anony
Registered User
- تاریخ عضویت
- 23 آپریل 2007
- نوشتهها
- 170
- لایکها
- 48
اقای annoy این 115 رو شما از منبع موثق بدست اوردین ؟میشه بیشتر توضیح بدین؟ممنون
تعهدات بانکها در دنیا معمولا بیش از 1000% موجودیشون هست
کنوانسیون های بازل 1 و 2 و آخرینش 3 که ایران هنوز عضو نشده، سقف توان وام دادن بانک رو بشدت محدود می کنند. بانکهای ایران با حساب سازی، بازل 2 که عضو هستیم رو هم بصورت ساختگی شبیه سازی میکنند که موجودی دارند، در حالیکه اگر بدهی های معوق بانکها به بانک مرکزی(که حساب نمیکنند!) را لحاظ کنند، بانکها بشدت ورشکسته هستند.
عدد 113% مستند هست و در مقاله روزنامه شرق که در همین هفته در این تاپیک گذاشتم هست. 113% متوسط هست و برخی بانکها تا 120% سپرده ها وام دادن. با روند خروج پولها از بانکها و ورود به بازارهای پربازده تر، این عدد بالاتر هم میره و شرایط بانکها ریسکی تر میشه.
بگذارید خیالتون رو راحت کنم: عمود سیستم بانکی ایران بانک مرکزی هست که فرض گرفته اند که هیچوقت سقوط نمی کنه یا شده با پلیسی کردن فضا و ... نمی گذارند سقوط کند. در حالیکه بدهی بانکها(مخصوصا بانکهای دولتی) به بانک مرکزی بسیار بالاست و معوقات سنگین بالای 1 سال دارند، در حالیکه در تمام دنیا بانکها از بانک مرکزی در حد 2-3 روز قرض می گیرند. همین بانک صادرات مثلا...
البته از این بابت بانک های خصوصی امن ترند چون بدهیشون به بانک مرکزی محدودتر و حساب شده تره. ولی بانکهای دولتی چون تفکر از این جیب به اون جیب هست، بعضا بانک مرکزی حتی بدون سود اصل مبلغ را از بانک مربوطه پس می گیرد.
بانک مرکزی اخیرا شروع کرده به پس گرفتن این مبالغ که نمونه اش 2 میلیون دلاری بود که از چند بانک گرفتند و بصورت تزریق کردند.
تو خود حدیث مفصل بخوان ..
(ضمنا تا جایی که میدونم عدد 1000% که گفتید اشتباهه)