• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

سوالات و مشكلات حقوقي خودتون رو مطرح كنيد

dollar1

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1,639
بنده معذرت ميخوام دير متوجه شدم ،

شكايت كردن كه بله ميشه شكايت كرد ايا راهي براي ثابت كردن فرضيه خود داريد ؟
اين كه صرفا شما شماره ماشين داريد كفايت نميكنه منم ميتونم برم دادگاه الكي نسبت به يك شماره ماشين شكايت كنم ولي ...
تنها راه ثابت کردن شاهد هست دیگه درسته ؟ باید چند نفر شاهد باشه ایا اعضا خانوادش هم به عنوان شاهد برای دادگاه قابل قبوله ؟

Scofield69

Registered User
لایک‌ها
71
تنها راه ثابت کردن شاهد هست دیگه درسته ؟ باید چند نفر شاهد باشه ایا اعضا خانوادش هم به عنوان شاهد برای دادگاه قابل قبوله ؟
ببين يكي از راها شاهد هست ( فيلم و عكس و ... )

دو تا شاهد غير از فاميل نياز هست
در صورتي كه شاهدان از فاميل باشه درسته به عنوان شاهد قبول نميشند تو دادگاه ولي همون شهادتي كه ميدن شايد با توضيحات و مطالبي كه در دادگاه روشن بشه و قاضي براش مطالبي روشن بشه يعني قاضي با توجه به مطالب اونا يقين كنه كه اين اتفاق افتاده حكم به نفع شما هست چرا كه علم قاضي يكي از ادله محكم در حقوق هست و ميتونه نسبت به علم خودش حكم رو صادر كنه ... ولي خوب سخته ...

Scofield69

Registered User
لایک‌ها
71
تو پارکینگ ماشین دچار سرفت بشه مسوولیتی متوجه مدیر ساختمون هست؟

ايا ساختمان شما نگهبان يا سرايدار هم داره ؟

مدير ساختمان مد نظر شما طي قرارداد به مديريت انتخاب شده يعني داخل برج هست يا ساختمان معمولي ؟

Scofield69

Registered User
لایک‌ها
71
رفیق یه سوال

یکی‌ از دوستام چند ساله پیش یه ۳تا کتاب داستان رو ترجمه می‌کنه واسه یه انتشاراتی سر یه بدهی که داشته

واسه همین قراردادی چیزی نمینویسن

الان دیدیم که بعده چند سال اون کتابا به چاپ ۶ رسیدن و کلی‌ فروش کردن

و اسم دوست منو به عنوان مترجم همه‌جای کتاب زده

حالا سوالم اینه که با توجه به اینکه قراردادی نبود میتونه ادعای سهم از چاپای مجدد کنه؟!

به خود انتشاراتی زنگ زدم گفت نه اینجوری نیس ما کلا یه پولی واسه ترجمه دادیم خریدیم ازشون تموم شده رفته!!!

واقعا اینجوریه؟!

ممنون

ببين شما ميگي توافقي بوده اين كار پس دو حالت داره :

يا اتشاراتي گفته بيا اين كتاب رو به جاي بدهي كه به من داري ترجمه كن پس حق تاليف با اتشارات هست و هر چقدر هم چاپ داشته باشه مترجم فقط نسبت به ترجمه اي كرده حقشو دريافت كرده و ديگه حقي نداره كه من نظرم روي اين هست

صورت دوم توافق شده باشه از سوي مترجم كه ترجمه اين كتاب براي من باشه يعني طرف يه كتاب ترجمه ميكنه و ميشه خودش يه كتاب ديگه و توافق بوده اثر براي خود مترجم هست حالا نسبت به چاپ مجدد ميشه براي مترجم كه اين با فرض بدهي كه شما مطرح كردي صورت دوم بي معني ميشه

در نتيجه حق با همون ناشر هست و البته بايد ديد توافق هم چي بوده

Mehdi14

Registered User
لایک‌ها
748
بنده معذرت ميخوام دير متوجه شدم ،

شكايت كردن كه بله ميشه شكايت كرد ايا راهي براي ثابت كردن فرضيه خود داريد ؟
اين كه صرفا شما شماره ماشين داريد كفايت نميكنه منم ميتونم برم دادگاه الكي نسبت به يك شماره ماشين شكايت كنم ولي ...

