خوب ادم وقتي ميتونه بره تو ويندوز بشه مثل بچه ادم بازي كنه مگه ديوونست بره تو Linux با بدبختي بشينه بازي كنه .
لينوكس چيش خيلي جلوتر از ويندوزه ميشه يه توضيح مختصر بدي .
1-wine بدبختی نداره...اجرا ميکنی،يا اجرا ميشه يا نميشه!
2-به اين ميگن مزيت که هم از برنامه های خوب لينوکس استفاده کنی هم اگه جايی دوست داشی برنامه مورد علاقه windows رو نصب کنی،نصب کنی!
کلاً فکر کنم نگرفتی چرا اينو گفتم!بحث سر اينه که اين option رو هم داری!اما خوب مگه آدم مرض داره اصلاً بره تو لينوکس بعد برنامه های windows رو اجرا کنه!!
والا توضيح مختصر اگه قانع ميکنتت،ميتونم بگم ،security,performance,open-source و...
اما اگه بعدش ميخوای بگی،اينا رو الکی ميگن،يا يه چيزی شنيدی يا....ديگه مختصر نميشه توضيح داد.
اما خوب از ديد يک developer خيلی فرق محسوس هست.
شما چه فرقی بين dos,win95,win98,win nt,win xp ديديد؟آيا آدرس دهی حافظه،محل قرار گيری kernel در حافظه،internal file system support hal wing directx user mode space .net اينا جزو اون نکات بوده يا نه؟
اگه بوده و ميفهميد فرق اينا رو،به چه دردی ميخورن،چجور technology هستن و...خوب،اما اگر نه خيلی من نميتونم توضيح بدم چرا خيلی جلوتر هست!!
اما خيلی ساده بخوام بگم ميشه روی security بحث کرد.روی open standard ها و طرز پياده شدن kernel در linux،جدا بودن gui و kernel از هم در linux،امکان داشتن انتخاب های متعدد در نوع desktop manager و driver ها
user privilage های گوناگون،log in کردن های مختلف در سيستم و کاملاً جدا بودن process های هر کدوم،بسيار خوب پياده شدن socket ها در linux،قدرت customization بسيار بالاتر،application security بسيار قويتر در linux و...
اينه چيزايی هست که بدون فکر کردن به ذهنم امد،اما مطمئن هستم افراد آگاه تر براحتی 100-200 تا مورد ديگه رو هم اضافه ميکنند.
در هر صورت من خودم user xp هستم،بدليل اينکه به خيلی از برنامه های xp عادت کردم،و خوب حس و حال درست کردن linux مورد علاقه خودم رو هنوز پيدا نکردم.