• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

سوالاتی درباره لینوکس

neman addin

Registered User
لایک‌ها
40
سلام
مي خواستم بدونم كه چه سودي براي اونها داره و ايا نسخه اي كه مي فرستن محدوديت داره؟

saeid.z

Registered User
لایک‌ها
3
ورژن آخر رو نمیفرستن فکر کنم
یه ورژن قبل ولی رلیزشده رو میفرستن
درسته ؟

ARTA_ADOBE CO

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
این کمپانی که اخیرا سایت فارسی هم براش طراحی کردن : www.ubuntu-ir.org
یک اسپانسر گردن کلفت داره و با هدف گسترش فرهنگ لینوکس این کا رو میکنه...

در ضمن اوبونتو یعنی : انسانیت با دیگران

اوبونتو دارای بیش از ۱۶۰۰۰ بسته نرم‌افزاری است و هسته اصلی آن بر روی یک سی‌دی عرضه میشود. اوبونتو دارای انواع ابزارهای نرم‌افزاری از نرم‌افزارهای کاتب و صفحه گستردهٔ اداری تا کارگزارهای اینترنتی و ابزارهای مناسب برنامه‌نویسی است. توضیحات کاملتر نسخه‌های اوبونتو٬ نسخه رومیزی و نسخه کارگزار.

saeid_2001

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
9
لينوكس سيستم عامل خيلي عاليه ولي (فعلا) براي Developer كارها و كار شبكه . براي كارهاي روزمره و عادي و مالتي مديا ويندوز خيلي بهتره اگه شما هم استفاده معمولي داريد مطمئن باشيد ويندوز خيلي بهتره اين حرف منو تمام لينوكس كاران عزيز هم تاييد ميكنن البته بگم من خودم از طرفداران لينوكس هستم ولي واقعيت اينه كه براي كاربرهاي معمولي ويندوز سيستم عامل خيلي بهتريه (مخصوصا با ورود ويستا) و كار كردنش باهاش خيلي راحت تره . حالا لينوكس خيلي كار داره تا به اون مرحله برسه كه كاربراي خونگي و عادي بخوان از ويندوز سوئيچ كنند رو لينوكس . با اين حال من خودم لينوكس Suse 10 رو با دسكتاپ KDE يا Gnome رو ترجيح ميدم .

neman addin

Registered User
لایک‌ها
40
سلام سعيد جون خسته نباشي
مي شه يكمي در مورد اين kde يا gnome يا debian در مورد لينوكس ها توضيح بدي
و ريليز شده يعني چي
با تشكر

amir_network

Registered User
لایک‌ها
0
KDE و Gnome محيط كاري لينوكس هست كه اكثرا KDE رو ميپسندن چون ميگن به ويندوز شبيه تر هست.
Debian هم يه distribution لينوكس هست كه تفاوت عمده اي با Fedora نداره.

zfarhad2003

Registered User
لایک‌ها
3
لينوكس سيستم عامل خيلي عاليه ولي (فعلا) براي Developer كارها و كار شبكه . براي كارهاي روزمره و عادي و مالتي مديا ويندوز خيلي بهتره اگه شما هم استفاده معمولي داريد مطمئن باشيد ويندوز خيلي بهتره اين حرف منو تمام لينوكس كاران عزيز هم تاييد ميكنن البته بگم من خودم از طرفداران لينوكس هستم ولي واقعيت اينه كه براي كاربرهاي معمولي ويندوز سيستم عامل خيلي بهتريه (مخصوصا با ورود ويستا) و كار كردنش باهاش خيلي راحت تره . حالا لينوكس خيلي كار داره تا به اون مرحله برسه كه كاربراي خونگي و عادي بخوان از ويندوز سوئيچ كنند رو لينوكس . با اين حال من خودم لينوكس Suse 10 رو با دسكتاپ KDE يا Gnome رو ترجيح ميدم .
حرفتون رو قبول ندارم. من خودم از لینوکس به عنوان یک سیستم عامل همه منظوره استفاده کردم و تا حالا هم باهاش مشکلی نداشتم و ندارم. خیلی بیشتر از ویندوز هم امکانات داره.

