• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

دانستنی های تغذیه و گفتگو در مورد **** های غذایی مختلف

aarash

فروشنده معتبر
فروشنده معتبر
لایک‌ها
173
میخواستم با اجاز از مدیر این قست و مدیر کل در اینجا مطلب بزارم در مورد **** اتکینز که فکر میکنم هنوز تو ایران اصلا طرفدار نداره و شاید یک صدم از مردم اطلاعات بسیار کمی در مورد این **** دارند .
برگرفته از وبلاگ ایرانی اتکینز : http://www.atkins.blogfa.com

رجمه از یک سایت معتبر خارجی

**** اتکینز
در مورد **** غذایی:
**** غذایی اتکینز دارای کیفیتی هست که یک **** برای همیشه به **** گیرندگان میده و تا آخر عمر برای اونا برنامه داره ! البته **** گیرندگان میتونند بعد از اینکه به وزن ایده آل خود رسیدند **** رو ترک کنند و روند عادی خود رو پیش بگیرند و سعی کنند دیگه چاق نشند ( با کنترل کالری که مصرف میکنند ) بدون این که وزنی اضافه کنند . **** غذایی اتکینز یک **** غذایی پر پروتئین ( High Protein ) و کم کربوهیدرات ( Low Carb ) میباشد. این **** تشکیل شده از چندین دوره که میبایست توسط **** گیرندگان به ترتیب پشت سر گذاشته بشه . اولین دو هفته از **** اتکینز دوره "Induction" میباشد . در این 14 روز **** گیرندگان میبایست دقیقا به دستورات توجه کنند . نکته ای که در این مرحله هست اینه که بدن وارد حالت لیپولیز/کتوزیز شود . در این مرحله بدن بجای سوزاندن کربوهیدرات به عنوان سوخت خود چربی بدن رو میسوزاند !
در دوره بعد **** محدودیت هاش کمتر شده و لذیذ تر و دلپذیر تر میشه ، با بیشتر شدن گیاهان مجاز و بالا بردن کربوهیدرات . تا زمانی که به وزن ایده آل میرسید ، **** گیرندگان **** خود رو روی همین مقدار کربوهیدرات بنا میکنند . که بیشترین مقدار کربوهیدرات میباشد که بدن اونا میگیره بدون برگشت به وزن قبلی .
غذاهایی که میتوانید در این **** بخورید :
دنبالگران **** اتکینز میتوانند انواع مختلف گوشتها ( دریایی ، قرمز ، سفید ، پرندگان و ... ) ، پنیرها ، تخم مرغ ها و چربی ها ( مانند : روغن و کره ) بخورند بدون شمردن کالری آنها .
غذاهایی که در این **** قدقن هست :
کربوهیدرات هایی که در مرحله اول ( 14 روزه ) **** غذایی اتکینز مجاز هست حدود 20 گرم در روز میباشد که هفته ای 5 گرم افزایش میابد تا **** گیرندگان به حداکثر کربوهیدرات مجاز در روز که بدن آنها وزن اضافه نکند برسند . در بیشتر قسمتها ، موفقترین **** گیرندگان کسانی هستند که بنیادی عادت غذاییشون رو تغییر میدن . منظور ترک غذاهایی هست که کربوهیدرات زیاد دارن و بسیار چاق کننده هستند مثل : کیک ، سیب زمینی ، کلوچه ، شکالات ، نان ، برنج ، ماکارونی و ... . درضمن میوه ها و لبنیات بجز خامه و پنیر و سرشیر بسیار محدود هستند .
انتخاب غذا :
**** غذایی اتکینز مقدار رو محدود نکرده . یعنی یک **** کیفی هست نه یک **** کمی !!! مقدار فراوانی از گوشت قرمز ، گوشت سفید و کره مجاز هست ولی کربوهیدرات ها بسیار اندک میباشند .
نیاز به ورزش :
نیازی به ورزش نیست در این **** ولی 100% ورژش کردن بسیار تاثیر گذار هست .
تعداد **** گیرندگان :
در پنج سال اخیر این **** سروصدای بسیار زیادی بین مردم کرده هست . در ضمن بسیاری از رستوران ها ( البته اونور آب این ور که من تا به حال ندیدم ) غذاهای بدون یا کم کربوهیدرات در اختیار مردم میزارن . این ها شواهدی هست که این **** یکی از مشهور ترین **** های این روزها هست !
امکان موفقیت :
امار و ارقام که به وسیله مطالعات فراوان کسب شده نشان دهنده آن است که در این **** بعد از 2 یا 3 ماه نتیجه ای که بدست می آید تقریبا 2 یا 3 برابر **** های کم کالری و یا کم چربی هست . در صورتی که فرد در مدت این **** وضعیت روحی و جسمی بسیار بهتری هم دارد ! مطالعات نشان میدهد که **** گیرندگان وزن از دست میدهند بدون هیچ ریسکی و یا امکان حمله قلبی و یا افزایش کلسترول ، تریگلیسیرید و یا فشار خون و در خیلی از مواقع مقدار اینها رو بهتر کرده ! در واقع **** گیرندگان اتکینز کالری بسیار زیادتری نسبت به کسانی که در **** های پر کربوهیدرات هستند مصرف میکنند ولی 2 یا 3 برابر وزن کم میکنند .
مراحل آخر این **** قوقایی ( که همونطور که گفتم خیلی مهم نیست ) :
مرحله "pre-maintenance" از **** اتکینز کربوهیدرات روزانه رو هفته ای 10 گرم افزایش میده تا زمانی که وزن کم کردن متوقف بشه . البته بعد از این که به وزن مورد نظر خود رسیدید باید وارد این مرحله بشید . بمحض اینکه به وزن مورد نطر رسیدید و وزن کم کردن متوقف شد شما وارد مرحله "lifetime maintenance" میشوید . که در این مرحله دنبال کنندگان **** از دستورهای غذایی اتکینز استفاده میکنند و کربوهیدراتها رو کنترل میکنند .

اینم ترجمه ! فقط از کسانی که این مطلب رو میخونن خواهش میکنم بدون ذکر منبع از اون استفاده نکنند ! به خاطر اینکه اینو خودم ترجمه کردم و اگر شما بدون منبع از این استفاده کنید حق من ضایع میشه !
با تشکر از دوستان ! منتظر مطالب بعدی باشید
نظر یادتون نره
یا علی

aarash

فروشنده معتبر
فروشنده معتبر
لایک‌ها
173
اگه از نظر مدیر مشکلی نباشه ! چشم
خیلی هم خوشحال میشم

♂MAJID

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
جالب بود ... ...
83.gif

aarash

فروشنده معتبر
فروشنده معتبر
لایک‌ها
173
نظر لطفتون هست ! منتظر اجازه از مدیر هستم همچنان !

mori.54

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,675
به نقل از aarash :
میخواستم با اجاز از مدیر این قست و مدیر کل در اینجا مطلب بزارم در مورد **** اتکینز که فکر میکنم هنوز تو ایران اصلا طرفدار نداره و شاید یک صدم از مردم اطلاعات بسیار کمی در مورد این **** دارند .
برگرفته از وبلاگ ایرانی اتکینز : http://www.atkins.blogfa.com

