• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

دانستنی های تغذیه و گفتگو در مورد **** های غذایی مختلف

mori.54

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,675
سلام و درود بر شما متخصص تغذیه عزیز و زود رنج
آقا من که حرف بدی نزدم که ناراحت شدی
در ضمن شما از کجا میدونی که سطح اطلاعات من در چه حدیه جیییییگر :p
شما ندیده و نشناخته منو متهم کردی عزیز
باید بگم بنده از اون بدنسازای هیکل گنده مغز فندقی نیستم!!
و منبع اطلاعات من هم مربی های بی تعهد باشگاه و 4 تا روزنامه نیستند
با این اوصافی که شما از خودتون فرمودید باید خیلی بارتون باشه ...
باید به سمع جنابعالی برسونم که بنده مدت 2 سال ونیم روی علم تغذیه و تمرین در بدنسازی مطالعه داشتم
اما به ساحت جنابعالی که یک متخصص در این امر هستید به هیچ وجه جسارت نمی کنم ...
شما هم سعی کنید اینقدر زود رنج نباشید اگه مثلا بنده به عنوان یه مریض به شما مراجعه کنم و بگم فلان مطلب رو مثلا در فلان جا در مورد تغذیه خوندم آیا شما به عنوان یک متخصص بر من می تازید؟؟ مطمئنا این طور نیست...

در ضمن با این اوصاف اجازه میخوام که بعدا یه سری سوالات در مورد تغذیه ازتون بپرسم چون هر چی بیشتر یاد میگیرم بیشتر میفهمم هیچی بلد نیستم....

موفق باشید!

(قضاوت زود.....هرگز!)

حق با شماست!
البته من متخصص نيستم، در حد خودم مطالعه دارم و فقط مشاور تغذيه و رژيم درماني Nutritinist & Diet Therapy Consultant هستم! همين و نه بيشتر...!
بد شد... دوست نداشتم در اين تاپيك از خودم حرف بزنم و خودم رو مغرور نشون بدم (اما مثل اينكه اين كار رو كردم!)اما ذاتا اينطوري نيسم. بگذريم!
ضمنا از اينكه مي‌فرماييد در مورد شما هم قضاوت عجولانه كرده‌ام ممنونم كه اين تذكر رو داديد.
يه لحظه فكر كردم با اين بدنسازهايي كه فقط چند تا جمله از مربي شون شنيده اند طرفم و چون اوصولا از مربيان باشگاهي - كه اغلبشون چيزي در مورد علم تغذيه نمي‌دونند - شاكي هستم، خواستم مثلا از اين دانش (نه صرفا خودم!) دفاع كرده باشم.
بهتره بحث رو عوض كنيم...

IronSteelMetal

کاربر فعال هنرهای ترسیمی
کاربر فعال
لایک‌ها
329
عزیز جون! شما لطف دارید!:blush:
مثل اینکه اینجا یک همکار هم پیدا کردیم، بله؟! ;)
به هر حال از آشنایی با شما خوشحالم. من فارغ التحصیل سال 77 از دانشکده علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران هستم. شما چطور؟[/QUOTE

آره يه جورايي همكاريم البته شما به واسطه تجربه بيشتر استاديد;) منم خوشحال شدم.
من حدود يك سال و نيم است كه درسم تموم شده و فارغ التحصيل شهيدبهشتي هستم.
واقعا صبر و حوصله شما تحسين برانگيزه والا من اينقدر در اين زمينه برا دوست و آشنا سخنراني كردم خسته شدم چون خدا رو شكر ملت ايران همه در زمينه علم تغذيه استادند و هيچ چيزي رو نمي پذيرند .
البته جاي شكرش باقيست كه بعد از يه مدت كه عوارض رژيم هاي اختراعي و ابتكاري رو ديدند مجددا سراغ ما مي آيند!!!!

mori.54

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,675
آره يه جورايي همكاريم البته شما به واسطه تجربه بيشتر استاديد;) منم خوشحال شدم.
من حدود يك سال و نيم است كه درسم تموم شده و فارغ التحصيل شهيدبهشتي هستم.
واقعا صبر و حوصله شما تحسين برانگيزه والا من اينقدر در اين زمينه برا دوست و آشنا سخنراني كردم خسته شدم چون خدا رو شكر ملت ايران همه در زمينه علم تغذيه استادند و هيچ چيزي رو نمي پذيرند .
البته جاي شكرش باقيست كه بعد از يه مدت كه عوارض رژيم هاي اختراعي و ابتكاري رو ديدند مجددا سراغ ما مي آيند!!!![/QUOTE]