هم يه distribution لينوكس هست كه تفاوت عمده اي با Fedora نداره.
تفاوت دبیان با فدورا از زمین تا آسمونه. فدورا یک توزیع ساده است و دبیان یک فوق توزیع کامل است.

saeid_2001

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
9
حرفتون رو قبول ندارم. من خودم از لینوکس به عنوان یک سیستم عامل همه منظوره استفاده کردم و تا حالا هم باهاش مشکلی نداشتم و ندارم. خیلی بیشتر از ویندوز هم امکانات داره.
.
منم نگفتم كه لينوكس مشكلي داره (البته بدونه مشكل بدون مشكل هم كه نيست خدايي در شناخت قطعات مخصوصا اگه يكمي گمنام باشن و درايور لينوكس براش پيدا نشه اين لينوكس هميشه مشكل داشته مخصوصا مودم و استفاده از اينترنت دايلاپ و واقعا از اين جهت قابل مقايسه با ويندوز نيست البته هرچي نسخهاي جديدش مياد اين مشكلات كمتر ميشه مثلا تو Sesu 10 تا حد زيادي قطعات رو ميشناسه و مشكل اتصال دايل اپ هم حل شده البته اين يكيشه مشكلات ديگهاي هم هست ) ولي خدايي من نميدونم تو استفادهاي عادي شما چطوري ميتوني بگي لينوكس از ويندوز بهتره يكمي بايد انصاف رو هم رعايت كرد شايد ويندوز XP خيلي سيستم عامل سوراخ سوراخي باشه ولي براي كارهاي روزمره خدايي فكر نكنم كسي باشه كه بگه لينوكس بهتره . شايد تو خارج از ايران لينوكس خيلي ارزشش بيشتر باشه به خاطر اينكه مثلا براي خريد يه نرم افزار نسبتا معمولي گرافيكي بايد چندين دلار پول بدين ولي شما تو نسخهاي مختلف لينوكس ابزار بسيار كاملي به صورت مجاني داريد مثلا Gimpshop كه خوب حالا شايد به خفني Photoshop نباشه ولي در هر صورت مجانيه و لازم نيست 400 دلار پولشو بدي و تا حدودي كار راه بندازه ولي خوب تو ايران اوضاع فرق ميكنه شما 10 تومن پول ميدي n تا CD ميخري از جونه مرغ تا شير ادمين زاد توش برنامه براي ويندوز هست اخه وقتي شما ميتوني فوتوشاپ بخري مثلا 500 تومن ديگه Gimpshop به چه دردي ميخوره من نميدونم اصلا مسخرست . از نظر من لينوكس فقط به درد يه يوزر حرفهاي يا نيمه حرفهاي ميخوره اصلا كسي كه لينوكس كار باشه لينوكس رو براي كار كردن تو محيط گرافيكش نميگيره اينو همه ميدونن .

zfarhad2003

Registered User
لایک‌ها
3
خوب اول از همه یه چیزی بگم. کار گرافیکی که شما می گی یه کار حرفه ایه نه برای کاربر خانگی. از طرفی هرکاری که بشه با Photoshop کرد با Gimp هم میشه. فقط باید یکم باهاش کار کنی تا باهاش بیشتر آشنا بشی. بعدش اینکه اینجا اصلا مسئله پول یا خریدن و اینجور حرفها نیست لینوکس برتره و بهتر توسعه پیدا می کنه چون آزاده. آزاد بودن یک نرم افزار سبب میشه که مشارکت تویه توسعه اون بیشتر باشه و بهتر جلو بره. الان لینوکس تقریبا 3 یا 2 ساله که کاربرای خانگی رو هدف گرفته و یواش یواش داره به جاهایی میرسه قبل از اون زیاد رویه user firendly بودنش کار نمیشد ولی الان شما مثلا اگه بری ubuntu یا Suse یا همین parsix خودمون رو نصب کنی می بینی که چقدر کار کردن باهاش راحتتر شده.