دوست عزيز به نظرم اينجوري راهنمايي كردن مشكل دوستمون رو حل نميكنه كه هيچ بلكه باعث زيان مادي و معنوي بهشون هم ميشه ! مادي از اين لحاظ كه شما كه ميگي ميشه شكايت كرد بايد براي دادخواست هزينه دادرسي بدن و معنوي هم اينكه وقتشون گرفته ميشه و به نتيجه نميرسن !

دوست عزيزي كه اين سئوال رو پرسيدين ... ببينيد براي اينكه جرمي صورت گرفته باشه بايد براش تو قانون مجازات تعيين بشه .. يعني عملي كه براش مجازات تعيين نشده باشه جرم محسوب نميشه ( عنصر قانوني ) .. حالا شما بايد ببينيد رد شدن با ماشين از كنار خانواده ي شما كه باعث ترسشون شده در قانون جرم شناخته شده ي نه ؟ كه اگر صرفا همونطور كه شما ميگي باشه هيچ قانوني اينو نگفته ! پس ميشه شكايت كرد .. اما وقت و هزينش از جيبتون ميره و دادگاه دعواي شما رو رد ميكنه ... اما راه بهتر اينه كه طي دادخواست شما عنوان ديگري كه با عمل انجام شده همخوني داشته باشه و در قانون براش مجازات در نظر گرفته شده باشه انتخاب كنيد .. مثلا ايجاد مزاحمت خياباني با ايجاد ترس و وحشت ! اونوقت به دعواي شما رسيدگي ميشه و در صورت ارائه مدرك و دليل دعوا به طرفيت شما خاتمه پيدا ميكنه كه باز هم ميگم با يه شماره پلاك نميتونيد چيزي رو ثابت كنيد ... چون اراده اين مدرك جز ادله اثبات دعوا نيست .. بايد شاهد داشته باشيد ...

در كل هم نظر بنده اينه كه بخاطر اين چيزها در دادگاه هاي ايران وقت خودتون رو تلف نكنيد ! چون دادگاه ايراني دادگاه عادلي نيست !!!!!!!

Scofield69

Registered User
لایک‌ها
71
دوست عزيز به نظرم اينجوري راهنمايي كردن مشكل دوستمون رو حل نميكنه كه هيچ بلكه باعث زيان مادي و معنوي بهشون هم ميشه ! مادي از اين لحاظ كه شما كه ميگي ميشه شكايت كرد بايد براي دادخواست هزينه دادرسي بدن و معنوي هم اينكه وقتشون گرفته ميشه و به نتيجه نميرسن !

دوست عزيزي كه اين سئوال رو پرسيدين ... ببينيد براي اينكه جرمي صورت گرفته باشه بايد براش تو قانون مجازات تعيين بشه .. يعني عملي كه براش مجازات تعيين نشده باشه جرم محسوب نميشه ( عنصر قانوني ) .. حالا شما بايد ببينيد رد شدن با ماشين از كنار خانواده ي شما كه باعث ترسشون شده در قانون جرم شناخته شده ي نه ؟ كه اگر صرفا همونطور كه شما ميگي باشه هيچ قانوني اينو نگفته ! پس ميشه شكايت كرد .. اما وقت و هزينش از جيبتون ميره و دادگاه دعواي شما رو رد ميكنه ... اما راه بهتر اينه كه طي دادخواست شما عنوان ديگري كه با عمل انجام شده همخوني داشته باشه و در قانون براش مجازات در نظر گرفته شده باشه انتخاب كنيد .. مثلا ايجاد مزاحمت خياباني با ايجاد ترس و وحشت ! اونوقت به دعواي شما رسيدگي ميشه و در صورت ارائه مدرك و دليل دعوا به طرفيت شما خاتمه پيدا ميكنه كه باز هم ميگم با يه شماره پلاك نميتونيد چيزي رو ثابت كنيد ... چون اراده اين مدرك جز ادله اثبات دعوا نيست .. بايد شاهد داشته باشيد ...

