تا 6 ماه عملا خرید و فروشی انجام نمیشه و بازار بسته میشه. بعدش دوباره کم کم باز میشه و قیمت بالا میره.این قضیه ۴۲۰۰ بیشتر شبیه طنز و شوخی هست تا جدی. اصلا همچین چیزی امکان پذیر هست؟ مردم عادی که آدم نیستن توی این مملکت، ولی صرافی ها که این مدت دلار بالای ۴۵۰۰ خریدن و تا ۶۰۰۰ هم رفتن، یهویی از فردا باید ۴۲۰۰ بفروشن؟ یا کلهم تعطیل میکنن میرن خونه شون؟
من که سوادی در این زمینه ندارم، ولی بعید میدونم بشه انقدر راحت یه دستور داد و تمام! یا بعد از چند روز برمیگرده به قیمت های نجومی و حتی بالاتر، یا انقدر اوضاع خراب شده که از طرف مقامات بالاتر از دولت دستور ویژه دادن.
خب مشکل این مثال چی بود ؟شما سرمایه فروشنده رو ریالی حساب میکنی. سرمایه فروشنده، کالاست
امروز یه فروشنده لوازم خونگی 10 تا یخچال میخره با دلار 3 تومنی، مثلا 100 میلیون. و میفروشه 120 میلیون. سودش رو خرج میکنه و دوباره میاد با 100 میلیون اولیه، یخچال بخره، اینبار با دلار 5 تومن، میتونه 6 تا یخچال با 100 تومن بخره..... همینطوری روال ادامه پیدا میکنه تا جایی که طرف با 100 میلیون نمیتونه 1 دونه یخچال هم بخره، لذا ورشکست میشه و کارش تعطیل میشه
فروشنده مجبوره 10 تا یخچال رو طوری بفروشه که با دلار جدید، باز هم بتونه 10 تا یخچال بخره( که سرمایه اش دست نخوره) و یه مقداری هم سود کنه که خرج زندگیش کنه
خب مشکل این مثال چی بود ؟
دلار 3 تومن - 100 میلیون - 10 یخچال -قیمت خرید هر یخچال 10 میلیون - قیمت فروش هر یخچال 12 میلیون - فروش کلی 120 میلیون
دلار 5 تومن - 100 میلیون - 6 یخچال -قیمت خرید هر یخچال 16.7 میلیون - قیمت فروش هر یخچال 20 میلیون - فروش کلی 200 میلیون
.
.
فروشنده سودش رو برحسب درصدی از قیمت دلاری خریدی کالا برمیداره .
نه اینکه کالا رو بر حسب دلار 3 تومن بخره بیاد با دلار 5 تومن قیمت فروش بزاره
عجب سوتی بزرگی کردم !نخیر اشتباه حساب کردی. اون قسمت قرمز رو خودت ببین. 6 تا 20 میلیون میشه 120 میلیون، نه 200 میلیون
دفعه بعدی یخچال میشه 25 میلیون و اون فروشنده میتونه 4 تا بخره
بعدش میشه 50 میلیون و میتونه 2 تا بخره
بعدش میشه 100 و میتونه یه دونه بخره
آخرش هم هیچی و ورشکست میشه
این یه مثال واقعی واقعیه. در 10 سال گذشته، قیمت یخچال ساید بای ساید معمولی از 1.5 میلیون به 15 میلیون رسیده. اینکه در 10 سال آینده هم از 15 میلیون به 150 میلیون برسه، چیز عجیبی نیست
واقعا هم همینطوره. همه رو به ورشکستگی هستن تو این کشورعجب سوتی بزرگی کردم !
ولی در کل باز نظر من تغییر نمیکنه !
شما میگی سرمایه فروشنده کالاست و با اون سرمایه چندسال پیش هم باید بتونن همون تعداد رو بخرن
یعنی دلار 10 هزار هم بشه اینا باید با قیمتی بفروشن که تعداد کالای اولیه شون دست نخورده بمونه ؟! خب ارزش سرمایه افراد همه کشور افت کرده !دلار با اون سرعت بره بالا فروشنده - کارمند - مهندس نمیشناسه همه ورشکست میشن !
مشکل من هم همینه . تو ترکیه یه دوره لیر نسبت به دلار خیلی افت کرد (20-30 درصد ) ولی برخلاف اینجا قیمت ها روزانه بالا نمیرفت
خب یعنی همه بیان تو کار دلالی و ماشین فروشی تا ضرر نکنن ؟!
با دلار گرون بخره هم قیمت رو پایین نمیاره !
دوست عزیز شما فکر میکنید ما الان 40 ساله تو المان زندگی میکنیم که تورم زیر صفر باشه و فروشنده همیشه با همون 100 میلیونش خریدو فروش کنهنخیر اشتباه حساب کردی. اون قسمت قرمز رو خودت ببین. 6 تا 20 میلیون میشه 120 میلیون، نه 200 میلیون
دفعه بعدی یخچال میشه 25 میلیون و اون فروشنده میتونه 4 تا بخره
بعدش میشه 50 میلیون و میتونه 2 تا بخره
بعدش میشه 100 و میتونه یه دونه بخره
آخرش هم هیچی و ورشکست میشه
این یه مثال واقعی واقعیه. در 10 سال گذشته، قیمت یخچال ساید بای ساید معمولی از 1.5 میلیون به 15 میلیون رسیده. اینکه در 10 سال آینده هم از 15 میلیون به 150 میلیون برسه، چیز عجیبی نیست
شما سرمایه فروشنده رو ریالی حساب میکنی. سرمایه فروشنده، کالاست
امروز یه فروشنده لوازم خونگی 10 تا یخچال میخره با دلار 3 تومنی، مثلا 100 میلیون. و میفروشه 120 میلیون. سودش رو خرج میکنه و دوباره میاد با 100 میلیون اولیه، یخچال بخره، اینبار با دلار 5 تومن، میتونه 6 تا یخچال با 100 تومن بخره..... همینطوری روال ادامه پیدا میکنه تا جایی که طرف با 100 میلیون نمیتونه 1 دونه یخچال هم بخره، لذا ورشکست میشه و کارش تعطیل میشه
فروشنده مجبوره 10 تا یخچال رو طوری بفروشه که با دلار جدید، باز هم بتونه 10 تا یخچال بخره( که سرمایه اش دست نخوره) و یه مقداری هم سود کنه که خرج زندگیش کنه[/QUOTE]
دوستان اگر کسی دلار میفروخت خبر بده 4200
مسافرم 500 تا کمم هست