در مورد شناختن اون قطعات سخت افزاری که می گی لینوکس با هیچ سخت افزاری مشکل نداره فقط با مودمهای اینترنال مشکل داره که اون هم کم لطفی شرکتهای سازنده مودمه که فقط به فکر کاربران ویندوز بودن و هیچ درایوری برای لینوکس بیرون ندادن و خود لینوکس کارها مجبورن براش درایور بنویسن که این کار ساده ای نیست.

athar

Registered User
لایک‌ها
8
حرفهای جناب سعید تائید میشه.
قبلا هم با یه سری دوستان چنین بحثی داشتیم. اینهمه اشتیاق که به سمت لینوکس وجود داره فقط نتیجه ی شعارها و اعمال روانی هست توی دنیا بر زد مایکروسافت انجام میشه. وگرنه فعلا خیلی خیلی زوده که لینوکس بخواد جایگزین مایکروسافت بشه! حتی اینکه میگن لینوکس امن هست و بدون باگ اما ویندوز سوراخ سوراخه (حرف جناب سعید) و تا حدی قبول ندارم. توی ویندوز (از XP به بعد) خیلی کم پیش اومده که مشکلی در سیستم بوجود بیاد و سیستم به طور کامل کرش کنه. اما در لینوکس بارها و بارها سیستم به دلایل نامعلوم و به صورت مسغره کرش میکنه و تنها راه باقی مونده ریبوت کردن سیستم هست. در حالی که در ویندوز معمولا میشه با Task Manager یه جوری سر و ته قضیه رو به هم گره زد!!
باور کنید قصد طرفداری از ویندوز رو ندارم (امیدوارم شما هم اینطور بحث نکنید!) و لینوکس رو هم مخصوصا Ubuntu رو خیلی دوست دارم و برچسبش رو هم روی مانیتور چسبوندم. اما غیر ممکنه که یک کاربر معمولی بتونه بدون اینکه ویندوز در اختیار داشته باشه با لینوکس دوام بیاره. اینهمه فایل که دانلود میکنیم, نرم افزارهای مختلف, بازی ها و .... همه و همه exe هستن و برای ویندوز ساخته شدن, در اینصورت نمیشه ادعا کرد که لینوکس به تنهایی کافی هست. البته درسته که لینوکس نیازهای اولیه و بعضا امکاناتی در حد بیشتر از نیازهای اولیه رو برای کاربر فراهم میکنه. اما یک کاربر معمولی هیچوقت به همون نرم افزارها بسنده میکنه و هر روز یک نرم افزار جدید بوجود میاد که ترجیح میده اون رو تست کنه و اگه ازش خوشش اومده از اون استفاده کنه. فرضا برای یک آهنگساز تمام نرم افزارها برای ویندوز (و بعضا برای Mac) نوشته شدن. اما برای لینوکس چه نرم افزاری ساخته شده که بتونم بهش بسنده کنم و از دیگر نرم افزارها بی نیاز باشم؟
ضمنا, نمیتونید ادعا کنید کار کردن با لینوکس از کار کردن با ویندوز راحتتره. همونطور که میدونید اکثر و تقریبا تمام نرم افزارهایی که برای لینوکس موجود هست به صورت سورس هست. یک کاربری که تازه لپ تاپ خریده و روی لپ تاپش لینوکس موجود هست چطور میدونه کامپایل چیه و شل چیه و چطور میشه اون نرم افزار رو نصب کرد؟ خود من تا چند ماه پیش بلد نبودم نرم افزار نصب کنم! حتی به خاطر مشکلات مودم هم نمیتونستم به اینترنت وصل بشم. پس لینوکس هنوز کار داره تا جای ویندوز رو بگیره و مهمترین عاملی که توی موفقیتش میتونه تاثیر داشته باشه اینه که افرادی که برای ویندوز برنامه مینویسن ورژن لینوکس هم ارائه کنن (مثل مک) و در این صورت روز به روز به تعداد افرادی که به لینوکس کوچ میکنن بیشتر میشه.

