• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

دانستنی های تغذیه و گفتگو در مورد **** های غذایی مختلف

aarash

فروشنده معتبر
فروشنده معتبر
لایک‌ها
173
به نظرم بد نیست عنوانش رو بگذاریم:
دانستنی های تغذیه ای و گفتگو در مورد **** های غذایی مختلف

راستی جناب آرش عزیز!
من شرمنده م، متاسفانه امروز فرصت نکردم به وعده ام عمل کنم، اما حتما پاسخ شما رو خواهم داد!
عزیز دشمنت شرمنده ! مشکلی نیست . هر وقت تونستی بزار .
آره این بهتره ! اگه آقا حامد بیان و زحمتشو بکشن ! با تشکر

IronSteelMetal

کاربر فعال هنرهای ترسیمی
کاربر فعال
لایک‌ها
329
آره پیشنهاد خوبیه. منم می خواستم بگم یه تاپیک راجع به تغذیه بزنید .اگر تونستم و وقت کردم منم به mori کمک می کنم.

mori.54

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,675
آره پیشنهاد خوبیه. منم می خواستم بگم یه تاپیک راجع به تغذیه بزنید .اگر تونستم و وقت کردم منم به mori کمک می کنم.

سلام رفيق!
كجايي پس؟! حتما اين كار رو بكن چون ارائه ي پاسخ مناسب واقعا از پس من به تنهايي بر نمي آيد. شما از من فرش تر و حتما فعال تر و به روز تريد و بايد از معلومات شما استفاده كنيم. اميدوارم با پست هاي خود به رونق گرفتن اين تاپيك كمك كنيد.:)

aarash

فروشنده معتبر
فروشنده معتبر
لایک‌ها
173
حتما ! خیلی نیاز به کمک شما هست ! با تشکر از شما
و تشکر میکنم از حامد جان که تغییر نام دادن این تاپیک رو !
موری جان و ایرون استیل متال جان منتظر مطالبتتون هستیم .

IronSteelMetal

کاربر فعال هنرهای ترسیمی
کاربر فعال
لایک‌ها
329
سلام رفيق!
كجايي پس؟! حتما اين كار رو بكن چون ارائه ي پاسخ مناسب واقعا از پس من به تنهايي بر نمي آيد. شما از من فرش تر و حتما فعال تر و به روز تريد و بايد از معلومات شما استفاده كنيم. اميدوارم با پست هاي خود به رونق گرفتن اين تاپيك كمك كنيد.:)

سلام
مرسي شما لطف داريد.من تلاش خودم رو مي كنم.
مي گم موافقيد از رژيم غذايي DASH شروع كنيم يا بايد منتظر باشيم بچه ها يه چيزي رو مطرح كنن بعد ما جواب بديم؟خوبه اول روند كار معلوم بشه.

aarash

فروشنده معتبر
فروشنده معتبر
لایک‌ها
173
نه شما مطلبتونو بنویسید ! هر وقت کاربر سوال کرد جواب بدین !
اگه میشه یکیتون هم جواب منو بدین ! ممنون میشم چون خیلی ضروری هست ...
تشکر .

IronSteelMetal

کاربر فعال هنرهای ترسیمی
کاربر فعال
لایک‌ها
329
سلام
والا من نفهمیدم سوال شما چی بود؟
پسر عموتون؟؟؟؟؟؟؟؟؟
بهترین کاهش وزن کاهش وزنی است که در هفته 5/0 تا نهایتا 1 کیلو باشد نه بیشتر.در ضمن کاهش و افزایش وزن به صورت پاندولی باعث افزایش خطر بیماریهای قلبی و عروقی می شود و همچنین هر بار بعد از افزایش مجدد وزن اهش آن سخت تر صورت می گیرد چون متابولیسم بدن به هم می خوره.
با توجه به جداول متروپولیتن بهترین وزن برای ایشون 80 کیلو هست.البته اگر سن رو هم می گفتید طبق BMI هم می تونستم بگم بهترین وزن چیه.
در مورد چروک اگر منظورتون ترکهای سفید رنگی است که در اثر افزایش وزن ظاهر می شود باید بگم که از نظر تغذیه نمی شه کاری کرد اما یه دفعه از یکی شنیدم اگر این مناطق حین افزایش وزن کمی چرب شود از بروز ترک پیشگیری می شه حالا راست و دروغشو نمی دونم.
اگر جواب سوالتون رو نگرفتید لطفا دوباره مطرح کنید.

