سلام
دوست عزیز یه لطف می کنی یه توضیح در مورد خام و همین طوری فرق این چند نوع عسل رو لطف کنی
سپاس
ببخشید بابت تاخیر:
تفاوت عسل ها
خام یا گرمادیده:
ببینید عسلی که زنبور تولید میکنه به همراه موم هست یعنی همینطور هم که میدونید زنبورها عسل رو تو موم ذخیره میکنن.
حالا ما چیکار میکنیم: اول شانه ها رو از تو قاب در میاریم و بعد عسل به همراه موم رو تو دستگاه گریز از مرکز میذاریم که عسل از موم جدا شه بعد از استارت دستگاه که یه صافی هم داره، تمام عسلهای داخل موم در یک مخزن جمع میشه و بعد از خاموش کردن دستگاه عسل از موم جدا میشه و در مخزن ذخیره میشه، البته قبل از ذخیره صاف هم میشه، به این میگن عسل خام.
حالا عسل رو چیکار میکنیم، موم رو چیکار میکنیم:
1-عسل: مخزن پر شده رو تو ظروف مخصوص خالی میکنیم و این ظروف رو میذاریم تو انبار تا رس ببنده، عسل رسته بسته به مدت زمان نگهداری بستگی داره که کاملن جامد بشه و یا حالت نیمه جامد به خودش بگیره، اون دونه ها هم موم نیستن ترکیب گرده گل با یه آنزیم هستش که به اون شکل در میاد.
2-موم: به خاطر اینکه موم تو دستگاه آسیب دیده، مجبور میشیم این موم آسیب دیده رو تو دستگاهی که قالب میزنه بذاریم تا بصورت 6 ضلعی مرتب در بیاره، بعد این موم رو با عسل گرمادیده تو بطری میفروشیم.
تا اینجا که تکلیف عسل خام و مومش مشخص شد. حالا عسل گرما دیده:
متاسفانه عموم مردم فک میکنن که اگه عسل رس ببنده یعنی شکر داره که این درست نیست و واسه همینه که فروشنده ها عسل خام رو حرارت میدن تا اون گرده ها آب بشن و به صورت مایع دربیاد و از حالت رس بسته به حالت مایع تغییر کنه، هر چندبا این کار کمی از خواص دارویی از بین میره اما حداقل فروش عسل رو بیشتر میکنه یعنی عموم مردم گرمادیده دوست دارن تا خام.
در نهایت اینو هم اضافه کنم که عسلی که فروکتوز (قندمیوه) بیشتری داشته باشه زودتر رس میبنده که از همینجا میتونید تشخیص بدید که عسلی که رس ببنده یعنی عسل طبیعی و عسلی هم که ساکاروز(قندشکر) داشته باشه رس نمیبنده (مث عسلهایی که تو سوپرمارکت میفروشن)
تمام