رجمه از یک سایت معتبر خارجی

**** اتکینز
در مورد **** غذایی:
**** غذایی اتکینز دارای کیفیتی هست که یک **** برای همیشه به **** گیرندگان میده و تا آخر عمر برای اونا برنامه داره ! البته **** گیرندگان میتونند بعد از اینکه به وزن ایده آل خود رسیدند **** رو ترک کنند و روند عادی خود رو پیش بگیرند و سعی کنند دیگه چاق نشند ( با کنترل کالری که مصرف میکنند ) بدون این که وزنی اضافه کنند . **** غذایی اتکینز یک **** غذایی پر پروتئین ( High Protein ) و کم کربوهیدرات ( Low Carb ) میباشد. این **** تشکیل شده از چندین دوره که میبایست توسط **** گیرندگان به ترتیب پشت سر گذاشته بشه . اولین دو هفته از **** اتکینز دوره "Induction" میباشد . در این 14 روز **** گیرندگان میبایست دقیقا به دستورات توجه کنند . نکته ای که در این مرحله هست اینه که بدن وارد حالت لیپولیز/کتوزیز شود . در این مرحله بدن بجای سوزاندن کربوهیدرات به عنوان سوخت خود چربی بدن رو میسوزاند !
در دوره بعد **** محدودیت هاش کمتر شده و لذیذ تر و دلپذیر تر میشه ، با بیشتر شدن گیاهان مجاز و بالا بردن کربوهیدرات . تا زمانی که به وزن ایده آل میرسید ، **** گیرندگان **** خود رو روی همین مقدار کربوهیدرات بنا میکنند . که بیشترین مقدار کربوهیدرات میباشد که بدن اونا میگیره بدون برگشت به وزن قبلی .
غذاهایی که میتوانید در این **** بخورید :
دنبالگران **** اتکینز میتوانند انواع مختلف گوشتها ( دریایی ، قرمز ، سفید ، پرندگان و ... ) ، پنیرها ، تخم مرغ ها و چربی ها ( مانند : روغن و کره ) بخورند بدون شمردن کالری آنها .
غذاهایی که در این **** قدقن هست :
کربوهیدرات هایی که در مرحله اول ( 14 روزه ) **** غذایی اتکینز مجاز هست حدود 20 گرم در روز میباشد که هفته ای 5 گرم افزایش میابد تا **** گیرندگان به حداکثر کربوهیدرات مجاز در روز که بدن آنها وزن اضافه نکند برسند . در بیشتر قسمتها ، موفقترین **** گیرندگان کسانی هستند که بنیادی عادت غذاییشون رو تغییر میدن . منظور ترک غذاهایی هست که کربوهیدرات زیاد دارن و بسیار چاق کننده هستند مثل : کیک ، سیب زمینی ، کلوچه ، شکالات ، نان ، برنج ، ماکارونی و ... . درضمن میوه ها و لبنیات بجز خامه و پنیر و سرشیر بسیار محدود هستند .
انتخاب غذا :
**** غذایی اتکینز مقدار رو محدود نکرده . یعنی یک **** کیفی هست نه یک **** کمی !!! مقدار فراوانی از گوشت قرمز ، گوشت سفید و کره مجاز هست ولی کربوهیدرات ها بسیار اندک میباشند .
نیاز به ورزش :
نیازی به ورزش نیست در این **** ولی 100% ورژش کردن بسیار تاثیر گذار هست .
تعداد **** گیرندگان :
در پنج سال اخیر این **** سروصدای بسیار زیادی بین مردم کرده هست . در ضمن بسیاری از رستوران ها ( البته اونور آب این ور که من تا به حال ندیدم ) غذاهای بدون یا کم کربوهیدرات در اختیار مردم میزارن . این ها شواهدی هست که این **** یکی از مشهور ترین **** های این روزها هست !
امکان موفقیت :
امار و ارقام که به وسیله مطالعات فراوان کسب شده نشان دهنده آن است که در این **** بعد از 2 یا 3 ماه نتیجه ای که بدست می آید تقریبا 2 یا 3 برابر **** های کم کالری و یا کم چربی هست . در صورتی که فرد در مدت این **** وضعیت روحی و جسمی بسیار بهتری هم دارد ! مطالعات نشان میدهد که **** گیرندگان وزن از دست میدهند بدون هیچ ریسکی و یا امکان حمله قلبی و یا افزایش کلسترول ، تریگلیسیرید و یا فشار خون و در خیلی از مواقع مقدار اینها رو بهتر کرده ! در واقع **** گیرندگان اتکینز کالری بسیار زیادتری نسبت به کسانی که در **** های پر کربوهیدرات هستند مصرف میکنند ولی 2 یا 3 برابر وزن کم میکنند .
مراحل آخر این **** قوقایی ( که همونطور که گفتم خیلی مهم نیست ) :
مرحله "pre-maintenance" از **** اتکینز کربوهیدرات روزانه رو هفته ای 10 گرم افزایش میده تا زمانی که وزن کم کردن متوقف بشه . البته بعد از این که به وزن مورد نظر خود رسیدید باید وارد این مرحله بشید . بمحض اینکه به وزن مورد نطر رسیدید و وزن کم کردن متوقف شد شما وارد مرحله "lifetime maintenance" میشوید . که در این مرحله دنبال کنندگان **** از دستورهای غذایی اتکینز استفاده میکنند و کربوهیدراتها رو کنترل میکنند .

اینم ترجمه ! فقط از کسانی که این مطلب رو میخونن خواهش میکنم بدون ذکر منبع از اون استفاده نکنند ! به خاطر اینکه اینو خودم ترجمه کردم و اگر شما بدون منبع از این استفاده کنید حق من ضایع میشه !
با تشکر از دوستان ! منتظر مطالب بعدی باشید
نظر یادتون نره
یا علی

لازم است به عنوان یک تحصیل کرده ی رشته ی تغذیه و **** درمانی و عضو انجمن **** شناسان ایران، نکاتی را در مورد **** غوغایی Dr.Atkins (طی چند پست) عرض کنم:
اساس این **** همانطور که اشاره کردید بر دریافت بالای پروتئین (حدود 2.5 gr/kg ) استوار است؛ اما باید عرض کنم این **** از نظر مبانی علم تغذیه غلط و مردود است و شما اگر به تکست های اصلی علم تغذیه مانند Kraus's Food, Nutrition & Diet therapy و Human Nutrition و یا Modern Nutrition مراجعه کنید هیچ تاییدی را در مورد **** دکتر اتکینز پیدا نمی کنید.
**** گفته شده عوارض زیادی دارد و هرگز جهت پیروی توصیه نمی شود. برای این حرف دلایل زیادی وجود دارد. برخی از آنها را اشاره می کنم (البته الان منابعم دم دستم نیست و بیشتر از محفوظاتم این مطالب را می نویسم):

- در تمام جداول استاندارد مواد غذایی Recommended Dietary Allowanses) RDA) میزان نرمال دریافت پروتئین برای افراد بالغ (در شرایط عادی) حدود 8/0 به ازای کیلوگرم وزن بدن در نظر گرفته شده است. به این ترتیب برای یک فرد 70 کیلوگرمی حدود 56 تا 60 گرم پروتئین نیاز خواهد بود که می تواند از منابع مختلف آن را دریافت کند. اما دریافت بالای پروتئین (بیش از 2 گرم به ازای کیلوگرم وزن بدن) مستقیما اثرات مخربی بر روی کلیه می گذارد و فشار سنگینی به آن وارد می کند در نتیجه فرد مستعد به ابتلا به گلومرونفریت و سندروم نفروتیک می گردد. به طور مشخص میزان GFR (سرعت فیلتراسیون گلومرولی) کاهش پیدا می کند، آلبومینوری (دفع پروتئین آلبومین از ادرار) دیده می شود، مقدار BUN (ازت اوره ی ادرار) و همچنین کراتینین بالا می رود، حالت کتوز ایجاد می شود و در نهایت مشکل نارسایی کلیه را پدید می آورد. (بحث در این مورد بسیار مفصل تر است ولی به همین مقدار اکتفا می کنم.)

- در این ****، چربی و پروتئین محدود نشده است. تمام گوشت ها (با درصدی بالا و پایین) حاوی کلسترول بالایی هستند. اگر با دقت میزان دریافت کلسترول از طریق این رژِیم را محاسبه کنیم به رقمی بالای 2000 میلی گرم در روز می رسیم! کلسترول همان چربی ای است که منشا حیوانی دارد و مازاد آن در جدار سرخ رگ ها رسوب می کند و در ادامه مشکل گرفتگی یا سخت شدن عروق یا آترواسکلروز Athrosclerosis را ایجاد می کند. به این ترتیب ریسک حمله ی قلبی نیز افزایش می یابد.

فکر می کنم همین مقدار کافی است، چون بحث بیشتر قطعا برای همه ی دوستان جالب نیست و خسته کننده خواهد بود.
مواردی که در متن شما بولد کرده ام حاوی اشکالاتی است که باید به آن توجه بیشتری شود:

1. این **** چگونه تا آخر عمر می تواند با این عوارضی که گوشه ای از آن را برشمردم کارایی داشته باشد؟ چه تضمینی برای این ادعا دارید؟؟

2. کجای این **** کیفی است؟ منظور شما (نویسنده) از کیفیت چیست؟ آیا دریافت روزانه بیش از 400 گرم گوشت "کمّی" نیست؟؟ حذف کربوهیدرات چه کیفیتی به بار می آورد؟

3. امروزه در تمام **** های غذایی بیشترین تاکید بر روی ورزش و Physical Activity است. شاید برای شما جالب باشد که بگویم تحقیقات نشان داده است بین دو نفری که مبتلا به بیماری قلبی بوده و از نظر رسیک فاکتورها در شرایط مشابهی بودند، یک نفر شان فقط **** اش را رعایت کرد و از غذاهای چرب و ... پرهیز کرد و یک نفر برنامه ی معمولش را ادامه داد و **** نگرفت اما حسابی ورزش کرد، بعد مشخص شد اونی که ورزش کرده بود سلامت قلبی بالاتری پیدا کرده بود.
در نتیجه اینکه می فرمایید (منظورم نویسنده ی مقاله است) این **** به ورزش احتیاج ندارد، به هیچ وجه درست نیست.(اگرچه بعد ادامه داده 100 درصد موثر است! بالاخره موثر هست یا موثر نیست؟؟!!) یک برنامه ی درست غذایی باید با یک برنامه ی صحیح فعالیت بدنی جوینت و همراه شود تا اثر بخشی آن دو چندان شود.

4. هر مطلب مشهوری دلیل بر صحت و درستی آن نیست. خیلی چیزها با تبلیغات پر سر و صدایی وارد بازار می شود و بعد می فهمیم چقدر اشکال داشته و یا چه مخاطراتی به بار می آورده است!

5. وضعیت بهتر جسمی و روحی بهتر از آن حرف هاست! (ادعایی بیش نیست) در مورد وضعیت جسمی که اشاره ای کردیم، اما متخصصان علم تغذیه پیامدهای روحی و روانی ای را نیز در اثنای پیروی از چنین **** هایی دیده اند مانند بی قراری، زود عصبی شدن یا حتی تند خویی و بی نظم شدن برنامه ی خواب و استراحت.