در كل هم نظر بنده اينه كه بخاطر اين چيزها در دادگاه هاي ايران وقت خودتون رو تلف نكنيد ! چون دادگاه ايراني دادگاه عادلي نيست !!!!!!!

از كي تا حالا براي شكايت كيفري دادخواست ميدن

Mehdi14

Registered User
لایک‌ها
748
تو پارکینگ ماشین دچار سرفت بشه مسوولیتی متوجه مدیر ساختمون هست؟

دوست عزيز اينگونه موارد قراردادي هستند ... فكر نكنم عرف هم تو اين موارد قانون نانوشته اي تعيين كرده باشه .. پس اگه طي قراردادي شما مسئوليت اينگونه موارد رو خودتون قبول كرده باشين به عهده ي خود شماست اما اگر به طرف ديگري سپرده باشيد پاي ايشون هم گيره ! فرقي نميكني مدير ساختمون باشه يا سرايدار يا ...

به نظرم اگر سرقتي انجام گرفته شما به مراجع اطلاع بدين ! و خودتون عليه شخص خاصي شكايتي مطرح نكنيد ...

Mehdi14

Registered User
لایک‌ها
748
از كي تا حالا براي شكايت كيفري دادخواست ميدن

دوست خوبم دعواي ايشون جنبه حقوقي داره ... داداگاه كيفري صلاحيت رسيدگي به دعواي ايشون رو داره اما با تنظيم دادخواست اين كار انجام ميگيره !! حداقل به نظر بنده متلك انداختن ( از مصاديق مزاحمت خياباني ) جنبه كيفري نداره و جنبه ي حقوقيش غالبه !!!

jujushow

Registered User
لایک‌ها
1,108
این قضیه 110 سکه واسه مهریه راسته ؟ الان با قانون جدید اگه 1000 تا هم مهریه باشه حداکثر ملزم به پرداخت 110 تاش هستیم ؟ اگه درسته این قانون در مورد اونهایی که قبلا ازدواج کردند هم صدق میکنه یا فقط اونهایی که بعد از تصویب قانون مزدوج شدند ....

کلا میخوام توضیح بدید در مورد قضیه مهریه ... این 110 تا عند المطالبه هست یا عند الاستطاعه ؟ اگه کسی 1 دونش رو هم نداشته باشه بده باید بره زندان یا حالت دیگه ای داره ؟

ممنون .

Scofield69

Registered User
لایک‌ها
71
این قضیه 110 سکه واسه مهریه راسته ؟ الان با قانون جدید اگه 1000 تا هم مهریه باشه حداکثر ملزم به پرداخت 110 تاش هستیم ؟ اگه درسته این قانون در مورد اونهایی که قبلا ازدواج کردند هم صدق میکنه یا فقط اونهایی که بعد از تصویب قانون مزدوج شدند ....

کلا میخوام توضیح بدید در مورد قضیه مهریه ... این 110 تا عند المطالبه هست یا عند الاستطاعه ؟ اگه کسی 1 دونش رو هم نداشته باشه بده باید بره زندان یا حالت دیگه ای داره ؟

ممنون .

اره طرحي هست كه از سوي مجلس كسي كه مثلا بالاي ١١٠ سكه ثبت كنه در عقد حق وصولش نيست يعني ١٠٠٠ تا سكه هم باشه زن نميتونه تو دادگاه بيشتر از ١١٠ تا بخواد ولي هنوز به نظرم قانون نشده و اين طرح خلاف شرع هست و يقينا از طرف شوراي نگهبان رد ميشه

Mehdi14

Registered User
لایک‌ها
748

ممنون .