اختیار دارید!
من هم خوشحال شدم که اقلا اینجا تنها نیستم! ;)
(بدم نمی یاد با شما بیشتر آشنا بشم، شاید براتون یه pm زدم.)
این تیکه ی آخر رو خوب اومدی!! :lol:

mehdidj

Registered User
لایک‌ها
15
حق با شماست!
البته من متخصص نيستم، در حد خودم مطالعه دارم و فقط مشاور تغذيه و رژيم درماني Nutritinist & Diet Therapy Consultant هستم! همين و نه بيشتر...!
بد شد... دوست نداشتم در اين تاپيك از خودم حرف بزنم و خودم رو مغرور نشون بدم (اما مثل اينكه اين كار رو كردم!)اما ذاتا اينطوري نيسم. بگذريم!
ضمنا از اينكه مي‌فرماييد در مورد شما هم قضاوت عجولانه كرده‌ام ممنونم كه اين تذكر رو داديد.
يه لحظه فكر كردم با اين بدنسازهايي كه فقط چند تا جمله از مربي شون شنيده اند طرفم و چون اوصولا از مربيان باشگاهي - كه اغلبشون چيزي در مورد علم تغذيه نمي‌دونند - شاكي هستم، خواستم مثلا از اين دانش (نه صرفا خودم!) دفاع كرده باشم.
بهتره بحث رو عوض كنيم...

خواهش دارم:blush:

یعنی شما یه جور مشاور تغذیه هستید؟
....
ببینم این یه رشته دانشگاهی خاص هست یا شاخه ای از پزشکی ؟

mori.54

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,675
خواهش دارم:blush:

یعنی شما یه جور مشاور تغذیه هستید؟
....
ببینم این یه رشته دانشگاهی خاص هست یا شاخه ای از پزشکی ؟

عنوان دقیق این رشته ی دانشگاهی علوم تغذیه هست. (بدبختی همین جاست که کسی رشته ی ما رو نمی شناسه...:( )

در پاسخ سوال دوم: بله، در حقیقت یک رشته ی زیر شاخه ی پزشکی یا پیراپزشکی محسوب می شه و تا سطح دکترا در ایران خودمون قابلیت ادامه تحصیلش وجود داره.

اما واژه ی متخصص مال فوق لیسانس به بالاست! :D
البته اگه راستش رو بخواهید عنوان متخصص در علوم پزشکی به کسی اطلاق می شه که دکترای عمومی رو گذرونده باشه و دوره ی رزیدنتی رو هم طی کرده باشه و در یکی از گرایشات تخصصی فارغ التحصیل شده باشه.
اما در رشته ی ما هر تازه به دوران رسیده ای اسمش رو می ذاره متخصص تغذیه! :wacko:
همونطور که عرض کردم خود من با داشتن مدرک لیسانس علوم تغذیه روی مهرم فقط می تونم عنوان مشاور تغذیه رو درج کنم نه بیشتر! ;)

aarash

فروشنده معتبر
فروشنده معتبر
لایک‌ها
173
من چند روز نبودم انگار خوب تاپیک رونق پیدا کرده ؟؟؟

hamedsullivan

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
137
دوستان ممنون از تاپیک خوبتون , چرا ادامه نمیدین؟؟؟؟؟

در ضمن Mori جان مرسی از پی امی که دادی و ممنون از توجهت.

mori.54

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,675
دوستان ممنون از تاپیک خوبتون , چرا ادامه نمیدین؟؟؟؟؟

در ضمن Mori جان مرسی از پی امی که دادی و ممنون از توجهت.
سلام آقا حامد عزيز!
اينجا ديگه مثل اينكه كسي تحويل نگرفت، به خاطر همين اين تاپيك محو شد. اما من هنوز آمادگي پاسخ دادن به دوستاني كه در مورد رژيم هاي لاغري سوال دارند رو دارم و در حد توانم پاسخگو خواهم بود.