در پایان عرایضم به عنوان یک دوست و آدم دلسوز (که در زمینه ی تغذیه و رژِم درمانی حد اقل 8 سال تجربه دارد) به دو مطلب بسیار مهم دیگر اشاره می کنم:

الف- به منابع بیشتر توجه کنیم.
صرف اینکه من این مطلب را از اینترنت گرفته ام نمی تواند بیان کننده ی صحت و حقانیت آن مطلب باشد. بهتر از من می دانید که اینترنت دریای عظیمی است که انواع و اقسام حرف ها در تمام زمینه ها اعم از درست و غلط در آن وجود دارد. بله! اگر شما در اینترنت به سایت های واقعا معتبر علمی و دانشگاهی مراجعه کردید، مطلب درست علمی را هم پیدا می کنید. اما هر نوشته پر زرق و برق و با عنوان پر طمطراقی نمی تواند درست باشد. مخصوصا مسایل علمی مربوط به سلامت که از حساسیت بیشتری برخوردار است و توجه بالاتری را هم می طلبد.

ب- درست ترین جمله ی مقاله ی شما را با قرمز های لایت کرده ام.
دقیقا این طور است: موفقترین **** گیرندگان کسانی هستند که به صورت بنیادی عادت غذایی شان را تغییر می دهند.
اصولا در بحث رژِیم درمانی و به ویژه مبحث رژیِم های لاغری بیشترین تاکید بر روی تغییرات رفتار یا اصلاحات رفتار Modification Behavior می باشد. در واقع این حرف نان تمام نسخه های رژِیمی کم کالری و رژِیم های جادویی و حتی قرص های لاغری و ..... (حتی به فرض صحیح و بلا اشکال یا بی ضرر بودن) آجر می کند. چون شما فرض کنید که یک رژِیم سخت کم کالری (یا هر **** دیگری ) گرفته اید و در عرض 2 ماه مثلا 10 کیلو کم کرده اید، اما شما در تمام این مدت دنبال فرصت می گشته اید که این دو ماه هر چه زود تر تمام بشود تا بتوانید دو باره بروید رستوران و حسابی از خودتان پذیرایی کنید! شما وزن کم کرده اید، اما عادات و رفتارهای تغذیه ای شما هنوز تغییر نکرده است در نتیجه در عرض مدت کوتاهی تمام آن 10 کیلویی را که کم کرده بودید، دوباره به دست می آورید و همان آش و همان کاسه است. لذاست که گفته می شود: ابتدا باید عادات و رفتارهای تغذیه ای تغییر کند. این بحث خیلی مفصل است و تا همین جا هم خیلی طولانی شده. اگر کسی تمایل داشت می توانم توضیحات بیشتری در این خصوص بدهم.

موفق باشید.

aarash

فروشنده معتبر
فروشنده معتبر
لایک‌ها
173
ممنون از نظر شما !
من هم خودم اطلاع دارم که عوارض زیادی داره ! البته عوارضش برای کسایی که جوان هستند و دوره کمی میگیرند ( مثلا یک ماه ) خیلی کمتر هست .
یک دلیل دارم . اسکیموهایی که در قطب شمال هستند یک کم هم کربوهیدرات استفاده نمیکردند ( تا قبل از اینکه شکر و قند به اونجا صادر بشه ) و هیچ مشکلی هم نداشتند و فقط پروتئین و چربی میخوردند و شاید بسیار کم کربوهیدرات استفاده میکردند !
به همین دلیل میگم نباید خیلی ضرر داشته باشه این **** ! من خودم هم از این **** در مدت کم استفاده کردم و مشکلی برام پیش نیومد ولی با این حال به هیچ کس توصیه نمیکنم .
البته میگم که تنها راه وزن کم کردن برای من همین **** بود . ( چون من خیلی اراده ی کم خوری نداشتم )
البته صحبت های من بی پایه و اساس و بدون هیچ مدرک علمی هست.
منتظر نظر شما هم هستم .

mori.54

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,675
به نقل از aarash :
ممنون از نظر شما !
من هم خودم اطلاع دارم که عوارض زیادی داره ! البته عوارضش برای کسایی که جوان هستند و دوره کمی میگیرند ( مثلا یک ماه ) خیلی کمتر هست .
یک دلیل دارم . اسکیموهایی که در قطب شمال هستند یک کم هم کربوهیدرات استفاده نمیکردند ( تا قبل از اینکه شکر و قند به اونجا صادر بشه ) و هیچ مشکلی هم نداشتند و فقط پروتئین و چربی میخوردند و شاید بسیار کم کربوهیدرات استفاده میکردند !
به همین دلیل میگم نباید خیلی ضرر داشته باشه این **** ! من خودم هم از این **** در مدت کم استفاده کردم و مشکلی برام پیش نیومد ولی با این حال به هیچ کس توصیه نمیکنم .
البته میگم که تنها راه وزن کم کردن برای من همین **** بود . ( چون من خیلی اراده ی کم خوری نداشتم )
البته صحبت های من بی پایه و اساس و بدون هیچ مدرک علمی هست.
منتظر نظر شما هم هستم .

دوست عزيزم
توجه شما رو به چند نكته ي ديگه جلب مي كنم:

اولا: اگر شما مي دونستيد كه اين رژيم عوارض داره، براي چي اصلا در موردش تاپيك باز كرديد و با آب و تاب يك مطلبي رو در موردش ترجمه كرديد تا عده ي ديگري هم به اشتباه بيفتند و فكر كنند روش معجزه آسا و بدون عارضه اي براي كنترل وزن پيدا كرده اند؟!

در ثاني: بسياري از همين برنامه هاي رژيمي عوارضي دارند كه در كوتاه مدت روشن نمي شود، در مورد بعضي ها البته حتي در كوتاه مدت هم عوارض شون مشخص مي شه مثلا ريزش مو و خشكي پوست از عوارض شايع رژيم هاي كم كالري غير علمي و غلط هست. بنابراين نمي شه اينطور حكم كرد كه بسيار خوب، من كه عارضه اي نديدم! پس اين رژيم مشكلي نداره و بعد بيام به ديگران هم اون رو توصيه كنم!

قضيه ي اسكيموها:
كربوهيدرات ها فقط قند و شكر نيستند كه بعد از صادر شدن شان به آلاسكا حالا اونها هم از اين نعمت برخوردار شده باشند! كربوهيدرات ها در گروه بسيار گسترده اي از مواد غذايي وجود دارند و انواع و اقسامي براي خودشون دارند: كربوهيدرات هاي پيچيده يا كمپلكس مثل گندم (كه با اون نان درست مي كنيم) يا برنج و همينطور نشاسته اي كه در سيب زميني و بسياري از سبزي هاي نشاسته اي ديگه وجود داره. كربوهيدرات هاي پيچيده ي ديگري هم داريم مثل سلولوز ، همي سلولوز، ليگنين و ... كه در سبزيجات و پوسته ي برخي غلات و گياهان ديگر وجود دارند. بعد مي تونيم به قند هاي چند تايي مثل رافينوز و آرابينوز اشاره كنيم و بعد قندهاي دوتايي يا دي ساكاريدها (مثل مالتوز كه در جو وجود داره يا لاكتور كه در شير هست) و بالاخره منو ساكاريدها كه اونها هم فراوون هستند مثل فروكتوز كه قند عمده ي ميوه جات هست و همينطور گالاكتوز. عسل يك فراورده ي طبيعي هست كه در حدود 40 درصد اون گلوكوز و بقيه فروكتوز هست.
در نتيجه لابد اسكيموها ار منابع ديگري هم غير از گوشت و چربي فك ها استفاده ي مي كرده اند.

اما در مورد راه هاي كم كردن وزن يا همون داستان كنترل وزن Weight Management :
تجربه ي من اين رو مي گه كه ما اصلا دوست نداريم به خودمون سختي بديم و براي سالم بودن خودمون زحمت بكشيم؛ بلكه مرتب دنبال راه هاي ميانبري مي گرديم كه در كوتاه ترين فاصله ي زماني ممكن ما رو به سر منزل مقصود رهنمون كنند! براي همين سراغ انواع و اقسام رژيم هاي عجيب و غريب مثل رژيم شير و موز، رژيم تخم مرغ، رژيم گياه خواري و... و يا قرص هاي لاغري (كه همه روزه داره در اين مورد تبليغ مي شه و شركت هاي دارويي مختلفي در دنيا از همين طريق به آلاف و الوفي از همين رسيده اند و دارند به اين داستان ادامه مي دهند) ژل هاي لاغري سوناهاي گرم و خشك و ماساژ درماني و........!! مي رويم؛ غافل از اين كه هيچ يك از اين راه ها چاره ي اصلي كار نيست، چون همونطور كه در پست قبل عرض كردم ما قبل از هر چيز بايد تفكر خودمون رو تغيير بديم، بعد از تغيير فكر مي تونيم رفتارها و عملكرد خودمون رو هم تغيير بديم و به تدريج به نتايجي دست پيدا كنيم كه ديگه اين نتايج برگشت پذير نيستند و ضمنا تناسب اندام به صورت پايدار حاصل شده است. در حالي كه ممكن است روش هايي كه در بالا اشاره كردم در ظاهر باعث كاهش وزن هم بشوند و همه فكر كنند كه موفق شده اند، اما در عمل كاهش وزن در تمامي اين روش ها برگشت پذير است و بد تر از همه تناسب اندام با تحمل عوارض حاصل شده است در حالي كه من هميشه اين نكته رو به مراجعه كنندگانم گوشزد مي كنم كه: اول دنبال سلامتي باشيد بعد تناسب اندام و زيبايي!

