• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

سخنکده ی بخش ادبیات

ColoFlyin'

کاربر فعال زبانهای خارجی
کاربر فعال
لایک‌ها
1,233
سلام؛

امیدوارم بخش مناسبی را برای پرسیدن این سئوال انتخاب کرده باشم.

لطفا نظرتان را در این باره بگویید و اگر حوصله داشتید دلیل انتخابتان را هم همینطور.

- چند ماه پیش، در برنامه کتاب 4، یک نفر از انتشار ترجمه و تفسیر دو جلدی اش خبر داد... اما اسم ایشان در یادم نیست - شاید نبوی؟ اگر در این باره هم اطلاعی دارید، عالی خواهد بود.

:)

Chamoshan

Registered User
لایک‌ها
26
البته ما تو امر ترجمه و تفسیر قرآن بهترین نداریم. هرکدوم ضعف و قوت های خودشون رو دارند.

ولی تو تفسیرها تفسیر المیزان و بعدش هم تفسیر نمونه.

تو ترجمه ها هم این ها:

ترجمه دكتر فولادوند،
ترجمه بهاءالدين خرمشاهى
ترجمه آيت الله مکارم شيرازي

ali_gt65

Registered User
لایک‌ها
243
قرآن چاپ سروش ترجمه خوبی داره
مترجمش یادم نیست کیه

cclboys

Registered User
لایک‌ها
447
تو یه کتاب خونه 20 جلد کتاب به اسم تفسرالمیزان دیدم کی باورش میشه؟ 20 جلد تفسیر

azfandak

کاربر فعال موسیقی
لایک‌ها
801
با درود

اخيرا شعري منتسب به فردوسي رو ديدم كه خيلي باعث تعجبم شد ؟!!

از نظر فني خيلي ضعيف به خصوص از لحاظ وزن

آيا درسته كه براي انگيزش احساس ميهن پرستي دست به جعل شعر به زنيم؟

از نظر فني و وزن كسي از دوستان هست كه از اين شعر دفاع كنه؟

لطفا صرفا به بحث اصلي بپردازيد و تاپيك رو به انحراف نكشونيد.ممنون

به کوروش به آرش به جمشید قسم
به نقش و نگار تخت جمشید قسم
که ایران همی قلب و خون من است
گرفته زجان و زخون من است...
.
.
.

galaxysky

Registered User
لایک‌ها
644
با درود

اخيرا شعري منتسب به فردوسي رو ديدم كه خيلي باعث تعجبم شد ؟!!

از نظر فني خيلي ضعيف به خصوص از لحاظ وزن

آيا درسته كه براي انگيزش احساس ميهن پرستي دست به جعل شعر به زنيم؟

از فني و وزن كسي از دوستان هست كه از اين شعر دفاع كنه؟

لطفا صرفا به بحث اصلي بپردازيد و تاپيك رو به انحراف نكشونيد.ممنون

به کوروش به آرش به جمشید قسم
به نقش و نگار تخت جمشید قسم
که ایران همی قلب و خون من است
گرفته زجان و زخون من است...
.
.
.
آخه فردوسی کلمه قسم رو به کار میبرده اصلا ؟ سوگند!!!
دوم این شعر اصلا چیزی به اسم قافیه داره ؟
این مهمل بافی ها در حد شاگرد شوفرهای بیسواد هم نیست انگاری اسی گربه خور تو گوشه بازداشتگاه و ندامتگاه واسه دل سنبلک خاتون سروده