aarash

فروشنده معتبر
فروشنده معتبر
لایک‌ها
173
عزیز شما مطلب بزار ! کاربر مثل آهن ربا جذب میشه !
چیزی که زیاد هم هست سوال .
شما یک دفعه خوب جواب میدی ! یک دفعه هم 4 یا 5 روز نمیایی !!!
ولی منتظریم شما بیا من سوال میکنم ( فدا کاری از این بیشتر !!! )
واقعا اطلاعات شما کامل و جامع و علمی هست . پس مارو هم بی نصیب نگذارید
با تشکر

mori.54

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,675
سلام بر شما دوست عزيز كه خودتون بعد از باز كردن اين تاپيك در رفتيد!!:D (شوخي كردم عزيز، ناراحت نشي يه وقت!)
بسيار خوب من سعي مي‌كنم اگر چيزي به درد بخوري پيدا كردم براي دوستان بگذارم و با هم كاري كنيم هم اين تاپيك رونق دوباره ي بگيره و هم از اون مهمتر مطلبي رو فرا بگيريم و آموخته هامون رو افزايش بديم.
در اولين فرصت خدمت مي رسم.;)

aarash

فروشنده معتبر
فروشنده معتبر
لایک‌ها
173
سلام بر شما دوست عزيز كه خودتون بعد از باز كردن اين تاپيك در رفتيد!!:D (شوخي كردم عزيز، ناراحت نشي يه وقت!)
بسيار خوب من سعي مي‌كنم اگر چيزي به درد بخوري پيدا كردم براي دوستان بگذارم و با هم كاري كنيم هم اين تاپيك رونق دوباره ي بگيره و هم از اون مهمتر مطلبي رو فرا بگيريم و آموخته هامون رو افزايش بديم.
در اولين فرصت خدمت مي رسم.;)
باشه شما بزارید من هم دنبالش میرم !
اگه میشد این تاپیک برای کسانی باشه که میخوان وزن کم کنند یا اضافه کنند ( مثل خود من ) . فکر میکنم بهتر بود ! چون همچین تاپیکی هم نیست . ( یا حداقل جامعش و تخصصی در مورد تغذیه و کاهش یا افزایش وزن )
اگه حامد جان موضوعش رو عوض کنند و یک خورده سروسامنش بدن فکر میکنم زیاد مشتری داشته باشه ! ( اگر خوب شد مهمش کنید ) .
با تشکر ( نظر شما چی هست ؟ )

aarash

فروشنده معتبر
فروشنده معتبر
لایک‌ها
173
کجا هستی آقا ؟
منتظر هستیم

aarash

فروشنده معتبر
فروشنده معتبر
لایک‌ها
173
باشه شما بزارید من هم دنبالش میرم !
اگه میشد این تاپیک برای کسانی باشه که میخوان وزن کم کنند یا اضافه کنند ( مثل خود من ) . فکر میکنم بهتر بود ! چون همچین تاپیکی هم نیست . ( یا حداقل جامعش و تخصصی در مورد تغذیه و کاهش یا افزایش وزن )
اگه حامد جان موضوعش رو عوض کنند و یک خورده سروسامنش بدن فکر میکنم زیاد مشتری داشته باشه ! ( اگر خوب شد مهمش کنید ) .
با تشکر ( نظر شما چی هست ؟ )
تو این قسمت نوشتم که !

mori.54

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,675
سلام
بعد از تاخیر بسیار زیاد! :blush:
سعی می کنم یک سری مطالبی رو در مورد اصلاح عادات غذایی Modification Behavior که خودم نوشتم به مرور اینجا براتون بگذارم:
یکی از مهمترین عادات نادرست تند و با عجله غذا خوردن هست که مقاله ی اصلی رو می تونید در پست بعد ببینید.

mori.54

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,675
پیامدهای تُند غذا خوردن

