با توجه به اینکه قیمت ارز اهمیت زیادی داره ( هم بخاطر ارتباطش با تورم و هم با بورس ) بد نیست که فکرامونو روی هم بزاریم و کمی تحلیل و بحث سازنده کنیم تا بتونیم به یک جمع بندی برسیم . من تخصصی در حوزه ی ارز ندارم اما در حد اطلاعاتم کمی بحث رو باز میکنم و از همه دوستان میخوام که نظر و تحلیل خودشون رو ارائه بدن .
قیمت ارز هم مانند بسیاری از کالا های دیگه بر اساس عرضه و تقاضا تعیین میشه . تا چند سال قبل دولت ارز زیادی در اختیار داشت و میتونست تا حدی قیمت ارز رو تعیین کنه . اما اتفاقاتی افتاد که این روند تغییر کرد . و در یکی دوسال گذشته با توجه کاهش مقدار ارز در اختیار دولت ، نتونست قیمت ارز رو کنترل کنه .
در حال حاضر بنظر من دو عامل مهم روند قبلی رو تغییر داده : یکی کاهش شدید منابع ارزی دولت و بخش خصوصی ، و دوم ***** تقاضای ارز
خب حالا چندین سوال و ابهام مطرح میشه :
وضعیت منابع ارزی کشور در یکسال آینده چطور خواهد بود ؟( آیا تحریمها رفع میشن ؟ اگر رفع بشن دولت میتونه مثل سابق نفت بفروشه ؟ اگر رفع نشن تا چه حد میشه راههایی برای فروش نفت و گاز و ... پیدا کرد و کسب درآمد ارزی کرد؟ و ... )
تا چه حد میشه تقاضای ارز رو ***** کرد ؟ با پایان کرونا سفر های خارجی افزایش پیدا میکنه . بعضی کالاها هستند که در داخل تولید نمیشن و نیاز به وارداتشون هست ( مثل قطعات کامپیوتر و ... ) . خود دولت هم که شدیدا نیاز به ارز داره .
اگر تحریمها رفع بشن و درآمد ارزی دولت زیاد بشه آیا دولت باز هم تعیین کننده قیمت ارز خواهد بود یا بخاطر انباشت تقاضا و تغییر شرایط اقتصادی کشور دیگه اون تسلط قبلی رو به بازار ارز نخواهد داشت ؟
چه عوامل دیگه ای بر تعیین نرخ ارز در آینده موثر خواهند بود ؟