aarash

فروشنده معتبر
فروشنده معتبر
لایک‌ها
173
بله ! مهم نیست که دقیقا به همون 80 تا 90 برسه ! تا اونجایی که مشکل نداره وزن کم کنه ! حدود 5 ماه هست اگر ماهی 5 کیلو هم کم کنه خودش میشه 25 کیلو که فکر نکنم کم باشه .
سنش هم که گفتم 16.5 هست .
جواب سوالم رو گرفتم ولی میخواستم اگر ممکنه یک برنامه غذایی هم به من بدین و بقیه سوالها که اگر متن زیر رو با دقت بخونید متوجه میشید !
با تشکر از شما منتظرم .
اولین سوال رو خودم میکنم ! ( ببخشید وسط فرمایشاتتون جناب موری سوال میکنم )
من یک پسر عمو دارم که 117 کیلو وزنش هست خیلی استعداد چاقیش زیاده ( فکر میکنم متابولیسمش خیلی پایین هست ) میخوات تا عید بیاد رو 80 تا 90 کیلو ( عروسی بردارش هست ) اگر میشه یک دستور غذایی بفرمایید تا من بدم بهش . توصیه های دیگری هم اگه هست بفرمایید ( مثل ورزش و ... ) که سریعتر بشه . اگر مکملی هم هست پیشنهاد کنید . در ضمن خیلی تنبل هست و زیاد جلوی کامپیوتر میشینه .
اطلاعات دیگر :
1-قدش 184 هست
2- 16.5 هست .
3- استخون بندیش درشت هست .
4- تجمع چربیش تو شکم و سینه ها و ران هست بیشتر .
5- به خاطر چاقی مقداری چروک روی سر شانه ها و شکمش افتاده میخواد ببینه راهی هست که اینا کمتر یا به کلی محو بشه ؟ چون اول **** هست تا دیر نشده انجام بده .
6- 3 یا 4 ماه پیش با **** اتکینز از 125 به 108 رسیده ولی دوباره روی خیال اینکه بهش جواب میده دوباره پرخوری رو شروع کرده ولی دیگه جواب نمیگیره .
ممنون
منتظرم ...

shelik

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
با سلام و تشکر از جناب mori به خاطر اطلاعاتی که در اختیارمون میذارید .این یه تیکه از مطلبو نگرفتم:blush:
مسلما شیوه ی پخت سرخ کردن Frying جهت مصرف مطلوب نیست. به عنوان مثال شما یک عدد سیب زمینی متوسط رو در نظر بگیرید. اگه شما یک عدد سیب زمینی متوسط 100 گرمی رو با شیوه ی بخارپز بپزید انرژِی حاصل از اون حدود 75 تا 80 کیلوکالری خواهد شد. اما اگه همین سیب زمینی رو بیایید و اسلایس اسلایسش کنید و توی روغن سرخش کنید، فکر می کنید انرژيی اش چقدر می شه؟؟ حدس بزنید!..... شاید باورتون نشه، اما انرژی همون سیب زمینی نه دو برابر یا سه برابر، بلکه 7 برابر می شه! یعنی انرژی 100 گرم سیب زمینی (به صورت نازک و چیپس شده) حدود 560 کیلوکالری هست!!!
میشه بفرمایید دلیل اینهمه تفاوت:blink: در میزان انرژی سیب زمینی سرخ کرده و آب پز به چه علتی میباشد؟

IronSteelMetal

کاربر فعال هنرهای ترسیمی
کاربر فعال
لایک‌ها
329
بله ! مهم نیست که دقیقا به همون 80 تا 90 برسه ! تا اونجایی که مشکل نداره وزن کم کنه ! حدود 5 ماه هست اگر ماهی 5 کیلو هم کم کنه خودش میشه 25 کیلو که فکر نکنم کم باشه .
سنش هم که گفتم 16.5 هست .
جواب سوالم رو گرفتم ولی میخواستم اگر ممکنه یک برنامه غذایی هم به من بدین و بقیه سوالها که اگر متن زیر رو با دقت بخونید متوجه میشید !
با تشکر از شما منتظرم .