zfarhad2003

Registered User
لایک‌ها
3
اینهمه اشتیاق که به سمت لینوکس وجود داره فقط نتیجه ی شعارها و اعمال روانی هست توی دنیا بر زد مایکروسافت انجام میشه. وگرنه فعلا خیلی خیلی زوده که لینوکس بخواد جایگزین مایکروسافت بشه!
بهت توصیه می کنم این فیلم کوچیک رو نگاه کنی:
http://www.hemmat.info/archive/gatesfamousbluescreen.mpg

توی ویندوز (از XP به بعد) خیلی کم پیش اومده که مشکلی در سیستم بوجود بیاد و سیستم به طور کامل کرش کنه. اما در لینوکس بارها و بارها سیستم به دلایل نامعلوم و به صورت مسغره کرش میکنه و تنها راه باقی مونده ریبوت کردن سیستم هست. در حالی که در ویندوز معمولا میشه با Task Manager یه جوری سر و ته قضیه رو به هم گره زد!!
تورو خدا این حرفه خیلی دیگه مسخره است. لینوکس معروف به سیستم عاملی که نیاز به restart برای حتی چندین سال نداره. حالا تو اومدی میگی لینوکس الکی کرش می کنی شاید اشتباه گرفتی اونی که کرش می کنه ویندوزه نه لینوکس.

باور کنید قصد طرفداری از ویندوز رو ندارم (امیدوارم شما هم اینطور بحث نکنید!) و لینوکس رو هم مخصوصا Ubuntu رو خیلی دوست دارم و برچسبش رو هم روی مانیتور چسبوندم. اما غیر ممکنه که یک کاربر معمولی بتونه بدون اینکه ویندوز در اختیار داشته باشه با لینوکس دوام بیاره. اینهمه فایل که دانلود میکنیم, نرم افزارهای مختلف, بازی ها و .... همه و همه exe هستن و برای ویندوز ساخته شدن, در اینصورت نمیشه ادعا کرد که لینوکس به تنهایی کافی هست. البته درسته که لینوکس نیازهای اولیه و بعضا امکاناتی در حد بیشتر از نیازهای اولیه رو برای کاربر فراهم میکنه. اما یک کاربر معمولی هیچوقت به همون نرم افزارها بسنده میکنه و هر روز یک نرم افزار جدید بوجود میاد که ترجیح میده اون رو تست کنه و اگه ازش خوشش اومده از اون استفاده کنه. فرضا برای یک آهنگساز تمام نرم افزارها برای ویندوز (و بعضا برای Mac) نوشته شدن. اما برای لینوکس چه نرم افزاری ساخته شده که بتونم بهش بسنده کنم و از دیگر نرم افزارها بی نیاز باشم؟
اصلا حرفت قابل قبول نیست. برای لینوکس هر نرم افزاری که دلت بخواد پیدا میشه این که شما نتونستی نرم افزاری پیدا کنی یا هرچی دیدی برای ویندوز بوده دلیل نمیشه برای لینوکس نرم افزار مشابه یا بهتر وجود نداره. می دونی سی دی های دبیان چندتاست؟ این همه سی دی هنوز 1 هزارم نرم افزارهای موجود برای لینوکس رو تویه خودش نداره.