جمله ي آخر شما كمي من رو به فكر برد، چون به نظر رسيد نااميدانه حرف زده ايد و يا داريد خودتون رو سرزنش مي كنيد. عرض مي كنم: علت حساسيت من براي جواب دادن به پست اول شما اين بود كه افراد ديگري هم به اين تاپيك مراجعه مي كنند و به هر حال ممكن است اونها هم ناخواسته به اشتباه بيفتند، در نتيجه احساس وظيفه كردم كه كمي اين قضيه رو روشن كنم والا قصد خودنمايي نداشتم و از شما هم به عنوان يك دوست خواهش دارم اين نوع مسايل رو حتما از اهل فن سوال كنيد.(نمي گم حتما من اهل فن هستم، شكر خدا در كشور آدم باسواد و مطلع در اين زمينه كم نداريم) اما همواره با ديده ي ترديد و شك به حرف دوستان و آشنايان و حتي مربيان باشگاه ها و حتي بالاتر از اون مطالب روزنامه ها نگاه كنيد. (چون روزنامه يك رسانه ايست كه بيشتر جنبه ي خبري داره و قطعا مرجع علمي نيست و لذا مي تونه برخي مطالبش حتي كاملا غلط و غير علمي باشه.)
با آرزوي توفيق براي شما. :)

mori.54

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,675
به نقل از aarash :

حالا که بحث به اینجا کشید اجازه بدید یک مقدار هم در مورد به قول شما کم خوری توضیح بدم:
اصولا علم تغذیه علم دریافت غذا در حد مناسب جهت تنظیم اعمال بدن و رشد و یا ترمیم بافت هاست.
متاسفانه هر گاه اسم رژِیم می آید مردم تصور می کنند دیگه خوشی ها تموم شده و آزاد نیستند و باید کم بخورند. چرا که به غلط رژُِیم با امساک و نخوردن معنا شده است. در حالی که خلاف این مطلب است.
توجه شما رو به این دو اصل بسیار مهم در تغذیه جلب می کنم:

1- تنوع Variety
یعنی دریافت غذا از تمام گروه های غذایی. ما چهار گروه غذایی اصلی داریم که شامل موارد زیر هستند:
- نان و غلات: مثل نان، برنج، ماکارونی،
- میوه و سبزی جات: گروه بسیار گسترده ایست که تمام میوه ها و همینطور آّب میوه ها و سبزی جات و صیفی جات را شامل می شوند.
- گوشت: انواع گوشت های قرمز (گوسفندی، گوساله) و سفید (مرغ و ماهی) و نیز فراورده های سوسیس و کالباس. تخم مرغ نیز در این گروه قرار دارد همینطور پنیرهای پر چرب مثل چدار و موزارلا و لیقوان.
- لبنیات: شیر و تمام مشتقات اون مثل ماست، دوغ، پنیر معمولی، کشک، بستنی ساده.

حالا حرف این است که برنامه ی غذایی ای درست و صحیح است که تمام این موارد را در طول روز در سبد غذایی داشته باشد. اما به چه مقدار؟
قبل از اون باید بگم که یک گروه متفرقه هم داریم که جزء گروه اصلی نیست و برای همین دریافت مواد غذایی از این گروه باید بسیار کم و کاملا محدود باشد؛ برخی از این اقلام عبارتند از: سس مایونز، انواع روغن مایع و جامد، انواع شیرینی ها و دسرهای شیرین و نوشابه و ...
بسیار خوب، تنوع رو فهمیدیم؛ اما به چه مقدار از این گرو ها باید استفاده کنیم؟ آیا اگه روزی 10 لیوان شیر بخوریم یا مثلا 6 سیخ! کباب بخوریم این درسته؟ یا روزی یه میوه کفایت می کنه؟؟.... خیر، این طور نیست! اصل دوم:

2- اعتدال Moderation
اعتدال یعنی تناسب در مصرف. دقیقا اینجاست که کار مشکل می شود و فقط به طور خلاصه می گویم که نیازهای بدنی افراد در سنین مختلف با هم فرق می کند، نیاز یک نوجوان با یک آدم سالخورده با یک ورزشکار حرفه ای یا حتی حرفه ای با آماتور با هم برابر نیست. تناسب در مصرف اینجا معنا پیدا می کند. اما یک هرم راهنمای مواد غذایی وجود دارد که با نگاه به اون تا اندازه ای می تونیم معنای اعتدال و تناسب رو متوجه بشیم:
به عنوان مثال در قاعده ی این هرم گروه نان و غلات قرار داده شده و مقدار دریافت روزانه رو بین 6 تا 11 واحد در نظر گرفته اند. (از نظر علمی واحد تعریف خاصی دارد و در گروه های مختلف با هم متفاوت است) بعد گروه میوه و سبزیجات قرار دارند که 3 تا 4 واحد به میوه ها و 3 تا 5 واحد به سبزیجات اختصاص داده شده، بعد گروه گوشت است که 2 تا 3 واحد و در همون ردیف لبنیات که 2 تا 3 واحد می باشد.

در نتیجه:
کم خوردن غلط است، باید یاد بگیریم درست و به اندازه ی نیازمان غذا بخوریم. اگه این اصول رو رعایت کنیم مردم اصلا چاق نمی شن که حالا بخواهند با رژِیم کم کالری دوباره به حالت عادی برگردند و حتی کسی تحت تاثیر عوامل غذایی دچار انفارکتوس و سکته ی قلبی یا مغزی نمی شود.

فکر می کنم در همین حد کفایت می کند، این مطلب رو برای این نوشتم که فقط تا اندازه ای ذهن مراجعه کنندگان به این قسمت رو قلقلک داده باشم تا بیشتر به مقوله غذا توجه کنند و در این باره بیشتر فکر کنند.

موفق باشید. :)

aarash

فروشنده معتبر
فروشنده معتبر
لایک‌ها
173
عزیز من قصد ندارم طرفداری از این **** بکنم ! خوب بلاخره این **** هم شاید یک **** بسیار پر ایراد باشه ! ولی با این حال الان میلیون ها دنبال کننده داره !
تا به حال هم هیچ سازمان معتبری هیچ گزارشی از کسی که با **** اتکینز آسیب دیده رو نداده ( شایدم داده من ندیدم اگر لطف کنید شما لینک بدین به اون گزارش ممنون میشم )
نمیخوام باز دلیل بیارین که این **** بد است یا استاندارد نیست یا ...
خودم از تمام عوارضی که داره و دانشمندان گفتن آگاه هستم .
قضيه ي اسكيموها:
كربوهيدرات ها فقط قند و شكر نيستند كه بعد از صادر شدن شان به آلاسكا حالا اونها هم از اين نعمت برخوردار شده باشند! كربوهيدرات ها در گروه بسيار گسترده اي از مواد غذايي وجود دارند و انواع و اقسامي براي خودشون دارند: كربوهيدرات هاي پيچيده يا كمپلكس مثل گندم (كه با اون نان درست مي كنيم) يا برنج و همينطور نشاسته اي كه در سيب زميني و بسياري از سبزي هاي نشاسته اي ديگه وجود داره. كربوهيدرات هاي پيچيده ي ديگري هم داريم مثل سلولوز ، همي سلولوز، ليگنين و ... كه در سبزيجات و پوسته ي برخي غلات و گياهان ديگر وجود دارند. بعد مي تونيم به قند هاي چند تايي مثل رافينوز و آرابينوز اشاره كنيم و بعد قندهاي دوتايي يا دي ساكاريدها (مثل مالتوز كه در جو وجود داره يا لاكتور كه در شير هست) و بالاخره منو ساكاريدها كه اونها هم فراوون هستند مثل فروكتوز كه قند عمده ي ميوه جات هست و همينطور گالاكتوز. عسل يك فراورده ي طبيعي هست كه در حدود 40 درصد اون گلوكوز و بقيه فروكتوز هست.
در نتيجه لابد اسكيموها ار منابع ديگري هم غير از گوشت و چربي فك ها استفاده ي مي كرده اند.
اینایی که گفتید همش مربوط میشه به گیاه ! اگه اطلاع داشته باشید گیاه به هیچ عنوان تو قطب کشت نمیشه به دلیل سرمای زیاد (حداقل تا قبل از ارسال قند و شکر و برنج و ... ) .

من قصد ندارم جوری حرف بزنم که شما فکر کنید من قصد دارم بگم شما اشتباه میکنید . دوست دارم شما به عنوان کسی که استاد من هست نظر بدین و فکر نکنین من میخوام جلوی شما وایسم و بگم مرغ یک پا داره ...