JVC

Registered User
لایک‌ها
263
درسته گویا از شعر بدوره اما زیباست

ALI GAMER

Registered User
لایک‌ها
4
این شعر به همراه 10 ها بیت دیگه الان حذف شدست و به همین دلیله که براتون نا آشناست
مثلا شعر : ز شیر شتر خوردن و سوسمار / عرب را به جایی رسیدست کار / که تاج و تخت کیانی کند آرزو / تفو بر تو چرخ گردون تفو تفو بر تو چرخ گردون تفو در صورتی که این شعر به این صورت بوده : عرب را ببین با بوی شتر هوای تاج کیانی کند تفو بر تو ای چرخ گردون تفو تفو بر تو ای چرخ گردون تفو
یا شعر : بیا تا جهان را به بد نسپریم به کوشش همه دست نیکی بریم نباشد همی نیک و بد پایدار همان به که نیکی بود یادگار همان گنج و دینار و کاخ بلند نخواهد بدن مر تو را سودمند فریدون فرخ فرشته نبود ز مشک و ز انبر سرشته نبود بدادو دهش یافت آن نیکویی تو داد و دهش کن فریدون تویی
یا : جهان را به خوبی من آراستم چنان است گیتی کجا خواستم خور و خواب آرامتان از من است همان کوشش و کامتان از من است
چه گفت آن سخنگوی با فر وهوش چو خسرو شوی بندگی را بکوش
یا : شب ازدواج رستم و تهمینه یا چگونگی زاییده شدن زال یا رد شدن گیو و فرنگیس از جیهون یا یک چیز خیلی عجیب تر پایان شاهنامه با حمله عرب ها تمام میشه داستانش و نامه هایی که سرداران به شاه مینویسند و نامه یزدگرد به عمر و در پایان فقط شکست ایرانیان الان هست برید ببینید
یه نکته هم بد نیست بدونین که شاهنامه آخرش خوشه یه کنایست چون دقیقا آخرش تلخه و ایران به فنا رفته

ALI GAMER

Registered User
لایک‌ها
4
آخه فردوسی کلمه قسم رو به کار میبرده اصلا ؟ سوگند!!!
دوم این شعر اصلا چیزی به اسم قافیه داره ؟
این مهمل بافی ها در حد شاگرد شوفرهای بیسواد هم نیست انگاری اسی گربه خور تو گوشه بازداشتگاه و ندامتگاه واسه دل سنبلک خاتون سروده
تو کلمه سوگند رو جایگزین کن ببین چه جوری میشه
تا تعریف شما از قافیه چی باشه
خب تو که تو بازداشگاه باهاش بودی ازش میپرسیدی ببینی چرا این شعر رو جعل کرده
بد حرف زدن و توهین و لات بازی و مسخره کردن و همه کم و بیش بلدند اگر شما قصدت چیز دیگه ای هست بگو خارج از این بحث و تاپیک ادامش بدم برات

azfandak

کاربر فعال موسیقی
لایک‌ها
801
این شعر به همراه 10 ها بیت دیگه الان حذف شدست و به همین دلیله که براتون نا آشناست
مثلا شعر : ز شیر شتر خوردن و سوسمار / عرب را به جایی رسیدست کار / که تاج و تخت کیانی کند آرزو / تفو بر تو چرخ گردون تفو تفو بر تو چرخ گردون تفو در صورتی که این شعر به این صورت بوده : عرب را ببین با بوی شتر هوای تاج کیانی کند تفو بر تو ای چرخ گردون تفو تفو بر تو ای چرخ گردون تفو
یا شعر : بیا تا جهان را به بد نسپریم به کوشش همه دست نیکی بریم نباشد همی نیک و بد پایدار همان به که نیکی بود یادگار همان گنج و دینار و کاخ بلند نخواهد بدن مر تو را سودمند فریدون فرخ فرشته نبود ز مشک و ز انبر سرشته نبود بدادو دهش یافت آن نیکویی تو داد و دهش کن فریدون تویی
یا : جهان را به خوبی من آراستم چنان است گیتی کجا خواستم خور و خواب آرامتان از من است همان کوشش و کامتان از من است
چه گفت آن سخنگوی با فر وهوش چو خسرو شوی بندگی را بکوش
یا : شب ازدواج رستم و تهمینه یا چگونگی زاییده شدن زال یا رد شدن گیو و فرنگیس از جیهون یا یک چیز خیلی عجیب تر پایان شاهنامه با حمله عرب ها تمام میشه داستانش و نامه هایی که سرداران به شاه مینویسند و نامه یزدگرد به عمر و در پایان فقط شکست ایرانیان الان هست برید ببینید
یه نکته هم بد نیست بدونین که شاهنامه آخرش خوشه یه کنایست چون دقیقا آخرش تلخه و ایران به فنا رفته