براتون PM زدم.

aarash

فروشنده معتبر
فروشنده معتبر
لایک‌ها
173
من خیلی اطلاع ندارم ولی مطمئنا به خاطر روغنی که به داخل سیب زمینی جذب میشود هست !
جواب رو براتون PM زدم .
ممنون

aarash

فروشنده معتبر
فروشنده معتبر
لایک‌ها
173
منتظرما !!!

aarash

فروشنده معتبر
فروشنده معتبر
لایک‌ها
173
انگار این چند روز تعطیل همه رفتن مسافرت ... !

mori.54

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,675
اولین سوال رو خودم میکنم ! ( ببخشید وسط فرمایشاتتون جناب موری سوال میکنم )
من یک پسر عمو دارم که 117 کیلو وزنش هست خیلی استعداد چاقیش زیاده ( فکر میکنم متابولیسمش خیلی پایین هست ) میخوات تا عید بیاد رو 80 تا 90 کیلو ( عروسی بردارش هست ) اگر میشه یک دستور غذایی بفرمایید تا من بدم بهش . توصیه های دیگری هم اگه هست بفرمایید ( مثل ورزش و ... ) که سریعتر بشه . اگر مکملی هم هست پیشنهاد کنید . در ضمن خیلی تنبل هست و زیاد جلوی کامپیوتر میشینه .
اطلاعات دیگر :
1-قدش 184 هست
2- 16.5 هست .
3- استخون بندیش درشت هست .
4- تجمع چربیش تو شکم و سینه ها و ران هست بیشتر .
5- به خاطر چاقی مقداری چروک روی سر شانه ها و شکمش افتاده میخواد ببینه راهی هست که اینا کمتر یا به کلی محو بشه ؟ چون اول **** هست تا دیر نشده انجام بده .
6- 3 یا 4 ماه پیش با **** اتکینز از 125 به 108 رسیده ولی دوباره روی خیال اینکه بهش جواب میده دوباره پرخوری رو شروع کرده ولی دیگه جواب نمیگیره .
ممنون
منتظرم ...

سلام آرش عزیز
بعد از چند روز تاخیر ;)
البته دوست و همکار عزیزم جناب Iron Steel Metal هم پاسخ شما رو دادند ولی حالا من هم سعی می کنم تا حدودی این قضیه رو بیشتر باز کنم:
BMI پسر عموی شما حدودا 5/34 هست که به معنای چاقی نوع اول یا Obesity Class 1 می باشد. اگر Larg Frame بودن ایشون رو هم در نظر بگیریم، وزن ایده آل ش حدود 83 کیلوگرم خواهد بود. اما اگر آخرین حد وزن قابل قبول در محدوده ی Acceptable Range شاخص BMI رو در نظر بگیریم (یعنی 25) وزن تا 85 کیلوگرم هم قابل قبول خواهد بود. اما به نظر من با شرایط فعلی و مقدار اضافه وزنی که ایشون دارند بهتره هدف رسیدن به وزن 90 کیلوگرم باشه و همین هم یعنی 27 کیلوگرم کاهش وزن!

اما نکته ی بعدی سن پایین پسر عموی شما هست که هنوز هم از سن رشد عبور نکرده اند ولی به هر حال اکنون چاق هستند، در نتیجه به احتمال بسیار زیاد از نظر ژنتیکی نیز شانس چاقی داشته اند و البته عادات غذایی رو هم باید به طور کامل و دقیق مورد ارزیابی قرار داد. متاسفانه شرایطی که ذکر کردید حاکی از کم تحرکی و انباشت بیشتر چربی ها در نواحی شکمی است و خود این مساله می تونه یک خطر بالقوه در سال های بعد از نظر ابتلا به بیماری کرونر قلب Coronary Artery Disease محسوب بشه و قویا توصیه می کنم ایشون هم تحرک بالاتری داشته باشن و هم به هر نحوی شده (البته نه روش های خیلی عجیب و غریب!) وزن شون رو کاهش بدهند. اما یک مشکل دیگه استفاده از **** دکتر اتکینز و کاهش وزن تا 108 کیلوگرم (حد اقل 10 کیلوگرم) بوده و با توجه به بازگشت به وزن قبلی احتمال داره که در فاز مقاومت گرفتار شده باشن و متابولیسم ایشون کاهش پیدا کرده باشه، در این صورت کار از قبل سخت تر شده و ممکنه بدن شون به این زودی ها به یک **** کم کالری هم جواب نده.