اينجا رو بخونيد :

جزئیات قانون جدید مهریه 110 عدد سکه | مشاوره حقوقی رایگان | اجرای احکام مدنی

مهريه ۱۱۰ سكه اي در آستانه اجرا ، شوراي نگهبان ماده ۲۲ لايحه حمايت از خانواده را بدون اشكال دانست | مشاوره حقوقی رایگان | اجرای احکام مدنی

در كل قانون عطف به ما سبق نميشه ... مگر اينكه به نفع متهم و با نظر دادگاه تصميم ديگه اي اتخاذ بشه ..

خود قانون ساكت هست اما ميشه اينجوري تفسير كرد كه به گذشته هم ميشه سرايتش داد...

Scofield69

Registered User
لایک‌ها
71
حداقل به نظر بنده متلك انداختن ( از مصاديق مزاحمت خياباني ) جنبه كيفري نداره و جنبه ي حقوقيش غالبه !!!
بند گفتم به تمامي دوستان من در حد وكيل كه نيستم در حدي كه اطلاع داشته باشم و قضيه روشن بشه پاسخ ميدم و اگر هم مطلبي رو ندونم ميگم نميدونم پست ١

دوست عزيز خوشحالم كه شما از من بيشتر اطلاع داريد از مسال حقوقي ولي شما ميگي به نظر من متلك انداختن و مزاحمت خياباني جنبه حقوقي داره

اولا نظر شما مهم نيست تو دادگاه
ثانيا اگه براي من دليل و مدرك بياري خوشحال ميشم كه منم چيزي ياد گرفته باشم اين جرم كه دوستمون مطرح كردن از مصاديق كيفري و جزو قوانين صريح قانون مجازات هست مواد ٦١٥ به بالا مطالعه شود

Mehdi14

Registered User
لایک‌ها
748
بند گفتم به تمامي دوستان من در حد وكيل كه نيستم در حدي كه اطلاع داشته باشم و قضيه روشن بشه پاسخ ميدم و اگر هم مطلبي رو ندونم ميگم نميدونم پست ١

دوست عزيز خوشحالم كه شما از من بيشتر اطلاع داريد از مسال حقوقي ولي شما ميگي به نظر من متلك انداختن و مزاحمت خياباني جنبه حقوقي داره

اولا نظر شما مهم نيست تو دادگاه
ثانيا اگه براي من دليل و مدرك بياري خوشحال ميشم كه منم چيزي ياد گرفته باشم اين جرم كه دوستمون مطرح كردن از مصاديق كيفري و جزو قوانين صريح قانون مجازات هست مواد ٦١٥ به بالا مطالعه شود

بنده هم نه وكيلم و نه خودم رو عالم كل مسائل حقوقي ميدونم .. بلكه دوست دارم تو همين تاپيك به شما و دوستان كمك كنم و چيزي هم از شما ياد بگيرم ...

موادي كه گفتيد رو مطالعه مي كنم و همينجا ميگم .. مرسي

mahdian57

کاربر فعال بخش فوتبال
کاربر فعال
لایک‌ها
10,761
ايا ساختمان شما نگهبان يا سرايدار هم داره ؟

مدير ساختمان مد نظر شما طي قرارداد به مديريت انتخاب شده يعني داخل برج هست يا ساختمان معمولي ؟

طبق قانون بالای 10 واحد باید سرایدار داشته باشن که اینجا نداشت. (الان دیگه زندگی نمیکنیم اونجا). میشه به این استناد کرد که اهالی باید سرایدار استخدام می‌کردند و نکردند و این مشکلات وجود داشت؟
بعد مجتمع معمولی بود برج نیست. اهالی برای یه مدت سه نفر و انتخاب میکردند

Scofield69

Registered User
لایک‌ها
71
طبق قانون بالای 10 واحد باید سرایدار داشته باشن که اینجا نداشت. (الان دیگه زندگی نمیکنیم اونجا). میشه به این استناد کرد که اهالی باید سرایدار استخدام می‌کردند و نکردند و این مشکلات وجود داشت؟
بعد مجتمع معمولی بود برج نیست. اهالی برای یه مدت سه نفر و انتخاب میکردند