من نميگم چون نا اشناست مال فردوسي نيست .حرف من اينه :از نظر فني و انتخاب كلمات محاله مال فردوسي باشه

قافيه رو مشخص كنم؟ اصلا قافيه نداره :lol: چيرو مشخص كنم

وزنو مشخص كنم كسي از وزن سر رشته داره بگه تا براش بگم ايراد كار كجاست

در ضمن .شعر لو رفته از فردوسي زماني كه بچه بود

يه توپ دارم قلقليه.........جمشيدو خيلي دوست دارم
ميزنم زمين هواميره ........عاشق تخت و تاجشم
من اين توپو نداشتم........شعرا رو خوب نوشتم
خدا به من عيدي داد........عنوان فردوسي داد
:lol::lol::lol::lol:

شما باور ميكنيد مال فردوسي باشه؟:eek:

ALI GAMER

Registered User
لایک‌ها
4
من نميگم چون نا اشناست مال فردوسي نيست .حرف من اينه :از نظر فني و انتخاب كلمات محاله مال فردوسي باشه

قافيه رو مشخص كنم؟ اصلا قافيه نداره :lol: چيرو مشخص كنم

وزنو مشخص كنم كسي از وزن سر رشته داره بگه تا براش بگم ايراد كار جاست

در ضمن .شعر لو رفته از فردوسي زماني كه بچه بود

يه توپ دارم قلقليه.........جمشيدو خيلي دوست دارم
ميزنم زمين هواميره ........عاشق تخت و تاجشم
من اين توپو نداشتم........شعرا رو خوب نوشتم
خدا به من عيدي داد........عنوان فردوسي داد
:lol::lol::lol::lol:

شما باور ميكنيد مال فردوسي باشه؟:eek:
کنجکاو شدم بدونم چرا اسم جمشید رو تو این شغر نمک دارتون آوردین ؟
نه معلومه که باور نمیکنم
و یه نکته دیگه خیلی برام شیرینه که براتون مهمه فردوسی و تعصب دارید روش واین خیلی خوبه که نمیخواید مثلا شعری چیزی ازش به نامش جعل بشه این برا من فردوسی شناس خیلی مهمه و غرور اور از این بابت ممنونم ازت

azfandak

کاربر فعال موسیقی
لایک‌ها
801
کنجکاو شدم بدونم چرا اسم جمشید رو تو این شغر نمک دارتون آوردین ؟
نه معلومه که باور نمیکنم
و یه نکته دیگه خیلی برام شیرینه که براتون مهمه فردوسی و تعصب دارید روش واین خیلی خوبه که نمیخواید مثلا شعری چیزی ازش به نامش جعل بشه این برا من فردوسی شناس خیلی مهمه و غرور اور از این بابت ممنونم ازت

جمشيد رو آوردم چون داخل اون شعر هم بود .حالا جمشير نه: احمد-فرهاد-محسن-پدرام و...

دقيقا قسمت اخير حرفت منظور منه

ALI GAMER

Registered User
لایک‌ها
4
یه چیز دیگه هم بد نیست بدونی که تفسر شاهنامه ای استاد محمد دبیر سیاقی از یاران دخو کلا داستان آرش کمانگیر رو حذف کردند یعنی لطف فرمودند
و اتفاقا اگر بتونی سری به کتاب فروشی های انقلاب بزنی و کتاب شاهنامه فردوسی به نظم رو گیر بیاری همین شعری که براش تاپیک زدی رو میتونی ببینی

azfandak

کاربر فعال موسیقی
لایک‌ها
801
یه چیز دیگه هم بد نیست بدونی که تفسر شاهنامه ای استاد محمد دبیر سیاقی از یاران دخو کلا داستان آرش کمانگیر رو حذف کردند یعنی لطف فرمودند
و اتفاقا اگر بتونی سری به کتاب فروشی های انقلاب بزنی و کتاب شاهنامه فردوسی به نظم رو گیر بیاری همین شعری که براش تاپیک زدی رو میتونی ببینی