بد نیست اینجا این رو هم اشاره کنم که اصولا ارائه ی **** غذایی جهت کاهش وزن به این سادگی ها نیست؛ چون کار ما بیشتر مشاوره هست و مشاوره واقعی و درست به صورت رو در رو Face to Face معنا پیدا می کنه، در نتیجه انتظار زیادی برای نتیجه گرفتن و دریافت بهترین توصیه ها نداشته باشید. من شاید اینجا بتوانم یک سری توصیه و راهکار کلی برای ایشون داشته باشم ولی اگر بخواهم **** تنظیم کنم، یک **** کلی بدون در نظر گرفتن جمیع شرایط فرد مورد نظر خواهد بود و هیچ بعید نیست که نتیجه ی مورد نظر را در هم به دنبال نداشته باشد. یک **** درست بر اساس تشکیل پرونده SOAP یا (Subjective, Objective, Assessment , Plan) تنظیم می شه.

اما حالا ما اینجا این شرایط رو نداریم و دقیقا نمی شه **** ایده آل رو تنظیم کرد و البته همونطور که گفتم با شرایط پیش اومده شاید **** کم کالری هم به این سرعت جواب نده. من بیشترین تاکید رو روی فعالیت فیزیکی دارم و قطعا و بدون تردید ایشون باید روزانه یک برنامه ی تمرینی در حد مصرف 400 و حتی تا 500 کیلوکالری داشته باشن. ورزش به بازگشت متابولیسم به شرایط عادی کمک زیادی می کنه و حتما جوابگو خواهد بود، البته باید صبور هم باشند!

به هر حال من اینجا یک **** نسبتا متعادل که حاوی همه ی گروه های غذایی باشد به عنوان **** مرحله ی اول Stage 1 برای ایشون پیشنهاد می کنم که حاوی حدود 1400 کیلوکالری هست و همراه با تحرکی که گفتم امیدوارم ان شاء ا... جواب بده (قبلش بگم که این فقط یک نمونه هست و ضمنا چون برای یک روز تنظیم شده در نتیجه انعطاف لازم رو نداره):

صبحانه: 2 کف دست نان سنگک یا تافتون+ 30 گرم پنیر معمولی+ یک عدد خیار یا گوجه فرنگی+ یک فنجان چای کم رنگ با یک عدد انجیر خشک

میان وعده ی 1: یک عدد سیب (با پوست خورده شود.)

ناهار: زرشک پلو با مرغ (8 قاشق غذاخوری برنج کم روغن+ 90 گرم سینه ی مرغ+ سالاد به اندازه ی کافی، بدون سس مایونز یا فرانسوی)

میان وعده ی 2: یک لیوان شیر (کم چرب= 5/1 درصد)+ 2 عدد خرما

شام: ماست با خیار (یک لیوان ماست+ 1 قاشق کشمش + یک عدد خیار سالادی درشت+ یک عدد پیاز متوسط+ 4 عدد گردوی کامل = خرد شود و مقداری گلپر یا نعناع در صورت تمایل) + 2 کف دست نان سنگک یا تافتون + یک عدد پرتغال

میان وعده ی 3 (قبل از خواب): یک فنجان چای+ یک عدد انجیر خشک

فعلا مکمل چربی سوز رو توصیه نمی کنم؛ بهتره اول همین **** رو امتحان کنند و یک ماه اون رو پیگیری کنند تا ببینیم در این مدت چقدر وزن کم می کنند، اون وقت توصیه های تمکیلی دیگری رو عرض خواهم کرد.

تذکر(روی سخنم با کسی است که قراره این **** رو رعایت کنه):
ممکنه شما در نگاه اول چندان از این **** خوشتون نیاد و پیش خودتون بگویید کی حوصله ی حساب کردن وزن مواد غذایی و خوردن این نوع غذاها رو داره؟! اما واقعیت اینه که این **** حاوی تمام املاح و ویتامین ها از هر 4 گروه اصلی غذایی هست و شما با رعایت اون دچار کمبودهای ویتامینی یا مینرالی نخواهید شد. اما اگر اصرار به **** های عجیب و غریب دارید و حوصله ی کاهش وزن آرام رو ندارید، بحثش جداست! من فقط می تونم توصیه کنم که وزنی که در چند سال اخیر بی رویه بالا رفته رو به آرامی و با کنترل کالری مصرفی و نیز ورزش و تحرک (در حد سوزاندن روزی 400 کیلوکالری انرژی) کاهش بدید. انتخاب با خود شماست! (خیلی دل به قرص های لاغری و سونای خشک یا **** های جادویی سوپر مدرن! و امثالهم نبندید، چون همگی موقتی هستن و دردی رو در نهایت دوا نمی کنن، صبور باشید و به مرور سعی کنید عادات غذایی نادرست رو جایگزین عادات درست غذایی کنید.)