با وجود RPM و DEB هم دیگه نیاز نیست نرم افزارها رو کامپایل کنی. شاید شما چند سال پیش از لینوکس استفاده کردی و پیشرفتهای اخیر رو هنوز ندیدی برای همین اینطور قضاوت می کنی.

athar

Registered User
لایک‌ها
8
جناب zfarhad2003 ترجیح میدم این آخرین جواب من به شما باشه. چون من سعی کردم بیطرف قضاوت کنم اما شما انگار زیادی روی لینوکس تعصب دارید! (قضاوت این قضیه هم با دیگران!)
در مورد کرش من چیزی رو گفتم که تجربه کردم!! درصد خطاهایی که هنگام کارکردن با سیستم عامل بوجود میاد (نه به عنوان سرور) در مورد لینوکس بسیار بیشتر از ویندوز هست. این تجربه ی من بوده و شاید اشتباه باشه. حتی توی Ubuntu که پرطرفدارترین هست و فکر کنم بیشترین توسعه روی این ورژن صورت میگیره با خطاهایی مواجه شدم که واقعا مسغره بوده! حالا شما هی بیا به ابولفضل قسم بخور که ویندوز همش هنگ میکنه و لینوکس نیاز به ریبوت نداره!!!
در مورد نصب برنامه ها هم خدمت شما عرض کنم که شاید حق با شما باشه. چند وقت پیش دو نرم افزار دانلود کرده بودم که بدون نیاز به کامپایل نصب شدن. اما هنوز تعداد زیادی نرم افزار بسیار مهم دارم که فقط و فقط با کامپایل نصب میشن. البته خود توسعه دهندگان لینوکس هم توصیه میکنن که کاربر خود نرم افزارها رو کامپایل کنه (چه کاربر عادی و چه حرفه ای) اما در هر صورت حق با شماست و RPM اون مشکل رو برطرف کرده.
من به یه سری نرم افزار برای لینوکس نیاز دارم. اول از همه یک نرم افزار میخوام که باهاش بتونم آهنگ بسازم. این نرم افزارها Sequencer نام دارن. نرم افزار Logic Pro یکی از این نرم افزارها هست که برای مک ساخته شده و از نظر قدرت قابل مقایسه با نرم افزارهای ویندوز هست. اما متاسفانه در مورد لینوکس من چیزی ندیدم که بتونم باهاش کار کنم. اگه هم چیزی معرفی کنید احتمالا در حد آموزش کودکان و گلهای بهشت خواهد بود! من مطمئنم که کاربران لینوکس از اینکه فایلهای موجود در اینترنت و دانلود سنترها به فرمت EXE هستن بسیار ناراحت هستن! چند درصد فایلها و برنامه های موجود در دنیا! برای لینوکس و چند درصد برای ویندوز هست؟!
بهترین راه برای فهمیدن اینکه آیا لینوکس برای استفاده ی خانگی به تنهایی و بدون کمک ویندوز لازمه یا نه اینه که به منوی استارت خودتون در ویندوز نگاه کنید و ببینید که چه نرم افزارهایی مشاهده میکنید, آیا مشابه اون نرم افزارها برای لینوکس هم نوشته شده یا نه. اگه جواب مثبت بود برید سراغ لینوکس و از رایگان بودن اون و توسعه ی سریع و عالیش لذت ببرید.
جناب zfarhad2003 من یک فرق بزرگ با شما دارم و اون اینکه روی هر چیزی تعصب ندارم! پس در مقابل شما برنده هستم چون بسته به موقعیت بهترین رو انتخاب میکنم! حالا شما میتونید تلاش کنید نیازهاتون رو با زور از طریق لینوکس براورده کنید و لینوکس رو به دیگران پیشنهاد کنید! :lol:

zfarhad2003

Registered User
لایک‌ها
3
ميشه لطفا اين تفاوتها رو بگيد؟
خوب فدورا تقریبا یک توزیع مرده چون دیگه ردهت زیاد خوشش نمی یاد که روش کار کنه و فقط برای اینکه میدون رو خالی نکرده باشه این توزیع رو بیرون می ده و بیشتر رویه نسخه enterprise خودش کار میکنه. در حالی که دبیان یک گروه خیلی بزرگ از مردم مشتاق و حرفه ای هستن که رویه این توزیع قدرتمند کار می کنن و موارد زیادی رو تونستن تویه دنیای نرم افزار آزاد انجام بدن مثلا همین بسته DEB که مشکل نصب نرم افزارها رو لینوکس رو خیلی حل کرده. اگه یکم تحقیق کنی فرق این دوتا توزیع رو خیلی خوب می بینی. البته دبیان برای کاربرای خانگی مناسب نیست چون توزیعش واقعا حرفه ای و استفاده از اون یکم سخته. می تونی از parsix استفاده کنی که در مبنای دبیان است و کار کردن باهاش هم خیلی راحته و خیلی هم دوست داشتنیه. امکانات فارسی خوبی هم داره.

