چرا همه چیز رو گردن نفت می اندازید ؟
خدا نعمت به این خوبی داده ، ما نمی تونیم مدیریت کنیم
فکر کردید نفت نبود مثلا می شدیم سوئیس ؟ نه می شدیم کره شمالی ! همینطور که الان با این تحریم ها و فروش نرفتن نفت داره سرمون می یاد
مشکل بزرگ ، مدیرهای نالایق ، با رابطه و دزد هست ! همین و بس !
600 میلیارد دلار درآمد نفتی تو این 6 سال می تونستیم کشور اول خاورمیانه بشیم !
چون واقعا تمام بدبختی ما از نفته. اجازه بدید توضیح می دم.
دلیل اینکه مدیرای دزد وارد اقتصاد شدن بخاطر رانت نفته !
ای کاش کره شمالی می شدیم. من روزگاری وحشتناک تر از کره شمالی می بینم.
ضمن اینکه همه مشکلات ما از تعریف اشتباه از خداست. فکر کردیم نفت خدای ماست...
هر تنبلی کردیم که گفتیم توکل بر خدا و این نفت بود که چاره همه مشکلات ما بود و حالا این تعریف اشتباه از خداوند عزیز بدجوری کار دست ما داده.
این بخش رو لطفا دقت کنید : کشور سومالی مردمی مسلمان داره. اما الان مشغول دزدی دریائی هستند و همین ارتش ایران بارها کشتیهای اقتصادی ایران رو از دست دزدان
مسلمان سومالیائی نجات داده.
مسلمان رو عمدا گفتم تا ببینید تفاوت ما و اونها نداشتن نفته. خب حالا با این تعریف ما ایرانیها از خدا باید گفت خداوند ظالمه که به فکر اونها نبوده تا به دزدی بیفتند !؟
خداوند ظالمه که به بعضیا بیشتر داده و به بعضیا کمتر.
اما در باور من اینطور نیست. خداوند مثل برابری زن و مرد امکانات متفاوتی به هر فردف هر جنسیت، هر قوم داده. مثل آفریقا که طلا و ثروتهای بیشمار داره اما توجه به رشد نمی کنه و استثمار می شه. یه مقاله هست به زودی در سایتم می گذارم با عنوان
خوب بودن احمقانه که اگه وقت کنم درباره اش می نویسم و لینکش رو در پی تی قرار می دم.
یه مثال همیشگی که دارم می زنم. 2500 سال پیش ما ابرسازه تخت جمشید رو ساختیم و آمریکائی ها توی غار بودند.
و امروز آمریکائی ها کجا رسیدند و کشور عزیز ما ایران جولانگاه جنسهای بنجل چینی شده که اقتصاد و تولید ما رو ویران کرده.
چرا اونها از اونجا به اینجا رسیدند و ما از اینجا به اونجا ؟
جز خواستن و تلاش چیز دیگه ای نیست. اونها خواستند و تلاش کردند به اینجا رسیدند و ما خواستیم و تلاش کردیم کهبه اینجا رسیدیم. تلاش زیاد برای تنبلی.
بگذارید خیلی ساده و کوتاه بگم این بخش درباره خدا رو.
خداوند درسته منابع بیشمار داره، اما خردی که من در خدا می بینم تعریفش از عدل اینه که تنها افراد و قومی که تلاش کنند تنها و تنها به نسبت تلاششون از این منابع سهم خواهند داشت.
نفت بود جایگزین تنبلی های ما شد. توی اداره به جای کار جوک گفتیم و نفت حقوق ما رو داد.
دوست خوبم نفت مثل هر چیز دیگه می تونه خوب یا بد باشه.
اگه نفت نداشتیم از اول کمی ویرانی داشتیم، اما الان که بهش شدیدا وابسته هستیم ویرانی های غیر قابل تصوری در تمامی ساختارهای اجتماعی، فرهنگی، امنیت و اقتصاد خواهیم داشت.
اگه نفت نداشتیم چشم طمع استثمارگران به ایران نبود و الان هزاران بار بهتر از کشور ترکیه می بودیم !
مصدق بخاطر نفت نابود شد. که همین مردمی که صبح درود بر مصدق می گفتند عصرش مرگ بر مصدق گفتند.
بخاطر پول، بی پولی همه چیز رو نابود می کنه حتی مذهب رو و کشور سومالی با مردم مسلمونش بهترین شاهد زنده برای آینده کشور ماست وقتی که نفت نباشه یا نفتش رو نخرند یا ماده ای ارزانتر و پاک تر از نفت ساخته بشه!