اين شعر توي هر كتابي كه باشه جعلي هست دوست من

ALI GAMER

Registered User
لایک‌ها
4
همین الان به شاهنامه قدیمی ای یادگاری که داشتم رجوع کردم اشتباهی شده بود به این شکل : به نام خداوند جان و خرد کزین برتر اندیشه بر نگذرد / به کوروش به آرش به جمشید قسم / به نقش و نگار تخت جمشید قسم که ایران همی قلب و خون من است / گرفته زجان از وجود من است
من چون این شعر رو خیلی وقته به کار میبرم و استفاده میکنم احتمالا این یه قلمش از مغزم پاک شده ابهامش این بوده
و یه چیز دیگه هم بد نیست بدونی : که شعر :
سیاوش منم نه از پریزادگان از ایرانم از شهر آزادگان

که ایران بهشت است یا بوستان همی بوی مشک آید از بوستان

سپندارمذ پاسبان تو ( ایران ) باد ز خرداد روشن روان تو باد

ندانی که ایران نشست من است جهان سر به زیر دست من است

هنر نزد ایرانیان است و بس ندادند شیر ژیان را به کس

همه یکدلانند و یزدان شناس به نیکی ندارند از بد هراس

دریغ است که ایران ویران شود کنام پلنگان و شیران شود

همه جای جنگی سواران بدی نشستن گه شهریاران بدی

چو ایران نباشد تن من مباد بر این بوم و بر زنده یک تن مباد

همه روی یکسر به جنگ آوریم جهان بر بد اندیش تنگ آوریم

ز بهر بر و بوم و پیوند خویش زن و کودک وخرد و فرزند خویش

همه سر به تن کشتن دهیم از آن به که کشور به دشمن دهیم
حذف شده در اکثریت چاپ ناشرین 100 البته دولتی و بسیاری از غیر دولتی ها

galaxysky

Registered User
لایک‌ها
644
تو کلمه سوگند رو جایگزین کن ببین چه جوری میشه
تا تعریف شما از قافیه چی باشه
خب تو که تو بازداشگاه باهاش بودی ازش میپرسیدی ببینی چرا این شعر رو جعل کرده
بد حرف زدن و توهین و لات بازی و مسخره کردن و همه کم و بیش بلدند اگر شما قصدت چیز دیگه ای هست بگو خارج از این بحث و تاپیک ادامش بدم برات
جانم ؟ الان این وسط شما کجای پیاز بودی ؟
شما تعریفتون رو از قافیه بفرمایید ما هم بدونیم ! نکنه شعر نو میگفته ؟
ضمن این که من کلمه سوگند رو به کار نمیبرم به جای قسم و هیچ فرقی هم نمیکنه چون با همون کلمه که عربی هست هم ( هر چند اکثرا این رو میدونن که فردوسی بیشترین تلاشش این بوده که کلمات عربی رو به کار نبره ) وزن درست حسابی و قافیه هم نداره .
ضمن این که بد حرف زدن و لات بازی رو شما که با این طرز حرف زدنتون کاملا ثابت کردی بلدی و من هنوز نفهمیدم این وسط چیکاره ای که اومدی مبارزه میطلبی !؟ شما بفرمایید دوره های فردوسی شناسیتون رو تحت نظر اساتید گرامیتون تکمیل کنید و بذارید ما فکر کنیم فردوسی شاعر بوده .
تو بازداشتگاهم همون که تو در و دیوار شعر مینوشتو هم بندی من بود از اساتید شما بود به نام فردوسی میزد .

Last edited:
بالا