در ضمن به نظر شما قند و شکر چه سودی دارن ! یا مثلا کولا ها چه خاصیتی برای بدن دارن . این **** یک سودی که داره برای کسانی که ازش پیروی میکنند اینه که نسبت به خوردن این خوراکیهای پر ضرر احساس گناه میکنه . یعنی شما وقتی یک مدت این **** رو بگیری ( حتی 1 یا 2 هفته ) دیگه دوست ندارید حتی یک مقدار کمی هم از این جور چیزا بخورید مثل : چیپس ، پفک ، کولاها ، قند ، شکر ، شیرینی و ...
من فکر میکنم این یک دست آورد بزرگ برای کسایی که اضافه وزن دارند هست .
ممنون میشم نظرتون رو بدین .

viki

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
حالا شما هم دستت درد نکنه چیزی ترجمه کردی
f_cheerup.gif
happy_crying.gif

( دلم سوخت
cry2.gif
...چرا اینقذه دعوا کرد باهات یعنی؟
otkyki.gif
آیا ؟
hmm.gif
)

mori.54

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,675
خب مثل بحث های من یک مقداری به اینجا رونق داده!
عزیز جون! بنده هم از توجه شما ممنونم.
به موارد خیلی جالبی اشاره کردید که مایلم حالا که دوستان علاقمند شدن کمی بیشتر در موردش گفتگو کنیم.
اما می خوام از اینجا به بعد کمی لحنم رو خودمونی تر کنم تا احساس دوستانه تری در اینجا حاصل بشه.
... چیزی که من به وضوح دیدم اینه که کسانی که ورزش نمیکنن و صرفن هیچی نمیخورن تا دوباره عادات غذایی سابق شون ( وعده های غذایی پرکالری ) رو حتی موقتی و در زمان خیلی کوتاه از سر میگیرن خیلی سریع به وضع سابق برمیگردن
دقیقا همین طوره! هیچی نخوردن مشکلی رو حل نمی کنه!چون به هر حال این مساله موقتی هست و شما دایم نمی تونید هیچی نخورید، چون چیزهای اشتها برانگیزی در اطراف تون می بینید (ز دست دیده و دل هر دو فریاد...!!:D ) و بعد از اتمام دوره ی ****، بعد از مدتی ابتدا از ریزه خواری کردن شروع می کنید و بعد که مدتی گذشت دیگ دل به دریا می زنید و از خجالت شکم در می یایید! :p (ببخشید، منظورم شخص شما نیستید ها! نوع اتفاقی که در مورد اکثر افراد می افتد و افتاده است رو عرض کردم!) باید بگم من نمونه های متعدد در متعددی سراغ دارم که انواع و اقسام **** ها رو گرفته اند وبعد دوباره به غذاهای چرب و چیلی و Fast Food هایی که می خوردن و همینطور تنقلات شیرین و شور و ....!!!روی آوردن و همونطور که گفتید به سرعت (حتی کمتر از 10 روز) تمام زحماتشون رو بر باد دادن!;)

از طرفی کسانی که حتی موفق میشن با نخوردن!!! لاغر باشن از نظر زیبایی هم مالی نمیشن!! و اکثرا پوست هاشون و مدل هیکلشون درب و داغونه ... شل و ول هستن ..هم خودشون هم پوست بدنشون ....
hrmm%5B1%5D.gif

این رو هم با تجربه ای که در این 8-7 سال داشته ام تایید می کنم. چون این افراد عملا ضربه ی سنگینی به جسم شون وارد می کنن و برای چشم و هم چشمی و زدن پوز! رفیق و رفقاشون تا سر حد مرگ! :blink: به خودشون گرسنگی می دن و تبدیل به یک ترکه ی بی خاصیت و بدون روح می شن! این ها اول گونه هاشون گود می افته و فرورفته می شه و زیر چشمشون هم گود می شه و بعد پوست هاشون ترک خورده و چین خورده می شه و بعد هم ریزش مو پیدا می کنن و خلاصه به حال نزاری می افتن! :( :( :( متاسفانه باید بگم سیستم ایمنی این افراد در اثنای این نوع **** گرفتن ها (که معمولا به یک با **** گرفتن هم قانع نیستن و دوباره برنامه رو از سر می گیرن!) به مخاطره می افته و حتی در معرض بیماری های مربوط به کمبود توان سیستم ایمنی مثل سرطان قرار می گیرن!! :wacko: (در این مورد هم نمونه هایی رو سراغ داشته ایم.) البته اینطور هم نیست که این قضیه در مورد همه اتفاق بیفته، ولی به هر حال خطرات بالقوه ای محسوب میشه.
در مورد اینکه **** سخت میتونه ضرر بزنه باهاتون موافقم ولی بستگی به شرایط جسمانی آدم هم داره بنظرم
**** سخت به هر حال عوارضی رو به همراه داره. اما مقداری از این عوارض دیرتر خودشون رو نشون می دن. :rolleyes: یک نکته ی بسیار مهم در اینجا وجود داره که آدم تا زمانی که جوان هست و پر انرژی اگه هر نوع بلایی سر خودش بیاره باز چیز زیادی معلوم نمی شه ;) ، چون خلقت بدن اینطوریست و اندام های بدن ما در جوانی بالاترین کارکرد خودشون رو دارن حالا اگه غذا نخوریم یک جور بدن داره تحمل می کنه و اگه زیاد تر هم به خودمون برسیم یک طور دیگه در حال تطبیق دادن با این شرایط هست؛ اما با عرض تاسف باید بگم به تدریج مشکلات از دهه ی سوم و چهارم زندگی به بعد شروع می کنن به پدیدار شدن و اونجاست که دیگه طرف می بینه ای داد بیداد! در 30 سالگی دچار مشکل قلبی شده یا یک نفر دیگه می بینه اونقدر ضعیف شده که دیگه حسابی فرتوت و پیر شده و دیگه چیز بدر خوری! :p در اندامش نداره! :eek: :eek: باری... اینگونه است برادر که افسوس خوردن هم قوت هر روزه ی چنین افرادی می شه.:(

البته خیلی مایلم نظرتون راجع به the zone diet رو هم بشنوم
در حال حاضر در اینجا اطلاعات کافی در مورد این **** در اختیار ندارم و اگر مصر باشید باید دنبال مطالبش بگردم. اما چون قدری پایین تر خودتون قدری توضیح داده اید به همون مطالب اکتفا می کنیم.
چیزایی که رعایت کردم
--مصرف صبحانه ( که همیشه زوری مصرف میکردم! ) [/QUOTE]
اگه از من سوال کنید می گم به دلایل مختلف مهمترین وعده ی غذایی همین صبحانه است و نخوردن اون باز هم بنا به دلایل زیاد از عوامل اضافه وزن و حتی چاقی می تونه محسوب بشه. پس توصیه ی اکید به مصرف صبحانه می کنم. (اگه عجله نداشتم، همین الان در این مورد بیشتر توضیح می دادم ولی فرصتش نیست! :eek: )

[QUOTE]http://www.gridstart.org/images/simpleforum/smileys/unsure.gif( حذف = کره و شکر قند و مواد سنگین -برای معده من!- مثل شیر سرد و موز و تخم مرغ یا مواد سرخ کردنی که قبلش هم خیلی مصرف نمیکردم .
اگه شیر سرد برای شما اشکلاتی ایجاد کرده و می کنه احتمال داره به خاطر کمبود آنزیم لاکتاز باشه که در برخی افراد وجود داره. اگه چنین مطلبی صحت داشته باشه شما بهتره از جایگزین های دیگر لبنیات مثل ماست که قطعا برای شما مشکلی نخواهد داشت و یا دوغ و یا شیر سویا (که الان طعم های مختلفش به بازار اومده) استفاده کنید.
بله مواد غذایی سرخ شده در روغن انرژی بالایی دارن و سنگین هم هستن و بدون تردید در یک برنامه ی خوب غذایی باید کاملا محدود بشن. گفتنی ها در مورد روغن خیلی بیتر از این حرف هاست ولی متاسفم...! :blush: دیگه الان فرصت ندارم این پست رو ادامه بدم. ان شاء الله در اولین فرصت بقیه ی مطالب رو عرض خواهم کرد. ;)

با آرزوی توفیق!:)

mori.54

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,675
به نقل از aarash :
عزیز من قصد ندارم طرفداری از این **** بکنم ! خوب بلاخره این **** هم شاید یک **** بسیار پر ایراد باشه ! ولی با این حال الان میلیون ها دنبال کننده داره !...

متا سفم که همین الان نمی تونم به درخواست شما جواب بدم، چون یک جایی قرار دارم. در اولین فرصت خدمت خواهم رسید.:)

mori.54

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,675
بسیار خوب. الان می تونم در خدمت شما بحث روز گذشته رو ادامه بدم.
به نقل از viki :
چیزایی که رعایت کردم
http://www.smileygenerator.us/community/html/emoticons/happy_crying.gif[/img] /آبمیوه و ..... کاملا بدون شکر! که اصلا عادت کردم بنکلن! بطوری که مصرف قند و شکر و شیرینی گلومو میزنه )
خوبه! اگه واقعا راست گفته باشی و این حالت موقتی نباشه. اگه در طولانی مدت مصرف قند و شکر پایین باشه آثار بسیار خوبی از نظر سطح سلامتی خواهد داشت.

