یکی از دوستان چند وقت پیش سوالی رو پرسیده بودند از طریق PM ای که به بنده داده بودن و ترجیح دادم که پاسخش رو در اینجا مطرح کنم:
سلام
یه سوال , یجا گفتید :
باید سعی کنید عادات غذا خوردن تان را تغییر بدهید نه این که صرفا **** کم کالری بگیرید چون در این صورت هیچ چیز تغییر نخواهد کرد و کاهش وزن برای شما پایدار نخواهد بود.
من نفهمیدم :wacko: یعنی چی , عادت خذا خوردن رو تغییر بدید ؟
من نوع بدنم مزومرف هست , یعنی اگه فعالیت کنم وزن کم میکنم , اگه نکنم سریع چاق میشم !!
میخوام بدونم اگه من فعالیت هوازی کنم , و گیاهخواری رو شروع کنم , تاثیری داره ؟ :f34r:
بله، عادات بد غذایی زیادی وجود دارد که اولین کاری که باید انجام دهیم این است که این عادت های نامطلوب زو ترک کنیم. قبل از پرداختن دقیق تر به پاسخ جمله ای کلیدی و عمیق رو از
برتراند راسل براتون نقل می کنم:
"عادت و شهوت ما را نفوذ ناپذیر کرده و نمی گذارد حقایق تازه در ما رخنه کند!"
جمله ی بسیار حکیمانه ای است و باید حسابی در آن دقیق شد. (اگر دقت کنید جنبه های رفتاری و روانشناسی گسترده ای را در بر می گیرد)
اما در مورد رفتارهای تغذیه ای:
امروزه در پروتکول های تغذیه ای سازمان های بهداشت جهانی اصلاحات رفتاری یا Modification Behaviour در صدر برنامه ها قرار دارد و علتش هم روشن است، چون اگر عادت غلط تغییر نکند همه چیز بر می گردد سر جای قبل و تمام هزینه ها دود شده و به آسمان می رود.
حالا لیست تعدادی از عادت های غلط رو در غذا خوردن عرض می کنم تا ببینید ما هم دچار این عادت ها هستیم یا نه؟ :
- تند تند و با عجله غذا خوردن (در تمام وعده ها)
- شب ها دیر شام خوردن (ساعت 11 شب یا دیر تر!)
- شام ها رو بسیار چرب و سنگین خوردن (پیتزا+ سیب زمینی+ نوشابه... یا غذاهای چرب دیگر)
- کرارا وسط غذا آب یا نوشیدنی سرد خوردن.
- ریزه خواری در طول شبانه روز.
- عدم مصرف سالاد یا میوه حات و به جای آن خوردن انواع تنقلاتی که اغلب پر کالری هم هستند (مثل چیپس)
- حذف وعده ی صبحانه
- خوردن در مواقعی که اصلا گرسنه نیستیم
- و .....
در نتیجه: برای آن که کاهش وزن پایدار و با ثباتی داشته باشیم حتما اول باید سعی کنیم عادت های نادرست خود را کنار گذاشته و به جای آن عادات صحیح را جایگزین کنیم.
با آرزوی توفیق
-