اولین سوال رو خودم میکنم ! ( ببخشید وسط فرمایشاتتون جناب موری سوال میکنم )
من یک پسر عمو دارم که 117 کیلو وزنش هست خیلی استعداد چاقیش زیاده ( فکر میکنم متابولیسمش خیلی پایین هست ) میخوات تا عید بیاد رو 80 تا 90 کیلو ( عروسی بردارش هست ) اگر میشه یک دستور غذایی بفرمایید تا من بدم بهش . توصیه های دیگری هم اگه هست بفرمایید ( مثل ورزش و ... ) که سریعتر بشه . اگر مکملی هم هست پیشنهاد کنید . در ضمن خیلی تنبل هست و زیاد جلوی کامپیوتر میشینه .
اطلاعات دیگر :
1-قدش 184 هست
2- 16.5 هست .
3- استخون بندیش درشت هست .
4- تجمع چربیش تو شکم و سینه ها و ران هست بیشتر .
5- به خاطر چاقی مقداری چروک روی سر شانه ها و شکمش افتاده میخواد ببینه راهی هست که اینا کمتر یا به کلی محو بشه ؟ چون اول **** هست تا دیر نشده انجام بده .
6- 3 یا 4 ماه پیش با **** اتکینز از 125 به 108 رسیده ولی دوباره روی خیال اینکه بهش جواب میده دوباره پرخوری رو شروع کرده ولی دیگه جواب نمیگیره .
ممنون
منتظرم ...
سلام آرش عزیز
بعد از چند روز تاخیر
البته دوست و همکار عزیزم جناب Iron Steel Metal هم پاسخ شما رو دادند ولی حالا من هم سعی می کنم تا حدودی این قضیه رو بیشتر باز کنم:
BMI پسر عموی شما حدودا 5/34 هست که به معنای چاقی نوع اول یا
Obesity Class 1 می باشد. اگر Larg Frame بودن ایشون رو هم در نظر بگیریم، وزن ایده آل ش حدود 83 کیلوگرم خواهد بود. اما اگر آخرین حد وزن قابل قبول در محدوده ی Acceptable Range شاخص BMI رو در نظر بگیریم (یعنی 25) وزن تا 85 کیلوگرم هم قابل قبول خواهد بود. اما به نظر من با شرایط فعلی و مقدار اضافه وزنی که ایشون دارند بهتره هدف رسیدن به وزن
90 کیلوگرم باشه و همین هم یعنی 27 کیلوگرم کاهش وزن!
اما نکته ی بعدی
سن پایین پسر عموی شما هست که هنوز هم از سن رشد عبور نکرده اند ولی به هر حال اکنون چاق هستند، در نتیجه به احتمال بسیار زیاد
از نظر ژنتیکی نیز شانس چاقی داشته اند و البته عادات غذایی رو هم باید به طور کامل و دقیق مورد ارزیابی قرار داد. متاسفانه شرایطی که ذکر کردید حاکی از کم تحرکی و انباشت بیشتر چربی ها در نواحی شکمی است و خود این مساله می تونه یک
خطر بالقوه در سال های بعد از نظر ابتلا به
بیماری کرونر قلب Coronary Artery Disease محسوب بشه و قویا توصیه می کنم ایشون هم تحرک بالاتری داشته باشن و هم به هر نحوی شده (البته نه روش های خیلی عجیب و غریب!) وزن شون رو کاهش بدهند. اما یک مشکل دیگه استفاده از **** دکتر اتکینز و کاهش وزن تا 108 کیلوگرم (حد اقل 10 کیلوگرم) بوده و با توجه به بازگشت به وزن قبلی احتمال داره که در
فاز مقاومت گرفتار شده باشن و متابولیسم ایشون کاهش پیدا کرده باشه، در این صورت کار از قبل سخت تر شده و ممکنه بدن شون به این زودی ها به یک **** کم کالری هم جواب نده.
بد نیست اینجا این رو هم اشاره کنم که اصولا ارائه ی **** غذایی جهت کاهش وزن به این سادگی ها نیست؛ چون کار ما بیشتر
مشاوره هست و مشاوره واقعی و درست به صورت
رو در رو Face to Face معنا پیدا می کنه، در نتیجه انتظار زیادی برای نتیجه گرفتن و دریافت بهترین توصیه ها نداشته باشید. من شاید اینجا بتوانم یک سری توصیه و راهکار کلی برای ایشون داشته باشم ولی اگر بخواهم **** تنظیم کنم، یک **** کلی بدون در نظر گرفتن جمیع شرایط فرد مورد نظر خواهد بود و هیچ بعید نیست که نتیجه ی مورد نظر را در هم به دنبال نداشته باشد. یک **** درست بر اساس تشکیل پرونده SOAP یا (Subjective, Objective, Assessment , Plan) تنظیم می شه.
