حرفهای جناب سعید تائید میشه.
قبلا هم با یه سری دوستان چنین بحثی داشتیم. اینهمه اشتیاق که به سمت لینوکس وجود داره فقط نتیجه ی شعارها و اعمال روانی هست توی دنیا بر زد مایکروسافت انجام میشه. وگرنه فعلا خیلی خیلی زوده که لینوکس بخواد جایگزین مایکروسافت بشه! حتی اینکه میگن لینوکس امن هست و بدون باگ اما ویندوز سوراخ سوراخه (حرف جناب سعید) و تا حدی قبول ندارم. توی ویندوز (از XP به بعد) خیلی کم پیش اومده که مشکلی در سیستم بوجود بیاد و سیستم به طور کامل کرش کنه. اما در لینوکس بارها و بارها سیستم به دلایل نامعلوم و به صورت مسغره کرش میکنه و تنها راه باقی مونده ریبوت کردن سیستم هست. در حالی که در ویندوز معمولا میشه با Task Manager یه جوری سر و ته قضیه رو به هم گره زد!!
باور کنید قصد طرفداری از ویندوز رو ندارم (امیدوارم شما هم اینطور بحث نکنید!) و لینوکس رو هم مخصوصا Ubuntu رو خیلی دوست دارم و برچسبش رو هم روی مانیتور چسبوندم. اما غیر ممکنه که یک کاربر معمولی بتونه بدون اینکه ویندوز در اختیار داشته باشه با لینوکس دوام بیاره. اینهمه فایل که دانلود میکنیم, نرم افزارهای مختلف, بازی ها و .... همه و همه exe هستن و برای ویندوز ساخته شدن, در اینصورت نمیشه ادعا کرد که لینوکس به تنهایی کافی هست. البته درسته که لینوکس نیازهای اولیه و بعضا امکاناتی در حد بیشتر از نیازهای اولیه رو برای کاربر فراهم میکنه. اما یک کاربر معمولی هیچوقت به همون نرم افزارها بسنده میکنه و هر روز یک نرم افزار جدید بوجود میاد که ترجیح میده اون رو تست کنه و اگه ازش خوشش اومده از اون استفاده کنه. فرضا برای یک آهنگساز تمام نرم افزارها برای ویندوز (و بعضا برای Mac) نوشته شدن. اما برای لینوکس چه نرم افزاری ساخته شده که بتونم بهش بسنده کنم و از دیگر نرم افزارها بی نیاز باشم؟
ضمنا, نمیتونید ادعا کنید کار کردن با لینوکس از کار کردن با ویندوز راحتتره. همونطور که میدونید اکثر و تقریبا تمام نرم افزارهایی که برای لینوکس موجود هست به صورت سورس هست. یک کاربری که تازه لپ تاپ خریده و روی لپ تاپش لینوکس موجود هست چطور میدونه کامپایل چیه و شل چیه و چطور میشه اون نرم افزار رو نصب کرد؟ خود من تا چند ماه پیش بلد نبودم نرم افزار نصب کنم! حتی به خاطر مشکلات مودم هم نمیتونستم به اینترنت وصل بشم. پس لینوکس هنوز کار داره تا جای ویندوز رو بگیره و مهمترین عاملی که توی موفقیتش میتونه تاثیر داشته باشه اینه که افرادی که برای ویندوز برنامه مینویسن ورژن لینوکس هم ارائه کنن (مثل مک) و در این صورت روز به روز به تعداد افرادی که به لینوکس کوچ میکنن بیشتر میشه.