یک سوال دارم
عسل خام که حالت کریستاله داره، همون عسلی هست که مستقیم از قاب گرفته میشه و حرارت ندیده درسته؟
- یک عزیزی اینجا داریم که مُسِر میگه عسل خام، مخلوط موم و عسل هست که توی دیگ میریزن و حرارت میدن تا عسل شفاف بدست بیارند، یعنی این کریستال ها موم هستند.
و میگه این عسلهای با قاب که بیرون فروخته میشه و کاملا شفاف هستند ماجراشون چی هست؟ یعنی عسل رو با قاب و موم میفروشند و وقتی که این موم ها رو میبریم، عسلی که ازش در میاد کاملا شفافه..
با پاسخ خود این عزیز را از سردرگمی برهانید.
ببینید عسلی که زنبور تولید میکنه به همراه موم هست یعنی همینطور هم که میدونید زنبورها عسل رو تو موم ذخیره میکنن.
حالا ما چیکار میکنیم: اول شانه ها رو از تو قاب در میاریم و بعد عسل به همراه موم رو تو دستگاه گریز از مرکز میذاریم که عسل از موم جدا شه بعد از استارت دستگاه که یه صافی هم داره، تمام عسلهای داخل موم در یک مخزن جمع میشه و بعد از خاموش کردن دستگاه عسل از موم جدا میشه و در مخزن ذخیره میشه، البته قبل از ذخیره صاف هم میشه، به این میگن عسل خام.
حالا عسل رو چیکار میکنیم، موم رو چیکار میکنیم:
1-عسل: مخزن پر شده رو تو ظروف مخصوص خالی میکنیم و این ظروف رو میذاریم تو انبار تا رس ببنده، عسل رسته بسته به مدت زمان نگهداری بستگی داره که کاملن جامد بشه و یا حالت نیمه جامد به خودش بگیره، اون دونه ها هم موم نیستن ترکیب گرده گل با یه آنزیم هستش که به اون شکل در میاد.
2-موم: به خاطر اینکه موم تو دستگاه آسیب دیده، مجبور میشیم این موم آسیب دیده رو تو دستگاهی که قالب میزنه بذاریم تا بصورت 6 ضلعی مرتب در بیاره، بعد این موم رو با عسل گرمادیده تو بطری میفروشیم.
تا اینجا که تکلیف عسل خام و مومش مشخص شد. حالا عسل گرما دیده:
متاسفانه عموم مردم فک میکنن که اگه عسل رس ببنده یعنی شکر داره که این درست نیست و واسه همینه که فروشنده ها عسل خام رو حرارت میدن تا اون گرده ها آب بشن و به صورت مایع دربیاد و از حالت رس بسته به حالت مایع تغییر کنه، هر چندبا این کار کمی از خواص دارویی از بین میره اما حداقل فروش عسل رو بیشتر میکنه
یعنی عموم مردم گرمادیده دوست دارن تا خام.
در نهایت اینو هم اضافه کنم که عسلی که فروکتوز (قندمیوه) بیشتری داشته باشه زودتر رس میبنده که از همینجا میتونید تشخیص بدید که عسلی که رس ببنده یعنی عسل طبیعی و عسلی هم که ساکاروز(قندشکر) داشته باشه رس نمیبنده (مث عسلهایی که تو سوپرمارکت میفروشن)
تمام
دوست عزیز برای نیم کیلو عسل به شماره حواله ۷۴۸۹۵ واریز شد
مرسوله شما ارسال شد و کد رهگیری هم خدمت شما پخ شد
آقای رحیمیان عزیز مبلغ 4 کیلو عسل آویشن بدون موم واریز شد آدرس رو هم پ خ کردم
مرسوله شما ارسال شد و کد رهگیری هم خدمت شما پخ شد