جناب zfarhad2003 من یک فرق بزرگ با شما دارم و اون اینکه روی هر چیزی تعصب ندارم! پس در مقابل شما برنده هستم چون بسته به موقعیت بهترین رو انتخاب میکنم! حالا شما میتونید تلاش کنید نیازهاتون رو با زور از طریق لینوکس براورده کنید و لینوکس رو به دیگران پیشنهاد کنید!
فرق من و شما یک چیز دیگه هم هست. اینه که من وقتی به یک چیز ایمان داشته باشم تا آخرش باهاش هستم. نه تعصب بلکه ایمان دارم که نرم افزار آزاد پیروزه چون آزاده و به آزادی من احترام میزاره و فقط به فکر پول درآوردن نیست مثل ماکروسافت. من لینوکس رو یاد می گیرم و ازش استفاده می کنم چون فردا فقط لینوکسه که همه جا حرف میزنه و هرکسی اون رو بلد نباشه هیچ جا براش کار پیدا نمیشه.
یادمه استادمون گفت اگه تویه کارشناسی ارشد مقاله ای که ارائه بدی رویه ویندوز باشه اصلا به مقالت نگاه نمی کنن و میندازنش بیرون چون ویندوز یک اسباب بازیه سیستم عامل نیست کسی که با لینوکس کار کنه معنی سیستم عامل رو میدونه.

en2fa

Pocket PC کاربر فعال
کاربر فعال
لایک‌ها
8
من هم بايد بگم هنوز اکثر نسخه های linux خيلی برای user های تعطيل خوب نيست.
علتش هم اينه که خوب کلاً جامعه windows هست.وگرنا اگه تو جامعه linux کار بوديم،ديگه اينکه همجا فايل exe پيدا ميشه ،حالا بايد باشش چی کار کرد پيش نميومد!
خوب اگه تو سايت های linux شما بگردين،مگه به فايل .exe بر ميخورين اصلاً؟!

در مورد crash کردن هم جداً عجيب هست.حالا شايد اين نسخه لينوکس با main يا سخت افزار شما مشکل داشته،اما من شخصاً crash نديدم تو لينوکس.
حتی بهتره بگم که اولين باره ميشنوم،يک لينوکس crash کنه!
من از زمانی که win95 امد واسه کرش کردن های زيادش رفتم سمت لينوکس!
هرچند که به علت بازی مجبور شدم باز برگردم(هنوز wine به اين خوبی نشده بود).
تا 2000 امد که خوب کمتر کرش ميکرد،xp هم امد چز از قيافش خوشم نيومد،يمدت تو لينوکس بودم باز.اما فعلاً xp کار ميکنم!
در کل اينکه خيلی مناسب user های عادی نيست،تائيد ميشه،اما کرش کردن رو من باور نميکنم!
چون در همه اين زمانها،لينوکس از لحاظ طراحی os چند سال از windows جلو بود.اگر progress جفتشونو ميديديد ميفهميدين.

مشکل بيشتر لينوکس بنظر من اسم های عجيب قريب برنامه ها،نبود documentaion خوب،و معرفی نشدن خوب طرز کار با os هست.
وگرنه به نظر من اصلاً در يک سطح نيستن linux و windows که بخواين مقايسه کنيد.linux چند سال پيشرفته تر هست!

راستی xandros رو هم يک نگاهی کنيد.يادم هست linux راحت و خوشگلی بود.امتحانش البته نکردم.