اگر توافقي صورت نگرفته باشه بين ساكنين ساختمان مثلا شايد گفته شده بود به علت بالا رفتن شارژ نيازي به سرايدار يا نگهبان نيست يا توافقات ديگر مسوليتي گردن مدير ساختمان ميست

و اگر هم توافقي نبود و جزو وظايف مدير بوده كه براي حفظ و نگهداري ساختمان نگهبان قرار ميداده و نكرده فقط نسبت به كوتاهي كردن و ترك فعلي كه انجام داده شايد بشه محكومش كرد ولي نسبت به دزديده شدن ماشين مسوليتي نداره

من همين انقدر اطلاع دارم

omidomid1365

Registered User
لایک‌ها
143
با سلام خدمت شما یه سوالی داشتم خدمت شما
من به حساب اقایی که بچه تهران هست به مبلغ 20 میلیون واریز کردم و این اقا قرار بود کالایی برای من ارسال کند ولی ایشون هیچ کالایی ارسال نکرد و پول رو هم پس نداد
العان من تنها مدرکی که از ایشون دارم فیشهای واریزی بانک دارم و چند شماره تماس ار ایشون
حالا من میتوانم حقم رو از راه قانونی دریافت کنم میشه در این زمینه منو راهنمایی کنید

Exporter

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
5,176
فرض کنید من توی مجلم یه آگهی چاپ کردم (به سفارش مشتری)
حالا از بابت چاپ این آگهی به یه نفر فشار اومده و یونش سوخته و میخواد ببینه کیه که آگهی داده. اسم و مشخصاتِ آگهی دهنده رو میخواد
قانون چی میگه. میشه مشخصاتو بهش بدم یا این کار جرمه؟
خودم فک میکنم مشخصاتو فقط به مرجع قضایی میتونم بدم. ینی طرف باید بره از کانون تبلیغاتیم شکایت کنه، اگر قاضی ازم خواست مشخصات سفارش دهنده رو به قاضی بدم
ولی باز گفتم اینجا هم یه سئوالی بپرسم ببینم چجوریه مساله

پ ن : فرق میکنه کسی که مشخصاتِ طرفو میخواد یک شخص عادی باشه یا یک اداره باشه؟ تفاوت داره یا نه

Exporter

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
5,176
آسیب رسوندن به آسفالتِ خیابون چه مجازاتی داره؟ ممکنه شهرداری شکایت کنه؟ آخرش چی میشه؟

.:smr:.

Registered User
لایک‌ها
4,964

Love_life

Registered User
لایک‌ها
975
آسیب رسوندن به آسفالتِ خیابون چه مجازاتی داره؟ ممکنه شهرداری شکایت کنه؟ آخرش چی میشه؟
شهرداری جریمه می کنه
فرض کنید من توی مجلم یه آگهی چاپ کردم (به سفارش مشتری)
حالا از بابت چاپ این آگهی به یه نفر فشار اومده و یونش سوخته و میخواد ببینه کیه که آگهی داده. اسم و مشخصاتِ آگهی دهنده رو میخواد
قانون چی میگه. میشه مشخصاتو بهش بدم یا این کار جرمه؟
خودم فک میکنم مشخصاتو فقط به مرجع قضایی میتونم بدم. ینی طرف باید بره از کانون تبلیغاتیم شکایت کنه، اگر قاضی ازم خواست مشخصات سفارش دهنده رو به قاضی بدم
ولی باز گفتم اینجا هم یه سئوالی بپرسم ببینم چجوریه مساله

پ ن : فرق میکنه کسی که مشخصاتِ طرفو میخواد یک شخص عادی باشه یا یک اداره باشه؟ تفاوت داره یا نه

باید نامه رسمی باشه ، حتی ارگان نظامی هم نامه بزنه بهت می تونی ندی
من بابت یه سایت ، از دفتر یکی از این کله گنده ها زنگ زدن :D ! ر.دم بهش که نه نمی شه و ...! البته تا عصر از دادستانی نامه اورد ، ولی حرفش رو قبول نکردم گند زدم به هیکلش
خیلی لذت بردم

بالا