با عجله و تند غذا خوردن از جمله عادات نامطلوبی است که آثار سویی به دنبال دارد و از جنبه های مختلف قابل بررسی است. اغلب مردم تند غذا می خورند و برای این عمل توجیهاتی نیز می آورند و البته بی توجه از این موضوع رد می شوند.
اما موارد نادری وجود دارد که افراد واقعا عجله دارند و ناگزیرند که غذای خود را به سرعت صرف کنند تا به موقع به کار خود برسند و اغلب توجیه قابل قبولی برای این رویه غذا خوردن وجود ندارد، چرا که این عده هیچ گاه از خود نمی پرسند چرا با عجله غذا خوردن دایما و همه روزه برایشان تکرار می شود؟
به نظر می رسد مردم عمدتا حوصله ی جویدن بیشتر لقمه ی غذا را ندارند و غذا خوردن شان حالت روزمرگی و رفع تکلیف دارد.
اما از زاویه ی دیگری هم می توان به مقوله ی غذا خوردن نگریست. خداوند در این عالم لذایذ مباحی قرار داده است از جمله لذت غذا خوردن. بنابراین چه بهتر که به نحو مناسب از این لذت و موهبت استفاده کنیم. اکنون باید به این سوال جواب داد که آیا کسی که با سرعت تمام غذای خود را می بلعد از غذایی که می خورد لذت می برد، یا کسی که ابتدا به ظرف غذای خود می نگرد و به آهستگی و در کمال آرامش غذای خود را میل می کند؟ بدون تردید حالت دوم لذت بخش است. ضمن آن که آرام غذا خوردن موجب تحکیم و گرمای بیشتر محیط خانواده می گردد. اما از این جنبه احساسی که بگذریم، از نظر فیزیولوژی دستگاه گوارش و عمل بلع، می توان به طور علمی پیامدهای تند غذا خوردن را مورد تحلیل قرار داد. برای این منظور به اختصار، نگاهی به فیزیولوژی غذا خوردن می اندازیم:
جویدن:
در هنگام جویدن، غذا به قطعات کوچک مناسب برای بلعیدن تبدیل می شود. حرکات بالا و پایین فک موجب خرد شدن غذا توسط دندان های پیشین یا ثنایا (Incisor ) می شود و حرکات مشابه، دندان های آسیا را قادر می سازد تا غذای خورده شده را خرد کنند. اندازه ی قطعات خرد شده ی غذا متغیر بوده و به عوامل بیرونی مثل تربیت اولیه، نوع غذا، مکالمه ی تلفنی، تماشای تلوزیون و عادت بستگی دارد. جویدن به طور رفلکسی موجب ترشح بزاق و شیره های گوارشی معده می شود. انسان ممکن است روزانه تا یک لیتر بزاق تولید کند. بزاق حاوی آنزیم های آمیلاز و لیپاز است و پلی ساکاریدهایی مثل نشاسته را هیدرولیز می کند و به این ترتیب نقش مهمی در هضم کربوهیدرات ها دارد. یکی از اعمال مهم بزاق تولید موکوس است که نه تنها در دهان و مری بلکه در نواحی دیگر دستگاه گوارش نقش مهمی را ایفا می کند. از جمله اینکه موکوس با داشتن خاصیت چسبندگی خود موجب به هم چسبیده شدن اجزای غذایی کوچک و آماده شدن آنها برای بلع می گردد. موکوس علاوه بر این موجب لیز شدن دستگاه گوارش و در نتیجه عبور آسان مواد غذایی در طول آن می گردد. زیاد جویدن موجب تحریک اعصاب سمپاتیک شده و ترشح بزاق را تا 5 الی 6 برابر حد معمولی خود یعنی 3 میلی لیتر در دقیقه اضافه می کند.
بلعیدن:
بلعیدن شامل دو مرحله ی ارادی و حلقی است. در مرحله ی ارادی لقمه به داخل حلق رانده شده و در مرحله ی حلقی لقمه طی یک فرایند غیر ارادی (deglutition reflex) وارد مری می گردد. عمل بلعیدن توسط تحریک گیرنده های موجود در دهان و حلق شروع شده و منجر به فرستادن امواج عصبی از طریق اعصاب زبانی حلقی و عصب واگ به مرکز بلعیدن در بصل النخاع می شود. دهان توسط لب های به هم فشرده شده بسته می گردد. نوک زبان به طرف بالا و سقف دهان حرکت کرده و مانع برگشت غذا به طرف عقب می شود. لقمه نیز در انحنای دهان قرار می گیرد.
البته مکانیزم بلع پیچیدگی های بیشتری دارد که از حوصله ی این مقاله خارج است و به همین مقدار بسنده
می کنیم. اکنون که مختصرا فیزیولوژی جویدن و بلع را دانستیم ، می توانیم بهتر پیامدهای با عجله و تند غذا خوردن را بررسی کنیم:
1.فردی که به سرعت لقمه های غذا را بر می دارد و در دهان می گذارد، با هر لقمه مقداری هوا نیز می بلعد (Aerophagia ) که این هوای اضافی در معده تولید گاز کرده و نهایتا یکی از ناراحتی های گوارشی یعنی نفخ را که می تواند مزمن هم باشد به وجود می آورد.

2. تند غذا خوردن موجب تحریک بیشتر اسید معده می شود، زیرا اولا قطعات غذای خورده شده درشت بوده و موجب انقباضات قوی و یعضا دردناک مری می گردد و به همین دلیل مدت زمانی که غذا به منظورعمل هضم توسط آنزیم های معده و شیره های گوارشی در معده می ماند نیز افزایش پیدا می کند و ثانیا در اثر ترشح بیشتر اسید و آنزیم های گوارشی در طولانی مدت مخاط داخلی معده دچار آسیب می شود. درشتی قطعات غذای بلعیده شده حتی
می تواند موجب دیسفاژی (dysphagia) شود.