موفق باشید.:)

mori.54

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,675
با سلام و تشکر از جناب mori به خاطر اطلاعاتی که در اختیارمون میذارید .این یه تیکه از مطلبو نگرفتم:blush:
میشه بفرمایید دلیل اینهمه تفاوت:blink: در میزان انرژی سیب زمینی سرخ کرده و آب پز به چه علتی میباشد؟

ممنون از دقت شما:
خب شما وقتی یک سیب زمینی رو به صورت نازک اسلیایس اسلایس می کنید عملا باعث افزایش سطح یا Surface Area اون شده اید و در نتیجه روغن که خودش کالری بالایی داره سطوح زیادتری رو در بر می گیره. اما سیب زمینی آب پز اینطور نیست و در یکی دو قطعه ی نسبتا درشت معمولا پخته می شه و روغن هم که به اون اضافه نشده! هر یک گرم یا یک سی سی روغن (فرق نمی کنه مایع باشه یا جامد) 9 کیلوکالری انرژِی تولید می کنه و انرژی یک قاشق غذا خوری روغن، حدود 135 کیلوکالری ناقابل خواهد شد!;) :wacko:

mori.54

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,675
انگار این چند روز تعطیل همه رفتن مسافرت ... !

خیلی دوست دارم بیشتر در خدمت تون باشم اما باور کنید گاهی اوقات گرفتاری ها اجازه نمی ده! به هر حال من سعی ام رو می کنم.

mori.54

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,675
این حضراتی که ما را می گذارند سر کار کجا رفتند؟!...;)
حالا من یک سری مطالبی برای اکتیو مانده این تاپیک آماده می کنم که ان شاء الله فردا اینجا خواهم گذاشت.

aarash

فروشنده معتبر
فروشنده معتبر
لایک‌ها
173
عزیز اگه منظورتون من هستم ! گفتم که شما مطلب بزارید . تا کاربر بیاد سوال کنه !
ممنون میشم .

mori.54

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,675
عزیز اگه منظورتون من هستم ! گفتم که شما مطلب بزارید . تا کاربر بیاد سوال کنه !
ممنون میشم .
شما رژيم رو هم رويت كرديد، يا اون رو سوت كرديد رفت پي كارش؟! ;)
البته همونطور كه گفتم از پشت كامپيوتر رژيم دادن خيلي چيز جالبي از آب در نمي ياد ولي به هر حال در همين حد فقط مي شه مهم ترين نكات رو گوشزد كرد.

mori.54

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,675
بد نیست یک سری مطالبی رو در مورد پدیده ی چاقی (چون مشکل حاضر جوامع بشری هست!) داشته باشیم:

وزن بدن مجموعه ای است از استخوان ها، ماهیچه ها، اندام ها مایعات بدن و بافت چربی یا Adipose ، که ممکن است این اجزا تحت تاثیر عواملی مثل رشد، میزان فعالیت، تمرین و سن دچار تغییر بشوند. حفظ ثبات وزن بستگی به مجموعه ای از عوامل مثل عملکرد دستگاه عصبی، مکانیزم های شیمیایی و هورمونی بستگی دارد. اختلال در این مکانیزم ها می تواند نوسانات وزنی را پدید آورد که یکی از مهم ترین و شناخته شده ترین این نوسانات چاقی یا Obesity است.

یکی از تعاریف ساده در مورد چاقی این است:
چنانچه وزن فعلی 20 درصد بالای وزن ایده آل Ideal Body Weight باشد، چاقی رخ داده است.
بنابراین لازم است که طریقه ی محاسبه ی وزن ایده ال را هم بدانیم. برای این منظور جداول متعددی تهیه شده و فرمول های زیادی هم وجود دارند، من یک نمونه را اینجا عرض می کنم:

IBW= HT-100-HT-150/4 (for male
IBW= HT-100-HT-150/2 (for female

وزن ایده آل= قد- 100 - قد- 150 /4 (برای آقایان)
وزن ایده آل= قد- 100 - قد- 150 /2 (برای بانوان)

مثال:
برای یک آقای با جثه ی معمولی با قد 170 سانتی متر:
170-100-170-150تقسیم بر4= 70-5= 65 کیلوگرم

برای افراد درشت جثه +10% و برای افراد ریز جثه -10% این وزن را در نظر می گیریم.

بالا