به نقل از †$H@ki®@† :
-آيا عايقي براي آهن ربا وجود دارد؟
يعني اينكه ماده اي وجود داشته باشد كه وقتي روي آهن ربا ميكشيم ديگر اين آهن ربا چيزي را جذب يا دفع نكند
-اگر يك آهن مدام در اطراف يك آهن ربا حركت كند و در واقع اين آهن تحت نيروي جاذبه اي آهن ربا قرار گيرد آيا از خاصيت آهن ربا كم ميشود و آهن ربا ضعيف ميشود؟2-
ببینید من فکر میکنم بیشتر مشکل شما در این هست که یه احساس و دید گنگ نسبت به این موضوع دارید :
اولا در رابطه با موضوع مغناطیس همیشه میدان مغناطیسی رو مدنظر قرار بدید. این میدان مغناطیسی خطوطی فرضی هستند که از قطب Nبه S کشیده میشوند. از روی این میدان هست که نیروی مغناطیسی تعریف میشه.
این میدان همه جا هست چه تو هوا چه در چوب و خلا و ... من نمیدونم آیا ماده ای وجود داره که با کاور کردن اون روی آهن ربا مانع عبور میدا بشیم اما در تئوری میشه همچین فکری کرد با ساخت ماده ای که تمام میدان مغناطیسی رو در داخل خودش جذب کنه. اینطوری دیگه چیزی نمی مونه که بخواد از آن خارج بشه.
دوما اینکه با درنظر گرفتن میدان مغناطیسی میتونید پدیدهای محتلف رو تحلیل کنید :
مثلا سوال بالای شما : آهن ربا در درجه اول خودش یک ماده است که تنها ویژگی آن مرتب شدن و همسو شدن دوقطبی های آن هست. حالا اگر نیرویی که به این آهنربا وارد میشود بتواند جهت قرار گیری دوقطبی ها را تغییر داده و ناهمسو بکند در واقع میدان مغناطیسی آن آهنربا را کم و یا از بسیار ضعیف کرده است.
اما به این سادگی هم نیست چرا که آهنربای متحرک که دائم در میدان مغناطیسی نوسان دار درحال حرکت است خودش هم به آن میدان به واسطه میدان مغناطیسی خودش نیرو وارد میکند .در واقع اگر برآیند این دو میدان به سود آهنربای متحرک نباشد نیرو به دوقطبی ها یش وارد میشود و در جهت همسو شدن با میدان خارجی.
پس ضعیف شدن آهنرباها در اثر این عمل ممکن به نظر میرسد.
این نکته را هم فراموش نکنید که آهنربا ها به طور طبیعی در اثر عوامل محیطی به مرور از خاصیت مغناطیسی شان کم میشود. این عوامل مثل نیروی جاذبه زمین- گرم شدن - ضربه دیدن و در مجاورت نیروی مغناطیسی دیگر قرارداشتن نیز هستند.