3.افرادی که تند غذا می خورند غالبا پرخور هم هستند، به عبارت دیگر با عجله غذا خوردن می تواند منجر به اضافه وزن و حتی چاقی شود؛ زیرا در این حالت فرد قبل از ترشح هورمون انسولین و در نهایت ارسال پیام سیری به مرکز سیری در هیپوتالاموس، غذای خود را تمام کرده است.

4.در شرایطی که لقمه ی غذا به خوبی جویده نشده است، هضم اولیه ای که می بایست توسط آنزیم های آمیلاز و لیپاز بزاق انجام شود، صورت نمی گیرد؛ به این ترتیب روند هضم به کندی انجام شده و علاوه بر آن جذب مواد مغذی نیز به خوبی انجام نمی گیرد.

نتیجه:
مجموعه ی عوامل یاد شده سبب می گردد معده تدریجا ضعیف شده و کارایی خود را برای هضم مناسب غذا از دست بدهد. لذا بهتر است رفتار بهتری جایگزین تند غذا خوردن گردد. برای این منظور توصیه می شود زمان صرف وعده های غذایی دست کم به 20 تا 25 دقیقه افزایش یافته و هر لقمه ی غذا حدود 30 بار جویده شود. بد نیست اشاره شود که در فرهنگ دینی و اسلامی ما هم به این مقوله پرداخته شده و حضرت امیر علیه السلام در یکی از توصیه های خود به فرزندشان
امام حسن علیه السلام به جویدن بیشر غذا و آرام غذا خوردن تاکید کرده اند. امروزه بسیاری از دانشمندان علم روانشناسی نیز معتقدند آرام غذا خوردن موجب آرامش و تمدد اعصاب می گردد. ■

منابع:
1.فیزیولوژی پزشکی گابتون و هال، ترجمه ی دکتر احمد رضا نیاورانی، انتشارات سماط
2.اصول گوارش هاریسون، ترجمه ی دکتر رامین قدیمی و دکتر مهران حیدری سراج، انتشارات تیمور زاده
3.فیزیولوژی دستگاه گوارش، ترجمه ی دکتر گیتی دخت نیری کمان، انتشارات جهاد دانشگاهی
4.بحار الانوار، علامه مجلسی (جلد 62)
5.غلبه بر عصبیت، دکتر وین دبلیو دایر

این مقاله در یکی از مجلات تغذیه ای کشور به چاپ رسیده است.

aarash

فروشنده معتبر
فروشنده معتبر
لایک‌ها
173
اولین سوال رو خودم میکنم ! ( ببخشید وسط فرمایشاتتون جناب موری سوال میکنم )
من یک پسر عمو دارم که 117 کیلو وزنش هست خیلی استعداد چاقیش زیاده ( فکر میکنم متابولیسمش خیلی پایین هست ) میخوات تا عید بیاد رو 80 تا 90 کیلو ( عروسی بردارش هست ) اگر میشه یک دستور غذایی بفرمایید تا من بدم بهش . توصیه های دیگری هم اگه هست بفرمایید ( مثل ورزش و ... ) که سریعتر بشه . اگر مکملی هم هست پیشنهاد کنید . در ضمن خیلی تنبل هست و زیاد جلوی کامپیوتر میشینه .
اطلاعات دیگر :
1-قدش 184 هست
2- 16.5 هست .
3- استخون بندیش درشت هست .
4- تجمع چربیش تو شکم و سینه ها و ران هست بیشتر .
5- به خاطر چاقی مقداری چروک روی سر شانه ها و شکمش افتاده میخواد ببینه راهی هست که اینا کمتر یا به کلی محو بشه ؟ چون اول **** هست تا دیر نشده انجام بده .
6- 3 یا 4 ماه پیش با **** اتکینز از 125 به 108 رسیده ولی دوباره روی خیال اینکه بهش جواب میده دوباره پرخوری رو شروع کرده ولی دیگه جواب نمیگیره .
ممنون
منتظرم ...

mori.54

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,675
نمیدونم ! مثلا تغذیه و **** غذایی
یا چیزی تو این مایه ها

به نظرم بد نیست عنوانش رو بگذاریم:
دانستنی های تغذیه ای و گفتگو در مورد **** های غذایی مختلف

راستی جناب آرش عزیز!
من شرمنده م، متاسفانه امروز فرصت نکردم به وعده ام عمل کنم، اما حتما پاسخ شما رو خواهم داد!

بالا