گفتم بنویسم شاید براتون جالب باشه
تجربه 10 روزه من با گوشی 8 هسته ای مدیاتک: zopo zp998
اولین سوالی که توی ذهن خیلیامون بود، cpu هشت هسته ای فوق العاده سریعه ؟! خلاصه بگم
نه!
در اصل خیلی تفاوت محسوسی از نظر سرعت بین mtk 6592 و mtk6589T که توی گوشی zopo zp980 هست، ندیدم. چون ساختار هر دو cpu یکی هست، از نظر سرعت پردازش هیچ آپدیت خاصی مدیاتک ایجاد نکرده. توی بازی های سنگین مثل آسفالت 8 که روی هردو گوشی اجرا کردم تفاوتی نبود، توی اجرای چندین برنامه همزمان (مالتی تسکینگ) تفاوت خاصی نبود. حتی برنامه cpu spy هم نصب کردم و طبق بررسی 3 روزه استفاده سنگین از گوشی، دیدم 90 درصد مواقع فقط 2 هسته اول گوشی فعال میشن، و خیلیی کم هسته 3 و خیلی کمتر هسته 4! یعنی علنا 4 هسته بلا استفاده داره!... حتی به نظرم اگر یه گوشی با cpu mtk6582 با رم 2 گیگ داشته باشید، بازم برای 70 درصد اپ ها خیلی تفاوتی وجود نداره.
مساله اصلی توی استفاده از هسته های cpu ، بیشتر مواقع خود برنامه ها هستند، که تعریف میکنند توی اجراشون از چند هسته cpu استفاده کنن، همونجوریم که میدونید، بیشتر برنامه های مورد استفاده روزانمون روی یه هسته cpu فعال میشن فقط!
کوالکام چند ماه پیش توی تبلیغش مدیاتک رو مسخره کرده بود و میگفت ما توی هر نسل جدید cpu های snapdragon ، سرعت پردازش اونارو 200% بیشتر کردیم، اما مدیاتک فقط میاد تعداد هسته های cpu قدیمیش رو زیاد میکنه.. الان که میبینم، واقعا راست گفته. مدیاتک باید یه تحول اساسی تو cpu هاش ایجاد کنه بعد از 2 3 سالی که گذشته. نه اینکه فقط هسته هاشو زیاد کنه.
خوب گوشی 8 هسته به چه دردی میخوره الان؟ گرفتن امتیاز بالا توی انتوتو بنچمارک
البته اشتباه نکنید منظورم این نیست که گوشی zopo zp998 گوشی بدیه، کاملا برعکس. با اینکه 5.5 اینچه اما از گوشی های 5 اینچی مثل iNEW v3 یا galaxy s3 خوش دست تره و کار کردن باهاش راحت تره! دوربین خیلی خوبی داره، صفحه نمایشش هم که فوق العادس... جنس بدنش هم میتونم بگم از همه گوشی های چینی که تا به امروز دیدم خییییییییییلی بهتره، واقعا بدنه مستحکم و خوش جنسی داره.. مخصوصا بک کاورش رو وقتی در بیارید ، یاد ک کاور های با کیفیت نوکیا که قبلا روی گوشی هاش میذاشت و تا چند سال هیچ چیزش نمیشد میافتید.
به نظرم اگر کوشی mtk6589T با 2 گیگ رم دارید، خیلی تفاوتی توی عملکرد با گوشی های 8 هسته درش نخواهید دید. اما اگر بجز قدرت cpu فاکتور های دیگه هم از جمله صفحه نمایش ، دوربین، اسپیکر و... مد نظرتون هست و از اینها توی گوشی فعلیتون راضی نیستید، میتونید سمت گوشی های جدید بیاید.
ارزون ترین 8 هسته های موجود هم الان zopo zp980+، umi x3, newman k2s هستk. که حدود 250 یا 260 دلاره. ولی به نظرم خوش ساخت ترین 8 هسته ای که تا الان اومده همین zopo zp998 هست. که میدونید برای سفارش هر کدوم از اینها بهترین کسی که براتون سفارش میگیره، همین آقا امیر هست