اما حالا ما اینجا این شرایط رو نداریم و دقیقا نمی شه **** ایده آل رو تنظیم کرد و البته همونطور که گفتم با شرایط پیش اومده شاید **** کم کالری هم به این سرعت جواب نده. من بیشترین تاکید رو روی فعالیت فیزیکی دارم و قطعا و بدون تردید ایشون باید روزانه یک برنامه ی تمرینی در حد مصرف 400 و حتی تا 500 کیلوکالری داشته باشن. ورزش به بازگشت متابولیسم به شرایط عادی کمک زیادی می کنه و حتما جوابگو خواهد بود، البته باید صبور هم باشند!
به هر حال من اینجا یک **** نسبتا متعادل که حاوی همه ی گروه های غذایی باشد به عنوان **** مرحله ی اول Stage 1 برای ایشون پیشنهاد می کنم که حاوی حدود
1400 کیلوکالری هست و همراه با تحرکی که گفتم امیدوارم ان شاء ا... جواب بده (قبلش بگم که این فقط یک نمونه هست و ضمنا چون برای یک روز تنظیم شده در نتیجه انعطاف لازم رو نداره):
صبحانه: 2 کف دست نان سنگک یا تافتون+ 30 گرم پنیر معمولی+ یک عدد خیار یا گوجه فرنگی+ یک فنجان چای کم رنگ با یک عدد انجیر خشک
میان وعده ی 1: یک عدد سیب (با پوست خورده شود.)
ناهار: زرشک پلو با مرغ (8 قاشق غذاخوری برنج کم روغن+ 90 گرم سینه ی مرغ+ سالاد به اندازه ی کافی، بدون سس مایونز یا فرانسوی)
میان وعده ی 2: یک لیوان شیر (کم چرب= 5/1 درصد)+ 2 عدد خرما
شام: ماست با خیار (یک لیوان ماست+ 1 قاشق کشمش + یک عدد خیار سالادی درشت+ یک عدد پیاز متوسط+ 4 عدد گردوی کامل = خرد شود و مقداری گلپر یا نعناع در صورت تمایل) + 2 کف دست نان سنگک یا تافتون + یک عدد پرتغال
میان وعده ی 3 (قبل از خواب): یک فنجان چای+ یک عدد انجیر خشک
فعلا مکمل چربی سوز رو توصیه نمی کنم؛ بهتره اول همین **** رو امتحان کنند و یک ماه اون رو پیگیری کنند تا ببینیم در این مدت چقدر وزن کم می کنند، اون وقت توصیه های تمکیلی دیگری رو عرض خواهم کرد.
تذکر(روی سخنم با کسی است که قراره این **** رو رعایت کنه):
ممکنه شما در نگاه اول چندان از این **** خوشتون نیاد و پیش خودتون بگویید کی حوصله ی حساب کردن وزن مواد غذایی و خوردن این نوع غذاها رو داره؟! اما واقعیت اینه که این **** حاوی تمام املاح و ویتامین ها از هر 4 گروه اصلی غذایی هست و شما با رعایت اون دچار کمبودهای ویتامینی یا مینرالی نخواهید شد. اما اگر اصرار به **** های عجیب و غریب دارید و حوصله ی کاهش وزن آرام رو ندارید، بحثش جداست! من فقط می تونم توصیه کنم که وزنی که در چند سال اخیر بی رویه بالا رفته رو به آرامی و با کنترل کالری مصرفی و نیز ورزش و تحرک (در حد سوزاندن روزی 400 کیلوکالری انرژی) کاهش بدید. انتخاب با خود شماست! (خیلی دل به قرص های لاغری و سونای خشک یا **** های جادویی سوپر مدرن! و امثالهم نبندید، چون همگی موقتی هستن و دردی رو در نهایت دوا نمی کنن، صبور باشید و به مرور سعی کنید
عادات غذایی نادرست رو جایگزین عادات درست غذایی کنید.)
موفق باشید.