در ضمن fedora هم نمرده،الان از طريق comminity خودش داره اجرا ميشه و کار ميشه.
چيز هايی هم که در 6 اضافه کردن واقعاً جالبه.

راستی athar جان شما wine رو که ديديد؟مشکلی در اجرا کردن برنامه های windows باهاش داشتيد؟
من اکثر برنامه های windows رو ميتونم باهاش اجرا کنم،از ie گرفته تا بازی ها،jetaudio,winamp و...

athar

Registered User
لایک‌ها
8
جناب en2fa در مورد کرش احتمالا حق با شماست. من در دو ورژن Suse (کمی قدیمی) و Ubuntu (همین ورژنهای اخیر) کرشهایی رو مشاهده کردم. شاید حق با شما باشه و این مواردی که باهاش برخورد کردم استثنا باشه.
wine رو هم نمیدونستم چیه! تست میکنم. امیدوارم جواب بده.

amir_network

Registered User
لایک‌ها
0
خوب فدورا تقریبا یک توزیع مرده چون دیگه ردهت زیاد خوشش نمی یاد که روش کار کنه و فقط برای اینکه میدون رو خالی نکرده باشه این توزیع رو بیرون می ده و بیشتر رویه نسخه enterprise خودش کار میکنه. در حالی که دبیان یک گروه خیلی بزرگ از مردم مشتاق و حرفه ای هستن که رویه این توزیع قدرتمند کار می کنن و موارد زیادی رو تونستن تویه دنیای نرم افزار آزاد انجام بدن مثلا همین بسته DEB که مشکل نصب نرم افزارها رو لینوکس رو خیلی حل کرده. اگه یکم تحقیق کنی فرق این دوتا توزیع رو خیلی خوب می بینی. البته دبیان برای کاربرای خانگی مناسب نیست چون توزیعش واقعا حرفه ای و استفاده از اون یکم سخته. می تونی از parsix استفاده کنی که در مبنای دبیان است و کار کردن باهاش هم خیلی راحته و خیلی هم دوست داشتنیه. امکانات فارسی خوبی هم داره.
شما يه جوري گفتي فرقش زمين تا آسمونه كه گفتم الان 100تا مورد ليست ميكني.
راستييي چرا اين Redhad نسخه Fedora core 5 رو بيرون داد؟ شايد جديدا زنده شده:D

en2fa

Pocket PC کاربر فعال
کاربر فعال
لایک‌ها
8
جناب en2fa در مورد کرش احتمالا حق با شماست. من در دو ورژن Suse (کمی قدیمی) و Ubuntu (همین ورژنهای اخیر) کرشهایی رو مشاهده کردم. شاید حق با شما باشه و این مواردی که باهاش برخورد کردم استثنا باشه.
wine رو هم نمیدونستم چیه! تست میکنم. امیدوارم جواب بده.

سايت www.winehq.org رو ببينيد!تقريباً در حد 70-80% برنامه های windows رو اجرا ميشه کرد و حتی نصب ميشه کرد.
اکثر بازی ها directx رو هم ميتونيد اجرا کنيد.(هر چند اگر دنبال بازی کردن هستيد نسخه خاص cedega رو بگيريد که ديگه تضمينی بازی ها رو اجرا ميکنه)

saeid_2001

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
9
سايت www.winehq.org رو ببينيد!تقريباً در حد 70-80% برنامه های windows رو اجرا ميشه کرد و حتی نصب ميشه کرد.
اکثر بازی ها directx رو هم ميتونيد اجرا کنيد.(هر چند اگر دنبال بازی کردن هستيد نسخه خاص cedega رو بگيريد که ديگه تضمينی بازی ها رو اجرا ميکنه)
خوب ادم وقتي ميتونه بره تو ويندوز بشه مثل بچه ادم بازي كنه مگه ديوونست بره تو Linux با بدبختي بشينه بازي كنه .
لينوكس چيش خيلي جلوتر از ويندوزه ميشه يه توضيح مختصر بدي .

بالا