--سعی در جدا مصرف کردن مواد غذایی که از نظر طبع! و گونه!! بهم نمیخورن ( خام/ پخته/ سردی /گرمی )
نکته ی مهمی هست. تقریبا متوجه شدم اما کمی بیشتر توضیح بده. (با مثال)

-- حدود یکی و نصفی بطری آب معدنی در روز ( و مصرف نکردن آب با وعده های غذایی و فاصله انداختن بین مصرف آب و مواد خوراکی دیگه ) و مواد ویتامین e دار !! برای خراب نشدن پوست صورت ( اکثرا **** میگیرن صورتشون اول همه خالی میشه ... آدم دیگه رغبت نمیکنه جاهای دیگه شونو نگاه کنه نکات مثبت **** گرفتنشون رو ببینه !!!
punish2.gif
)
مصرف آب بحث بسیار مهمی هست. خوشبختانه شما خوب رعایت کرده اید.
یکی از دلایل اصلی خشکی پوست و حتی ضعف مفرط در افراد صرفا به دلیل کم آب خوردن است. یک آدم بالغ در طول روز دست که به 8-6 لیوان آب (5/1 تا 2 لیتر) نیاز داره. در مورد ورزشکاران این میزان خیلی بیشتر هست و به طور ساده در مورد اون ها می گیم به ازای هر کیلوکالری انرژی مورد نیاز روزانه باید یک سی سی آب دریافت کنن و به این ترتیب مثلا یک ورزشکار رده ی سنگین وزن وزنه برداری که فرضا روزی 6000 کیلوکالری انرژی نیاز داره باید 6000 سی سی (24 لیوان) آب هم دریافت کنه.
فاصله انداختن بین نوشیدن آب و مصرف غذا یکی از عادات غذایی مثبت و بسیار مهم هست که خود من تاکید خیلی زیادی روی اون دارم. دلایل علمی نیز برای این حرف وجود داره. به طور ساده می تونم بگم نوشیدن آب خنک (در مورد نوشابه و شربت و امثالهم هم وضعیت همینطوره) وسط غذا - مخصوصا غذاهای چرب!- موجب اشکال در عملکرد آنزیم های گوارشی و عدم هضم مناسب غذا می شه و این مساله در دراز مدت باعث کاهش خستگی و کاهش کارایی معده می شه. بهترین زمان نوشیدن آب نیم ساعت قبل از غذا و حدود یک ساعت و نیم تا دو ساعت بعد از صرف غذاست.
مصرف ترکیبات حاوی ویتامین E هم درسته و من هم تایید می کنم. (البته نه زیاده از حد، چون منابع ویتامین E هم در غذاهای مختلف کم نیستند) تحلیل بعد شما هم جالبه! و البته مصادیقش رو خودم کرارا دیده ام.

--- مصرف خیلی خیلی کم برنج به نسبت مصرف پروتئین حیوانی (ولی برنج رو قطع نکردم بطور کلی )
اولا: برنج پروتئین نیست که حیوانی و گیاهی داشته باشه. (البته پروتئین هم داره! ولی مقدار پروتئین اون جزئی است، در هر واحد برنج یعنی حدود 6 قاشق غذا خوری حدود 3 گرم پروتئین داریم.)
اما بعد:
به عنوان یک نکته ی کلی می تونم این حرف رو هم بپذیرم. (چون مقدار نیاز در افراد مختلف فرق می کنه) اما از اونجا که برنج یکی از اقلام غذایی اصلی در برنامه ی غذاهای ما ایرانی هاست؛ در نتیجه موافقم که میزان دریافت برنج کاملا محدود بشه و توصیه می کنم که بهتره دریافت اون فقط به یک وعده ی ناهار منحصر بشه و ضمنا مقدار دریافت هم کم بشه.

یک نکته رو در همین ارتباط عرض می کنم:
به نظر شما آیا فرقی بین نان و برنج از نظر ارزش غذایی و ریز مغذی ها هست؟
شاید در نگاه اول فکر کنید که بله! فرق هست، مثلا یکی می گه نان املاح بیشتری داره، یک نفر هم می گه برنج فلان ویتامین رو بیشتر داره. اما پاسخ اینه که هر دوشون تقریبا به یک میزان حاوی املاح و ویتامین و کربوهیدرات هستن و از نظر علمی هر دو در یک گروه (گروه اصلی نان و غلات) قرار می گیرن. بسیار خوب، پس چه فرقی با هم دارن؟! اگه دقت کنید می بینید این دو یک فرق بسیار مهم در پروسه ی طبخ دارن:
برای پختن برنج روغن هم به اون اضافه می کنیم! اما به نان چی؟؟! .... بنابراین نان فاقد این جزء پرکالری هست. برای همین مصرف بیشتر برنج صرف نظر از اینکه یک قند درشت مولکول هست و خودش به تنهایی می تونه عامل چاقی باشه، روغن هم به اون اضافه شده و کالری اون خیلی بیشتر از همون مقدار نان هست. در نتیجه توصیه می کنیم برنج رو کم کنید و به جای اون اگه سیر نشدید کمی نان با غذاتون بخورید.
اما همونطور که گفتید نیازی به قطع کامل برنج از برنامه ی غذایی نیست، چون به هر حال در عادات غذایی ما وجود داره و نمی تونیم اون رو به این راحتی حذف کامل بکنیم. ضمن این که در یک برنامه ی متعادل غذایی سهم عمده ای به کربوهیدرات ها داده می شه (حدود 55 تا 60 درصد کل انرژی مورد نیاز روزانه) که از این میزان سهم عمده ای رو همین گروه نان و غلات دارن.

برای این که این پست زیادی طولانی نشه بقیه ی موارد رو در پست بعد عرض می کنم.

mori.54

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,675
به نقل از viki [QUOTE :
---- بخار پز کردن غذاها ....
کاملا درسته. یکی از مهمترین توصیه های ما تغییر شیوه ی طبخ و پختن غذاهاست.
مسلما شیوه ی پخت سرخ کردن Frying جهت مصرف مطلوب نیست. به عنوان مثال شما یک عدد سیب زمینی متوسط رو در نظر بگیرید. اگه شما یک عدد سیب زمینی متوسط 100 گرمی رو با شیوه ی بخارپز بپزید انرژِی حاصل از اون حدود 75 تا 80 کیلوکالری خواهد شد. اما اگه همین سیب زمینی رو بیایید و اسلایس اسلایسش کنید و توی روغن سرخش کنید، فکر می کنید انرژيی اش چقدر می شه؟؟ حدس بزنید!..... شاید باورتون نشه، اما انرژی همون سیب زمینی نه دو برابر یا سه برابر، بلکه 7 برابر می شه! یعنی انرژی 100 گرم سیب زمینی (به صورت نازک و چیپس شده) حدود 560 کیلوکالری هست!!! :wacko: حالا یه مطلب دیگه برای بهتر روشن شدن موضوع:
اگه شما بخواهید فقط همین یک عدد سیب زمینی سرخ شده رو که خوردید، از طریق فعالیت بدنی بسوزونید، چقدر باید تحرک داشته باشید و چکار باید بکنید؟؟..... اگه بخواهید پیاده روی کنید (پیاده روی ملایم) این نوع پیاده روی در هر دقیقه حدود 2 تا 5/2 کیلوکالری انرژی می سوزونه، یک ساعتش می شه حدود 150 کیلوکالری، در نتیجه شما باید حدود 4 ساعت پیاده روی کنید تا این مقدار از غذای سرخ کرده ای که نوش جان کرده اید بسوزونید!!! :blink: :blink:
به این ترتیب معلوم می شه که غذاهای سرخ کرده در روغن (که اگه خوب حساب کنیم می بینیم زیاد در طول هفته مصرف می کنیم) تا چه اندازه پدر ما رو در آورده اند و در چاق و فربه کردن ما نقش داشته اند. :eek: :eek:
بنابراین توصیه ی اکید می کنیم به تغییر شیوه ی پخت غذا و همونطور که شما گفتید روش هایی مثل بخارپز کردن و توفری کردن و یا گوشت رو به شیوه ی کبابی طبخ کردن توصیه می کنیم.

و خیلی چیزای دیگه مثلن استفاده اصلیم از ذرت و هویج و نخود فرنگی و قارچ و سالاد ( اونم نه حجمی ) ماست و شیر ( که لبنیات همیشه دوست داشتم ) .....
بله، این هم خوبه. به طور کلی تاکید زیادی روی خانواده ی میوه جات و سبزیجات داریم، به دلایل مختلف. یکی از دلایل مهم اینه که میوه ها و همینطور سبزی ها حاوی ترکیباتی هستن به نام فیبرهای رژیمی Dietary Fiber که با توجه به حجیم و کم کالری بودنشون بسیار مفید هستن و خیلی خوبه که در سطح وسیع تری در برنامه ی روزانه قرار بگیرن. در این خصوص - بر خلاف شما که گفتید نه حجمی! - به ویژه توصیه می شه سالاد بسیار مفصل باشه (البته بدون سس مایونز یا فرانسوی یا هزارجزیره! ;) ) و حتما قبل از وعده ی غذای اصلی خورده بشه.
به این ترتیب شما با خوردن این سالاد تا حد زیادی سیر شده اید و اون وقت برای خوردن غذای اصلی دیگه حرص و ولع آنچنانی نخواهید داشت. این هایی که تا الان عرض کردم نسخه های حکیمانه ای بوده که دارم همینطوری مجانی خدمتتون عرض می کنم! اما کسانی که به این نکات عمل کرده اند مسلما نتایج خوبی هم دیده اند.

نتیجه:
اگه اختصاصات **** Diet Zone در این حدی که شما می گید باشه، بله تا حدودی مورد تایید است و مشکل زیادی نداره. اما هنوز هم کاملا مطمئن نیستم که تمام اختصاصات این رژِیم همین بوده باشه. اگه مطلب دقیقتری در موردش دیدم براتون میارم و در موردش توضیح می دم.

البته .... یک مساله بسیار مهم این که شعار اول تمام **** هایی مثل همین **** قوقایی/غوقایی/قوغایی؟؟ اتکینز و زون و ... More energy - less moodiness - mentaly clear - و از این قبیل هست که بنظرم چرند محضه و طبق تجربه خودم و دوستام و کسانی که دیدم که **** های فورس ماژوری!!! حتی اصولی!!! ( متناقضه نه ؟؟
sunburn.gif
redhair.gif
) میگیرن ا... شعاری! بیش نیست !!!!

