دوستان بزارید شما رو با یه طبیعت گرد حرفه ای آشنا کنم و در ادامه هم نظر ایشون رو در مورد کویر بخونید(شخصی که سال ها در جنگل ها زندگی کرده و میدونه جنگل یعنی چی)
بيوگرافي دكتر بسكي
غلامعلي بسكي در سال ۱۳۱۰ ه.ش. در روستاي بسك ششتمد سبزوار به دنيا آمد و پس از به پايان رساندن تحصيلات در دبيرستان اسرار حاج ملا هادي سبزواري، در رشته طب از دانشگاه علوم پزشكي ته ران ادامه تحصيل داد و در سال ۱۳۴۵ با درجه تخصص جراحي زنان از دانشگاه تهران فارغالتحصيل و بيمارستان دكتر بسكي در شهرستان گنبد كاووس را در سال ۱۳۴۵ بنا نهاد. از سال ۱۳۴۹ گوشهگيري در جنگل گلستان را با سكونت دور از جوامع شهري شروع نمود و هر روز ۶۰ كيلومتر به بيمارستان ميآمد. طي سالها اقامت طولاني به مدت ۳۶ سال، كوهپيماييهاي زياد در لابلاي جنگلها و درههاي پر درخت و پر از چشمهسارها، خلق و خوي طبيعتدوستي را دريافت و چندين بيماري مزمن ايشان از قبيل آبمرواريد چشم و ديسك كمر و حساسيتهاي پوستي معالجه گرديد. رژيم غذايي ايشان كاملاً گياهي است و آب چشمه مينوشد هر روز دوش آب سرد ميگيرد. دكتر بسكي با هدف خدمت به محيط زيست و طبيعت، زمينها و ساختمانهاي قابل توجهي را وقف فعاليتهاي محيط زيستي نموده است.
وی تمام اموال خود را به شرح ذيل وقف نموده است:
- در مشهد ٥ ساختمان و ١٠٠٠ متر وسعت در خيابان آزادي
- در جنگل گلستان ٥/١ هكتار باغ پر درخت و كتابخانه و ساختمانها براي عبور زائران حضرت رضا
- مزرعه وقفي ٢٣ هكتار با گلخانه آن (٥/١ هكتار) و ٢٠ هكتار كشت زيتون و دامداري شيري ١٥٠ رأسي و توتستان كرم ابريشم و انگور كاري ١ كيلومتر طول
- بيمارستان و زايشگاه دكتر بسكي
- مدر سه تيز هوشان استان گلستان و خانه رياضي استان گلستان و سراي گاندي(تيز هوشان فقير در روستاها)
- ٦ آپارتمان در دريا كنار مازندران
- سه طبقه آپارتمان در تهران
- اتومبيل پژوي ٤٠٥ وقف محيط زيست و درختكاري گرديد.
و اما نظر ایشون در مورد کویر :
همسر دکتر بسکی در این گزارش گفت که این پزشک مشهور سالها به خامگیاهخواری مشغول است.
پزشک مشهور ایرانی که بنابر این گزارش باید وی را در جنگلهای پر از درخت و سرسبز استان گلستان ملاقات کرد در این گزارش از آلوده شدن محیط زیست به شدت گلایه کرد.
وی که بالغ بر هشتاد سال سن دارد، با ارائه آمارهایی از تولید سموم مختلف توسط کارخانجات متعدد در آمریکا و سطح جهان به دو سفر خود با فاصله شش سال به کانادا اشاره کرد و گفت : آنقدر محیط زیست آلوده شده که در سفر دوم به آبشا نیاگارا از بوی نامطبوع آلودگی مجبور به بازگشت شدم!
دکتر بسکی در انتهای این گزارش علیرغم دریافت دعوتنامههای مختلف برای اقامت در کشورهای دیگر از جمله آمریکا گفت :
یک میلیمتر از کویر وطنم را هم به کل آمریکا حتی به ارزش یک دلار اگر به من واگذار کنند نمیفروشم و در ایران میمانم.