زانوان نباید کاملا باز شود بلکه باید کمی انهنا داشته باشد. زین باید طوری باشد که وقتی "پاشنه" پا روی رکاب و رکاب در پایین ترین حالت است زانوان کاملا صاف شود در نتیجه در هنگام رکابزنی که "پنجه" پا روی رکاب است زانوان انحنای کمی پیدا می کند.
علی
از 7 سال پیش یک دوچرخه COBRA فرانسوی داشتم که این بیچاره رو هر جا که بگید میبردم....
2 هفته پیش داشتم توی سر بالایی کوه رکاب میزدم از روی یه سنگ رد شدم و تعادلم به هم خورد. شانس آوردم دوچرخه افتاد پایین و تبدیل شد به یک تیکه آهن پاره!
کسی نبود؟؟؟؟؟؟؟؟