بسیار خوب زدید توی خال! اغلب این رژِیم های غوغایی! و همینطور روش های دیگری مثل استفاده از قرص های ***** کننده ی اشتها و یا چربی سوز و یا سونا و کمربند لاغری و گوشواره ی لاغری و.... بیشتر جنبه ی تبلیغاتی دارن و در شعار شما رو به وزن ایده آل می رسونن (و البته عنایت عجیبی هم به جیب مبارک شما دارن تا شما زیاد سنگینی اون رو حس نکنید!) ، اما مهمترین نکته و در واقع فصل مشترک تمام این روش ها برگشت پذیر بودنشون هست (حتی اگه هیچ عارضه ای نداشته باشن) در نتیجه بعد از مدتی شما می مونید و بدنی که چندین بار پایین و بالا شده و حسابی به هم ریخته شده. در علم تغذیه و **** درمانی اصطلاحی وجود داره تحت عنوان رژِیم گرفتن یویویی! Yoyo Dieting مفهومش اینه که شما چنیدین بار **** می گیرید و وزن کم می کنید و هر بار به وزن قبلی (و حتی بالاتر!) برمی گردید، این کار تبعات زیادی داره و ممکنه کار به جایی برسه که دیگه نتونید وزن کم کنید و دیگه بدنتون به رژِیم کم کالری حتی رژِیم خیلی کم کالری Very Low Calorie Diet هم جواب نمی ده، چون سیستم متابولیسم بدن شما به هم ریخته و از تنظیم خارج شده و به این آسونی ها به حالت اولیه بر نمی گرده.
روی همین اصل هست که تاکید می کنیم بهترین روش اصلاحات رفتاری تغذیه ای Modification Nutritional Behavior هست و کاهش وزن در این روش کاملا تدریجی صورت می گیره و روند آرامی به صورت یک منحنی سینوسی داره، اما یک کاهش وزن پایدار هست که دیگه بر نمی گرده.

http://www.thesmilies.com/smilies/ashamed0003.gif[/img]ولی فکر میکنم که **** گرفتن بستگی به آدمش هم داره .... بعضی ها واقعن نمیتونن جلوی شکمشونو بگیرن [/QUOTE]
این هم درسته. **** گرفتن قواعدی داره برای خودش و اونهایی موفق هستن که تصمیم قاطع داشته باشن و اراده شون رو تقویت کرده باشن.
یادمون باشه که یک پزشک بیشتر نقش یک[B][COLOR="SeaGreen"][SIZE="3"] تسهیل کننده Facilitator [/SIZE][/COLOR][/B]رو داره، یعنی شرایط و نحوه ی درمان رو برای مریض می گه اما مریض بعد از دریافت نسخه تنها و تنها خودش مسوول رعایت اون هست. بنابراین کسانی موفق هستن که با اراده ی محکم بهترین تصمیم رو [B]خودشون برای خودشون[/B] می گیرن. در مورد رژِیم گرفتن هم این داستان کاملا صادقه و روش هایی که پیشتر عرض کردم [B]حداکثر یک مسکن هستند [/B](اگه عوارضی نداشته باشن، که بیش از نود درصدشون عوارض دارن)

[QUOTE]http://www.kolobok.wrg.ru/smiles/standart/punish2.gif و اگه آدم بتونه یه بالانسی بر قرار کنه و ورزش کنه و عادات غذایی مزخرف ایرونی!!! که حجمی خوری و لمبوندن و چربی و شیرینی و برنج پرستی!! هست رو کنار بزاره و جایگزین کنه ...
آفرین، این هم درسته. بالانس بین غذاهایی که می خوریم In put و فعالیت بدنی ای که انجام می دیم Out put بسیار حایز اهمیته. همه ی مشکلات مال اینه که این بالانسه خراب شده، چون ما خیلی بیشتر از اون چیزی که مصرف می کنیم ( یا می سوزنیم)، می خوریم! (ورودی مون بیشتره!) در نتیجه ی این بازده ی منفی، ما انرژِی اضافه میاریم که همین انرژِی اضافی به صورت تدریجی (نه ناگهانی) موجب اضافه وزن Over Weight و نهایتا چاقی Obesity می شه.
موفق باشید.

aarash

فروشنده معتبر
فروشنده معتبر
لایک‌ها
173
اگز میشه جواب منو هم بدین . ممنون

mori.54

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,675
به نقل از aarash :
عزیز من قصد ندارم طرفداری از این **** بکنم ! خوب بلاخره این **** هم شاید یک **** بسیار پر ایراد باشه ! ولی با این حال الان میلیون ها دنبال کننده داره !
تا به حال هم هیچ سازمان معتبری هیچ گزارشی از کسی که با **** اتکینز آسیب دیده رو نداده ( شایدم داده من ندیدم اگر لطف کنید شما لینک بدین به اون گزارش ممنون میشم )
نمیخوام باز دلیل بیارین که این **** بد است یا استاندارد نیست یا ...
خودم از تمام عوارضی که داره و دانشمندان گفتن آگاه هستم .

اینایی که گفتید همش مربوط میشه به گیاه ! اگه اطلاع داشته باشید گیاه به هیچ عنوان تو قطب کشت نمیشه به دلیل سرمای زیاد (حداقل تا قبل از ارسال قند و شکر و برنج و ... ) .

من قصد ندارم جوری حرف بزنم که شما فکر کنید من قصد دارم بگم شما اشتباه میکنید . دوست دارم شما به عنوان کسی که استاد من هست نظر بدین و فکر نکنین من میخوام جلوی شما وایسم و بگم مرغ یک پا داره ...

در ضمن به نظر شما قند و شکر چه سودی دارن ! یا مثلا کولا ها چه خاصیتی برای بدن دارن . این **** یک سودی که داره برای کسانی که ازش پیروی میکنند اینه که نسبت به خوردن این خوراکیهای پر ضرر احساس گناه میکنه . یعنی شما وقتی یک مدت این **** رو بگیری ( حتی 1 یا 2 هفته ) دیگه دوست ندارید حتی یک مقدار کمی هم از این جور چیزا بخورید مثل : چیپس ، پفک ، کولاها ، قند ، شکر ، شیرینی و ...
من فکر میکنم این یک دست آورد بزرگ برای کسایی که اضافه وزن دارند هست .

سلام!
آرش عزیز، متاسفم چند روزی نبودم و نتوانستم برای شما هم جوابی بنویسم.
امروز سعی می کنم جوابی برای شما هم داشته باشم اما نمی دانم آیا شما در انتها قانع خواهید شد یا نه؟

1- فرموده اید که شاید این **** پر ایراد باشه اما میلیون ها طرفدار داره.
مساله اینه که در دنیا خیلی چیزها هست که میلیون ها استفاده کننده یا طرفدار داره اما این به تنهایی دلیل کافی و قانع کننده ای برای ما جهت استفاده از اون روش یا مثلا کالا نخواهد بود. مثلا میلیون ها نفر سیگاری داریم! آیا باید سیگار کشیدن رو هم تایید کنیم؟!! (البته شاید شما به این مثال خرده بگیرید که صد در صد مرتبط نیست، درسته! حق با شماست، کاملا مرتبط نیست، اما دست کم تا اندازه ی بیانگر این واقعیت هست که هر چیزی که طرفداران زیادی داشت هم نمی تونه برای ما تاییدی برای مصرف یا استفاده به حساب بیاد و اصولا ملاک تعیین کننده نیست. فکر کنم در این حد شما این نکته رو قبول داشته باشید.)

2- می فرمایید تا کنون هیچ سازمان معتبری گزارشی در مورد عوارض چنین **** هایی منتشر نکرده؟!
شما که نمی تونید تمام سایت ها و مجلات علمی منشر شده در این مورد رو خونده باشید! (چون خود من که مثلا در این رشته تحصیل کرده ام هم نخونده ام!!!)
اما اعتراف می‌کنم که شما از من کار نسبتا سختی خواسته اید! نه اینکه خیلی مشکل باشد، نه! چون کار پیدا کردن لینک مورد نظر شما مقداری وقت گیر است (و من هم در این جور کارها قدری تنبلم!) برای همین به ناچار از طریق دیگه‌ای جواب می‌دهم:
در پست اولم چند تا از کتاب های رفرنس رو در زمینه ی تغذیه و **** درمانی معذفی کرده ام:
اگر به تکست های اصلی علم تغذیه مانند Kraus's Food, Nutrition & Diet therapy و Human Nutrition و یا Modern Nutrition مراجعه کنید...

این ها کتاب های مرجع دانشگاهی و رفرنس هایی هستند که جهت کنکور کارشناسی ارشد و مقطع دکترا از اونها سوالات رو استخراج و طرح می کنند و بعضا هر دو تا چهار سال تجدید چاپ می‌شوند تا اگر اضافاتی هست به نسخه های قدیمی اضافه کنند.
در هیچ یک از این کتاب ها در بخش **** درمانی Diet Therapy و چاپترهای مربوط مثل:
Nutrition for Weight Management ، Energy & Substrate Balance and Weight Regulation تاییدی در مورد **** دکتر اتکینز (و همینطور **** های مشابه آن مثل Zone Diet که جناب Viki به آن اشاره کرده بودند) پیدا نمی‌کنیم؛ بلکه در این کتاب ها به اجمال صرفا به عوارض این **** ها و تجاری و برگشت پذیر بودن‌شان اشاره شده است، اما به تفصیل در مورد روش علمی کنترل وزن و بررسی کامل گروه های غذایی و رعایت فاکتورهایی مثل فعالیت بدنی، سن، جنس و اندازه گیری های تن سنجی یا آنتروپومتریک Anthropometric Mesurments (مثل وزن فعلی، قد، دور کمر، دور سینه و ...) جهت تنظیم برنامه ی متعادل غذایی متناسب با نیازهای افراد، پرداخته شده است.
اگر مراجعه کنید می‌بینید که حتی روش های دیگر کنترل وزن مثل سیم پیچی آرواره ها Jaw Wiring و جراحی برداشتن قسمتی از روده‌ Gastroplasty و لیپوساکشن Lipo suction و مانند آن نیز به عنوان روش های موقتی معرفی شده اند نه دایمی! و گفته شده حتی تکمیل جراحی های فوق نیز به معنای درمان چاقی نیست! چرا که در ادامه‌ی آن نظارت ممتد و دایمی بر روی فرد مورد نظر نیاز خواهد بود.

بد نیست اشاره ای هم در مورد اهمییت رفرنس و کتب مرجع بکنم:
اگه دقت کرده باشید روزانه انواع و اقسام خبرهای مختلف در زمینه‌ی تحقیقات دانشمندان در مورد مثلا کنترل سرطان و یافتن روش های درمانی در مورد ایدز و یا حتی برنامه های زیبایی مثل درمان طاسی و بحث های مانند آن در رسانه های مختلف مثل روزنامه و رادیو و تلویزیون منتشر می شود؛ اما هیچیک از این اخبار تا زمانی که در کتب مرجع پزشکی و آخرین Edition آنها درج نشود از نظر علمی اعتبار ندارند، چون ملاک های زیادی برای درج نتیجه ی یک پژوهش علمی در کتاب رفرنس وجود دارد و باید یافته ی مورد نظر از فیلترهای متعددی به سلامت عبور کرده باشد! در نتیجه هر چیزی را بلافاصله در چاپ های جدید کتاب‌های مرجع درج نمی‌کنند! برای همین است که می‌گوییم به اخباری که می شنوید به عنوان اخبار صدر در صد تایید شده‌ی علمی نگاه نکنید و از سوی دیگر اگر مطلبی (مثل **** دکتر اتکینز و مانند آن) در کتاب های رفرنس مورد تایید قرار نگرفته به معنای رد کردن تمام مقالات فعلی که با آب و تاب روی چنین **** هایی مانور می‌دهند، می‌باشد.

3- در مورد اسکیموها و نوع تغذیه‌ی اونها من اطلاعات کافی در اختیار ندارم و نمی تونم در حال حاضر جواب قاطعی به شما بدم اما به هر حال در منابع فعلی برای افراد عادی دریافت روزانه دست کم 50 درصد از کل انرژی روزانه از کربوهیدرات تعیین شده است. اگر در آینده اطلاعات بیشتری در مورد برنامه‌ی غذایی اسکیموها پیدا کردم برای شما می آورم.

4- فرموده اید که به نظر شما قند و شکر و کولاها چه سودی برای بدن دارند؟
بله! اگه کربوهیدرات ها رو در چیزهایی که شما اشاره کردید منحصر کنیم آن وقت می گویم حق با شماست. اما در عمل این طور نیست. قبلا در پستی که برای جناب Viki نوشته بودم توضیح دادم که یک هرم راهنمای غذایی داریم که در سطح قاعده ی آن هرم یک گروه بزرگ تحت عنوان نان و غلات قرار دارند. در نتیجه سهم عمده ای از انرژی روزانه‌ی افراد از طریق انواع نان و برنج (کربوهیدرات های کمپلکس یا پیچیده Polysaccaride یا همان نشاسته ها Starch) تامین می‌شود. بعد کربوهیدرات ها در میوه ها و سبزیجات هم وجود دارند که گفته شده روزانه تا 5 واحد مصرف شوند و نهایتا کربوهیدرات در شیر و لبنیات هم وجود دارد (به واسطه ی قند لاکتوز) که در این مورد هم تا 3 واحد در روز توصیه شده است. اما اگر این هرم رو دیده باشید در راس آن - که بخش ناچیز و کوچکی رو شامل می‌شه - گروه متفرقه قرار داده شده که در آن انواع روغن ها، کره، سس مایونز و بالاخره شیرینی و نوشابه و شکلات و دسرهای شیرین دیگر دیده می‌شود. پس گفته ی شما از این جهت که شیرینی ها و کولاها چندان خاصیتی ندارند و نباید زیاد مورد استفاده قرار بگیرند درست است!
اما این هرگز به معنای حذف کامل کربوهیدرات از برنامه‌ی روزانه نیست!
از سوی دیگه: شما فکر می‌کنید انواع گوشت ها و روغن (که در **** اتکینز محدود نشده اند) چه چیزهایی با خودشان دارند؟
جواب: تمام یا بیشتر مواد غذایی گفته شده حاوی کلسترول، اوره و فسفر بالا هستند.
ضمن این که **** پر پروتئین از نظر برخی ریز مغذی ها و املاح مثل کلسیم و ویتامین ها مثل اسید فولیک و ویتامین های گروه B و همینطور ویتامین A هم فقیر هستند و مشکلات ناشی از کمبود این ها را هم پدید می‌آورند.
پس احساس نفرت از خوردن شیرینی هایی که اشاره کردید اگر بخواهد به قیمت افراط در مصرف غذاهای پرخطری دیگری تمام شود هم اصلا نمی ارزد!

نتیجه‌ی کلی و نهایی:
بهترین راه حل اصلاح شیوه‌ی زندگی است. عادت ها و رفتارها باید تجزیه تحلیل شوند تا در قدم بعدی بتوان اصلاحات را تعیین کرد. برای مثال اگر کسی بداند در هنگام عصبانیت پرخور می‌شود می‌توان به او کمک کرد که عصبانیت خود را به شکل دیگری بروز بدهد. مثال های رفتاری نادرست دیگری هم وجود دارند که باید جایگزین رفتارهای درست شوند مثل نمک زدن به غذا قبل از چشیدن آن یا بسیار تند و با عجله خوردن غذا و مانند آن.
در نتیجه کاهش وزنی که از این طریق حاصل می شود هرگز موقتی نیست، بلکه یک کاهش وزن پایدار است و فرد در آن کاملا احساس راحتی و آسایش دارد و از همه مهم تر هیچ نوع عارضه‌ای هم متوجه او نشده است؛ بنابراین از جمیع جهات مورد تایید می‌باشد.

موفق و پیروز باشید. :)
(خودمانیم برای تایپ این پست خیلی وقت گذاشتم...! :blush:
با این حال فکر می کنم ارزشش را داشت. ;) )

mori.54

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,675
آقایون خوش انصاف و با معرفت! (aarash و Viki )
اقلا بیایید اینجا پاسخ سوالاتتون رو بگیرید...!!

aarash

فروشنده معتبر
فروشنده معتبر
لایک‌ها
173
من همشو خوندم ! از شما متشکرم .
میبینید که همون اول زدین تو ذوق من . منم دیگه ادامه ندادم این **** اتکینز رو !
ولی خوب با اینکه جواب قانع کننده ای نگرفتم ولی دیگه ادامه نمیدم
با تشکر از شما
بازم در مورد همین **** کم کالری توضیح بدهید !
راستی میخواستم ببینم فرمول حساب کردن کالری مورد نیاز به صورت خیلی دقیق چیه ؟
ممنون میشم
فعلا

mori.54

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,675
من همشو خوندم ! از شما متشکرم .
میبینید که همون اول زدین تو ذوق من . منم دیگه ادامه ندادم این **** اتکینز رو !
ولی خوب با اینکه جواب قانع کننده ای نگرفتم ولی دیگه ادامه نمیدم
با تشکر از شما
بازم در مورد همین **** کم کالری توضیح بدهید !
راستی میخواستم ببینم فرمول حساب کردن کالری مورد نیاز به صورت خیلی دقیق چیه ؟
ممنون میشم
فعلا

سلام
ببخشيد كه انقدر دير به دير ان لاين مي‌شم!
دوست من! حالا ناراحت نشو، من كه نمي‌خواستم شما رو نا اميد كنم!;)
توي اين چند روز گذشته من با چند تا از دوستان و همكاران خودم مشورت كردم و در مورد سوال شما كمي بيشتر با هم گفتگو كرديم.
در مورد رژيم دكتر اتكينز نظر دوستانم هم اين بود كه از نظر علمي مردوده (همون مباحثي كه من مطرح كرده بودم) اما گفته شد كه به هر حال اين يك روشي است كه فرد اگه نخواد در طولاني مدت و به دفعات از اون استفاده كنه، مي‌تونه بلا اشكال باشه. چون بعضي از مردم اصولا كم طاقت هستن! و حوصله‌ي كار طولاني مدت و حركت لاك پشتي اصلاحات رفتاري رو ندارن، براي همين سراغ چنين رژيم هايي مي‌رن!
اما تاكيد مي‌كنم كه به شرط اين كه زياد استفاده نشه و فرد هم توجه كنه كه ممكنه بعد از كنار گذاشتن رژيم به وزن قبلي و حتي بالاتر! برگرده.

اگه سوال ديگري داشتيد در حد توانم در خدمت هستم.
موفق باشيد. :)

بالا